1.kokius rekomenduotumet<>?2.ir kokio amziaus<>?privalumai trukumai 1-2 klausimo<>?
Man taip pat butu idomu suzinoti apie lopselius - darzelius Mazeikiuose.
Mano abi dukros lanko "Gintarėlį" tai esu labai patenkinta ir vaikams labai patinka. Savaitgaliais laukia kada reikės eiti į darželį. Auklėtojos labai atsidavusios vaikams, vyksta įvarūs renginiai, konkursai, vaikai stato spektaklius, koncertuoja. Darželyje vykoma sveiko maitinimosi programa. Dar neblogas kiek girdėjau yra Žilvitis. Nors manau, kad daug kas priklauso nuo vaiko auklėtojų.
vat, tokėjaus rasti komentarų, o tiu tiu. mes dar mažiukai, 7 mėnesiai, bet galvojam apie darželį, o kadangi ilgą laiką mažeikiuos nebuvau, tad net neįsivaizduoju, į kokį geriau būtų ir kas kokiame vyksta.
aš prie klausimų dar norėčiau pridėti tokį - ar yra kokios eilės? apskritai tuo dalyku niekad nesidomejau. kituose miestuose tai prieš metus užsisako QUOTE(briedžiukė @ 2006 04 02, 23:05) vat, tokėjaus rasti komentarų, o tiu tiu. mes dar mažiukai, 7 mėnesiai, bet galvojam apie darželį, o kadangi ilgą laiką mažeikiuos nebuvau, tad net neįsivaizduoju, į kokį geriau būtų ir kas kokiame vyksta. aš prie klausimų dar norėčiau pridėti tokį - ar yra kokios eilės? apskritai tuo dalyku niekad nesidomejau. kituose miestuose tai prieš metus užsisako As irgi laukiu komentaru. Tikriausiai Mazeikiu mamytes cia neuzsuka As uzrasiau vaika i Zilviti, nes salia namu. Pries metus buvau dar viename darzelyje, Naftininku gatveje. Tai ten uzrase i eile ir pasake, kad kazin ar pakliusim. Buvom 17, o priima tik 10.
Kadangi mes gyvenam ETG, tai mylim savo "Kregždutę"
Mažąjį irgi planuojam čia leisti. Dėl eilių, kiek girdėjau, reikėtų prieš metus - pusę metų užsirašyti. Šiaip darželis ne iš turtingųjų, bet kadangi beveik kieme, tai labai ir nesirinkom..manau čia daug kas priklauso nuo auklėtojų ir vaiko...kitas gali ir stebuklingam nepritapti....
mes irgi etg gyvenam
tai reiktų gal darželyje apsilankyti jau QUOTE(gvidaa @ 2006 03 15, 15:42) Papildyta: Mes lankom "Gintarėlį". Pradėjos 2m 7 mėn. Labai patenkinti. Visada noriai einam, tik ryte noris lovoj pagulėt. Labai malonios, rūpestingos auklėtojos. Mano sūnelis "įsimylėjęs" "baba"(šeimininkutę). Tik vienas minusas - galėtų ir mažiukai kai gražus oras eit į lauką pasivaikščiot. Dabar tai ne, bet rudeny buvo liūdna- už lango taip gražu. Girdejua "Buratine" šiuo klausimu kitaip
o mes pirmus metukus i buratina einame.tai darzelis kaip darzelis
