Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis ir papildomi skysčiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Kristinukas
Sveikos mamos,

Mano 8 men. mazylis labai mazai geria. Per diena negaliu isiulyti nei sulciu, nei arbateles. MP geria, bet irgi mazai. Nakti, kai buna visai apsimiegojes, dar isiulau truputi pienuko ar arbateles, o siaip muistosi, verkia. Meginau duoti is puodelio, girdyti sauksteliu - tas pats. Dabar koses pradejau smarkiai skiesti, nes vaikui skysciu tai reikia!

Gal kam nors taip buvo? Patarkite prasau...
pincius
tu gal savo gydytojos paklausk,kas cia ir del ko
Kristinukas
Tai kad klausiau, nelabai galejo man atsakyti... Pasiule koseles sudyti, kad gerti labiau noretu...
fleita
Manoji irgi tik nuo metų pradėjo normaliau gurkšnoti abatėlę, sultis. Iki metukų ji beveik visai negerdavo papildomai skysčių. Nežinau, jei vaikas nenori, jei viskas gerai su vaikiuko viduriais, tai gal jam pakanka, juk vistiek valgo tyreles, košeles, o ten irgi į sudėtį įeina skysčiai.
viltuke
Ne visi vaikučiai vienodai geria. Galbūt jam užtenka tiek kiek išgeria. Jei mažius yra aktyvus, gerai miega, tai neverta jaudintis
Astrėja
Mes ir beveik negeriam skysciu, bet viena vakara uzsimane gert, ir gere, tai gal sakau kol nenori tol nekist, o jau kai nores suprasi ax.gif
unita
QUOTE(Kristinukas @ 2006 01 09, 16:59)
Sveikos mamos,

Mano 8 men. mazylis labai mazai geria. Per diena negaliu isiulyti nei sulciu, nei arbateles. MP geria, bet irgi mazai. Nakti, kai buna visai apsimiegojes, dar isiulau truputi pienuko ar arbateles, o siaip muistosi, verkia. Meginau duoti is puodelio, girdyti sauksteliu - tas pats.  Dabar koses pradejau smarkiai skiesti, nes vaikui skysciu tai reikia!

Gal kam nors taip buvo? Patarkite prasau...
*

Lygiai tokia pati problema pas mane, mano irgi 8 men. sunus nieko negeria.Ryte ir vakare dar maitinu MP, bet man atrodo ten nieko jau nera, o siaip jokiu skysciu negeliu isiulyt. Man tai labai idomu kiek tokio amziaus vaikai turi gaut ml skysciu per diena, nes maniskis tik su kosem gauna, ir tai negaliu daryt skystesniu nes tada nevalgo. Ir kiek kartu galima duot koses tokio amziaus vaikams, nes dabar duodu du kartus kruopiene ir viena karta darzoviene su mesa, bet ka man duoti vietoj MP ryte ir vakare, jei misinuko negeria.
dange
QUOTE(Kristinukas @ 2006 01 09, 17:23)
Tai kad klausiau, nelabai galejo man atsakyti... Pasiule koseles sudyti, kad gerti labiau noretu...
*

blink.gif blink.gif blink.gif
Sveikas vaikas(nekarščiuojantis, nevemiantis, neviduriuojantis ar pan.)suvartoja skysčių tiek, kiek jam reikia. Jei negeria, vadinasi nereikia, pajutęs troškulį ims gerti tongue.gif Pasiūlyk kartas nuo karto,bet nekišk per prievartą.
Kristinukas
Lygiai tokia pati problema pas mane, mano irgi 8 men. sunus nieko negeria.Ryte ir vakare dar maitinu MP, bet man atrodo ten nieko jau nera, o siaip jokiu skysciu negeliu isiulyt. Man tai labai idomu kiek tokio amziaus vaikai turi gaut ml skysciu per diena, nes maniskis tik su kosem gauna, ir tai negaliu daryt skystesniu nes tada nevalgo. Ir kiek kartu galima duot koses tokio amziaus vaikams, nes dabar duodu du kartus kruopiene ir viena karta darzoviene su mesa, bet ka man duoti vietoj MP ryte ir vakare, jei misinuko negeria.

