Sėkmingų darbų Papildyta:QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 09:53) dabar žinok aš ir už 200 dirbčiau kad tik nereiktų kapstytis, kad viskas būtų nuo pradžių  nors imk ir nusišauk, PVM man nuo 2008 metų nesutampa, o direktoriui net užsimint apie tikslinimą negaliu, nes jo nuomone turiu "išlygint" kad sueitu  tai lyginu dieną naktį, jau miegas tampa nebe miegu nes vis galvoj PVM sukas  ryt vėl minsiu takelį į vmi kad paaiškintų GPM nesutapimus tuo pačiu ir apie pvm pasiaiškinsiu nemokama programą naudoju šitą, aišku daug ko nedaro, bet... nors ne excelis, elementarius veiksmus galima kuo puikiausiai atlikt nemokama apskaitos programaHm.. už tiek manau neverta kapstytis tiek. Tau moka už einamąją apskaitą ar už duomenų atstatymą? Jei už einamąją, ėmei viską susivedei pagal VMI, visa kitą į neleidžiamus arba didinančius. Kada nors tikrinimo metu pasakysi, už 200, 400 ar net 800 litų tau ekonomiškai nenaudinga naktim kapstyti neatitikimus. Beje tiek VMI, tiek teismas į tokius pasiaiškinimus atsižvelgia ir baudas dėdami, jei tai laikoma buhalterio klaida. Aišku, jei vadovas nėra didelis šulas.
QUOTE(aggree @ 2011 09 20, 10:22) Sėkmingų darbų Hm.. už tiek manau neverta kapstytis tiek. Tau moka už einamąją apskaitą ar už duomenų atstatymą? Jei už einamąją, ėmei viską susivedei pagal VMI, visa kitą į neleidžiamus arba didinančius. Kada nors tikrinimo metu pasakysi, už 200, 400 ar net 800 litų tau ekonomiškai nenaudinga naktim kapstyti neatitikimus. Beje tiek VMI, tiek teismas į tokius pasiaiškinimus atsižvelgia ir baudas dėdami, jei tai laikoma buhalterio klaida. Aišku, jei vadovas nėra didelis šulas. moka už einamą darbą, bet gerą pusmetį iki mano įsidarbinimo nebuvo vesta apskaita visai, tai nori nenori reikėjo viską susivest  bet ir kai aš dirbu jau yra neatitikimų, kaip minėjau mėgsta jie staigmenas atneša rugpjūtį kovo pardavimą arba pirkimai kažkur išgaruoja  pati nesinešu sąskaitų namo, jos lieka ofise tai jie ten savo tvarką daro
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 10:50) moka už einamą darbą, bet gerą pusmetį iki mano įsidarbinimo nebuvo vesta apskaita visai, tai nori nenori reikėjo viską susivest  bet ir kai aš dirbu jau yra neatitikimų, kaip minėjau mėgsta jie staigmenas atneša rugpjūtį kovo pardavimą arba pirkimai kažkur išgaruoja  pati nesinešu sąskaitų namo, jos lieka ofise tai jie ten savo tvarką daro   nekenčiu tokių vadovų. Matyt per mažai baudų yra gavę, kad taip elgiasi. Galiu tik pasiūlyti greižčiau kalbėti. O galiausiai... net pasakyti, kad nedirbsi pas juos. Nes tokie gali tik daugiau problemų pridaryti.
