Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: A.Šančiai darželis "Žiburėlis"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2
charizma
Žinau, kad A.Šančiuose yra du darželiai, veinas jau yra čia paminėtas, o antro neradau, tai nusprendžiau pati sukurti temą. Kiek žinau, šis darželis yra ir pradinė mokykla, kokie atsiliepimai apie ji, prašau pakomentuokit
Tafi
Mes lankome nuo sausio paciu maziausiu grupe. Kas svarbiausia, kad patinka vaikui, tenka jo laukti kol baigs zaisti. Aukletojos maziukus pamaitina kurie nemoka patys valgyt, visada pasako, vaikas ka ir kiek valge, nes maniskis is tu nevalgiu, ir per visus 2.5 men siandien pirma karta suvalge visus pietus ir vakariene. Pampersas visada pakeistas, batai padeti siltai, rinkliavu dar nebuvo.

Apie pradine mokyklele nezinau nieko

Raganėlė
QUOTE(Tarantula @ 2006 03 15, 21:28)
Mes lankome nuo sausio paciu maziausiu grupe. Kas svarbiausia, kad patinka vaikui, tenka jo laukti kol baigs zaisti. Aukletojos maziukus pamaitina kurie nemoka patys valgyt, visada pasako, vaikas ka ir kiek valge, nes maniskis is tu nevalgiu, ir per visus 2.5 men siandien pirma karta suvalge visus pietus ir vakariene. Pampersas visada pakeistas, batai padeti siltai, rinkliavu dar nebuvo.

Apie pradine mokyklele nezinau nieko
*

norėčiau paklausti, kokio amžiaus vaikiuką pradėjot vesti į darželį?
ir kiek grupese vaikų apytiksliai būna?
beja kaip tas montesori pats metodas ten taikomas, nes man tas darželis arčiausiai namų bus, o apie tą metodą visko esu prisiskaičius (kad jis rekomenduojamas labiau vaikams mėgstantiems užsiimti paties su savim, dabar skubu tai neturiu laiko surasti tikslaus apibrėžimo) gal suprasit apie ką čia aš blush2.gif
Tafi
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 28, 19:57)
norėčiau paklausti, kokio amžiaus vaikiuką pradėjot vesti į darželį?
ir kiek grupese vaikų apytiksliai būna?
beja kaip tas  montesori pats metodas ten taikomas, nes man tas darželis arčiausiai namų bus, o apie tą metodą visko esu prisiskaičius (kad jis rekomenduojamas labiau vaikams mėgstantiems užsiimti paties su savim, dabar skubu tai neturiu laiko surasti tikslaus apibrėžimo) gal suprasit apie ką čia aš  blush2.gif
*

Sveika, mes pradejom leisti nuo 1metuku 10 men, bet siai dienai jau yra vos per 1,5 metuku vaikas, mes kaip jau ir nemaziausi tongue.gif Grupeje yra lyg 13 vaiku, bet realiai ju buna 4-8, nes ne visi tevai atveda juos kasdien, veda kas kaip dirba.

Kaip minejau, mums vienintele salyga buvo, kad vaikas bent kiek moketu pavalgyti, aukletojos vaiko alkano tikrai nepaliks, jei jis pats nesugebes pavalgyti.

Kalbant apie montesori sistema, tai irgi nezinau kodel darzelis taip pavadintas, bet ji manau nera taikoma, kad vaikai mokinami susitvarkyt zaislus tas tiesa, bet juk taip ir turi but. Man taip pat sis darzelis praktiskai kieme, ir tik todel ji pasirikau, nes apie ciauskuti cia SM praktiskai neradau ne vieno gero atsiliepimo.
Raganėlė
na ir mums tik 1,5 m. bet jam taip norisi su vaikučiais bendrauti, tai ir galvoju, kad jam reiktu į darželį
nors ir nemoka valgyt, bet tik manau apsidžiaugs kad nereiks valgyt.
pražioj manau nors po 2-4 valandas leisti į daržą kad tik pasidžiaugtu
charizma

QUOTE(Tarantula @ 2006 03 29, 15:26)
Sveika, mes pradejom leisti nuo 1metuku 10 men, bet siai dienai jau yra vos per 1,5 metuku vaikas, mes kaip jau ir nemaziausi tongue.gif Grupeje yra lyg 13 vaiku, bet realiai ju buna 4-8, nes ne visi tevai atveda juos kasdien, veda kas kaip dirba.