Skaiciau, kad tokio amziaus vaikai turetu isgerti iki 1 litro skysciu (cia turbut jau su tuo skysciu, kuriuo skiedi kosyte). O valgo tai taviskis normaliai, 3 kartus per diena kosyte. As dar priespieciams ir pavakariams siulau obouli, tuyreliu, ir, aisku, skysciu, kuriu vis tiek negeria...
tera
Manoji taip pat kažkur iki 1.3 metų labai prastai gėrė skysčius. Ilgainiui aš nustojau dėl to žiauriai nervintis, nes tai kokios nors didelės įtakos jos vystymuisi, viduriukams nedarė. Tik man daug nervų šita problemėlė suėdė, kai ji sirgo karščiuodama, nes tada jau išties reikia tų skysčių.. Kaip tik aš tada neišsidirbinėjau - vienas variantas buvo girdyti per puoduką su minkštu snapeliu (kadangi mėgdavo kramtyti viską, tai sukandus tą snapelį, jai įbėgdavo jame prisikaupusio skysčio thumbup.gif ), taip pat sodindavau prieš "teliką" ir įjungdavau ką nors, kad ją sudomindavo, tai užsimiršusi taip pat prarydavo kelis gurkšnelius iš šaukštuko, na o kai jau niekas nepadėdavo, tai su švirkštu (aišku be adatos) įšvirkšdavau į burną (kažkiek nurydavo, kažkiek išspjaudavo, bet vis šis tas). Aišku paskutinis metodas drastiškas, tačiau jau kai ji karščiavo, tai jau nebegalėjau numoti ranka..
O dabar viskas tvarkoj su gėrimais.. Matyt natūraliai padidėjo poreikis, pradėjo gerti iš paprastų puodukų (lyg jai ir įdomiau pačiai pasidarė) ir visai padoriai tų skysčių suvartoja thumbup.gif
Kristinukas
Aciu uz atsakymus. Kaip ir lengviau pasidare rolleyes.gif Siaip man sake pameginti siek tiek pasudyti maisteli arba duoti sudytu lasiniu paciulpti. Gal girdejot apie tai ka nors? As tai gana skeptiskai ziuriu i tokius pasiulymus g.gif
*Jura*
QUOTE(Kristinukas @ 2006 01 09, 17:23)
*

blink.gif blink.gif blink.gif
čia taip gydytoja pasiūlė g.gif blink.gif

Jei vaikutis nenori gert, manau, nereikia jo prievartaut, skysčių jam pakanka thumbup.gif
Jei yra skysčių trūkumas įdumba momenėlis, jei jis pas jus dar nesuauges, patikrink, iškilęs irgi negali būt schmoll.gif , nebent yra matomai įdubęs unsure.gif
sotto
Pabandyk vieną dieną paskaičiuoti kiek išgeria, gal pasirodys, kad visai normaliai skysčių gauna, tik neužfiksuoji to. Ir kai pasisios paprasčiausiai pauostyk, ar šlapimas nėra labai aitraus kvapo, pažiūrėk , ar nėra labai tamsus- taipogi viens iš požymių, ar pakankamai skysčių gauna
Dukra
QUOTE(unita @ 2006 01 09, 23:11)
*

