Sveikos mamytes, ar jums taip buvo ar gal dabar yra. vaikutis mano turi eiti dabar i priesmokykline grupe, bet nueina 2 pusdienius ir trecia diena pakyla temperatura, sloga, kosulys o po to dar ir komplikacijos. sveika nebuvo nuo rugsejo 1d. nes tik atsigauna nuo paskutinio kosulio, vel suserga ir vel tas kankinantis kosulys. ka daryti? kaip sustiprinti imuniteta? gal neiti isvis i ta grupe? patarkit ka ka mano. aciu.
Tokie dalykai nebūtinai dėl silpno imuniteto. kartais vaikai nesąmoningai ligomis reaguoja į jiems nepalankias situacijas. Pirmiausia reikėtų pasidomėti, kaip vaikui sekasi grupėje, ar turi draugų, kaip sutaria su auklėtojomis, ar užduotėlės nėra jam persunkios? Gal priežastis čia?
O jei paaiškės, kad kaltas imunitetas, tuomet reikėtų rimtai užsiimti. Nes pirmoje klasėje kiekviena praleista pamoka yra didžiulis minusas - vaikui po to ir mokslai gali nesisekti. Mana, kad viskas susitvarkys ir vaikiukas sėkmingai krims mokslus.
Butent, kad jai labai patinka grupej, verziasi ten, turi draugu, tai ir noras bendrauti jauyra, grupe priesmolykline, bet su tom ligom...dar alergija ir astminis bronchitas...gal reikalas tame, jau nebezinau. bet faktas, kad paeina 2 dienas iki pietu, trecia diena tempa. ir visa liga.
QUOTE(Irute @ 2011 10 07, 09:47) Butent, kad jai labai patinka grupej, verziasi ten, turi draugu, tai ir noras bendrauti jauyra, grupe priesmolykline, bet su tom ligom...dar alergija ir astminis bronchitas...gal reikalas teame, jau nebezinau. bet faktas, kad paeina 2 dienas iki pietu, trecia diena tempa. ir visa liga. Jei vaikutis pirmi metai darzelyje ar tarkim mokykloje.. na taip jau buna serga ir serga.
Ankščiau visai darželio nelankė
Kadangi mano darželį lanko jau seniai, tai nemanau, kad kitais metais priešmokyklinei bus kitaip. Serga, kaip ir visis vaikai, bet retai 2-3kartus per metus, o kažkada ir ligoninėje su plaučių uždegimu teko pagulėt Net nežinau ką patarti, kol nepersirgs taip ir bus-ligų ligelių
ir man ta pati beda buvo...pernai ejo i darzeli jai buvo 3 metukai, tai lankomumas gale metu 56procentai!ir pas daktara buvau, klausiau kodel taip serga, sake taip ir bus kol pasigaus visas bacilas kaip ir kiti vaikai, na siemet aciuD menesi istverem, dabar jau baigia pasveikti
Aciu mergaites, kazkiek nuraminot. nes tikrai pradejau jaustis beviltiskai.
QUOTE(Irute @ 2011 10 07, 07:59) Sveikos mamytes, ar jums taip buvo ar gal dabar yra. vaikutis mano turi eiti dabar i priesmokykline grupe, bet nueina 2 pusdienius ir trecia diena pakyla temperatura, sloga, kosulys o po to dar ir komplikacijos. sveika nebuvo nuo rugsejo 1d. nes tik atsigauna nuo paskutinio kosulio, vel suserga ir vel tas kankinantis kosulys. ka daryti? kaip sustiprinti imuniteta? gal neiti isvis i ta grupe? patarkit ka ka mano. aciu. Vaikas anksciau darzeli lanke ar ne? Jeigu pradejo lankyti tik dabar, tai teks susitaikyt su bepasikartojanciom slogom, ir kt virusinem infekcijom. Tai yra normalu.
