Gal kuri galite papasakoti kaip pasidaryti zele ne is pakeliu, bet naudojant pvz. sultis. Kokiom proporcijom ir ka po ko deti?
Sveikos kulinares
Gal kuri galite papasakoti kaip pasidaryti zele ne is pakeliu, bet naudojant pvz. sultis. Kokiom proporcijom ir ka po ko deti?
Ant zelatinos pokucio parashyta gi kokiam kiekiui vandens ji skirta. Dr.Oetker zelatinos pokelis skirtas pusei litro skyscio. Tai ir sudek i tiek
Ananasu taip pat negalima! O siaip su zele as darau toki deserta: nusiperku vysniu kompoto. Ten ant etiketes paprastai buna parasytas grynas vysniu svoris, todel zianau kiek yra skyscio. O jei neparasyta tai nupilu ir pamatuoju!
O zelatinos arbatinis saukstelis yra apie 5 g, tai tuo ir vadovaujuos kai skaiciuoju!
Konservuotus ananasus galima
KLAUSYK BEA' JOS JOS RECEPTAIS MAN DAR NETEKO NUSIVILTI....
Na kadangi tiksliai neprisiminiau ar konservuotu ar svieziu tai nenorejau gadint kazkam desertu!
Labai aciu visoms uz patarimus
Man dar klausimelis ishkilo, o zelatina ishtirpinti vandenyje? Dar klausimelis smikei, kaip tiksliai daryti ta grietineles zele?
zelatina uzpili verdanciu vandeniu ir gerai maishai, kol ishtirps. As uzpilu mazdaug puse stiklines vandens.
Na grietineles zele buna pirkti, tai ja ruosiu pagal instrukcija ant ipakavimo!
o as darau zele ish kefyro, pieno arba jogurto. 1l.dedu 3 valg saukshtus zelatinos. dar galima vaisiu (kiviu - ne), ir kartais biskvitiniu sausainiu pridedu gabaliuku - labai skanu ir gaivu
p.s. dar pridesiu. kadangi as tupperware darbuojuos, tai pasistengiau ishverst tokia super knyga, kur 150 receptu su zele, ale nzn ar cia det ar ne. nu gal po truputuka ir sudesiu. bet tiktai dar ne shianakt
O tu turėjai omenyje Želė pokučiuose specialiai tam daryti ar paprastą želatina? Jeigu paprasta tai žinok ne verdančiu vandniu reik užpilt o šaltu (aš dažniausiai užpilu pirktinėm sultim) palaukt kol išbrinks normaliai tada ant ugnies pakaitint kol ištirpsta želatina (tik reik žiūrėt kad neužvirtų aš visada taip darau ir niekad neperku pirktinių želatinų nes šios man labiau sustingsta Papildyta @ [mergetime]1087368182[/mergetime] O dėl kivių želatinoje tai čia geras aš net nežinojau ir aip tik prieš dvi savaites darau želė tortą su vaisiais. Kaip pagrindą dėjau biskvitą pirktinį o paskiau sluoksniavau želė su vaisiais, dėjau marinuotus ananasus t.y. tropinį mišinį. O papuošimui ant viršaus naudojau braškes su kiviais paskui viską ušpyliau žele ir man sustingo aišku ne taip baisiai tvirtai bet kaip normali želė P.S. Maistinę želę užpylus vandenų ji sustings į vieną didelį gabalą
as tai zelatina uzpilu karshtu vandeniu ir ishmaishau. kadangi ji smulki - tai greitai ishtirpsta, nereikia virti, bo man tai terlione prie virykles dabot kad neuzvirtu...
