Kai kurie tevai sake, kad tai pozymis, jog kruminukai dygsta, ir tikriausiai iskart keli. Ar Jums panasiai buvo? Ir kiek laiko taip buvo iki isdygimo?
Mano suneliui dar ne visai 10 menesiu ir jis turi 7 dantukus. Paskutines 5 dienas mes daug kankinames, ypac vakarais ir naktim, net pora dienu turejo temperatura. Nieko nenori kisti i burna, net savo pirstukus isikisa, ir dar labiau verkia. Kartais lyg vel pagereja-net nusisypso ir normaliau pavalgo, o po to ir vel.
Kai kurie tevai sake, kad tai pozymis, jog kruminukai dygsta, ir tikriausiai iskart keli. Ar Jums panasiai buvo? Ir kiek laiko taip buvo iki isdygimo?
Na is manes gal prastas patarejas dantu dygimo klausimais, nes mano vaikiui stebuklingai ramiai isdygo visi dantys, dabar truksta tik paskutiniu galiniu kruminuku. Ir net kai dygo iltiniai piktukai nebuvo jis piktas zirzlys. Tik valge maziau ir grauze kas papuola.
O tavo aprasyti pozymiai labai panasus i dantuku dygima, apsisarvuok kantrybe, nusipirk lasiuku Babydent arba kitokiu yra tepaliuku ir patepk dantenas, jam jos truputi uzsals, nejaus skausmo, pavalgys ir maziau zirzes. Sekmes
Mums šiuo metu lenda trečias krūminukas. Nepasakyčiau, kad labai baisiai, porą dienų seilės patįsta, kietesnį maistą kramtydamas kartais verkt pradeda
Mums taip pat dantukai dygo su problemomis, temperatūra,gerklytė rausva ir kaip infekcijos požymiai. Naudojam dentinox gelį, nakčiai Viburkolio žvakutes, okai jau labai buvo temperatūra tai ir Motrin sirupą gydytoja išrašė jis nuo temperatūros ir dantų skausmo,gerklytės ir tt. Pasitarkit geriau su savo gydytoja. Sėkmės ir kantrybės
Pas mus ta pati situacija
as jau trecia krumini dantuka radau po labai sunkios bemieges- dejavimu, dusavimu lydimos nakties....kartais buna ir t-ros...kad tik greiciau baigtusi tie vargai su dantimis...gaila vaiko
Mums beliko tik 2 dantukai
O musu kruminuku dar vis nera! Jau 10 dienu, kaip kankinames, nors dabar siek tiek geriau! Ar gali buti, kad jie dygsta, tada sustoja, ir tada vel dygsta?
Kaip cia taip
Mums taip ir buvo Ir kaip supratau-viskas prasedejo nuo kruminiu dantuku dygimo-pasigauti infekcija labai lengva.
O maniskiui visi dantukai be skausmu isdygo... tfu tfu tfu... Laukiam paskutinio kruminio ir bus ramu jau. kai kalesi paskutiniai dantukai, tai suzinojau atsitiktinai. Nei jis dejavo, nei temperaturos buvo... Kiekvienam vaikui skirtingai!.. O tuo paciu metu kalesi net 3 dantukai...