Mum dar blogiau buvo, 3 dienos darzelyje ir 1.5 menesio namie, 2 dienos darze = 1 menuo namie. Per 9 menesius 18 kursu antibiotiku, 4 kartai baigesi ligonine. Po paskutines ligos gydytoja dave suprast kad vaikas pats taip susirgti per 3 dienas negalejo ir rekomendavo pakeiti darzeli. Daugiau ten nesilankom, vaikas jau 3 menesius sveikas kaip ridikas.
mes sirgom ir pirmus metus ir antri prasidejo lygiai taip pat savaite serga savaite ne
QUOTE(Irute @ 2011 10 07, 08:47) Butent, kad jai labai patinka grupej, verziasi ten, turi draugu, tai ir noras bendrauti jauyra, grupe priesmolykline, bet su tom ligom...dar alergija ir astminis bronchitas...gal reikalas tame, jau nebezinau. bet faktas, kad paeina 2 dienas iki pietu, trecia diena tempa. ir visa liga. vaikutis alergiskas,todel ir serga istisai,nes tik nuejus veikia alergenai,reikia butinai naudoti vaistukus nuo alergijos,kitokios iseities tikrai nebus mano sunelis irgi serga BA,kol ejo i darzeli is ligu neisbrisdavom,i priesmokkykline leidau mokykloje,baigesi ligu maratonai,praejusia ziema sirgo viena karta vasario menesi,bet visa laika daviau vaistukus nuo alergijos,siais metais sunkiau sekasi,nes klaseje gyvena ziurkenas,yra akvariumas,bet tikiuosi kad organizmas apsipras QUOTE(grazina37 @ 2011 10 12, 13:01) vaikutis alergiskas,todel ir serga istisai,nes tik nuejus veikia alergenai,reikia butinai naudoti vaistukus nuo alergijos,kitokios iseities tikrai nebus mano sunelis irgi serga BA,kol ejo i darzeli is ligu neisbrisdavom,i priesmokkykline leidau mokykloje,baigesi ligu maratonai,praejusia ziema sirgo viena karta vasario menesi,bet visa laika daviau vaistukus nuo alergijos,siais metais sunkiau sekasi,nes klaseje gyvena ziurkenas,yra akvariumas,bet tikiuosi kad organizmas apsipras Jusu sunus alergiskas ziurkenui ar akvariumui? Kam pas ji alergija? QUOTE(grazina37 @ 2011 10 12, 12:01) vaikutis alergiskas,todel ir serga istisai,nes tik nuejus veikia alergenai,reikia butinai naudoti vaistukus nuo alergijos,kitokios iseities tikrai nebus mano sunelis irgi serga BA,kol ejo i darzeli is ligu neisbrisdavom,i priesmokkykline leidau mokykloje,baigesi ligu maratonai,praejusia ziema sirgo viena karta vasario menesi,bet visa laika daviau vaistukus nuo alergijos,siais metais sunkiau sekasi,nes klaseje gyvena ziurkenas,yra akvariumas,bet tikiuosi kad organizmas apsipras kaip keista manau tokiu atveju klase turetu atsisakyti gyvunu jeigu joje yra alergisku vaiku gyvuneliams....
Sveikos, merginos
QUOTE(jurrrge @ 2011 10 20, 10:08) Na analogiskai pas mus, bet man sazine neleido daugiau nei metus vaiko kankinti, ir visi gydytojai kaip vienas sake kad ner cia ko kentet, jei vaikas nevalgo, neauga nuo tu visu vaistu ir nusprendziau vaiko nezaloti, atsiemiau ir vaikas sveikas visiskai, valgo daugiau nei as, augti pradejo...
