Idomu kokie yra Jusu megstamiausi subproduktai ir ka ish ju skanaus gaminate?
Kugelis su kiauliu kojytem, virta karka su alum, virtos kiauliu ausytes ir uodegytes. Niam niam niam kaip skanu, net seile tįsta.
Subproduktus labiausiai megstu vistienos: sirdeles, kepeneles, skrandukus, kakliukus (sriubai). Is galviju sirdies ir plauciu mano mama daro idara cepelinams
MAN LABAI PATINKA ĮDARAS LIETINIAMS BLYNAMS IŠ PLAUČIUKU. AŠ KIAULIENOS PLAUČIUKUS IŠVERDU, SUMALU IR JUOS PEKEPINU SU PRIESKONIAISIR. ĮDARA DEDU Į LIETINIUS BLYNUS . LABAI LABAI SKANU.
Į keptuvę dėti su šaukštu. kotletų masė neturi būti kieta. Iškeptus kotletukus trumpai patroškinti grietinėje. Labai sveika.
As tuos vistu vidaus organus megstu, bet kaip tik girdejau, kad labai nesveika
O kiaules tai uodega kugelyje labai gardu.
Kepenėlės troškintos grietinėlėje
Troškintos grietinėje - NUOSTABU
Man tai labai
SUper paprasta ir skanu
sakykit,o kam zmones perka vistienos odeles,pvz.,saldytas?maciau turguj ir tokiu dalyku
yra su odelėm patiekalų temoje "kaip pigiai pavalgyti". man tai asmeniškai odelės yra šlykščios.
Sveikos mamytes,
gal kas zinot, kaip yra verdama tokia sriuba, kaip Delano. Nezinau ar kas ragavote, jei taip, tai gal zinot receptuka. Mano seimynai tai labai jau patinka tokia sriubyte, ir noretusi namie issivirti tokios pacios. Ji berots vadinasi mesos siupinys, ar panasiai.
ak mergaitės,labai skanu gerai isvyrtos kiaulių širdeles,su majonezu.primena liežuvį.iš jaučio širdies skanus troškinukas su daržovėmis ir padažu
QUOTE(pilypukė @ 2005 12 13, 08:59) Su odelėmis žinau vieną neblogą receptuką. T.Y. reikia: faršo(man labiausiai patinka kalakutienos, šiaip patarčiau riebesnį), žinoma prieskonių, svogūniukų. Visa tai sumaišome, padarome taip lyg keptume kotletus. Tada vištienos odelės(geriausiai nešaldytos), jas ištiesiame išorine puse į viršų, ir į jas dedame faršo gabalėlį. Padarome "zrazus"(suktinukus) ir kepame orkaitėje, kol odelės apskrus. Prie to, labai skanu keptos bulvės su lupena. Nuplauname bulves, perpjauname pusiai, kad galėtume paguldyti jas stabiliai ant nugarėlės(tos pusės kur odelė) pabarstome prieskoniai ir užeriame aguonomis. Atrodo super ir labai skanu šis patiekaliukas. kaip gerai jog priminet, buvau pamirsusi, ryt neteks kankintis kurybynėse kančiose del pietų gaminimo
aš darau tokias kiaulių ausų salotas, kurios mano mylimajam prie alaus labai patinka,
supjaustyti 2 parūkytas kiaulių ausis, indelis baltų koncervuotų keptų pupelių, agurką įpjaustau šiaudeliais, raudoną svogūną stambiai žiedais supjaustau, raudona papriką šiaudeliais supjaustau, viską sumaišau, paskaninu druska, 5 pipirų mišiniu, užpilu truputuką aliejaus.
is kiaules kojyciu, ausyciu, uodegeles ir liezuvio verdu saltiena, mano seimyna megsta toki salta patiekala, patogu ir i darba isideti.
Del visu kitu dalyku, tai gal tik sirdele esu dariusi, tiek kiaules tiek jaucio: skanu salta su majonezu ir misraines neblogos iseina. O vistu odeles, kaip cia buvo mineta, turguje perku ir as, tik ne sau, o savo sargui kuris lauke prie budos tupi
O aš tiesiog sėdėdami prie televizoriaus ar skaitydamą knygą mėgstu kramsnoti rūkytas kiaulių ausytes, ar skrandukus
QUOTE(Shiduh @ 2005 12 13, 12:58) man patinka, kai jos yra kartu su višta, kepta orkaitėje iki paskrudimo Dievinu kiaulių liežuvius, troškinių prisidarau, arba tiesiog išverdu ir valgau su majonezu. Taip pat iš keptos vištos iškart iškrapštau jos inkstus (turbūt jie taip vadinasi), o iš kiaulių kojų kai verduosi šaltieną, kauliukus nugraužiu ir nulaižau
Sveikos, labai reikia receptuko ar patarimų kaip iškepti kiaulės ausį, kaip ją marinuoti, kokioje temperatūroje ir panasiai. Taip pat gal kas nors zino kur galima butu uzsakyti kepta kiualės ausi Vilniuje?
Turiu V. Mikalausko knygą Taupioji šeimininkė 2. Viena dalis skirta subproduktams. Kažką kažkada gaminau - pavyko. O mama gamina plautines dešras, tik, aišku, nežinau iš ko, bet skanu.
Kažkas klausė dėl vištos škuričių - aš verdu sriubą
Kiaulės kojos skanios tiesiog išvirtos, tik virti reikia kokias 3 val O iš kepenėlių iš viso daug ką galima pagaminti Kakliukai, skrandukai labai tinka troškiniams
Vakar Žaldokynėje valgiau šaltą užkandį - vištų kepenėles su salotų lapais, vynuogėmis, svoguniukais česnakiukais ir kažkokiu saldžiarūgčiu padažu.