QUOTE(aggree @ 2011 09 20, 11:07)  nekenčiu tokių vadovų. Matyt per mažai baudų yra gavę, kad taip elgiasi. Galiu tik pasiūlyti greižčiau kalbėti. O galiausiai... net pasakyti, kad nedirbsi pas juos. Nes tokie gali tik daugiau problemų pridaryti. pabandysiu viską susivest gražiai  aš ne iš malonumo pas tokius dirbu  tiesiog ne prūdai patirties kad galėčiau įsidarbint kitur, aišku supratimą apie apskaitą turiu, daug domiuosi, tik mano šefai gyvena senom pažiūrom, jiem tiksliminas tai siaubas didžiausias, nors kiek kalu į galvą kad tegu tikrina, jeigu pas mus viskas gražiai sudeklaruota bus tai ko čia bijot
saintlina
2011 09 20, 11:12
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 09:50) kaip minėjau mėgsta jie staigmenas atneša rugpjūtį kovo pardavimą arba pirkimai kažkur išgaruoja na, su pirkimais tai dar suprantu (nors priimu tik sąskaitas pavėluotai atneštas, kuro čekiukus metu lauk). Bet kaip pardavimų sąskaitos gali atsirast po pusmečio?? Aš visas pardavimų sąskaitas susirašau į atskirą žurnalą eilės tvarka. Į programą iškart nevedu, nes neretai būna, kad Užsakovas sugalvoja, kad jam reik pakeist datą ar objektą, ar dar ką nors  Bet žurnale vistiek turiu visas eilės tvarka surašytas sąskaitas ir iš kaži kur kitur jos neatsiranda, jei kurio numerio trūksta, keliu triukšmą. Galų gale, iš tiesų, kas čia tokio - patikslint deklaraciją, jei jau tikrai dokumentai tokie yra?  Jau tikrai geriau tikslint, negu ieškot būdų, kaip kitaip pritemt skaičiukus prie deklaruotų. O už praėjusį laikotarpį tikrai nesukdama galvos pasiūlykit dėti į neleidžiamus atskaitymus arba pelną, jei jau tikslint nenori. Aš irgi kažkada esu taip dariusi.
QUOTE(saintlina @ 2011 09 20, 12:12) na, su pirkimais tai dar suprantu (nors priimu tik sąskaitas pavėluotai atneštas, kuro čekiukus metu lauk). Bet kaip pardavimų sąskaitos gali atsirast po pusmečio?? Aš visas pardavimų sąskaitas susirašau į atskirą žurnalą eilės tvarka. Į programą iškart nevedu, nes neretai būna, kad Užsakovas sugalvoja, kad jam reik pakeist datą ar objektą, ar dar ką nors  Bet žurnale vistiek turiu visas eilės tvarka surašytas sąskaitas ir iš kaži kur kitur jos neatsiranda, jei kurio numerio trūksta, keliu triukšmą. Galų gale, iš tiesų, kas čia tokio - patikslint deklaraciją, jei jau tikrai dokumentai tokie yra?  Jau tikrai geriau tikslint, negu ieškot būdų, kaip kitaip pritemt skaičiukus prie deklaruotų. O už praėjusį laikotarpį tikrai nesukdama galvos pasiūlykit dėti į neleidžiamus atskaitymus arba pelną, jei jau tikslint nenori. Aš irgi kažkada esu taip dariusi. žinokit gudriai sugalvoja, paima prie numeriuko prirašo tarkim 010220.1  ir iš kur man žinot  turiu ir aš padarius sąrašą su numeracija, kad kai išrašo būtinai įrašytų, bet...  o paskui nėr kur dingt
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 11:48) pabandysiu viską susivest gražiai  aš ne iš malonumo pas tokius dirbu  tiesiog ne prūdai patirties kad galėčiau įsidarbint kitur, aišku supratimą apie apskaitą turiu, daug domiuosi, tik mano šefai gyvena senom pažiūrom, jiem tiksliminas tai siaubas didžiausias, nors kiek kalu į galvą kad tegu tikrina, jeigu pas mus viskas gražiai sudeklaruota bus tai ko čia bijot  Stiprybės ir kantrybės Kiek metų jie versle sukas?  toks jausmas, kad kažką slepia ir patikrinimų bijo  nors aišku, tai nemalonus reikalas, bet... kiekvienas dirba savo darbą, ir jei normali inspektorė (o jie ten dabar irgi supratingai elgiasi, nes bijo savo darbus prarast), tai ir pati suskaičiuoja, kiek kur reikia tikslint. Beje GPM net neteko girdėt, kad tikrintų... matyt patys nenori NPD skaičiuot  O dėl PVM mane pavasarį tikrino už du metus, tai pataisė pati visus mėnesius, mat ten kažkokia tvarka keitės, o aš kažkaip atbulai buvau pavarius (pas mus ten ne PVM objektas ir paslaugos iš ES ir ne tik).
saintlina
2011 09 20, 11:30
na čia ne darbas  Ir dažnai taip padaro?