labas vakaras,
pas mus pernai buvo tokia pati problema, savaite paeina, savaite serga... ir taip visa laika... o dar mazute nedidele visai buvo, ta irgi istisai sirgo, sloga buvo ne liga, nes nosis praktiskai visa rudeni ir ziema bego. Kol nepradejau dometis naturalia medicina. Simet vyresnioji pradejo eit i mokykla, jai ka tik suejo 5 metai, gyvenam ne LT, nepraleido dar ne vienos dienos, dekui Dievui, tikiuos ir toliau taip, buvo pasigavus mini virusa, kuri isgydziau per 3 dienas visiskai ir toliau eina pagrindinis dalykas yra tai, kad vaikams reikia papildomai duoti daug vitamino C ir taip pat siek tiek cinko. Pacio pigiausio ar brangiausio, nesvarbu, pagal kisene. Dauguma turbut moka angliskai, pasiskaitykit stai cia www.doctoryourself.com ten nuodugniai apie visas ligas isaiskinta, taip pat bronchine astma ir kitas... Dar as saviskems duodu kokiu zoleliu pastiprint kartais, bet ne visada, taciau be vitamino C ir cinko ne dienos
Mes ,pradeje lankyti nuo 3m darzeli ,jau sukame antrus metus ligu maratona.Su viltim laukiu ,kada visa tai baigsis.
Ramina tik gydytojas,kuris sako,kad turim pagaliau "apsiuostyt".Ir pateikia man pavyzdi,kad siandien turi pacienta pirmoka,kuris nelanke darzelio,tai rugsejo menesi mokykla lanke lygiai 2k po 2 dienas..................
Būna visaip su tom ligom. Vyriausias mano iki 5 metų negavęs antibiotikų ir mažai sirgęs, nuo 5-6 m 9 kart gėrė antibiotikus
Jeigu būt priešmokyklinė grupė mokykloj, tai leisčiau ten
skaitau mamyciu pasisakyus ir atrodo kad apie mano vaika raso. mes ir neislysdavom is ligu. darzeli pradejo lankyt 2-ju metu ir prasidejo musu vargelis. eidavo nedaugiau 3 dienas ir tik iki pietu, po to maziausiai dvi savaites namie, su didziausiom temperaturom, antibijotikais ir ligoninem. pirmus du metus kai vaikas ejo i darzeli antibijotikus gere i menesi karta. issiopervus adenoidus, bedos gerkeje prasidejo, nesibaigiancios anginos, tonzilitai ir pan. isgerem nezinia kiek visokiu buteliuku imunitetui stiprint, viskas veltui. galvojau isprotesiu su tom ligom. galiausiai vienus metus visai neleidau i darzeli, kol namie viskas gerai jokiu ligu, jokiu slogu, sveikas vaikas. po metu vel pradejo eit i darzeli, vel prasedejo ligos tik jau aciu dievui retesnes, mat atradau labai gerus vitaminus (vitaminas c+gelezis prolog), geriam juos jau antri metai, ligu sumazejo zenkliai. antibijotikus geriam jau tik i metus koki karta. siaip tai nezinau ar tie vitaminai cia mums taip padejo, ar vaikas galu gale prie darzelio priprato.
Stiprybes ir kantrybes mamytems, nugalesim kaip nors mes tas ligas !
Musu pats geriausia padejejas kovojant su ligomis yra C vitaminas ir grynas oras, gamta, miskas. Del to darzeli lankome antrus metus, is kuriu sirgome tik kelis kartus.
Mes kadien gerem vitamona C, gyvenam uzmiestyje prie misko....na ir jokiu stebuklu, vaikui jokia gamta nepadejo kol darzo nepakeiciau.
QUOTE(angelu kalva @ 2011 10 08, 13:28) Vaikas anksciau darzeli lanke ar ne? Jeigu pradejo lankyti tik dabar, tai teks susitaikyt su bepasikartojanciom slogom, ir kt virusinem infekcijom. Tai yra normalu. priklauso nuo vaiko amziaus...pirma karta i darzeli saviski isleidau 3, tai sirgo baisiai, kas kart su 40 temperatura, gydytoja patare atsiimt ivaika is darzelio, leidau siais metais, kai jam 5 jau, tai sirguliavo bet tik sloga ir gerkle, jokios temperaturos...ypatingai vaiko negrudinau ir negrudinu, standartiskai duodu maisto papildus. tiesiog kaip suprantu kuo didesnis tuo lengviau reaguoja..
