Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis ir papildomi skysčiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Daivuxx
na as 7 men. daviau MP, nes nieko daugiau nenorejo, o po to po truputi pradejau duot vandenuko, bet jo nelabai nori sad.gif na tai po nedaug isgeria sultyciu, bet jei lyginant su MP, tai jai nieko nera geriau smile.gif
Žibambukas
Nu, mamytės, prisikaičiau čia jūsų pasiūlymų ir išspaudžiau morkų sulčių, praskiedžiau truputį virintu vandenuku - o manasis schmoll.gif Bandysiu obuolių sultim pavaišinti. tongue.gif Skaniausiai geria MP, bet kad jo vis mažėja. verysad.gif
juratike13
va va,as t.p. bandziau vakar duot morku sulciu savo spaustu,bet nelabai,kazkiek isgere,bet labai mazai.Bandziau duot pirktines kazkokiu 3vaisiu,tai gere su malonumu ir niekad nelikdavo buteliuke ne laso
Bitelė
Mano dukrytei jau 9 mėn. Bet ji kol kas geria tik MP ir virintą vandenuką. Juo paprastai užsigeria košytes. Sulčių, arbatėlių neima į burną.

QUOTE(Rituxx @ 2006 03 25, 19:35)
duodu buljoniuko pagert truputį kai verdu sriubytę thumbup.gif
*

schmoll.gif Kiek žinau, vaikučiams iki 1 metų sutinys nerekomenduojamas schmoll.gif
freilina
QUOTE(zave @ 2006 03 26, 15:40)

tokio amziaus vaikutis jau gali gerti daug ka- sultytes(skirtas vaikams ar namines, jokiu budu ne is pakeliu. jos skirtos suaugusiems), arbatas, darzoviu sultini (jokiu budu ne pirktini is kubeliu), kompotuka, kisieliuka. viskas verdama su svariu, kudikiams skirtu vandeniu.
*

o kaip ta kompotuka isvirti su cukrum ar be, g.gif Maniske labiausiai megsta vandenuka, sulciu atsisako, dar kartais pankoliu arbatele geria.
Papildyta:
[Man tik rūpi vaisių tyrelės ir sultys, o jos yra su cukrumi, dėl jų aš ir abejoju. g.gif
*

[/quote]
Mano dukryte taip pat liepos 13 gimus mirksiukas.gif valgom vaisines Nestle tyreles nuo 5 men. Nuo 4 men, jau slyvu tyrele pradejom, nes pilvukas kietas buvo verysad.gif Nezinau ten neraso kad cukraus butu, fruktoze, ar tai blogiau uz cukru? g.gif
Raganiute
Kiek aš girdėjau, fruktozė yra natūralus saldiklis, geriau už cukrų. Vaikams iki 1metų nepatartina duoti nei druskos, nei cukraus. Per daug apkraunami inkstukai
Žinoma, mums mamos arbatėles saldindavo cukrumi unsure.gif
freilina
QUOTE(Raganiute @ 2006 03 28, 14:21)
Kiek aš girdėjau, fruktozė yra natūralus saldiklis, geriau už cukrų. Vaikams iki 1metų nepatartina duoti nei druskos, nei cukraus. Per daug apkraunami inkstukai
Žinoma, mums mamos arbatėles saldindavo cukrumi  unsure.gif
*

Aciu 4u.gif , tai ir toliau sau sveisim vaisines tyreles thumbup.gif
Žibambukas
Zave ir Freilina, mūsų vaikai tą pačią dieną gimė. thumbup.gif Ir susitik tu man trys mamos vienoj temoj gimdžiusio tą pačią dieną drinks_cheers.gif
kaunietuke
Mums jau ir greitai 8men.mes jau nebegeriam MP.Dabar geriam misinuko nedaug,arbateles,sultis obuoliu,morku,vynuogiu.
viktutes
mes dabar 7men ir mes gerim misini, sultis, vandeni ir arbata
Asta'J
QUOTE(juratike13 @ 2006 03 27, 21:33)
va va,as t.p. bandziau vakar duot morku sulciu savo spaustu,bet nelabai,kazkiek isgere,bet labai mazai.Bandziau duot pirktines kazkokiu 3vaisiu,tai gere su malonumu ir niekad nelikdavo buteliuke ne laso
*

