Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Braškės. Šviežios, šaldytos, tyrelės su jomis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2
nerkasa
Kažkada įdėjau šaldytų braškių į verdamą kruopienę. Leliukas tikrai noriai valgė, bet...po kelių dienų suviduriavo ir kažkodėl įtariu kad nuo braškių.
Gal kas verdate vaisių tyreles ir įmaišote šaldytų braškių? Pervirę jos , o dar su blenderiu sumalus, gal nieko nepasidarytų 10mėn. leliukui?
Nežinau kaip panaikinti tas sėkliukes.
ENIGMA
Na aš nerizikuočiau, nes toki daikati vaikui nerekomenduojami net iki 1,5 metų. Juolab šaldyti. Stiprus alergenas, o naudos iš jų šiuo metų laiku jokios.
Uliuliuska
As duodu kompotuka is saldytu uogu, imetu ir kokias 5 braskes. O kam tos seklytes naikynti? Jos gi smulkios. g.gif
ENIGMA
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 03 16, 00:32)
As duodu kompotuka is saldytu uogu, imetu ir kokias 5 braskes. O  kam tos seklytes naikynti? Jos gi smulkios. g.gif
*

bet uogų pačių tai neduodi g.gif
mamke
Na kiek as esu girdejusi,kad vaikuciams labai atsargiai reikia duoti braskiu,nes jos labai daznai elergizuoja.
nerkasa
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 15, 16:56)
Na aš nerizikuočiau, nes toki daikati vaikui nerekomenduojami net iki 1,5 metų. Juolab šaldyti. Stiprus alergenas, o naudos iš jų šiuo metų laiku jokios.
*

Mūsų uogos savos, ir užšaldytos jos tikrai ne ką prastesnės nei šviežios. Va tik dėl tų sėkliukių nervinuos.
Gal reiks pabandyt kokį kartą.
Oksis
Oi braškės labai jau alergizuoja blink.gif
naca
aš tai pradžioje atsargiai pabandžiau, o dabar drąsiai sutrinu po kelias braškes ar žemuoges su obuoliais. mums tos sėklytės nė kiek netrukdo. ax.gif
Gitatuka
Braskiu uogeles dar anksti duoti, nes, kaip aiskino gydytoja vaiko skrandukas nepajegus apdoroti seklyciu, kaip ir kivi seklyciu negalima duoti. O saldytas braskes uzpylus virintu vandenuku, nemanau, kad blogai, jei tik mazius nealergiskas braskem. As saviskiui duodu tokia arbatyte, nes manau, kad geriau, nei ta sintetine HIPP g.gif ...visgi braskes naturaliai isaugusios pas mociute darze be jokiu nitratu. smile.gif
ENIGMA
QUOTE(nerkasa @ 2006 03 17, 18:19)
Mūsų uogos savos, ir užšaldytos jos tikrai ne ką prastesnės nei šviežios. Va tik dėl tų sėkliukių nervinuos.
Gal reiks pabandyt kokį kartą.
*

mano nuomone anksti, aišku darykit kaip norite tai jūsų vaikai, bet aš tokių eksperimentų nemėgstų.

QUOTE(Gitatuka @ 2006 03 18, 12:01)
Braskiu uogeles dar anksti duoti, nes, kaip aiskino gydytoja vaiko skrandukas nepajegus apdoroti seklyciu, kaip ir kivi seklyciu negalima duoti. O saldytas braskes uzpylus virintu vandenuku, nemanau, kad blogai, jei tik mazius nealergiskas braskem. As saviskiui duodu tokia arbatyte, nes manau, kad geriau, nei ta sintetine HIPP g.gif ...visgi braskes naturaliai isaugusios pas mociute darze be jokiu nitratu. smile.gif
*

Sveikiau, bet dar kart kartoju, pačių braškių neduodi, duodi tik skystymuką, o tai yra visai kas kita.
nerkasa
O tai gal patarsit nuo kiek laiko galima vaikučiams duoti braškes, žemuoges?
Iš šaldytų dabar darysim arbatėles
sigita
QUOTE(nerkasa @ 2006 03 24, 11:10)
O tai gal patarsit nuo kiek laiko galima vaikučiams duoti braškes, žemuoges?
Iš šaldytų dabar darysim arbatėles
*

Žinai , mano pirmasis vaikiukas paragavo būdamas gal 10mėn. Tik tuo metu jos buvo šviežios ir ką tik iš daržo. daviau vieną, žiūriu nieko
irnesakyk.gif tai kitą dieną dar vieną daviau nu taip po biški ir pripratom. O dėl sėklučių, kiek Žinau, net suaugusių organizmai nevirškina. (Kaip suvalgai, taip ir iškakoji blush2.gif ). O žemuogės iš viso gerai, ten juk daug geležies. Man atrodo reik stebėti vaiką, jei jis nori, reik pasiūlyti, ir jei jo neberia - tai kodėl ne. Maniškis, kažkaip pats atsirinkdavo, kas jam tinka, o kas ne.
nerkasa
Vasarą tai jau tikrai apipjaustysiu braškes ir duosiu po truputį. Pažiūrėsim ar mums jos tiks
Origami
BRAŠKIŲ SEZONAS ĮSIBĖGĖJO thumbup.gif thumbup.gif

Sužinojau iš vaikų daktarės, kad vaikučiams iki 2 metukų būtinai reikia lupti braškes, nes ant jų esančios sėklytės ir mini spygliukai dirgina žarnyną ir gali sukelti uždegimą.

