Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiaulių kojytės, ausytės ir kiti subroduktai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Asta
Idomu kokie yra Jusu megstamiausi subproduktai ir ka ish ju skanaus gaminate? g.gif
kliopa
QUOTE (Asta @ 2004 06 24, 18:13)
Idomu kokie yra Jusu megstamiausi subproduktai ir ka ish ju skanaus gaminate? g.gif

Kugelis su kiauliu kojytem, virta karka su alum, virtos kiauliu ausytes ir uodegytes. Niam niam niam kaip skanu, net seile tįsta. thumbup.gif
smike
Subproduktus labiausiai megstu vistienos: sirdeles, kepeneles, skrandukus, kakliukus (sriubai). Is galviju sirdies ir plauciu mano mama daro idara cepelinams thumbup.gif Man cepelinai tik tada buna "tikri" rolleyes.gif Na dar jautienos kepeneles labai patinka.
AUSRELINA
MAN LABAI PATINKA ĮDARAS LIETINIAMS BLYNAMS IŠ PLAUČIUKU. AŠ KIAULIENOS PLAUČIUKUS IŠVERDU, SUMALU IR JUOS PEKEPINU SU PRIESKONIAISIR. ĮDARA DEDU Į LIETINIUS BLYNUS . LABAI LABAI SKANU. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Aurute
biggrin.gif Labai puikūs išeina kotletai iš kepenų. Jas reikia sumalti, karu primalant truputį lašinukų ir svogūno galvutę. Įmušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų, šiek tiek miltų.
Į keptuvę dėti su šaukštu. kotletų masė neturi būti kieta.
Iškeptus kotletukus trumpai patroškinti grietinėje.
Labai sveika. 4u.gif Turi daug B grupės vitaminų.
Onora
As tuos vistu vidaus organus megstu, bet kaip tik girdejau, kad labai nesveika sad.gif
O kiaules tai uodega kugelyje labai gardu.
Aurute
QUOTE(Onora @ 2005 05 13, 13:26)
As tuos vistu vidaus organus megstu, bet kaip tik girdejau, kad labai nesveika sad.gif
*

Kepenys tai labai sveika. Buvau susirgus bjauria odos liga. Tai man gydytoja liepė būtinai valgyti kepenis 2 kartus savaitėje (butent dėl ten esančių B grupės vitaminų) smile.gif
JOVITA A.
Kepenėlės troškintos grietinėlėje essen.gif
Aurute
Troškintos grietinėje - NUOSTABU thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Romeo
QUOTE(JOVITA A. @ 2005 05 13, 19:27)
Kepenėlės troškintos  grietinėlėje  essen.gif
*

Ir vistu sirdeles troskintos grietineje su svoguniuku be proto skanu essen.gif
viltuke
Man tai labai thumbup.gif liezuvis troskintas baltame padaze
Ping
SUper paprasta ir skanu thumbup.gif Kiaule skojutes isvirtos su prieskoniais o paskui valgant krienu uzsidedi. Tinka prie alaus mmmmmm wub.gif
pilypukė
sakykit,o kam zmones perka vistienos odeles,pvz.,saldytas?maciau turguj ir tokiu dalyku ax.gif
Shiduh
yra su odelėm patiekalų temoje "kaip pigiai pavalgyti". man tai asmeniškai odelės yra šlykščios.
Viltuliukas
Sveikos mamytes,

gal kas zinot, kaip yra verdama tokia sriuba, kaip Delano. Nezinau ar kas ragavote, jei taip, tai gal zinot receptuka. Mano seimynai tai labai jau patinka tokia sriubyte, ir noretusi namie issivirti tokios pacios. Ji berots vadinasi mesos siupinys, ar panasiai. bigsmile.gif unsure.gif
etaruj
ak mergaitės,labai skanu gerai isvyrtos kiaulių širdeles,su majonezu.primena liežuvį.iš jaučio širdies skanus troškinukas su daržovėmis ir padažu biggrin.gif iš plaučiu puikūs įdarai cepelinams ,lietiniams ir koldūnams.is karkos mėsos galima susimalti faršo ir gaunasi labai skaniai minkštai savotiški kotletukai g.gif mmmm....ir dar labai skanu gerai ištrinta kepta karka thumbup.gif Skanaus thumbup.gif
aistuzele
QUOTE(pilypukė @ 2005 12 13, 08:59)
sakykit,o kam zmones perka vistienos odeles,pvz.,saldytas?maciau turguj ir tokiu dalyku  ax.gif
*