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 12:25) žinokit gudriai sugalvoja, paima prie numeriuko prirašo tarkim 010220.1  ir iš kur man žinot  turiu ir aš padarius sąrašą su numeracija, kad kai išrašo būtinai įrašytų, bet...  o paskui nėr kur dingt Nu blem už tokius bajerius Būna ir pas mane tokių, upsss, bet paskui pamatę mano surauktą kaktą šokoladą atneša
saintlina
2011 09 20, 11:36
QUOTE(aggree @ 2011 09 20, 11:28) 1. toks jausmas, kad kažką slepia ir patikrinimų bijo 2. Beje GPM net neteko girdėt, kad tikrintų... matyt patys nenori NPD skaičiuot 1. Kai kažką slepia, tai dažniausiai pirkimų sąskaitos atsiranda. Pardavimų tokiais atvejais nebent patikrinimo metu išlįstų 2. Na taaaiip.. su tuo NPD tiek pridirbta, kad velnias koją nusilaužt gali  Pasiilgau tų laikų, kai galvos nesukdamas fiksuotą NPD taikydavai.. kaži, ar bebus kada taip vėl?
QUOTE(aggree @ 2011 09 20, 12:28) Stiprybės ir kantrybės Kiek metų jie versle sukas?  toks jausmas, kad kažką slepia ir patikrinimų bijo  nors aišku, tai nemalonus reikalas, bet... kiekvienas dirba savo darbą, ir jei normali inspektorė (o jie ten dabar irgi supratingai elgiasi, nes bijo savo darbus prarast), tai ir pati suskaičiuoja, kiek kur reikia tikslint. Beje GPM net neteko girdėt, kad tikrintų... matyt patys nenori NPD skaičiuot  O dėl PVM mane pavasarį tikrino už du metus, tai pataisė pati visus mėnesius, mat ten kažkokia tvarka keitės, o aš kažkaip atbulai buvau pavarius (pas mus ten ne PVM objektas ir paslaugos iš ES ir ne tik). dirba jau seniai, gal kokius 18 metų, yra turėję ir patikrinimų ir visokių svečių yra buvę, paskutiniais metais kažkaip labai pradėjo tokius bairius daryt, arba sakau kad negalima o jie savo man aiškina susėdę, bet aš paimu ir tarkim išvis netraukiu tokių sąskaitų kaip pvz katerio nuoma dabar galvoju o jeigu tarkim už 2008metus susirašau viską kas deklaruota, išsitraukiu pirkimus pardavimus, ir kiek truksta sumetu į vieną deklaracija ir vsio  blogai, bet viską tikrint tai pragaras būtų
saintlina
2011 09 21, 08:31
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 12:45) dabar galvoju o jeigu tarkim už 2008metus susirašau viską kas deklaruota, išsitraukiu pirkimus pardavimus, ir kiek truksta sumetu į vieną deklaracija ir vsio  blogai, bet viską tikrint tai pragaras būtų  hmm  nelabai gerai.. bet tu pažiūrėk, gal tas skirtumas ne toks ir didelis ir tikrai galėsi jį nurašyt daug galvos nesukdama?
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 20, 13:45) dabar galvoju o jeigu tarkim už 2008metus susirašau viską kas deklaruota, išsitraukiu pirkimus pardavimus, ir kiek truksta sumetu į vieną deklaracija ir vsio  blogai, bet viską tikrint tai pragaras būtų  Nedeklaruoti pardavimai  tokiu atveju reiktu tikslinti kiekviena... plius pasiziurekit kaip su pelno mokescio deklaracija ir balansu O jei tik pirkimai, pirkimo PVM galit isitraukti, kad ir si menesi, tik pazyma pasidarykit uz ka tiek pirkimo PVM yra, kad paskui greit galetumet rast. O jei absoliuti betvarke, t.y. pvz dokai dezej  tai issiimi mokesciu likucius, i programa susivedi tiek, kiek rodo pas juos, o skirtuma isikeli i neleidziamus.