idedu receptuka. mano diedo megstamiausias: reikia: 1l sulciu, 200g varskes, 200ml 35%grietineles, 150g cukraus, 20g zelatinos gaminti: sultis uzkaitinti iki irimo, sudeti zelatina (galima deti kaip atize sake ishbrinkinta), ir atausinti. o,5 turinio supilu i forma, kurioj darau ir palieku kad sustingtu. isplakti grietinele, varshke ir cukru. sudeti varskes krema "kalneliais" (cia su saukshtu dedu ir graziai gaunasi) ant pusiau sustingusio zele sluoksnio. paskui ipilti antra dali sulciu zele. padedu i saldytuva kad visishkai uzstengtu. galima daryti ish dvieju spalvu, bet terliones daug. ir jogurtini zele parashysiu: 1l uogu jogurto (geriausiai bifido) 1/2 l uogu (brashkiu, melyniu, avieciu), 200g grietineles 35%, 30g zelatinos. suplakti grietinele; sumaishyti kartu jogurta su zelatina, atsargiai i jogurta supilti grietinele ir uogas. paskui mishini i forma ir i saldytuva 5 valandom. labai skanu skanaus
o jums kai ant želatinos užpilat karšta skystį T.y. sultis ar vandenį į gumulą viena tokį nesusimeta? Nes aš kai užpilu karštu vandeniu tai tik želatina pagadinu ir nieko man neišeina ji net neištirpsta kiek bemaišytum kiek belauktum. Todėl ir darau su šaltu vandeniu
P.S. Želatina turėjau omeneje be skoniu ta tokia paprasta kur deda i šaltiena o jūs ką turit omenyje tą tokią jau su skoniais kur parašyta karštu vandeniu užpilat ir stingdyt ir želė gaunas?
As matot lietuviskos niekada neperku, ji man nepatinka. O kai perku lenkishka Dr.Oetker, tai butent taip, kaip rashiau, ir darau: uzpilu verdanciu vandeniu ir maishau. Gaunasi super.
O mano desertas buna toks (darau i tupperware zele forma): Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas 1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker) 200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro) 200 g kefyro 1 pakelis dr.Oetker želatinos citrinos sultys 6 šaukštai cukraus konservuoti vaisiai Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.
As zelatina pilu i salta virinta vandeni ir palieku isbrinkti,po to kisu i mikrobange maximum 1 min.,rezultatas garantuotas,jokiu fiasko
Dek kuo daugiau
Specialiai Tau JurgitaM !!! kakavine zele reikia: 1.3l pieno 4valg saukshtai kakavos milteliu 1stikline cukraus 2 kiausiniai 30g zeletinos gaminti: piena uzvirinti.ishplakti kiausinius su cukrumi, ideti kakavos ir truputi karshto pieno. viska sumaishytii. gauta misini supilti i piena, sudeti ishbrinkinta zelatina. viska ishmaishyti ir atausinti. misini pilti i firma ir deti saldytuva kad atsaltu. serviruoti su plakta grietinele ir uogiene. p.s. as dar sokolado patarkuoju, kai darau ziedo formos. p.p.s. sutariam, kasdien po viena recepta, ok? ir man ne per daug ir jum kasdien smagu
kiek kartu jau bandziau- nesigauna, jei kas darot, parasykit tikra recepta, nes man zele labai ilgai stingsta, ojei dedu i kamera, tai susala i leda ir snipst........
As darau labai paprastai:
Apatinis sluoksnis varskes: 1.5-2 pok. varskes, 1 ind. grietines( 200g), 1 stikl. cukraus, 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio vandens, kad isbrinktu galima ideti razinu( pries tai nuplikius verdanciu vandeniu, kad kiek pabrinktu) Vidurinis grietines sluoksnis: 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio vandens, kad isbrinktu 1 stikl. cukraus 1 indelis grietines vanilinio cukraus citrinos rugsties del skonio galima ideti kokiu vaisiu(pvz. braskiu)- bet nebutinai Virsutinis sluoksnis zele: 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio vandens, kad isbrinktu 3- 4 stikl. kompoto. Arba galima si sluoksni daryti is pokelio. Skanaus.Galima fantazuoti paciai.
jolitav
kur turi nuvesti sitas adresas? jis neatsidaro
super temele :)skaiciau skaiciau, tada is vieno recepto pasiskolinau viena sluoksni, is kito kita ir padariau trisluoksni zele deserta:)
aciu visoms uz receptukus:)
madrid, tai koks likimas tu kitu 150 zele desertu?
galiu jums palyginti. lietuviska zelatina reikia brinkinti saltame vandenyje, o uzsienietiska reikia uzpilti karstu vandeniu. jeigu abejojate - juk yra aprasymas ant pakelio.
man lietuviska zelatina taip pat nepatinka del savo spalvos. i vaisiu zele ja galima deti , bet i baltus sluoksnius netinka, nes priduoda tamsios spalvos. galima siek tiek pasviesinti brinkinant zelatina piene.