Nu va, pas mane tas pats, kiekvieną dieną spaudžiu šeimynai sultis, tačiau mano mažius jų nemėgsta. Daviau ir morkų ir obuolių ir burokėlių truputį įdedu - žodžiu visokių variantų, nenori ir viskas. schmoll.gif Išgeria kokius 3 šaukšteliu (tik su šaukšteliu sumaitinu) ir neįsiūlysi daugiau. O pirktines tai labai mėgsta, dar tik jas praskiedžiu virintu vandeniu. biggrin.gif Dar geriam arbatas ir virintą vandenuką.
dowilia
O kokias arbatas duodat vaikiukams?
Asta'J
QUOTE(dowilia @ 2006 04 02, 16:37)
O kokias arbatas duodat vaikiukams?
*

Aš tai darau ramunėlių arbatą, dar turiu likusių "Mažas" arbatų ir iš uogienių darau, kartais kisieliaus pasiūlau - patinka.
Austre 123
O mes tai geriam tik sultikes kokiu persikų ar slyvu su persikais morkų NE o arbatos ir vandenuko tai neištolo schmoll.gif bebe.gif
Eveneirka
Iki 8-mėnesių nieko negėrė,apart MP.Vadinas jam to užteko.Kiek ką siūliau,viską spjaudavo.O dabar jau pradėjom vaikam skirtas kriaušių,obuolių sultys.
rasulkadz
Geriam HIPP sultis,vandenuką...
liuxmamux
QUOTE(zibambukas @ 2006 03 25, 16:33)
Tyrelių neduodu, tik pačios sutarkuotą obuolį ar bananą.  Kiek pažiūriu žinomų firmų tyreles ar košeles, tai ten arba su cukrum, arba su druska,  arba visokiais E. Tai ką dabar žinoti? Juk dabar daktarai sako, kad iki metų nerekomenduojama nei druskos, nei cukraus dėti į ruošiamą maistą.        blink.gif          O sultys parduodamaos tik su cukrumi.              blink.gif
*

4u.gif neisivaizduoju kokias koseles ir tyreles jus ziurite, nes kiek teko matyt, ant garsiuju firmu- HIPP, COW&GATE, HEINZ ir kt. pakuociu didelem raidem uzrasyta- be cukraus, druskos ir konservantu... Vaiku maisto gamintojams juos det uzdrausta istatimiskai. Aisku, kas kita, kiek tai yra tiesa.. bet as kazkaip nebijau, todel mano suneliukas (8men) geria siu firmu sultis, aisku ne per daug, pati spaudziu obuoliuku, morku sultis.savo darzo neturiu, todel nemanau, kad pirktu vaisiu ar darzoviu sultys yra sveikesnes uz tas pirktines jau gatavas... blink.gif o arbatyte duodu ramuneliu, mama patare rolleyes.gif
Olgyte
maniškis sulčių nepripažįsta schmoll.gif
tik vandenuką arba MP
Austre 123
Duok arbatos ir sulčiu juk galima mes tai turim tokia problema kad arbatos schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif nemėkstam spjauna
SANTA
QUOTE(ausriuxa @ 2006 03 22, 12:18)
Idomu ka duodate atsigerti leliukui 7men,.kokiu sulciu ar arbateliu,pirktiniu ar pacios pasidarot  g.gif  ir kiek toks  2.gif  turi isgerti per para?
Dabar kaip pradejom valgyti kieta maista pienuko geriam tik nakti taigi skysciu trukumas,o ka duoti  ax.gif
*

Siaip pienuko ar tai misinio tokio amziaus vaikuciui reiktu ir diena dar duoti g.gif ,o gerti visokias arbateles ,kompotukus su uogytem iv.galima isvirti ,sulciu ...nu vien zodziu prie visko pradek pratint ,ivesk rugpieni ar kefyra .
nebijau
QUOTE(SANTA @ 2006 04 06, 10:18)
Siaip pienuko ar tai misinio tokio amziaus vaikuciui reiktu ir diena dar duoti  g.gif ,o gerti visokias arbateles ,kompotukus su uogytem iv.galima isvirti ,sulciu ...nu vien zodziu prie visko pradek pratint ,ivesk rugpieni ar kefyra .
*