o vat mums dabar greiciausiai dantukai dygsta, temperatura sokineja, seilestysta sloga nereali, tai turbut ne tiek dantys nervuoja, kiek uzgulta nosyte, kurios dar neduoda isvalyti, temperatura musu ibufenu, o nakciai zvakute uzpakalin.Cia paskaiciau ir prisiminiau, kad tepeliuka turiu reikes dar patepti, gal maziau skaudes, nes jau dvi naktis beveik nemiegu, vaikas vartosi, verksnoja, gaila tu musu maziuku
Maniškė kelias tūteles tepaliuko "suvalgė", kol dantukų dauguma išdygo. Nurimdavo vien skonį pajutusi. Gaila mažiukų kai taip kankinasi
O mes jau trecia para kankinames su auksta temperatura, dar dantuku neturim, gerklyte siek tiekparaudusi lb mazai, tai kai buvom pas pazystama medike, ji apziurejo sako temperatura del gerklytes, dantuku nematyti. Na naudojom paracetamolio zvakutes numust temperaturai, vakar jau nekisau zvakucij nes temperatura nevirsijo 37.4, siandien ryte vaikas jau be temperaturos - nudziugau, bet greit dar labiau susirupinau eme viduriuoti laaaabai skystai, vandenuku, keiciu ir keiciu pampus, atrodo tik pakeiciau ir vel keist, vaikas irzlus, vos uzmigdziau. Tai cia idomu tas viduriavimas gali buti del dantuku ar infekcija kokia? vaikas nekosti, nesloguoja, o ryte burnytej ties virsutiniu dantuku vieta (kuriu dar nera) radau balta toki kaip spuoguti, bandziau paliesti ar astrus tai nesileidzia, klykia... taip ir nesuprantu cia gal jau dantukas lenda ir viski pozymiai nuo to? tik negirdejau dar kad vaikai viduriuotu nuo dantu dygimo, o gal taip buna?
uzjauciu visas mamytes ir ju vaikucius
Užuojauta mamytėm ir vaikučiam.Mano pirmam vaikui dantys taip sunkiai nesikalė kaip antrąjam.Vartosi,prastai miega tai ir aš mažai miegu.
merginos ar gali triju metu berniukui augti paskutiniai pries protinius kruminiai dantys? paburko ir pasidare raudonos dantenos, visai nieko nevelgo tik biski geria, sako skauda dantuka???
Sūneliui irgi kalasi dantukai. Jam 1m4mėn, turi 12 dantų. Visi sunkiai dygo, krūminiai sunkaiusiai. Dabar turbūt ne likusieji krūminiai, o iltiniai dygsta. Girdėjau, kad jie sunkiausiai dygsta. Temperatūra 38-38,5, dabar net 38,8
Mamytes padekit-patarskit
Mano maziukui 39 temp. Kisa rankytes i burnyte. Zirzlus. Maniau jok gerkle. Bet apziurejau burnyte, kalasi keturi net kruminiai. ar gali buti tokia auksta temp nuo dantu? QUOTE(svajokle25 @ 2010 12 18, 22:21) Mamytes padekit-patarskit Mano maziukui 39 temp. Kisa rankytes i burnyte. Zirzlus. Maniau jok gerkle. Bet apziurejau burnyte, kalasi keturi net kruminiai. ar gali buti tokia auksta temp nuo dantu? Kiek žinau tai nuo dantų temperatūra gali kilti iki 38, o jei daugiau tai jau dėl kokio virusėlio. Atseit, dantys susilpnina imuninę sistemą ir labai lengvai betkoks virusas prikimba. Maniškiui irgi buvo 5 dienas vakare pakildavo iki 38, 38,5, vieną dieną net 38,8 buvo. Bet aš į gydytojus nesikreipiau. Kai buvo virš 38 tai daviau paracetamolio žvakutes. Jokių kitokių ligos požymių nebuvo, visi požymiai rodė dantų dygimą: nevalgė, pirštų iš burnos neištraukė, zirzė, pyko, neramiai miegojo ir daug gėrė.
Tai zinokit mano toks ir yra.... irzlus, pyktas, rankytas abi burnoje sukistos... noriu paziureti tai net nebuoda prisiliesti...
Na ir as netikejau, kad gali buti nuo dantu, bet kad nei nosis bega, nei sloga... o temp iki 39
Sveikos mamytes pasidalinsiu savo patirtimi... visi dantukai dygo ganetinai anksti ir be dideliu vargu, bet va su paskutiniaisiais kruminias teko pavargti gerokai
Sweikos mamytes, visi dantukai budavo lydimi aukstos temperaturos bei stiprios slogos (turim 8 dantukus) na bet su pirmu kruminiu dantuku vargstam dar labiau nei su pirmais, kolkas tik 1 kampas prasikales, temperatura sokineja, irzli, dinges apetitas daug geria, negana to viduriuoja ir gana skystokai
|