Kaip minejau, mums vienintele salyga buvo, kad vaikas bent kiek moketu pavalgyti, aukletojos vaiko alkano tikrai nepaliks, jei jis pats nesugebes pavalgyti.

Kalbant apie montesori sistema, tai irgi nezinau kodel darzelis taip pavadintas, bet ji manau nera taikoma, kad vaikai mokinami susitvarkyt zaislus tas tiesa, bet juk taip ir turi but. Man taip pat sis darzelis praktiskai kieme, ir tik todel ji pasirikau, nes apie ciauskuti cia SM praktiskai neradau ne vieno gero atsiliepimo.
*

Ar iš karto priima vaiką į darželį ar yra eilė? Kokos darželio mokestis?
motinyte
man irgi įdomu kokia situacija šiame lopšelyje..mums rugsėjy bus tik 1,2men..kažin ar priimtų g.gif reiktų išbegt į paskaitas 3-4val..
Tafi
motinyte, tikrai nezinau ar priimtu 1.2mryuku vaika, reikia eit tiesiai pas direktore.

O ar yra vietu, irgi sprendzia tik ji, mes kaip minejau galejom vesti is kartjau lapkriti, o kai nuejau sausio pirma sav, tai turbut po poros dienu jau ir vedem vaika.

Kalbant apie mokejimus, tai tiksliai negaliu pasakyt kiek kainuoja, tai priklauso nuo lankytu dienu skaiciaus, jei vaikas serga ir yra pazyma, mokestis uz ta laika neimamas, na kaip pvz, mes nuo sausio esam sumokeje 200 lt, nes buvo kad sirgom
Raganėlė
QUOTE(Tarantula @ 2006 03 30, 08:31)

O ar yra vietu, irgi sprendzia tik ji, mes kaip minejau galejom vesti is kartjau lapkriti, o kai nuejau sausio pirma sav, tai turbut po poros dienu jau ir vedem vaika.

*

o tai buvot iš anksto užsirašę?
ir ar reikėjo direktoriai kažkaip atsidėkot, kad priimtu vaiką?
Egidux
Sveikos,

Mes šį darželį lankom nuo rugsėjo. Esam pabėgėlės iš čiauškučio ax.gif
Prašyma aš parašiau Liepos mėnesį bet kadangi darželis atostogavo, tai pradėjom lankyti nuo rugsėjo. Niekam jokių "dovanų" nenešiau, prieme ir taip. Maniškė jau buvo palyginti didelė (3,5 metų).
Grupės sąrašuose būna 20 vaikų, bet ne visada visi lanko. Dėl mokesčiu tai per mėnesį gaunasi 130,95 Lt. ir atsiminusuoja nelankytos dienos (su pateisinimu)

O dėl montesori auklėjimo tai paprieštarausiu Tarantulai 4u.gif . Nežinau kaip lopšelyje, bet darželio grupėse tai vyksta užsiėmimai. Iki pietų vaikai "dirba" su priemonėm (skalbia, šluoja, piešia, dėlioja na priemonių ten tikrai nemažai) sedi visi ir kalbasi, gvildena kylančius klausimus biggrin.gif , o po pietų miego, jei neina i kiema, tai žaidžia visai kitoj erdvėj su žaislais.

Tikiuosi padėjau savo pasakojimu biggrin.gif
Tafi
Raganele, mes buvo uzsirase, bet kai tik uzsirasem jau praktiskai is kart galejom vesti.

Egidux, na as plovimo nevadinu montesori taikymu, nes mano manymu tai turetu but visur, pas mus nors maziausiu grupe, irgi yra bliudeliu su vandeniu ir jie is lauko, ar pavalge, ir pries valgi plaunasi rankytes, man tai atrodo, kad taip turi but ir visur, kad piesia, delioja, tai ir cia tas pats, es jukir namie vaikai ta daro, bet namie ne visada mes tevai jiems tiek skiriame laiko, kiek aukletojos.

