Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nenori sedėti vežime
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
SuperMama
Ar dar yra tokiu?

Man tai tikra problema. tik iseinam i lauka ir po 5 minuciu pradeda verkti. Duodu ciulptuka, dar 5 minutem padeda.
Taip kad pasivaiskciuoti neimanoma. Gerai, jei geras oras, imu kokia koldryte, pasitesiu miskelyje ant zemes ir paleidziu. Ir tai turi buti labai plati, nes nuo mazos is karto nulipa ir pradeda ropoti, zole ragauti. Vienas vargas. Ir tai puse kelio iki miskelio ant ranku prasedi.
Ir as visa suprakaituoju. Ant vienos rankos 9 kg. vaikas, kita ranka stumdau vezima.

Paskutiniu metu net bijau i lauka eiti. Pavaikstom viena valanda ir namo. Ir tai jau skrendu, begu, jei lieka 2-3 minutes kelio, o vaikas staiga pradeda per visa gatve rekti.
Aisku stengiuosi uztaikyti, kad miegotu, bet pas mus tas rezimas nera nusistovejes, nelabai aisku, kada miegos, o kada ne. Ir pamiega tik 30-40 min.
kikis
Užjaučiu tave Supermama, nes man tokių problemų nebuvo. Maniškiui taip patikdavo sėdėti vežime, kad galėdavau visur kur reikia nuvažiuoti. Žinodavau kokiu maždaug laiku miega, tai ir taikydavau tada į lauką eiti, nes žinodavau, kad pavežiojus jis užmigs. Prieš tai pavalgydavom, įsidėdvau arbatos. jei būdavo taip, kad nenori sėdėti, tai duodavau raktus ar šiaip ką nors ir jis žaisdavo. Dabar Joriui 2 metai, bet vežimo dar neatsisakom, pakeitėm į geresnį ir toliau kursuojam po lauką.

O mano vienai draugei lygiai tokia pati problema kaip ir tavo. Aš jai vis sakau, ko neatvažiuojat iki mūsų  ??? O ji: "Tai, kad maniškis visai nesėdi vežime." Dabar ji nuo žiemos net ir nejudina vežimo, nes žino, kad bergždžias reikalas laukia. Man tai buvo sunku įsivaizduoti, kad taip gali būti  :smile.gif
gitulia
Ar dar yra tokiu?

Gerai, jei geras oras, imu kokia koldryte, pasitesiu miskelyje ant zemes ir paleidziu. Ir tai turi buti labai plati, nes nuo mazos is karto nulipa ir pradeda ropoti, zole ragauti.

;D O mano mazylis bijo zolytes, galiu patiest ir pati maziausia patiesaliuka ir ji dar per puse perlenkt - nepabegs. Jam kutena, gal duria, sedi rankas iskeles ir saukia niekur nueit negaledamas.
Sedet vezime ir nelabai megsta, seniau panesiodavau lauke, vezimeliui ant stogo sodindavau ir isikibus i rankena vazinedavom, dabar turiu vedziot uz rankytes, nes reikia visas masinas paglostyt, ratus patikrint.  ;D
Ingute
Oi, Supermama, pazistama ir mums sita problema  :-/
Maniske irgi nelabai megsta tam vezime sedeti, tuoj pradeda muistytis, zirzlenti, kelti pilva.
Nors pastebejau, kad kai pakeiciau vezima i sketuka, jame sedi jau kazkaip geriau, ten ir sedet zymiai patogiau, gali visur dairytis  ;)
O dabar tai maniske labai pamego vaikscioti paimta uz rankuciu (dabar jai pats megiamiausias uzsiemimas, tik va, teveliams nelabai patogu susilenkus vaiksciot).
Tai dabar isigudrinau, kai einam i lauka uzdedu baciukus, kai jau pradeda zirzti, tada issikeliu is vezimo ir biski pateptenam, na, o po to vel galim sau ramiausiai vazineti, tai dabar galim sau ramiausiai ir pora valandu lauke isvazineti.
