Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada rezervuoti vieta darželyje?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
Lotynė
Nors maniškei tik 4 mėnesiai, draugai jau kalbina užrašyti i darželį, nes labai didelės eilės. Kartais eilė sudaryta 2 metams į priekį, o į geresnius ir dar daugiau. Nejaugi teisybė? Kada jūs užrašinėjot savo atžalas?
kliopa
Darzeliai labai perpildyti, todel daug mamu vos ne tik ka gimusius leliukus jau uzraso i eile. Bet ar tikrai taip reikia, nezinau. g.gif Mes ziema sugalvojom, o pavasari jau ejom i darzeli. clap_1.gif
*Varlė*
Priklauso nuo darželio. Praeitą pavasarį užrašinėjau į kelis: Atžalėlę, Rūtą. BEt...pasakė, kad vietų nėra. O rugpjūčio pabaigoj nuvažiavau į Dvarčionis ir priėmė tą pačią dieną.
Jei darželis yra naujam rajone, geroj vietoj, patogus susisiekimnas, tai ten vietos nelabai bus.
1111
Labai priklauso nuo darzelio wink.gif Tikra teisybe, kad kai kuriuose eiles, kuriu galo nematyti g.gif Nepatingek ir pasidomek aplinkiniais darzeliais wink.gif Ir paciai bus daug ramiau, kai zinosi, jog tavo mazius jau uzrasytas i eile 2.gif
As irgi netikejau, kad siais laikais taip gali buti dry.gif huh.gif , o kai nukeliavau ziema su viltimi vaika nuo pavasario i darza leisti, tai pirmiausia buvau apkaltinta, kad neuzrasiau i eile vos jam gimus g.gif unsure.gif blink.gif
Laisvė
Aš pareiškimą į darželį, esantį šalia namų, parašiau, kai mažei buvo gal savaitė. Pamenu, tada vedėja pasakė, kad pačiu laiku rašau.
SoniaSonia
Maziui metai ir du menesiai, man drauges eme ikalbineti, kad kuo greiciau darzelio ieskociau, nes jei nuo dvieju metu noriu vesti, tai ir taip jau vietu nebebus. mes gyvename santariskese, ka jus, santariskiu mamytes, darote? kur vedate vaikelius? Ir nuo kada jau rezervuojates vietas?
$
as ne vilniuje,bet galiu pasakyt tiek,kuo anksciau,tuo geriau,geriausia isvis-vaikas gime,vaziuoji ji i metrikacija registruoti tai ir i darzeli iskart uzrasyk,tada nekils jokiu problemu del darzelio ir moketi "uz vieta "nereikes...
as dabar gailiuosi,kad taip nepadariau...dabar darzelio ieskau,o jau kaip ir velu...
Vasara
As kovo men. nuvaziavau Seskinej i "paparti" ir uzrasiau, sake nors ir kita diena atvest galima. Bet nuvedem tik liepos men.
Bet jokiu rezervavimu is anksto nedarem.

Tiesa, gyvenu Jeruzalej, o cia valdisku darzeliu ner. Tai vezioju ten, nes pakeliui i darba.
Ele
Atsimenu, buvo panasi tema, bet, deja, jos neberandu. Tai ten buvo issakyta mintis, kad visi tie isankstiniai uzsirasymai yra tik priemone isreikalauti is tevu pinigu. O i darzeli pagal gyvenama vieta turetu priimti is karto ir be jokiu salygu. Pataisykite mane jei as klystu.
Manguste
QUOTE (Ele @ 2004 07 19, 17:47)
Atsimenu, buvo panasi tema, bet, deja, jos neberandu. Tai ten buvo issakyta mintis, kad visi tie isankstiniai uzsirasymai yra tik priemone isreikalauti is tevu pinigu. O i darzeli pagal gyvenama vieta turetu priimti is karto ir be jokiu salygu. Pataisykite mane jei as klystu.