Vakar kai atejau pasiimti vaiko, buvo like ju tik 2 ir aukletoja su jais skaiciavo, rode viena velykini kiausini ,po to du ir t,t. Bet as manau, kad taip ir turi but visur.
Bet kiek esu girdejusi kazkokiu teoriju apie si buda, bent as mus tikrai to nera, vaikai jei nori jungiasi ir mokinasi kazka, jei ne, uzsiima tuom ko nori.
Raganėlė
sakykit,o kaip maitinimas, ar patenkintos?
iki kurios valandos vaikučius pasiimat iš darželio
o gal galit apie mažiausių grupės auklėtojas kas ką papasakot, nes kai paskaičiau, kad vaikams gali su šaukštu į tarpuakį užvairuot aklėtoja už tai kad lėtai valgo g.gif . tai baisu
Raganėlė
ir dar noriu paklausti, kaip greitai vaikai pradėjo sirgti, tik pradėjus lankyti daržą, o gal visai nesisirgot?
Tafi
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 30, 17:22)
sakykit,o kaip maitinimas, ar patenkintos?
iki kurios valandos vaikučius pasiimat iš darželio
o gal galit apie mažiausių grupės auklėtojas kas ką papasakot, nes kai paskaičiau, kad vaikams gali su šaukštu į tarpuakį užvairuot aklėtoja už tai kad lėtai valgo  g.gif . tai baisu
*

Kas del maitinimo, tai maniskis nevalgus, jis gali dienu dienas griauzt duona, ir daugiau nieko, tad darzelyje buvo lygiai tas pats, tik stebetinai valge sriuba, aukletojos visad sakydavo ir sako, ka valge ir ar isvis valge. Siai dienai situacija kiek geresne, po truputi pradeda valgyt net ir namie. Kalbant apie maista, tai as net nesidomejau koks meniu, bet yra ir apkepu ir mesisku ir zuvyte, koses. Ar ten skanu, pasakys tada kai kalbet prades, maniskis dar nekalbantis blush2.gif Aukletojos tikrai pamaitina, nes tokiu nevisai sugebanciu pavalgyt gal tik du.

Mes visad vaika pasiimam iki 17.30, bet vaiku dar buna

Kas link sirgimo,tai taip, maniskis pirmas menuo kaip neserga, gal jau adaptavosi, o taip buvo savaite i darza, savaite serga, ir visus 2 men taip
Musytė
Sveikos mamytės smile.gif ,

radau sau labai aktualią temą .... darželis "Žiburėlis".... Nuo rugsėjo mėn. mes planuojam lankyti šį darželį, tačiau šioje srytyje esu naujokė... Todėl prieš atiduodant savo mažių į "darželio priežiūra" norėčiau gauti kuo daugiua info. Prieš pasirenkant šį darželį buvau susitikusi su direktore, ji supažindino mane su darželio sistema, aprodė grupes. Įspūdį paliko gerą...tik vienas dalykas mane neramina.... Sakykit (jei kam teko susidūrti) ar čia man tik pasirodė, ar aš visgi teisingai supratau, kad šiame darželyje yra keletą "privilegijuotų" grupių? Na aš turiu omeny, kur yra renkami didesni pinigėliai nei 5-10 lt per mėnesį? Kaip direktorė citavo tėvėlių žodžius "noriu, kad mano vaikas gautų viską kas geriausią" .Taip aš suprantu, kad už "viską gerą" reikia mokėti, nes lėšų pats darželis gal tiek ir neturi, bet įdomu ar yra skirtumas, ar verta mokėti daugiau nei priklauso? g.gif Labai norėčiau išgirsti kitų mamyčių atsiliepimus.
Raganėlė
Tarantula, okokioje vaikas grupėje?

tai va buvau ir aš šiandie su direktore susitikti.
tai mums tik birželiui užrašė, nes per mažai gėbėjimų turim, su pampersais, ir man pasakė kad nuplauti šikniuko nėra sąlygų, po to nevalgo pats nors aš jai visaip bandžiau išaiškinti, kad aš jį į darželį noriu leisti ne dėl pavalgymo, tai nelabai girdėjo schmoll.gif . parodė mums grupę tai vaikas be galo gerai iš kart pasijautė ir nenorėjo išeiti, bet teko, ir mus visus tai nuliūdino, kad neleido pradėt lankyt iš karto

tai net nebežinau ar lauksiu birželio mėn., nes po to 2 mėn atostogauja daržas, tai vėl kaip iš naujo viskas bus.
eisiu į temą kur nuo metukų darželio ieško, man svarbiausiai kad tik su gerom auklytėm rūpestingom būtų.
Tafi
QUOTE(Raganėlė @ 2006 04 03, 16:43)
Tarantula, okokioje vaikas grupėje?