Islaikyk dar ta rytini ir vakarini maitinima, net negali galvot kad " ten nieko nera", galvok kad yra ir bus. Jei misinuko negeria pasiulyk paprasto vandenuko manau jis sveikiau uz kokias nors pirktines sultis ax.gif
jovka
Mano pupa irgi normaliai skysciu pradejo gert kai sukako beveik metukai. O iki to laiko beveik ju negere, bet iki to laiko as jai diena dar duodavau MP, bet kai normaliai skysciu gert pradejo diena nebeduodu. Liko tik ryte ir vakare...
Ledas
O mano dukrytei jau 2.5metai, o ji vis dar labai mažai skysčių geria. Kiek kartų gydytojai skundžiausi dėl šios problemos, bet nei karto jokio patarimo negavau. na kai ji sveika tai jau ir nekreipiu dėmesio, kad negeria. Bet kada serga, karščiuoja ar viduriuoja, tai tada didžiausios problemos būna. kišu jai per prievartą arbatas, o ji net verkia bet negeria. Vieną kartą dėl to net ligoninėj atsigulėm, nes buvo pakilusi temp. ir kai nuvažiavom pas gydytoją ir padarėm šlapimo tyrimą, jame rado acetono. todėl teko gultis į ligoninę ir lašelinėm atstatyti skysčių trūkumą. unsure.gif
Papildyta:
O mano dukrytei jau 2.5metai, o ji vis dar labai mažai skysčių geria. Kiek kartų gydytojai skundžiausi dėl šios problemos, bet nei karto jokio patarimo negavau. na kai ji sveika tai jau ir nekreipiu dėmesio, kad negeria. Bet kada serga, karščiuoja ar viduriuoja, tai tada didžiausios problemos būna. kišu jai per prievartą arbatas, o ji net verkia bet negeria. Vieną kartą dėl to net ligoninėj atsigulėm, nes buvo pakilusi temp. ir kai nuvažiavom pas gydytoją ir padarėm šlapimo tyrimą, jame rado acetono. todėl teko gultis į ligoninę ir lašelinėm atstatyti skysčių trūkumą. unsure.gif
giedre*
Ir mes turim sia problema. verysad.gif Dukrytei jau 3 metukai su trupuciu, o kaip negeria, taip negeria. Visokias sultis buvom pradeje pirkti, bet matyt atsibodo jos jai, pradejo islaistyti. Vandens, tai tik pries mieguti uzsimano, o siaip dienos metu niekad neisiulau. Sia vasara net 2k gulejom ligoninej, nes sukarsciavusi mazai gere skysciu ir gavosi issekimas. Jau nezinau ir ka daryti. As ir pati nesu megeja gerti daug skysciu. Dabar net nusipirkom labai gera filtra, kad tas vanduo butu sveikesnis, skanesnis ir skalsesnis. Man tai padeda, o mergaitei ne motais.
tinara26
mano dukrytei tuoj 2menesiukai.nuo antros savaites maitinu ja misinukais.turiu beda,nes niekaip nesugebu isiulyti jai arbateliu arba vandens.kazin ar tai labai blogai,kad ji ju negeria?esu uzsieny,niekas patarti negali.laukiu pagalbos is jusu smile.gif
Irjuda
mano mazutei dabar beveik 6 mėn, maitinu mišinuku nuo 3 mėn. bandžiau duoti arbatėlės, vandens, sulčių, bet jai jie nepatinka. gydytojai rekomenduoja duoti, jei vaikas nori. jeigu vaikas po 1 valandos po maitinimo reikalauja vėl valgyti ir jei nedaug suvalgo, vadinasi jis norėjo tik atsigerti. tuo atveju reiktu duoti ka nors atsigerti. o aš tai nekišu per prievartą. smile.gif iš kitos pusės, kuo anksčiau bandysi pratinti, tuo lengviau pripras... biggrin.gif
Hmmm...
O kam tuos skysčius duoti? Jugi dabar pagal visas rekomendacijas tiek mišinukai, tiek MP pakankamai aprūpina vaikučius skysčiais, ir papildomai jų nebūtina duoti ax.gif
Maniškis jau šešių mėnesių, ir pirmosios arbatos lašelius paragavo prieš porą dienų, o daugiau ir nesiūlau - nematau reikalo terliotis schmoll.gif
Bet kokiu atveju, ateis laikas, ir gers mirksiukas.gif Juk nėra nė vieno didesnio vaiko ar suaugusio žmogaus, kuris nemokėtų gerti bigsmile.gif Tiesiog tavo kleckui dar neatėjo laikas...
Viskas bus tvarkoj 4u.gif Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
Uliuliuska
O mums greit metai, o mes iki siol geriam tik piena, ir jokiu sulciu ir t.t.
reda 4
Mano mergytei 7 mėn.bet ir jokių papildomų skysčių negeria.Gydytoja sako kam be reikalo duot,kad paskui užsikimštų skrandukas vien skysčiai o maistelio taip ir nenorės.O mūsų mažąjai labai prastai auga svoris,tai išvis neduodu nieko iš skysčių,kad tik maistelio daugiau pavalgytų.Beje,maitinu pati ir dar visokių košelių bei tyrelių duodu.Po jų kartais krūtinę pakišu,bet ir tai ne visada geria.
tinara26
dekui uz patarimus.daugiau nebesiterliosiu-ar taip ar taip negeria.o jei ir nebutina,tai tuo geriau smile.gif biggrin.gif biggrin.gif
malvinute
mano mazoji iki 6 menesiu irgi negerdavo jokiu arbatyciu, ar vandens. maitinau misinuku. Gydytoja patare, jei nores - duoti. Bet tai kad niekaip neisiulydavau. na ir lioviausi viena diena terliotis. kartkarciais pasiulydavau, gal kada uzsinores. Nuo puses metuku pasidare fiziskai aktyvesne, pradejo daugiau judeti ir kazkaip pradejo ragauti. bet tik pasaldintas arbatytes. vandens nenorejo. o dabar jai jau desimt. ir dazniausiai geria vandenuka. taip kad nesibaiminkit ir nesijaudinkit, jei vaikui truksta skysciu - jis tikrai neatsisakys ir gers. misinukai siais laikais subalansuiti taip, kad vaikiukas ir pavalgo ir atsigeria biggrin.gif
kristukas00
Na, siaip gerai, kai vaikiukas atsigeria vandenuko, man sake, kad tada geraiu virskina maista, maziau pucia pilva. g.gif . man masaziste siule duoti vandenuko pries maitinant, kai vaikiukas jau nori valgyt ir bandyt duot is saukstelio. essen.gif musiske kartais taip ir atsigeria, bet siaip jei duosi tai jokiu budu negers jokio vandenuko aggressive.gif schmoll.gif .o arbateles tai mes megstam!!!!! thumbup.gif
tinara26
as jau taip bandziau smile.gif klykia,kai nori valgyt-as jai kokio kito skystymo.griebia ir geria,kol supranta,ka geria..o tada spjauna lauk ir dar pikciau klykia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ausriuxa
Idomu ka duodate atsigerti leliukui 7men,.kokiu sulciu ar arbateliu,pirktiniu ar pacios pasidarot g.gif ir kiek toks 2.gif turi isgerti per para?
Dabar kaip pradejom valgyti kieta maista pienuko geriam tik nakti taigi skysciu trukumas,o ka duoti ax.gif
kaunietuke
nu mes tai geriam jau arbatas ivairias,geriam sultis.perkame kubus ir biski skiedziu su virintu drungnu vandenuku.geriam piena.i para skysciu mums gaunasi tikrai nemazai.
even
QUOTE(ausriuxa @ 2006 03 22, 14:18)
Idomu ka duodate atsigerti leliukui 7men,.kokiu sulciu ar arbateliu,pirktiniu ar pacios pasidarot  g.gif  ir kiek toks  2.gif  turi isgerti per para?
Dabar kaip pradejom valgyti kieta maista pienuko geriam tik nakti taigi skysciu trukumas,o ka duoti  ax.gif
*

