Pasišiaušęs
2011 10 10, 19:19
BENDRAUJAME, KLAUSIAME IR ATSAKOME BEI DALINAMĖS SAVO PATIRTIMI  UŽDUODANT KLAUSIMĄ REKOMENDUOJAMA APRAŠYTI: Kokio dydžio akvariumas? koks jo amžius (nuo paskutinio restarto)? Jei akvariumas jaunas (iki 3 mėn.) smulkiai aprašykite paleidimo eigą. Koks filtras, ar visą parą jis veikia? Kokia akvariume vandens temperatūra? Koks priežiūros režimas (vandens keitimai, maitinimas)? Ar yra akvariume gyvų augalų? kiek ir kokių? Koks akvariume apšvietimas? kiek val. per parą šviečia? ar gaunama saulės šviesa? Kiek ir kokių akvariume žuvų? kokio dydžio/amžiaus jos yra? Ar naudojamos aukštosios technologijos: co2, trąšos, anglis, durpės, vaistai, kt. chemijos? Kokie požymiai, kuriais remdamiesi, sprendžiate kas negerai?PIRMIEJI ŽINGSNIAI:Pradžių pradžia Akvarimas: pirmi žingsniai Akvariumas-pirmi-žingsniai Dar kartą: Akvariumas_pirmi_žingsniai Akvariumo parinkimas ir suderinamumas Formulė pasiskaičiuoti grunto kiekiui: (akvariumoilgis X akvariumoplotis X gruntostoris_cm)/1000=gruntokiekis_litrais Naudinga informacija naujokamsDEKORACIJOS: (kaip pasigaminti namų sąlygom) Fonas iš makroflekso Galinis fonas iš putoplasto Dangčio ir apšvietimo gamyba TRĄŠOSGaminamos ir parduodamos LietuvojeVandens fizinės ir cheminės savybės: daug atsakymųTRUMPAI APIE DUMBLIUS: Dumblių rūšys. Kovos būdai Dumbliai akvariumininko priešas Geriausias puslapis apie dumbliusKAI SERGA ŽUVYSLigos, jų atpažinimas ir gydymas (anglų kalba) Dažniausiai pasitaikančios ligos Ligos Akvariumo žuvytės ir jų ligos (rusų kalba) Ligos ir gydymas Žuvų suderinamumo lentelė AKVARIUMISTŲ FORUMAI IR PUSLAPIAI:Aquarium.ltAkvariumas.lt (kartais neveikia)Akvariumas.netAquaclub.ltAkvariumas.comAkvariumas.lietuvoje.infoAkvariumai.ucoz.comE-akva.infoFreewebsAkvariumas.weebly Zoo.lt Aquariumclub.net Aquazoo.lt SRAIGĖS: Akvariuminės sraigės (lietuvių kalba) Ampuliarijos (anglų kalba) Įv. sraigės (anglų kalba) Apie įv. sraiges (rusų kalba) KREVETĖS: Caridina.lt Krevetės ir sraigės (anglų kalba) VARLĖS:  Apie varles (lietuvių kalba) Akvariuminės varlės (anglų kalba)GUPIJOS:  Svetainė apie gupijas (anglų kalba) PARDUOTUVĖS:ZoopliusRerizStalmaScorpenaAuksinė ŽuvelėKika ŠALDYTO MAISTO RŪŠYS IR APRAŠYMAI:Šaldyti maistaiGyvas žuvų maistasKatalogas produkcijos SERA (rusu k.): įranga, akvariumai, aksesuarai, pašarai, vitaminai, testai ir t.t. Neblogas puslapis apie žuvis ir augalus, jų grupes Nuoroda - filmukas kaip isplauti filtra ("bačką") CO2 įranga už 5Lt CIKLIDINIAI AKVARIUMAI:Ciklidinės žuvys Afrikos-ciklidaiAfrikos-ciklidaiAmerican cichlids (rusų kalba) Susimodeliuok akvariumą pats Vandens paramerų reikšmė florai ir faunai  Atminkit: Žuvys ir kiti gyviai niekada nevalgo sveikų augalų !ĮVAIRIOS FOTOGALERIJOS. Pasisemkite idėjų akvariumo apželdinimui ar šiaip akis paganykite: Įv. akvariumų nuotaukos Fotogalerija Oliver Knott Akvariuminiai miškai Nature-aquarium-gallery Mažiausieji senoji tema Pliurpalų penketukas Avocetė 73 *Gyta* 65 Gladness 47 jurginux 45 Nesugausi 26
Pirma registruojuosi Užeinu kaip svečias arba kai bėdos užpuola  Taigi daugelio besilankančių nebepažįstu. Vienas akvariumas gyvuoja kaip gyvavęs,o su kitu vis bėdos kokios nutinka  Taigi ieškau gal kas turi kokių atliekamų žuvyčių nepritampančių jūsų akvoje,noriu pasiūlyti apartamentus 80l  kitaip tariant ieškau dovanojamų žuvų  Kaune.