tai va buvau ir aš šiandie su direktore susitikti.
tai mums tik birželiui užrašė, nes per mažai gėbėjimų turim, su pampersais, ir man pasakė kad nuplauti šikniuko nėra sąlygų, po to nevalgo pats nors aš jai visaip bandžiau išaiškinti, kad aš jį į darželį noriu leisti ne dėl pavalgymo, tai nelabai girdėjo  schmoll.gif . parodė mums grupę tai vaikas be galo gerai iš kart pasijautė ir nenorėjo išeiti, bet teko, ir mus visus tai nuliūdino, kad neleido pradėt lankyt iš karto

tai net nebežinau ar lauksiu birželio mėn., nes po to 2 mėn atostogauja daržas, tai vėl kaip iš naujo viskas bus.
eisiu į temą kur nuo metukų darželio ieško, man svarbiausiai kad tik su gerom auklytėm rūpestingom būtų.
*

RAGANELEKalbant a[oe pampersa, as nesu dregnas serveteles, vaikas visada buna svarrus, nors direktore irgi sake kiek kitaip. Bandyk tartis dar karta su direktore, pasakyk, kad reikia i darba ar pan, na ji sukalbama. Taip darzelis visada atostogauja, bet kiek girdejau visi maziukai ta priima gerai, juk jie visvien buna drauge.
Sakyk, kurioje grupeje buvot?

Musyte, zinok net negirdejau jokiu privilegijuotu grupiu, pas mus rinkliavu nera jokiu, niekas net neuzsimine, tad siuo klausimu nieko nezinau
Gabe
niu mano sūnaus grupėje renka po 5-10Lt kas mėnesį, tėveliai duoda kiek kuris pajėgia, prievartos lyg ir nėra.. g.gif nors kažkaip mažai mes patys tam gyvenime dalyvaujam, tad nelabai ir žinau kam tuos pinigus renka.. ax.gif Maniškiui patinka "Drugelių" grupėje. Žinoma, visko būna tarp vaikų: susipeša, susipyksta ir vėl geriausi draugai smile.gif Vienoje temoje išpeikė auklėtoją Rasą, bet aš ją suprantu savaip - jaučiasi, kad mergaites prižiūri labiau, o pati lyg ir antrosios pusės ieškosi.. gal dėl to dirgli pastoviai rolleyes.gif Na gal ir klystu, bet kai jos nėra - vaikai ramesni grupėje ir vaikai nepasidaliję į mergaičių ir berniukų stovyklas smile.gif
Raganėlė
QUOTE(Tarantula @ 2006 04 03, 21:18)
Sakyk, kurioje grupeje buvot?

*

mus direktorė nuvėdė į 4 grupę Liūtukų parodyt ir berots ten užrašė, nors leido ir rinktis (klausė gal turim pažystamų vaikučių)

ir pastėbėjau dar vis dėl to išlikęs reiškinys, išsiaiškinti kur ir kuom tėveliai dirba lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tafi
RAGANĖLĖ, mūsų grupė Meškučių (6) berods, tikrai grupėje nėra jokių mušeikų, auklėtojos labai geros. O man tas ir svarbiausia, kad ir vaikui ir man yra gerai tongue.gif

Beje, mūsų tikrai neklausė kas ir ką dirbam

Kalbant apir priveligijuotas grupes, tai šiandien auklėtojos apie tai paklausiau, tai ji sakė, kad čia tik tėvėlių noras, kokie brangesni dalykai, bet ne vaikų, jie ten metasi, kad ką nuirkt naujo. Ta grupė yra vyresnių vaikų. Bet bent jau mūsų grupėje žaislų pakanka tikrai.
Raganėlė
QUOTE(Tarantula @ 2006 04 04, 08:41)
RAGANĖLĖ, mūsų grupė Meškučių (6) berods, tikrai grupėje nėra jokių mušeikų, auklėtojos labai geros. O man tas ir svarbiausia, kad ir vaikui ir man yra gerai tongue.gif

Beje, mūsų tikrai neklausė kas ir ką dirbam

*

tai jūs vyresni tikriausiai, nes mums sakė, kad maiukų tik dvi grupės yra čia iki 3 metų
o kur dirbam reikėjo prašyme parašyt
Tafi
Raganėlė, mes tikrai ne vyresni, bet nedaug, mus ka tik suėjo 2 metukai, tad mes kaip tik ir papuolam i tas dvi grupes, bet va bijau sumeluot kodel mes nenorejom i liutuku, lyg kazka cia paskaitem, net nezinau, nelabai pamenu.

