erikiuxxx
2011 10 10, 14:52
 57 tema56 tema55 tema54 tema53 tema52 tema51 tema50 tema49 tema48 tema36-47 temos1-35 temosĮ PAPUOŠIMŲ TEMĄ būtina dėti visokiausius papuošimus, tiek baibokus, tiek gėlytes, tiek papuoštus tortus, noriu pabrėžti - papuoštus, manau ,paprastas apibarstymas trupiniais gal ir nelabai tinka, bet, jeigu be trupinių ten bus kokie nors papildomi papuošimai, tai kodel gi ne.
Taip pat prie nuotraukos reikia įdėti aprašymą, iš ko padaryti tie papuošimai (bezė, saldainių masė ir t.t.) bei kas tai per tortas. To reikia, kad kiekvienam naujokui, ir ne tik, būtų aišku ir suprantama. Taip pat nepamirštam - klausimai atsakymai papuošimų tema. Kiekvienas papuošimas savotiškai gražus, nepriklausomai, ar tai 100-oji barbė ar tūkstantinis beze/grietinėle puoštas tortas. Ir nesvarbu kas Jūs esat, ar jau specas, ar tik naujokas. Čia laukiamos visos puošėjos. Mes visos mokomės, konsultuojames ir semiamės patirties viena iš kitos. Dėl to mes taip greitai tobulėjam.
Konstruktyvi kritika yra sveikintinas dalykas, o ginčus ir nepasitenkinimus prašome pasilikti sau. Taip pat norėčiau priminti, kad labai daug informacijos ir receptų galite surasti viršuje esančiose temose, tiek saldumynų receptus, tiek papuošimo būdus
TORTŲ PUOŠIMAS BE KOMENTARŲ ČIA Taigi, puošiam tortus ir nepamirštam pasirodyti su savo kūriniais
smailyttte
2011 10 10, 15:10
Aciu visoms uz grazius atsiliepimus QUOTE(raima.ma @ 2011 10 10, 13:30) kuopštus darbelis. Gal reikėjo gėlytes labiau sugrupuoti, truputėlį padrikos ir mažokai. Arba pagalvoti, kaip apjungti, o apačioj kažko stinga (bortelio, kraštelio ar pan.). Tai tik pastebėjimai... Patinka man krikštynų torčiukai. Visada būna jie gražiausi  labai aciu uz pastebejimus  kazkaip bijojau neperkrauti tai taip ir gavosi  beto dar prie tortuko pridejau daugiau gelyciu ir drugeliu nes buvau daug prisidariusi ir maciau kad ant tortuko dar ju dasidejo  apacioje torto yra siks toks bortelis labai neaukstas QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 10 10, 13:48) o gal galima receptuką varškinio gaivumelio su persikais.Ačiū Cia Olestos receptukas varskinis gaivumelis  tik as nedejau zele, o dejau jogurto persikinio 120 g, 2 mazus indelius konservuotu persiku ir zelatinos
dzokada
2011 10 10, 15:15
QUOTE(smailyttte @ 2011 10 10, 14:10) Cia Olestos receptukas varskinis gaivumelis  tik as nedejau zele, o dejau jogurto persikinio 120 g, 2 mazus indelius konservuotu persiku ir zelatinos  O kur ji butu galima rasti? Recepta? As dabar labai ne i tema,bet... Kokie tortai yra lengvesni sverimo atzvilgiu? 2kg tortas butu mazas ar klystu? I 15 porciju pasidalintu?