Su odelėmis žinau vieną neblogą receptuką. T.Y. reikia: faršo(man labiausiai patinka kalakutienos, šiaip patarčiau riebesnį), žinoma prieskonių, svogūniukų. Visa tai sumaišome, padarome taip lyg keptume kotletus. Tada vištienos odelės(geriausiai nešaldytos), jas ištiesiame išorine puse į viršų, ir į jas dedame faršo gabalėlį. Padarome "zrazus"(suktinukus) ir kepame orkaitėje, kol odelės apskrus. Prie to, labai skanu keptos bulvės su lupena. Nuplauname bulves, perpjauname pusiai, kad galėtume paguldyti jas stabiliai ant nugarėlės(tos pusės kur odelė) pabarstome prieskoniai ir užeriame aguonomis. Atrodo super ir labai skanu
etaruj
essen.gif essen.gif essen.gif tikrai skanu s
šis patiekaliukas. kaip gerai jog priminet, buvau pamirsusi, ryt neteks kankintis kurybynėse kančiose del pietų gaminimo bis.gif
Sibile
aš darau tokias kiaulių ausų salotas, kurios mano mylimajam prie alaus labai patinka,
supjaustyti 2 parūkytas kiaulių ausis,
indelis baltų koncervuotų keptų pupelių,
agurką įpjaustau šiaudeliais,
raudoną svogūną stambiai žiedais supjaustau,
raudona papriką šiaudeliais supjaustau,
viską sumaišau, paskaninu druska, 5 pipirų mišiniu, užpilu truputuką aliejaus.
ruta_zalia
is kiaules kojyciu, ausyciu, uodegeles ir liezuvio verdu saltiena, mano seimyna megsta toki salta patiekala, patogu ir i darba isideti.
Del visu kitu dalyku, tai gal tik sirdele esu dariusi, tiek kiaules tiek jaucio: skanu salta su majonezu ir misraines neblogos iseina.
O vistu odeles, kaip cia buvo mineta, turguje perku ir as, tik ne sau, o savo sargui kuris lauke prie budos tupi ax.gif
cosma
O aš tiesiog sėdėdami prie televizoriaus ar skaitydamą knygą mėgstu kramsnoti rūkytas kiaulių ausytes, ar skrandukus rolleyes.gif Kaip tik ir šiandien šaldytuve jų turiu lotuliukas.gif
Virdzinija
QUOTE(Shiduh @ 2005 12 13, 12:58)
yra su odelėm patiekalų temoje "kaip pigiai pavalgyti". man tai asmeniškai odelės yra šlykščios.
*

man patinka, kai jos yra kartu su višta, kepta orkaitėje iki paskrudimo bigsmile.gif nesveika, bet kartais galima...