Kazkaip siuo atveju pas mus pradejo gereti reikalai, pradejo labai  zmones, suniukus, visokius pauksciukus su susidomejimu ziureti. Tai jei nemiega, mums labai gerai vazineti kur daugiau zmoniu, tada ir problemu maziau, ne taip greit nusibosta vaziuoti. biggrin.gif

Turbut Supermama musu mergickos is tu kurios nemegsta monotonijos, na, bent jau maniske tai zdraica pasdraica, negali vienoj vietoj ilgai isbuti, stojasi, sedasi ir vel stojasi, tik spek paskui jos uzgaidas. Galvoju, kas bus kai prades vaikscioti  :-/
indreja
Maniskei dabar smarkiai apribota judejimo laisve, nes kojytes sugipsuotos  :-/. Bet ramiai jos nepaliksi. Pagrindinis gyvenimas verda ant grindu. Ismoko sliauzti su tais gipsais (daugiausia atbulom),greitis toks, kad vos speju gaudyti. Mergina labai temperamentinga, kas bus, kai ja isvaduos is gipsu  :o.
O sedeti maniske irgi nelabai megsta. Jei bunam lauke, pasedi max 10 minuciu ir pradeda verkslenti. Ka nors idomaus parodzius, galima laimeti dar kokiu 10 minuciu  :smile.gif. Tada paguldau, truputi paguli, bet, kadangi nieko nemato, vel paleidzia dudas, taigi tenka sodinti. Taip ir kartojasi viskas ciklais  :smile.gif. O geriausia jai- kai isitaisom ant patiesaliuko. Tada zolytes ir burnoj atsiranda  ;D.
Shinshila
Maniskis irgi ne is tu, kur sedadami vezime uzmiega. Mamai nuobodziauti neduoda. As visalaik ziuriu kuo ji sudominti. Jei pasibaigia idomus vaizdai: suniukas, pauksciukai, medziai tai traukiu dideli iv. zaislu maisa ir duodu jam po viena. Kol visus apziuri, isbando, apkramto ir meta ant zemes praeina nemazai laiko.
Supermama, pabandyk zaislus, arba vandens puodeli - paprastai vaikas rades uzsiemima nurimsta bent trumpam. Rekia matyt is nuobodulio, mazdaug: "tu cia vaikstai, o man sedeti".
Board
Maniskei tai labai nuo nuotaikos priklauso ar sedes ji vezime ar sokdins mama aplink. Jai dabar tas laikotarpis kai idomu kaip krenta zaislai, tai nei zaislai, nei puodukai nei sakeles nei lapeliai rankose neisbuna ilgau  kaip 2 sek. Todel dazniausiai dabar nusiperka mama saulegrazu maiseli ir einam balandziu maitint ir kol ji evalgo mes bandom juos gaudyt. Ir uzsiemimas yra, ir vaiksciot mokosi. O vezime islaikyt sunku, geriausia padeda duoniukas arba baronka, arba dar obuolys. Zaislai labai laikina, ir geraiusiu atveju padeda 10 min. O dar labai gerai mums vezime padeda sedet kitos lelios buvimas salia. Tada yra kur ziuret ka veikt (persisvert bandyt, pasiekt lelia).  ;D
asfaltuota
Va ir mus tas pats kankina- sėdėti dar negalim, o gulint per vėžimo kraštus pasaulio nesimato. Tai toks triukšmas kyla kai į lauką su vėžimu išsiruošiam, tenka atgal vėžimą laiptais boginti,ir persėsti į nesyne. Toj nešynėj po kokių 20min. užmiegam ir jei pasiseka vėl būnam iškratytos į vežimą. Tikiuos kai pradės sėdėt bus lengviau...
RAMAŠKA
Na nemėgsta ir mūsų pricesė sėdėti vežime. sad.gif
Tikrai-kažkoks košmaras, kai nueini kurnors toliau nuo namų, o po to reikia atgal ant vienos rankos vaiką temti, o kita vežimą stumti.Užmiega vežimėlyje labai retai.Na norint užmigdyti-turi toks neblogas ėjimo tempas būti- gal patinka , kad smarkiau krato  ;D ;D, o pasivaikščiojimo žingsneliu einant tai tikrai neužmiega, dažniausiai ropščiasi lauk iš savo karietos ir vsio. tongue.gif Na kol dar smarkiai neįsibliauna-kartais padeda nurimt kai ją vežu taip, kad nemato manęs.Tada dar kurį laiką dairosi- matyt tos pasislėpusios mamos ieško. ;D ;D
Vakar nuvažiavom prie ežero, pasitiesėm patiesaliuką, tai ji ant jo buvo lygiai tiek, kiek laikiau ją stovinčią už rankyčių.Tik pasodinu- o ji jau šaga-marš į smėliuką, į žolę kapstytis. Aš dar jai skėtį nuo saulutės pastačiau, bet kur tau-nors imk ir bėk iš paskos su tuo skėčiu...O man nepasideginimas, o pasigaudymas su vaiku gavos ;D ;D ;D
manu
mano beibis tai pirmus 2 savo gyvenimo menesius vezime miegodavo. o veliau pradejo reikalauti (svelniai tariant) kad as ji nesiociau ant ranku. jeigu ne, tai toki skandala pakelia, kad aplinkiniai pradeda i mane ziuret kaip i vaiko kankintoja ar zudike  :-[

na ir tampau. o ka daryti.