BlueBelton
2011 10 10, 20:35
QUOTE(MUDU @ 2011 10 10, 21:01) Pirma registruojuosi Užeinu kaip svečias arba kai bėdos užpuola  Taigi daugelio besilankančių nebepažįstu. Vienas akvariumas gyvuoja kaip gyvavęs,o su kitu vis bėdos kokios nutinka  Taigi ieškau gal kas turi kokių atliekamų žuvyčių nepritampančių jūsų akvoje,noriu pasiūlyti apartamentus 80l  kitaip tariant ieškau dovanojamų žuvų  Kaune. Registruojuos ir aš naujoj temoj MUDU, galiu padovanot 2 auksines. Nėra jau labai mažos, tos vadinamos karosinės formos. Pas mane atsirado atsitiktinai kaip priglaustinukės, dabar mažajame akvariume plaukioja. Šaip nesu didelė mylėtoja šitų paršelių bet jei nebūčiau priglaudus, būtų keliavusios velniai žino kur.. Jei jauti simpatija auksinėms ir norėtum akvos su jom, tai pranešk
Sveikos, kažkada buvau šios temos lankytoja ir skaitytoja, o dabar tik kaip svečias retkarčiais užsuku paskaitinėti ir gana. Neseniai atkūriau gyvybę savo 35l akvariumuke: dabar turiu 15 žuvyčių - 3 molinezijos, 3 gupinai, 3 lialiusai, porelė guramių, 2 koridorusai, 1 kardonešis ir mėlynas gaidelis - kaip aš džiaugiuosi, kad taikus kitų žuvyčių atžvilgiu  1 mažytė ampuliarija, apie 10 trimitininkų , iš augalų - 1 echinodorusas, 1 kriptokorina ir apie 15 stiebų ragalapio. Dar bandysiu apgyvendint krevečių pulkelį ir jei rasiu įleist daugiau ampuliarijų.
Kristiniux
2011 10 11, 07:22
labukas visoms, vis paskaitau paskaitau pastaruoju metu, bet niekad neparašau turim nediduką 60l akvariumą, savaitgalį pertvarkėm, pakeitėm vandenį, dabar tik žuvų trūkumas, gal kuri turit atliekamų, priglaustumėm, arba kur Kaune galima nusipirkt pigiau žuvyčių
zirziliux
2011 10 11, 07:44
QUOTE(giekab @ 2011 10 10, 21:21) Sveikos, kažkada buvau šios temos lankytoja ir skaitytoja, o dabar tik kaip svečias retkarčiais užsuku paskaitinėti ir gana. Neseniai atkūriau gyvybę savo 35l akvariumuke: dabar turiu 15 žuvyčių - 3 molinezijos, 3 gupinai, 3 lialiusai, porelė guramių, 2 koridorusai, 1 kardonešis ir mėlynas gaidelis - kaip aš džiaugiuosi, kad taikus kitų žuvyčių atžvilgiu  1 mažytė ampuliarija, apie 10 trimitininkų , iš augalų - 1 echinodorusas, 1 kriptokorina ir apie 15 stiebų ragalapio. Dar bandysiu apgyvendint krevečių pulkelį ir jei rasiu įleist daugiau ampuliarijų.  Ar tik man taip atrodo, ar per daug cia zuvyciu pas jus? Pas mane 72l ir tai tiek nera
Labas rytas QUOTE(BlueBelton @ 2011 10 10, 21:35) MUDU, galiu padovanot 2 auksines. Nėra jau labai mažos, tos vadinamos karosinės formos. Pas mane atsirado atsitiktinai kaip priglaustinukės, dabar mažajame akvariume plaukioja. Šaip nesu didelė mylėtoja šitų paršelių bet jei nebūčiau priglaudus, būtų keliavusios velniai žino kur.. Jei jauti simpatija auksinėms ir norėtum akvos su jom, tai pranešk  vaikas svaigsta dėl auksinių,bet man augliukų gaila,juk jos tokią netvarką daro  nors prieš tai jame gyveno tanganikos ciklidukų porelė,tačiau žolyčių nelietė... Ačiū už pasiūlymą,  jei ką parašysiu ,dabar laukiu dėl skaliarų info ar dovanos ar vis tik parduos Papildyta:giekab,kažkaip daugokai žuvyčių pas jus pagal aprašymą atrodo  Nors kas ten žino,gal jos miniatiūrinės QUOTE(Kristiniux @ 2011 10 11, 08:22) labukas visoms, vis paskaitau paskaitau pastaruoju metu, bet niekad neparašau turim nediduką 60l akvariumą, savaitgalį pertvarkėm, pakeitėm vandenį, dabar tik žuvų trūkumas, gal kuri turit atliekamų, priglaustumėm, arba kur Kaune galima nusipirkt pigiau žuvyčių  Sveika.Kaune galima sekmadieniais Vilijampolės turguje nusipirkt,kartais visai neblogos kainos bazeje,dar Utenos g ir daug kas giria naują parduotuvę prie Topolio(pati joje nebuvau)