Help. Jauciuosi kazkokia buka siandien: Perkam prekes pagal 96 str. - PVM moka pirkejas, t.y. mes. Kokia korespondencija? D 2014 - 100 lt K 443 - 100 Lt O kaip PVM?
man tokia situacija buvo - skola tiekejui prisiskaitote be pvm, o as Rivileje per didziaja knyga PVM i 2 ir i 4 klase sukeliau. konsultavo kad taip reikia  ir zurnala reikia pildyti tokiu pirkimu
QUOTE(pupute @ 2011 09 21, 15:53) man tokia situacija buvo - skola tiekejui prisiskaitote be pvm, o as Rivileje per didziaja knyga PVM i 2 ir i 4 klase sukeliau. konsultavo kad taip reikia  ir zurnala reikia pildyti tokiu pirkimu Nu nu pas mus taip pat. Bet nu tundra ziuriu kaip i naujus vartus  nors beveik metus su tuom dirbu. Ir gal prisigalvoju, kad kazkas negerai  Nes kai uzdarau gautina su moketinu, tai man islenda ta suma neatitikimas su deklaracija...
deklaracijoj irgi tiu parodyti turi prie gautino ir papildomas langelis 33 beros turi buti...
QUOTE(pupute @ 2011 09 21, 16:04) deklaracijoj irgi tiu parodyti turi prie gautino ir papildomas langelis 33 beros turi buti... Aciu, lyg taip ir rodau... Matyt reikia kita diena is naujo paziuret
buna dienu lyg tycia as siandien jau mielai namo mauciau
QUOTE(pupute @ 2011 09 21, 16:16) buna dienu lyg tycia as siandien jau mielai namo mauciau  Ir as... serganti ir sedziu, bet butinai turiu paskaiciuoti PVM  na paskaiciuosiu daugiau, kad turetu ka susimoketi, o tada jau patikslinsiu kita diena, kai bus sviesi galva. Dar pirma karta ivykes bajeris - Rivile blogai paskaiciavo saskaitos suma - eurais gerai - litai ne  (itariu vadybininkai kazka sugrybavo, sedi taiso dabar, nors aisku kalta programa liko).
liepsnelee
2011 09 21, 15:30
QUOTE(aggree @ 2011 09 21, 15:22) Ir as... serganti ir sedziu, bet butinai turiu paskaiciuoti PVM  na paskaiciuosiu daugiau, kad turetu ka susimoketi, o tada jau patikslinsiu kita diena, kai bus sviesi galva. Dar pirma karta ivykes bajeris - Rivile blogai paskaiciavo saskaitos suma - eurais gerai - litai ne  (itariu vadybininkai kazka sugrybavo, sedi taiso dabar, nors aisku kalta programa liko). Rivilė tai kartais ir mane panervuoja, kai valiutinį invoice vedu ir būna kelios prekių operacjos, tai vieną suvedus, rašo ok litais, bet jau kai antrą suvedu, pastoviai prie pirmos sumos litais centą dadeda  Nesunku, pataisau, bet juokas ima
QUOTE(gica @ 2011 09 21, 14:24) sveikos tikrai fainas oras  buvom su mazium bige mokyklelej - dabar parpia nusikales, galiu biski prie kompo pasedet o ji namuos kerpa? man siaip reiketu - nes greitu laiku reikes seveliura trumpint, kirpciukus pati kirpau, daugiau bijau  nu žinokit nesuprantu  buvau vmi, sakau "pažiūrėkit jūs nes man galai nesueina likutis 2008.01.01 0lt, deklaruota mokėtino gpm 24000lt, sumokėta 20000lt, likutis 430"  moteriškė žiūrėjo žiūrėjo, skaičiavo ir priėjo išvados kad jų kompas gerai skaičiuoja ir jin nesupranta kodėl toks skirtumas  toks vaizdas kad nulio trūksta  nu vienu žodžiu sako paskaičiuok dar kartą, o man jau sapnuojas gpm ir pvm  jaučiu be 100gr brendžio nieks nesusigaudys mokesčių verpetuose gero vakaro
Tepaluota
2011 09 21, 17:23
QUOTE(pupute @ 2011 09 21, 16:16) as siandien jau mielai namo mauciau  O man jau savaitgalis. Tfu tfu tfu, kad neprisikalbėčiau. Gavau šiokią tokią premiją vitaminams (aišku, išleisiu sijonui  ) ir išeiginę poilsiui, po visų VMI vojažų. QUOTE(MeSsS @ 2011 09 21, 17:35) nu žinokit nesuprantu Susižiūrėk, ar visos deklaracijos pateiktos ir susitikrink su mokėjimais. Jei viskas gerai, nedaryk nieko. Aš tiems tikrintojams pasipasakojau, kad neva permoka pas mane, bet nieko nerandu  , tai sakė, kad sistema durniuoja, patys normaliai nesupranta nieko, geriau kol kas neskubėti.