jeigu einu viena i lauka, tai vezimo net neimu, kam apsunkint sau gyvenima, vis tiek negules.

o kai einam tryse, tai pagal nuotaika, jeigu matau, kad mazius pavarges ir greit luz, pasiimam vezima, o jeigu energingas tai neimam.  
Irena
Idomu, o nuo kokio amziaus vaikams pradeda patikti sedet vezime ? O gal taip ir nesusitaiko ?
Mano vyruj sesi menesiai mes vezimo dar net neturejom, bet galvoju, gal greit reiks pirkti. Bet, paskaicius jusu bedas pradejau abejoti, ar is vis jo prireiks ?
Board
Na siaip kuo vyresnis vaikas tuo sunkiau ji vezime islaikyt. Bet kita vertus kai pauges dar truputi tai sunku bus visa laik ant ranku tampyt  ???
Kuzia
Vezima pirkau su visais pribumbasais, isivaizdavau, kad bent jau diena dukra miegos lauke. Gavosi visai priesingai - kai tik isvaziuojam pro duris, taip iskart ir nubunda mazute. Lauke jokiu budu irgi neuzmiega. Vienintele iseitis buvo nesiokle. O dabar isvis nebezinau ka daryti - mano mazutei dar tik 5men, o sveria 9,5kg biggrin.gif Pameginkit panesiot 10kg ant sprando tongue.gif Ar toli nueitumet ??? Taip norisi iseit i lauka, o be to dukrai galvyte prakaituoja - kai taip labai auga neuztenka vitD - butinai reikia gryno oro.
simba
Supermama, o tu savo vaika gulimam vezime sodini, ar sedimam? Nes mano vaikas kai jau ismoko sedeti, tai gulimam vezime irgi nesededavo, nes noredavo pasilenkti, kad viska matytu, as bijodavau, kad neiskristu. o ir siaip jis ten verkdavo, tai irgi ant ranku nesiodavau. Po to pradejom sodinti i sedima vezima, ten prisegu, jis viska mato, arciau zemes, ir puikiausiai sedi. Mes po visa miesta isvazinejam. Bet jei vaziuoju letai, kur nera zmoniu, masinu, tai nori islipti, nes jam neidomu sedeti ir nieko gero nematyti.
Aurelija
Mano vaikiukas labai noriai pradėjo sėdėti vežime nuo 6 mėn. Tada kai jau sodindavom, o ne guldydavom... Tai dabar be problemų išbūname ilgiausiai lauke (o iki 6 mėn. tai kažkoks košmaras būdavo-paguli pusę valandos ir šaukia, kad ant rankų paimtume). matyt jam įdomu aplinką stebėti. O ir miegame lauke labai ilgai-daug ilgiau nei kambaryje ;D
dark
Turime tokią problemą nuo gimimo-vaikas nebūna vežimėlyje. doh.gif Kadangi gimė vasarą-pradžioje galvojom, kad jam lopšy karšta. Uždėjom sėdimą dalį-tas pats. Klykia, rėkia, neįmanoma išeiti į kiemą. Kartais pavyksta užmigdyt vežime, bet tik tada kai būna labai labai pavargęs ir akivaizdžiai nori miego. Toliau nuo namų važiuot nedįstu, nes vos nubudus prasideda verkimas.
Laukiu kol pradės sėdėt-galvojau sėdės, dairysis ir bus puiku. Tačiau taip nėra blink.gif Tik įkeli į vežimą ir kelia užpakalį, rėkia, kad iškelt jį.
Kol buvo mažiukas, tai dar galėjau sėdėt kieme su juo ant rankų, bet dabar bernas 9400 blink.gif su žieminiu kombinezonu geri 10000kg, tiesiog negaliu jo tampyti ant rankų, o gryno oro vaikui reikia. Būtų vasara, gal leisčiau ir parėkt aš jam tam kieme, bet žiemą negaliu.
