Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nenori sedėti vežime
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
*Lina*
QUOTE(odetee @ 2007 03 14, 08:25)
Sveikutes 4u.gif mano mazius nesiseda lauke i vezimely,nors pats dar nevaiksto doh.gif nebezinau ka daryti verysad.gif ,taip atsitiko pries kelias dienas,neisivaizduoju ka daryti,niekur negalim iseiti lauke,palaikau ant ranku,o sunkus ilgai neprilaikysi jo ir namo einam.ant ranku buna,o i vezimely nesiseda,isitempia ir rekia verysad.gif .labai prasau  patarkite,gal kam taip buvo?nebezinau ka daryti?kaip ikalbinti sesti i vezima? 4u.gif
*

aš irgi susidūriau su tokia bėda,kai dukrytei buvo 6mėn,vežime ramiai pasėdėdavo max pusvalandį ir nei iš šio nei iš to paleisdavo kakarynę,nekartą teko vaiko namo ant rankų neštis ir stumti vežimą.Iš pradžių dar sudomindavau žaisliukais kurios pririšdavau vežime,bet neilgam greit pabosdavo.Tai kai eidavom į lauką atsisėdavau ant suoliuko vaikas ant keliu ir žaisdavom tai,nueinam kokios gėlytės,medelio vaikų pažiūrėti.Paskui išmoko stovėti įsikibus,tai noriai stovėdavo įsikabinus į vežimą ar suoliuką.Tas nenoras sėdėti mums tęsėsi beveik iki 10,5mėn.Išmoko vaikščioti ir visos bėdos baigėsi ir iki dabar gana oriai vežime sėdi,pati kartais ir įlipa,aišku būna kaprizų ,bet retai.

Mamytei linkiu kantrybės 4u.gif
K.KEITE
sveikutes. biggrin.gif kad ir patarti ka daryti negaliu,nes nezinau.mano sunus kai ismoko zengti pirmus zingsnius,nesesdavo i vezimeli,budavo rekimai ir t.t.tad mes atsisakeme vezimelio nuo 1 metuku.ieskojome budu kaip pakeisti vezimeli kuo nors kad lauke galetume pabuti ilgiau doh.gif .is pradziu buvo nesiojimo ant ranku,po to vaiksciojau uz rankutes laikydama,velaiu nupirkome masinele kuri jam labai patiko ir noriai joje sedejo.taip ir augome.dabar turiu dukryte ir dziaugiuosi kad ji tokio kaprizo neturi. thumbup.gif

------------------------------
user posted imageuser posted image

user posted imageuser posted image

Lina77
smile.gif Va va pas mus irgi tokia pat problema, jau nebežinau nei ką daryti o bernas sunkus smile.gif leidome jam pačiam išsirinkti vežimuką, bet vistiek nesėdi ir viskas.
žibutė
Net nežinau ką ir patart, nes pas mane panašiai, neišmanau ką ir daryt doh.gif Maniškei dar negalima sėdėt, jai tik 4,5 mėn, bet ji neguli vežime nor tu ką doh.gif Ankščiau nebūdavo tokių problemų, išeidavom į laukutį ir ji užmigdavo, o dabar be šansų doh.gif įtariu, kad jai nebeįdomu gulėt, nori viską stebėt, bet dar nesodinu, nors pati jau sėdasi....Tai irgi palaikau ant rankų kol pavargstu ir namučio verysad.gif
isola
pas mus buvo tas pats tai aš pradėjau "sodinti" į tą poziciją kur pusiau gulom.... nežinau kaip vadinasi... tai nieko pabūna bet toli nuo namų neinam nes bet kuriuo momentu gali užsispirti ir nesėdėti visai doh.gif
monyte
Taiiiip g.gif Migle irgi zysti pradeda is pradziu su zaisliukais sudominu,na,o kai jau niekas nebeidomu,imu ant rankos,nes su kita vezima reik stumti,ir keliaujam.JAi 5,5 men.
Nanett
Dunja, uzuojauta tau. Maniskei dar tik 10 menesiu, bet jau tokio svorio ir jei sumasto but ant ranku, tai nelieka nieko kito, kaip imt ant ranku. "Plikomis" rankomis jos toli irgi nepanesu

Mazi vaikai intuityviai jaucia, kas jiems geriausia. Nuo mamos ranku daugiau visko matyt nei is vezimo, reiskia, vaikui is aplinkos ateina daugiau stimuliacijos, jis daugiau ismoksta. Be to, vaikas mamyte myli, jam salia jos saugu, gera, negi uz toki jo poreiki ji reikia smerkti ir bausti?!