oo tepaluota suuper, pailsek  atsilaikei liuxiskai matyt jei premija israse
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 21, 17:35) nu žinokit nesuprantu  buvau vmi, sakau "pažiūrėkit jūs nes man galai nesueina likutis 2008.01.01 0lt, deklaruota mokėtino gpm 24000lt, sumokėta 20000lt, likutis 430"  moteriškė žiūrėjo žiūrėjo, skaičiavo ir priėjo išvados kad jų kompas gerai skaičiuoja ir jin nesupranta kodėl toks skirtumas  toks vaizdas kad nulio trūksta  nu vienu žodžiu sako paskaičiuok dar kartą, o man jau sapnuojas gpm ir pvm  jaučiu be 100gr brendžio nieks nesusigaudys mokesčių verpetuose gero vakaro  Nesukit galvos, pas mane tas pats ir paaiskint niekas negali. Inspektores daro "perskaiciavimus". O gal ta likuti eme ir uzskaite is kokio PVM. Tose paklodese "gretinimuose" kaikur imanoma toki dalyka pastebeti. QUOTE(Tepaluota @ 2011 09 21, 18:23) O man jau savaitgalis. Tfu tfu tfu, kad neprisikalbėčiau. Gavau šiokią tokią premiją vitaminams (aišku, išleisiu sijonui  ) ir išeiginę poilsiui, po visų VMI vojažų. saunuole, kad atlaikei  pailsek
labas rytas atskubėjau su keliais klausimais, direktorius išskrenda į užsienį pirkt prekių, turėsiu įforminti komandiruotę, bet su tuo dar nebuvau susidūrus, kolkas žinau tik kad įsakymą gausiu parašyt  dar berods dienpinigius paskaičiuot, kai pristatys sąskaitas už viešbutį - avansinę užpildyt  bet va dienpinigiai man didžiausias klaustukas  gal galit trumpai apie juos papasakot? ir kitas klausimas, direktorė grynaisiais apmokėjo sąskaitą tiekėjui per banką, turiu kvituką kad sumokėta, tik kur jį geriau segti, prie avansinės, ar prie KIO?
labas rytelis  agree kaip sveikata siandien? del komandiruotes tai taip, parasote isakyma, galite dienpinigius direktoriui didinti 100 proc. dienpinigius as visada atsispausdinu is cia ir vsio. klausimas kiek jus tu direktoriu turite?  vyra ir moteri?  ar 2 in 1 kvitukus kur moka uz prekes segu prie avansiniu apyskaitu
šilkinė
2011 09 22, 07:49
Laba, cia yra dienpinigiu normos uzsienyje http://www.tax.lt/puslapiai/22-dienpinigiu...o-nuomos-normos. Isakyme parasysit i kokia sali komandiruojat ir kokiam laikui. Ir kad uz si laikotarpi mokesit dienpinigius. pvz. jei vaziuoja i Lenkija 5 dienoms, tai mokesit 5*130 ( galima ir mazinti iki 50% su tam tikrais niuansais).  As dienpinigius paskaiciuoju avansineje, kai suvedu visas islaidas. Kol surezgiau zinute, pupute aplenke
Tepaluota
2011 09 22, 07:56
QUOTE(MeSsS @ 2011 09 22, 08:35) ir kitas klausimas, direktorė grynaisiais apmokėjo sąskaitą tiekėjui per banką, turiu kvituką kad sumokėta, tik kur jį geriau segti, prie avansinės, ar prie KIO?  Kaip pas save susitvarkysite, ten ir sekit - jei pinigai išduoti iš kasos su KIO, tai prie KIO, jei neišrašėt atskiro KIO tai dienai, kada apmokėta banke, tai prie avansinių.
ačiū labai  o kada dienpinigius reikia apmokestint GPM? ir kur juos parodyti? Avansinėj ar DUŽ?
merginos, o kaip su Pelno mokesciu?? uzdeklaravau 2010 m. turiu sumoketi 5 tuks. , kas ketvirti moku avansini pm, ar man gali sudengti kad nereiktu moekti ar ne? skambinti reiktu inspektorei jauciu Dienpinigiai apsimokestina jei DU nesiekia 1050 man atrodo, bet nesu 100 proc. garantuota. parodysi teisingai, avansineje - priskaityma ir ismokejima.