erikiuxxx
2011 10 10, 15:16
QUOTE(@adrij@ @ 2011 09 26, 19:59) Labas vakaras  . erikiuxxx , AČIŪ  .... anūkė visą dieną klausė jai skirtos dainos ..... aš tavo paslaugoms , jei ką  . Toy story tortai skirti JAI , tuo , kuo dabar gyvena mano širdelė  . Kadangi jos mylimiausi personažai visi netilpo ant vieno torto , teko daryti du Ir keksiukai jai . Noriu padėkoti vienai gerai moteriškei , kuri padeda mums tortų puošyboje , jei ne ji , mano anūkė neturėtų daug žaislų kuriais dabar džiaugiasi  . Taip pat Nerytei , už keksiukų receptus ir patarimus  Labai smagu kad anūkėlei patiko  Dziaugiuosiu kartu su jumis SUPER pasistenget del jos, turetu buti laiminga tokia mociute tureti tortukai jusu visi nerealus, labai labai grazus, spalvyngi ir nepakartojami Butinai kreipsiuos pas jus, kai tik reikes, ACIU jums labai labai  turiu jusu tel. nr., tai dabar drasiai skambinsiu QUOTE(naitas @ 2011 09 26, 20:43) maniakiška močiutė.. tiesiog Jomajo močiutė  o jusu kriaukles fantastiskos
gabijux
2011 10 10, 16:10
[quote=dzokada,2011 10 10, 16:15] As dabar labai ne i tema,bet... Kokie tortai yra lengvesni sverimo atzvilgiu? 2kg tortas butu mazas ar klystu? I 15 porciju pasidalintu? [/quot Na pavyzdziui snikeris is vienos normos sveria 2kg kaip nieko...gal net biskiuka daugiau...o jis toks is sunkesniu juk...bet orientuotis galima
*monikute*
2011 10 10, 16:17
QUOTE(dzokada @ 2011 10 10, 12:32) Teip teip,bet kas svarbiausia,kai i ji ziuri tikroveje,jis atrodo visai normaliai,o nuotraukoje va matosi akd stooooras,nesuprantu kodel taip  isvis tikroveje jis tikrai graziai atrode,o va foto man nelabai Kitas dalykas,kai deliojau jo griaucius,isvis atrode kudas,paskui kai uzsidejo mase isvis pasikeite visas vaizdas Aciu visoms  o man atrodo, kad padarei tokį žygdarbį nerealų  aš tokio zuikio tikrai nesugebėčiau padaryti, todėl lenkiu galvą žemai prieš tamstą, nors tas zuikis ir pasiruošęs žiemužei, bet vistiek baisiai įspūdingas
smailyttte
2011 10 10, 16:31
QUOTE(dzokada @ 2011 10 10, 16:15) O kur ji butu galima rasti? Recepta? As dabar labai ne i tema,bet... Kokie tortai yra lengvesni sverimo atzvilgiu? 2kg tortas butu mazas ar klystu? I 15 porciju pasidalintu? Stai cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=600663 Pvz  sitas tortukas 24 cm skersmens tik suteptas svere 2,100 kg
erikiuxxx
2011 10 10, 18:15
QUOTE(dzokada @ 2011 10 09, 21:29) Atnesu savo nutukusi zuiki zuikis tavo nerealus, superinis QUOTE(dzokada @ 2011 10 10, 15:15) O kur ji butu galima rasti? Recepta? As dabar labai ne i tema,bet... Kokie tortai yra lengvesni sverimo atzvilgiu? 2kg tortas butu mazas ar klystu? I 15 porciju pasidalintu? o lengviausi butu turbut tik morenginiai tortukai
rugiagele26
2011 10 10, 18:39
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 19:15) zuikis tavo nerealus, superinis o lengviausi butu turbut tik morenginiai tortukai  Dar rafaello nesunkus.
erikiuxxx
2011 10 10, 18:52
man kaskodel puosiant tortukus, ziuriu kad paskutiniu metu kol jos puosiu, pradeda sonai pustis, ta prasme pries dengima jie grazus ligus, o paskui ju forma darosi kaip backutes, kodel ? gal kas gali atsakyti ? gal per ilgai silumoj pastovi
o kiek laiko leidi jiems pabūti šaldytuve prieš dengimą???
