Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: BT matavimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ziuokute
user posted image

user posted image
BT grafikų pildymas anglų kalba
Gali būti, kad reikės pakvietimo registruojantis, tada paprašykite jau ten esančių narių, kad išsiųstų jums pakvietimą į elektroninį paštą.

GRAFIKĖLIAI RUSŲ KALBA

Užsiregistruokite ir suvedinėkite temperatūrą kiekvieną dieną. Taip pat naudinga žymėti išskyras bei ND. Jei darote OT - taip pat pažymėkite kada bus teigiamas.

PATALPINTI GRAFIKIUKĄ KAIP PAVEIKSLĄ TIESIAI IŠ FERTILYFRIEND ARBA BABYPLAN NEPAVYKS,
REIKIA JĮ PIRMA ĮKELTI Į INTERNETINĮ ALBUMĄ IR Į FORUMĄ KELTI KAIP PAVEIKSLIUKĄ!
Nekopijuokite internetinio adreso laukelio, nes kitiems nerodys grafiko.

*Norint išsaugoti grafiką reikia:
1. Užeik ant grafiko su pele. paspausk dešinį pelės klavišą- išlįs lentelė, eilutė "įrašyk paveikslą kaip..". Paspausk ant tos eilutės. Tavo grafikas atsidurs tavo kompe "Mano paveikslėliai".
2. Surink www.radikal.ru
3. Ten rasi iškart viršuj lietuvišką žodį "parinkti". Eini ant jo. Viršuj atsidaryk langelį "My pictures" arba "Mano paveikslėliai".
4. Tada atsivers tavo visos nuotraukos, spaudi ant savo grafiko ir ant žodžio "Atidaryti".
Tada ant žodžio mėlynam fone "zagrūzit".
5. Atsivers tavo grafikas. Apačioj surask aštuntą adreso eilutę, ją nukopijuok.
6. Nukopintą adresą įkelk čia.

Kaip pasidaryti grafiką rodančią FertilityFriend liniuotę:
1) FF Chart lange spausti "Home page setup", ten pažymėti "Publish intercourse data" (kad rodytų ir ND) ir spausti Save settings mygtuką.
2) FF Chart lange spausti "Tickers" ir susikurti liniuotę Ruller/Slide, pažingsniui pasirenkant liniuotę Ruller, slankiklį Slider, spausti Next kol pamatom kelis laukelius su kodais.
3) Nukopijuojam bbCode į Notepad ar kitą teksto redagavimo programą, padarom kad viskas būtų vienoje eilutėje.
4) Iš Notepad nukopijuojam viską į SM parašą ("Mano nustatymai" -> "Redaguoti parašą")

*norėdama, kad tavo liniuotę matytų visi, kelinta tau CD ir kiek tau DPO turi daryti taip :
kai parašai žinutę forume prieš skelbdama žinutę paspausk varnelę ant "ijungti parašą?"

user posted image

Kaip įkelti grafiką per nuorodą:
1) Fertilityfriend: virš kalendoriaus spausti Home Page Setup ir nukopijuoti ten rodomą nuorodą. Pirmą kartą paspaudus reikia spausti Save kad nuoroda susikurtų.
2) Bablyplan: pase pasirinkti otkryt dlia vseh. Tada virš lentelės kopijuoti nuorodą.

user posted image
user posted image

BT - Bazinė temperatūra
NT - nėštumo testas
CD - ciklo diena
mm arba mmm - turim omeny mėnesines
DPO - kiek dienų po ovuliacijos
O - Ovuliacija
OT - ovuliacijos testas
TB - tavo brangusis arba vyras
ND - "namų darbai", arba kitaip - lytiniai santykiai
HCG tyrimas - kraujo tyrimas, nustatyti ar yra nėštumas ar ne, parodo net ir labai ankstyvą nėštumą.

Dar šis tas:

Trumpas atskirų hormonų veikimo paaiškinimas:

GnRH (Gonadotropin releasing hormone) - gonadotropinus atpalaiduojantis hormonas.GnHR poveikyje iš hipofizės išsiskiria FSH and LH.
FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.
LH (Luteinizing hormone)– liuteinizuojantis hormonas. LHyra gaminamas hipofizėje. Jo poveikyje įvyksta ovuliacija.
Prolaktinas (Prolactine) - gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.
Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.
Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.
Androgenai (Androgenes) – gaminami kiaušidėse ir antinksčiuose. Nuo jų priklauso plaukuotumas ir lytinis potraukis. Padidėjusi androgenų sekrecija sutrikdo ovuliaciją.
hCG (human chorion gonadotropin)– žmogaus chorioninis gonadotropinas. HCG gaminamas placentoje ir veikia kaip nėštumą palaikantis hormonas. Šis hormonas yra tiriamas siekiant nustatyti nėštumą. Mėnesinių metu kiaušidėse yra keletas - keliolika mažų folikulų. Kiekviename jų yra nesubrendęs kiaušinėlis. Hipofizė išskiria hormoną FSH, kurio poveikyje folikulai auga kol išsivysto vienas, dominuojantis, apie 20 mm diametro, folikulas. Kai folikulas subręsta, yra išskiriamas ovuliaciją stimuliuojantis hormonas LH.

user posted image

Papildoma naudinga informacija:
Temperatūra iki pakilimo vadinama 1 faze, o po ovuliacinio pakilimo - 2 faze. 2 fazėje temperatūra pakilusi laikosi iki mėnesinių, o mėnesinių dieną ji pakrinta, arba krinta palaipsniuj kelios dienos iki mėnesinių.
2 fazė paprastai būna vienodo ilgio, blogiausiu atveju su 2 dienų paklaida, o ovuliacijos diena gali kisti priklausomai nuo ciklo reguliarumo.
Temperatūros pakritimu skaitoma kai temperatūra pakrinta bent 0,2 laipsnio. Taip pat ir su temperatūros pakilimu.
Lytinius santykius nebūtina užtaikyti ovuliacijos dienai, spermiukai moters organizme vidutiniškai išgyvena 3 dienas.

Pastojimo tikimybė pagal lytinius santykius iki/po temperatūros pakilimo:
user posted image

Svarbu: 5-11 DPO gali būti implantacinis pakritimas - kai temperatūra pakrinta 0,2 laipsnio ar daugiau, o vėliau vėl pakyla. Implantacinis pakritimas nereiškia kad įvyko implantacija, o implantacinio pakritimo nebuvimas nereiškia kad implantacijos nebuvo. Tai reiškia kad jei buvo pakritimas, ciklas nebūtinai baigsis II juostelėm, o jei pakritimo nėra - nebūtinai nėra nėštumo.
Naudinga informacija!!!
SĖKMĖS IR KUO DAUGIAU II!
user posted image

Pastojusių BT grafikėliai
user posted image

*chiquita*
Kadangi ana tema "užmušiau", tai pirma ir čia registuojuosi, ačiū Ziuokute 4u.gif
Ziuokute
QUOTE(*chiquita* @ 2011 10 03, 21:21)
Kadangi ana tema "užmušiau", tai pirma ir čia registuojuosi, ačiū Ziuokute  4u.gif
*

Prasom prasom mergaites mirksiukas.gif svarbu, kad ir sie namukai butu vaisingi kaip ir anie blush2.gif o as pasirodau su savo BT
*chiquita*
Man rudeninė depresija, nieko nesinori visai, net termometro dar šį ciklą į rankas nepaėmiau, tad neturiu ką parodyt unsure.gif
Ziuokute
QUOTE(*chiquita* @ 2011 10 03, 21:34)
Man rudeninė depresija, nieko nesinori visai, net termometro dar šį ciklą į rankas nepaėmiau, tad neturiu ką parodyt unsure.gif
*

o as tai gailiuosi, kad vakar per skubejima isvaziavau pas uosviene nepasiemus termometro, nes vakar ir siandienini OT sulyginus tai siandieninis zymiai ryskesnis, sakau gal po to buvusio nestumo pasikeis ciklas ir sutrumpes, nereiks laukti tokiu ilgu "atstumu" ........
angel08
registras naujuose namuciuose,kad juose butu kuo daugiau II 4u.gif
Ziuokute
Labas rytas bigsmile.gif pasirodau jums su savo BT ir lekiu i darbiuka bigsmile.gif
.sniege.
Labas rytelis, kokia grazi temele, prisiduodu naujuose namuciuose smile.gif , riedu toliau zemyn lotuliukas.gif
user posted image
*GALATĖJA*
Labas rytas. Registruojuos naujuose namuose ir pasirodau
http://www.babyplan.ru/profile/121388

Liko 5 dienos iki NT, jeigu isturesiu biggrin.gif
.sniege.
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 10 04, 07:05)

Liko 5 dienos iki NT, jeigu isturesiu  biggrin.gif
*

nu mano akimis tobula, taip ir toliau smile.gif iki II finiso mirksiukas.gif
*GALATĖJA*
QUOTE(.sniege. @ 2011 10 04, 08:10)
nu mano akimis tobula, taip ir toliau  smile.gif iki II finiso  mirksiukas.gif
*