O kodel pienukas tiktai nakti???
viltuke
Jei vaikas nealergiškas, tai galima duot ir arbatos, ir prie sulčių pratinti. O pienuko tokio amžiaus vaikui reiktų dar gerti daugiau nei 1 kartą per para.
HULDRA
Aš duodu vandenuką, taip pat sultis. Pati spaužiu obuoliukus, morkytes, paįvairinimui nuperku vaikams skirtų.
Žibambukas
Mano mažajam eina devintas mėnuo, geria MP ir truputį vandenuko. Vis atrodo, gal pieno jam per mažai, gal jam daugiau skysčių reiktų. blink.gif Tai vat ir sprendžiu dilemą, ar reik jam duoti kokių sulčių ( ar pirktinių, ar pačios spaustų )? g.gif Patarkit mielos mamytės. 4u.gif
laurechka
Pauliui greit bus 8men. Jis geria MP ir vandenuka. Bandziau duoti sulciu, ale su jom tik burnyte praskalauja ir viska isspjauna. Matyt anksti dar jam. Tai ir nekisu, tik karts nuo karto pasiulau ir viskas. Jokiu arbatyciu neduodu, nes Airijoj tokiu dalyku nera blink.gif
vaivora
As tai siulyciau pabandyti duoti kokios arbateles, vandenuko, sultyciu tai tikrai gali duoti. ax.gif
Jei turi savo darytu gali duoti kokiu obuoliu sultyciu, o jei ne tai parduotuvei tikrai rasi visokiu sultyciu. Yra sultys netgi vaikam nuo 2 men. ax.gif

Mano leliukui 5 menesiai, maitinu misinukais, bet jau 2 menesius geria ir sultytes ivairias ir arbatytes ir vandenuka. Ir jokiu problemu neturiu thumbup.gif

