Sveikos mamytes Daugelis vaikuciu, ko gero, sustingsta lyg uzhipnotizuoti, pamate grazius reklaminius filmukus per telika  Taciau galvoju, gal laikas kazkaip reaguoti, jei vaikas beveik kiekviena ryta, tik atsibudes saukia: eime i maxima!  ir taip kiaura diena...Ir nelabai idomu jam eiti i miska, kai yra maxima, rimi ir iki  Ir nors kalbam dar ne visai laisvai, ir ne tiek daug zodziu zinom, bet visus omnitelius, bite, actimel, danonki, maggi ir t.t. labai gerai isisavinam Pati atsimenu, kaip vaikysteje zuikucius be proto mylejau, o maniskis, nors ir turi begale graziu vaikisku knyguciu, mieliau varto prekybos centru reklaminius zurnaliukus. Tai ir nezinau, gal neteisingai vaika aukleju  O gal niekas cia nekaltas ir tai naturali isdava to, kad vaikas dalyvauja siuolaikiniame gyvenime.Kazkaip noretusi vaikuti palenkti prie tikruju vertybiu  , na pikta galu gale ant tu maximu Kvieciu mamas pasidalinti patirtimi siuo klausimu
LUNARIA
2006 03 15, 12:39
musu maziui kazkaip neuzkliuna tos reklamos,anksciau kai buvo mazesnis ziurejo, o dabar visai nekreipia demesio.Tik kai dantukus valo,sako-as bebras  o daugiau jokio poveikio jo smegenelems nepastebejau.parduotuveje irgi neiesko reklaminiu produktu, renkasi kas jam skaniau, nors tie produktai ir reklamuojami,pvz. Kinder kiausinis ar Danonki,bet nemanau kad cia del reklamos.  Ir kur vaziuot apsipirkt jam nesvarbu,kolkas visas parduotuves "Baze" vadina,neskyria Rimi,IKI ar MAXIMA parduotuviu  Bet gal paaugus,gal kokiu 5 m. jau bus akivaizdus reklamos poveikis,kolkas nulis,ka teveliai nuperka tuom ir dziaugiasi.O tevams aisku reklama daro poveiki
QUOTE(oksancik @ 2006 03 15, 13:39) musu maziui kazkaip neuzkliuna tos reklamos,anksciau kai buvo mazesnis ziurejo, o dabar visai nekreipia demesio.Tik kai dantukus valo,sako-as bebras  o daugiau jokio poveikio jo smegenelems nepastebejau.parduotuveje irgi neiesko reklaminiu produktu, renkasi kas jam skaniau, nors tie produktai ir reklamuojami,pvz. Kinder kiausinis ar Danonki,bet nemanau kad cia del reklamos.  Ir kur vaziuot apsipirkt jam nesvarbu,kolkas visas parduotuves "Baze" vadina,neskyria Rimi,IKI ar MAXIMA parduotuviu  Bet gal paaugus,gal kokiu 5 m. jau bus akivaizdus reklamos poveikis,kolkas nulis,ka teveliai nuperka tuom ir dziaugiasi.O tevams aisku reklama daro poveiki  na jei bebras dantukus valytis skatina, tai ok sakyciau  musiskis irgi nereguliuoja, kokio pavadinimo tyrele ar jogurta pirkti, tik kad zodziu zuikutis ar pauksciukas nenori mokytis, uztat hansa bankas pasako  Ir jei kviecia kur nors eiti, sako: eime, paklausi:kur?butinai atsakys arba maxima, arba mimi (rimi), arba iki  aj gal atsibos greitai
TIKESIU
2006 03 15, 13:36
O pas mus tai ka pamato per telika visko noju noju  o jei su ja nueinam i maxima tai jeigu uzsimanys ko tai tik ka mate per telika,viena karta uzsiskiede Kitekat pirk jai reikia,zviegia kad noju ir vsio,tai turejau pirkt kad tik nutiltu ir ne zviegtu  paskui kaimynei atidaviau,as manau visi vaikai reklamos aukos,tik vieni maziau kiti daugiau
irmutem
2006 03 15, 13:47
mano maziukui neseniai suejo metai. taciau per TV transliuojamos reklamos ji tiesiog uzhipnotizuoja. jokie filmai, filmukai, kitos laidos jo taip neveikia kaip tos reklamos. universitete mokemes apie 25-aji kadra, kuris yra skirtas reklamai. kiek zinau, dbr jis uzdraustas. bet ko gero yra dar kokia technologija, naudojama reklamoms kurti. mes suagusieji to tu turbut nepastebime, o mazieji musu indikatoriai reklamos poveiki gerai jaucia. beje, kiek esu girdejus is draugiu, ju vaikai irgi negali atplest akiu nuo televizoriaus butent tuo metu, taigi manau, kad vis tik cia slypi kazkokia problema.