Sutinku su Santa drinks_cheers.gif
O saviskiams net nuo menesio laiko duodavau paprastu(tik nestipria) arbatzoliu arbateles(gruziniskos arba azerbaidzianietiskos, juodos), saldindavau cukrumi-puse saukstelio i 200 gr. Nevartojau jokiu Hipp arbateliu, ir dantys gesti vaikams pradejo tik nuo 8 metu lotuliukas.gif Bet cia jau saldainiu, coca-colos problema, ju mazyliams juk neduodam lotuliukas.gif
Taide
QUOTE(SANTA @ 2006 04 06, 10:18)
Siaip pienuko ar tai misinio tokio amziaus vaikuciui reiktu ir diena dar duoti  g.gif ,o gerti visokias arbateles ,kompotukus su uogytem iv.galima isvirti ,sulciu ...nu vien zodziu prie visko pradek pratint ,ivesk rugpieni ar kefyra .
*

Mano klausimas dėl rūgpienio ir kefyro, ar tinka paprastas ( t.y. iš parduotuvės ), ar kokio specialaus kūdikių parduotuvėje ieškoti reikėtų?
SANTA
QUOTE(Taide @ 2006 04 06, 15:06)
Mano klausimas dėl rūgpienio ir kefyro, ar tinka paprastas ( t.y. iš parduotuvės ), ar kokio specialaus kūdikių parduotuvėje ieškoti reikėtų?
*

As pirkdavau is parduotuves rugpieni ir kefyra... 2,5 proc riebumo
ingere
Aš tai savo mažiukei duodu irgi visko po truputį atsigerti, tik kažkaip prisibijau duoti daug arbatų ar sulčių, nes girdėjau, kad dantukams negerai g.gif .Tai mes daugiau geriam virintą vandenuką smile.gif.
Jurgux
Mano maze geria arbateles, pirktines sultis, aisku pienuko gauna 3-4 kartus per para. Kai sulauskim svieziu darzoviu ir vaisiu, tai butinai isspausiu svieziu sulciu ax.gif
Hermion@
O mums tik 6 mėnesiukai, bet kai pavalgom daržovienės su mėsa, būtinai atsigeriam apie 50 g Hipp sulčių arba vandenuko. Ir jau mokomės gerti iš puodelio ax.gif
zave
o mes is puoduko nemokam gerti. taip noriu atpratint nuo buteliuko, bet puodelis su snapeliu mano vaikui matyt labai panasus i ciulptuka, tai jis ciulpia ji, o kai bandziau girdyt be snapelio, tai visa arbata istekejo pro zandus ant pilvo ir mamos koju.
Žibambukas
Pradėjau duoti mažiukui arbatėlės su keliais grūdeliais cukraus, net klevų sulos daviau paragauti ( kaime išsigręžėm ), tai visai skaniai paragavo. thumbup.gif O iš puodelio mes dar nemokam schmoll.gif
gabyte00
mano sunus puikiai geria is puodelio ir net laselis nenulasa ax.gif geria kmynu,juod.serbentu arbateles,vandenuka,sultis. thumbup.gif
rasulkadz
Mano mažylė geria tik hipp sultis.Pati gaminti kažkaip nedrįstu, bet vasarą butinai pabandysiu ax.gif
Krisliukas
Mano mažutis geria įvairias nesaldintas arbatas. Tiesiog aš pati užplikinu arbatžoles ir viskas. Geriam: liepukus, avietes, melisa, meta, pankoli... ir kitas
*Lina*
mano dukrytė geria sultis tik tas kurios yra tirštos pvz., bananų, persikų arbatytės neįsiūlau unsure.gif
lanaa
mano irgi daugiausia geria sultis. megstamiausios obuoliu, vynuogiu, kriausiu. arbateliu nemegejes schmoll.gif na dar virinta vandenuka gali isiulyt.
Lenca
Mes geriame arbatyte,obuoliu sultys skiestos su vandieniu,o nupirkau neseniai Hippo sulciu paragauti,tai mus isbere doh.gif
Eveneirka
Sveikos 4u.gif
Man labai įdomu-kiek 9 -10 mėnesių mažylis turi savartoti į parą skysčių.? g.gif Maniškis nelabai ką ir geria....-bandau duoti vaikams skirtas sultis ir arbetėles įvairias.Pageria kelis gramus ir stumia nuo savęs unsure.gif
Ką jūsų mažyliai mėgsta gerti ir po kiek gramų suvartoja skysčių į parą.??
varla
QUOTE(eveneir @ 2006 05 05, 20:33)
Sveikos 4u.gif
Man labai įdomu-kiek 9 -10 mėnesių mažylis turi savartoti  į parą skysčių.? g.gif Maniškis nelabai ką ir geria....-bandau duoti vaikams skirtas sultis ir arbetėles įvairias.Pageria kelis gramus ir stumia nuo savęs unsure.gif
Ką jūsų mažyliai mėgsta gerti ir po kiek gramų suvartoja skysčių į parą.??
*