Jonavietis
2011 10 11, 10:33
QUOTE(MUDU @ 2011 10 10, 21:01) Pirma registruojuosi Užeinu kaip svečias arba kai bėdos užpuola  Taigi daugelio besilankančių nebepažįstu. Vienas akvariumas gyvuoja kaip gyvavęs,o su kitu vis bėdos kokios nutinka  Taigi ieškau gal kas turi kokių atliekamų žuvyčių nepritampančių jūsų akvoje,noriu pasiūlyti apartamentus 80l  kitaip tariant ieškau dovanojamų žuvų  Kaune. na galima suveikt du ryklinius šamukus.Tik jie Jonavoje,bet žentas dažnai Kaune būna galima būtų sutarti  jei tik norit prašom o aš patarimo jūsų noriu  net nežinau ką daryti ,negaliu apsispręsti  dėl vienos papūgos.Kaip sakau ji su gimdymo trauma,jos burnytė perkreipta ir gan smarkiai.Kol buvo visai mažutė kai pirkom nieko nesimatė,o dabar ji truputį paaugo ir  na kad ji dvigubai mažesnė už kitas tris tai dar nieko ,bet esmė tame kad ji praktiškai negali valgyti.Bent kirminukų ji iš vis nenuryja  kai laikau rankose ir šeriu ji dar kokį vieną ir praryja,bet nuo dugno jau nebepaima.Ir sauso tik trupinukus gali nuryti,nieko didesnio nuryti jai neišeina,apie dugną tyliu nuo jo nieko paimt negali  Vakar gal pusvalandį ją stebėjau,ta jos burna iš vis persikreipė  liko mažutė skylutė.Na ji nėra liūdna,plauko,bet kad ji skursta faktas.Augt visai nebeauga,kiek išeina maitinu kirminukais kad ji galėtų paimti iš rankų.sausą irgi vieną kitą trupinuką .Ir va dabar net nežinau ką daryti ar ją toliau auginti ar tiesiog atsisveikinti ir jos nekankinti  Suprantu durnas klausimas,bet iš vienos pusės ji sveika tik alkana pastoviai iš kitos pusės gal čia jau kankinimas žuviuko.Tiesa pasakius man nesvarbu kad ji liliputas pagal kitas,ir visai nemaišo.Bet neatmetu galimybės kad ji kada nors visai nustos valgyt negalėdama nuryti
Gal kuri zinote ar galima i paprasta akvariuma su kitomis zuvytemis ileisti gaideli ir jo 2 drauges "vistytes"?  Gaidelis jau apkandziojo joms pelekus, bet gyveno nedideliame akvariume apie 18 ltr, o su leisiu i 45 ltr
zirziliux
2011 10 11, 14:20
QUOTE(cinde @ 2011 10 11, 13:07) Gal kuri zinote ar galima i paprasta akvariuma su kitomis zuvytemis ileisti gaideli ir jo 2 drauges "vistytes"?  Gaidelis jau apkandziojo joms pelekus, bet gyveno nedideliame akvariume apie 18 ltr, o su leisiu i 45 ltr Ziurint, kokios kitos zuvytes bus Nes maniskiui buvo visa uodega ir pelekus kitos zuvys nuskabiusios, tai patinelis buvo palikes kaip patele
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 11, 15:20) Ziurint, kokios kitos zuvytes bus Nes maniskiui buvo visa uodega ir pelekus kitos zuvys nuskabiusios, tai patinelis buvo palikes kaip patele  arba atvirksciai - gaidelis gali nuskabyti kitu zuvu pelekus...
o gal jei bus daug zuvyciu jis nespes gainiot visu ir nenuskabys..?