QUOTE(pupute @ 2011 09 22, 08:40) labas rytelis  agree kaip sveikata siandien? del komandiruotes tai taip, parasote isakyma, galite dienpinigius direktoriui didinti 100 proc. dienpinigius as visada atsispausdinu is cia ir vsio. Labas rytas  šiandien jau geriau  bet to PVM'o nebeliesiu, darysiu kitus... dar 10 eilėje laukia  susivėlinau šį mėnesį. dėl dienpinigių QUOTE(MeSsS @ 2011 09 22, 09:41) ačiū labai  o kada dienpinigius reikia apmokestint GPM? ir kur juos parodyti? Avansinėj ar DUŽ?  Dienpinigiai apsimokestina GPM ir sodra jei alga yra mažiau nei 1MMA*1,3, t.y. šiuo metu 1040, kad neapsimokestintų numatyta alga sutartyje turėtų būti ne mažesnė kaip 1041 Lt. Jei alga mažesnė, apsimokestina skirtumas.
vakar iki pusiaunaktų su pvm kovojau ir pagaliau baigiau  : jau dvi įmonės čiki piki  beliko dar viena  aišku nėra senesni metai idealiai gražūs, bet bent atsekiau kas kur persikėlė, pasirašysiu viską ant lapo ir kai tikrins iškart bus aišku kame šaknys
liepsnelee
2011 09 22, 13:50
QUOTE(aggree @ 2011 09 22, 09:07) Labas rytas  šiandien jau geriau  bet to PVM'o nebeliesiu, darysiu kitus... dar 10 eilėje laukia  susivėlinau šį mėnesį. dėl dienpinigių Dienpinigiai apsimokestina GPM ir sodra jei alga yra mažiau nei 1MMA*1,3, t.y. šiuo metu 1040, kad neapsimokestintų numatyta alga sutartyje turėtų būti ne mažesnė kaip 1041 Lt. Jei alga mažesnė, apsimokestina skirtumas.O ne 50 proc. apsimokestina? Senai pas mus buvo MMA atlyginimai, tai nebepamenu
QUOTE(liepsnelee @ 2011 09 22, 14:50) O ne 50 proc. apsimokestina? Senai pas mus buvo MMA atlyginimai, tai nebepamenu   neturiu tokių, kažkada gyvenime yra buvę, nepamentam, reiktų iš naujo pasidomėt...
Tepaluota
2011 09 22, 16:44
Mergicos, gal kas nors arba pas ką nors kas nors neseniai sėdėjo darbų saugos kursuose? Namų darbus uždavė - aprašyt nelaimingą atsitikimą, dar kažką ten  Gal pavyzdį kokį turit? Nu to dar nebuvo QUOTE(pupute @ 2011 09 22, 09:53) skambinti reiktu inspektorei jauciu Į apskaitos skyrių reikia skambint.
liepsnelee
2011 09 22, 17:44
QUOTE(Tepaluota @ 2011 09 22, 16:44) Mergicos, gal kas nors arba pas ką nors kas nors neseniai sėdėjo darbų saugos kursuose? Namų darbus uždavė - aprašyt nelaimingą atsitikimą, dar kažką ten  Gal pavyzdį kokį turit? Nu to dar nebuvo Siūlau kažką panašaus 2001 m. lapkričio 22 dienos autentiškas paaiškinamasis laiškas asmens, nukentėjusio dėl įvykio darbe. Laiškas atsiųstas į SODRĄ, kaip atsakymas į prašymų suteikti išsamesnę informacij1 apie aplinkybes, kuriomis įvyko įvykis.