Savaitgaly reiks dar kartą užsiskyti ir atidžiau išragauti. QUOTE(aistuzele @ 2005 12 29, 12:46) Su odelėmis žinau vieną neblogą receptuką. T.Y. reikia: faršo(man labiausiai patinka kalakutienos, šiaip patarčiau riebesnį), žinoma prieskonių, svogūniukų. Visa tai sumaišome, padarome taip lyg keptume kotletus. Tada vištienos odelės(geriausiai nešaldytos), jas ištiesiame išorine puse į viršų, ir į jas dedame faršo gabalėlį. Padarome "zrazus"(suktinukus) ir kepame orkaitėje, kol odelės apskrus. Prie to, labai skanu keptos bulvės su lupena. Nuplauname bulves, perpjauname pusiai, kad galėtume paguldyti jas stabiliai ant nugarėlės(tos pusės kur odelė) pabarstome prieskoniai ir užeriame aguonomis. Atrodo super ir labai skanu O kaip suprasti keptos bulves su lupena? As tai valgau virtas bulves su lupena. QUOTE(Viltuliukas @ 2005 12 14, 10:23) Sveikos mamytes, gal kas zinot, kaip yra verdama tokia sriuba, kaip Delano. Nezinau ar kas ragavote, jei taip, tai gal zinot receptuka. Mano seimynai tai labai jau patinka tokia sriubyte, ir noretusi namie issivirti tokios pacios. Ji berots vadinasi mesos siupinys, ar panasiai. Gal ką nors rasi tinkamo šioje temoje
PAUKŠTIENOS SKŪRUTĖS . Kai suspirgini kaip spirgučius, tai labai nesveika, bet jau kaip skanu. Valgom kai tik išspirksta pasibarstom druska ir pipiriukais, o jeigu lieka tai labai skanu kai įdedi į kugelį arba į vėdarus.
PLAUTINĖS DEŠROS. Padaryti faršą iš plaučių, širdžių, būna pirkti tokių mėsdragalių, kurie kotletams perriebūs, ir šeip ne kaip atrodo, bet plautinėms pats tas. Nepagailėti prieskonių ir česnakų. Išverdi ir valgai.Galima parūkinti. Ir tas galvos vyniotinis labai skanu, tik ir vėl gi reikia nepagailėti prieskonių, nes kitaip jaučiasi toks keistas kvapas.
užmačiau parduotuvėj kiaulės ausų .Gal žinot ,kaip skaniai išsivirt jas ?
Kiauliu ausytes dedu i kugeli
merginos, sugalvojau issikepri kiauless koju...Seniau IKI parduotuvej pirkdavau, pirstelius galima apsilaizyti...
kiaules karka +1 kojyte ir iseina gera saltiena.is kepenu darau pasteta,arba supjaustau ir miltuose apvoliojusi iskepu keptuvej.patroskinu su grietines padazu. o stai kotletai is kepenu
o ho kas per liezuvis
QUOTE(pilypukė @ 2005 12 13, 12:59) is odeliu galima pasigaminti suktinukus.i odeles vidu ivinioji farso susuki , pavolioji dziuveseliuose pakepini ant keptuves ,po to ant pora min i orkaite pasauni .valgai su ryziais paskanintais kario prieskoniu.
Su skrandukais neseniai dariau toki troskinuka, virti skrandukai, morkos, svogunai, grietine, tomatas, labai skaniai gavos
mano mama kepdavo dievisko skonio kotletus is karves tesmens, mano drauge valge apsilaizydama pirstus kol nesuzinojo is ko jie pagaminti
AS ISIVAIZDUOJU KAD SKONIS TURETU BUTI KAIP DAKTARISKOS DESROS?AR AS NETEISI?
Mano seimynai patinka kiaules gurnai su zirniais
O DABAR AR YRA TOKIO DALYKO KAIP KARVES TESMUO PIRKTI? IR KAS TIE KIAULES GURNAI?
QUOTE(kliopa @ 2004 06 24, 17:17) Kugelis su kiauliu kojytem, virta karka su alum, virtos kiauliu ausytes ir uodegytes. Niam niam niam kaip skanu, net seile tįsta. Gal kas žinot receptą QUOTE(ramirėja @ 2009 02 28, 17:40) Gal kas žinot receptą Reikia butinai apvirti,nes nespes jos kugelyje issitroskinti,gali dar per puse isilgai jas perkirsti
Na geriausias panaudojimas visokiu kojyciu , ausyciu , uodegyciu ir net snipuku aisku yra saltiena, kaip kas ja verda manau individualu , tik viena ka tikri vertetu zinot tai kad verdant mesyte butina kelis kart pakeisti vandeni , tada ji buna skaidri ir stangri , seip aisku geriausia pamaisyt su gabaleliu jautienos ir aisku viskam isvirus didysis darbas viska supjaustyt nuimt nuo kauliuku (vaikystej buvo vienas megiamiusiu uzsiemimu paciulpt kauliukus kai mama pjaustydavo saltiena, is ju sunkdavosi sultinukas)
O seip kadangi pats dabar tuo kiek pritingiu uzsiimt tai tiesiog kartais issiverdu kojyciu , virti ilgai ir ant mazos ugnies , tada gerai isverda ir mesyte nenukrenta nuo kaulu , verdant idedu lauro lapu , druskos ir pipiru (sveiku) O tada jau padaziukas , kuriam naudoju smulkinta cesnaka acte su siek tiek vandens , pipiru druskos ir cukraus ... |