Mergučiai, ar pavirinti naudotą gruntą?  Sraigės išrinktos, seniausiai išdžiūvęs gruntas, kokius pora mėnesių.
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 11, 08:44) Ar tik man taip atrodo, ar per daug cia zuvyciu pas jus? Pas mane 72l ir tai tiek nera  Dabar kiekvienai žuvytei tenka 2,3l. Čia mano draugo kaltė, kad tiek pripirko  Jau ir taip sakiau gana daugiau nepirk, be stabdžių jaučiu visai žuvienė būtų. kai ėjom iš turgaus sakiau, kad pripirkai tiek žuvelių, tai kai jos paaugs galvok apie didesnio akvariumo pirkimą...  TAi žiūrėsim kaip čia bus. Prieš savaitę mano mama užsiminė, kad irgi akvariumo norėtų... Tai jei ne draugas pirks , tai gal mamai didesnį akvariumą dovanosiu... P.S. Mano pirktas tik gaidelis
QUOTE(giekab @ 2011 10 11, 17:25) Dabar kiekvienai žuvytei tenka 2,3l. Čia mano draugo kaltė Svarbu, rastas kaltininkas Nes pas mane panašus kiekis 260L akve, norėjau net perklaust, ar pamiršot litraže nulį prirašyt bet tai gal nieko.
Sveikos  Pagaliau pardaviau savo nelabasias papūgas  Dabar apsipirkau visokių smulkių žuvėlioku (neonai, lapes, guramiai ir t.t.) Tai be galo patenkinta  Nieks man dabar nesikandžioja ir nešokinėja iš vandens, o ir augalų nerauna  Užtat apturėjau 30l akvą  Ir mastau ten varles arba aksolotli užleist.  Gal kas turit patirties ir patarimų dėl šių gyvių? Prisiskaičiau aišku jau info, bet norėtusi ir realių nuomoniių
QUOTE(Miaffa @ 2011 10 11, 18:34) Sveikos  Pagaliau pardaviau savo nelabasias papūgas  Dabar apsipirkau visokių smulkių žuvėlioku (neonai, lapes, guramiai ir t.t.) Tai be galo patenkinta  Nieks man dabar nesikandžioja ir nešokinėja iš vandens, o ir augalų nerauna  Užtat apturėjau 30l akvą  Ir mastau ten varles arba aksolotli užleist.  Gal kas turit patirties ir patarimų dėl šių gyvių? Prisiskaičiau aišku jau info, bet norėtusi ir realių nuomoniių  Aš labai noriu aksolotlio. Niekad nelaikiau, bet jaučiu reikia užveist - vieną akvariumą restartuosiu kitam bute. Ačiū, kad priminėt. Pasidalinkit, jei apsigyvens gražuolis pas Jus, kaip elgiasi, ko jam reikia.
Šian pardėi nužiurėjau viena baltuka, kainuoja 35lt, bet per skelbimus mačiau ir už 15lt. Pardavėja įkalbinėjo nupirkti, atseit baisiai įdomus gyvis... bet pakolkas susilaikiau  Skaičiau kad gan sudėtinga prižiūrėt, kad nemėgsta šiltesnio vandens, šert reikia gyvų maistų ir t.t.
QUOTE(Miaffa @ 2011 10 11, 18:47) Šian pardėi nužiurėjau viena baltuka, kainuoja 35lt, bet per skelbimus mačiau ir už 15lt. Pardavėja įkalbinėjo nupirkti, atseit baisiai įdomus gyvis... bet pakolkas susilaikiau  Skaičiau kad gan sudėtinga prižiūrėt, kad nemėgsta šiltesnio vandens, šert reikia gyvų maistų ir t.t. Bijočiau ranką į akvariumą kišti  Gal dar pagalvokit pvz. apie Gaidelį
Aj jau turėjau kelis  Nusibodo... Tai vat užsinorėjau kažko, ko dar nebuvo...