QUOTE(Luko_mama @ 2006 04 05, 13:43) Papildyta: Tik vienas minusas - galėtų ir mažiukai kai gražus oras eit į lauką pasivaikščiot. Dabar tai ne, bet rudeny buvo liūdna- už lango taip gražu. Girdejua "Buratine" šiuo klausimu kitaip Nu jau gryna teisybė, biski tinginės tos auklytės šiuo klausimu, visi vaikai laksto, o mūsiškiai kaip našlaičiai pro langelį žiūri...taip gaila pasidaro...norėtus pačiai imt ir išvest...o vaikai buna tik 7-9, tai galvoju dviese šitiek vaikučių tikrai galima išvest pasivaikščiot...arba išvestų bent tuos vyresnius..kurie 2-3 metų... QUOTE(pesimiste @ 2006 04 05, 17:26) QUOTE(Almike @ 2006 04 07, 10:40) Nu jau gryna teisybė, biski tinginės tos auklytės šiuo klausimu, visi vaikai laksto, o mūsiškiai kaip našlaičiai pro langelį žiūri...taip gaila pasidaro...norėtus pačiai imt ir išvest...o vaikai buna tik 7-9, tai galvoju dviese šitiek vaikučių tikrai galima išvest pasivaikščiot...arba išvestų bent tuos vyresnius..kurie 2-3 metų... 3,gal ir ne pats geriausias,bet keptu bulviu vakarienei neduoda,kaip kai kuriam kitam darzely
keptos bulvės vakarienei
apskritai pradėsiu bijot tų darželių QUOTE(briedžiukė @ 2006 04 04, 21:21) QUOTE(briedžiukė @ 2006 04 08, 22:11)
Aisteba, mes prie pat darželio - 22
tai užsukit kokį vakarą į svečius arbatos atsigert
Maniškė lanko Pasaką. Rinkomės todėl, kad arčiausia. Nuėjau užrašyti balandžio mėnesį, kad jau nuo rugsėjo galėtų lankyti (čia pernai), tai kaip ir buvau pavėlavusi. O ir šiaip sakė, kad visų naujokų iškart nepriima. Pratina visus po truputį, tai mūsų eilė būtų atėjus tik kokį lapkritį
Manoji tai prades nuo rudens lankyti Pasaka, kiek girdejau is draugiu tai visos patenkintos, o del uzsiregistravimo tai jau ir pries metus gali buti per velu, zinau kad kitos mamos tik gimus lialiukams uzsiraso. Tilkiuosiu nenusivilsiu
Sveikutes
As savo mazaja vakar i Gintareli uzrasiau... Malonu skaityti gerus atsiliepimus O del vietu - ziuresim kaip cia bus. Noretumem pradeti lankyti nuo rugsejo, tikiuosi, kad tilpsim Sunku bus is pradziu, ji pas mane lepunele, du metus aukles popinta... Bet tikiuosi kad pripras
mes irgi uzsirasem i "pasaka" jau ziema sake kad lopselio grupeje yra pilnas sarasas, bet liepe ateti rudeni atseit daznai vietu atsiranda.esu girdejusi kad tai tikrai geras darzelis, maciau kad graziai irengtas, vadovaujasi valdorfo metodika.
bet mes pradesime eiti gal tik ziema nes lreikia dar paugeti ir bijome ligeliu kurios uzpuola visus pradejusisu eiti i darzeli. beje labai nustebau kad sarase 20 mazu "pumpureliu", o aukletoja tik viena, atseit dar seimininkute padeda. idomu butu pamatyti kaip ji ten sukasi. p.s. emilijos mamyte gal musu dukrytes i viena grupe eis
Mano pirmas vaikas lanko pasaka darzeli tai esame labai patenkinti sunus labai nori i darzeli nuo sesiu ryto keliasi ir praso kad vestume i darzeli
Malonu girdeti tik gerus atsiliepimus apie darzeli Pasaka.
Visko gali buti kad Emilija ir Aureja, eis i viena grupe
Mes irgi...
Nuo rugsėjo 1 pradėsime lankyti darželį "Saulutė" (senamiestyje šalia bažnyčios). Gal turite kokios nors informacijos apie šį darželį?
labas, mamutytes!
Labai keista, kad neradau atsiliepimu apie DELFINA... Negi nera lankanciu???
