nerkasa
2006 03 15, 11:46
Kažkada įdėjau šaldytų braškių į verdamą kruopienę. Leliukas tikrai noriai valgė, bet...po kelių dienų suviduriavo ir kažkodėl įtariu kad nuo braškių. Gal kas verdate vaisių tyreles ir įmaišote šaldytų braškių? Pervirę jos , o dar su blenderiu sumalus, gal nieko nepasidarytų 10mėn. leliukui? Nežinau kaip panaikinti tas sėkliukes.
Na aš nerizikuočiau, nes toki daikati vaikui nerekomenduojami net iki 1,5 metų. Juolab šaldyti. Stiprus alergenas, o naudos iš jų šiuo metų laiku jokios.
Uliuliuska
2006 03 16, 00:32
As duodu kompotuka is saldytu uogu, imetu ir kokias 5 braskes. O kam tos seklytes naikynti? Jos gi smulkios.
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 03 16, 00:32) As duodu kompotuka is saldytu uogu, imetu ir kokias 5 braskes. O kam tos seklytes naikynti? Jos gi smulkios.  bet uogų pačių tai neduodi
Na kiek as esu girdejusi,kad vaikuciams labai atsargiai reikia duoti braskiu,nes jos labai daznai elergizuoja.
nerkasa
2006 03 17, 18:19
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 15, 16:56) Na aš nerizikuočiau, nes toki daikati vaikui nerekomenduojami net iki 1,5 metų. Juolab šaldyti. Stiprus alergenas, o naudos iš jų šiuo metų laiku jokios. Mūsų uogos savos, ir užšaldytos jos tikrai ne ką prastesnės nei šviežios. Va tik dėl tų sėkliukių nervinuos. Gal reiks pabandyt kokį kartą.
Oi braškės labai jau alergizuoja
aš tai pradžioje atsargiai pabandžiau, o dabar drąsiai sutrinu po kelias braškes ar žemuoges su obuoliais. mums tos sėklytės nė kiek netrukdo.
Gitatuka
2006 03 18, 12:01
Braskiu uogeles dar anksti duoti, nes, kaip aiskino gydytoja vaiko skrandukas nepajegus apdoroti seklyciu, kaip ir kivi seklyciu negalima duoti. O saldytas braskes uzpylus virintu vandenuku, nemanau, kad blogai, jei tik mazius nealergiskas braskem. As saviskiui duodu tokia arbatyte, nes manau, kad geriau, nei ta sintetine HIPP  ...visgi braskes naturaliai isaugusios pas mociute darze be jokiu nitratu.
QUOTE(nerkasa @ 2006 03 17, 18:19) Mūsų uogos savos, ir užšaldytos jos tikrai ne ką prastesnės nei šviežios. Va tik dėl tų sėkliukių nervinuos. Gal reiks pabandyt kokį kartą. mano nuomone anksti, aišku darykit kaip norite tai jūsų vaikai, bet aš tokių eksperimentų nemėgstų. QUOTE(Gitatuka @ 2006 03 18, 12:01) Braskiu uogeles dar anksti duoti, nes, kaip aiskino gydytoja vaiko skrandukas nepajegus apdoroti seklyciu, kaip ir kivi seklyciu negalima duoti. O saldytas braskes uzpylus virintu vandenuku, nemanau, kad blogai, jei tik mazius nealergiskas braskem. As saviskiui duodu tokia arbatyte, nes manau, kad geriau, nei ta sintetine HIPP  ...visgi braskes naturaliai isaugusios pas mociute darze be jokiu nitratu.  Sveikiau, bet dar kart kartoju, pačių braškių neduodi, duodi tik skystymuką, o tai yra visai kas kita.
nerkasa
2006 03 24, 10:10
O tai gal patarsit nuo kiek laiko galima vaikučiams duoti braškes, žemuoges? Iš šaldytų dabar darysim arbatėles
QUOTE(nerkasa @ 2006 03 24, 11:10) O tai gal patarsit nuo kiek laiko galima vaikučiams duoti braškes, žemuoges? Iš šaldytų dabar darysim arbatėles Žinai , mano pirmasis vaikiukas paragavo būdamas gal 10mėn. Tik tuo metu jos buvo šviežios ir ką tik iš daržo. daviau vieną, žiūriu nieko  tai kitą dieną dar vieną daviau nu taip po biški ir pripratom. O dėl sėklučių, kiek Žinau, net suaugusių organizmai nevirškina. (Kaip suvalgai, taip ir iškakoji  ). O žemuogės iš viso gerai, ten juk daug geležies. Man atrodo reik stebėti vaiką, jei jis nori, reik pasiūlyti, ir jei jo neberia - tai kodėl ne. Maniškis, kažkaip pats atsirinkdavo, kas jam tinka, o kas ne.