BlueBelton
2011 10 11, 21:25
QUOTE(dorit @ 2011 10 11, 19:56) Bijočiau ranką į akvariumą kišti  Gal dar pagalvokit pvz. apie Gaidelį  O ko čia bijot?  Tai tiesiog padaras, "užstrigęs" vienoje iš salamandros vystymosi stadijų  Jie absoliučiai nepavojingi flegmatikai, visumoje labai nereiklūs. Baimė gyvūnams turėtų būti pagrįsta ir mažų mažiausiai argumentuota
QUOTE(BlueBelton @ 2011 10 11, 22:25) O ko čia bijot?  Tai tiesiog padaras, "užstrigęs" vienoje iš salamandros vystymosi stadijų  Jie absoliučiai nepavojingi flegmatikai, visumoje labai nereiklūs. Baimė gyvūnams turėtų būti pagrįsta ir mažų mažiausiai argumentuota  Nu tai jei krevečių ir sraigių bijo akvariumistai... ką apie aksolotlius kalbėt  Čia ne kokia gupija.
viktorija27
2011 10 11, 23:08
QUOTE(*Gyta* @ 2011 10 11, 22:30) Nu tai jei krevečių ir sraigių bijo akvariumistai... ką apie aksolotlius kalbėt  Čia ne kokia gupija. Taip taip, jei jau kraujasiurbes krevetkos siurbia naktimis zmoniu krauja, tai ka siti padarai gali padaryt? Turbut ryte gali atsikelti be pirstu, ausu ar nosies ...
BlueBelton
2011 10 11, 23:27
QUOTE(*Gyta* @ 2011 10 11, 22:30) Nu tai jei krevečių ir sraigių bijo akvariumistai... ką apie aksolotlius kalbėt  Čia ne kokia gupija. Nu kadangi esu biologė ir pakeliui į zoologo magistrą tai man labai sunku apie tai diskutuoti  Turėjau aš ir "baisiai pavojingų" bestuburių namuose, bet nu sunku man suvokti tą baimę, argumentuotą atsargumą tai taip, bet pasąmoningą neargumentuotą baimę - nu labai sunku suvokt Papildyta:QUOTE(viktorija27 @ 2011 10 12, 00:08) Taip taip, jei jau kraujasiurbes krevetkos siurbia naktimis zmoniu krauja, tai ka siti padarai gali padaryt? Turbut ryte gali atsikelti be pirstu, ausu ar nosies ... 
Kažkodėl visi pradeda nuo auksinių žuvelių, paskui greitai jos atsibosta arba nebeįtinka ir būna metamos lauk. Neįvertintos žuvės - gaila jų. Gaila, kad nebeturiu vietos dar dviem - mielai paimčiau. Bet pas mus jau "full house" - 200l ir dvi gigantinės burnos, dvi didelės, dvi vidutinės ir keletas smulkmės
QUOTE(Vavė @ 2011 10 11, 17:23) Mergučiai, ar pavirinti naudotą gruntą?  Sraigės išrinktos, seniausiai išdžiūvęs gruntas, kokius pora mėnesių. Jei prieš tai žuvytės nesirgo, to grunto neplikyčiau virintu vndeniu. Taip pas mane tris mėn. gruntas prabuvo, o po to vėl sudėjau naujai paleistą akvą ir eksploatuoju toliau. QUOTE(canine @ 2011 10 12, 00:29) Kažkodėl visi pradeda nuo auksinių žuvelių, paskui greitai jos atsibosta arba nebeįtinka ir būna metamos lauk. Neįvertintos žuvės - gaila jų. Gaila, kad nebeturiu vietos dar dviem - mielai paimčiau. Bet pas mus jau "full house" - 200l ir dvi gigantinės burnos, dvi didelės, dvi vidutinės ir keletas smulkmės Kažkada ir aš svajojau apie akvariumą su auksine žuvyte... bet paskui paskaičiau, kad jos daug teršia, kad joms reikia daug vietos ir galingo filtro... o mažam, ypač apvaliam akvariume - nelaikymas, o žuvelės kankinimas. Dabar galvoju, kad gera vieta auksinėms žuvelėms augti būtų tinkamai įrengtuose dekoratyviniuose tvenkiniuose - lauke, girdėjau, kad ir žiemą jos po ledu peržiemoja, nors kaip yra ištikrųjų, tai nežinau.