Pataisysiu. wink.gif Jeigu pagal gyvenamą vietą yra 25 norintys vaikai į darželį, o priima tik 15. Žinoma, kad pirmenybė bus tims kurie užsirašę anksčiau. smile.gif
Ele
Realiai susiduriau su tokiu dalyku, kad sarasuose buna 25, o lankanciu yra vos 15. Turbut reiketu i svietimo skyriu skambinti ir suzinoti kaip ten konkreciame darzelyje is tikruju yra. g.gif
Bekasė
svietimo skyrius gales pasakyti tikra situacija tik rugsejo menesi, ne tada jiems bus pateikti sarasai is darzeliu. Dabar gi galima nebent konkreciai apie koki nors darzeli pasiteirauti. As visai neseniai taip dariau, tai zinau, kad zirmunu ir kalvariju rajono darzeliai perpildyti. Mus prieme i Spygliuka lazdynuose, nors jei buciau patikejusi viena ten anuka vedziojusa mociute, tai buciau ir nerasiusi. Si tvirtino, kad ten dideles eiles.

P.S sunu tik susitvarkiusi dokumentus uzrasiau i darzeli. Pradejom ji lankyti nuo dvieju metu ir tai vedeja driso i akis meluoti, kad nelabai vietu yra.
SoniaSonia
QUOTE (Vasara @ 2004 07 19, 16:30)
As kovo men. nuvaziavau Seskinej i "paparti" ir uzrasiau, sake nors ir kita diena atvest galima. Bet nuvedem tik liepos men.
Bet jokiu rezervavimu is anksto nedarem.

Tiesa, gyvenu Jeruzalej, o cia valdisku darzeliu ner. Tai vezioju ten, nes pakeliui i darba.

Vasara, o sakyk nuo kiek laiko vedei?
Ir gal zinai privaciu, ne valdisku darzeliu Jeruzalej?
Kazkaip apie privacius isviso nieko neteko girdeti.
Vasara
As vedu va jau antra savaite smile.gif Dabar vaikui 2 m. ir 1,5 men. smile.gif
Jeruzalej yra du privatus beveik vienas salia kito Pievu ir Lobio g. (nors vienas valdorfinis lyg zadejo issikelt kazkur kitur). Kaina apie 300 Lt. Ziema su viena aukletoja kalbejau, tai tam vienam paprastam tai liepa rugpjuti atostogauja ir siaip pasiimt iki 18 val. reikia (valdiskam buna grupes iki 19 val.). Be to lyg jie neregistruoti, tai ka as zinau kaip ten su metodikom, maistu ir t.t.
1111
QUOTE (Manguste @ 2004 07 19, 17:38)
Pataisysiu. wink.gif Jeigu pagal gyvenamą vietą yra 25 norintys vaikai į darželį, o priima tik 15. Žinoma, kad pirmenybė bus tims kurie užsirašę anksčiau. smile.gif

Va va, susiduriau lygiai su ta pacia situacija blink.gif Ir nera skirtumo, kad gyveni visiskai salia darzelio. Na tai kas kad pirmenybe pagal gyvenama vieta priklauso- dry.gif Pirma buvo uzduotas toks klausimukas-O KUR MAMYTE ANKSCIAU BUVOTE huh.gif REIKIA IS ANKSTO UZSIRASYTI doh.gif
Tik kaskodel tuos norincius su piestuku uzrasineja biggrin.gif g.gif
Ele
Na nezinau ka daryti, kur vaika uzrasyti, jau seniai gyvenam "ant cemodanu" ir visiskai nezinau kur gyvensim uz menesio (gal pagaliau nusipirksim buta). Turbut reikejo visa Vilniu apvaziuoti ir visur uzsirasyti?... biggrin.gif biggrin.gif
asfaltuota
Nežinau, ne visur reikalingos tos rezervacijos. Nuėjau užrašyt, kai merginai už poros savaičių turėjo sueit metukai. Vedėja pradėjo pasakot, kad jie jau turėjo metukų nesulaukusią mergaitę- pagalvojo , kad ryt ir atvesiu.... taigi be jokių kyšių ir problemų lankome lopšį nuo 15 mėnesių...
Ele, kraustuykis į naujininkus- čia daug apytuščių darželių wink.gif
Bekasė
as vakar saviskius i grigiskes uzrasiau be jokio vargo.
Taip pat visai be problemu sake, kad priimtu ir i Spygliuka lazdynuose, nors viena mociute tenai vedziojusi anuku issijuosusi tvirtino, kad ten didziausios eiles ir be pazinciu ar kysiu pakliuti neimanoma.
Taip pat vaikai galetu lankyti ir Drugeli rinktines gatveje ( cia gal tik del maziosios klausimas iskiltu).