Mes nuo šio rugsėjo žadėjom pradėti lankyti Pasaka. Užsirašiau pernai rugsėji buvom 31 eilei
Dar sako kad Lietuvoi gimstamumas mažas. Eiles darželi kaip prie sovietu nuo gimimo reikia užsiimti
O kaip BITUTĖ?
QUOTE(VJM @ 2006 06 20, 09:32) Nuo rugsėjo 1 pradėsime lankyti darželį "Saulutė" (senamiestyje šalia bažnyčios). Gal turite kokios nors informacijos apie šį darželį? [B]TRAGEDIJA!!! Papildyta: QUOTE(Lapkritė @ 2006 08 03, 14:15) Ar ne BITUTĖJ dirbama su psiciškai atsilikusiais?Be to ten yra savaitinės grupės sunkiai besiverčiantiems. QUOTE(žolelė @ 2006 08 13, 19:37) TRAGEDIJA!!! [b]Papildyta: Ar ne BITUTĖJ dirbama su psiciškai atsilikusiais?Be to ten yra savaitinės grupės sunkiai besiverčiantiems. KOdel apie SAULUTE tokie atsiliepimai, gal ka nors konkreciau papasakosi O BITUTEJ tai dirbama ir su sveikais ir su ivairia negalia turinciais, nebutinai psichikos sutrikimais
Jeigu lankysit darželio grupę, tai gal ir viskas gerai.Bet mes iš lopšio pabėgom, nes grupėj 20 ir daugiau vaikų, klykia verkia.Visi mažiukai, o rankų neužtenka...Nelinkiu to pamatyti, kaip tavo vaikas verkia ir nieks dėmesio nekreipia, nes paprasčiausiai ir nespėja.Tas darželis labai perpildytas, nes senamiesty daugiau nėra.Tai bando sutalpint kuo daugiau norinčių, okokybės nebelieka.Dabar lankom EGLUTĘ.Kol kas normaliai. Nuo rugsėjo pereinam į darželio grupę, tai bus sunkiau, kol prie naujų vaikų pripras.Sėkmės!
Mano dukrelė lankė BITUTĘ.Taip, ten yra ir neįgaliujų grupės. Nedidelės. Tiksliai nežinau ,girdėjau, kad iki 8- 10 vaikučių.Manoji lankė montesori grupę. Esu labai patenkinta. Labai daug ko išmoko. Labai geros auklėtojos. Dėl maisto vaikas nesiskundė.Taip pat buvo baseinas.Su kai kuriais vaikais dirba labai atsidavus savo darbui mankštos trenerė.Kai kuriems vaikučiams skiriamos perlinės vonios. Buvo ir logopėdė. Žodžiu, darželis super ir pakliūti į jį labai sunku.
PAskaiciau,kad apie Saulute prastas atsiliepimas,tai ir aš pasisakysiu.O aš apie Saulutę galiu pasakyti tik gerus žodžius.Auklėtojos labai geros,labai atsidavę vaikams. Mano du vaikai lanko šį darželį ir su džiaugsmu kievieną rytą eina. O ,kad lopšelio grupėje vaikai verkia,tai čia nieko nuostabaus-mažiukai gi dar...Ir aš kažkaip nelabai galiu patikėti,kad niekas nekreipia dėmesio į verkiantį vaiką. Nes vienu metu vaikus prižiūri aukletoja,aukl.asistentė ir dar šeimininkė. Aišku,pradžioje gal buna adaptacinis periodas vaikučiams,tai gal kiek sunkiau,bet šiaip-aš esu labai patenkinta darželiu.