Jei vaikas kategoriskai atsisako sedeti vezime, tada manau reikia ne bandyti palauzti vaiko valia ir butinai ji ten ikisus laikyti, o ieskoti alternatyvu vezimui, kurios butu gerai ir vaikui ir mamai.

As tokiems atvejams turiu tokia nesyne, vaikjuoste vadinasi, kuri ypac tinka jau didesniam vaikui, nes geriausiai is mano visu zinomu nesyniu paskirsto svori per pecius, nugara ir liemeni. Mes naudojome ja nuo mazu dienu, tai mano nugara po truputi prie dukrytes augancio svorio priprato, tai dabar man is viso nera jokio skirtumo, kur dukra sedi, vezime ar vaikjuosteje. Bet ir taip velai pradedant, geriau ji, negu nieko.
-rasa-
pažįstama situacija.
nenori - nepriversi.
išeitys: keisti vežimą arba keisti požiūrį į sėdėjimą vežime tongue.gif
Gyvačiukas
Turėjom tą problemą 8-9 mėnesių,kai pradėjo pati įsikibus vaikščioti,tai ir lauke norėjo lėkti,dabar kuo puikiausiai sėdi,pavaikšto ir pati ropščiasi sėstis lotuliukas.gif
erikanas
Ir mes buvome susidūrę su nenoru būti važime - kokį ketvirtą menesį kol užmigusi važiuodavo - viskas gerai smile.gif , o tik pribusdavo - ir jau triukšmas... Tuomet įsigijome vaikjuostę, o vežimėlis kuriam laikui buvo pamirštas, tačiau po poros mėnesių, kai pradėjo po truutį sėdėti - visai įdomus pasidarė ir vežimėlis, nes suprato, kad ir iš jo gali daug ką pamatyti smile.gif Nors vaikjuostės taip pat neatsisakėme
Christinux
QUOTE(erikanas @ 2007 05 28, 11:45)
Ir mes buvome susidūrę su nenoru būti važime - kokį ketvirtą menesį kol užmigusi važiuodavo - viskas gerai  smile.gif , o tik pribusdavo - ir jau triukšmas... Tuomet įsigijome vaikjuostę, o vežimėlis kuriam laikui buvo pamirštas, tačiau po poros mėnesių, kai pradėjo po truutį sėdėti - visai įdomus pasidarė ir vežimėlis, nes suprato, kad ir iš jo gali daug ką pamatyti smile.gif Nors vaikjuostės taip pat neatsisakėme
*