Norėjau pasidalinti šia naudinga info su visomis 4u.gif
Noela
O mus daktare ispejo, kad braskes gali alergizuoti. Kadangi mano suneliui buvo itarta alergija, mes ju siemet dar nebandysim ragauti schmoll.gif
EDITAB
Mes paragavom braškių būdami 1 metų ir 3 mėnesių.Labai jau patiko mano mažyliui šios uogytės.Apskritai valgo visas uogas.
Braškės iš tiesų alergizuoja, bet manau kad paragauti tikrai reikėtų duoti.Tai nepamainomas geležies ir vitamono c šaltinis.Duoti po truputėlį, šiaip alerginė reakcija pasireiškia tuo kad parausta žandai(maždaug po valandos nuo suvalgymo, bent jau taip rašo aprašymuose, pati neesu su tuo susidūrusi)Jeigu to nebūna vadinasi viskas gerai ir valgyti galima.Linkiu visiems sėkmės ir aišku valgyti uogas 4u.gif
Wilka
Man drauge kazka minejo panasaus, kad braskes apipjaustyti reikia. Reiks pabandyti, gal maziukes neisbers. Juk reikia po truputi pratinti prie visko bigsmile.gif
Austre 123
Mes pradėjom jau valgyti labai patinka ir neberia manau reik pabandyti.Darom jogurta iš braškiu thumbup.gif
nepasiduok
braškes iš tikrųjų reikia nulupti, nes sėklytės ir pasižymi savybe išlaisvinti histaminą, o dėl jo atsiranda bėrimas. iš priencipo tai taip vadinama pseudoalergija. be seklyčių - jokio bėrimo nebūna. Dukrytei 10 mėnesių, duodu po 1-2 uogas per kartą ir viskas gerai. Bet labai nepiktnaudžiaujam blush2.gif
boruzka
o musu nuo braskiu neberia thumbup.gif
Hermion@
O maniškė šiandien pirmąkart gavo braškės - palaižė perpjautą per pusę. Bet nebuvo sužavėta - rūgštoka schmoll.gif
Isila
mum gydytoja sakė duoti braškių. Jei viskas gerai, galima iki 3 per dieną. Dabar kasdien suvalgom po vieną didelę ir mum gana. Daugiau pats nebenori. Gal ne tokios saldžios tongue.gif
Liepė tik gerai nuplauti, bet nieko nelupinėt... g.gif
gurma
Mes braškes valgom nuo 10 mėn. pilna burna - kiek nori tiek duodu. Užtai jei pamato, kad turiu braškę, tai stovėdama kitame kambario gale jau išsižioja thumbup.gif
skruzdeda
pernai nenorejau duot, nes buvo alergija, o siemet pats jokia mada net i burna neima. karta per klaida paragavo zemuoges, tai isspjove ir dar burnyte su ranka pasivale... ir viskas! tai bandau maitinti su kose, padaryti kompotuka.
O del seklyciu, tai girdejau, kad neteisybe. Jeigu alergizuoja, tai nuo visko, o jeigu alergijos nera braskems, tai vadinasi jokioms seklytems jos nera.
akvilyte
mum metai ir trys men.... nu kerta kiek telpa ax.gif burnoj viena, rankose dar dvi.. valgo kol neatsivalgo doh.gif jei neduodu- isterijos.... nu bet tfu tfu tfu neišbėrė dar nei kart schmoll.gif
tinginiukai
Ak, mes irgi kertam tas braškes, ne tas žodis lotuliukas.gif Močiutė čia turbūt pasidarbavo, labai jau už visokius natūralizmus, tai dabar priešpiečiai ir pavakariai prasideda nuo uogų: braškių nei smulkinu, nei pjaustau, nei lupu, kuo didesnė, tuo jam skaniau. Aišku, gerai, kad neberia tongue.gif
Žemuogė
As savo mazei i lekstute idedu kokias 5-6 braskes ir ji tada darbuojasi essen.gif,
Tai bene skaniausios uogos mano mazajai rolleyes.gif
laimonda
Man daktarė sakė neduoti braškių, nes jose "nieko gero". Vietoj jų siūlė žemuoges.