erikiuxxx
2011 10 10, 19:35
Sia savaite buvau pirma kart PRIZMOJE, labai faina parduotuve, labai patiko  gaila kad toli nuo namu Nusipirkau medini apvalu torto padekla (bambukini), kuris sukasi, kainavo lig 28lt., buvo ir dar tokio lenvo metalo ant kojales, irgi sukantis po 38lt.., man tai superinis , labai patogu puosti tortukus, buvo neprilimpanciu kocelu (lig tefloniniai) dar kilimeli nusipirkau silikonini nebrangu Papildyta:QUOTE(Olesta @ 2011 10 10, 19:30) o kiek laiko leidi jiems pabūti šaldytuve prieš dengimą??? minimum pora valandu, o gal ir daugiau, cia turiu omeni kai padengiu jau sviestiniu kremu pries dengima, nes skaiciau kaskur, kad galima dengti iskart po isliginimo, bet as vistiek duodu jam sustingti nemaziau pora valandu, O kai sutepu kremais tai pastovi apie 6-12h pavyzdziui pirmas ir antras man pasipute, pirmo mieskiuku kojos net po tortu sulindo  nors klijavau ciut auksciau nuo padeklo Jusu teismui tris mano paskutineji tortukai, foto darytos visu prie blogo apsvietimo Tortukas atsisveikinamt su sena ''Meskuciu grupe '' Snikersas apie 2kg., pastilazas pagal cipciuka, papuosimai irgi is jo,  . o cia jau nesem i nauja grupe ''Eziuku '' aukletojom labai jau patiko Snikersas apie 2kg., pastilazas pagal cipciuka, tik dali cukraus pudra pakeiciau tos pacios firmos i cukraus pudra sokolado skonio (dejau puse pakiuko), ir jokiu papildomu dazykliu, isejo superine mase, labai gerai dengesi ir kociojosi, ir iki siol likes likutis yra minkstas, visai neketeja, nors jau 4 dienas kaip darytas Tik isemus is saldytovo tortuka, tai ji atrode lig limpanti ir dregna, bet kol puosiau tai apdziuvo  . O cia vakar dienos, drauge gimtadienis buvo Kuri dievina Jorksyrus (bandziau pagal @adrij@os suniuka lipdyti, bat ziauriai sunkai sekasi  ) Snikersas, pastilazas pagal cipciuka, apie 2kg.
o kremai tvirti, stabilūs??? grietinėlė standi??? aš sutepu iš vakaro, puošiu rytojaus dieną iš karto po sviestinio aptepimo, paskutiniu metu paėmiau madą pastingdyti dar prieš dengimą...bet stovi iki puošimo ne mažiau 12 valandų...gal kremai poskysti yra, arba per gausiai sulaistyti, neturėtų taip darytis...
erikiuxxx
2011 10 10, 19:47
Visi snikersai, kremai stabilus, ipac sviestinis, nes dvaro sviesta nauduoju ir rududu, tai net labai stabilus, gretinele labai gerai issiplaka, gal per daug palaistau, anksciau maziau laisciau va trecia tortuka kai apdengiau, tai iskart ikisau i saldytuva, tai super isejo , toks tvirtas, o anos nedejau,taip ir stovejo ant stalo, kol papuosimus dariau, tai turbut ir pasileisdavo
smailyttte
2011 10 10, 20:04
Erikiuxx - koks grazutis rudeninis tortukas su eziuku  ir su jorkiuku man labai labai
erikiuxxx
2011 10 10, 20:09
Aciukas  man irgi patiko rezultatas
*saules_zuikutis*
2011 10 10, 20:23
su eziuku man mieliausias
[I]erikiuxxx[B],visi tavo tortai puikus......labai gražiai apdengti ir papuošti...šaunuolė......
tinulia84
2011 10 10, 21:42
aš labai norėjau dzokada pagirti, zuikis nuostabus  ir erikiuko tortai labai gražūs, ypač rudeninis, erikiuxxx, o torto duoda auklėtoja ragaut vaikams ar pačios prie kavutės suvalgo? mano didžioji nuo trečiadienio pirmą kartą išeina į darželį, norėjau tortą padaryt, bet vyras neleido, sako geriau sužinok ar galima, o paskui nešk
erikiuxxx
2011 10 10, 22:05
Aciukas visiems  QUOTE(tinulia84 @ 2011 10 10, 21:42) aš labai norėjau dzokada pagirti, zuikis nuostabus  ir erikiuko tortai labai gražūs, ypač rudeninis, erikiuxxx, o torto duoda auklėtoja ragaut vaikams ar pačios prie kavutės suvalgo? mano didžioji nuo trečiadienio pirmą kartą išeina į darželį, norėjau tortą padaryt, bet vyras neleido, sako geriau sužinok ar galima, o paskui nešk  pas mus leidzia, o kitur girdejau kad neleidzia, nezinau nuo ko priklauso Vaikams labai patiko, zinoma ir aukletojams irgi teko paragauti  Tik prasiau kad eziuko neduotu valgyti, nes ten daugiausia dazu ideta, nauduoju americolor,
dzokada
2011 10 10, 22:26
Labai aciu dar karta uz pagyras  labai glosto sirdi,ir pasimirsta visa bemiege naktis  geriausiai atsiperka visas vargas kai pamatai reakcija zmogaus kas jo prase,i sita suregavo isvis nerealiai,vien del dydzio QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 17:15) zuikis tavo nerealus, superinis o lengviausi butu turbut tik morenginiai tortukai  Oi morenginiu ni ni,nemegstu ir nenoriu zaisti...manes dabar paprase i vaiku gimtadieni du tortus,bet bandau issiaiskinti koks butu lengvas nes nori itilpti i kaina,o gabaliuku bus isviso 30 padalinta,vaikams nestis namo,tai turi but ir toks kad tvarkingai pjautusi,kad ideti i maiselius,ir lengvas O rafaelo kazin kiek mazdaug svoris gaunasi is tos normos darant recepto?
