Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Svetimas katinas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Katės
Eaglute
Prieš dvejus metus nusipirkom namą, seni šeimyninkai paliko du katinus, vieną atidavėm, o kito niekas nenori imt. Iš pradžių manėm, kad ji paliksim, bet kad namie jo laikyt negalim, nes jis yra pastoviai purvinas ir nepripratintas prie namų sąlygų. Kaimynai sako, kad jis benamis ir prisiglaudė čia. Šeriam gerai, bet jis vis tiek varo pas kaimynus ir jei jų namo durys būna pravertos, būtinai, ką nors pavogia. Bastosi po siukšlynus. Vyras kartais lakstydamas ten ir atgal neuždaro gerai verandos durų, tai atidaro su letena ir būtinai išverčia šiukšlių dėžę, nors joje nėra nieko valgomo doh.gif o jei tenai palikti maišai su šiukšlėm, juos sudrasko, ko jis ieško, jei būtų alkanas suprasčiau. Kai su vaiku išeinam į lauką (vaikui 16 mėn) lenda prie vaiko, o tam aišku norisi kačiuką paglostyt, bet kad jis gali kom nors apkrėst.
Pavargom nuo šito katino ir jo piktadarysčių. Ką su juo daryt, patarkit?
Nepamanykit, kad esu migera, bet gal jį užmigdyt? Norėtume normalaus katino, bet jis jaučiasi šeiminynku ir nieko prie namo neprileidžia, tą katytę, kurią atidavėm baisiai draskydavo, ji vargšė tik ėst ir išlįsdavo iš garažo.
Labiausiai pykstu ant tų šeimyninkų, kad paliko šias kates, bet jie toli...
gravel
Joooo... Nepavydėtina situacija... Toks katinas pas kitus šeimininkus irgi taip elgtųsi - jis gi laukinis. Jaučiasi tų namų šeimininkas. Net nežinau, ką patarti... Gal tikrai reiktų migdyti?
Eaglute
Vyras juokiasi, sako, ne katinas, o monstras, bet man visai nejuokinga schmoll.gif
Dar sako, jei užmigdysi, bus ant sąžinės doh.gif bet aš dėl to tikrai nesijaudinsiu, mane grauš sąžinė, jei jis vaiką kuo nors užkrės.
SoftKiss
Nuvešk į prieglaudą.
gravel
Linqlinq, kam į prieglaudą? Jokiems kitiems žmonėns nelinkėčiau tokio pabaisiuko namuose įsigyt... Ir būtų gaila geraširdžių žmonių, kurie pasiryžę paimti vargšą kačiuką iš prieglaudos...
Ne išeitis. Sunku net pagalvot, bet NE išeitis atiduot į prieglaudą ir kitiems užkraut vargą ir katinui stresą persikraustymo. Manau, kad jis greičiausiai pabėgtų iš kitų namų.
TaGre
ATIDUODAMA Į PRIEGLAUDĄ, PASMERKSI GYVŪNĄ BAISIOMS KANČIOMS. SĄLYGOS PRIEGLAUDOJE KAIP BAISIAUSIAS KOŠMARAS. PABANDYK PASKELBTI ŠIAME PUSLAPYJE (ŽIŪRĖK NUORODĄ), GAL KAS SUSIDOMĖS, NEKREIPDAMAS DĖMESIO Į CHARAKTERĮ
Eaglute
TaGre pabandysiu, bet jam toli iki mielo katinėlio lotuliukas.gif o plius dar nejaunas doh.gif bet gal kas imsis perauklėt g.gif
TaGre
Gal kas išeis
Atiduoti gyvūną į prieglaudą - tai reiškia pasmerkti jį ilgai ir kankinančiai mirčiai. Koks blogas jis bebūtų, to tikrai nenusipelnė
Tada geriau jau migdyčiau
Akin
QUOTE(Eaglute @ 2006 03 17, 13:22)
Pavargom nuo šito katino ir jo piktadarysčių. Ką su juo daryt, patarkit?
*