Dievinu kiaulių liežuvius, troškinių prisidarau, arba tiesiog išverdu ir valgau su majonezu. Taip pat iš keptos vištos iškart iškrapštau jos inkstus (turbūt jie taip vadinasi), o iš kiaulių kojų kai verduosi šaltieną, kauliukus nugraužiu ir nulaižau ax.gif ir būna visi skruostai lipnūs nuo želatinos.. doh.gif
svetelis
Sveikos, labai reikia receptuko ar patarimų kaip iškepti kiaulės ausį, kaip ją marinuoti, kokioje temperatūroje ir panasiai. Taip pat gal kas nors zino kur galima butu uzsakyti kepta kiualės ausi Vilniuje?
forta
bigsmile.gif Kazkada valgiau kiaules galvos vyniotini-kiek prisimenu,ten buvo manu kruopu,daug cesnako....ir daugiau nezinau ko,bet buvo labai skanu-gal zinot ka nors panasaus 4u.gif
Mytis
Turiu V. Mikalausko knygą „Taupioji šeimininkė 2“. Viena dalis skirta subproduktams. Kažką kažkada gaminau - pavyko. O mama gamina plautines dešras, tik, aišku, nežinau iš ko, bet skanu.
dontstop
Kažkas klausė dėl vištos škuričių - aš verdu sriubą ax.gif Man laaabai patinka tos virtos škuros blush2.gif
Kiaulės kojos skanios tiesiog išvirtos, tik virti reikia kokias 3 val doh.gif
O iš kepenėlių iš viso daug ką galima pagaminti rolleyes.gif skaniausia turbūt jau minėti temoje blyneliai wub.gif
Kakliukai, skrandukai labai tinka troškiniams mirksiukas.gif
niekasnenorėjomirti
Vakar Žaldokynėje valgiau šaltą užkandį - vištų kepenėles su salotų lapais, vynuogėmis, svoguniukais česnakiukais ir kažkokiu saldžiarūgčiu padažu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Padavėja sakė, kad padažas pagamintas iš acto ir medaus. Viskas taip puikiai dera - skanu nerealiai. Gal kas žinote kaip pagaminti tokį padažą ir pamarinuoti tuos svoguniukus - česnakiukus. g.gif
Savaitgaly reiks dar kartą užsiskyti ir atidžiau išragauti. smile.gif
Dovana
QUOTE(aistuzele @ 2005 12 29, 12:46)
Su odelėmis žinau vieną neblogą receptuką. T.Y. reikia: faršo(man labiausiai patinka kalakutienos, šiaip patarčiau riebesnį), žinoma prieskonių, svogūniukų. Visa tai sumaišome, padarome taip lyg keptume kotletus. Tada vištienos odelės(geriausiai nešaldytos), jas ištiesiame išorine puse į viršų, ir į jas dedame faršo gabalėlį. Padarome "zrazus"(suktinukus) ir kepame orkaitėje, kol odelės apskrus. Prie to, labai skanu keptos bulvės su lupena. Nuplauname bulves, perpjauname pusiai, kad galėtume paguldyti jas stabiliai ant nugarėlės(tos pusės kur odelė) pabarstome prieskoniai ir užeriame aguonomis. Atrodo super ir labai skanu
*

O kaip suprasti keptos bulves su lupena? As tai valgau virtas bulves su lupena.
kisule
QUOTE(Dovana @ 2007 01 25, 18:57)
O kaip suprasti keptos bulves su lupena? As tai valgau virtas bulves su lupena.
*

mes irgi kepam bulves su lupenom thumbup.gif tada jos gaunasi kaip ant lauzo keptos rolleyes.gif .Paprasciausiai nuplauni gerai perpjauni i keturias dalis prieskoniu ir kepi thumbup.gif
Asta
QUOTE(Viltuliukas @ 2005 12 14, 10:23)
Sveikos mamytes,
gal kas zinot, kaip yra verdama tokia sriuba, kaip Delano. Nezinau ar kas ragavote, jei taip, tai gal zinot receptuka. Mano seimynai tai labai jau patinka tokia sriubyte, ir noretusi namie issivirti tokios pacios. Ji berots vadinasi mesos siupinys, ar panasiai. bigsmile.gif  unsure.gif
*