Gerą temą pradėjai thumbup.gif Man irgi labai įdomu, tik mano mažylis tik 7 mėn.
Geria tik mamos pieną ir tą pagrinde tik naktį, dar prieš miegą ir dieną vos kokį kartą. Iš buteliuko nieko - nei per kur schmoll.gif Pries savaitę buvo daryti tyrimai (kraujas, šlapimas, kakutis), nieko blogo nerado, bet aš žioplė doh.gif pamiršau dėl šito gėrimo paklausti.
Būt labai malonu, jeigu mamos pasidalintumėt, kaip ir kiek jūsų mažyliai geria smile.gif
Eveneirka
Maniškis ir dar geria MP dieną. Per parą gaunasi 3 kartai.Nu bet vistiek sakyčiau,kad mažokai..... g.gif
zolyte
Mano mažei 9 ir 1 savaitė, nakčiai geriam MP, o dieną duodu vandenuko iš puoduko, kartai įlašinu citrinos. Nežinau, kiek ji išgeria per parą, bet po kiekvieno valgymo ar barankos pakramtymo noriai atsigeria gurgšnį ar du. Anksčiau duodavau sultis, bet jos dar labiau troškina.
varla
QUOTE(zolyte @ 2006 05 08, 22:13)
Mano mažei 9 ir 1 savaitė, nakčiai geriam MP, o dieną duodu vandenuko iš puoduko, kartai įlašinu citrinos. Nežinau, kiek ji išgeria per parą, bet po kiekvieno valgymo ar barankos pakramtymo noriai atsigeria gurgšnį ar du. Anksčiau duodavau sultis, bet jos dar labiau troškina.
*

O kam tos citrinų sultys blush2.gif - čia dėl vitamino C?
Mama123
Klausiau mūsų gydytojos, kiek reikia 9 mėn mažyliui skysčių. Kadangi vaikas 2 kartus dienoje gauna mišinėlio po 200 ml, tai sakė, kad dar 100 ml skysčio būtų gerai, kad gautų. Bet mums taip nesigauna - vandens negeria, arbatėlės kokių 20 g tik išgeria. Niekaip neįpratinu gerti vandenį g.gif Todėl dažniausiai padarau silpnesnį mišinėlį (mažiau šaukštelių įdedu) ir duodu atsigerti.
Nežinau, kaip vasara bus, juk tada skysčių dar daugiau reiks. Ber gal ir pats labiau norės gerti ir įpras prie vandens g.gif
Eveneirka
QUOTE(zolyte @ 2006 05 08, 22:13)
o dieną duodu vandenuko iš puoduko, kartai įlašinu citrinos.
*

ir man labai jau įdomu g.gif

QUOTE(Mama123 @ 2006 05 09, 12:59)
Klausiau mūsų gydytojos, kiek reikia 9 mėn mažyliui skysčių. Kadangi vaikas 2 kartus dienoje gauna mišinėlio po 200 ml, tai sakė, kad dar 100 ml skysčio būtų gerai,
*