Rizikuoju būti kitų išbarta blush2.gif, bet aš to katinėlio nemigdyčiau ir į prieglaudą nevežčiau. Tiesiog išvežčiau jį kur nors toliau. Jei jį taip traukia šiukšlynai, ir jei jis laukinukas, tikrai nepražus. Na, bet čia tik mano nuomonė. Tikrai taip nesielgčiau su kiekvienu katinu, bet su šitu, tai taip.
TaGre
Išmestų gyvūnų nelaukia gyvenimas rojuje
Pradedam mėtyti šunis ir kates, paskui
pereinam prie vaikų...
Netaikau niekam konkrečiai
Rozel
Turiu katę.Nepriklausomą, bet labai mielą.O ir ant rankų leidžiasi paimama.Bet ne visada taip buvo....Priglaudėm mes ją iš kiemo.Na tikslaiu ji įsiprašė į namus, nes gyvenam pirmam aukšte. smile.gif Iš pradžių buvo labai baikšti, net šnypšdavo išsigandus, bet pamažu, pamažu....Manau reikia turėti labai dauk kantrybės.Ir jei katė pajus kad visi ją myli, visad gaus tuio pačiu laikuI ėsti, TAI IŠ LAUKINUKĖS VIRS miela būtybe...na bent pakenčiama tai tikrai smile.gif
Papildyta:
Galit ir kitą katiną įsigyti.Gal tas kiek išmokys jūsų užsispyrėkį bent kiek tvarkos...
ursa
QUOTE(TaGre @ 2006 03 18, 23:28)
Išmestų gyvūnų nelaukia gyvenimas rojuje
Pradedam mėtyti šunis ir kates, paskui
pereinam prie vaikų...
Netaikau niekam konkrečiai
*

Pritariu 4u.gif . Tik jau ne išmesti ir ne į gyvūnų prieglaudą. Yra dvi išeitys:
1) užmigdyti;
2) pamilti jį tokį, koks yra.
Katės kerštingos, jei baramos ar skriaudžiamos. Jos nepriklausomos, bet atsidavusios, ir tik į meilę atsako tuo pačiu. Be to kažkur skaičiau, kad nesutampa mažų vaikų ir kačių bioritmai tongue.gif . O dėl ligų, tai galima paskiepyti. smile.gif
Taip kad kantrybės ir dar kartą - KANTRYBĖS.
palme
Mes gyvename su gyvūnais tam, kad būtų gera ir jiems ir mums, bet šioje situacijoje manau meilės šeimininkams nejaučia katinas ir šeimininkai kaip supratau tikrai nealpsta dėl katino...

O aš nepabijosiu tapti nepopuliari blush2.gif bet manau kad reikia migdyti...
CaCalialia
O jeigu to laukinuko nešerti, juk jis ir taip patikrina šiukšliadėžes. Gal ir pats išeis kitur, pritaps, jis matyt rodo pykti dėl pasikeitusių šeimininkų. O kačių gyvenime kokių tik keistenybių nebūna. Kažkada pas mano gimines į sodybą vaikų auginti ateidavo kaimynų katė. Pas giminaičius "kaiminka" nesimaitino, tik palėpėje lizdą susitverdavo ir praregėjusius jauniklius išdidžiai parnešdavo savo tikrai šeimininkei. Giminaičiai katės nelietė, ramybės nedrumstė, bet ir nešėrė. Taip ir buvo dviejų namų ponia. ax.gif
Eaglute
QUOTE(Akin @ 2006 03 18, 17:24)
Rizikuoju būti kitų išbarta  blush2.gif, bet aš to katinėlio nemigdyčiau ir į prieglaudą nevežčiau. Tiesiog išvežčiau jį kur nors toliau. Jei jį taip traukia šiukšlynai, ir jei jis laukinukas, tikrai nepražus. Na, bet čia tik mano nuomonė. Tikrai taip nesielgčiau su kiekvienu katinu, bet su šitu, tai taip.
*

Labai sunku apsispręst, prisipažinsiu buvo ir tokia mintis, visi artimėji, o ir kaimynai ragina iki šiol taip padaryt, bet sąžinė neleidžia. Pati nekenčiu žmonių, kurie išveža savo gyvunėlius, bet čia kaip ir ne mūsų katinas, o išeina, kad mes vis tiek už jį atsakingi. Vienas vargas.