BlueBelton
2011 10 11, 23:50
QUOTE(canine @ 2011 10 12, 00:29) Kažkodėl visi pradeda nuo auksinių žuvelių, paskui greitai jos atsibosta arba nebeįtinka ir būna metamos lauk. Neįvertintos žuvės - gaila jų. Gaila, kad nebeturiu vietos dar dviem - mielai paimčiau. Bet pas mus jau "full house" - 200l ir dvi gigantinės burnos, dvi didelės, dvi vidutinės ir keletas smulkmės Canine, o aš taip tave turėjau omenyje, ir ketinau tau įsiūlyti savo priglaustinukes (paskaičiau auksiukių temą ir pagalvojau oooo kaip gerai, turėsiu savam žmogui pasiūlyt dar dvi burnas  )  Aš tai nenuvertinu nei kiek auksinukių ir šituos paršelius myliu kaip ir visas kitas žuvis, tik kad neplanuotai jos pas mane, o į didįjį akvariumą nelabai galiu įleist, gaila senbuvių, kurias auksiukės tikrai paterorizuotų, plius joms fiziniai didžiojo akvos parametrai netiktų  Žodžiu, jei kas iš forumiečių, kurie tikrai domisi auksinėmis, norėtų dar poros burnų, tai welcome  O jei ne, tai vis tiek neužilgo truuti plėstis planuoju, tai auksinukės irgi gaus naujus erdvesnius namus  Dabar mano našlaitės gyvena taip  Kol kas aišku nesiskundžia 50 l talpa, bet tikrai labai norėčiau įtaisyt pas auksinių faną ir mylėtoją  Sorry tik dėl foto kokybės, visai fotikas pavedė
QUOTE(BlueBelton @ 2011 10 12, 00:50) Canine, o aš taip tave turėjau omenyje, ir ketinau tau įsiūlyti savo priglaustinukes (paskaičiau auksiukių temą ir pagalvojau oooo kaip gerai, turėsiu savam žmogui pasiūlyt dar dvi burnas  ) Belton - jomajo...nenervink...tokios gražios. Maniškės vasarą būna kieme - prūdelyje atostogauja. Dviem šimtam litrų jau gana...na vieno savo žuvioko galiu atsikratyti - jeigu kas turi prūdą saugų  Nes yra karšiokas ar karosiokas laukinis - gavęs amnestiją po žvejybos. Tada teorinė galimybė dviem žuveliokėm atsirastų. P.s. Pas mane du šimtai litrų, augalai apkramtyti plastikiniai, gruntą kasdien "perrenka" pačios auksinės, filtras vidinis nieko ypatingo. Nenusiurbinėju, kapitalinis valymas kartą per metus. Žuvės glostomos, kasomos, nebijo rankų  Valgyt prašo draskydamos stiklą  Didžioji taškuotoji nepažystamus žmones aptaško uodega
zirziliux
2011 10 12, 07:55
QUOTE(Miaffa @ 2011 10 11, 17:34) Sveikos  Pagaliau pardaviau savo nelabasias papūgas  Dabar apsipirkau visokių smulkių žuvėlioku (neonai, lapes, guramiai ir t.t.) Tai be galo patenkinta  Nieks man dabar nesikandžioja ir nešokinėja iš vandens, o ir augalų nerauna  Užtat apturėjau 30l akvą  Ir mastau ten varles arba aksolotli užleist.  Gal kas turit patirties ir patarimų dėl šių gyvių? Prisiskaičiau aišku jau info, bet norėtusi ir realių nuomoniių  Jatus, paziurejau tuos aksolotlius.. Kokie keisti gyvunai...
Labas visoms, štai jau kelias dienas mano akva stovi be žuvyčių. Tai pradėjo ant jo stiklų atsirasti kažkokie keisti gyventojai. Panašūs į sraiges, bet vis dar be kiautų. Paskutinės žuvys, kurios gyveno akvoje buvo, rykliniai šamukai, labėjos ir skaliarai. Tai kurios iš jų valgydavo šiuos gyvius?  Nes prieš tai nesimatė jų nė vieno?