mums tas pats
septyniuke
Ir mes turėjom šį reikalą. Dabar kažkaip visai nieko, lyg susitvarkė.
deltadu
Taip paciai ir mums.Vezime nepaveziosi.Budavo, nesu leliu ir dar sone jo vezima stumiu. doh.gif Nuo 10 men. pradejom sodint i sportini vezima.Gal jam patiko sis vezimas, ar jau suaugo, bet dabar noriai vazinejasi. thumbup.gif
aukaja
Labai pažįstama situacija doh.gif Aš savo mažylį nuo 4 mėn į sportinį guldydavu, nes taip daugiau erdvės matydavosi nei gulint lopšyje. Tačiau dabar jau ir ten sėdėt nenori (tiklsiau ir anksčiau nenorėdavao, tai veždavau į lauką kai miegodavo, o kaip atsibusdavo, tiesiog bėgdavau į namus blush2.gif ). Bet suradau būdą kaip ilgiau jį ten užlaikyti, sūnui 10 mėn. Kuomet įsodinu prasideda ašaros. Tai aš vežimo rankeną permetu į galą, kad stumiant vežimą jis matytų ne mane, o tai kas matosi priekyje smile.gif Taip aš jam neužstoju vaizdo, jis gerai mato, kas vyksta priešais jį, tad rankas atmetęs ir kalba sau su savimi važiuodamas, turbūt komentuoja ką mato lotuliukas.gif taip ir važinėjam sėkmingai wub.gif
pelele
Maniske vezime nesededavo nuo kokiu 4 men., budavo, apsivercia ant pilvo ir ropoja doh.gif
Rankenos permetimas mums tikrai nepadejo, nuo savo mergeles nei akimirkai negaliu nuleisti akiu - is vezimo issoktu, is visokiu saugos dirzu issineria bigsmile.gif
Vezdama stengiuosi kuo nors sudominti, dainuojam, katutes plojam, trepsim. Kartais duodu ,,Piknik" surio lazdeliu - ir turi uzsiemima, man ramiau, ir uzvalgo, kalcio gauna, nes siaip jau yra nevalgi, matyt, tingi laiko gaisti tokiem niekam, jai reikia daug veiklos tongue.gif
Ausra757
matau čia daug tokių nesėdinčių vežimuose ne tik musiškis visiškai nenori jame būti nei gulėti nei sedėti nors kartais pabuna ir ramus ir suprask čia juos tiesiog tenka šiektiek pavargti kol paaugs visoms kantrybės mirksiukas.gif
Banga_
Mes iki 4 menesiu gulejom vezimely ir buvo labai gerai o kai jau dabar nori sesti tai ir nelabai nori vezime but bigsmile.gif bet dar pakalbini tai sedi smile.gif
zoske
mano irgi nemegsta vezimo schmoll.gif nuo triju menesiu nesynej nesiojau, nuo penkiu-sesiu i sportini pasodinau, kelis menesius sedejo, dabar jau koki menesi laksto po pievas uz rankos isikibes. ner ka veikti tam vezime biggrin.gif
ingakyca
Nesusidūriau su tokia problema g.gif Visą laiką mielai sėdėjo vežime, kai reikėdavo.
MijaV
Mano vyresneliui jau nuo 4 men nepatiko sedeti vezime, nesiojau ant ranku, tada vedziojau uz ranku, uztat vaikschiuoti pradejo 8 men 1,5 sav pats. Ir niekad i vezima nesisedo, nors turejom ju ivairiu.
O mazoji labai megsta vezimuke sedeti -tai, kad nuo vaiko priklauso ir nieko cia per prievarta nepadarysi mirksiukas.gif
zoske
QUOTE(MijaV @ 2008 05 21, 13:55)
uztat vaikschiuoti pradejo 8 men 1,5 sav pats.
*

