Nors pirmosios ir neimanoma pamirsti,bet stengiuosi apie ja daug negalvoti.Laikydama lelyte ant ranku,nenoriu kad ji jaustu jog mama yra liudna.Matau tuo metu tik ja,ir galvoju tik apie ja
Pamaciusi dvi juosteles negalejau patiketi,kad ir vel as laukiuosi
Si nestuma teko tik karteli savaitei apsigyventi ligoninej. 24sav. buvo prasideje lengvi saremiai.Nuo tos dienos daugiau ir nebedirbau.Darbdavys,nenorejo rizikuoti ir issake draudima darbui.Tomis dienomis daug ilsejausi,miegojau ir mezgiau,mezgiau....Kartais net iki 2val.nakties sededavau su mezginiu rankose.Su malonumu pirkau visokius niekucius leliukui.Viska rinkau,kad tiktu ir berniukui ir mergaitei,mat nenorejau zinoti kas bus.Laukiau siurprizo
Pirmus judesiukus pajauciau 19sav. Labai nerimavau del pilvuko dydzio.Norejau dydelio,dydelio,o buvo mazuliukas
Pasimatymo data buvo numatyta 23.08 nors nuojauta buvo,kad leliukas islis tik po savaiteles.
Taip ir buvo......
Kiekviena diena - nakti laukiau,bet leliukui matyt buvo ten geriau.
Praejus savaitei,gyd. daugiau nebenorejo laukti,o ir vandenu jau buvo mazoka.Tai su visais daiktais 30.08 8val. prisistaciau i ligonine.Ten paziurejus,vel gi jokio veiksmo,ko pasekoje gaunu skatinamojo gelio ir po dvieju minuciu jau jauciu saremius.Sunkus,bet su tarpais kad galiu atsidusti.Apie 12val. tevai bei kavalierius susiruose i namus papietauti,nes gyd, patvirtino kad dar viskas uztruks.As pagulineju palatoj ir po valandos einu vel tikrinti sirdutes.Saremiu stiprumas vis tas pats,bet tarp ju tarpai tik kas dvi tris minutes.Kvepuoju,kaip mokino,bet pradeda dar ir galva suktis.Siulo man nuskausminamu,pasimetu nes nezinau ar man ju reikia.Ar cia jau saremiai ohoho,ar bus dar skaudziau....
Vos islipu is vonios,uzsikabarioju ant lovos ir vis dejuoju,dejuoju.Palieka mane siek tiek viena,o man toks jausmas kad i WC butu neblogai nueiti.Pasakius ta akuserei,ji nustersta ir kviecia gyd. Liepia dar nestumti,bet man kitaip nesigauna,viskas vyksta automatiskai.Tik jauciau kad man kojas stipriai laiko ir sako,kada stumti galiu.Tarp stumimu vis girdziu kaip mano telef. skamba,o kaip nervuoja mane tas skambutis.Visa reikala gadina
Pirmus kartus stumti nelabai kaip sekesi,bet po keturiu rimtu stumimu 16val. kazkas isslydo.TYLU!As jau ir numirti spejau ant to stalo,kol nepamaciau i mane ziurinciu dvieju dideliu,melynu akiu.....
Suleido man dar kazkokiu vaistu ir po vieno stumimo uzgime placenta.O veliau prasidejo visas siuvinejimas.Lelyte slido taip greitai,kad teko mane kirpti.Siuvinejo mane apie valanda,o lelyte gulejo pas mane ir vis klapsejo akytemis.
Po visu proceduru bandem is karto valgyti,kas gavosi aisku ne iskarto.Bet tas malonumas,matyti savo lelyte,jausti ja salia
Greitai ir gimines subego issigande kad negali prisiskambinti,nespejo
Mums jau menesiukas,auginam svori po truputi.Deja taip ir neismokom gerai imti papo
Praejus po gimdymo porai savaiciu pasiilgau savo
Defnei Salomejai 4dieneles