Mano tortas su zele
Labai apetitnai atrodo
QUOTE(Kaja @ 2005 04 08, 09:00) Aciu, Kaja Darau pagal savo "nemirtinga" recepta, bet jis manes dar nekarto nepavede Perku gatavus papluocius tortui, grietinele, vaisius konservuotos ir zele pagal skoni. Grietinele plaku su vaniliniu cukrumi, pertepu papluocius, ant kremo dedu konservuotu vaisiu(siuo atveju dejau ananasus ir kriauses), virsu puosiau vynuogem ir kriausem(tie geltoni ant nuotraukos
Madrid, tai koks gi tu likusiu 150 receptuku likimas? Butu saunu koki nors paprastuti pasidaryti, juolab, kad jau tuoj ir vasara, keptu pyragu visai nesinori o su zele
Parašysiu ir aš savo deserto receptą . Kadangi jis toks a'la želinis , tai manau , kad bus į temą .
~4 asmenims 1 pakelis aviečių želės 200 ml grietinelės (plakamos) 250ml raudono vyno (bet kokio, aš naudoju tokius tetrapakuose ) Cukraus gal ~100gr(pilu "iš akies" ir pagal skonį Užvirinti vandenį (kad ir arbatinuke) , į dubenį supilti želė miltelius , užpilti verdančiu vandeniu puse normos (1-am pakeliui 250 ml) , išmaišyti . Pakaitinti vyną , supilti į jį cukrų ir supilti į želę . Jei reikia (jei atvėso ir iki galo viskas neištirpo ) galima pakaitinti . Tada tą želę reikia atvėsinti . Po to dėti į šaldytuvą ir laukti kol pradės stingti . Kai jau ima stingti ir būna panašiai kisieliaus konsistensijos , tada išplakti grietinėlę (ne visai standžiai , bet ir ne skystai ) ir ją įmaišyti į želę (gerai išsimaišo su "šluotele" ) Tada jau pilti tą masę į formeles , ar kur tik norite ir šaldyti iki pilno sustingimo . Jei dėsite kokių vaisių , tai tiks vynuogės . Skanu ir be nieko . Aš kartą dariau dvigubą porciją , o grietinėlės turėjau tik vieną pakelį (200ml) ir dar tingėjau plakti , tai supyliau neplaktą ir vistiek gavosi skanu .
a'la paukščių pienas
darau iš bet kokio mėgstamo skonio želė pokelio + grietinės indelis. Man labiausiai patinka aviečių skonio želė. Procedūra labai paprasta - želė ištirpinu mažame šilto vandens kiekyje ir supilu į prieš tai šiek tiek išsuktą grietinę. Ir viskas - atšaldyti ir valgyti
Kiek šaukštelių želatinos reikia 500g skysčio ar masės?
kažkur tikrai buvo parašyta bet neberandu.
Mano vaikų labai mėgstamas želė tortukas:
2l jogurto; 1 indelis kondensuoto pieno; 4šaukštai stambios želatinos (ta prasme grūdeliai stambūs, o ne tokios tik dulkės). Želatiną pamerkti į 0,5l jogurto ir palikti brinkti per naktį. ryte želatiną išmaišyti ir mikrobangėn įdėjus pašildyti kol ištirps (galima želatina ir vandeny ištirpinti ir iškart pilt). Jogurtą sumaišyti su kondensuotu pienu ir supilt ištirpintą želatiną (galima įdėti vanilinio cukraus). Galima dėti įvairių vaisių ir uogų (tik ne kivi). Dėti į šaldytuvą kol sustings. Na dėl želatinos, tai jei dedama ta smulkesnė tai jos daugiau ir reik. Skanaus
O kartais visai skanu ir pirktinė
Mano vasarinis-braškinis "šedevras"
Gal galite kas padėti ir pasakyti kaip pasidaryti pieno želė?