ir net uz rankos nesilaike?
rikutis
mūsų kleckas irgi negulėjo vežime, beveik nuo gimimo buvo nešiojamas tai nešynėj, tai vaikjuostėj. Bet išaugo, nuo aštunto mėnesio, kai jau pilnai gaudėsi ir domėjosi aplinka, reikalai susitvarkė, na o dabar, kai jau "didelis" lotuliukas.gif , tai lakstyt nori, vežimuką imam tik į parduotuvę ar ilgesniam pasivaikščiojimui, jei ruošiamės pamiegot lauke.O šiaip iki aikštelės ar pievos prie uoės dažniausiai pėstute ax.gif
vaivai
Ši problema pas mus buvo kai auginom vyresnėlį, tai sportinio net nepirkom - vistiek reikėdavo parsinešti ant rankų vaiką ir dar vežimą stumti doh.gif Kaip pavydėdavau tom mamytėm, kurios po miestą važinėdavo su vežimukais....
O dabar su mažąja galim prasivažinėti po 1 val ar daugiau - svarbiausia kad aplink veiksmas vyktų : važinėtų mašinos, prabėgtų šuo ar pan...O jei dar duodi ką pagriaužti, tai išvis rojus....
manau tai priklauso nuo vaiko charakterio, nes mano vyresnysis buvo labiau judresnis, o ši su charakteriu, bet mėgsta ir pasyviai aplinką stebėti
tali3
Pas mus irgi buvo si problema,ir viskas prasidejo nuo to,kad lauke leidau eiti uz rankutes,menesi laiko vargom,nes tik 20 min issededavo vezime ir viskas reke pilna gerkle,kad net zmones ziurejo i mamka-vaiko kankintoja,neks nepadedavo nei zaisliukai,nei lapukai,nei ciulptukas jai reikejo arba eit arba kad ja nestu.Ir viena diena nusprendem kambari padaryt remonta,o tei reiske,kad reiketu apvaziut daugybe parduotuviu ir priekybos centru,o aisku vaiko palikt nera kam,ir ka... po 2 dienu tokio pasibastimo:kedute-vezimelis mazoji jau valanda ramiai issededavo vezime,tada pabandziau eit labai greit ir neapvaziuot nei venos duobutes ar asfalto nelygumo...ir ka po savaites tokio pasivazinejimo mazoji ko ramiausiai issedi vezime 1.5-2 val thumbup.gif
Preila
Su pirmuoju,tai visur išvažinėdavau su vežimu,o antrasis visai nesėdi ,teko ir nešynę įsigyti ax.gif
sara26
mano 6men,vaikiukas visiskai nenori nei guleti,nei sedeti vezimelyje.ka daryti.ir taip nuo 3,5men.net i lauka isseiti normaliai negalima,kai budavo mazesne tai ant ranku dar panesiodavau,o dabar jau ir rankas pakerta.su nesyne ir nelabai mum doh.gif
ciuke
Jei nesedi, tai ir nesedes, kol paaugs. O kai paaugs arba sedes, nes ims dairytis, bus idomu arba is viso nores eiti pats ir toliau nepripazins vezimuko.
Man buvo lygiai tas pats. Iki metuku labai sunku del to buvo, nes normaliai lauke negaledavom pabuti doh.gif .
O kai paaugo, pradejo kiek labiau sedet. Pavaiksto, pasedi. Zaisliukai/ barskuciai/ knygutes atitraukdavo demesi ji tik trumpam.
Manau reikia su tuo susitaikyti.
Na nebent kas zino kokiu stebuklingu kitu budu ax.gif
Zuikis-Puikiss
As iki 9 menesiu savo maziu pranesiojau nesykleja, tai Jus suprantu. Seip manau reitu teisiog pasodinti i vezima ir tegu parekauja o po gal apsiramins siek tiek..
Alabama
Mano vaikas dvieju menesiu budamas atsisake gulet vezime kategoriskai.Ir visi bandymai prie nieko neprivede.Taigi isigijom gera nesyne ir nesiojom vaika.
sara26
Galvojau vezima gal pakeist,bet jei vel tas pats tai tik i bala ismesti pinigai bus.masinoj kedutej kuo puikiausia sedi,jokiu piktumu.
ciuke
QUOTE(sara26 @ 2008 11 05, 23:15)
Galvojau vezima gal pakeist,bet jei vel tas pats tai tik i bala ismesti pinigai bus.masinoj kedutej kuo puikiausia sedi,jokiu piktumu.
*

Mano sūneliui 1m4men, ir mes jau turim 5-ta vezima ax.gif . Esmes nepakeite rolleyes.gif .
Zuikis-Puikiss
QUOTE(sara26 @ 2008 11 05, 23:15)
*

Nemanau, kad cia vezime beda..
ugi
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2008 11 06, 09:40)
Nemanau, kad cia vezime beda..
*

drinks_cheers.gif As ir esu keitusi vezimus, bet esmes nepakeite schmoll.gif Dar iki metu kazkaip susitvarkydavau, o po metu kazkoks tragizmas: lipa, rekia,zviegia net iki pamelynavimo....issinerdavo net kai prisegdavau dirzus doh.gif
Louxor
Ne vezime esme. schmoll.gif Mano vaikas nuo 5to menesio norejo lauke buti nesiojamas stacias. \ir nesiojau, o kai pradejo vaikscioti, be jokiu vezimeliu i lauka traukdavom. Vasara toki stumduka isitaisem. Ir visur eina savom kojom, be jokiu vezimu, panesimu ir pan.
Dziaugsmukas
Mano nuo gimimo nenorejo vezime buti,iki dabar.Uzeidavo momentai,kad kazkiek pasededavo,bet niekad valandom neisededavo.Taigi nei kur nueisi su juo,apie parduotuves isvis patylet.Dabar jau didelis,pats vaiksto.Tai isvaziuojam kur su vezimu,kai atsibosta,leidziu pavaikscioti,panesioju ir vel i vezima.Na taip ir laukiu kol uzaugs ir visai to vezimo nereiks.Tarp kitko ,masinos kedutej,irgi,ta pati tragedija,neissedi niekaip doh.gif
Dangiuks
Maniškis tiesiog nekęsdavo vežimo blush2.gif Mes jį visada nešiodavom lauke doh.gif doh.gif doh.gif
ILGAPLAUKE
Maniske sedi gal pusvalandi ramiai doh.gif
Lauke nemiegodavo nuo pat kudykistes unsure.gif
zabava
QUOTE(sara26 @ 2008 11 06, 00:15)
*