Angel1203
2011 10 10, 22:35
QUOTE(adiavl @ 2011 10 10, 08:58) mergaites dazus maciau daugumos siunciates.. o kaip reikalai lt su jai? ar buna kokiose parduotuvese pirkti?  Kedainiu turgui sestadieni arba treciadieni, ten pora motereliu turi baltarusisku dazu viena spalva 1lt man pirmai pradziai buvo kaip tik  o beto nemazai kepeju ir dabar naudoja tuos daziukus.  erikiuxxx labai grazus ir dailus tortukai man patinka kad labai tvarkingi  tik man noretusi uzbaigimu apacioje pirmo ir paskutinio tortuko, ar juosteles ar tiesiog virvutes kokios, na bet cia tik mano pastebejimas
erikiuxxx
2011 10 10, 22:41
QUOTE(dzokada @ 2011 10 10, 22:26) Labai aciu dar karta uz pagyras  labai glosto sirdi,ir pasimirsta visa bemiege naktis  geriausiai atsiperka visas vargas kai pamatai reakcija zmogaus kas jo prase,i sita suregavo isvis nerealiai,vien del dydzio Oi morenginiu ni ni,nemegstu ir nenoriu zaisti...manes dabar paprase i vaiku gimtadieni du tortus,bet bandau issiaiskinti koks butu lengvas nes nori itilpti i kaina,o gabaliuku bus isviso 30 padalinta,vaikams nestis namo,tai turi but ir toks kad tvarkingai pjautusi,kad ideti i maiselius,ir lengvas O rafaelo kazin kiek mazdaug svoris gaunasi is tos normos darant recepto? Fantastiskas zuikis, bet kaip jis tau i saldytuva tilpo ? ir is keliu normu buvo keptas ? O morenginiai man tortai patinka  , bet senai jau pirkau, reiks paciai iskepti, toki panasu kaip parduotuveje buna O neseniai kepiau morengini *NAI*SKANIAUSIA PASAULYJE torta, taip jis rusu saite vadinasi, superinis, labai labai patiko, tik dariau beveik be obuoliu, nes recepte jie turi buti, tiksliau dariau kaip parasyta, bet nezinau ar cinamono per daug idejau ar citrinu zieves per daug pritarkavau, kad obuoliu mase man kartoka pasidare  , tai jos nedejau, tik truputi obuoliuku idejau del skonio, Tai tortukas nostabus buvo, niam niam  dabar kepsiu ji vel, tik desiu persikus is kompoto gal kas gali patarti, ko galima aptepti puosimui virsu ta morengini ? nes biskvita reikia deti morengu i virsu, tai virsus bus neligus, nes kepa morengas kaip su kuprele, bet ko jo galima papuosti, labai laukiu patarimu
Migle79
2011 10 10, 22:55
erikiuxxx, dailūs ir skoningi tortukai Kaip tau pavyksta taip lygiai nupjauti apačią? Neatsimenu, rodžiau, ar ne šį tortą - sklerozė  Jei ką, nekreipkit dėmesio "Kuklioms vestuvėms":  Viduje - braškinis tortas, papuošimai - pastilažas.
