Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikui patinka mamą vadinti vardu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
alfija
mano Duksis neseniai padarė sau atradimą,kad mamą dar galima vadinti vardu smile.gif jis tada sau jaučiasi toks dideis,toks svarbus,tikras mamos džentelmenas dažnai 4u.gif ,žinoma ir mama jis mane irgi vadina.Man yra malonu kai jis vadina mane vardu,juk aš jį irgi Džiugučiu vadinu 4u.gif ,o ne tik sūneliu.Aš tikiuosi,kad taip tęsis visada,bent jau aš to norėčiau,man gražu.O ką apie tai manot jūs,ir ar dažnai susiduriat?
Paja
Aš pati tėvą kurį laiką vadinau vardu (na, kai buvau maža). smile.gif Ir draugų vaikai kartais girdžiu kaip šaukia tėvus vardais ir, atrodo, kad jiems būna smagu. Bet manau, kad tai laikina. smile.gif
Miledi.N
Manau kad man būtų įdomu, gal net patiktų.
Manau, kad tikrai nieko prieš neturėčiau, bet kaip būtų jeigu būtų tai nežinau blush2.gif
TIKESIU
Kai mano didzkis ko suspyksta tai tad jau ne teciu vadina o vardu mirksiukas.gif bet nieko blogo neizvelgiu,jei vaikui retkarciais issprusta,nu bet jeigu pastoviai tai tada ka as zinau g.gif
Noa
Nu aš kažkaip nenorėčiau smile.gif Vardu - bet kas vadint gali, o va mama - anaiptol smile.gif Mama ir skamba garbingiau biggrin.gif O vardu - nepatiktų, galvočiau, jo jo, iš pradžių vardu, paskui pavarde, o finale gal piliete pradės vadint bigsmile.gif
TIKESIU
O as ir dabar savo mama pavarde pavadinu,aisku nera ka lyginti kai mazi vaikai tevus vardais vadina
Leksa
QUOTE(Noa @ 2006 03 16, 19:01)
Nu aš kažkaip nenorėčiau smile.gif Vardu - bet kas vadint gali, o va mama - anaiptol smile.gif Mama ir skamba garbingiau biggrin.gif O vardu - nepatiktų, galvočiau, jo jo, iš pradžių vardu, paskui pavarde, o finale gal piliete pradės vadint bigsmile.gif
*