Gladness
2011 10 12, 09:07
O mes vakar šiek tie apsitvarkėm, ir dabar kolkas atrodom taip Vienintelis dalykas ko žiauriai trūksta, tai žalumos  Papildyta:QUOTE(zirziliux @ 2011 10 12, 08:55) Jatus, paziurejau tuos aksolotlius.. Kokie keisti gyvunai...  Tai jau tikrai
Ar ilgai deliojot tuos akmenukus?  Labai grazu  Gal reiktu dar koki fona det, atrodytu super
Gladness
2011 10 12, 09:51
QUOTE(Miaffa @ 2011 10 12, 10:39) Ar ilgai deliojot tuos akmenukus?  Labai grazu  Gal reiktu dar koki fona det, atrodytu super Dėkui  apie foną galvojam, bet neapsisprendžiam kokio norim  apie kurios akmenukus kalbat? kairėj? Tai visą vakarą trukau kol padariau
jurginux
2011 10 12, 10:15
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 12, 08:55) Jatus, paziurejau tuos aksolotlius.. Kokie keisti gyvunai...  QUOTE(Gladness @ 2011 10 12, 10:07) O mes vakar šiek tie apsitvarkėm, ir dabar kolkas atrodom taip Vienintelis dalykas ko žiauriai trūksta, tai žalumos  O tai kaip filtra išplausit?  kaip suprantu ten filtras apklijuotas???
Gladness
2011 10 12, 10:19
QUOTE(jurginux @ 2011 10 12, 11:15) O tai kaip filtra išplausit?  kaip suprantu ten filtras apklijuotas???  Jo, jis išsitraukia normaliai, nes bokšto viršus "kiauras"
biesas66
2011 10 12, 11:33
QUOTE(Jonavietis @ 2011 10 11, 11:33) na galima suveikt du ryklinius šamukus.Tik jie Jonavoje,bet žentas dažnai Kaune būna galima būtų sutarti  jei tik norit prašom o aš patarimo jūsų noriu  net nežinau ką daryti ,negaliu apsispręsti  dėl vienos papūgos.Kaip sakau ji su gimdymo trauma,jos burnytė perkreipta ir gan smarkiai.Kol buvo visai mažutė kai pirkom nieko nesimatė,o dabar ji truputį paaugo ir  na kad ji dvigubai mažesnė už kitas tris tai dar nieko ,bet esmė tame kad ji praktiškai negali valgyti.Bent kirminukų ji iš vis nenuryja  kai laikau rankose ir šeriu ji dar kokį vieną ir praryja,bet nuo dugno jau nebepaima.Ir sauso tik trupinukus gali nuryti,nieko didesnio nuryti jai neišeina,apie dugną tyliu nuo jo nieko paimt negali  Vakar gal pusvalandį ją stebėjau,ta jos burna iš vis persikreipė  liko mažutė skylutė.Na ji nėra liūdna,plauko,bet kad ji skursta faktas.Augt visai nebeauga,kiek išeina maitinu kirminukais kad ji galėtų paimti iš rankų.sausą irgi vieną kitą trupinuką .Ir va dabar net nežinau ką daryti ar ją toliau auginti ar tiesiog atsisveikinti ir jos nekankinti  Suprantu durnas klausimas,bet iš vienos pusės ji sveika tik alkana pastoviai iš kitos pusės gal čia jau kankinimas žuviuko.Tiesa pasakius man nesvarbu kad ji liliputas pagal kitas,ir visai nemaišo.Bet neatmetu galimybės kad ji kada nors visai nustos valgyt negalėdama nuryti  Kad ir kaip gaila butu,as naikinciau tokia zuvyte,nes jai tikrai nera gerai taip gyventi.