Isigykite vezimuka, kur masinine kedute uzsideda ant remo arba ant pacio vezimuko, tada nereiks nesioti su nesyne ar kedute, o galesite stumti. mirksiukas.gif .
tvini
Nesdavausi ant ranku,jei nesededavo vezimelyje(o tai daznai budavo)vasara nesunku,ziema sunkiau,bet tuomet eidavom i aikstele,kur galima nuo ranku i supynes perkelti mirksiukas.gif
aura.
QUOTE(tvini @ 2008 11 13, 01:17)
Nesdavausi ant ranku,jei nesededavo vezimelyje(o tai daznai budavo)vasara nesunku,ziema sunkiau,bet tuomet eidavom i aikstele,kur galima nuo ranku i supynes perkelti mirksiukas.gif
*

na vaikas gudrus, jis pajautė, kad galima nesėdėt vežime, juk panešios.
Mes jau kažkada savo ištraukėm iš lopšio parodyt aplinką ir baigėsi gulėjimai lopšį, na tada pakeitėm į sportinuką kažkirk padėjo, bet jau nuo 7 mėn. sunkiai sekėsi sėdėt, geriau jau vaikščiot, na vedžiojom už rankyčių ir baigėsi musų draugavimas su vežimuku. man kaista pasižiurėt kai kokių 2-3 metų vaikas vežime, net netikiu, kad taip galima, maniškis nei per kur į tą vežimą.
chemvalda
Norečiau pasidalinti naujove kuria pamačiau vešedamas Italijoj praeita žiema. Žodžiu pamačiau kaip šalta dieną viena mama sau smagiai po lodžija (balkonas) vaikuti vežimelyje migdo, kas keisčiausia tai kad ji buvo su baltiniais, o lauke buvo kažkur apie minus 2 ar 3 laipsnius. Žodžiu man paaiškino kad anam krašte labai populiarūs yra spinduliniai šildytuvai. Tai gryžes ir aš įsigijau, tikrai smagu kai vaikuti svieziam ore laikai bet tuo pačiu ir nešalta. thumbup.gif
PeliuS
Prisiminiau ir aš savo vargus biggrin.gif Sūnus vežime sėdėdavo kol jis juda, bet tik sustoji tai ir lipadavo lauk. O apie parduotuve būdavo baisu ir pagalvoti - rankyte "šluodavo" viską ką pasiekia lotuliukas.gif (aš po prekybos centrą vežiodavausi jį vežime). Kartą pamačiau kaip drauge savo dukrelei tik įvažiavus į parduotuvę padavė batoną - ir ką jūs manote? mergaitė rami, taršo bulka: kiek į burną, kiek ant grindų blush2.gif jokios isterijos, jokio daikto neima. Tai pabandžiau ir aš biggrin.gif , apsipirkdavau kuo puikiausiai, prie kasos reikia tik nepamiršti sumokėti už tai kas liko iš batono lotuliukas.gif . O vežimo reikė tik iki 1,5 metų, vėliau nubėgdavo po 3 kilometrus ir nesiprašydavo niekada ant rankučių.
raganiuketuke
Parduodu savo mazyles Chicco nesiokle nuo 0-13kg.Kenguryte labai gerame stovyje,tvarkinga su visa dezute ir priedais wub.gif Aprasymas cia:Nešioklė „Soft & Dream“ užtikrina visišką komfortą įvairaus amžiaus kūdikiams. Trys nešiojimo padėtys: horizontali, kad būtų patogu numigti kūdikiui, kuris dar labai mažas; atsukta į motinos pusę ir atsukta į priekį, kai kūdikis yra paaugęs ir nori stebėti, kas vyksta aplinkui.