Egidux
Tarantula, montesori tai yra sistema(o ne konkretus uzsiemimas), kurioje vaikas praleidzia daug laiko (darzelyje) ir kuri daro itaka jam. Beje, mes esam isbande ir kita darzeli (ne pati geriausia aisku blush2.gif ), bet reikia pripazinti, kad cia su vaikais uzsiimama yra kur kas labiau ir kryptingiau. Ir priemoniu tam yra aukletoju deka tikrai nemazai. ax.gif
O cia jei bus idomu siek tiek teorijos apie montesori : "Alternatyvios mokyklos dažniausiai yra orientuotos į vaiko asmenybės, individualybės
ugdymą, jo galių plėtrą M. Montesori sistemos pagrindinis principas – kiekvienas vaikas
kuria savo asmenybę pats, veikdamas tam tikroje, specialiai parengtoje ugdymo aplinkoje.
Ši sistema taip pat orientuota į vaiko vidinių galių, individualios prigimties puoselėjimą,
tik kitokiomis priemonėmis, orientuojantis į kitokius principus. M. Montesori nustatė jautriuosius vaiko raidos periodus, kurie tam tikro jo vystimosi metu yra tinkamiausi vaiko galių plėtrai – kalbai, judesių koordinacijai, net tvarkos, mandagumo įgūdžiams ugdyti. Šios sistemos esmė – vaiko prigimties dėsnių taikymas ugdant. M. Montessori sistemoje vyrauja savarankiškas mokinių darbas, grindžiamas savimokos, saviauklos, savikontrolės principais."

Apie montesori
Musytė
Tarantula, o kokį vaikų amžių tu turėjai omeny, sakydama "ta grupė yra vyresnių vaikų"? Įdomu būtų sužinoti apie 5 grupę berods "Boružiukai" (tiksliai nepamenu). Pokalbio metu su direktore buvo minima, kad yra renkami pinigėliai (kokia suma priklauso nuo pačių tėvų) ir mes sakėm, kad yra galimybės prisidėti vaikų gerovei. Tuomet mums iškart pasiūlė 5 grupę. Gal esi girdėjusi kokių nors atsiliepimų apie šią 5 grupę? Būčiau dėkinga, jei pasidalintum šiais atsiliepimais.
Tafi
Musyte, tikrai nezinau, ka man atsake aukletoja ta ir pasakiau, jei man reikes kazkur mestis, jei tai bus reikalingas daiktas mesiuos ir as.
Apie boruzeliu grue nesu nieko girdejus, gal pabandyk paisikaityti tema montesori darzeliai, kazkas tokio,
mika
Gal kas galit ką pasakyt apie 2 - Garsiukų grupę, kaip tik pradėjom ją lankyti, pirmą savaitę norėjo, dabar jau nelabai nori, tai taip ir nesuprantu, gerai ten jam ar ne g.gif
O apie privilegijuotas grupes aš taip pat girdėjau, kad tokios yra ir pinigai ten didesni, bet konkrečiai nieko nežinau rolleyes.gif
Raganėlė
QUOTE(mika @ 2006 09 13, 15:11)
Gal kas galit ką pasakyt apie 2 - Garsiukų grupę, kaip tik pradėjom ją lankyti, pirmą savaitę norėjo, dabar jau nelabai nori, tai taip ir nesuprantu, gerai ten jam ar ne g.gif
O apie privilegijuotas grupes aš taip pat girdėjau, kad tokios yra ir pinigai ten didesni, bet konkrečiai nieko nežinau rolleyes.gif
*

vaikams būna tik pradėjus vesti sunkoka, arba po kažkokio laiko, tipo
- ir vėl, man jau pabodo,
o tai pačios vaikas nesako priežasčių.

o šiaip aš labai veržiausi į tą daržą, bet kai apsižiūrėjau, tai persigalvojau, nes ten labiau ramiems gal vaikams (čia man taip pasirodė).
mika
QUOTE(Raganėlė @ 2006 09 13, 12:37)
vaikams būna tik pradėjus vesti sunkoka, arba po kažkokio laiko, tipo
- ir vėl, man jau pabodo,
o tai pačios vaikas nesako priežasčių.