Gal ką nors rasi tinkamo šioje temoje ax.gif
remunėlė
PAUKŠTIENOS SKŪRUTĖS . Kai suspirgini kaip spirgučius, tai labai nesveika, bet jau kaip skanu. Valgom kai tik išspirksta pasibarstom druska ir pipiriukais, o jeigu lieka tai labai skanu kai įdedi į kugelį arba į vėdarus.
PLAUTINĖS DEŠROS. Padaryti faršą iš plaučių, širdžių, būna pirkti tokių mėsdragalių, kurie kotletams perriebūs, ir šeip ne kaip atrodo, bet plautinėms pats tas. Nepagailėti prieskonių ir česnakų. Išverdi ir valgai.Galima parūkinti.
Ir tas galvos vyniotinis labai skanu, tik ir vėl gi reikia nepagailėti prieskonių, nes kitaip jaučiasi toks keistas kvapas.
Mantilė
užmačiau parduotuvėj kiaulės ausų .Gal žinot ,kaip skaniai išsivirt jas ?
Anely
QUOTE(Mantilė @ 2007 02 16, 01:25)
užmačiau parduotuvėj  kiaulės ausų .Gal žinot ,kaip skaniai išsivirt jas ?
*

Kiaulės ausys išvirtos su prieskoniais, prieskoninėmis daržovėmis ir druska labai skanu. Išvirus galima supjausčius dėti į bulvių plokštainį. Irgi labai skanus plokštainis
Auksesmama
Kiauliu ausytes dedu i kugeli thumbup.gif nese thumbup.gif neseniai pastebejau,kad manoji jas valgo vienas doh.gif
loona666
merginos, sugalvojau issikepri kiauless koju...Seniau IKI parduotuvej pirkdavau, pirstelius galima apsilaizyti... thumbup.gif . Tikiskilo klausimas, ar reikietu jas apvirti pries kepant, nes kitaip manau ne iskeptu, o sudziutu. tik kaip paskui iskepti kad nesukietetu. IKI tai jos tokios sultingos.... biggrin.gif Patarkit...
JOLKA999
kiaules karka +1 kojyte ir iseina gera saltiena.is kepenu darau pasteta,arba supjaustau ir miltuose apvoliojusi iskepu keptuvej.patroskinu su grietines padazu. o stai kotletai is kepenu schmoll.gif
mamkaa
O cia liezuvis, nu turbut jis irgi skaitosi subproduktas, bet kaip toks papuostu stala. Radau maximos kataloge tai ikelsiu cia nes manau kad mintis tai puiki, tik kazin kaip su pjaustymu butu g.gif
user posted image
Semile
o ho kas per liezuvis bigsmile.gif atrodo tai graziai wub.gif stala tikrai puostu bet su pjaustyu manau jau nekas unsure.gif nisivaizduoju kaip ji supjaustyti graziai mastau.gif
cadra
QUOTE(pilypukė @ 2005 12 13, 12:59)
sakykit,o kam zmones perka vistienos odeles,pvz.,saldytas?maciau turguj ir tokiu dalyku  ax.gif
*

is odeliu galima pasigaminti suktinukus.i odeles vidu ivinioji farso susuki , pavolioji dziuveseliuose pakepini ant keptuves ,po to ant pora min i orkaite pasauni .valgai su ryziais paskanintais kario prieskoniu.
joliteee
Su skrandukais neseniai dariau toki troskinuka, virti skrandukai, morkos, svogunai, grietine, tomatas, labai skaniai gavos
smeizike
mano mama kepdavo dievisko skonio kotletus is karves tesmens, mano drauge valge apsilaizydama pirstus kol nesuzinojo is ko jie pagaminti lotuliukas.gif gaila kad as nemoku, noreciau pasiruost pati biggrin.gif
mmartaa
AS ISIVAIZDUOJU KAD SKONIS TURETU BUTI KAIP DAKTARISKOS DESROS?AR AS NETEISI? g.gif
Paradise777
Mano seimynai patinka kiaules gurnai su zirniais g.gif g.gif plius kokia lengvesne misrainyte rolleyes.gif rolleyes.gif
smeizike
QUOTE(mmartaa @ 2009 02 02, 22:02)
AS ISIVAIZDUOJU KAD SKONIS TURETU BUTI KAIP DAKTARISKOS DESROS?AR AS NETEISI? g.gif
*