Aciu Sniege, labai tikiuosi.
Pelkiuke
labas rytas ax.gif visoms laukiancioms OV linkuu kad ji butu derlinga nestuke.gif 4u.gif
GALATEJA pakentek dar kelias dienikes su NT gadinimu rolleyes.gif
Zemil
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 10 04, 07:05)

Liko 5 dienos iki NT, jeigu isturesiu  biggrin.gif
*

grazu smile.gif kantrybe-dorybe smile.gif Tik ne visada mes doros biggrin.gif

labas rytas. Uz naujus namucius, tegul buna labai vaisingi 4u.gif
angel08
labas rytas,as tuputi stryktelejau bigsmile.gif tikiuosi ne todel kad kelis kartus buvau atsikelusi, o nd gal pakaks ir tiek? nebuvo upo vakar blush2.gif
Papildyta:
galateja,dar neskubek su nt,bet garafikelis lb grazus thumbup.gif
ziuokute,tu stabiliai,o ir tu sniege greit sausi i padanges 4u.gif
Ziuokute
QUOTE(angel08 @ 2011 10 04, 08:41)
ziuokute,tu stabiliai,o ir tu sniege greit sausi i padanges 4u.gif

stabiliai tai stabiliai, bet var dievazi kokia BT buvo kai nematavau g.gif siandien 14val pas gine man tai ziuresim ka papasakos bigsmile.gif
Zemyna32
Registras naujuose namučiuose 4u.gif Ačiū Ziuokutei smile.gif Kad tik atneštų kuo daugiau II wub.gif
http://www.babyplan.ru/profile/114883

angel08
ziuokute,lauksim ziniu po gines
zemyna.patinka man tavo grafikelis mirksiukas.gif
Zemyna32
QUOTE(angel08 @ 2011 10 04, 08:23)
*

tu irgi puikiai šoktelėjai į viršų, su ND viskas tvarkoj, tai lauksim gražaus ir rezultato wub.gif
angel08
QUOTE(Zemyna32 @ 2011 10 04, 10:28)
tu irgi puikiai šoktelėjai į viršų, su ND viskas tvarkoj, tai lauksim gražaus ir rezultato wub.gif
*

o jei siand nd nebus,tai pakaks tiek ? nenoriu visko paversti darbu. bet as vistiek nieko apie O nesuprantu,pries pora dienu kai buvo E isk lb skaudejo desini sona ,bet dabar yra C isk ,o siand skauda kairi sona .tai kada ta O buvo?
Zemyna32
QUOTE(angel08 @ 2011 10 04, 08:34)
o jei siand nd nebus,tai pakaks tiek ? nenoriu visko paversti darbu. bet as vistiek nieko apie O nesuprantu,pries pora dienu kai buvo E isk lb skaudejo desini sona ,bet dabar  yra C isk ,o siand skauda kairi sona .tai kada ta O buvo?
*

sako, kad geriausia mylėtis kas antrą dieną vaisingomis dienomis, bet mes su MB jau nebenorim, nes grįžti pavargęs ir dar galvoti, kad va būtinai pagal grafiką turi ND atlikti, tai kažkaip net nebesinori doh.gif
Geriau jau tai daryti, kai abu to norit, o stebukliukas vis tiek anksčiau ar vėlaiu pasibels 4u.gif
Dėl O ir aš nebesuprantu, anksčiau maniau, kad tempos pakilimas rodo, kad O įvyko, bet šį ciklą pagal kitus pojūčius man panašiau, kad O įvyko būtent per tempos nukritimą, tad nežinau ax.gif
*GALATĖJA*
QUOTE(angel08 @ 2011 10 04, 09:34)
o jei siand nd nebus,tai pakaks tiek ? nenoriu visko paversti darbu. bet as vistiek nieko apie O nesuprantu,pries pora dienu kai buvo E isk lb skaudejo desini sona ,bet dabar  yra C isk ,o siand skauda kairi sona .tai kada ta O buvo?
*

Sakyciau gal 14CD? g.gif
angel08
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 10 04, 10:39)
Sakyciau gal 14CD?  g.gif
*

nu bala nemate,kada buvo tada ax.gif
.sniege.
QUOTE(angel08 @ 2011 10 04, 08:34)
*

manau pakaks, as ir manau 14 diena g.gif

o as tai dar neiko nejauciu g.gif , kolkas tik slapiau blush2.gif , bet daugiau lyg nieko, nu tikiuos bus ta O, nes kai prisiskaiciau kad buna ir neovuleciniai g.gif