O siaip jei man vedeja pasakytu, kad reikia tartis, tai iskart skambinciau i svietimo skyriu.
Beje, taip ir dariau, kai ieskojau savaitinio darzelio. Vedeja kazka bande sakyti apie eiles, o as jai paskubejau uzbegti uz akiu ir paskiau, kad man svietimo skyriui sake, kad pas juos eiliu nera. Vedejai beliko tik sutikti.
Chicony
Tai taip ir nezinau kada ta vaika eiti i darza uzrasyti g.gif Prie pat musu namu Zirmunuose Smalsuciu darzelis yra g.gif Reikes nueiti ir pasisneketi g.gif Bet jeigu bandys piestuku irasyti, tai netylesiu mad.gif laugh.gif
Ele
Buvau dviejuose darzeliuose Lazdynuose ir i abu (nes dar neapsisprendziau i kuri vesti) uzrasiau savo dukra nuo sio rugsejo. Be jokiu problemu, kysiu ar isankstiniu uzsirasymu. rolleyes.gif
Encore
Aš užregistravau savo mažylę į du darželius metukų laiko, , kad vietos būtų garantuotos. Jei tektų leisti anksčiau nei kol sueis trys metukai, vis mažiau mokėti reikės smile.gif Juk registravimas nieko nekainuoja wink.gif
Bekasė
QUOTE (Ele @ 2004 07 29, 14:48)
Buvau dviejuose darzeliuose Lazdynuose ir i abu (nes dar neapsisprendziau i kuri vesti) uzrasiau savo dukra nuo sio rugsejo. Be jokiu problemu, kysiu ar isankstiniu uzsirasymu. rolleyes.gif

i kokius uzrasei?
As saviskius i Spygliuka uzrasiau, bet leisim i kita - nelabai ten man grupes patiko, o ypac, kai geresni varianta radau.
lengvute
mums vedėja sakė, kuo greičiau, t.y. iškart gimus vaikui, kiti, girdėjau, dar ir negimusius užrašo blink.gif
Ele
Ta isankstines registracijos butinybe manau priklauso nuo rajono ir darzeliu skaiciaus jame. Pvz. Lazdynuose darzeliu yra gan nemazai, o jaunu seimu ir vaikuciu ne tiek jau daug... huh.gif

Silvute, kadangi gyvenu netoli "arklio", tai salia yra du darzeliai- "Rytas" (toks pusiau sanatorinis) ir dar kazkoks, kurio pavadinimo neatsimenu. Turbut rinksimes "Ryta".
Bekasė
QUOTE (lengvute @ 2004 07 30, 09:29)
mums vedėja sakė, kuo greičiau, t.y. iškart gimus vaikui, kiti, girdėjau, dar ir negimusius užrašo blink.gif

idomu, kaip tai galima?
Norint uzrasyti vaika i eile darzelyje, reikia pateikti prasyma ir prie jo prideti vaiko gimimo liudijimo kopija.
Maša
QUOTE (Silvute @ 2004 07 31, 12:23)
Norint uzrasyti vaika i eile darzelyje, reikia pateikti prasyma ir prie jo prideti vaiko gimimo liudijimo kopija.