dzokada
2011 10 10, 23:11
Erikiuxxx pamirsau pakomentuoti,kad man ziauriai patiko tavo tortas su eziuku,spalvos superisko  tikras toks ruduo Kepiau meduti pagal cyp cyp recepta,tai is dvieju pilnu normu,ir galima sakyti kad suejo visiskai iki paskutinio trupinelio,taip pat 5 ir puse indeliu grietineles (po 600ml) QUOTE(Migle79 @ 2011 10 10, 21:55) erikiuxxx, dailūs ir skoningi tortukai Kaip tau pavyksta taip lygiai nupjauti apačią? Neatsimenu, rodžiau, ar ne šį tortą - sklerozė  Jei ką, nekreipkit dėmesio "Kuklioms vestuvėms": vajei koks fainuolis,baltas kaip sniegas
Angel1203
2011 10 10, 23:13
QUOTE(Migle79 @ 2011 10 11, 00:55) Neatsimenu, rodžiau, ar ne šį tortą - sklerozė  Jei ką, nekreipkit dėmesio labai grazu migle o kaip tu tuos karoliukus taip prilipini atrodo kaip ore kabantys su kuo klijuoji juos
erikiuxxx
2011 10 10, 23:57
QUOTE(Angel1203 @ 2011 10 10, 22:35) Kedainiu turgui sestadieni arba treciadieni, ten pora motereliu turi baltarusisku dazu viena spalva 1lt man pirmai pradziai buvo kaip tik  o beto nemazai kepeju ir dabar naudoja tuos daziukus.  erikiuxxx labai grazus ir dailus tortukai man patinka kad labai tvarkingi  tik man noretusi uzbaigimu apacioje pirmo ir paskutinio tortuko, ar juosteles ar tiesiog virvutes kokios, na bet cia tik mano pastebejimas  Aciukas  zinau sita taisykle, bet man graziai isejo ir be jos pirmas tortukas, tas su mieskiukais, bet paskui jis issipute, ir tarp mieskiuku isejo tarpas jau negrazus  bet taisyti buvo per velu o paskutiniam nesugalvojau nieko, lig neblogai man pasirode, nusipjove ligiai apacia derejo prie padeklo, ir laiko pritruko, truputi net velavau i gimtadieni O kaip tie daziukai baltarusiski atrodo, gal foto galetumet imesti Papildyta:QUOTE(dzokada @ 2011 10 10, 23:11) Erikiuxxx pamirsau pakomentuoti,kad man ziauriai patiko tavo tortas su eziuku,spalvos superisko  tikras toks ruduo Kepiau meduti pagal cyp cyp recepta,tai is dvieju pilnu normu,ir galima sakyti kad suejo visiskai iki paskutinio trupinelio,taip pat 5 ir puse indeliu grietineles (po 600ml) vajei koks fainuolis,baltas kaip sniegas  Aciukas  Tai daug grietines isejo, o i saldytuva turbut netilpo sis tortukas, ane ? labai graziai ligiai pasidenge tas zuikis
erikiuxxx
2011 10 11, 00:17
QUOTE(Migle79 @ 2011 10 10, 22:55) erikiuxxx, dailūs ir skoningi tortukai Kaip tau pavyksta taip lygiai nupjauti apačią? Neatsimenu, rodžiau, ar ne šį tortą - sklerozė  Jei ką, nekreipkit dėmesio "Kuklioms vestuvėms": Viduje - braškinis tortas, papuošimai - pastilažas. Aciukas  Tik keli man tortukai ligiai nusipjove, pjaunu su picos peiliuku, anksciau man tai tortas net is apacios matydavosi  kaskodel stipriai pastilazas susitraugdavo o dabar lig nesitrauke beveik Rudas dengtas visas is vieno pastilazo, aplink torta nepjoviau, tik palei padekla Migle, labai labai grazus tavo tortukai visi visi, superiniai  , albuma tavo gal tris kart ziurejau  masiniukai is macvino serijos superiniai, labai dailus  ofigureles visos pasakiskos  Viena tortuka jau senai nusiziurejau pas tave, savo mazajam triju metuku proga su masynitemis Tiesa, nesenai suzinojau, kad gyveni beveik salia manes (tu prie IKI, o as netoli RIMI) man buvo malonus sokas kai tai suzinojau, labai jau tave gyre mano pazystama
dzokada
2011 10 11, 00:28
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 22:57) Tai daug grietines isejo, o i saldytuva turbut netilpo sis tortukas, ane ? labai graziai ligiai pasidenge tas zuikis  Tilpo  seeeip ne taip,iskonstravus puse saldytuvo  o pas mus isvis,dar tas mazas tai teko nemazai isimti savo,sugrusti kazkaip,vnz tilpo Su dengimu kaip nesiseke,nezinau kodel bet darant man pagal cyp cyp rcp pastilaza dengimo mases,jeigu sudedu pudros tiek kiek rasoma,man ji vistiek limpa prie ranku,paimi i delna ir tiesiog tysta dar zemyn,jau ne pirma karta bandau ir vistiek tas pats...kas svarbiausia,dariau nakti (nes tas desnis,kaip spec diena vaikai