Zemyna32 nu neblogai mano akimis wub.gif
Ziuokute
aureka, o ka as tau sakiau, kad kilsi bigsmile.gif
gelsvas drugelis
labas rytas,prisiduodu ir as.Kaip manot mano O siandien?ar cia per mazas pakilimas? g.gif blink.gif diena lyg ir tinkama,nezinau siandien kankint dar MB ar nebe lotuliukas.gif blush2.gif
Zemyna32
QUOTE(gelsvas drugelis @ 2011 10 04, 10:07)
labas rytas,prisiduodu ir as.Kaip manot mano O siandien?ar cia per mazas pakilimas? g.gif  blink.gif diena lyg ir tinkama,nezinau siandien kankint dar MB ar nebe lotuliukas.gif  blush2.gif
*

prie tokios stabilios BT, gali būti ir šiandien, bet aiškiau bus, po kelių dienų ax.gif
*GALATĖJA*
QUOTE(gelsvas drugelis @ 2011 10 04, 11:07)
labas rytas,prisiduodu ir as.Kaip manot mano O siandien?ar cia per mazas pakilimas? g.gif  blink.gif diena lyg ir tinkama,nezinau siandien kankint dar MB ar nebe lotuliukas.gif  blush2.gif
*

Tai kad man regis jau pakankamai prikankinai biggrin.gif . Galit kokia dienele ir patinginiauti.
Forinta
Prisiduodu naujiems namučiams.

user posted image

Laukiu O ir kankinsiu jau MB su ND biggrin.gif
Ziuokute
QUOTE(Forinta @ 2011 10 04, 11:44)

Laukiu O ir kankinsiu jau MB su ND  biggrin.gif
*

a va toks klausimelis iskilo: tai ir per mmm kaip pastebejau SB kankini? g.gif sori kad biskiuka ne i tema, bet pastebejau pas tave per pati sirgima ND buvo.....
Forinta
Būna kartais pasitaiko blush2.gif
.sniege.
o buna kad OT nerodo O g.gif , o ryte daryti OT tiesa rodo, ar reik butinai po piet g.gif , lyg isskiros keicias, bet gal jos buna kelios dienos, bet kolkas OT nieko nerodo g.gif , nes kiek zinau OT kai parodo tik po poros dienu O ivyksta, tai taip gaunas kad dar kokias 3-4 dienas nieko nebus g.gif
aureka
QUOTE(Ziuokute @ 2011 10 04, 09:07)
aureka, o ka as tau sakiau, kad kilsi  bigsmile.gif
*

Is kur zinai bigsmile.gif Kilstelejo, bet kaip idomiai.Nubudus buvau apie puse 7 ir pamatavau tycia, tai buvo koki 36 doh.gif O paskui matavau 9val ir jau buvo 37.Bet vakar buvo alc.gif smileysex.gif tai irgi galejo itakot ax.gif
Ziuokute
QUOTE(aureka @ 2011 10 04, 15:56)
Is kur zinai  bigsmile.gif  Kilstelejo, bet kaip idomiai.Nubudus buvau apie puse 7 ir pamatavau tycia, tai buvo koki 36  doh.gif  O paskui matavau 9val ir jau buvo 37.Bet vakar buvo  alc.gif  smileysex.gif  tai irgi galejo itakot  ax.gif
*

as turiu tave BP i draugus isitraukusi tai ir marau tavo grafikeli, nereikia cia net taves laukti mirksiukas.gif o smileysex.gif mano BT visai neitakoja, gal del to kad mes is vakaro (pakankamai anksti) pasimyluojam ir ji speja sugryzti i normas mirksiukas.gif lotuliukas.gif
kufuke
Prisiduodu ir as, pagaliau teigimao tikrai ryskaus OT sulaukiau, tai reiks dar pora dieneliu vyrui pasimeilint.. smile.gif

http://www.fertilityfriend.com/home/282120
*GALATĖJA*
QUOTE(aureka @ 2011 10 04, 15:56)
Is kur zinai  bigsmile.gif  Kilstelejo, bet kaip idomiai.Nubudus buvau apie puse 7 ir pamatavau tycia, tai buvo koki 36  doh.gif  O paskui matavau 9val ir jau buvo 37.Bet vakar buvo  alc.gif  smileysex.gif  tai irgi galejo itakot  ax.gif
*