QUOTE(Rozel @ 2006 03 21, 22:44)
Galit ir kitą katiną įsigyti.Gal tas kiek išmokys jūsų užsispyrėkį bent kiek tvarkos...
*

Jis visas lyg kasdien balose maudytųsi ir šiaip matosi, kad ligotas, nenoriu svetimo katino, bet jis vis dar gyvena pas mus

QUOTE(CaCalialia @ 2006 03 28, 13:28)
O jeigu to laukinuko nešerti, juk jis ir taip patikrina šiukšliadėžes. Gal ir pats išeis kitur, pritaps, jis matyt rodo pykti dėl pasikeitusių šeimininkų.

Jei ne aš, tai vyras pašeria, nors nemyliu jo visiškai, o vakar jau norėjau gala jam padaryt (mintyse tik smile.gif ) vėl patvarkė mūsų maišą su šiukšlėm doh.gif

Ne žmogus, o taip sunku apsispręst kur ji padėt g.gif
Nei karto nebuvau jo paglosčiusi, nes jis toks šlykštus.
Po poros savaičių atitirps žemė ir skambinsiu veterinarei, tegul atvažiuoja.

Ačiū už patarimus
Rozel
Na nieko keisto kad taip elgiasi, juk tai jo namai.Prieš jums atsikraustant jis čia gyveno. Vis dėlto kalti senieji šeimininkai...Bet nejaugi jis tau toks šlykštus?Jei pašertas kad ir purvinas atrodytų visai nieko...O charakteris žinoma ne iš lengvųjų schmoll.gif Aš tai kad ir koks būtų jį palikčiau...Kai pagalvoju, kad ir krečia mano katė"šunybes' visvien aš ją myliu. wub.gif Nepyk ,bet tiesiok niekaip negaliu įsijausti į tavo kailį. negalvodama apie savo katytes.
Papildyta:
Pataisa"Aš tai kad ir koks būtų jį palikčiau...".Turėjau minty nepalikčiau. Ir kaip gi aš taip susimaišiau...
Papildyta:
smile.gif Nepalikčiau reiškia auginčiau wub.gif wub.gif wub.gif doh.gif
sidabrinekuoja
Noreciau paklausti katinu myletoju ar gali katyte iskeisti savo namus i svetimus. Pries menesi su seima persikelem gyvent i nauja vieta ir pastebejom aplink namus besisukiojancia katyte. Kelis kartus pamaitinom ir ji pas mus apsigyveno blink.gif . Ispradziu ateidavo tik ryte papusryciaut, veliau ir papietaut, o dar veliau eme ant duru rankenos sokinet. Dabar jau ir nakvoja pas mus. Verziasi i namus ir nors tu ka. Labai noreciau ja pasilikt, bet itariu, kad ji kazkam priklauso. O taip norisi ja pasirupint, vargsiuke turi blusu. Labai meili, su antkakliu. Klausem kaimynu kieno ji, bet niekas nezino. Palyginti su kaimynu katinais labai jau liesa. O gal bename? Ar gi gali kate savus namus iskeist i svetimus g.gif
Lūšis
Manau, kad gali. Jei svetimi duoda skanesnį maistą, rodo daugiau dėmėsio ir labiau rūpinasi nei savi 4u.gif
Jūsų atveju, katytė turi blusų ir yra liesoka, tai arba šeimininkai nelabai ją prižiūri ir lepina, arba ji jau benamė unsure.gif pavartykit skelbimus internete, gal rasit, kad kažkas ieško jūsų katytės ax.gif
Jei nerasčiau skelbimų, o ir kaimynai nieko nežino, katytę pasilikčiau. Jei ji ateina pas jus, vadinas jai čia geriausia 4u.gif
sidabrinekuoja
wub.gif
QUOTE(lushis @ 2007 11 30, 10:42)
Manau, kad gali. Jei svetimi duoda skanesnį maistą, rodo daugiau dėmėsio ir labiau rūpinasi nei savi  4u.gif
Jūsų atveju, katytė turi blusų ir yra liesoka, tai arba šeimininkai nelabai ją prižiūri ir lepina, arba ji jau benamė  unsure.gif  pavartykit skelbimus internete, gal rasit, kad kažkas ieško jūsų katytės  ax.gif
Jei nerasčiau skelbimų, o ir kaimynai nieko nežino, katytę pasilikčiau. Jei ji ateina pas jus, vadinas jai čia geriausia  4u.gif
*