Gerbiamieji, Raporte apie įvykį pateikiau jo priežastį: bandymas savarankiškai atlikti darbą. Savo rašte Jūs tvirtinate, kad turiu aiškiau ir pilniau papasakoti tai, kas įvyko. Tai ir darau: galvoju, kad žemiau išvardintos smulkmenos padės viską geriau suprasti. Esu mūrininkas. Įvykio dieną dirbau ant naujo 3 aukštų pastato stogo. Kai užbaigiau darbus, apsidairiau ir pamačiau, kad yra virš 120 kg aplink išmėtytų plytų. Nusprendžiau nenešioti jų žemyn po vienų, bet nuleisti bačkoje, naudojant tam virvę, uždėtą ant suktuko, pritvirtinto prie sienos II-ame aukšte. Kaip nusprendžiau, taip ir padariau. Prisirišęs virvę apačioj, nuėjau ant stogo ir pakabinau ant jos bačką. Prikrovus ją plytų, nulipau žemyn ir atrišau virvę, pasiruošęs - pabrėžiu - stipriai laikyti ir lėtai nuleisti 150 kg svorį. Pamenu, kad raporte apie įvykį savo svorį nurodžiau apie 80 kg. Įsivaizduokit sau, gerbiamieji, kaip nustebau, kai buvau staigiai trukteltas aukštyn. Praradau orientacijų, bet nepaleidau stipriai laikytos virvės. Manau, kad net nereikėtų pridėti, jog į viršų variau gana greitai, į sieną trindamas alkūnes iki kraujų. Kažkur apie II aukštą susitikau su krentančia bačka. Tai paaiškina, dėl ko yra praskelta mano kaukolė, sulaužytas raktikaulis bei išnarintas petis. Susidūręs su bačka, truputį pristabdžiau, tačiau tęsiau staigų kilimą nesustodamas iki to momento, kol mano dešinės rankos kaulai neįstrigo suktuke. Ačiū Dievui, nepraradau sąmonės ir dar galėjau laikyti virvę, nors ir labai skaudėjo, ir buvo žaizdų. Tuo momentu bačka susidūrė su žeme. Susidūrimo metu tr ūko bačkos dugnas ir bačkos turinys išbyrėjo. Bačka, atsikračiusi balasto, svėre tik 25 kg. Prisimenu, kad, nors ir apdaužytas, kitam virvės gale dar svėriau 80 kg. Esant tokiai situacijai, pradėjau staigiai kristi ir vidury II aukšto vėl susitikau su bačka, kuri šį kartą kilo į viršų. To pasekoje turiu skilusius kaulus ir plėštines žaizdas kojose. Tas susitikimas sulėtino mano kritimą tiek, kad turėjau ne tiek jau ir daug sužeidimų, kai nukritau ant plytų krūvos - sulaužyti 3 šonkauliai, jau nekalbant apie sudaužymus. Nemalonu prisiminti, bet, kai gulėjau leisgyvis ir sudaužytas anl plytų krūvos, negalėjau nei atsikelti, nei pajudėti ir nustojau blaiviai mąstyti. Ir tada paleidau virvę, sveriančią apie 5 kg. Tuščia bačka, vis dar sverianti 25 kg, buvo sunkesnė už virvę, ir, krisdama iš III aukšto, sulaužė man kojas. Viliuosi, kad suteikiau gerbiamiems ponams išsamų paaiškinimą, ir kad to užteks užbaigti mano bylos tyrimų, kadangi mano įvykio aplinkybės yra aiškios.
Tepaluota
2011 09 22, 17:53
QUOTE(liepsnelee @ 2011 09 22, 18:44) Iš manęs drąsiai to galima tikėtis  Juk galima imti ir humoru  Tik ar nebus jis jau panaudotas?