Tai kas, kad 3 darbuotojos prižiūri.O vaikų tai 20! Vienam vos 1-ni metai, ir ji ant rankų reikia tampyti, dar kitam vėl tiek pat-ir jam didesnės priežiūros reikia.Likusiems 18- vos viena auklėtoja lieka.Tai manot-normalu?Tai negi trimečiai jau savarankiški?Lopšio patalpos labai ankštos, o miegamajam nė kojos nėr kur pastatyti.Kodėl kituose darželiuose lopšio grupėse priimami tik 10-12 vaikų?Todėl, kad jie yra mažiukai, ir jiems reikia daugiau priežiūros ir dėmesio, kas ypač svarbu pirmomis lankymo dienomis.Juk nuo to, kaip vaikas pasijus pradžioje, priklausys tolesnė jo adaptacija.Mano vaikui tų rankų ir neužteko turbūt, jei net mašinai privažiavus prie darželio, ji pradėdavo klykti ir negalėdavau net iš mašinos ištraukti-kažkas jai kėlė siaubą.O kai perėjom į kitą darželį, nebuvo jokių problemų-kiekvieną rytą nuo pat pirmos dienos pati skubėdavo į grupę.
Labai idomu kaip sekasi maytems ir ju vaikuciams kurie pradejo eiti i "pasaka"
as saviske taip pat ten uzrasiau tik mums dar 1.9men. tai nusprendziau paluketi metelius. Pernai ziema snekejau su direktore, ir ji man taip pat snekejo, kad lyg ir vietu nebere bet bandykit dar rudeni ateiti, atseit bus matyt. Ka jau ten ziureti, jei net 60 vaiku prirasyta... gaila kad vis dar daznai isgirstu negeru dalyku apie si darzeli, "kas pinigus moka, tu vaikucius ir myli"...
Na mes irgi lankome "Pasaka", nieko blogo negaliu pasakyti, auklėtojos malonios, maistas labai įvairus, o ir sūnus vos sulaukė rugsėjo 1-osios, kad galėtų skubėti kuo greičiau pas draugus
Tik vat man kaip mamai kažkaip skaudu truputėlį buvo, kad jis taip noriai lekė į darželį, juk visą vasarą kartu prabuvom. Tai išsiskyrimas buvo man su ašaromis, o ne sūnui Mes pradėjome lankyti, kai suėjo dveji iš pradžių buvo nelengva ir jis nenorėjo eiti, nes lopšelio grupėje ten visai kitos auklėtojos dirba ir dažnai sirgo, o dabar (tfu, tfu, tfu...) viskas gerai O dėl pinigų tai nenešiau niekam nė lito, tik pati pasakiau auklėtojoms, kad turiu galimybę , jei reikės ką nors atšviesti ar atspausdinti grupės reikmėms, tai kai ko reikia jos paprašo, jei galiu padedu, jei nėra tokios galimybės tai ir pasakau taip kaip yra Tai tiek žinių iš manęs sėkmės kas dar tik ruošiatės keliauti į darželius
Na as uzrasiau i Gintareli
Na, va, tikrai, daugiausia apie pasaka atsiliepimu (perskaiciau visus), o kur apie delfina? Mes irgi noretume i pasaka, kadangi prie namu, bet tokios eiles, net baisu. Mano maziui dar 11 men, bet nuo 2 metuku jau noreciau leist i darzeli. Na, jei nesigaus i pasaka, bandysim i delfina, nes ten maziaus pusbroliai eina, butu linksmiau. Bet va, Mazeikiuose idomu, kad visi darzeliai, kiek teko girdeti, vasara visus 3 menesius atostogauja, kaip ir mokyklos, butu idomu suzinot kur tada palikt vaikucius? Juk kituose miestuose taip nera - jei uzsidaro vienas darzelis, tai suorganizuojamos grupes kituose, kur mamytem patogiau, juk dirbantys tevai negali atostogaut visus 3 men. (gal tik mokytojai), darbovietese 28 d. duoda, ir nuo darbo stazo daugiau. Tokiu atveju reikia samdyt aukle, bet jei uzsidaro visi darzeliai, negi tiek daug aukliu galima rast Mazeikiuos? As tai nezinau kur reikes palikt maziu per atostogas kai dirbsiu. O kaip jus, mamos, sprendziat ta problema?