Pritariu.
Taistė
Na, mano brangiausiasis tai savo tevus taip pat vardais vadina. net ne vardais, o veikiau "nickais" (taip kaip tevus vadina draugai).. pradejo taip pat mazdaug tokio amziaus, priprato, taip ir liko.. o vat as taip nenoreciau schmoll.gif
Majute
Mūsų būdamas 4-4,5m vienu metu ir mus su vyru ir diedukus vadino beveik vien tik vardais.Diedukus ir dabar šaukia vardu,mus jau tik tete ar mama.Praėjo savaime ,neaiškinom kad vadink tete,mama...Nors nieko blogo nematau tame.Man nepatinka kai vaikai į tėvus kreipiasi Jūs.Labai šalti santykiai atrodo smile.gif
brenda mama
Mane vardu t.p vadino,bet as pradejau sakyti (ne ateik pas mane,o ateik pas mamyte)
(ne paduok man,o paduok mamai)taip ir iprato vadinti mama arba mamyte.Bet teti vis dar vardu vadina. biggrin.gif
Barikada
Mane dukra pavadina daznai mama pridejusi prie sio zodzio mano varda. As nieko blogo cia nematau.
MANO_manyte
man nepatiktų , jei mane taip dukrytė vadintų vardu.... Buvo prieš kokius metus pradėjusi tėvelį vadinti vardu, jam tai nepatiko ir jis tiesiog neatsiliepdavo kol kviesdavo vardu, sureaguodavo jei pervadindavo į "tėveli...." Šiaip ir namuose kalbam taip, kad nunešk tėveliui, ar nueik pas mamytę... manu tai turi didelę įtaka, nes jei sakysi nuneš algiui ar bėk pas oną... blink.gif tai kitaip ir nebus tongue.gif
Jurgytė
Mano gražuolė įsigudrino mus vardais vadinti. Daugiausia žaisdama, bendraudama. O kai jau koks graudesnis reikalas, tai mamyte šaukia biggrin.gif
O vardu tai labai įdomiai kreipiasi: Jurgyt, Jurgita, Jurgyte laugh.gif
Vaikas girdi, kad su vyru viens į kitą kreipiamės vardais, o jai šiuo momentu - begalinis mėgdžiojimo etapas. Labai tikiuosi, kad greitu laiku šį įprotį išgyvendinsim rolleyes.gif
Plepė
Manau, kad tame nėra nieko blogo. Blogiau, kai 4m. vaikas visai nežino, kokie tėvelių vardai.
Poli1
Mane tai vadina mama, arba mama....(prideda vardą), arba papraščiauisiai vardu. Ir aš čia nieko blogo nematau. Jis žino visų vardus ir visus vadina vardais, o taip pat žino ir pavardes cool.gif
KEKA
Sveikutės ir mano dama mane vadina tai mama tai vardu.Paskutiniu metu net senelį vardu vadina.Manau, kad tame nėra nieko blogo.Kaip tik gerai, kad vaikas vardus žino.
Kutuliukas
vaikas vadina taip, kaip girdi, kad jus kiti vadina ir tiek... kol vyro nevadinau tėčiu ir vaikai neišmoko jo vadinti kitaip kaip tik vardu...tokia vaiko vystymosi stadija - mėgdžiojimas, tai ieškoti tame kažkokių blogumų ar gerumų beprasmiška, nes tai tiesiog jūsų veiksmų "veidrodukas" tongue.gif
dinka13
Sveikutes. Rasau pirma karta, bet man si tema irgi nesvetima. Auginu trys sunelius ir mano vyresnieji karts nuo karto vadina mane vardu. Taciau man tai netgi patinka, nes toks bendravimas mus tik dar labiau suartina, tuomet mes kalbames kaip draugai. Vaikai nejaucia tokios ribos kaip tik mama, saukdami vardu jie pasijunta lygiaverciais zmogeliukais.
dominyka3
Musu vardais nevadina vaikas,bet jei koks zmogus pasaukia vardu tai jis butinai atkartos.Man tik juokas suima. tongue.gif
Rasukas
vyresnelis tai nevadino niekad vardu,o mazoji irgi kai paklause koks mamos vardas nuo tada kartais ji ir panaudoja,pastebejau ,kad saukia vardu,jau kai nebeiseina prisisaukti ,tada pradeda ivairius variantus. biggrin.gif
Agatas1
Dukra mus vadina ir vardais ir retkarčiais pavardę bando išraityt biggrin.gif Bet tai laikina.Tai tik mėgdžiojimas.Va, draugų 3m sūnelis tėtį vardu vadina, nes mato tik kartą per mėnesį.Čia jau manau, rimta...
Kutuliukas
QUOTE(dinka13 @ 2006 03 27, 14:53)
Vaikai nejaucia tokios ribos kaip tik mama, saukdami vardu jie pasijunta lygiaverciais zmogeliukais.
*

O kreiptis "mama" čia jau pažeminimas? g.gif Mano galva tas kreipinys kaip tik rodo ypatingą ryšį tarp žmonių, tai, kad tas, kuris kreipasi "mama" yra jai ypatingai svarbus, kur kas arčiau ir kur kas labiau nei daugelis "draugelių" .... ne atstumo čia, o kaip tik didesnio artimumo ženklas turėtų būti wink.gif
Lakūdra
QUOTE(alfija @ 2006 03 16, 13:08)
mano Duksis neseniai padarė sau atradimą,kad mamą dar galima vadinti vardu smile.gif jis tada sau jaučiasi toks dideis,toks svarbus,tikras mamos džentelmenas dažnai 4u.gif ,žinoma ir mama jis mane irgi vadina.Man yra malonu kai jis vadina mane vardu,juk aš jį irgi Džiugučiu vadinu 4u.gif ,o ne tik sūneliu.Aš tikiuosi,kad taip tęsis visada,bent jau aš to norėčiau,man gražu.O ką apie tai manot jūs,ir ar dažnai susiduriat?
*

