gal kas žinot kokie yra? ar nors kur rusų grupeles yra?
darzelis ar lopselis?
Lopšelis- darželis "Linelis"
Laba diena viiems
sveikos, mes einam i Bangele, rusiskas lopselis-darzelis. tiksliau yra aisku ir lietuvisku grupiu. apie darzelius pasiskaityt galit http://www.klaipeda.lt/klaipeda/selectPage...=110&pathId=129
beje Bangeleje irgi yra sveikos gyvensenos propagavimas. esu be galo patenkinta darzeliu!!!!!
Ką galit pasakyti apie "Švyturėlį"ir "Pakalnutę"?
Katiusa, aciu tau labai uz labai vertinga informacija
prie musu yra sermuksnele. rekia nueiti pasiziureti...o patys mes gyvenam Debreceno g. tai i i bangele nelabai toli butu...
Gal kas vedat į "du gaidelius" ? mes eisim į lopšelį lietuvių grupę
apie bet kuri Klaipedos darzeli galima pasiskaityti informacijos Klaipedos savivaldybes portale www.klaipeda.lt ten susirasti reikia "svietimas", "ikimokyklines mokymo istaigos" ir pamatysit
QUOTE(Katiusa @ 2006 08 05, 00:32) sveikos, mes einam i Bangele, rusiskas lopselis-darzelis. tiksliau yra aisku ir lietuvisku grupiu. apie darzelius pasiskaityt galit http://www.klaipeda.lt/klaipeda/selectPage...&pathId=129 beje Bangeleje irgi yra sveikos gyvensenos propagavimas. esu be galo patenkinta darzeliu!!!!! gal galetumet daugiau papasakot apie "bangele" QUOTE(Pūkis @ 2007 01 13, 11:39) gal galetumet daugiau papasakot apie "bangele" mmmm o kas butent domina? mano sunus eina i rusu grupele, Lasiukai, esu labai patenkinta butent musu grupes aukletojoms, ju poziuriu i vaikus, santykius su tevais. esu be galo patenkinta vaiko progresu lankant darzeli. pradejom lankyti darzeli pries metukus, kai sunui buvo 1,5 metukai buvo pats paprasciausias islepintas naminukas uz kuri namie viskas buvo daroma. dabar gi vaikas laisvai sneka, yra bendraujantis, aktyvus, linksmas, darzelyje ismoko pats valgyt, visiskai atsikratem pampersu, ismoko eit ir prasytis ant puoduko, deklamuoja eilerastukus,i darzeli eina su mielu noru. auklytes pasitinka vaikus vos ne kaip savus, vaikas netveria kailyje kol perrengsiu ji nori begt i grupe. man viskas patinka ten. nezinau kokiu butent aspektu noretum suxzinot apie sita darzeli jei neatsakiau i klausima, klausk atsakysiu. bet as esu patenkinta ir nei per sekunde nesigailiu kad veduu vaika i Bangele Papildyta: QUOTE(amirrr @ 2007 01 15, 10:51) o jūs į lietuvių, ar rusų grupę? manau seksis, kaip visiem vaikučiam, kol pripras bus sunkiau, o paskui manau viskas bus gerai, jei į lietuvių gr., tai ant rudens susitiksim tiesiog norejau pasidalint patirtim...del to "kaip seksis"...kai vedziau vaika pirma karta i darzeli (Bangele) jaudinausi turbut daugiau uz ji QUOTE(Pūkis @ 2007 01 15, 13:43) esu is principo nusiteikusi pries paskatinimus zinok ir tikrai nenesiau...vedeja visai normali susnekama zinok...matai kai ejom i darzeli musu grupele buvo nesukomplektuota pilnai ir mums buvo vietele as nezinau kaip su lietuviu grupelem. zinok girdejau kad vedeja vienai mano draugei mete uzuominas apie "paskatinimus" taigi jau kalbetis nusiteikusi ryztingai ir karingai nes kaip sakiauu esu nusiteikus pries tokius stai paskatinimus. bet apsiejo be karingumo sekmes jums
Laba diena,mamytės
na as todel ir klausiau, nes taip pat nepritariu jokiems paskatinimams
QUOTE(Pūkis @ 2007 01 15, 14:07) na as todel ir klausiau, nes taip pat nepritariu jokiems paskatinimams zinok manuau tai geriausia yra parodyt kad esi ne kokia ten liurbe, manau tikslinga diplomatiskai paminet kad kalbejai su svietimo skyrium ir tau pasake kad laisvu vietu yra. zinai su ta vedeja buvo tik vienas kazusas...kai pas mus vyko tevu susirinkimas taii ji pareiske kad kai priiminejo vaikus i darzeli visu tevu klause kuo jie galetu padeti darzeliui (kad viskas taptu aisku pabresiu kad ji to neklause musu), o mes atseit tokie stai nedekingi neduodam pinigeliu remontui. tevai visi sukilo kad tokioklausimo niekas neuzdave mums tada ji uztilo. bet kita vertus juk vaikui bendraut su auklytem o ne su vedeja tai as asmeniskai i toki faktoriu kaip vedeja uzmerkiu akis. man svarbu ne tai, kokiais priekaistais ji svaidosi o tai, kad ji vis gi sudaro geras salygas mano vaikui buti darzely...na cia mano be galo subjektyvii nuomone
nu tai taip, taigi tik nuejus nepradesi ten kokiais grasinimais svaidytis
na man dabar kas nors paaiskinkit
na belieka laukt geguzio
Pabandysiu paaiškinti, kaip man mūsų darželio vedėja aiškino. Darželis finansavimą iš valstybės gauna pagal sąrašuose rugsėjo mėn. esančių vaikų skaičių, todėl priimti nuo metų vidurio vaikus jiems yra nuostolinga.