Mes po metu maratono sergam irgi jau be temperaturos-nors pradzioje su temperatura.Bet deja tai blogas pozymis-vadinasi organizmas silpnai kovoja su uzkratu ir net nesugeba signalizuoti.Mano sunus mazas buvo tai nustekentas ligu,kad sugebedavo be temperaturos tureti akivaizdzia pulinga angina .................
Mums suėjo 3 m, atsisakėm darželio. Pernai 1 diena daržely, ir 40 temp, antibiotikai, ligoninės. Kažkoks košmaras. Šiemet tik rugsėjo 1,2 dienomis nuėjo ir greitoji su 40 temperatūros išvežė
O be to dar ir mažesnį broliuką užkrečia... Kažkas nenormalaus, aš taip nesirgdavau...
o mes alergiski visokiems vitaminams
Maniskis taip ejo 2menesius, savaite eina 2 serga, tai jau 3menesi paejom 2savaites ir susirgo. Padarem pazanga
su pirmu taip buvo, kol nepradėjom gydytis tik homeopatija
o maniske ir pirmi metai darzeli na mes i priesmokykline einam tai ir buvo 2dienas eina savaite serga ir taip jau trecias menuo,kol namie augom nesirgo taip i metus karta tik ir tai lengvai.
Užjaučiu Jus visas. Tpfu tpfu tpfu, mano atveju taip nėra. Dukra eina į darželį stabiliai, neserga, nes imunitetas yra pakankamai stiprus (iš tėčio paveldėjo). Vienu žodžiu, laikykitės...
Jezau,su tais darzeliais toks siaubas
Mums pirmi metai juodi buvo, 1sav darzelyje 3 namie, ir be antibijotiku niekaip. Bet cia uzburtas ratas, gauni antibijotiku susilpneja imunitetas, vaikas nueina i tokia aplinka kur bakteriju labai daug ir vel suserga. Bet kaip kazkuri mamyte rase, pasibaige viskas kai pradejome gydytis homeopatija, Stiprinti imuniteta ir grudintis. Siaip sie metai praleidome darziuka tik 2 kartus keliom dienos, del slogytes "be jokiu pratesimu". Man tai suveike, gal kam irgi suveiks, ir daug pigiau taip gydytis, nei vaistukais ir vaikas retai serga:) Sekmes visoms ir sveikateles maziukams:)
Sveikos mamytes,
Mes lankom jau antrus metus .Pradejom nuo 3m.dabar mum jau 4.m9men.Lankymu negaliu pavadinti tuo kaip mes einam i ji .pirmi metai iki puse dienos ejom tai pralankem isvis sudejus gal 1men.o sie metai taip pat nekas.nuo rugsejo paejom 3savaites ir va jau nuo spalio 15 sergam (ir ligoninej ir namie ,jei ne viena beda tada kita ir taip galo nematyt)3dienas paejom ir dabar vel antra savaite namie.nuejom siandien i eglute ir vel.sergam. Geriam vitamina c.ir seip imuniteta stiprinam .isbandem labai daug ka (vaistinese parduodamus hemaopatinius preparatus (cido +,infucid,tozilotren,cinapsin,umkalor.....)isbandem ir platintoju fahow kinietiska griba dabar 4life tree faktor bandom,kolkas jokio gero rezultato!!!!!! Darziuko zadam atsisakyti bent jau ziemos sezonu.Nebeismanau kaip dar labaiu apsaugot ji nuo tu velnio ligu ir virusu. Bet dar vienas dalykas neduoda man ramybes.Mano vaikas nenori pasveikti.jis sako as nori visada sirgti.(issiaiskinau kad jis nenori eiti i darziuka,niekada nenorejo .bet galvojom juk visi vaikai nenori apsipras,matyt nenoras eiti i darziuka daug stipresnis. Pakeitem grupe darzelyje vistiek tas pats asaros ir amzinas stresas kai reikia eiti i ji. Gal cia kokia psichologine beda paniskas nenoras eiti i darzeli.Gal tas stresas itakoja tai kad jis man taip daznai serga. Nejom i darziuka vasara vaikas nesirgao (na bet vasara turbut niekas neserga
Pas mus situacija zenkliai pagerejo paskiepijus pneumo 23. O taip irgi budavo savaite darzelyje, 2 namie
Siais metais yra praleidusi, bet viena karta del danties uzdegimo, kita karta buvo kazkoks virusas uzpuoles.