tai vadinas,kad užtenka-apie 500 ml -nu mes nuo tos ribos gal daug ir neatsiliekam.
Maxima
QUOTE(ausriuxa @ 2006 03 22, 13:18)
Idomu ka duodate atsigerti leliukui 7men,.kokiu sulciu ar arbateliu,pirktiniu ar pacios pasidarot  g.gif  ir kiek toks  2.gif  turi isgerti per para?
Dabar kaip pradejom valgyti kieta maista pienuko geriam tik nakti taigi skysciu trukumas,o ka duoti  ax.gif
*

Mums jau aštuoni mėn., bet geriam tik MP. Okam dar papildomi skysčiai?
*~sniege~*
QUOTE(Maxima @ 2006 05 11, 19:26)
Mums jau aštuoni mėn., bet geriam tik MP. Okam dar papildomi skysčiai?
*

Kai įvedamas papildomas kietas maistas, turi būti įvesti ir papildomi skysčiai, kad nepritrūktų jų organizmui, kad nekietėtų viduriai, tam kad gautųsi kieto-skysto maisto balansas.
Emperatriz
patarkit, kaip sugirdyti skysčių, kai lialia karščiuoja? Mum irgi 8 mėn. Košes valgo prastai. Geria tik pienelį. Ar jis gali kompensuoti skysčių trūkumą, ar reikia drastiškom priemonėm girdyti vandenuką ir arbatytes? g.gif
Brigit
Maniškis taip pat nėra skysčių mėgėjas. Tai dėl to vis dar sėkmingai ir "džiaugsmingai" maitinu MP (1 m. 8 mėn.) Nes tai turbūt bene vienintelis būdas pagirdyti vaiką. Kadangi turim problemą ir su tuštinimusi - skysčių oi kaip reikia. Kasdien duodam sriubytės. O girdyt bandėm viską - arbatų ir sulčių atsisako, vanduo dar dar kartais tinka. Pastoviai keičiam gėrimo būdus tongue.gif tai iš puodelio, tai tiesiai iš butelio. Dar patinka vandens buteliukai su tokiais spec. galiukais. Kai buvo mažesnis - duodavau ir su švirkštu. Čia mums kaip atrakcija būdavo tongue.gif
jolkamile
DAR VIENAS DALYKELIS KAIP PATIKRINT,KAD MAZYLIUI TRUKSTA SKYSCIU,OGI PAZIURET AR NEIDUBES MOMENELIS,JEI TAIP,VADINAS JU TRUKSTA ax.gif
Brigit
QUOTE(jolkamile @ 2006 05 19, 11:53)
DAR VIENAS DALYKELIS KAIP PATIKRINT,KAD MAZYLIUI TRUKSTA SKYSCIU,OGI PAZIURET AR NEIDUBES MOMENELIS,JEI TAIP,VADINAS JU TRUKSTA  ax.gif
*

O tai ką daryti, kai momenėlis seniai suaugęs g.gif Aš tai žiūriu, kiek ir kaip dažnai sysius būna ax.gif
edux
musu sunelis taip pat ne megejas skysciu.na niekaip nebeisiulom g.gif bet pastebejom,kad jis atkreipia demesi,kai tevelis atidaro buteli limonado su gazu.mat atkreipia jo demesi sis garsas bigsmile.gif tai mes isigudrinom duot jam gerti is butelio!tik ten pripilam arbateles,vandens ar sulciu.taip ir sunelis atsigeria,ir mums gerai,kad "apgavom"vaika.... 4u.gif
Austre 123
Maniškiai ir nemegėjai daug gerti ypač kaip vėsu bet kuo didesni tuo daugiau geria
ligiukss
4u.gif mums 7mėn vis galvoju nuo kada duoti truputi jau galima kefyro?
dabar geriam ir arbatėle ir sultis taip pat ir mišinuko. vis bijau del kefyriuko,bet sako kad sveika ir gerina apetitą vaikučiui. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.