Čia labai jau skanus želinis desertas kas mėgsta mascarponę
Mascarponės sūrio 0,5kg; Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg Kondensuoto pieno su cukrumi 300g; 2 šaukštus su kaupu stambios želatinos. Citrinos pusę (išspaust sultis) Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus
QUOTE(Neeri @ 2005 11 15, 22:28) Čia labai jau skanus želinis desertas kas mėgsta mascarponę Mascarponės sūrio 0,5kg; Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg Kondensuoto pieno su cukrumi 300g; 2 šaukštus su kaupu stambios želatinos. Citrinos pusę (išspaust sultis) Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus ![]() Sakes kaip skaniai atrodo QUOTE(Neeri @ 2005 11 15, 22:28) Čia labai jau skanus želinis desertas kas mėgsta mascarponę Mascarponės sūrio 0,5kg; Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg Kondensuoto pieno su cukrumi 300g; 2 šaukštus su kaupu stambios želatinos. Citrinos pusę (išspaust sultis) Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus ![]() Aš dėl želatinos nelabai supratau Ir..gal yra foto kaip atrodo iš formos išimtas tas gėris? QUOTE(Asta @ 2006 07 08, 14:02) Aš dėl želatinos nelabai supratau Ir..gal yra foto kaip atrodo iš formos išimtas tas gėris? taigi aisku aiskiausiai parasyta kad is vakaro zelatina sumaisoma su jogurtu.... ir foto to gerio ideta ar tu nematai As zelatina tirpinau vandenyje ir kiek maziau jogurto del to dejau(tiesiog uzmirsau is vakaro supilt i jogurta QUOTE(Jumi @ 2006 07 10, 08:21) taigi aisku aiskiausiai parasyta kad is vakaro zelatina sumaisoma su jogurtu.... ir foto to gerio ideta ar tu nematai As zelatina tirpinau vandenyje ir kiek maziau jogurto del to dejau(tiesiog uzmirsau is vakaro supilt i jogurta Foto jau matau O kad sumaišoma su jogurtu iš vakaro matau, tik pasitikslinti norėjau. Nes jei sausą želatina sumaišysiu su jogurtu ir idėsiu į šaldytuvą, tai ji gi neištirps... Sorry, jei mano pamastymas "be ryšio", bet tiesiog desertus gan retai darau, tiair atrodo kartais sudėtinga gal dalykai tie,kurie lyg ir savaime suprantami turėtų būti...
labai reiketu tokio receptuko
dabar bandysiu aprasyti ko noriu reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu lauksiu pamastymu Papildyta: nu geras, parasiau kaip misle gavosi:) QUOTE(koyoties @ 2006 07 10, 16:37) labai reiketu tokio receptuko dabar bandysiu aprasyti ko noriu reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu lauksiu pamastymu Papildyta: nu geras, parasiau kaip misle gavosi:) O gal tai su kisieliumi? QUOTE(koyoties @ 2006 07 10, 17:37) labai reiketu tokio receptuko dabar bandysiu aprasyti ko noriu reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu lauksiu pamastymu Papildyta: nu geras, parasiau kaip misle gavosi:) gal su krakmolu QUOTE(koyoties @ 2006 07 10, 15:37) Kaip misle Itariu, kad turi galvoje Vokietijoje labai paplitusi "vaisiu torta" (Obsttorte), visos tingines seimininkes ji labai megsta - nusiperka iskepta pagrinda, toki su pakilusiu krasteliu (ju buna is ivairios teslos, ivairios kokybes ir kainos), ant jo isdelioja uogas, (jei slapios, pries tai galima maltu migdolu sugerimui pabarstyt), tada uzvirina stikline