Gal kas turėjot panašių problemų ir radote kokių sprendimų??? Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi.
somebody else
maniškė irgi nemėgsta vežimuko, kol dar buvo visai mažytė tai grynas oras kaip mat užmigdydavo, bet po poros mėnesių - į vežimą nei pro kur schmoll.gif tai dabar einam mamytei ant rankų, sveria irgi nemažai, su drabužiais kokie 9 kg bus, na bet ką padarysi.....vis tikiuos, kad pavasarį kai sėdės reikalai pasitvarkys smile.gif
Vilusa
Mažoji pradžioje vežimėlyje lauke pamiegodavo max dvidešimt minučių, vėliau -maždaug nuo trijų iki penkių su puse - ištemdavome iki valandos miego, bet prabudusią tekdavo nešti ant rankų, nes negulėdavo - klydavo arba vėliau imdavo verstis, lipti. Dažniausiai ir užmigdyti tekdavo ant rankų, tik po to guldyti į vežimėlį doh.gif Mums taip buvo vasarą, buvo lengviau. Bandėme sodinti į sportinį vežimą - nepadėjo. Po to - iki gerų aštuonių mėn. į lauką eidavome tik su nešykle, ir tik tokioje padėtyje, kur nusisukusi nuo mamos ir viską mato - jai tai buvo thumbup.gif tėtis dažnai ir namuose taip panešiodavo, kai reikėjo nuraminti ar užmigdyti. Kai orai atvėso - pabandėme pasodinti į vežimėlį - stebuklas, tik pradėjus važiuoti mergina nulūžo miegoti blink.gif Taip ir dabar - į lauką einame prieš miegą, vežimėlyje ji užmiega per max penkias minutes, dažnai išmiega po dvi valandas, kai namuose miega tik pusę. Tai ir mamai tenka lauke šalti aggressive.gif , bet ką dėl mažiuko nepadarysi wub.gif
Uliuliuska
Mes irgi einam i lauka tik tada, kai laikas miegucio....tada ismiega iki 2 val....kitais atvejais reikia nesti ant ranku. smile.gif
-niekas-
Mano sūnui 9 mėn. ir nuo pat gimimo nepripratinau prie vežimo. Einu į lauką tai pasiimu sausainį ar bananą ir važiuojan maitinu.Kai suvalgo vėl pyksta verke.Tada duodu žaislų, bet ir tai trumpam.Tai va koks mūsų pasivažinėjimas laike.Vasarą buvo dar galima ant suoliuko pasėdėt ar pasitiesus pledą ant žolės pažaist.O dabar bandau su rogėm ir turiu pasakyti , kad jam visai patiko. Vežimą teks parduot jei nepatinka tai jau ir nepamėgs.
gabce
Kaip viskas pazystama. Mano mergytei jau 1 metai ir vis ta pati problema. Tik dabar pusvalandi issedim. Turiu viena pasiulyma, man labai padedavo ir padeda. Dainuok. Dainavau viska ka tik moku ir ko nemoku, popsa, arijas, savos kurybos (ka matau, ta dainuoju). Eik ir plepek, niuniok. Tai man buvo vienintelis issigelbejimas, o daugiau tai niekas nepadeda ir nepades. Dar visos drauges sako, kad sedes tada kai prades vaikscioti. Pavargs nuo vaiksciojimo, supras, kas smagu sedeti ir vezimeli pamils. As dar laukiu. Sekmes.
Maja Di
Pas mus ši problema prasidėjo nuo 7 mėnesio. Anksčiau važiuodavo su malonumu, o dabar ne schmoll.gif . Ir kaip tyčia žiema prasidėjo, neparikdinsi, reikia tokį dičkį ant rankų nešti blush2.gif
Redane
QUOTE(gabce @ 2006 01 07, 12:43)
Kaip viskas pazystama. Mano mergytei jau 1 metai ir vis ta pati problema. Tik dabar pusvalandi issedim. Turiu viena pasiulyma, man labai padedavo ir padeda. Dainuok. Dainavau viska ka tik moku ir ko nemoku, popsa, arijas, savos kurybos (ka matau, ta dainuoju). Eik ir plepek, niuniok. Tai man buvo vienintelis issigelbejimas, o daugiau tai niekas nepadeda ir nepades. Dar visos drauges sako, kad sedes tada kai prades vaikscioti. Pavargs nuo vaiksciojimo, supras, kas smagu sedeti ir vezimeli pamils. As dar laukiu. Sekmes.