o šiaip aš labai veržiausi į tą daržą, bet kai apsižiūrėjau, tai persigalvojau, nes ten labiau ramiems gal vaikams (čia man taip pasirodė).
*

vienintelė priežastis - nenori miegot...
Raganėlė
QUOTE(mika @ 2006 09 15, 09:38)
vienintelė priežastis - nenori miegot...
*

aš palikau savo vaiką miegot po dviejų savaičių lankymo, ir miega dabar ilgiausiai už visus, reikia dažnai prikelti kai kiti jau valgyt sėda lotuliukas.gif
taigi kantrybės
Tafi
QUOTE(Raganėlė @ 2006 09 17, 17:57)
aš palikau savo vaiką miegot po dviejų savaičių lankymo, ir miega dabar ilgiausiai už visus, reikia dažnai prikelti kai kiti jau valgyt sėda  lotuliukas.gif
taigi kantrybės
*

mano maziuka net prikelia vakarienei, nes sekmingai ir ja pramiegotu biggrin.gif
oma
Sveiki, gal yra lankančiu Drugelių grupę? Norėtusi sužinoti apie šią grupe daugiau.
Egidux
QUOTE(oma @ 2007 01 09, 16:00)
Sveiki, gal yra lankančiu Drugelių grupę? Norėtusi sužinoti apie šią grupe daugiau.
*

Lankom drugeliu grupe.
Apie ja buvo prirasyta temoje montessori darzeliai. Bet jei dar kuo galesiu padet - visada prasom 4u.gif
oma
QUOTE(Egidux @ 2007 01 11, 17:28)
Lankom drugeliu grupe.
Apie ja buvo prirasyta temoje montessori darzeliai. Bet jei dar kuo galesiu padet - visada prasom  4u.gif
*

Na taip, pasiskaitinėjau truputuką, bet norėčiau sužinoti kaip Jums dabar sekasi- šiais metais: ar patenkinti, kaip auklytė Rasa šiais metais (nes praeitais metais ne kaip skambėjo jos vardas) ? g.gif
oma
QUOTE(Egidux @ 2007 01 11, 17:28)
Lankom drugeliu grupe.
Apie ja buvo prirasyta temoje montessori darzeliai. Bet jei dar kuo galesiu padet - visada prasom  4u.gif
*

Dar norėjau paklausti, ar dažnai sergate?
Gabe
QUOTE(oma @ 2007 01 11, 16:12)
Na taip, pasiskaitinėjau truputuką, bet norėčiau sužinoti kaip Jums dabar sekasi- šiais metais: ar patenkinti, kaip auklytė Rasa šiais metais (nes praeitais metais ne kaip skambėjo jos vardas) ? g.gif
*

pasitaise Rasa thumbup.gif mes kazkaip apsislifavom jau ir nebeliko jokiu problemu smile.gif O is bendros patirties - visi vaikai pirmuosius metus pasirguliuoja ir manau tai yra normalu, veliau igauna imuniteta ax.gif
Kita mama
Oma, nueik pati i Rasa paziurek lotuliukas.gif Ne pirma karta save tikinu, kad nereik sprest pagal pirma ispudi, bet taip pat ne pirma karta isitikinu, kad tas pirmas ispudis buna teisingas. Ir tikrai man visai neidomu myli jin vyrus ar moteris, turi jin antra puse ar ne, man rupi, ar mano vaikas su ja jausis saugiai ir normaliai. Pamastyk pati ar ilgai butum sveika, jei kasien reiketu eiti i darba, kur jautiesi labai blogai, kur tave zemina kitu bendradarbiu akivaizdoj, kur paniskai bijai virsininko.

O prestizine grupe yra boruziuku (ar bent buvo). Kadangi nedavem namioko, kad turim lisnu pinigeliu, tai ten vietos neatsirado. Bet gal ir gerai, nes vaikui svarbiau pati aukletoja, kaip zmogus, o ne zaislu kiekis ar kilimo grozis.

Mano vaikis visus tris metus kasmet pavasari serga. Ir mus uzkrecia, nes matyt, musu organizmai su tom specifinem darzelio zarazom nesusidure. Ir mikoplazmine pneumonija (vaiku kolektyvu liga), panasu, kad sirgom. O pirmus metus kokius tris kart sirgo.
Egidux
QUOTE(oma @ 2007 01 11, 17:12)
*

Mums tai viskas tvarkoj su Rasa, as jai pretenziju neturiu 4u.gif
O pernai viena mama cia iseities ieskojo del to sujudimas buvo. Ji rado iseiti - pakeite grupe. Ir jei neklystu veliau neigiamu atsiliepimu jau lyg ir nebuvo. O dviem pasisakymais auksciau matau ir teigiamu atsiliepimu biggrin.gif