O tyreles kokias nors duodi? g.gif
Žibambukas
Tyrelių neduodu, tik pačios sutarkuotą obuolį ar bananą. Kiek pažiūriu žinomų firmų tyreles ar košeles, tai ten arba su cukrum, arba su druska, arba visokiais E. Tai ką dabar žinoti? Juk dabar daktarai sako, kad iki metų nerekomenduojama nei druskos, nei cukraus dėti į ruošiamą maistą. blink.gif O sultys parduodamaos tik su cukrumi. blink.gif
Rituxx
mums 8 mėn.beveik rolleyes.gif geriame sultis, arbatą,vandenį,duodu buljoniuko pagert truputį kai verdu sriubytę thumbup.gif
vaivora
QUOTE(zibambukas @ 2006 03 25, 18:33)
Tyrelių neduodu, tik pačios sutarkuotą obuolį ar bananą.  Kiek pažiūriu žinomų firmų tyreles ar košeles, tai ten arba su cukrum, arba su druska,  arba visokiais E. Tai ką dabar žinoti? Juk dabar daktarai sako, kad iki metų nerekomenduojama nei druskos, nei cukraus dėti į ruošiamą maistą.        blink.gif          O sultys parduodamaos tik su cukrumi.              blink.gif
*

Taigi tyreles puikiausiai namuose gali pasigaminti be nieko. Virk morka, bulve paskui dadek ar buroko, ar cukinijos, ar brokolio. Pradzioj duok kiekvieno produkto atskirai paragauti, kad isitikintum, jog nabus alergijos, nors dazniausiai nebuna nuo pacios virtu kosyciu biggrin.gif
Jei nori gali pagardinti savo pienuku ax.gif

Sultytes pati puikiausiai pasigaminti gali ax.gif Nusipirk morku, sutarkuok su bulviatarke ir issunk. Ir tas sultytes duok, jose pakankamai saldumo mirksiukas.gif
Gali taip pat daryti ir su obuoliuku mirksiukas.gif
O del to kad vaikiukas gaus siek tiek cukraus tikrai nereiketu jaudintis bigsmile.gif Nuo to niekur nepabegsi ax.gif vistiek i vienokius ar i kitokius produktus cukrus yra dedamas biggrin.gif tik zinoma juo piknaudziauti negalima ax.gif

O del maistuko tikrai patarciau pradeti duoti koseles, ir vaikiukas bus sotesnis ir vitaminu dar paildomai gaus ax.gif
Neatideliok labai papildomo primaitinimo ir viskas bus ciki bigsmile.gif
Žibambukas
Ačiū, Vaivoriuk, už tokį išsamų atsakymą. Bet mano vaikis jau nuo 6 mėnesių kapoja ir kruopų košes ir daržovių košes su mėsa, t.y. sutrintas mikseriu tyreles, galima sakyti. thumbup.gif Man tik rūpi vaisių tyrelės ir sultys, o jos yra su cukrumi, dėl jų aš ir abejoju. g.gif
edux
QUOTE(kristina r. @ 2006 03 16, 14:11)
dekui uz patarimus.daugiau nebesiterliosiu-ar taip ar taip negeria.o jei ir nebutina,tai tuo geriau smile.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

mano vaikelis gime Ispanijoje.ten vasara karsta,bet gydytoja net nustebo,kai paklausiau,ar duot ko atsigert.sako,pasiulyk vandenuko,bet siaip nebutina.kai maziukui buvo 10 men.,su mociute pripratinom prie arbateliu,dabar jis vel ju nenori.
taip kad augame beveik be skysciu,isskyrus skystas darzovienes.kam pasakau,stebisi.bet jei nenori,as jam negrudu per prievarta.
laurutia
geria misinuka,sultis,arbata,kefyra,sultini nuo darzovienes su mesa(ji labiausiai megsta),o vandeniuko tai nelabai megsta schmoll.gif
zave
o, zibambuk, musu berniukai ta pacia diena gime thumbup.gif /

kazkur skaiciau, kad tokio amziaus vaikuciai, kad butu patenkintas reikalingu medziagu kiekis, turi jau valgyti kasdien darzovienes, dadedant mesytes ir kruopienes. as darzovienes irgi gaminu tik pati, labai megsta kai idedu dar ir versienos. o su kruopu kosem tai vargstam... valgymo metu ir po valgymo duodu uzsigerti ramuneliu arbatos. nedaug jis isgeria, nes pakankamai skysciu gauna su pienuku, obuoliukais ar vaisinem tyrelem. kartais isverdu ir kompotuko is naminiu obuoliu ar dziovintu vaisiu.