super tetis
2006 03 15, 14:12
o jo, musu dukryte pravaziuojant pamato reklama ''MAXIMA'' is kart saukia maxima-geriau ir pigiau. nors skaityti tai nemoka  o kai televizorius ijungtas ir prasideda reklamos tai net is kito kambario atbega paziureti ka ten rodo. sustingsta ir neduok dieve pakalbinsi 25 kadras tikrai yra uzdraustas, ji naudoja tik slaptos tarnybos tardymams ir kiek zinau dar psichologai gydymui. reklamos tiesiog puikiai yra sukurtos ir pastatytos.
Na kazkokiu gudrybiu vis tiek turbut yra tose reklamose, ne viskas yra atpazinta ir uzdrausta  Vat prisiminiau dar, kai vaikas mazesnis buvo, rodydavo per telika tokia sulciu reklama (pav. panasus i Timberland, ar kazkaip, nezinau, nes tokiu sulciu neperkam  ), grazi reklama, vaisiai krenta sultingi tokie ir muzika groja.. Tai vaikas tik pamates ta reklama taip paniskai rekti pradedavo kad ojoj, ir taip kiekviena karta, nors is paziuros- grazus filmukas, bet gal jame kazkas uzkoduota  Na cia tik mano mintis tokia  , bet i nieka kita realybeje mazius nera taip reagaves
Gal galit placiau papasakoti apie ta 25 kadra? Kazkaip susidomejau
Kiek prisimenu is studiju apie 25 kadra: zodziu per tam tikra laika (gal sekunde) pamatome 24 kadrus, kurie ir sudaro vaizda, pamatyta ta sekunde. Kiekvieno atskiro kadro nematom, tik vaizdas blyksteli akyse. Galima iterpti ir 25-ta kadra su norima informacija, na pvz. agituoti uz nacizma, ir mes to kadro plika akimi nematysim, bet musu samoneje uzsifiksuos, ir tokiu budu kazkas gali mus veikti mums nezinant, tiesiai i pasamone  Kas zinot tiksliau, pataisykit
As kazkokio reklamu poveikio vaikui nepastebejau...Ale kai reklamoje buna vaikai(pampers, actimel), tai vaikas atbega net is kito kambario ir sustingsta sekundei
Mano maziukui 1m ir 5 men,tad jis dar nesako jokiu Maxima,Rimi ir pan,bet jau kai reklama rodo,tai sustingsta vietoj...Tiesiog apmirsta...Jei reklama su muzika,sokt pradeda...Itariu kad irgi bus reklamos auka....
LARISA 74
2006 03 16, 11:46
QUOTE(ireba @ 2006 03 16, 12:32) Mano maziukui 1m ir 5 men,tad jis dar nesako jokiu Maxima,Rimi ir pan,bet jau kai reklama rodo,tai sustingsta vietoj...Tiesiog apmirsta...Jei reklama su muzika,sokt pradeda...Itariu kad irgi bus reklamos auka....  Jo maniške mažę irgi atbega iš vaiko kambario kai išgirsta reklamą apiė Pampers servetėles airba pampersus ir dar kur lipa mažė ant fotėlio tai net patį viska kartojo ir sako lipk,lipk,ir kai užlipa tai daro kautęs ir labai patinka kur šuniukai ir kačiukai na, Viskas ir Čappi,maistas ir dar kur kinder siurprizai na viėnu žodžiu irgi bus rėklamos auką turbut
Kristuks
2006 03 16, 18:54
Mūsiškį irgi reklamos kažkaip ypatingai veikia... Bet į maximą jis neprašo ir pan... O poveikis pasireiškia tuo, kad pamatęs vaizdą, iš karto pasako šūkį arba pradeda niūniuoti melodiją... Jam reklama gal su eilėraštukų mokymųsi panaši...