*

patikėk nesėdės, oi nesėdės kai pradės vakščioti smile.gif, manoji vaikšto jau nuo 8,5 tai į vežima nemėgink įkelti, jei pavyksta tai tik per didžiausius vargus ir tai išsėti kokias 10 min., o tada turi vaikščioti, nesvarbu kad lauke negali žengti nei žingsnelio (nemoka su žieminiais batukais eiti,o ir kailiniai prie žemės traukia)
Krisliukas
Sios bedos man irgi pazystamos. Nuo pat gimimo mano maziulis nebuna vezimelyje. Vezimas jam tikriausiai kazkos ,,baubas". Labai vargdavau vasara. Iseinu i lauka vis su ta pacia viltim, o gal siandien gules. Ir nieko. Vaikas vienoj rankoj, o vezimas kitoj. Maziulis mazas galvytes nenulaiko, rekia, o vezimo irgi nepaliksi. Kazkoks kosmaras, kai prisimenu. Kai maziulis paaugo, eme reaguoti i zaislus as vezimeli apkarsciau visa spalvotais ryskiais zaislais, kad butu kur ziureti, ka veikti ir... nieko. Kaip reke taip rekia vezime. Dabar vezimo nenaudoju. Nusipirkau rogutes. Prikloju siltai pasodinu ir vaziuojam. Cia sedi. Zinoma miegoti negali. Todel i laukuti einam, kai maziulis nemiega. Miegam tik namuose, lovyteje. Isvedinu kambari gerai ir viskas. Nes nuo tokio nesiojimo susigadinau stubura, dabar turiu problemu. Vis del to vezimas ne kelis kilogramus sveria. O reikedavo man i ketvirta auksta uzsitemti su mazu vaikau brrrrrrrrrr. baisu.
Chanson
Manau, kiekvienam vaikeliui savi "pričiūdai". Ir jei mažulis nenori sėdėti vežimėlyje - vargu ar galima priversti g.gif
Pavyzdžiui mano mažiukas (kuris beje irgi nelabai vežimuko mėgsta doh.gif ) turi tokią keistenybę - bijo būti nuogas unsure.gif Masažai ir mankštelės pas mus - tikras vargas doh.gif Ir ko tik nabandėm, nieks nepadeda - vat toks vat nusistatymas cool.gif
Betse
Sveikos,
Mano mažutė nepripažino vežimėlio iki 6-7 mėnesių.
Niekur negalėjau su išeiti, tik paguldau į vežimą iš karto įsijungia sirena.
Pas gydytoją į šeimos kliniką bėgte nubėgdavau ir grįždavau...
Vasara pabūdavom lauke tik tada kai ji pas mane ant rankų.
Dabar viskas pasikeitė. Nežinau kodėl, bet dabar galim valandą ir dar ilgiau vežimu važinėtis smile.gif
Didžiausias malonumas lauke vaikščioti su mažule thumbup.gif
raimute
Teisingai kazkuri pasake,kad jei nemego vezimo,tai ir nepamegs.Mano dukrelei jau 1m ir 3 men ,et nuo tada kai ismoko atsistoti,niekada vezime ir nesedi,o kai vaikscioti ismoko tai tuo labiau,lipa lauk ir nori eiti pati.Tai vezime galiu vezti tik tada kai uzmigdau ant ranku doh.gif
River
Jo, tai ne man vienai pasirodo tokios bedos...as jau irgi galvojau patarimo sulauksiu. Mano leliui tai jau penki menesiukai, bet tai irgi su ejimu i lauka problema. Kadangi kai gime buvo dar gana silta tai irgi daznai iseidavau pasivaikscioti o pareidavau jau su klykianciu. O abar dar sunkiau. Be to mazius uzmiega tik ant ranku supamas, ir jeigu nori i lauka isvesti, tai irgi reikia ant ranku umigdyti. O guldymas i vezima (taip pat kaip ir i lovyte) daznai baigiasi rekimu. Bet as uzsispyrus ir nors is 10 kartu vis tiek paguldau. Siaip tai as uzdedu kepuryte dar namuose pries migdant, arba tada kai matau, kad jau tuoj miegos. O paskau pasupu ir tada aprengiu su tokiu gan lengvu kombizoniuku, kad namuose nesukaistu. Aisku jis visada prabunda, bet nieko. Tada vel pasupu ant ranku ir bandau guldyti. Tiesa, guldau dar i vezima su nesiokle, nes taip silciau. Nors jau beveik netelpa, bet dar kazkaip paguldau. Dar apacioj itiesiu vilnoni vaikiska dekuti, gale kojyciu idedu pusle silta, tada uzsegu nesiokles virsu ir dar apkloju su dideliu vilnoniu pledu. Ir jau tada - pirmyn! biggrin.gif Aisku, jeigu neatsibunda verysad.gif Tai vat, tai tokia ta mano iseitis. Aisku daznai pamiega tik kokias 15 min ar pusvalandi, bet manau ir tai gerai, vis kazkaiek gryno oro gauna. Ir aisku, su viltim laukuiu pavasario smile.gif