zirzalai pasidaro ar kazkas tokio...) taigi,pudros turejau atrode daug,bet pasirodo per mazai,zodziu nezinojau ko griebtis nes ir krakmola visa pabaigiau  tada supykus ivariau taip dosniai Tylose milteliu,ikisau i saldikli keliom minutem,ir bandem draugautis,dar pabarstant biski miltu nes vistiek lipo  nuuu bet vargais negalais,as ja uzdejau ant to zuikio  Tik va,del tylose kita diena ji buvo gan apkietejus,bet netrugde,skaniai visi suvalge,pjovesi irgi graziai. Papildyta:QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 23:17) Tiesa, nesenai suzinojau, kad gyveni beveik salia manes (tu prie IKI, o as netoli RIMI) man buvo malonus sokas kai tai suzinojau, labai jau tave gyre mano pazystama Man irgi panasiai buvo,kai suzinojau kad @adrija netoli (jau dabar mano tevu) gyvena pries du metus pirkom su teciu torta,vaje kad isivaizduotumet kaip as ji apziurinejau,ir kaip as ji atsragiai gurmaniskai ragavau  su tokia pagarba valgiau ta gabaleli
erikiuxxx
2011 10 11, 00:39
[quote=dzokada,2011 10 11, 00:28] o as jau beveik susidraugavau su pastilazu, viskas lig super, svarbu grama i grama viska sudeti, sunkiausiai buvo su medum, nezinau kaip ji skaiciuoti, su kaupu ar be, nes svoris labai skiriasi nuo to, tai dedu mazdaug du saukstus valgomus daugiau aplipusi, arba tris be kaupo, pilu atsargiai i sauksta, kad tik kupreles nepasidarytu, o alieju pilu veliausiai, tiksliau jo nepilu visai, o pilu i delna po viena sauksta ir minkau (tiesiai is buteliuko i delna), matau kad nuori lipti, vel i delna ir vel minkau, ziuriu kad rankos visada butu aliejum isteptos, taip ir sueina visi penki saukstai aliejaus,, ir ciut krachmolo papildomai gal apie sauksta-du, na lengvai pabarstau, ir galiausiai duodu truputi paguleti, ir viskas super, ir svarbu zelatinos nepadauginti, nauduoju KLINGA 11-12gr., kai naudojau daugiau tai mase labai kietoka iseidavo
dzokada
2011 10 11, 00:41
Ar zinote torta ''Vysniukas''? Sake LT labai populiarus, bet kad nerandu jokio recepto niekur  As jo isvis nesu girdejusi tai sunkoka ir ieskoti,bet sake kad skanus
erikiuxxx
2011 10 11, 00:45
QUOTE(dzokada @ 2011 10 11, 00:41) Ar zinote torta ''Vysniukas''? Sake LT labai populiarus, bet kad nerandu jokio recepto niekur  As jo isvis nesu girdejusi tai sunkoka ir ieskoti,bet sake kad skanus  apie toki negirdejau
dzokada
2011 10 11, 00:49
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 23:39) o as jau beveik susidraugavau su pastilazu, viskas lig super, svarbu grama i grama viska sudeti, sunkiausiai buvo su medum, neziani kaip ji skaiciuoti, su kaupu ar be, nes svoris labai skiriasi nuo to, tai dedu mazdaug du saukstus valgomus daugiau aplipusi, arba tris be kaupo, pilu atsargiai i sauksta, kad tik kupreles nepasidarytu, o alieju pilu veliausiai, tikslaiu jo nepilu visai, o pilu i delna po viena sauksta ir minkau, matau kad nuori lipti, vel i delna ir vel minkau, ziuriu kad rankos visada butu aliejum isteptos, taip ir sueina visi penki saukstai aliejaus,, ir ciut krachmolo papildomai gal apie sauksta-du, na lengvai pabarstau, ir galiausiai duodu truputi paguleti, ir viskas super, ir svarbu zelatinos nepadauginti, nauduoju KLINGA 11-12gr., kai naudojau daugiau tai mase labai kieta iseidavo  Kame problema...as isvis neturiu svarstykliu  visada taip mazdaug primetu  bet dabar nusipirkau vienas,laukiu kol pristatys,sakiau bandysiu viska kad tik su tuo pastilazu susidraugauciau  o zelatina as naudoju Dr.Oetker,kitokiu pas mus nera,nebent lt parduotuveje ta lietuviska stambi zelatina,bet tyngiu su ja zaisti,mirkinti  as irgi vis kaltinu medu,anksciau kaltinau nes naudojau paprasta medu,dabar issiviriau medaus,bet vel kaltinau nes turbut tikrai jo padauginau Papildyta:QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 23:45) apie toki negirdejau  Drauge lt ieskojo torto ir sake visur kur nueina siulo butent ta ''Vysniuka'', gal musu vyresnes kepejos zinos kas cia per tortas?
