Sveikos matytes, Arteja pavasaris, o mes jau po truputi zingsniuojam. Todel, jau reik ieskoti pavasariniu "tiapu", kad galetumem zingsniuoti pacios, ne tik sedin vezime dairytis po pasauli. Gal galit pasidalint savo patirtim, kokius batukus pirkt. Gal kokiu modeliuku yra pliusai ir minusai, kur perkat, kur pigiau, kur kokybiskiau ir t.t.? Labai laukiam ats.
Kaliteja
2006 03 20, 14:32
Na mūsų pirmieji batukai su kuriais žingsniavome buvo <BARTEK>basutės ir buvau laaabai jomis patenkinta.Na žinoma kaina nepigi,bet kokybė gera.Visą vasarą dėvėjom ir nors ir zomšinės,bet išvaizdos neprarado.Svrbiausia kad batukai būtų kieta užkulne ir virš kauliuko,čia pagrindinis kriterijus.o modeliai tai kam kuris prie širdies.
Pirmuosius batukus nupirkau savo maziui vos tik jis pradejo stotis.Kadangi turejome,nors ir nedideliu,bet vis tiek problemeliu su kojytemis,buvome tiesiog priversti pirkti ortopedinius batukus.(Siaip gydytojai pataria ortopedinius batukus deveti vaikuciams iki 5 metuku.).Batukus pirkau bazeje,jie buvo odiniai,padukas irgi geras,nes padevejus juos 3-4menesius atsistate mano mazylio pedute ir mums nebereikejo keliauti i mankstas.O kainos pavasariniu batuku svyruoja nuo 50 iki 80 litu.
QUOTE(Kaliteja @ 2006 03 20, 14:32) Na mūsų pirmieji batukai su kuriais žingsniavome buvo <BARTEK>basutės ir buvau laaabai jomis patenkinta.Na žinoma kaina nepigi,bet kokybė gera.Visą vasarą dėvėjom ir nors ir zomšinės,bet išvaizdos neprarado.Svrbiausia kad batukai būtų kieta užkulne ir virš kauliuko,čia pagrindinis kriterijus.o modeliai tai kam kuris prie širdies. Pritariam Absoliuciai visi batukai musu buvo ir yra BARTEK Mums jie labai patinka, ir kokybe auksta, bet biski kandziojasi kainos
saule111
2006 03 23, 11:40
o kaip su tais spinatoriukais (atrodo taip vadinasi tas paduko išlenkimas  ) ar jis būtinas, nes pastebėjau, kad net kai kuriuose bartek ar naturino modeliukuose jis l.l. mažas
flintas
2006 03 23, 11:57
SVEIKOS MAMYTĖS  , KADANGI PATI TURĖJAU PROBLEMŲ SU SAVO DUKROS KOJYTĖMIS, TAI TAIP PAT PRITARIU MAMOMS KURIOS RENKASI BARTEK AVALYNE, NORS GAL NE VISOS GALI SAU LEISTI PIRKTI "TOKIA" KAINA. PATI ESU PUSIAU MEDIKĖ(KINEZITERAPEUTĖ), TAI GALIU ŠIEK TIEK PALENGVINTI BATUKŲ PIRKIMĄ: 1. Įprasta manyti, kad avalynė saugo kojas nuo drėgmės, šalčio ir kitų žalingų aplinkos veiksnių. Kūdikiai iš dalies yra nuo to apsaugoti, todėl juos galima apauti tik megztais vilnoniais bateliais, kurie būtų pakankamai lengvi ir platūs, kad nebūtų ribojami kojų pirštų ir visos pėdutės judesiai tada pėdos kaulai ir raumenys formuojasi tasyklingai. 2. Pirmieji vaiko batukai turi būti ploni, elastingu padu ir atitikti taisyklingą pėdos formą: siauras užkulnis, plati pirštų dalis su vidiniu noselės kraštu, atlenktu į nykščio pusę. Visai mažiems vaikams avalynė turi būti be pakulnės, o vėliau su 0,5 2 cm. Aukščio pakulne. 3. Išilginė avalynės ašis turi eiti per antrąjį pėdos pirštą. Pėda negali būti iškrypusi. 4. Avalynė negali iškreipti pėdos pirštų natūralios padėties, kurioje jie būna gaudami krūvį. Yra svarbu, kad bato vidinis kraštas sudarytų lygią liniją, o batelio kontūras nebūtų inksto formos. 5. Turi būti uždaras, kietas užkulnis, batų noselės kiek aukštesnės, kad iš viršaus nespaustų pirštų, o padas pirštų srityje šiek tiek elastingas. 6. Avalynė turi būti gaminama iš tvirtos, elastingos, atsparios vandeniui medžiagos. 7. Būtinai reikia pirkti avalynę su vaiku, kadangi matuoti reikia stovint, nes gavus krūvį pėda padidėja ir į ilgį, ir į plotį apie 0,5 1 cm.LINKIU VISOMS SĖKMĖS
As norejau pasikonsultuoti ne del pirmu, bet vistiek batuku...