mejinga
2011 10 12, 12:34
Glladness, gražu, augalai užaugs, bet fono tikrai reiktų
Pasišiaušęs
2011 10 12, 12:35
QUOTE(Gladness @ 2011 10 12, 10:07) O mes vakar šiek tie apsitvarkėm, ir dabar kolkas atrodom taip Vienintelis dalykas ko žiauriai trūksta, tai žalumos   žiūriu mano žolė neprigijo
Gladness
2011 10 12, 13:18
QUOTE(Avocetė @ 2011 10 12, 13:35) žiūriu mano žolė neprigijo  Ji mazajam akvoj, nes sitam ja severumas baisiai valge
jurginux
2011 10 12, 13:28
nikita123
2011 10 12, 16:03
Sveikos manau čia yra vilniečių kurios turi perteklių krevečių. Dar būtų gerai ir augaliukų  Jei būtų pasiūlymų, rašykit į až
monkey-love
2011 10 12, 20:58
Sveikutės Aptikau štai tokį puslapį http://odisejus.lt/Parašiau e-mail, kainos labai prieinamos. Akvariumai iš nuotraukų atrodo tikrai nieko, gamina didelių litražų akvariumus, reiškia su mažais neturėtų kilti problemų. Kaip manote? Aš jau pamišau dėl viso šito reikalo  Visą laiką skaitinėju forumus, naršau info apie žuvytes ir augalus, dairausi po parduotuves, dar lieka apsilankyti Kalvarijų turguje bei Liepkalnio 78 ir pradėsim apsipirkinėjimus Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu su jumis pasigirti savo akvariumuku
QUOTE(monkey-love @ 2011 10 12, 21:58) Sveikutės Aptikau štai tokį puslapį http://odisejus.lt/Aš gal netaktiškai, bet jau jei firma ant pradinio psl užsideda tokią baisybę...atsidariau ir uždariau, nepirkčiau tikrai nieko... Akvas itin keistas kažkoks - vandens neDApilta, dar fonas su pūslėm... Och, išsiliejau, atleiskit.
Pasišiaušęs
2011 10 12, 21:06
QUOTE(*Gyta* @ 2011 10 12, 22:03) Aš gal netaktiškai, bet jau jei firma ant pradinio psl užsideda tokią baisybę...atsidariau ir uždariau, nepirkčiau tikrai nieko... Akvas itin keistas kažkoks - vandens neDApilta, dar fonas su pūslėm... Och, išsiliejau, atleiskit. geriausios foto tai galerijoj
QUOTE(Avocetė @ 2011 10 12, 22:06) geriausios foto tai galerijoj   Čia su copyright'u tvarkelė, kiek suprantu Ir, beje, jei jau nepakanka asmeninio raštingumo, gi yra galų gale Moziloj taisytojas...
zirziliux
2011 10 12, 21:24
QUOTE(*Gyta* @ 2011 10 12, 21:03) Aš gal netaktiškai, bet jau jei firma ant pradinio psl užsideda tokią baisybę...atsidariau ir uždariau, nepirkčiau tikrai nieko... Akvas itin keistas kažkoks - vandens neDApilta, dar fonas su pūslėm... Och, išsiliejau, atleiskit. Nu  As jau anksciau buvau sita aptikus... Kazkoks nekoks puslapis. Jei ir dirba taip, kaip tas puslapis atrodo...  Klausimas: barbusai su neonais nepriciom jauciu, ane?
Spurgita
2011 10 13, 07:45
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 12, 22:24) Nu  As jau anksciau buvau sita aptikus... Kazkoks nekoks puslapis. Jei ir dirba taip, kaip tas puslapis atrodo...  Klausimas: barbusai su neonais nepriciom jauciu, ane? Pas mane kartu gyvena, kol kas nesipeša, bet ir akvariumas 160 l, yra 13 neonų, 6 barbusai mutantai, 2 rykliniai ir 2 denisono.
zirziliux
2011 10 13, 07:51
QUOTE(Spurgita @ 2011 10 13, 07:45) Pas mane kartu gyvena, kol kas nesipeša, bet ir akvariumas 160 l, yra 13 neonų, 6 barbusai mutantai, 2 rykliniai ir 2 denisono. Pas mane kol kas per mazas turbut butu jiems akvariumas, todel pasiliksiu tik prie barbusu. Kai turesiu didesni, tai tada ir reikes rimciau susimastyti
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 12, 21:24) Nu  As jau anksciau buvau sita aptikus... Kazkoks nekoks puslapis. Jei ir dirba taip, kaip tas puslapis atrodo...  Puslapis baisus, vaizdai baisūs, pačio jo supratimas irgi nėra geras, bet kainos yra prieinamos, ir išeina išaiškinti ko nori iš jo. Aš pas jį gaminausi akvariumui dangtį, padarė tvarkingai, be to kad plokštė gan stora, mano akimis gal kiek per stora, priekaištų neturėčiau. Ir kaina buvo juokinga  Už lenkišką dangtį pigesnis
|
|