erikiuxxx
2011 10 11, 00:50
QUOTE(dzokada @ 2011 10 11, 00:28) Man irgi panasiai buvo,kai suzinojau kad @adrija netoli (jau dabar mano tevu) gyvena pries du metus pirkom su teciu torta,vaje kad isivaizduotumet kaip as ji apziurinejau,ir kaip as ji atsragiai gurmaniskai ragavau  su tokia pagarba valgiau ta gabaleli  Tau ziauriai pasiseke, kad salia jusu toks zmogus gyvena  , o kauneciams isvis faina
dzokada
2011 10 11, 00:52
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 23:50) Tau ziauriai pasiseke, kad salia jusu toks zmogus gyvena  , o kauneciams isvis faina  Kas man dabar is to,tada buvau tik gryzus atostogom i LT kai pirkom ta torta
erikiuxxx
2011 10 11, 01:06
ziurek, gal sis tortukas visninis ? http://zanetos-virtuve.blogspot.com/2010/0...nis-tortas.htmldar juodasis miskas su visniomis buna
erikiuxxx
2011 10 11, 01:32
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 22:41) O neseniai kepiau morengini *NAI*SKANIAUSIA PASAULYJE torta, taip jis rusu saite vadinasi, superinis, labai labai patiko, tik dariau beveik be obuoliu, nes recepte jie turi buti, tiksliau dariau kaip parasyta, bet nezinau ar cinamono per daug idejau ar citrinu zieves per daug pritarkavau, kad obuoliu mase man kartoka pasidare  , tai jos nedejau, tik truputi obuoliuku idejau del skonio, Tai tortukas nostabus buvo, niam niam  dabar kepsiu ji vel, tik desiu persikus is kompoto gal kas gali patarti, ko galima aptepti puosimui virsu ta morengini ? nes biskvita reikia deti morengu i virsu, tai virsus bus neligus, nes kepa morengas kaip su kuprele, bet ko jo galima papuosti, labai laukiu patarimu Labai laukiu patarimo
raima.ma
2011 10 11, 06:33
QUOTE(Migle79 @ 2011 10 10, 23:55) erikiuxxx, dailūs ir skoningi tortukai Kaip tau pavyksta taip lygiai nupjauti apačią? Neatsimenu, rodžiau, ar ne šį tortą - Tikrai vestuvinis, atrodo toks lengvas - kaip debesėlis. Labai gražu, labai Papildyta:QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 20:35) Jusu teismui tris mano paskutineji tortukai, ... [O cia vakar dienos, drauge gimtadienis buvo Kuri dievina Jorksyrus labai gražiai suderintos spalvos, to kuris su šuniuku, kiti taip pat šaunūs, su ežiuku labai rudeniškas. Visi Jūsų torčiukai labai kruopščiai padaryti, labai tvarkingi.