Nebūtinai wink.gif . Cia matyt priklauso nuo vedėjos pedantiškumo. Sūnų užrašinėjom į 3 darželius netoli namų (kad ramiau būtų biggrin.gif ), tai vienam reikėjo rašyti prašymą, kituose tik į žurnalą įrašė. O apie gimimo liudijimą pasakė, - atnešit, kai pradėsit lankyti smile.gif .
Jokių kyšių, aukų darželiui ir pan. registruojantis neprašė nei vienam daržely. Tiesa, vienam daržely mums pasakė, kad jeigu lankysit, tai reikės padėti darželiui. Kitam darželiui mes patys siūlėm pagalbą, nes labiausiai norėjom sūnų ten vesti. Ten ir priėmė, jau metai lanko, bet jokios pagalbos iki šiol ir nepaprašė smile.gif . Kai didysis pradėjo lankyti darželį, ten pat ir dukrytę užrašėm, bet irgi nieko neprašė. Tik pasidžiaugė, kad anksti susigriebėm smile.gif .
Bekasė
va su tokia situacija ir neimanoma sekti, kuriuose darzeliuose yra eiles, o kuriuose nera, nes nera vedama norinciuju apskaita.
Pagal visus reikalavimus, teveliai turi rasyti prasyma, nuo kada ju vaikas nores lankyti darzeli ir prie jo pateikti gimimo liudijimo kopija. Tada prasymas yra ir registracijos zurnale fiksuojamas.
Kitu atveju, vedeja gali ten prirasyti ka nor, tvirtinti, kad nera vietu ar reikalauti kazko uz priemima...
blondine
Manau, kad eiles priklauso nou pacio darzelio: vietos ,aplinkos, aukletoju.
Kai leidau vyresniji, tai darzelis neturejo ypac gero vardo, tai uzrase vasara ir rudeni jau pradejo lankyti. Buvo ka tik atejusi nauja labai sauni vedeja, ji emesi tvarkos, netgi pakeite kai kurias "tarybinias" aukletojas, ir darzelis is karto eme labai populiareti. Tad kai gime mazoji, pati vedeja patare is karto uzrasyti, kad veliau nebutu problemu. Ji pati stebejosi, kad tokios eiles susidare.
Patarciau uzrasyti kuo anksciau, juk ne taip jau sunku prisiruosti. Ir gyvensit ramia galva.
gerdakamile
rolleyes.gif o as pareiskima nunesiau kai mums buvo 5 menesiai,bet i ta darzeli vistiek neisime ohmy.gif
Laiza
Nuvaziavau i darzeli liepos pabaigoje, o vaikas pradejo ji lankyti nuo rugpjucio 1 d.
Direktore sake, kad yra sudarytos eiles, bet juk teveliai, uzrase i darzeli nuo vaiko gimimo ir dislokacijos vieta pakeicia, ir planus kartais keicia. O apie tai juk darzelio neinformuoja (kad ir gerdoskamiles atvejas). Man tos eiles - kazkas labai mistiska...
Kita situacija - kai tokiu budu bando issireikalauti kysio, t.y. spekuliuoja tomis eilemis ir melzia tevelius (jau ne viena tema apie tai buvo uzvesta).
Beje, tik si pavasari suzinojau, kad musu darzelis - vienas is 4 geriausiu Vilniuje.
Bet jei Tau bus ramiau ant dusios - nueik ir uzsirasyk.
Lu-ma
Mes tik metai suejo ir uzsirasem, t.y sausio men, kad nuo rudens galėtume eiti ir tai, kol nenunesiau kyšio išsidirbinėja cry.gif
eros
Sveikos mamytes,
Daug kalbu girdejau apie tai, kad i darzeli jau reikia uzsirasyti tik gimus vaikui, nes kartais eiles metais eina.
O ar kuri is jusu uzsirasinejo taaaaip anksti g.gif
Fanta
QUOTE(zombiuke @ 2006 03 09, 20:14)
Sveikos mamytes,
Daug kalbu girdejau apie tai, kad i darzeli jau reikia uzsirasyti tik gimus vaikui, nes kartais eiles metais eina.
O ar kuri is jusu uzsirasinejo taaaaip anksti  g.gif
*