ne, tikrai ne daktariska desra, net nemoku to skonio nusakyt g.gif ir jie labai sotus, visa seima juos mego ir daznai prasydavom kad mama ju iskeptu. Noreciau ir dabar ju essen.gif
mamkaa
O DABAR AR YRA TOKIO DALYKO KAIP KARVES TESMUO PIRKTI? IR KAS TIE KIAULES GURNAI?
smeizike
QUOTE(mamkaa @ 2009 02 22, 10:28)
O DABAR AR YRA TOKIO DALYKO KAIP KARVES TESMUO PIRKTI? IR KAS TIE KIAULES GURNAI?
*

na nezinau ar yra, reikes kada nueiti i turgu. Mama pirkdavo Kauno Zaliakalnio turguje, seniai jau buvau, reikes nulekt paziuret ka dar ten gero turi biggrin.gif
ramirėja
QUOTE(kliopa @ 2004 06 24, 17:17)
Kugelis su kiauliu kojytem, virta karka su alum, virtos kiauliu ausytes ir uodegytes. Niam niam niam kaip skanu, net seile tįsta.  thumbup.gif
*

Gal kas žinot receptą g.gif turiu kiaulės kojų,mb nori su jom kugelio,tai dabar mąstau kaip čia padarius rolleyes.gif kugelį gaminti moku bigsmile.gif mane domina pačios kojos,jas apvirti prieš dedant į kugelį reikia g.gif kiek laiko virti,ir vėliau nesmulkinant dėti į kugelį ar kaip g.gif norėtųsi kad iš pirmo karto gautųsi blush2.gif tongue.gif
Neryte
QUOTE(ramirėja @ 2009 02 28, 17:40)
Gal kas žinot receptą g.gif turiu kiaulės kojų,mb nori su jom kugelio,tai dabar mąstau kaip čia padarius rolleyes.gif kugelį gaminti moku bigsmile.gif mane domina pačios kojos,jas apvirti prieš dedant į kugelį reikia g.gif kiek laiko virti,ir vėliau nesmulkinant dėti į kugelį ar kaip g.gif norėtųsi kad iš pirmo karto gautųsi blush2.gif  tongue.gif
*

Reikia butinai apvirti,nes nespes jos kugelyje issitroskinti,gali dar per puse isilgai jas perkirsti mirksiukas.gif
ramirėja
QUOTE(Neryte @ 2009 03 01, 19:34)
Reikia butinai apvirti,nes nespes jos kugelyje issitroskinti,gali dar per puse isilgai jas perkirsti mirksiukas.gif
*

Ačiū už patarimą 4u.gif šią sav bandysiu,tai parašysiu kaip gavosi bigsmile.gif
giedriushka
Na geriausias panaudojimas visokiu kojyciu , ausyciu , uodegyciu ir net snipuku aisku yra saltiena, kaip kas ja verda manau individualu , tik viena ka tikri vertetu zinot tai kad verdant mesyte butina kelis kart pakeisti vandeni , tada ji buna skaidri ir stangri , seip aisku geriausia pamaisyt su gabaleliu jautienos ir aisku viskam isvirus didysis darbas viska supjaustyt nuimt nuo kauliuku (vaikystej buvo vienas megiamiusiu uzsiemimu paciulpt kauliukus kai mama pjaustydavo saltiena, is ju sunkdavosi sultinukas) smile.gif
O seip kadangi pats dabar tuo kiek pritingiu uzsiimt tai tiesiog kartais issiverdu kojyciu , virti ilgai ir ant mazos ugnies , tada gerai isverda ir mesyte nenukrenta nuo kaulu , verdant idedu lauro lapu , druskos ir pipiru (sveiku) O tada jau padaziukas , kuriam naudoju smulkinta cesnaka acte su siek tiek vandens , pipiru druskos ir cukraus ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.