Išimamas paklotas iš vienos pusės yra iš šiltos vilnos, kuri apsaugo nuo šalčio, o iš kitos pusės – orui pralaidžios megztos medžiagos, kuri puikiai tinka, kai šilta.

Nešioklės šoninis reguliuojamasis dirželis suteikia galimybę pritaikyti nešioklę prie augančio kūdikio. Siunciu Jei ka sudomintu,skambinkite tel 846313497 arba mob 868050350 Galimos derybos mirksiukas.gif Jei nenorite skambinti,prasau rasykite i AZuser posted image
baby_Danyal
Oi maniskis irgi,tik vaiksciot pradejo,pora kartu gavo i lauka be vezimo iseit-viskas,niekaip neina pasodint nors tu ka..tai taip ir vaiksciojam savom kojytem,bet tai vaikinas kiek nueina,tikslaiu nubega,jau as jauciuosi nusikalus nuo koju nors esu megeja pavaiksciot,o tas vistiek mane uzrankos ir begam doh.gif doh.gif doh.gif
Egle22
Kai maniskis - gal pusantru metu - , nutere atsisakyti vezimo, as jam nupirkau trirati paspirtuka, kad paskui mane suspetu. Geras pirkinys - abiems labai patiko thumbup.gif

sita:

http://www.amazon.co.uk/Micro-scooter-Chil...e/dp/B000ES178C
Agniska
Laba diena 4u.gif
O vargeli,maniau aš čia tokia viena 4u.gif šiandien su ašarom akyse grįžau iš lauko verysad.gif
Iki kokių 2 mėn viskas buvo gerai,tik išeina į lauką ir lūžta,namo parsinešu miegantį,o dabar? doh.gif Kažkoks košmaras,jei atvirai jau bijau eiti į lauką,nes gėda blush2.gif žmonės žiūri kaip į nežinau kokią mamą blink.gif Ėmiau ir ant rankų-nieko,šiandien ir padėti padariau vos ne sėdimą-nepadeda,tai dabar jaučiu liks išeitis nešioklę pirkt
Alabama
QUOTE(Egle22 @ 2009 02 02, 02:42)
Kai maniskis -  gal pusantru metu - , nutere atsisakyti vezimo, as jam nupirkau trirati paspirtuka, kad paskui mane suspetu. Geras pirkinys - abiems labai patiko  thumbup.gif

sita:

*

Kad rasoma-Toy Safety
Manufacturer's minimum age: 3 years
Sakyciau, pusantru metuku ankstoka ir nesaugu ax.gif
Speige
Maniske irgi nemego sedeti, kol nepradejo vaiscioti. Tai dabar tiek nusitrepsi, kad sedi atsiputus smile.gif .
D.E.V.A
QUOTE(Agniska @ 2009 05 11, 11:51)
Laba diena 4u.gif
O vargeli,maniau aš čia tokia viena 4u.gif šiandien su ašarom akyse grįžau iš lauko verysad.gif
Iki kokių 2 mėn viskas buvo gerai,tik išeina į lauką ir lūžta,namo parsinešu miegantį,o dabar? doh.gif Kažkoks košmaras,jei atvirai jau bijau eiti į lauką,nes gėda blush2.gif žmonės žiūri kaip į nežinau kokią mamą blink.gif Ėmiau ir ant rankų-nieko,šiandien ir padėti padariau vos ne sėdimą-nepadeda,tai dabar jaučiu liks išeitis nešioklę pirkt
*

nezinia ar nesiokle pades verysad.gif viska turejau kad palengvint ejima y lauka(su visai mazuliuku buvo liuks),teko laukt kol supras kas vyksta lauke(dabar jau 11 men eina)tai dabar jau gali ir pasedet ir idomu kaip masinos vaziuoja ir kates su sunim laksto,o jai duodi ka grauzt visai gerai buna,bet ilgiausiai isbuna 40 min. poto vyksta pasivaiksciojimai uz rankyciu.Belieka tik kantrybes palinket ir laukt kol vaikscios 4u.gif
JM
nuo metuku nebesedo i vezima...ismoko vaikscioti..pasijuto didele biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.