Pazistami uzsirase dar negimus vaikui doh.gif Pamastyk - i koki darzeli nori vest vaika, kokios ten eiles ir t.t. kad paskui nereiketu nagu grauztis mirksiukas.gif Siaip labai protinga, kuo anksciau vaika uzrasyt. As asmeniskai pradejau mastyt, kai vaikui buvo 5 men, o uzrasem oficialiai nuo 6 men.
Paja
Taip, taip, aš abi savo mergaites užrašiau, kai tik buvo gimusios. smile.gif
Hermion@
Ten, kur mes gyvenam, šalia pastatė naują gyvenamųjų namų kvartalą, labai padaugėjo šeimų su mažais vaikais, o darželis tik vienas ir skaitosi prestižinis. Nuėjau užrašyti dukrytės, kai jai buvo 3 savaitės, tai 2005 metų gimimo vaikų grupėse buvo likusios 4 vietos iš 50. Dar savaitėlė, ir ko gero būtų buvę amen.
Pelene
Konraduka i darzeliuka uzrasiau, kai jam buvo 6men, o eis jis i darzeli nuo2metu
*valdonė*
Mes uzsirasem beveik pries metus, o jaunuo sio rugsejo keliausim bigsmile.gif
Joana
Aš užrašiau kovą, eisim jau nuo rugsėjo. Mum tai tikrai gal laimės dalykas, kad priimė, nes direktorė tai buvo labai nusiteikus kyšiui, išklausiau ir trumpą moralą, kad taip vėlai atėjau, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą smile.gif
ausand
Aš užrašiau kai dukrytei buvo trys mėnesiai, reikėjo ir pareiškimą rašyti ir gimimo liudijimo kopijos ir dar gyvenamosios vietos deklaracijos (kad būten čia gyvenu g.gif )
Limcamca
O kur galima sužinoti kuris darželis priklauso pagal gyvenamąją vietą?
ausand
QUOTE(Limcamca @ 2006 08 22, 19:29)
O kur galima sužinoti kuris darželis priklauso pagal gyvenamąją vietą?
*

Kitur gal to nereikalauja ir manau, kad priima ir ne pagal gyvenamąją vietą tik tada tikriausiai reikia eiti ne tuščiomis. biggrin.gif
GAGA
Aš užrašiau kai gimė tai po mėnesio,o turi priimti ir ne pagal gyvenamąją vietą aišku kyšiuko gali ir reikėti dovanėlės stiprina draugystę
Limcamca
Įdomiai. Šalia mūsų namų du darželiai, tai į kurį bandyti, pagal gyvenamąją vietą g.gif
Antilope
Mano anyta tą pačią diena, kai sūnus gimė užrašė į darželį doh.gif Sake, kad paskuineis,tode ji savivaliavusi. Bet man tas darželis ne prie širdies unsure.gif O dabar sugalvojau, kad reikia suneli leist i lopseli. kaip tycia tame kur prirasytas nera lopselio tongue.gif tai as pasiskambinau i lopseli ri ddirektore sutiko priimti be jokiu problemu, kad ir nuo kitos dienos tongue.gif thumbup.gif
JM
Mano dukryte,kai tik gime ir gavau gimimo liudijima,tai is karto ir nuejau uzregistruoti i darzeli.Nera ko laukti,vaikuciu tai daug o darzelis ne guminis g.gif
siluetas
Taip, užrašėm vos mėnesiuko (gal dar net nebuvo tiek) smile.gif geriau anksčiau, negu nepatekt, kai reikės. Eilę atidėt tai galima.
Dovyte
as tai eisiu uzsirasyti paskutiniais nestumo menesiais, nes pirmo vaiko i darzeli neprieme- nes uzraseme per velai...
Kam
mums greit bus 10 men rudeni zadam eit i darzeli bet dar nejau rasyt Vakar buvau apziuret pora darzeliu buciau kaip ir jau bandzius uzrasyt bet didektores vienos nebuvo o kita susirinkime tai va eisiu kita savaite tai paziuresiu ka direktore sakys jei nebebus vietu rudeniui tai speju kad biski veluoju ax.gif
Bretane
Mes uzsirasem pries 2 men. ir prieme, bet cia manau nuo rajono ir darzelio priklauso, nes mes pvz. kur gyvenam tai visai nedaug daugiabuciu, beveik nuosavi visi, tai manau del to ir vaiku maziau. Beje, musu darzelis Vetrunge...
MĖTINĖ
sveikos mamos. Esu būsima mamytė, bet jau galvoju apie vaikelio ateitį darželyje. Ar tiesa, kad dar negimusį vaikelį reikia užrašyti į darželį, nes darželiai perpildyti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.