O del sirgimo tai mes labai sirgom dar kai lankem "Ciauskuti" - tai savaite i darzeli - liga, savaite i darzeli - liga, vos ne iki bronchines astmos. Kai perejom cia tai sakyciau normos robose. Kaip mano gydytoja sako: " jei darzelinukas vaikas pora kartu per metus neserga, jau reiketu susirupinki, gal kas ne taip" smile.gif Na kolektyvas - cia jau nieko nepadarysi.
sonatėlė
pradejom vesti savo brangenybe i si darzeli lopselio grupe "Liutukai". taip sunku atplesti vaika nuo saves sad.gif , issiskirti, kai du metus visada buvom kartu. na, bet ka darysi toks gyvenimas... ejau pora dienu kartu su vaiku pabuti grupeje, na, atrodo viskas neblogai, bet vistiek toks nerimas kankina, galvoju apie ta darza diena ir nakti negaliu nurimti, vyrui baigiu galva isuzti savo abejonem... gal del to kad laukiuosi i viska per jautriai reaguoju... nestuke.gif
mamytes, atsiliepkit kieno vaikuciai lanko lopselio grupe "Liutukai" prasau pasidalinkit pastebejimais. na, "liutuku" aukletojos man pasirode neblogos. bet, bijau kad nerektu ant vaiko, nes jis i tvarka grupeje dar nelabai isijungia, grybauja, daro ka nori. na, nezinau man paciai nuo saves jau sunku, del tu visu abejoniu. mamytes heeelp! help.gif
Tafi
QUOTE(sonatėlė @ 2007 02 07, 22:48)
pradejom vesti savo brangenybe i si darzeli lopselio grupe "Liutukai". taip sunku atplesti vaika nuo saves sad.gif , issiskirti, kai du metus visada buvom kartu. na, bet ka darysi toks gyvenimas...  ejau pora dienu kartu su vaiku pabuti grupeje, na, atrodo viskas neblogai, bet vistiek toks nerimas kankina, galvoju apie ta darza diena ir nakti  negaliu nurimti, vyrui baigiu galva isuzti savo abejonem...  gal del to kad laukiuosi i viska per jautriai reaguoju...  nestuke.gif
mamytes, atsiliepkit kieno vaikuciai lanko lopselio grupe "Liutukai" prasau pasidalinkit pastebejimais.  na, "liutuku" aukletojos man pasirode neblogos. bet, bijau kad nerektu ant vaiko, nes jis i tvarka grupeje dar nelabai isijungia, grybauja, daro ka nori. na, nezinau man paciai nuo saves jau sunku, del tu visu abejoniu. mamytes heeelp!    help.gif
*

Aukletojos tikrai malonios 4u.gif ,vaikiukas dar pripras
sonatėlė
QUOTE(Tafi @ 2007 02 09, 20:10)
Aukletojos tikrai malonios  4u.gif ,vaikiukas dar pripras
*

Tafi, kokia grupe tavo vaikas lanko?
Rūtavv
QUOTE(sonatėlė @ 2007 02 07, 23:48)
pradejom vesti savo brangenybe i si darzeli lopselio grupe "Liutukai". taip sunku atplesti vaika nuo saves sad.gif , issiskirti, kai du metus visada buvom kartu. na, bet ka darysi toks gyvenimas...  ejau pora dienu kartu su vaiku pabuti grupeje, na, atrodo viskas neblogai, bet vistiek toks nerimas kankina, galvoju apie ta darza diena ir nakti  negaliu nurimti, vyrui baigiu galva isuzti savo abejonem...  gal del to kad laukiuosi i viska per jautriai reaguoju...  nestuke.gif
mamytes, atsiliepkit kieno vaikuciai lanko lopselio grupe "Liutukai" prasau pasidalinkit pastebejimais.  na, "liutuku" aukletojos man pasirode neblogos. bet, bijau kad nerektu ant vaiko, nes jis i tvarka grupeje dar nelabai isijungia, grybauja, daro ka nori. na, nezinau man paciai nuo saves jau sunku, del tu visu abejoniu. mamytes heeelp!    help.gif
*