mane vien vardu tai nevadina,jei sako tai :mamyte Raimondute mirksiukas.gif
SERPIENTE
mano sunus kuomet mokykloj pradejo mokintis apie tevu,seneliu ,vardus pavardes(na mokykla nuo 3 metuku) tai vis pavadina mane ar tety vardu,bet as to nesureiksminu visiskai...man netgi labai graziai skamba....
o vat senelius visus vadina mociute arba seneli ir prideda varda,nes tu seneliu ir mociuciu,pro mociuciu daugoka(na mano tevai issiskyre tai turi savo antrasias puses,jas taip pat vadina seneliiu ar mociute pridedant varda)na kartais ir vardais juos pavadina,bet nei vienas nekreipia demesio y tai...vaikas girdi kai namiskiai kalba ir kalba vardais,jis jungiasi kartais y pokalby ir pradeda vadint tik vardais...
na nezinau kiekviena seima tai priema skirtingai....o man pvz net nieko tokio nebutu jai mano sunus paauges vadintu tik vardu.....na nezinau kiekvieno poziuris skirtingas... ax.gif
mažulka
Maniškis irgi buvo pradėjęs tėtį vardu vadinti biggrin.gif . Mama yra šventa, o tėtis tai ir vardą turi biggrin.gif . Šiaip senelius pradėjo vadinti vardais, bet mes vis priduriame, kad močiutė..., senelis... Taip žmogui aiškiau 4u.gif . O vyresnė dukra kažkaip nevadino vardais arba aš jau nebepamenu g.gif .
alfija
QUOTE(Patieška @ 2006 03 24, 23:05)
vaikas vadina taip, kaip girdi, kad jus kiti vadina ir tiek... kol vyro nevadinau tėčiu ir vaikai neišmoko jo vadinti kitaip kaip tik vardu...tokia vaiko vystymosi stadija - mėgdžiojimas, tai ieškoti tame kažkokių blogumų ar gerumų beprasmiška, nes tai tiesiog jūsų veiksmų "veidrodukas" tongue.gif
*

vaikai visada pereina mėgdžiojimo etapą,bet aš kalbu ne apie mėgdžiojimą,jam tiesiog patinka,ir man tai netrukdo.Jis puikiai žino,kad aš mama,bet čia yra jo pačio toks sprendimas ir jo pasirinkimas kuris tenkina mus abu.
Kutuliukas
QUOTE(alfija @ 2006 04 04, 14:31)
Jis puikiai žino,kad aš mama,bet čia yra jo pačio toks sprendimas ir jo pasirinkimas kuris tenkina mus abu.
*

Dar to betrūko kad nežinotų biggrin.gif O apie paties sprendimus toj srity pakalbėsim skyrely na..."nuo 16" tongue.gif

QUOTE(alfija @ 2006 04 04, 14:31)
vaikai visada pereina mėgdžiojimo etapą,bet aš kalbu ne apie mėgdžiojimą
*