Iš kitos pusės vasarą iš tiesų darželiai po 1-2 mėnesius atostogauja, o ir ne atostogų laiku sujungtos grupės, nenuolatinės auklėtojos, vaikai irgi keičiasi, tad mažiui adaptacija būtų žiauriai sunki ir išsitęsusi. Labai nenoriu savojo mažiaus (beveik bendraamžis su taviškiu) leisti nuo rugsėjo, tačiau geresnio varianto, deja, nematau. QUOTE(Pūkis @ 2007 01 22, 15:15) na man dabar kas nors paaiskinkit na belieka laukt geguzio hm kad as kaip tik girdejau kad ima nuo 1,5 i bangele ir musu nepaeme be 1,5 metu nors musu grupeje irgi tebuvo 7 vaikai...sukako 1,5 - ejom..nu blemba ka as zinau ar pades jei nunesi ka nors....net nzn kazkaip neteko nesti niekados todel ir nzn ar tai yra veiksminga Papildyta: QUOTE(Baltike @ 2007 01 22, 16:51) Pabandysiu paaiškinti, kaip man mūsų darželio vedėja aiškino. Darželis finansavimą iš valstybės gauna pagal sąrašuose rugsėjo mėn. esančių vaikų skaičių, todėl priimti nuo metų vidurio vaikus jiems yra nuostolinga. Iš kitos pusės vasarą iš tiesų darželiai po 1-2 mėnesius atostogauja, o ir ne atostogų laiku sujungtos grupės, nenuolatinės auklėtojos, vaikai irgi keičiasi, tad mažiui adaptacija būtų žiauriai sunki ir išsitęsusi. Labai nenoriu savojo mažiaus (beveik bendraamžis su taviškiu) leisti nuo rugsėjo, tačiau geresnio varianto, deja, nematau. mmm kazi kodel mus nuo vasario 1 prieme? o Bangele is tiesu liepa ir rugpjuti atostogauja QUOTE(Katiusa @ 2007 01 22, 17:49) mmm kazi kodel mus nuo vasario 1 prieme? Priimti gali bet kada, bet nelabai nori, nebent į atsilaisvinusią vietą. Geriausia kai grupė rugsėjį pilnai užpildoma...
na as nenesiau tai ir nenesiu
svietimo skyrius man paaiskino, kad grupe dar nepilna ir mes galim eit kad ir dabar, bet, kad vedeja mum pasake, kad renka tik nuo rugsejo. na aisku as dabar dar nenoriu leist, nes dar per mazas tas mano kleckas, as manau. bet tada taip iseina, kad nuo rugsejo pildys tas pacias grupes, kur yra laisvu vietu dabar, kur musu ir nenori priimt, ar kaip
mes einam i Bangele ir mums laaabai patinka.