Kaip suprantu dar visai neseniai pradejot lankyti darzeli. Noreciau pasiteirauti apie priemimo salygas: gal zinot, kokie reikalai su vietomis, ar nereikia, parasius prasyma del priemimo, laukti kuri laika, kol gales pradeti lankyti darzeli, kada reikia eiti pas darzelio administracija, kad rudeni vaikas jau galetu eiti i darzeli----- labai dekoju uz sia informacija
aseni
Mes lankome Liutuku grupe, tai nelabai patenkinti wink.gif
Papildyta:
Pora kartu papriekaistavome, bet nepamanykite, tikrai del normaliu dalyku (pvz., kad per visa diena pamperio nepakeite), tai uzpyko ir iki siol su manimi nekalba, tik pasisveikina :-(
in@
O man butent "liutukų" grupės auklėtojos labai patinka, pačios geriausios iš visų sutiktų, mano nuomone :-) Ir šeimininkutė labai maloni ir draugiška :-) 4u.gif
ruuda
Man sitas darzelis patinka,vaikas baigia priesmokykline grupe,liks ten mokykloj iki 5 klasiu,ir maziu tai pat uzrasiau puses metuku kai buvo.
Fannya
O kaip vasara, kada darzelis atostogauja? Man didelio poriekio vesti maizuka (beveik 2m) i darzeli nera, tieisog siaip pastebejau kad vaikui labai patinka bendrauti su bendraamziais, tai galvoju nuvesciau valandai dviem per diena. O jeigu sitas atostogauja, gal galite parekomenduoti koki kita darzeli kuris vasara dirbtu ir butu ne taip toli nuo cia?
Tafi
QUOTE(Kachiukai @ 2008 06 19, 14:11)
O kaip vasara, kada darzelis atostogauja? Man didelio poriekio vesti maizuka (beveik 2m) i darzeli nera, tieisog siaip pastebejau kad vaikui labai patinka bendrauti su bendraamziais, tai galvoju nuvesciau valandai dviem per diena. O jeigu sitas atostogauja, gal galite parekomenduoti koki kita darzeli kuris vasara dirbtu ir butu ne taip toli nuo cia?

Darzelis atostogauja nuo 07-01 iki rugsejo men 1d.
Nemanau, kad vasaros laikotarpiui papultum 1-2 val i kita darzeli, A.Sanciuosi dar yra du dirbantys vasara darzeliai, tai visi vaikai jei tevai to nori perkeliami i siuos darzelius (ciauckutis ir hiodromo g. esantis darzelis).
*imbierine*
QUOTE(Tafi @ 2008 06 27, 15:31)
Darzelis atostogauja nuo 07-01 iki rugsejo men 1d.
Nemanau, kad vasaros laikotarpiui papultum 1-2 val i kita  darzeli, A.Sanciuosi dar yra du dirbantys vasara darzeliai, tai visi vaikai jei tevai to nori perkeliami i siuos darzelius (ciauckutis ir hiodromo g. esantis darzelis).
*

Kiek teko girdėti ne visi vaikai pateko į hipodromo gatvėje ęsantį darželį.Ten priėmė tik 15 vaiku.Mano draugės mergytė rugpjuti pateko į kitą įstaiga.Pernai jie pateko į Panemunės darželį.
Tafi
QUOTE(*imbierine* @ 2008 06 27, 16:58)
Kiek teko girdėti ne visi vaikai pateko į hipodromo gatvėje ęsantį darželį.Ten priėmė tik 15 vaiku.Mano draugės mergytė rugpjuti pateko į kitą įstaiga.Pernai jie pateko į Panemunės darželį.

Taip, mes esame pateke i panemunes darza, atsiemem vaikus visi tevai po 3 dienu. Yra kaune tu darzeliu, kur galima susitarti del lankymo vasarai, nors tada kai reikejo skambinausi i hipodromo g., ne nesileido i kalbas biggrin.gif
*imbierine*
QUOTE(Tafi @ 2008 06 27, 21:45)
Taip, mes esame pateke i panemunes darza, atsiemem vaikus visi tevai po 3 dienu. Yra kaune tu darzeliu, kur galima susitarti del lankymo vasarai, nors tada kai reikejo skambinausi i hipodromo g., ne nesileido i kalbas biggrin.gif
*

Matomai buvo pilnos grupes tai ir nesileido
į kalbas.Kam prisiimti iš svetimų įstaigų vaikų,jeigu savų pakankamai.Tai normalu.Juk kiekvienoje įstaigoje yra apklausiami tėvai kada atostogaus ir nelankysdarželio.Kiek žinau ir matau ten visuomet daug lankančių vaikų.Mes patenkinti,kad ten neužsidaro vasarai.O kitur matomai nėra tolių galimybių,nes vasara mažai buna vaikų tai priversti užsidaryti. smile.gif
Linana
Sveiki
Netrukus planuojam pradėti lankyti Žiburėlį. Norėjau pasiteirauti, gal kokiu turite pasiūlymų ar atsiliepimų.
Kaip ten auklėtojos, aplinka ir t.t.
Iš anskto dėkoju už atsakymus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.