Aciu uz atsakyma. 4u.gif Galvoju pakeisti antkakli. Jeigu niekas i tai nesureaguos tai arba ji neturi namu ir niekam nerupi, arba jau negrizta i senus namus. Taip idomiai ispradziu elgdavosi rolleyes.gif , kaip laikrodis. Kiekviena ryta 7. 20 prie duru sededavo ir kniaukdavo. Tiesa, dar norejau paklaust ar nera blogai , tai kad ji laka tik piena, i vandenuka net neziuri. unsure.gif
Monoceros Devi
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2007 11 30, 10:18)
wub.gif
Aciu uz atsakyma.  4u.gif Galvoju pakeisti antkakli. Jeigu niekas i tai nesureaguos tai arba ji neturi namu ir niekam nerupi, arba jau negrizta i senus namus. Taip idomiai ispradziu elgdavosi rolleyes.gif , kaip laikrodis. Kiekviena ryta 7. 20 prie duru sededavo ir kniaukdavo. Tiesa, dar norejau paklaust ar nera blogai , tai kad ji laka tik piena, i vandenuka net neziuri. unsure.gif
*

o gal čia tos katės ankstesni namai?
sidabrinekuoja
QUOTE(Deviante @ 2007 11 30, 12:02)
o gal čia tos katės ankstesni namai?
*

Net nezinau. g.gif Cia puse metu niekas negyveno, o pries tai sitas namas buvo nuomojamas.
Tangomanija
4u.gif Sveikos kaciu myletojos.Gal kas galite patarti kaip greiciau susidraugauti su svetima kate.Ta kate atveze senutei , kuria dabar priziuriu. Kates seimininke mire ir ja 4menesius buvo priglaududi mirusios seimininkes drauge.Deja , drauge daug metu turi savo kate ir juodvi per tuos 4 men . taip ir nesusidraugavo. Dabar ji cia jau 2 savaites .Taciau visa laika slepiasi kazkur name.Valgo ir savo reikalus atlieka tik nakti. Kaip su ja susidraugauti , nes tikrai myliu kates ir man gaila jos - kazkur besislepiancios ir vienisos. Ji namine kate buvo yra ir bus. Namas didelis , bala zino kur ji lindi per dienas, atrodo , kad nei nera jos .Tik rytais matau kad pavalgyta , isvalau dezute , ipilu sviezio vandens....
Colomba
QUOTE(Tangomanija @ 2011 09 14, 22:21)
4u.gif Sveikos kaciu myletojos.Gal kas galite patarti kaip greiciau susidraugauti su svetima kate.Ta kate atveze senutei , kuria dabar priziuriu. Kates seimininke mire ir ja 4menesius buvo priglaududi mirusios seimininkes drauge.Deja , drauge daug metu turi savo kate ir juodvi per tuos 4 men . taip ir nesusidraugavo. Dabar ji cia jau 2 savaites .Taciau visa laika slepiasi kazkur name.Valgo ir savo reikalus atlieka tik nakti. Kaip su ja susidraugauti , nes tikrai myliu kates ir man gaila jos - kazkur besislepiancios ir vienisos. Ji namine kate buvo yra ir bus. Namas didelis , bala zino kur ji lindi per dienas, atrodo , kad nei nera jos .Tik rytais matau kad pavalgyta , isvalau dezute , ipilu sviezio vandens....
*

Manau, kad atsiras susidūrusių su tokia situacija ir ką nors patars. Nežinau ar mano patarimas tikrai geras, bet aš pamėginčiau surasti katę, ir uždaryti kambaryje, kuriame Jūs dažniau būnate. Su dėžute, maistu, vandeniu. Tada jau ji Jus matytų, galėtumėte pabandyti pažaisti su ja, neturėtų tiek daug vietos slėptis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.