del grupiu rinkimo... tai priklauso ne tik nuo laisvu vietu ar metu laiko... jie turi strategija: tokiems maziukams reikia adaptuotis ir geriausiai tai buna kai suformuojama grupele ir vaikai pradeda lankyti ne visi iskarto. pvz, mes buvom 5ti, ivedinejo i darzeli po viena vaika kas dvi savaites. taip daugiau demesio galejo skirti naujiems vaikuciams, padeti jiems nesijausti vienisiems, isvegti streso. isivaizduoju kas butu buve jei visi musu dabar lankantys vaikai ateitu is kart.siaubas.tai pagal popierius laisvu vietu buvo, o lankyti leido nevisiems iskaro ir aciu dievui. is 10 vaiku kurie atejo, 1 visai nesiadoptavo, dabar nebelanko, 5- adaptacija 1 laipsnio (gera), pas 4ius 2 laipsnio (biski sunkesne) .... negalvokit ammytes kad priemimas prikaluso tik nuo laisvu vietu, klausykit vedejos ir tada ir jums, ir aukletojoms ir svarbiausiai jusu vaikui bus gerai ...o maniskis taip myli darza kad nespieja net pabucioti atsisveikindamas ir namo nenori eiti... o mums tik du metukai, pradejom lankyti 1,8 m.... QUOTE(Pūkis @ 2007 01 23, 15:54) na as nenesiau tai ir nenesiu svietimo skyrius man paaiskino, kad grupe dar nepilna ir mes galim eit kad ir dabar, bet, kad vedeja mum pasake, kad renka tik nuo rugsejo. na aisku as dabar dar nenoriu leist, nes dar per mazas tas mano kleckas, as manau. bet tada taip iseina, kad nuo rugsejo pildys tas pacias grupes, kur yra laisvu vietu dabar, kur musu ir nenori priimt, ar kaip As irgi savaja uzrasiau i bangele nuo 3m. tai irgi lauksime geguzio, bet kitu metu.... Bet vedeja mus tikrai patikino kad vietu bus, maloni moteris man ji pasirode. Bus matyt
Mergaites o kas veda vaikucius i lopseli -darzeli prie baro Jodasis vilkas.
Atrodo Statybininku g. Tesiog mums turbut jis atciausias.Noreciau is anksto suzinoti . Pries kiek laiko reika rasyti prasyma kad vaika priimtu.....Kazkur skaiciau kad pries metus Paaiskinkit man durnai lopselys tai iki metuku skaitosi Ar kaip???? o darzelis?? gal jau nuo 3 met ??? QUOTE(Simpatiaska @ 2007 03 22, 15:35) Pries kiek laiko reika rasyti prasyma kad vaika priimtu.....Kazkur skaiciau kad pries metus Paaiskinkit man durnai lopselys tai iki metuku skaitosi Ar kaip???? o darzelis?? gal jau nuo 3 met ??? Šiaip užsirašyt geriau kuo anksčiau, didesnis šansas pakliūt. (galima vos tik gimsta vaikas, jei žinai apytiksliai kada norėsi pradėt vesti). Nežinau konkrečiai kokia padėtis tavo minimam daržely QUOTE(Prula @ 2007 03 23, 10:15) Šiaip užsirašyt geriau kuo anksčiau, didesnis šansas pakliūt. (galima vos tik gimsta vaikas, jei žinai apytiksliai kada norėsi pradėt vesti). Nežinau konkrečiai kokia padėtis tavo minimam daržely Aisku
o kas zinot kaip tam LINELI ar jau mazius lopselinis turi moket viska ant puoduko? Nes seip tai direktore sake kad turi moket bet negi taip visi ir moka?
QUOTE(Kam @ 2007 05 14, 11:28) o kas zinot kaip tam LINELI ar jau mazius lopselinis turi moket viska ant puoduko? Nes seip tai direktore sake kad turi moket bet negi taip visi ir moka? mes Linelio nelankom, bet manau visur taip, pageidautina, kad puoduko nebijotų ir su juo bent jau būtų susipažinęs QUOTE(Kam @ 2007 05 14, 10:28) o kas zinot kaip tam LINELI ar jau mazius lopselinis turi moket viska ant puoduko? Nes seip tai direktore sake kad turi moket bet negi taip visi ir moka? zinai ka man sake ta pati kai ejom i Bangele (beje pradzioje buvom uzsirase i Lineli, nie puse zodzio apie Pampersus nebuvo pasakyta,aplamai nuostabi vedeja laaaabai imponavo manmaloni moteriske, paskui teko pereit i Bangele nes persikelem kitur gyvent). sake apie pampersus, grieztai taip kad jokiu ten. as kaip durnele koki traumavau vaika per savaite bandziau jega pripratint prie puodo. nieko neisejo, vaikas tik pradejo paniskai rekt pamates puoda. o i darzeli vedziau be pampersu,idedavau po 5 poras triusikeliu ir pampersu. praadZioje skalbiau kasdien, po kelias poras.....po gan trumpo laiko kelniu skaicius sumazejo., darzely viska dare i puoda, namie buvo su pampersais kol pats subrendo ir atsisedo ant puodo. visiskai ignoravau ju reikalavimus namie vedziot be pampersu ir viskas atejo savu laiku. Papildyta: QUOTE(Katiusa @ 2007 05 14, 17:25) zinai ka man sake ta pati kai ejom i Bangele (beje pradzioje buvom uzsirase i Lineli, nie puse zodzio apie Pampersus nebuvo pasakyta,aplamai nuostabi vedeja laaaabai imponavo manmaloni moteriske, paskui teko pereit i Bangele nes persikelem kitur gyvent). sake apie pampersus, grieztai taip kad jokiu ten. as kaip durnele koki traumavau vaika per savaite bandziau jega pripratint prie puodo. nieko neisejo, vaikas tik pradejo paniskai rekt pamates puoda. o i darzeli vedziau be pampersu,idedavau po 5 poras triusikeliu ir pampersu. praadZioje skalbiau kasdien, po kelias poras.....po gan trumpo laiko kelniu skaicius sumazejo., darzely viska dare i puoda, namie buvo su pampersais kol pats subrendo ir atsisedo ant puodo. visiskai ignoravau ju reikalavimus namie vedziot be pampersu ir viskas atejo savu laiku. oi mergytes vepla as QUOTE(Pūkis @ 2007 01 16, 13:54) nu tai taip, taigi tik nuejus nepradesi ten kokiais grasinimais svaidytis sveikute pamenu bandei vaika i bangele uzrasyt o kaip sekasi ? einat gal jau?