Leidau savo vaiką nuo dvejų metų į "naminį" darželį, kuriuo pasitikėjau. Pradėjo eiti rudenį, iš pradžių kelias dienas nuėjęs sirgdavo, paskui nusistovėjo dvi savaitės - dvi eina, dvi serga. Nors vaikų buvo keturi max. Pavasarį nustojo kilti temperatūros, tik kosulys įkyrus, nedažnas, bet pabėgiojęs vis sukosėja, naktį vis kosėja. Kai galiausiai padarėm visus tyrimus, atrado pakitimus plaučiuose
Beje, pulmonologė rekomendavo Luivac sugerti. Bet aš nežinau, kaip trimetį įkalbėti praryti tabletę?? Kiek pabandė nesigavo, daugiau neima ir viskas... Kad neišmesčiau, tai sugėriau pati
Jo jo....mes irgi pradejo eiti i darzeli, tai savaite einam, po to tris sergam ir taip nuo spalio pabaigos
Taip gaila vaikiuko. QUOTE(egbis @ 2012 01 19, 13:14) Jo jo....mes irgi pradejo eiti i darzeli, tai savaite einam, po to tris sergam ir taip nuo spalio pabaigos Taip gaila vaikiuko. Laikykites mamytes,viskas bus gerai, net nespesit pastebet, kaip vis reciau vaikutis sirgs. Sekmes ir kantrybes visom siuo klausimu
Mes ir kai pradėjome lankyti (prieš porą metų), tai sirgdavome gan dažnai, o dabar tikrai rečiau (tpfu tpfu tpfu) Kantrybės visoms ir sėkmės!
QUOTE(Irute @ 2011 10 07, 08:59) Sveikos mamytes, ar jums taip buvo ar gal dabar yra. vaikutis mano turi eiti dabar i priesmokykline grupe, bet nueina 2 pusdienius ir trecia diena pakyla temperatura, sloga, kosulys o po to dar ir komplikacijos. sveika nebuvo nuo rugsejo 1d. nes tik atsigauna nuo paskutinio kosulio, vel suserga ir vel tas kankinantis kosulys. ka daryti? kaip sustiprinti imuniteta? gal neiti isvis i ta grupe? patarkit ka ka mano. aciu. Mano merginai taip pat, kelios dienos ir viskas. Tik vasaros metu jau normaliai būna... O kas svarbiausiai jai patinka darželis, veržiasi labai. Kaip gyd. sako toks organizmas - atsirgs savo ir bus gerai, reikia laukti... Bet labai gaila vaiko, kai 2-3 dienos ir vėl antibiotikai... Dabar žiemą visai nebeleidžiu, bandysim pavasarį, kai jau bus šilčiau.
Man atrodo, kad reikia kalbetis su tevais, kurie veda savo snargliuotus ir kosancius vaikus. Pradzioje galima vietoje aiskintis, o jei nieko neiseina kreiptis pas vedeja. Kitas kelias - Visuomenes sveikatos centras. Jie reaguoja i pranesimus ir tikrina darzelius.
Yra higienos norma HN75: 2010 (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=371081), kurioje aiskiai parasyta, kad kosantys ir sloguojantys vaikai neturi buti priimami i darzeli.
reikia kalbetis ne su tevais,o su direktore,aukletojomis,sergantys vaikai negali eiti i darzeli,net jeigu tai tik sloga,ir jeigu tevai atveda toki vaikuti i darzeli aukletojos turi sureguoti ir nepriimti.Musu darzelyje taip yra.