O kodėl manai, kad tas etapas tavo vaikui negalioja? bigsmile.gif
Tas "tenkina" ar "netenkina" tam ne kaži kokios reikšmės ir teturi ...
Onora
As nuo mazens tevus vadinu vardais wink.gif Mama ir teciu pavadidavau ir pavadinu labai retai.
O viskas prasidejo nuo to, kad kai mane isleisdavo i kiema pazaisti, tai sakydavo, kad kai sauksi, kad pro langa islistume, tai vardais sauk, nes teciu ir mamu pusė namo smile.gif Kai kurie kraupdavo isgirde, kiti nesuprasdavo musu giminystes ar kokiu tai rysiu smile.gif bet tai mums visiems taip patiko, tai kodel gi nesivadinti taip.
Savo vaiko neisivaizduoju mane vardu vadinancio g.gif idomu, kaip bus
Nemanau, kad man tai turetu nepatikti smile.gif
Jurevaga
4u.gif mano irgi kažkur apie ketvirtuosius metus tėtį vadino vardu ir mane kartais. Bet tai tikrai laikinas dalykas. Vaikai juk linkę mėgdžioti suaugusius ir nori viską išbandyti. Jei tėvai vadina vienas kitą vardais, tai natūralu kad ir vaikai tai pabando. O ar tai tik laikina ar visam gyvenimui, tai priklauso dar ir nuo to, kaip yra priimtina tėvams. ra tekę matyti keletą šeimų, kur tėveliai patys reikalauja juos vadinti vardais. g.gif
coliuke115
As manau, kad vadinti tevus vardu visiskai normalu. Juk vardas tam ir yra, kad juo kreiptis. Man daug kraupiau, kai vaikai i tevus kreipiasi "Jus". Man is karto atrodo, kad tai zmones sergantys didybes manija. Norintys, kad juos vaikai garbintu. Nors tai aisku mano subjektyvi nuomone. Zinau, kad tai kai kam yra visiskai normalu.
TIKESIU
mano vaikis tai kai ant manes[mamos] supyksta tai pasako as viska Sauliui [teciui] pasakysiu doh.gif nu ir ka daryt g.gif tegu sako,girdi kaip i ji kiti kreipiasi taip ir sneka.Buvo ir taip jis norejo skambinti savo mergaitei,as pasakiau gal uzteks 5 kartus per diena sneket,tai jis pareiske- tu su Saulium ir 10 kartu per diena sneki o as Kamilei negaliu paskambinti doh.gif doh.gif nu tai ka..Jam aiskinau kad Saulius jam tetis o man vyras,tai jis man atsove Kamile mano panele ir tetis turi suprast kad noriu paskambinti,nes tau tai skambina daug kartu per diena lotuliukas.gif tai kaip jam isaiskinti?jam taip rodo ir viskas doh.gif
bublegum
MANES tai nei karto vardu nepavadino g.gif , o teti tai seniau vien tik vardu ir saukdavo, kol as nepaaiskinau : man sakau tai jis auris, o tau tetis rolleyes.gif . O senelius ir mociutes tai vien vardais ir vadina, tik kartais prideda baba ar seneli prie vardo . O tai patenkinti, tipo jaunesni jauciasi lotuliukas.gif
Nuokata
Mano dukryte,tai kai isgirsta kai tetis pavadina mane vardu tik tada ir sako mano varda ir prideda mamyte.Manau,jei triju ar keturiu metuku lialius pavadina mama vardu,tai tikrai nieko baisaus.Manau jam taip pat keista,kaip jo vadinama mama ir dar varda turi.
sandralita
maniskis tik teti vardu saukia,bet matomai mane pamegdzioja,nes kai reik vyra nuo kompo atlipint tai rikteliu ir jis mane pamegdzioja doh.gif
Bremen
Musiskis irgi kartais mus vardais vadina ir nemanau kad nuo to pagarba tevams sumazetu.
Man nepatinka kai pazystamu vaikai i mane teta kreipiasi doh.gif
swelnute
Mano keturmetis irgi megsta pavadinti mane vardu, is pradziu kviecia:"mama", bet pora sykiu pakviets ir nesulaukes norimo atsakymo, saukia:"Daiva" smile.gif O tecio nei karto negirdejau, kad pavadintu vardu, nors paklausus koks jo vardas, jis pasako, t.y. zino koks. biggrin.gif
Topotuna
dukrytė paskutiniu metu dažnai mus pavadina vardais, bet tik todėl, kad girdi kaip mes vienas į kitą vardais kreipiamės. ir nematau tame tragedijos. man baisiau yra kai tėvai dėl vaikų paskui vienas į kitą kreipiasi tik mama / tėčiu ir pamiršta, kad jie vienas kitam ne mama ir tetis, o koks jonas ir jonė. Kiek esu pastebėjsi tai visiems vaikams "užeina" stadija kai tėvus vardais vadina. Paprasčiausiaimes į tai nereaguojame, bet kai su ja kalbam, tai sakom pvz. paprašyk tetuko / mamytės, o ne vardais. ir žiūrėk sekanti kartą ji jau vadina mamyte / tetuku, bet ne vardais.
swelnute
QUOTE(Ni1 @ 2006 07 19, 10:19)
dukrytė paskutiniu metu dažnai mus pavadina vardais, bet tik todėl, kad girdi kaip mes vienas į kitą vardais kreipiamės. ir nematau tame tragedijos. man baisiau yra kai tėvai dėl vaikų paskui vienas į kitą kreipiasi tik mama / tėčiu ir pamiršta, kad jie vienas kitam ne mama ir tetis, o koks jonas ir jonė. Kiek esu pastebėjsi tai visiems vaikams "užeina" stadija kai tėvus vardais vadina. Paprasčiausiaimes į tai nereaguojame, bet kai su ja kalbam, tai sakom pvz. paprašyk tetuko / mamytės, o ne vardais. ir žiūrėk sekanti kartą ji jau vadina mamyte / tetuku, bet ne vardais.
*

Taisngai pastebeta smile.gif Vyras visada kviecia mane vardu, tik vaikams sako :"eik pas mamyte" , o as vyra retai saukiu vardu.... ax.gif , o kaip as tada ji prisikvieciu? g.gif Oi, tos moteriskos... biggrin.gif
lauricinaa
manikiui tik 2.5m bet mazdaug pries koki 6men kartais uzsimirsta teveli saukia vardu, augi ateik,nunesk,paduok ir t.t doh.gif as neleidziu jam taip kreiptis i tetuka,nes man labai keistai skamba is tokio mazo pipiro,kai jis teveli saukia vardu,man svelniau ir graziau skamba "tetis" bigsmile.gif
Aivux
As taip pat manau, kad tai laikina. Kiekvienas vaikas turi pereiti ta etapa, kai vadina tevelius vardais. Juk jis nuolat girdi, kad aplinkiniai ju tevelius vadina ne mama ir teciu o vardais. Musu mazoji taip pat vienu metu megavosi vadindama mus vardais. Nepriestaravom jai ir stai tas etapas baigesi. Manau, tokie dalykai vaikui padeda susigaudyti situacijoj, jog tetis ir mama nera vardai, jog jie turi vardus. Ir galu gale, kai kas nors paklaus mamos vardo ji neatsakys "mama", o zinos tikraji.
Na, o jei tai tampa ipratimu, tai man jau negrazu. Manau, jog nera labai grazu ir mandagu kai penkiametis vadina savo tevus vardais. Nenoreciau kad i mane viakas kreiptusi Jus, bet ir nenoreciau atsisakyti nuolat girdeti zodi "mama". Juk tai taip malonu, kai tavo zmogutis tave svelniai pavadina mamyte... wub.gif
solele
as nieko blogo nematau kad vaikas pavadina vardu. Maniskis vyra laibai daznai vardu, o mane tai reciau , bet jau kaip pavadina doh.gif trumpiniu Ne Solveiga o Sole thumbup.gif na kaip ir dauguma draugu smile.gif
alfija
o ką aš ir sakau,kad vaikai tikrai gali savo mamas ir tėčius vadinti vardais ir niekas nuo to nenutinka,nei meilės,nei pagarbos nesumažėja.Mes savo vaikų irgi nevadinam tik sūneliu ar dukryte ,irgi vardais vadinam.
rupestelis
QUOTE(alfija @ 2006 03 16, 12:08)
*