Tepaluota
2011 09 23, 17:13
2011 m. pabaigoje ir 2012 m. pradžioje galime turėti nemažai problemų, derindami mokesčių likučius. Ypatingą dėmesį teisingai apskaitoje mokestinius įsipareigojimus turi skirti tos įmonės, kurios 2011 m. birželio 1 d., kai pradėjo veikti nauja Mokesčių apskaitos informacinė sistema, turėjo mokestinių įsipareigojimų ar permokų. Šaltinis: Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos Va
Cashmere
2011 09 24, 09:38
Aš vis galvoju kodėl su Sodra taip lengva su visais likučiais ir mokėjimais, niekada bėdų nebuvo, visada sutampa likučiai, negi taip sunku sukurti normalią sistemą, kad galėtume pačios stebėti kaip vyksta užskaitymai, mokėjimai ir t.t.  Gi tiek kompiuterinių specialistų ten dirba
Ramunytėė
2011 09 24, 10:58
QUOTE(Cashmere @ 2011 09 24, 10:38) Aš vis galvoju kodėl su Sodra taip lengva su visais likučiais ir mokėjimais, niekada bėdų nebuvo, visada sutampa likučiai, negi taip sunku sukurti normalią sistemą, kad galėtume pačios stebėti kaip vyksta užskaitymai, mokėjimai ir t.t.  Gi tiek kompiuterinių specialistų ten dirba Turbūt tie specialistai darbo neturi, tai ir kuria visokias nesąmones
Tepaluota
2011 09 24, 17:42
QUOTE(Cashmere @ 2011 09 24, 10:38) "Specialistai" SM sėdi. Su keliašimtuoju nick'u
Cashmere
2011 09 26, 08:40
Sakykit, IT parduodam Lietuvos PVM mokėtojai, pridedu PVM prie likutinės vertės, yra kažkokie atvejai kai nereiktų pridėt to PVM, sakykim ar nepriklauso nuo to kaip jis pirktas tas autovežis buvo
liepsnelee
2011 09 26, 08:48
QUOTE(Cashmere @ 2011 09 26, 08:40) Sakykit, IT parduodam Lietuvos PVM mokėtojai, pridedu PVM prie likutinės vertės, yra kažkokie atvejai kai nereiktų pridėt to PVM, sakykim ar nepriklauso nuo to kaip jis pirktas tas autovežis buvo Man rodos, kad jei pirkot be PVM, tai ir parduot be PVM.. Gal kas pataisys..
Cashmere
2011 09 26, 09:01
QUOTE(liepsnelee @ 2011 09 26, 09:48) Man rodos, kad jei pirkot be PVM, tai ir parduot be PVM.. Gal kas pataisys.. Pirkom iš LT įmonės, ten buvo PVM paskaičiuotas, dabar parduodam kitai LT įmonei
Sveikos mergaitės,
Sodra manęs paprašė atsiųsti pritaikytą NPD darbuotojui, kuris turi nedarbinumą. klausimas ar yra nustatyta forma? ar tiks darbo užmokesčio pažyma. gal kuri esate jau siuntųsi sodrai pažymą dėl pritaikyti NPD?
Ačiū
QUOTE(Cashmere @ 2011 09 26, 09:40) Sakykit, IT parduodam Lietuvos PVM mokėtojai, pridedu PVM prie likutinės vertės, yra kažkokie atvejai kai nereiktų pridėt to PVM, sakykim ar nepriklauso nuo to kaip jis pirktas tas autovežis buvo Jei pirkot su PVM, tai ir parduodat su PVM. Šiaip dėl visa ko paskambinkit į VMI, automobiliai ir nekilnojamas turtas - vos ne kiekviena situacija unikali.
Cashmere
2011 09 26, 09:52
QUOTE(Daile @ 2011 09 26, 10:35) Sveikos mergaitės, Sodra manęs paprašė atsiųsti pritaikytą NPD darbuotojui, kuris turi nedarbinumą. klausimas ar yra nustatyta forma? ar tiks darbo užmokesčio pažyma. gal kuri esate jau siuntųsi sodrai pažymą dėl pritaikyti NPD? Ačiū Sodrai reikia prašymo dėl NPD, juk kad taikyti NPD kiekvienas darbuotojas parašo prašymą, toks turėtų būti ir pas jus
liepsnelee
2011 09 26, 10:00
QUOTE(Cashmere @ 2011 09 26, 09:52) Sodrai reikia prašymo dėl NPD, juk kad taikyti NPD kiekvienas darbuotojas parašo prašymą, toks turėtų būti ir pas jus Čia ne toks. Rašot laisvos formos, kad tokiam ir tokiam darbuotojui, ten tarkim 2011 08 mėn. pritaikytas 0 Lt. NPD ir 0 Lt. PNPD ar pan..
reikalas tas, kad darbuotojas susirgo menesio (rugpjūčio) viduryje, manau, kad sodrai reikia už rugpjūtį pritaikyto NPD ir PNPD. (kad paskaičiuoti pašalpą) bandau prisiskambinti, kad išsiaiškinti, bet nepavyksta.
|
|