Manoji tai eina is proto pamacius CRAZYFROG varliuko klipa,tai nzn kas daros puola sokt,dainuot  ,o seip dar domisi kas surista su vaikais
TIKESIU
2006 03 16, 19:17
O mano mergina reklamu prisiziurejus olvaisu visokiu,nuejus i maxima paeme visa poka ir tarp koju isikiso -ir sako mamos pampai  vat ka daro reklamos,nes namie tokiu vaizdu nemato
QUOTE(babania @ 2006 03 16, 20:17) O mano mergina reklamu prisiziurejus olvaisu visokiu,nuejus i maxima paeme visa poka ir tarp koju isikiso -ir sako mamos pampai  vat ka daro reklamos,nes namie tokiu vaizdu nemato  oj sory, bet prisijuokiau  ko tik neprigalvoja mazieji mano sunce, pamates koki liemenuka ar maudymke parduotuvej, rekia: papai!
Na maniškė, tai bambučia parduotuvėj pažįsta, sako nusipirkau bambučia, tik neskanu
Limcamca
2006 03 18, 12:13
OI, maniškį tai labai hipnotizuoja, ir ne tik reklamos, bet ir sąžiningai atsisėdęs pražiūri visą Dviračio Šou, ypač peliukus ir Lalailą. Aišku, dar ir Formulė-1 lenktynes kai rodo, sėdi kai sustingęs.
Laimuška
2006 03 18, 22:21
Na maniškė irgi reklamas mėgsta žiūrėti. Bando jas atkartoti. Ypač patinka tokios kur vaikai, pvz.Per Liberoreklamą visada prie manęs prisiklaudžia, pasimyluoja  Bet reklamuojamos prekės retai kada paprašo. Na Bambučia tai be žodžių ir kaip Erta rašė, Krazyfrog mano mažylei kažkas nerealaus.Visus rinngdingding atmintinai moka
zanetauz
2006 03 18, 23:21
Danonki gerai padirbeje sioj vietoj  Vaikas net sustingsta per Danonki reklama. O ir "Tavo vaike" esanti ju reklama "nepraeina" ramiai pro mano maziuka...
juoda_saulė
2006 03 19, 16:09
o maniškė paniškai bijojo Orbit reklamos, kur pana ar bachūras (tiksliai nepamenu) savo antrąjai pusei pūsteli to gaivaus kvapo ir tam antrajam galva apšąla  dukra bliaudama eidavo atbula nuo teliko, bet akių vistiek neatitraukdavo  tiesa, dabar, kai jau padoriai šneka, vis lepteli kokią nesamonė, kaip pvz. "naudinga sveikatai", "negaliu patikėti", tuomet jau būna juoko mums, ypač jei kur vidury pokalbio įsiterpia
mamyte_Ewa
2006 03 19, 17:38
Mano Rutele tai pamate kai kazkokioje ten skalbiamuju milteliu reklamoje berniukas soka i lova lyg ant sniego, tai ji pabande irviskas baigesi zliumbimu  Dar pamaciusi kokiu paketu ar tamponu reklamu manes kalusineja kas tai ir parduotuveje viska praso kad as juos nupirkciau...Ir vis kartoja kad jai reikia kazkokiu O.B Pro comfort!!!!  ))
Kaliteja
2006 03 20, 21:56
Ir mus reklama veikia,ypač tos kur su vaikais,tai net iš kito kambario atbėga pažiūrėti kai tik <pirmo spaudimo...>reklamą išgirsta o ir kitas mintinai moka.Jos tam ir kuriamos kad hipnotizuotų pasamonę mūsų visų.