sveika, mano vaikis mus tik vardais vadina-juk taip ir mes vienas kitą vadinam, ir mūsų draugai, ir net vaiko draugai, be jokių teta M... wub.gif man patinka thumbup.gif dabar net neįsivaizduoju jei šauktų mama, tiatia blush2.gif arba mes su vyru šauktume vienas kitą mamyte, tėveli schmoll.gif juk čia socialinis vaidmuo, o ne vardas ax.gif
elve
Manęs vardu mūsų mažius nevadina, o vyrą tai dažnai šaukia vardu ir dar taip kaip aš- mažybiškai biggrin.gif ir nieko tokio tegul, po to manau praeis 4u.gif
Nita
Pagalvojau, jeigu as savo vyra "Maziuku" vadinu, tai jis "megdziojimo" periodu i savo teva "Maziukai" kreipsis lotuliukas.gif
rupestelis
QUOTE(Nita @ 2006 08 11, 17:08)
Pagalvojau, jeigu as savo vyra "Maziuku" vadinu, tai jis "megdziojimo" periodu i savo teva "Maziukai" kreipsis  lotuliukas.gif
*

biggrin.gif na juk nevadini taip visą laiką biggrin.gif
Paranormali
Mums su Justu jau praeita stadija, bet ji truko neilgai ir ypac nutikdavo tada kai vyras mane saukdavo ko nors , Justas pribeges klausdavo ar Daiva girdi kad teis saukia.bet tai vyko trumpai ......... Esu mama, kol kas..... ax.gif
izabela
[quote=rupestelis,2006 08 04, 11:06]
sveika, mano vaikis mus tik vardais vadina-juk taip ir mes vienas kitą vadinam, ir mūsų draugai, ir net vaiko draugai, be jokių teta M... wub.gif man patinka thumbup.gif dabar net neįsivaizduoju jei šauktų mama, tiatia blush2.gif arba mes su vyru šauktume vienas kitą mamyte, tėveli schmoll.gif juk čia socialinis vaidmuo, o ne vardas ax.gif
*

[/qu
Labai pritariu tai nuomonei drinks_cheers.gif ,nes tevai patys artimiausi zmones todel vaikas turi su jais bendrauti laisvai,be suvarzymu.Musu mazgys budamas triju su puse teveli saukdavo-tevai! ,mane tai is pradziu sokiravo,o vyrui labai patiko,sako:kitaip negu visi vaikai ir tvirtai,vyriskai.Bet tai praejo gana greit savaime,o dabar jau geras pusmetis i mus abu karts nuo karto kreipiasi vardais ir mes tuo patenkinti,jei mes ji vadiname vardu,tai kodel vaikas to negali,jei jis yra pilnavetis musu seimos narys?!
P.S. niekada nesupratau,kaip galima versti ar pratinti vaikus i tevus kreiptis -jus... juk tevai turi buti arciausia vaiko sirdeles ir sildyti ja paprastumu,ka galima rasti tik seimoje doh.gif
la vita
Mano vyresnėlė tai prisigalvoja visokių fintų- tai vardais kartais vadina, tai mažiukai (prisiklauso iš mūsų rolleyes.gif ), bet dažniausia tai mamyte ir tėveli ax.gif
surreal
mus irgi kartais vadina vardais - visai juokinga atrodo... tai vyksta gana retai, tai labai nepergyvenu del mamos ar tecio autoriteto, siaip ar taip vistiek dazniasiai esam mama ir tetis... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.