tokio amziaus vaikutis jau gali gerti daug ka- sultytes(skirtas vaikams ar namines, jokiu budu ne is pakeliu. jos skirtos suaugusiems), arbatas, darzoviu sultini (jokiu budu ne pirktini is kubeliu), kompotuka, kisieliuka. viskas verdama su svariu, kudikiams skirtu vandeniu.
vaivora
QUOTE(zibambukas @ 2006 03 25, 23:55)
Ačiū, Vaivoriuk, už tokį išsamų atsakymą. Bet mano vaikis jau nuo 6 mėnesių kapoja ir kruopų košes ir daržovių košes su mėsa, t.y. sutrintas mikseriu tyreles, galima sakyti.                  thumbup.gif                Man tik rūpi vaisių tyrelės ir sultys, o jos yra su cukrumi, dėl jų aš ir abejoju.              g.gif
*

Ner uz ka biggrin.gif As tik kazkaip pagalvojau, kad tu nieko nesi davus vaikiukui be savo pienuko. blush2.gif Buna ir tokiu mamyciu blush2.gif Dziaugiuosi, kad tu ne is tokiu ir nekankini savo leliuko drinks_cheers.gif
labai gerai zave parase apie visu skysciu davima thumbup.gif

Manau tikrai gali duoti visko paragauti ir pamatysi, kas leliukui labiausiai patiks biggrin.gif
O cukraus nebijok, tik paprasciausiai nereikia jo deti kur pauole mirksiukas.gif Juk ir mes su cukrum uzaugom ir atrodo lyg ir nieko baisaus nenutiko ax.gif
O pirmieji dantukai vistiek kaip bebutu isbyra anksciau ar veliau patys ax.gif
Saltanose
Mielos mamytės,

Mano sūnelis sulčių nemėgsta, arbatyčių irgi. Duodu virinto vandenuko. Valgom vaisių tyreles. Mišinuko negeria. Dar vis mano pienu mėgaujasi. Aš irgi pergyvenu, kad netrūktų skysčių. Bet neįsiūlau. Kaip tuos kompotukus darote? Niekada nebandžiau. Gal ,,Milupa" arbatytes bandėt?
negre
Mums greit 10 mėn., bet apart mišinuko nieko nenori gert, jeiper dieną pusė stiklinės sulčių išgeria tai labai gerai
Isila
o aš pastebėjau, kad mano vaikis kartais nori būtent vandenuko. Mišinuką pasiūlai - nė už ką schmoll.gif schmoll.gif bet jei pasiūlau tada vandenuko - mielu noru atsigeria blink.gif g.gif
tinara26
o nuo keliu menesiuku galima duoti sulciu ir nuo kokiu reikia pradeti,kokias sveikiausia duoti ir ar pirkti parduotuvej?
zave
dar girdejau kai kurios mamkos i virinta vandenuka namines uogienes sauksta ideda. as kiek pamenu vaikystej tik tokia arbatele ir gerdavom. jei is savu uogyciu virta, tai ir ekologiska ir sveika. gal ir vitaminas vienas kitas dar likes...
ievast
Mano mazius taip pat neima jokiu kitu gerimu kaip tik mamos piena ir beto jis isvis neima buteliuko doh.gif o kai bandau duot su sauksteliu pvz kai zagsi tai viska atgal spauna doh.gif Tai man kantrybe truksta ir nieko nebeduodu! Ir nekankinu vaikiuko mirksiukas.gif
Rituxx
Reikia žiurėt ant vaikam skirtų sulčių buteliukų, ten nurodyta nuo kada galima duot sultis,jei viduriukai normalus ir vaikas nenori nieko gert tai ir nekiškit,arba bandykit kalbint,žaist su vaiku o tuo tarpu duot su šaukšteliu ar arbatos ar sultyčių
Aušrinėlis
na mano mazoji taip pat dar nelabai nori imti gerti arbatyte is buteliuko,bet mes po truputi mokomes,nes maniskei uzkieteje viduriukai,tai kai ji truputi paragauja,po koki 10-20g,tada viskas ok.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.