Anchela
Mazute mano guli vezimelyje tik loauke arba kai jau labai pavargusiarba gerai imigusi, o kitu atveju rekimas zviegimas schmoll.gif
NirN
niu skaitau ir matau ne as viena cia susiduriu su ta problema... tai po kol kas i kengura isidedu... O siaip tai maniskis isvis numinga kokias 20 min ir viskas poto jei dar snekini sedi, bet greit atsibosta ir reikia imti ant ranku... Jauciu pas mus cia tokia problema, nes miegam visa nakti tai diena miegelio uztenka tik po 15-20 min, o siaip tai pastebejau kad reikia kazkuo sudominti...
Paskutiniu metu zaidziam zaidima ku-ku vaziuojam ir as vis karts nuo karto paziuriu pro langeli vezime arba islendu ir jam pasirodau... tai kleckui labai patinka tada isbunam lauke ir iki 2 valandu...
edka
na negalima sakyti, jei nemėgo, tai jau ir nemėgs blush2.gif mano dukterėčia pernai vasarą visai nesėdėjo vežime( buvo metų), reikėjo tik vaikčioti, tai net pardavė tą vežimą, o šią vasarai jau pirko jau kitą vežimą, nes nori sėdėt, o dar labai patogu, kai kur važiuoji, pvz., į pajūrį, nes kai kuriais atvejais, dar dveijų metų vaikui didekius astumus, sunku įveikti, tai dabar patenkinta sėdi vežime ir net nenori iš jo lipti bigsmile.gif
Evive
Jeigu neimsi iš vežimo, tai ir sėdės, o jei vieną kartą neši, kitą - neneši, trečią - vėl neši.. kaip jam žinot kokia mamos nuotaika.. nori ji nešt šiandien ar ne. Reikia arba nešt arba ne.
maksimka
Na turejome ir mes sia problemyte, na ne problemyte o visa problema doh.gif . Kadangi mergyte gime ziema, tai tris menesius su universalu pravazinejom buvo lygir nieko, kol stumi tol miega, sustoji ir akys atimerkia, gerklyte atsidaro: motin kas negerai, ko karieta nerieda, reksiu doh.gif . Kadangi vezimas sunkus tai ir sportini vezimeli buvom nusipirke vasarai. Deja schmoll.gif , su lig trim menesiais baigesi mamai ramus pasivaiksciojimai. Budavo vaziuojam pasiimti brolio is darzelio (na kokias 7 min.) tai i prieki dar nieko, o atgal dukryte vienoj rankoj, brolio rankyte kitoj kad i gatve neisbegtu o vezimas pilvu stumiamas (geeeras turbut kitiems vaizdelis), o jei ne tai su visu orkestru namo pareitume schmoll.gif
Bet...
kai mazutei buvo trys menesiai su draugais nuvykom i Palanga . Ju mazius dviem menesiais vyresnis. Dvi dienas su vyru pakaitom mergyte ant ranku isnesiojom, ir patys pavargom, o ir vaiko struburiukas gleznas, nepadejo ir visa diena buvimas lauke, keleta minuciu numigdavo vezime ir toliau ant ranku. doh.gif O draugu pyplys kuo puikiausiai vezime sedejo, dairesi ir tik retkarciais teveliai ji ant ranku paiimdavo smile.gif . Tiesa ju nevisai vezimas buvo , o automobiline kedute ant vaziuokles. Na neteke jegu ir kantrybes mes sakom duokit pabandyti, gal jusu vezimas stebuklingas g.gif . Ir ka jus sau manote, panelyte sau gulejo, dairesi nes viska mate. Vezimas nors ir su siek tiek pakelta nugarele netiko, o juk sedeti 3 men. zmoguciui anksti. Toliau ir mes mazute i savo automobiline kede, kede i vezima ir gastroliavom thumbup.gif . Na vaizdeelis gal ir ne koks, bet visiems patogu.
