Mano maziui 4-veri.na niekaip negaliu priversti jo susikaupti.Mokinu skaičiuoti,juda kruta ramiai nepasėdi.Suskaičiuojam iki 5,pradedam iš pradžiū nebežino kaip skaičiuoti.liepiu pasedėti ramiai verkia.kai nusiraminą šaukia,kad miego nori,pavarges yra.jei sėdam spalvoti knygelių tai taipat vos nesupiktumais.na tiek nieko nenori nuveikti.I lauką nenorį.kai išeinamę padaro taip,kad kuo grečiau gryžtumę.Tai apvirstą,taip,kad guzai išoką.Tai į tuoletą nori,tai gerti,tai miego.Kambary su žaislais žaidžia mažai.Pagrindinis jo užsiėmimas gaudyti katiną.laksto mėto i jį visokius daiktus kas tik po ranka papuolą.Susipykstu su vaiku kiekvieną dieną.prašau ir gražiuju,ir užšaukiu,buną,kad ir rykšte paimu na visiškai neklauso.pasakau ,kad negalimą teliko isijungti,jis isijungia.Šnekamės gražiuoju,paklausiu ar supratai atsako,kad taip,bet vistiek savo daro.Nežinau na gal aš per daug spaudžiu jį,gal per daug reikalaujų,bet kad taip negalių sujuo susitvarkyti dabar,tai kas bus pakui.na visiškas toks nenoras nieko mokytis.toks dėmesio nesukaupimas.kokiu priemonių imtis?
Kadangi tik ketveri metukai, tai dar ankstoka is vaiko reikalauti buti susikaupisiam ilga laika. Manau, kad nereikia imtis specialiu priemoniu, versti vaika. Pasitaiko, kad kai kurie vaikai anksti pradeda skaiciuoti, skaityti, bet tikrai ne visi.
Jusu vaikas yra judrus, bet tai dar nereiskia, kad yra demesio sukaupimo problemu. Gal didesne problema tame, kad jis neklauso. Svarbu butu kalbeti, kaip ji drausminti (reiktu aptarti situacijas, kada neklauso, kaip tuomet jis elgiasi, kaip Jus, kieno labiau klauso, kaip elgiasi su juo tie zmones, kuriu jis klauso, kas buna efektyvu drausminant).
TURIU IR AŠ TOKIĄ PROBLEMĄ
Mano irgi judrus vaikas. Sako dabar labai daug tokių vaikų. O skaičiuoti aš jį mokinu vaikštant. jam labai patinka laiptelius skaičiuoti(labai dažnai gaunasi iki 10 be klaidų). arba automobilius.Arba darom atsilenkimus. Nupirkau kubelius su raidėm. galvojau laikas mokintis(jam 2.5 m), bet nieko nesigauna. vadinasiteks surasti būdą kaip mokintis raides judesyje.
|