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
vytule
Kadangi mūsų mažiukė nealergiška, tai gydytoja atvirkščiai patarė duoti valgyti kuo daugiau uogų visokiu, kad vasara gautų kuo daugiau natūralių vitaminų, tik vat bėda doh.gif mažoji visai nevalgo uogų schmoll.gif , pamato raudoną spalvą ir bėga į šoną lotuliukas.gif . Dar prisileidžia tik braškių kompotą kai duodi gerti, bet kiek ten tų vitaminų lieka ax.gif .
Antigonė
Manasis dieną pradeda irgi nuo braškių,kaip gerai,kad neberia... drinks_cheers.gif Girdėjau,kad žemuogės turi labai daug geležies, sauja žemuosiųaprūpina organizmą geležimi visai žiemai 4u.gif
Daivako
Mes vyšnias mėgstam labiau nei braškes, o šiaip skaniausiai valgome serbentus essen.gif

Dėl buteliuko, tai visokius čiulptukus reikėtų išbandyti, kad atrastų sau tinkama rolleyes.gif
Taide
Sūnelis braškių neragavo, bet žemuoges ir juoduosius serbentus duodu su tyrele, o mėlynių papilu ant stalelio maitinimo kėdutėje ir jis abiem rankom kemša į burnyte. Nors būna dienų, kai jokios uogos neįsūlysi, bėga tolyn, tai pamėginu kitą dieną...
EDCKA
As irgi daviau pabandyti saldytu braskiu,labai jau jai patiko,tik atrodo,kad truputi pabere,tai dabar susilaikysiu kuri laika.
*LADA*
Daviau ir aš pabandyti, tik nežinau ar jai patiko, nes mano panelė poniška, nenori nieko kramtyti.O braškė jai pasirodė kaip svetinkūnis, kurį reikia išspjauti biggrin.gif .Bet kelis kart kaišiojau, tai suvalgė ax.gif
Agnyte...
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 03 16, 02:32)
As duodu kompotuka is saldytu uogu, imetu ir kokias 5 braskes. O  kam tos seklytes naikynti? Jos gi smulkios. g.gif
*

braske itin stiprus alergenas ir ju nepatariama duoti praktiskai kuo ilgiau. o seklytes blogai, nes butent jos, o ne pacios braskes, labiausiai ir alergizuoja!
aksome
mazajai 6,5 menesiu davem braskiu paragauti,patiko thumbup.gif neberia, braskiu labai neskaiciuojam ax.gif
sedka
Mes irgui valgom po 3-4 uogas kasdien. Tiesiai į rankytę ir - į burną . Patinka mažylei thumbup.gif Bet mamai darbo po to kiek, kol merginą perrengi doh.gif
Babe
Ir mes valgom, paragavom neisbere, tai ir duodu dabar smile.gif
vixiuke
mums šiandien suėjo 9 mėn. taip pat valgome braškes. Viemų jų mažoji nevalgo, įdedu į košytę
AgnėM
QUOTE(vixiuke @ 2007 06 18, 23:00)
mums šiandien suėjo 9 mėn. taip pat valgome braškes. Viemų jų mažoji nevalgo, įdedu į košytę
*

sveikinam su devynmėnesiadieniu heart.gif

mes irgi valgom,bet po biškį ...
ingridukas
mano sunelis valgo braskes ir zemuoges nuo 8 menesiu.,labai jas megsta,ir svarbiausia neberia,neviduriuoja.
parduodu zemuoges,gal kam reikia,tik ka du litrus pririnkau,litras laisvas.Gyvenu santariske,renku misko pievose,toli nuo masinu.
Bulkute2
O mus nuo braskiu beria... verysad.gif
meskiuke_mini
Braskes netik kad zarnyna gali dirginti o ir sukelti alergija, isberti. O sekliukiu tai ir suaugusiam nesuvirskina.
timona
Šiemet taip anksti prinoko skaniausios vasaros uogos - braškės! Dar maitinu ir žinodama, kad jos alergizuoja, pradėjau paragaudama vieną uogytę, kitą dieną - dvi, o trečią nesusilaikiau ir suvalgiau 7 blush2.gif Ir išbėrė mano "auksą" - nuo smilkinių iki čiurnyčių verysad.gif Aišku, daugiau braškių į burną neėmiau..
Užvakar tėtis sugalvojo pradžiuginti dukrą ir sumaitino vieną uogytę. Iš pradžių labai supykau, bet štai jau trečia diena ir jai nieko?
Vadinasi, greičiausiai galima ir man ir jai po vieną uogytę per dieną valgyti?
grazina37
kazkur skaiciau kad beria ne nuo uogu ,o nuo seklyciu,maziui duodavau uogytes isspaustas ir jokio berimo tikrai nesulaukeme thumbup.gif thumbup.gif
Droo
mūsų mažoji jau irgi valgo braškytes, neberia visai ir taip skanu jai bigsmile.gif
timona
Vadinasi, reiks braškių sultis išbandyti biggrin.gif
perlixike
savajam irgi jau daviau paragaut, labai patiko biggrin.gif ir nieko neisbere biggrin.gif
Mududu
Mano zuika irgi kas diena po 4-5 braskes suvalgo thumbup.gif As ir pradziu i kose jas itarkuodavau, ten daugiau tik skystis subegdavo, o po to (kai prie skonio iprato) ir gryna braske daviau cool.gif
fishe
mes irgi labai mėgstam, ypač kai leidžiam išsirinkti iš indelio kurių nori smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.