nerkasa
2006 03 29, 09:58
Vasarą tai jau tikrai apipjaustysiu braškes ir duosiu po truputį. Pažiūrėsim ar mums jos tiks
Origami
2006 06 26, 11:58
BRAŠKIŲ SEZONAS ĮSIBĖGĖJO Sužinojau iš vaikų daktarės, kad vaikučiams iki 2 metukų būtinai reikia lupti braškes, nes ant jų esančios sėklytės ir mini spygliukai dirgina žarnyną ir gali sukelti uždegimą. Norėjau pasidalinti šia naudinga info su visomis
O mus daktare ispejo, kad braskes gali alergizuoti. Kadangi mano suneliui buvo itarta alergija, mes ju siemet dar nebandysim ragauti
Mes paragavom braškių būdami 1 metų ir 3 mėnesių.Labai jau patiko mano mažyliui šios uogytės.Apskritai valgo visas uogas. Braškės iš tiesų alergizuoja, bet manau kad paragauti tikrai reikėtų duoti.Tai nepamainomas geležies ir vitamono c šaltinis.Duoti po truputėlį, šiaip alerginė reakcija pasireiškia tuo kad parausta žandai(maždaug po valandos nuo suvalgymo, bent jau taip rašo aprašymuose, pati neesu su tuo susidūrusi)Jeigu to nebūna vadinasi viskas gerai ir valgyti galima.Linkiu visiems sėkmės ir aišku valgyti uogas
Man drauge kazka minejo panasaus, kad braskes apipjaustyti reikia. Reiks pabandyti, gal maziukes neisbers. Juk reikia po truputi pratinti prie visko
Austre 123
2006 06 30, 19:19
Mes pradėjom jau valgyti labai patinka ir neberia manau reik pabandyti.Darom jogurta iš braškiu
nepasiduok
2006 06 30, 21:03
braškes iš tikrųjų reikia nulupti, nes sėklytės ir pasižymi savybe išlaisvinti histaminą, o dėl jo atsiranda bėrimas. iš priencipo tai taip vadinama pseudoalergija. be seklyčių - jokio bėrimo nebūna. Dukrytei 10 mėnesių, duodu po 1-2 uogas per kartą ir viskas gerai. Bet labai nepiktnaudžiaujam
boruzka
2006 07 01, 07:37
o musu nuo braskiu neberia
Hermion@
2006 07 01, 15:26
O maniškė šiandien pirmąkart gavo braškės - palaižė perpjautą per pusę. Bet nebuvo sužavėta - rūgštoka
mum gydytoja sakė duoti braškių. Jei viskas gerai, galima iki 3 per dieną. Dabar kasdien suvalgom po vieną didelę ir mum gana. Daugiau pats nebenori. Gal ne tokios saldžios Liepė tik gerai nuplauti, bet nieko nelupinėt...
Mes braškes valgom nuo 10 mėn. pilna burna - kiek nori tiek duodu. Užtai jei pamato, kad turiu braškę, tai stovėdama kitame kambario gale jau išsižioja
skruzdeda
2006 07 03, 19:49
pernai nenorejau duot, nes buvo alergija, o siemet pats jokia mada net i burna neima. karta per klaida paragavo zemuoges, tai isspjove ir dar burnyte su ranka pasivale... ir viskas! tai bandau maitinti su kose, padaryti kompotuka. O del seklyciu, tai girdejau, kad neteisybe. Jeigu alergizuoja, tai nuo visko, o jeigu alergijos nera braskems, tai vadinasi jokioms seklytems jos nera.
akvilyte
2006 07 03, 21:53
mum metai ir trys men.... nu kerta kiek telpa  burnoj viena, rankose dar dvi.. valgo kol neatsivalgo  jei neduodu- isterijos.... nu bet tfu tfu tfu neišbėrė dar nei kart
tinginiukai
2006 07 05, 20:59
Ak, mes irgi kertam tas braškes, ne tas žodis  Močiutė čia turbūt pasidarbavo, labai jau už visokius natūralizmus, tai dabar priešpiečiai ir pavakariai prasideda nuo uogų: braškių nei smulkinu, nei pjaustau, nei lupu, kuo didesnė, tuo jam skaniau. Aišku, gerai, kad neberia
Žemuogė
2006 07 12, 16:51
As savo mazei i lekstute idedu kokias 5-6 braskes ir ji tada darbuojasi  , Tai bene skaniausios uogos mano mazajai
laimonda
2006 07 13, 15:57
Man daktarė sakė neduoti braškių, nes jose "nieko gero". Vietoj jų siūlė žemuoges.
| i |
| Pašalinta off-topic žinutės dalis |
Kadangi mūsų mažiukė nealergiška, tai gydytoja atvirkščiai patarė duoti valgyti kuo daugiau uogų visokiu, kad vasara gautų kuo daugiau natūralių vitaminų, tik vat bėda  mažoji visai nevalgo uogų  , pamato raudoną spalvą ir bėga į šoną  . Dar prisileidžia tik braškių kompotą kai duodi gerti, bet kiek ten tų vitaminų lieka  .