O kada tu siaip nusistacius laika, kai visada matuoji?
aureka
QUOTE(Ziuokute @ 2011 10 04, 15:02)
as turiu tave BP i draugus isitraukusi tai ir marau tavo grafikeli, nereikia cia net taves laukti  mirksiukas.gif o smileysex.gif mano BT visai neitakoja, gal del to kad mes is vakaro (pakankamai anksti) pasimyluojam ir ji speja  sugryzti i normas  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif
*

Aaaa mat kaip, o as galvoju kaip cia yr biggrin.gif

QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 10 04, 15:06)
O kada tu siaip nusistacius laika, kai visada matuoji?
*

Nustacius 8.50
*GALATĖJA*
QUOTE(aureka @ 2011 10 04, 16:28)
Aaaa mat kaip, o as galvoju kaip cia yr   biggrin.gif
Nustacius 8.50
*

Na tada 6.30 ryskiai per anksti, jeigu pasimatavus pirma karta nesikelei i wc ar siaip ko, manau antrasis rodmuo teisingas. Bet kaip keista, toks didelis skirtumas g.gif
Zemyna32
QUOTE(kufu @ 2011 10 04, 15:04)
Prisiduodu ir as, pagaliau teigimao tikrai ryskaus OT sulaukiau, tai reiks dar pora dieneliu vyrui pasimeilint.. smile.gif

*

kokia aukšta BT tau pirmoj fazėj laikosi g.gif Ar taip visada ?
kufuke
QUOTE(Zemyna32 @ 2011 10 04, 15:32)
kokia aukšta BT tau pirmoj fazėj laikosi g.gif Ar taip visada ?
*

aha, pas mane ir antroj fazej auksta, paprastai apie 37,2
Zemyna32
QUOTE(kufu @ 2011 10 04, 15:35)
aha, pas mane ir antroj fazej auksta, paprastai apie 37,2
*

tada linkiu vaisingų ND mirksiukas.gif
Sunflowers
user posted image
labas vakaras , pas mane visdar bardakas verysad.gif
angel08
QUOTE(Sunflowers @ 2011 10 04, 20:57)
user posted image
labas vakaras , pas mane visdar bardakas  verysad.gif
*

nu tikrai lb idomiai,teks palaukti
Ziuokute
QUOTE(Sunflowers @ 2011 10 04, 19:57)
user posted image
labas vakaras , pas mane visdar bardakas  verysad.gif
*

O NT nebandei pagadinti g.gif o siaip tai nezinau ka pasakyti - greiciausiai anovuliacinis si kart pas tave, o cikliukai reguliarus ar megstantys pakvailioti? rolleyes.gif
Sunflowers
nt bandziau pries savaite kai pradejo mausti pilva ir nugara , jei dar pora dienu nesirodys gadinsiu dar viena , ciklai nors geriau kontraceptines nebuvo vienodi , vienas 27 , kitas 28 , kitas dar ilgesnis budavo , pries kontraceptines buvo siaubo filmas viena menesi budavo kita ne doh.gif zodziu berods nieks nesusitvarke verysad.gif
laumzirgio namai
sveikos, na jūs aktyvuolės šaunuolės, sunku man ir spėt koja kojon smile.gif prisiregistruoju ir aš, tik kol mm tai nėr ko man dar ir rodytis... lauksiu O ir tiek.
Linkiu visoms sėkmės!!!
Ziuokute
Labas rytas mirksiukas.gif pasirodau su savo BT, vakar gydytoja sake kad viskas gerai, po poros menesiuku degsim zalia sviesa planavimui, o pateplioti gali, nes prie desines kiausides yra laisvo skyscio (greiciausiai kraujuko).....
Forinta
Labas rytas,

As irgi pasirodau. Krentam zemyn ir laukiam O. smile.gif

user posted image
*GALATĖJA*
Labas rytas. Rodausi ir as

Nezinau koks sios dienos rodmens tikslumas, nes uzmigau tik paryciais, visa nakti skrandi raize, prasivarciau iki kokios 2-3 valandos stabiliai... verysad.gif
kufuke
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 10 05, 07:11)
Labas rytas. Rodausi ir as

Nezinau koks sios dienos rodmens tikslumas, nes uzmigau tik paryciais, visa nakti skrandi raize, prasivarciau iki kokios 2-3 valandos stabiliai...  verysad.gif

Vis tiek grazu mirksiukas.gif uz skausmus 4u.gif

Rodaus ir as smile.gif

angel08
sveikutes smile.gif as siand truputi pakritau,bet vistiek manau kad jau po O. tik labai skauda sona ir nugara g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.