Po atostogu parvykom namo, abu vezimaicius pardavem ir isgijom Bebe Comfort vaziuokle su autokedute ir problemos kaip ir neliko thumbup.gif Juokaujam kad vezimaiti reiktu vadinti ne Bebe Comfort o Mama and Papa Comfort ax.gif . Nors kiti sako kad nesveika vaikui ilgai automobilinej kedutej laikyti, bet ant ranku manyciau stuburiukui vaiko dar blogiau, o beto grynas oras kuo ilgiau reikalingas, o ne 10-15 min, kuriuos mama gali ant ranku islaikyti.
Taigi tokia musu triju vezimaiciu ir mazos princeses istorija, besitesianti ilgais ir ramiais pasivaiksciojimais. Gal musu patirtis kam pravers, kaip ir mums praverte draugu pavyzdys. lotuliukas.gif

P.S. vezimelius ant kuriu remu montuojasi autokedeles gamina ir kitos firmos ir pigiau, bet net ir isleistu pinigu BB Comfort vezimeliui negaila uz vaiko ramu pasivaiksciojima ir teveliu sveika stubura. smile.gif thumbup.gif
scorpio
Uzjauciu sia mamyte.Mano sunytis labai judrus.Tik mes pradejome sliauzioti ir prasidejo pacios linksmybes.Vezime nesedime. Turiu patarima: isigijome mes dviratuka triratuka, jame kazkiek pasedi, bet siaip su pavadeliu istisai vaikstome.Viska ciupinejame, ragaujame.Lauke pavarksta ne vaikas, o mama.Saip cia jau tokie aktyvus vaikai buna po hipoksijos t.y. pridusimo.Jie judresni uz kitus.Toki vaika sunku auginti.Mums neurologe patare tik apsitaisyti kantrybe.
žemuogienė
ziuriu ne as viena turiu problema - mergina nenori sedet vezime jau senai. dabar isvaziuojam i senamiesti ir paleidziu begioti, bet norint iki ten nuvaziuoti ir grizti, vezuosi sausainiu, banana, kukuruzu ir t.t doh.gif va taip keliaujam doh.gif
Wildberry
O mano mergytei 5 men,o ji jau nuo 4 nenori vezime buti,o dabar as jau ja visai sodinu,taip dar nepilnai,tai truputi ramesne buna,bet ipatingai dar aplinka nesidomi,tai sedi ir zirzaliuoja smile.gif Bet nors neverkia
Gegas
maniske taipogi baisiausiai nemegsta vezimo, tai namuose stengiuosi kieme tik migdyti, o mieste ji turi ka veikt: visus kalbina, pasakoja, dainuoja ir uzmirsta, kad vezime sedi biggrin.gif
bet siaip didele problema, nes kai isodini vaika i vezima, jis klykia, nori "iskristi", o kai nepavyksta sedi kaip zemes pardavusi, tai labai sunku ziureti
Terija:)
Viskas yra gerai iki tol kol neiškeli iš vežimo, leidi pavaikštinėt,o paskui nori atgal pasodint.Va tada jau mam laikykis,šaukiu kiek galiu ax.gif ax.gif ax.gif
litavkasam
Galvojau čia mum vienom toks vargas, mažylė visai nesėdi vežime...iš pradžių dar lyg ir kenčia, bet po to doh.gif Namie tai juk nesėdįsi (nors kartais jau norisi).