QUOTE(lauriuksis @ 2012 05 05, 12:12) reikia kalbetis ne su tevais,o su direktore,aukletojomis,sergantys vaikai negali eiti i darzeli,net jeigu tai tik sloga,ir jeigu tevai atveda toki vaikuti i darzeli aukletojos turi sureguoti ir nepriimti.Musu darzelyje taip yra. Veiksmingiau būtų ne su sloguojančiais vaikais kovoti, o savo vaikų imunitetą stiprinti. Geriausia - natūraliomis priemonėmis, cirtina, medumi, burokėlių ir spanguolių sultimis, grūdinimu ir pan. Mano vaikai nuo 1 metukų ėjo į daržą ir sirgdavo tik po kartą per žiemą, o šią žiemą iš viso nė karto, nors sloguojančių ir kostinčių vaikų grupėse tikrai buvo
Labai daug priklauso ir nuo pačių tėvelių, nes grupėse visada buvo ir bus sloguojančių vaikų, tačiau kaip prieš tai minėjusi mamytė sakė, reikia stiprinti imunitetą, neapmuturiuoti taip vaikų (nors patys tėveliai laisviau apsirengę), nevesti vaikų į parduotuves, renginius ar kitas didelių susibūrimų vietas, nes ten žymiai daugiau bakterijų ir vaikas žymiai greičiau gali užsikrėsti
Man vienas profesorius yra sakęs, kad vaikų darželiuose tiesiog tos bacilos permutavusios yra ir verkiant reikia kvarcuoti patalpas, bet deja niekas to nebedaro šiais laikais...
Mūsų atveju ir imunitetą stipriname, ir nemuturiuojame, išvis nuo mažumės buvo grūdinama, iki darželio nė karto nesirgo. Bet tik į darželį nueina kelias dienas ir viskas. Ir šiaip nesaugome nuo tų bacilų, visur lankomės, net per gripo sezoną: parduotuvės, būreliai ir nieko. Praeitą žiemą nelankė darželio ir nepaisant to, kad tikrai visur malėmės, kur tų bacilų galima lengvai pasigauti, bet viskas puiku - jokių ligų. Bet va darželis kaip užkerėtas... Jau kartais galvoju, kad auklėtojos tikrai ne visus sužiūri pvz. lauke - vieni gal sukaista, kitiems šalta ir t.t. Nieko nenoriu kaltinti, bet tiesiog neberandu atsakymų. Papildyta: QUOTE(aukletoja @ 2012 05 10, 13:03) Bet to neturėtų būti normaliame darželyje... Jau čia ne viena tema buvo, kad kam tuomet tas įstatymas... Kokia jo prasmė? Nes kai žinai, kad jis yra, o grupėje būna keli su žaliais snargliais, kosėjantys ar dar kokie, na tai kažkaip liūdesys ima... Tikrai žinau darželių, kurie ne visai sveikų nepriima. Tai vat ir įdomu, kodėl vieni darželiai turi griežtą tvarką ir sugeba sužiūrėti, o kituose palaida bala... Papildyta: QUOTE(lauriuksis @ 2012 05 05, 15:12) reikia kalbetis ne su tevais,o su direktore,aukletojomis,sergantys vaikai negali eiti i darzeli,net jeigu tai tik sloga,ir jeigu tevai atveda toki vaikuti i darzeli aukletojos turi sureguoti ir nepriimti.Musu darzelyje taip yra. Tiesiog nuostabu, kad pakliuvote į tokį darželį. QUOTE(*Liepa18* @ 2012 05 10, 10:23) Nieko nenoriu kaltinti, bet tiesiog neberandu atsakymų. Mano subjektyvi nuomonė - gal vaikas tiesiog pervargsta (juk žinome, koks grupėje erzelis ir kiek įvairios veiklos ir dirgiklių) ir einant į darželį jam reikia papildomo poilsio? Ar "darželio dienomis" miegoti eiti valandėlę anksčiau, ar ramesnės veiklos namie po darželio. Ta prasme, šituo atveju dėl ligų kaltinčiau ne fizinę, bet emocinę būklę Papildyta: QUOTE(lauriuksis @ 2012 05 05, 12:12) reikia kalbetis