O gal kas girdejo apie rusu vaiku darzeli Statybininku 20,atrodo vadinasi zemuogelis ??????
QUOTE(amirrr @ 2007 01 11, 19:03) Jo, apie "Linelį" aš vedžiau, o ir mažąją vesiu į lietuvių grupę, bet kai užsirašinėjau, jau buvom 15 Sveika,noriu paklausti nuo kokio amziaus priima vaikus i lopseli"Linelis",gal zinai ar priima is kito rajono,nes mes gyvenam Mogiliovo g.Aciu QUOTE(optukas @ 2007 06 06, 16:37) Sveika,noriu paklausti nuo kokio amziaus priima vaikus i lopseli"Linelis",gal zinai ar priima is kito rajono,nes mes gyvenam Mogiliovo g.Aciu mes lankom "lineli" paciu maziausiu grupe, yra tikrai mazu vaikuciu,nors manasis pradejo lankyt didesnis. O tu nueik su vedeja pakalbek, tikrai super moteris, priims pamatysi. Kiek atsimenu maziausias vaikutis buvo gal 1,4 men. tik turbut nuo rudens norit? dabar tai grupes sujungtos, neverta. QUOTE(florida @ 2007 06 07, 13:43) mes lankom "lineli" paciu maziausiu grupe, yra tikrai mazu vaikuciu,nors manasis pradejo lankyt didesnis. O tu nueik su vedeja pakalbek, tikrai super moteris, priims pamatysi. Kiek atsimenu maziausias vaikutis buvo gal 1,4 men. tik turbut nuo rudens norit? dabar tai grupes sujungtos, neverta. ne as noriu nuo 2008m sausio,nes mazajai sukaks metukai,noriu iseit i darba,nes buvau salia musu "Azuoliukas" tai ten priima tik nuo 2 metuku,bet mes norim i lietuviu grupe,nenoriu samdyt aukles,na nebent keliems men. QUOTE(optukas @ 2007 06 08, 12:33) ne as noriu nuo 2008m sausio,nes mazajai sukaks metukai,noriu iseit i darba,nes buvau salia musu "Azuoliukas" tai ten priima tik nuo 2 metuku,bet mes norim i lietuviu grupe,nenoriu samdyt aukles,na nebent keliems men. Gal as klystu..bet kazka pr telika girdejau kad nori padaryti kad isvys nebutu i darzeli priimami 1 m.vaikai tik 2-ejiu. Man butu gaila toki maziuka 1m. i darzeli atiduoti......Jis gi beveik nieko nemoka... QUOTE(Simpatiaska @ 2007 06 08, 15:19) Man butu gaila toki maziuka 1m. i darzeli atiduoti......Jis gi beveik nieko nemoka... O jei tiek neuždirbi, kad auklę samdyti, o močiutės ne pensininkės Išleidau į lopšį 1m. 3 mėn ir nesigailiu QUOTE(Prula @ 2007 06 09, 16:23) O jei tiek neuždirbi, kad auklę samdyti, o močiutės ne pensininkės Išleidau į lopšį 1m. 3 mėn ir nesigailiu Galetu musu valstybe pasirupinti ir nors iki 2 metu moketi dekretines. QUOTE(Simpatiaska @ 2007 06 09, 20:19) Galetu musu valstybe pasirupinti ir nors iki 2 metu moketi dekretines. tai,kad iseities ir nera,neuzdirbam tiek,kad aukle samdyt.va jei valstybe priims istatyma,kad 50 proc. moket iki 3 metu.Tai butu saunu o dabar ieskau kas priima maziukus,na nors nuo 1,5 men,jei zinot RASYKIT,PRASAU |