Niekaip negalejau suprasti is kur pas mano mazyli atsirado jo niuniuojami garsai tai u-u, a-a, je je je je je je je jeeee.Tik visai nesenai pati isgirdau si reklamini saukinuka tai reklamuojamos eurolygos rungtynes. Tai turbut del to, kad musu tetukas didelis krepsinio fanatas.
TIKESIU
2006 03 22, 17:46
mano mergina ir fanatike kases  ,jei tik rodo reklama tai visiems jau sako sa as ziuriu  o rungtynes kai rodo tai atplesti neina,krepsinis antra po teletabiu ziurimiausia laida
vikaliu
2006 03 22, 23:12
Kaip ir daugelis čia jau rašė, taip ir mano dukrytė "reklamų fanė"  Kaip ir kiti vaikai, ji sustingsta, kai rodo reklamą, akys įbestos į televizorių, o kai būna kitur, bėga vos išgirdus reklamos garsus. Šiaip į televizorių beveik nereaguoja, net filmukų nežiūri, bet reklamą atskiria iš toli. Kažkas čia negerai, kad vaikas žiūri reklamą kaip užhipnotizuotas, kažkaip reklamų kūrėjai sugeba prikaustyt dėmesį. Ir jei suaugęs gali atsiribot, tai vaiką ji tiesiog užburia. Kas čia tokio? Ką?
rutulyte
2006 03 25, 19:39
Oi tos reklamos Mano dukrytė iš garso net nematydama atpažysta kokią reklamą rodo  O jei išjungiu garsą,tai pati bando įgarsinti
mūsų sūnus lydosi dėl tų reklamų ypač kaip ir daugelis vaikučių,dėl vaikiškų
linmauric
2006 03 25, 22:12
mano sūnus pamatęs reklamą tiesiog sustingta ją bežiūrėdamas
Mano dukryte irgi stovi ir ziuri kaip ibesta kai reklamas pradeda rodyt, ypac jei rodo kokiu gyvunus ar vaikus
mano dukryte irgi reklamos auka. tai retai jungiu tv. geriau parenku jai ka ziureti. tarkim leidziu ziureti telebimbam, animacinius rusiskus filmukus. nes juk ne viska supranta dar. bet tikrai sukausto tos reklamos. ir man akyse stovi pampers ir kt.  jie net garsiau igarsina reklamas, negu iprastai rodytu tv kokia laida. tik kai svysteli reklama, garsas idesnis automatiskai pasidaro ir zmogus isiklauso, suklusta kaip sakant  dabar bet kas pradetu rekti per tv, tai negi neatsisuktum? o dar graziai uzgrotu, tai is viso ledas
Limcamca
2006 05 11, 15:32
Tiesa, maniškis dar labai žiūri Mėta Meškinija laidą per LTV. Ir man ji labai patinka. Tokia šilta, rami laida. Kaip tik vaikučiams.
QUOTE unVILGRA Paskelbta 2006 03 25, 21:49 mūsų sūnus lydosi dėl tų reklamų ypač kaip ir daugelis vaikučių,dėl vaikiškų defined QUOTE undTute Paskelbta 2006 03 26, 00:27 Mano dukryte irgi stovi ir ziuri kaip ibesta kai reklamas pradeda rodyt, ypac jei rodo kokiu gyvunus ar vaikus efined  maniskis irgi
Birbiziukas
2006 05 12, 18:38
na maniškis tai tikrai neiteikia pirmenybės reklamoms gal vieną kitą r pasižiūri, bet tikrai nesidomi kaip kitų vaikiukai, bet va "Lalailos" garso takelis tai susitingdo vietoj , žiūri net įsižiojas
mano vaikučiai irgi reklamos draugai
inkunai
2006 05 14, 13:33
Maniškiui vienintelė patinkanti reklama yra Merild kavos, ten kur vaikinukas kiaušinį kepa ne keptuvėj, o ant elektrinės viryklės gal dėl to, kad pats kiausinius megsta  O siaip patys nesam reklamos aukos ir vaikui niekada neakcentuojam, kad pirksim Tide, Snickers ar Aktimel, tiesiog sakai, kad pienas, sūrelis, šokoladas ir viskas, tai ir prekinių ženklų per daug nepažįsta. Ir šiaip kol kas nieko nereiklauja, aišku džiaugiuosi tuo.