Bet va, Mazeikiuose idomu, kad visi darzeliai, kiek teko girdeti, vasara visus 3 menesius atostogauja, kaip ir mokyklos, butu idomu suzinot kur tada palikt vaikucius? Juk kituose miestuose taip nera - jei uzsidaro vienas darzelis, tai suorganizuojamos grupes kituose, kur mamytem patogiau, juk dirbantys tevai negali atostogaut visus 3 men. (
Darželiai jau dirba ir birželio mėn., nes buvo tėvų prašymai.Tad belieka tik 2 mėn.Žinoma, gerai būtų, kad ir liepą dar dirbtų, bet jau gerai ir tai, kad birželį dirba.Na, o jums sėkmės patekti į PASAKĄ, kaip ir norite.
Nu taip per visą vasarą t.y. liepą ir rugpjūtį Mažeikiuose darželiai nedirba, todėl tuos du mėnesius reikia kaškaip prastumti arba samdyti auklę arba senelių pagalbos prašyti
Darželiai jau dirba ir birželio mėn., nes buvo tėvų prašymai.Tad belieka tik 2 mėn.Žinoma, gerai būtų, kad ir liepą dar dirbtų, bet jau gerai ir tai, kad birželį dirba.Na, o jums sėkmės patekti į PASAKĄ, kaip ir norite.
Aciu uz palinkejima. Na o du menesiai vis ne trys, tik, kad musu seneliai toli gyvena - vieni Panevezy, kiti Vilniuj, ir visi dirbantys
Sveikos, mergaitės.
Pradėjom lankyti "Saulutę". Kaip ir Žolelė sakė, lopšėlyje vaikučių 20, o dirba 3 žmonės, įskaitant šeimininkėlę. Verkiančių mažylių tikrai netrūksta, bet sukasi tos moteriškės kaip gali. Vienas vaikas ant rankų, kitas įsikibęs į sijoną. Pati auklėtoja sakė, kad vos direktorę priprašė duoti asistentę, o tai būtų buvusios tik dviese. Guodžia tik tai, kad mano berniukas nėra baisus jautruolis ir atsisveikinam be didelių ašarų.
Na, nemalonu išgirsti, kad Saulutėj situacija visiškai tokia pat.Bet pasitvirtino mano patirtis.Žinoma auklėtojos stengiasi, aš jų ir nekaltinu, bet ne visi vaikai gali adaptuotis tokiom sąlygom.Juk lopšio grupėj visi tokio amžiaus, kad visiems tų rankų reikia ir žodžio švelnesnio.Čia jau direktorės problema, kad kankina ir vaikus ir auklėtojas tokiom sąlygom.Negi neįmanoma įrengti patalpas dar vienai lopšio grupei,.Geriau didesnių grupę kokią sumažinti.Taip ir išeina, kad senamiesty darželį gali lankyti tik stiprūs ir judrūs vaikai.O silpnesni bus nustumti į šoną, nes jiems neužtenka dėmesio...Ir dar žadėjo tik 2 darbuotojas toj grupėj?Absurdas! Na, sėkmės jums!
Na tai kaip merginos sekasi jūsų atžalėlėms lankyti pasirinktus darželius?
Maniškis tai be vargo eina ryte atsikelia septintą pažiūri kempiniuką ir simsonus ir tada jau einam. O vakare jeigu ateinu pasiimti ankščiau tai labai pyksta, nes po vakarienės jis dar nespėjo pažaisti ir nenori eiti namo Tai dabar visada einu pasiimti apie penkias, kad jis dar galėtų su draugais pažaisti visdėlto kol gražus oras tai jie visą valanda dar laukia būna QUOTE(myma @ 2006 09 20, 07:31) Na tai kaip merginos sekasi jūsų atžalėlėms lankyti pasirinktus darželius? Maniškis tai be vargo eina ryte atsikelia septintą pažiūri kempiniuką ir simsonus ir tada jau einam. O vakare jeigu ateinu pasiimti ankščiau tai labai pyksta, nes po vakarienės jis dar nespėjo pažaisti ir nenori eiti namo Tai dabar visada einu pasiimti apie penkias, kad jis dar galėtų su draugais pažaisti visdėlto kol gražus oras tai jie visą valanda dar laukia būna o i koki darzeli vedi<>?