Vilsen
mano sūnus taip pat negalėjo pakęsti vėžimo,jį turėjome ne viena ir nei vienas jam netiko,rėkdavo kaip pjaunamas.O tai kančia buvo,taip ir nesusitvarkiau su ta problema,tikiuosi su antru vaikučiu taip nebus
Kajune
As su savo mazium nuo kokio trecio menesio negaledavau susitvarkyt lauke, pamiega valandike ir prabudes verkia. Kai pradejo sedet siek tiek ilgiau galima buvo pabut lauke. O dabar kai ismoko vaiksciot koki pusvalandi pasedi ir prasideda raitymasis, nori islipt ir eit, tenka isimt, bet ir tada buna negerai, nes jis nori eit i viena puse, o man reikia visiskai i priesinga g.gif na ir aisku vel prasideda verksmai schmoll.gif
vytele
Oi netvarka ir pas mus su vežimu doh.gif Tik miega jame, o sėdėt nenori. Tik kokias 10 min. Kol dar nesėdėjo, tai išvis, tik pabunda, ir jau trauk iš vežimo, nes baisiai verkia. Dabar truputį pasėdi, bet reikia greit važiuoti, kalbėti. Dar kažkiek pasėdi, jei parduotuvėj, bet irgi neilgai.
nendre
doh.gif prisimenu ir as tuos laikus doh.gif isaugo, kai buvo 2 metai, tik tada sededavo be kaprizu vezime. O buvo visko: su viena ranka nesu vaika, o su kita stumiu vezima; kai ismoko sedeti, tada norejo stotis-tai leisdavau atsistoti ir su viena ranka prilaikant vezdavau; o kai buvo 1.5 metai, tai isvis i vezima neikisdavau, bet kai jau reikdavo kur toliau paeiti tai per prievarta idedavau ir tada koki pora min su klyksmais didziausiais vaziuodavau rolleyes.gif o kai lydavo lietus arba ziauriai snigdavo, tai isvis kosmaras buvo doh.gif
Aušrinėlis
QUOTE(litavkasam @ 2006 11 14, 10:31)
Galvojau čia mum vienom toks vargas, mažylė visai nesėdi vežime...iš pradžių dar lyg ir kenčia, bet po to doh.gif Namie tai juk nesėdįsi (nors kartais jau norisi).
*

maniske irgiis pradziu dar sedi, dairosi, o po to jau tiesia rankas, kad paimciau lotuliukas.gif na tai ir nesu ir vel pasodinu, ir vel nesu, na ir taip keliaujam lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
awiux
maniškė ir tik pasėdi kokį pusvalndį o tada arba lūžta miego, arba tenka jau traukt ją ir bėgt namo su vežimu doh.gif
happy mama
Užuojauta pas mane tokiu problemu nebuvo.Jos tiesa sakant prasidejo nuo metu kai noras vaiksčioti o ne sedeti. ax.gif
wilike
Na galvojau čia tik mum problema, nes pasižiūriu pažįstamų mamyčių vaikiukai, tik įdedi į vežimą išneši į lauką ir miega doh.gif O mano, visą laiką kiek pravaikštom lauke, tai max 20 min jeigu pamiega, daugiau pradeda maltis.Kai pradėjo sėdėti buvo pagerėję, matyt dabar jau ir taip atsibodo g.gif blink.gif Tai lauke košmaras, namuose miega kuo puikiausia pietų tik išeinam į lauką išvis nemiega.Bandžiau ir į mišką nuvažiuot kur tyliau, ir mieste buvom.Vienodai doh.gif Kur geriausiai būti, tai maximoj, sėdi žiūri, ir nulūšta.Va tada tai ramybė biggrin.gif
nes
Mes vezimo nenaudojam nuo tada, kai maze pradejo vaikscioti.
Dunja
maniskis nei miega nei sedi vezime. niekada negaledavau iseiti su juo i lauka vezime, kambary jame miegodavo, tik laukas ir asaros, galvojau kai paaugs susitvarkys, bet ne schmoll.gif dabar atrodo ir sedi ir viska mato, bet kur tau, arba ant ranku arba dudos, kaip nulaikyt 10 kg vaika + dar stumti vezima. g.gif vasara gali leisti ir pabegioti ir pasikocioti ant zemes, o ziema? sniege voliot? g.gif
odetee
Sveikutes 4u.gif mano mazius nesiseda lauke i vezimely,nors pats dar nevaiksto doh.gif nebezinau ka daryti verysad.gif ,taip atsitiko pries kelias dienas,neisivaizduoju ka daryti,niekur negalim iseiti lauke,palaikau ant ranku,o sunkus ilgai neprilaikysi jo ir namo einam.ant ranku buna,o i vezimely nesiseda,isitempia ir rekia verysad.gif .labai prasau patarkite,gal kam taip buvo?nebezinau ka daryti?kaip ikalbinti sesti i vezima? 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.