akvilyte
2011 10 11, 07:31
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 10, 23:41) gal kas gali patarti, ko galima aptepti puosimui virsu ta morengini ? nes biskvita reikia deti morengu i virsu, tai virsus bus neligus, nes kepa morengas kaip su kuprele, bet ko jo galima papuosti, labai laukiu patarimu aš kažkada sutepinėjau tris morengo sluoksnius, tai viršutinį sluoksnį dėjau ta puse lygiaja, kuri buvo ant skardos kepimo metu.. taigi buvo lyus tas viršus, ir normaliai aptepiau sviestiniu kremu ir dejau masę. tai buvo vienas iš 5 aukštų o tortukai tortukai  kasryt prie kavos vietoj deserto akis paganau
Angel1203
2011 10 11, 08:47
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 11, 01:57) O kaip tie daziukai baltarusiski atrodo, gal foto galetumet imesti http://www.google.lt/imgres?q=baltarusiski...=1t:429,r:7,s:0kazkada buvau nusifotkinus bet nerandu dabar kaip reikia, tai va pagooglinau jai rodis pas mane tokie kur vienas mazesnis maisiukas tai spalvu ju visokiu buna
smailyttte
2011 10 11, 09:44
Migle79 nuostabus svelnus mielas tortukas QUOTE(Angel1203 @ 2011 10 11, 09:47) http://www.google.lt/imgres?q=baltarusiski...=1t:429,r:7,s:0kazkada buvau nusifotkinus bet nerandu dabar kaip reikia, tai va pagooglinau jai rodis pas mane tokie kur vienas mazesnis maisiukas tai spalvu ju visokiu buna Man siu dazu anyta is ukrainos parveze dau tokiu  sake ten po 30 centuku vienas pokelis
Dianaaa1215
2011 10 11, 10:28
Mergaitės,o kur pinigų maišui perkat pinigus-monetas?
erikiuxxx
2011 10 11, 10:54
QUOTE(raima.ma @ 2011 10 11, 06:33) QUOTE(akvilyte @ 2011 10 11, 07:31) QUOTE(akvilyte @ 2011 10 11, 07:31) Aciukas  QUOTE(smailyttte @ 2011 10 11, 09:44) Man siu dazu anyta is ukrainos parveze dau tokiu  sake ten po 30 centuku vienas pokelis  pasiseke tau, kad yra kam atvesti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 10 11, 11:28) Mergaitės,o kur pinigų maišui perkat pinigus-monetas? Būna Maximose, Thomas Philips, Saldūs Majai (Akropolis, CUP)
erikiuxxx
2011 10 11, 11:17
QUOTE(likta @ 2011 10 11, 11:13) Būna Maximose, Thomas Philips, Saldūs Majai (Akropolis, CUP) kurioj vietoj ieskoti? turbut prie kasu,ane
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 11, 12:17) kurioj vietoj ieskoti? turbut prie kasu,ane  pas mus prekyvietej tos kur stovi su sveriamais saldainiais- sausainiais turi  gal tokiose vietose butu pigiau
Angel1203
2011 10 11, 12:29
Cia vienas toks mazas greitukas pirma kart dariau su tais kaspinais medziaginiais cia aceit tulpes seip tortukas kopijuotas is kaskurios kepyklos gal jau ne nebezinau
erikiuxxx
2011 10 11, 12:31
QUOTE(Angel1203 @ 2011 10 11, 12:29) Cia vienas toks mazas greitukas pirma kart dariau su tais kaspinais medziaginiais cia aceit tulpes seip tortukas kopijuotas is kaskurios kepyklos gal jau ne nebezinau Labai man grazus ir mielas , labai grazios tulpytes
Dianocka
2011 10 11, 14:11
Sveikos merginos!!!!! Kaip pasiilgau jusu!!!! Po ilgu atostogu isilieju i jusu gretas, jums leidus Kazkaip net nezinau nuo ko pradeti, retai as cia pasirodydavau, bet kaip pastebejau - tortai vis dailesni ir dailesni, SAUNUOLES!!!!Negaliu iskirti nei vienos, visos su savo iskirtiniais bruozais, idejomis, originalumu... visoms po balioneli Ikelsiu kelis savo darytus: 1.Vestuvinis, 13Kg  , apatinis medaus su zele gabaliukais, vidurinis snickeras, virsutinis varske su persikais, MMG:  2.vestuvinis su bijunais, varskes vidus...MMG...  3. vaikiskas, vidus snickersas...MMG...aisinkas, figureles - marcipanas..  4. vidus juodas miskas, aisingas, MMG...  5. Vestuvinis, vidus snickeras, MMG...  6. juodas miskas, aisingas ir MMG...  7. Medaus su zele, aisingas, MMG..., gelytes is Gumpaste....
|
|