ne su tevais,o su direktore,aukletojomis,sergantys vaikai negali eiti i darzeli,net jeigu tai tik sloga,ir jeigu tevai atveda toki vaikuti i darzeli aukletojos turi sureguoti ir nepriimti.Musu darzelyje taip yra. Baikit juokus Suprantu, kai yra rimtas kosulys ar viduriavimas. Tada tikrai auklėtojos turi nepriimti vaiko. Bet ne vien dėl slogos ar nusičiaudėjimo... QUOTE(kasiopeja @ 2012 05 10, 13:52) Mano subjektyvi nuomonė - gal vaikas tiesiog pervargsta (juk žinome, koks grupėje erzelis ir kiek įvairios veiklos ir dirgiklių) ir einant į darželį jam reikia papildomo poilsio? Ar "darželio dienomis" miegoti eiti valandėlę anksčiau, ar ramesnės veiklos namie po darželio. Ta prasme, šituo atveju dėl ligų kaltinčiau ne fizinę, bet emocinę būklę Papildyta: Baikit juokus Čia matyt vėl nuo gydytojų priklauso, nes mums vien dėl slogos duoda nedarbingumą be problemų. Nes kaip gyd. sako, kad nuo slogos po to gali ir rimtesni dalykai prasidėti. Dėl pervargimo, na gal ir turi įtakos... Nors šiaip labai su noru eina į darželį, neįmanoma išprašyti vakare namo. Visada žvali ir linksma būna... Bet aišku, tokių dalykų nepamatuosi, kaip tas vaikas viduje jaučiasi, nes mūsiškė apskritai tokia optimistė ir linksmuolė yra. QUOTE(Flaxkids @ 2011 11 07, 14:49) o mes alergiski visokiems vitaminams iš visų liaudiškų priemonių maniškiai labai mėgsta tokį "sirupą": šviežiai spaustos burokėlių sultys + šviežiai spaustos spanguolių sultys (išspaudžiu ir nukošiu, kad kauliukų neliktų, taip smagiau geriasi)+ medus (pašildyti, kad suskystėtų). Imti visko lygiomis dalimis, tarkime po stiklinę ar puslitrį. Sumaišyti ir laikyti šaldytuve. Vartoti per dieną po kelis šaukštus arba po taurelę, pvz. mes geriam iš taurelių virtiems kiaušiniams laikyti. Prieš vartojimą išmaišyti, nes tirščiai linkę nusėsti ant dugno Papildyta: QUOTE(*Liepa18* @ 2012 05 10, 11:00) Čia matyt vėl nuo gydytojų priklauso, nes mums vien dėl slogos duoda nedarbingumą be problemų. Nes kaip gyd. sako, kad nuo slogos po to gali ir rimtesni dalykai prasidėti. matyt jūsų gydytoja - išimtis Papildyta: QUOTE(*Liepa18* @ 2012 05 10, 11:00) Dėl pervargimo, na gal ir turi įtakos... Nors šiaip labai su noru eina į darželį, neįmanoma išprašyti vakare namo. Visada žvali ir linksma būna... Bet aišku, tokių dalykų nepamatuosi, kaip tas vaikas viduje jaučiasi, nes mūsiškė apskritai tokia optimistė ir linksmuolė yra. Pervargimas daug lemia. Aš dar atkreipiau dėmesį, kad maniškiai tampa irzlesni, jeigu prieš miegą keletą dienų iš eilės gauna žiūrėti ilgesnį filmuką, o ne pasaką skaitome... Reiškia, irgi pervargsta... QUOTE(Nuska @ 2012 05 10, 14:19) na visų pirma viena pati sloga nebūna. Paprastai dėl slogos ir gerklė parausta. Mūsų pediatrė, jei prašyčiau, tikrai duotų nedarbingumą dėl slogos. Duoda nedarbinguma - neduoda, tai cia viena medalio puse, o kodel niekas nekalba apie tai, kad yra maza dalis darbdaviu kurie toleruotu toki "dirbu - nedirbu", jai vaikas nera sergantis, o turi nedidele slogele? o iš esmes tai kekvienas vaikas turi igauti imuniteta "kitiems vaikams", kaip auksciau mineta ivairioms baciloms ir pan... |