lauricinaa
2006 05 17, 09:00
taip taip tiesiog hipnoze 100proc. kai rodydavo anksciau labai daznai danonki reklama,maniskis net is miegu prabusdavo vos isgirdes pradzia.dabar irgi kai tik reklama - stovi sustinges ir ne is vietos pajudinti negalima
Alinute
2006 05 17, 10:03
[COLOR=green]manajam patinka reklama pampers sarveteles ten rodo maza vaikuti,ale jau kai pamato tai iskart bega prie teliko ir juokesi
*ziurkyte*
2006 05 17, 14:32
maniskei taip pat reklama yra viskas  vos tik isgirsta, kaip mat prie teliko prisistato, ir ziuri nemirksedama
Mano dukriukas taip pat reklamos auka, nesvarbu kokia kalba lietuvių, rusų, lenkų ar dar kokia žiūri kaip užhipnotizuota, tada nei prisišauksi, nieko, kartais į šoniuką net baksnojant nereaguoja  .
bambukas
2006 05 27, 11:22
visiskai sutinku su jumis mamytes,mes irgi reklamos aukos.Kartais net dziaugiuosi kad rodo reklamas,per ju translecija galiu ramiau atsipust nes vaiko kaambary kaip nebuta,ziuri ir net nemirksi
ne išimtis ir mūsų žmogeliukas. šiaip tv neziuri, bet vos tik prasideda reklama, viską pamiršta. o kokios reakcijos: ir šoka, ir verkia, ir juokiasi, ir šaukia ją bežiūrėdamas. veido išraiška keičiasi kas sekundę. kažkokia magija.
*leila*
2006 11 08, 19:23
Musiskis reklamas megsta  ,taciau dar labiau patinka koncertai,net nesvarbu kas dainuoja,soka,trypia oi jo joi.Grazu ziuret
QUOTE(lauricinaa @ 2006 05 17, 09:00) taip taip tiesiog hipnoze 100proc. kai rodydavo anksciau labai daznai danonki reklama,maniskis net is miegu prabusdavo vos isgirdes pradzia.dabar irgi kai tik reklama - stovi sustinges ir ne is vietos pajudinti negalima Reklama nuo pat vaikystės "įaugs" jiems į kraują
Terija:)
2006 11 09, 01:42
vasiliok
2006 11 09, 23:00
Pas mus viskas prasidejo nuo Vakaro ziniu mergaiciu(baisiai patiko  ),dabar visada ziuti blendamedus,siurblius ir kita  ,nerimauju ,kad ateiti nebutu reklamos auka,nes negaliu net kanalo perjungti Ramina tik tas,kad parduotuvej nereikalauja tu daiktu
*Svajone*
2006 11 10, 19:53
Reklama vaikai labai susidomi va mano vyresnysis labai yra reklamos gerbėjas ypač aktimelo ir always va sako turi pirkti kasdieną aktimelį tada nesirgsi  na aš nuperku bet tik ne kasdien dar sako kad jį turi vartoti visa šeima tada pasakau vaikeli tu žinai kiek mums aktimelis kainuotų per mėnesį 5 žmonėms maždaug 200 litų  o vieną kartą ir iškrėtė reklamos bajeriuką su always ateinu namo ir dar ne viena o su svečiais ir matau kaip jis kažką slepia po foteliu ogi išsitraukiu žiūriu kad gi mano alwaisai supilti mėlynu rašalu :bigsmile:jis man pasakė kad taip juk rodo kad reikia taip daryti o siaube kaip buvo sarmata prieš svečius  bet išėjus svečiams įkrėčiau į kailį tai nors dabar baigėsi nors eksperimentavimas
Nors mano dukrytė dar labai mažytė, bet irgi vos tik išgirdusi reklamą, atsisuka į TV ir žiūri net išsižiojusi, susikaupusi, nejuda, tarsi net nekvėpuoja kaip įsitempia. Niekuom daugiau taip nebuvo susidomėjusi.
|
|