vandens su 2 saukstais cukraus bei pokeliu "Tortenguss", uzvirina maisydamos, minutele palaukia, ir ta kose saukstu supylioja ant uogu. Palaukia, kol sustings - viskas. Kas megsta, uzsipurkscia plaktos grietineles (irgi gatavai paruostos). Tikra choziaikos lentiajkos svajone. Vaikai per baliuka irgi daznai sau pasidaro. Viso "torto" gamyba nevirsija 10 minuciu . Kai darau is kompoto, nuvarvinu uogas per reti , ir imu skystima, ne vandeni - tada cukraus deti nebereikia. Tas "gusas" buna pardavinejamas po 5 pokelius, jie didumo kaip vanilinis cukrus, kepimo milteliai ar sausos mieles. Buna bespalvis ir raudonas, buna jau su cukrum paruostas, buna is modifikuoto krakmolo, buna is karagenino (is dumbliu) ar is abieju misinio .Tikri vegetarai ji ir tevartoja. Jei paprasta krakmola imsi, gal ne visai tas pats gausis - anas tortas graziai blizga, buna standokas, nors senose anytos virimo knygose radau ir su paprastu krakmolu gaminama, kaip Asta rase - labai tirstu kisieliumi. Gal turetu buti to guso ir Lietuvoje. Pas mus jo buna ivairiausiu firmu, bet seniausia ir garsiausia doktor Oetker, paziurek kokioj Maximoj prie jo produktu, gal ir rastum.
Papildau ( SM buvo berasant uzluzusi) - cia Doktor Oetker , spustelek ant "Produkte", ten visi produktai yra, ir gusai, ir receptai, ka su jais daryti, arba irasyk virsuje desineje langely Tortenguss, spausk GO
Gal kas zinote kaip toki marga padaryti?
![]() QUOTE(Amalia @ 2006 07 11, 10:09) Kaip misle Itariu, kad turi galvoje Vokietijoje labai paplitusi "vaisiu torta" (Obsttorte), visos tingines seimininkes ji labai megsta - nusiperka iskepta pagrinda, toki su pakilusiu krasteliu (ju buna is ivairios teslos, ivairios kokybes ir kainos), ant jo isdelioja uogas, (jei slapios, pries tai galima maltu migdolu sugerimui pabarstyt), tada uzvirina stikline vandens su 2 saukstais cukraus bei pokeliu "Tortenguss", uzvirina maisydamos, minutele palaukia, ir ta kose saukstu supylioja ant uogu. Palaukia, kol sustings - viskas. Kas megsta, uzsipurkscia plaktos grietineles (irgi gatavai paruostos). Tikra choziaikos lentiajkos svajone. Vaikai per baliuka irgi daznai sau pasidaro. Viso "torto" gamyba nevirsija 10 minuciu . Kai darau is kompoto, nuvarvinu uogas per reti , ir imu skystima, ne vandeni - tada cukraus deti nebereikia. Tas "gusas" buna pardavinejamas po 5 pokelius, jie didumo kaip vanilinis cukrus, kepimo milteliai ar sausos mieles. Buna bespalvis ir raudonas, buna jau su cukrum paruostas, buna is modifikuoto krakmolo, buna is karagenino (is dumbliu) ar is abieju misinio .Tikri vegetarai ji ir tevartoja. Jei paprasta krakmola imsi, gal ne visai tas pats gausis - anas tortas graziai blizga, buna standokas, nors senose anytos virimo knygose radau ir su paprastu krakmolu gaminama, kaip Asta rase - labai tirstu kisieliumi. Gal turetu buti to guso ir Lietuvoje. Pas mus jo buna ivairiausiu firmu, bet seniausia ir garsiausia doktor Oetker, paziurek kokioj Maximoj prie jo produktu, gal ir rastum. O dar vokiečiai mėgsta į tą pagilintą torto pagrindą pilti pvz.: vanilinį pudingą ir į jį susmaigstyti daug daug braškių. Labai greitas, gražus ir skanus torčiukas gaunasi |