Antigonė
2006 07 15, 17:56
Manasis dieną pradeda irgi nuo braškių,kaip gerai,kad neberia...  Girdėjau,kad žemuogės turi labai daug geležies, sauja žemuosiųaprūpina organizmą geležimi visai žiemai
Daivako
2006 08 03, 13:29
Mes vyšnias mėgstam labiau nei braškes, o šiaip skaniausiai valgome serbentus Dėl buteliuko, tai visokius čiulptukus reikėtų išbandyti, kad atrastų sau tinkama
Sūnelis braškių neragavo, bet žemuoges ir juoduosius serbentus duodu su tyrele, o mėlynių papilu ant stalelio maitinimo kėdutėje ir jis abiem rankom kemša į burnyte. Nors būna dienų, kai jokios uogos neįsūlysi, bėga tolyn, tai pamėginu kitą dieną...
As irgi daviau pabandyti saldytu braskiu,labai jau jai patiko,tik atrodo,kad truputi pabere,tai dabar susilaikysiu kuri laika.
Daviau ir aš pabandyti, tik nežinau ar jai patiko, nes mano panelė poniška, nenori nieko kramtyti.O braškė jai pasirodė kaip svetinkūnis, kurį reikia išspjauti  .Bet kelis kart kaišiojau, tai suvalgė
Agnyte...
2007 03 14, 00:48
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 03 16, 02:32) As duodu kompotuka is saldytu uogu, imetu ir kokias 5 braskes. O kam tos seklytes naikynti? Jos gi smulkios.  braske itin stiprus alergenas ir ju nepatariama duoti praktiskai kuo ilgiau. o seklytes blogai, nes butent jos, o ne pacios braskes, labiausiai ir alergizuoja!
mazajai 6,5 menesiu davem braskiu paragauti,patiko  neberia, braskiu labai neskaiciuojam
Mes irgui valgom po 3-4 uogas kasdien. Tiesiai į rankytę ir - į burną . Patinka mažylei  Bet mamai darbo po to kiek, kol merginą perrengi
Ir mes valgom, paragavom neisbere, tai ir duodu dabar
vixiuke
2007 06 18, 22:00
mums šiandien suėjo 9 mėn. taip pat valgome braškes. Viemų jų mažoji nevalgo, įdedu į košytę
QUOTE(vixiuke @ 2007 06 18, 23:00) mums šiandien suėjo 9 mėn. taip pat valgome braškes. Viemų jų mažoji nevalgo, įdedu į košytę sveikinam su devynmėnesiadieniu mes irgi valgom,bet po biškį ...
ingridukas
2007 06 19, 13:06
mano sunelis valgo braskes ir zemuoges nuo 8 menesiu.,labai jas megsta,ir svarbiausia neberia,neviduriuoja. parduodu zemuoges,gal kam reikia,tik ka du litrus pririnkau,litras laisvas.Gyvenu santariske,renku misko pievose,toli nuo masinu.
Bulkute2
2007 06 19, 14:04
O mus nuo braskiu beria...
meskiuke_mini
2007 06 19, 14:32
Braskes netik kad zarnyna gali dirginti o ir sukelti alergija, isberti. O sekliukiu tai ir suaugusiam nesuvirskina.
Šiemet taip anksti prinoko skaniausios vasaros uogos - braškės! Dar maitinu ir žinodama, kad jos alergizuoja, pradėjau paragaudama vieną uogytę, kitą dieną - dvi, o trečią nesusilaikiau ir suvalgiau 7  Ir išbėrė mano "auksą" - nuo smilkinių iki čiurnyčių  Aišku, daugiau braškių į burną neėmiau.. Užvakar tėtis sugalvojo pradžiuginti dukrą ir sumaitino vieną uogytę. Iš pradžių labai supykau, bet štai jau trečia diena ir jai nieko? Vadinasi, greičiausiai galima ir man ir jai po vieną uogytę per dieną valgyti?
grazina37
2007 06 20, 09:34
kazkur skaiciau kad beria ne nuo uogu ,o nuo seklyciu,maziui duodavau uogytes isspaustas ir jokio berimo tikrai nesulaukeme
mūsų mažoji jau irgi valgo braškytes, neberia visai ir taip skanu jai
Vadinasi, reiks braškių sultis išbandyti
perlixike
2007 06 20, 17:03
savajam irgi jau daviau paragaut, labai patiko  ir nieko neisbere
Mano zuika irgi kas diena po 4-5 braskes suvalgo  As ir pradziu i kose jas itarkuodavau, ten daugiau tik skystis subegdavo, o po to (kai prie skonio iprato) ir gryna braske daviau
mes irgi labai mėgstam, ypač kai leidžiam išsirinkti iš indelio kurių nori
|
|