Mes einame į "Pasaką"
QUOTE(myma @ 2006 09 20, 12:57) as irgi uzrasiau i pasaka,nuo nauju metu eisiu ziuret ar yra vietu<>/gal gali placiau papasakoti,nuo keliu metuku eina i darzeli<>?kada uzrasei,kada vietos atsilaisvino<>?o gal ten imanoma kaip nors poblatum ,kad atsilaisvinus uzelsitu vieta QUOTE(gvidaa @ 2006 09 20, 20:20) as irgi uzrasiau i pasaka,nuo nauju metu eisiu ziuret ar yra vietu<>/gal gali placiau papasakoti,nuo keliu metuku eina i darzeli<>?kada uzrasei,kada vietos atsilaisvino<>?o gal ten imanoma kaip nors poblatum ,kad atsilaisvinus uzelsitu vieta Oi kiek klausymų Aš pati pradėjau dirbti, kai sūnui buvo 1,5 metukų, o į darželį priima tik nuo dviejų, tai samdėm auklę, o kai suėjo kovo mėnesį dveji ėjom pas vedėją paprašyti, kad mus dar iki vasaros pradžios priimtų, kad apsiprastume ir lengviau nuo rudens būtų, niu tai mus ir priėmė, nes lopšelio grupėje buvo laisvų vietų, šiaip tai aš vaiką užrašiau kai jam buvo kokie 9mėn, labai gerai nebepamenu dėl blatų tai aš nežinau mums irgi sakė,kad duosit vedėjai 100 litų ir viskas bus gerai, bet tikrai sakau teisybę jį neėmė nė cento Vaikų darželyje tai daug, bent jau dabar mūsų grupėje yra 20, auklėtojos yra dvi ir viena padėjėja, aišku iki pietų būna vieną auklėtoja, po pietų kita, bet šalia yra padėjėja Kadangi dabar aš laukiuosi tai mes einam į darželį apie aštuonias, ilgiau pamiegam, o šiaip tai dirba nuo 7-19val. vaikų grupės yra suskirstytos kiekviena grupė eina valgyti savo laiku. Maniškio grafikas toks: pusryčiai 8:20, pietūs 11:50, vakarienė 16:00, valgyti duoda labai įvairų ir skanų maistą tikrai viską valgo ir nesiskundžia, pastoviai desertui būna kokie sausainiai, saldainiai ir daug vaisių duoda: bananų, obuolių, neseniai valgė arbūzą Dienotvarkė taip pat labai spalvinga, jie piešia, lipdo, eina sportuoti du kartus į savaitę į sporto salę, seka pasakas ir t.t. jei oras geras į lauką eina du kartus prieš pietų miegą ir po vakarienės. Žinai, o dėl pampersų tai aš nežinau ar su jais priima, nes maniškis jų atskratė iki 1,5 metukų, valgyti tai pats nemokėjo, ten juos lopšelį pamaitina, o paskui ir patys išmoksta po truputuką O šiaip tai sakau tau iš patirties namuose gyvenimas verda visai kitaip ,nei darželyje, nes ir dabar tą ką sūnus daro darželyje jis nedaro to namuose. Pvz.: darželyje miega ant pagalvės ir apsiklojęs, o namie jam pagalvės nereikia ir negaliu jo niekaip užkloti, o edar savaitgaliais be manęs šalia ir užmigti negali pokaičio jam reikia, kad būčiau šalia, o ten auklėtoja sakė nėra jokių problemų Na manau, kad kiek nors pagelbėjau, jei kils dar klausymų klausk
myma aciuks uz atsakymus
|