Mano mergaites padukas dabar 11 cm, itariu, kad atsistojus ant paduko tai bus ir 12. Tai kokio dydzio man batukus pirkti, kad uztektu iki vasaros? Uzteks 13 cm?
Paranormali
2006 03 28, 00:13
Musu pirmi batukai, t.y. basute buvo pirktos kazkokios italu firmos Lt. Labai likau jomis patenkinta, gera kokybe, supinatorius. dabar nesiojame Clarc batukus, nenudevesime irgi..........mano nuomone vaiku avalynei taupymo programos neijungsi
QUOTE(Dailin @ 2006 03 28, 00:13) Musu pirmi batukai, t.y. basute buvo pirktos kazkokios italu firmos Lt. Labai likau jomis patenkinta, gera kokybe, supinatorius. dabar nesiojame Clarc batukus, nenudevesime irgi..........mano nuomone vaiku avalynei taupymo programos neijungsi Mazyliams Clarks batukai  Siuose parduotuvese man labai patikdavo, kad ismatuoja vaiko pedos dydi ir ploti, tuomet batukus pritaiko butent jam! Pas mus Lietuvoje tokiu matuokliu nera!
pievutė
2006 04 01, 11:53
Mamytes Klaipedietes,pasufleruokit kur Klaipedoj prekiauja Bartek avalyne Busiu labai dekinga
QUOTE(Lali @ 2006 03 24, 21:20) As norejau pasikonsultuoti ne del pirmu, bet vistiek batuku... Mano mergaites padukas dabar 11 cm, itariu, kad atsistojus ant paduko tai bus ir 12. Tai kokio dydzio man batukus pirkti, kad uztektu iki vasaros? Uzteks 13 cm? Jei pėdutės ilgis 12cm, tai batukus ir reiktų pirkti apie 13cm. Jei nupirksi didesnius- vaikui bus labai sunku vaikščioti. Sutinku, kad pėdutė greitai auga ir batukai geri nepigiai kainuoja, bet pirmieji batukai visada tik vienam sezonui... Beje, mes irgi už Bartek (nors šį sezoną atradom dar ir Ecco  )...
Klaipėdoje specializuota parduotuvė vien tik Bartek batukai yra Akropolyje. Taip pat keletas modelių yra ten pat Akropolyje šalimais parduotuvėje " Mada vaikams''. Taip pat keletą porų su nuolaida mačiau vaikų pasaulyje. Mes preitą savaitę turbūt apvažiavom visą miestą, ieškodami tinkamų batukų. Mums daugiau reikėjo tinkamų vaikšioti namuose, norėjom panašių į sandaliukus, tai Bartek parduotuvėje nieko nebuvo, turbūt dar ne seonas. Nusipirkom Mariquita firmos, lyg tai neblogi: aukštas užkulnis, platus uždaras priekis. Tai dabar ir tipenam namuose.
waidoolka_
2006 04 03, 17:29
labai naudingi patarimai  o sakykit mamytes, nuo kada mazdaug vaikuciam jau reikia batuku?
pievutė
2006 04 03, 19:50
QUOTE(enri@ @ 2006 04 03, 12:19) Klaipėdoje specializuota parduotuvė vien tik Bartek batukai yra Akropolyje. Taip pat keletas modelių yra ten pat Akropolyje šalimais parduotuvėje " Mada vaikams''. Taip pat keletą porų su nuolaida mačiau vaikų pasaulyje. Mes preitą savaitę turbūt apvažiavom visą miestą, ieškodami tinkamų batukų. Mums daugiau reikėjo tinkamų vaikšioti namuose, norėjom panašių į sandaliukus, tai Bartek parduotuvėje nieko nebuvo, turbūt dar ne seonas. Nusipirkom Mariquita firmos, lyg tai neblogi: aukštas užkulnis, platus uždaras priekis. Tai dabar ir tipenam namuose.  Labai dekojam uz informacija
laima69
2006 04 04, 08:08
QUOTE(waidoolka_ @ 2006 04 03, 18:29) labai naudingi patarimai  o sakykit mamytes, nuo kada mazdaug vaikuciam jau reikia batuku?  Man gyd. ortopede sake,kad batukai reikalingi vaikiukui nuo tada,kai jis jau stojasi.
Mūsų pirmi batukai, kuriuos nusipirkom, kai vaikutį pradėjau statyti į vaikštukus, buvo vokiečių firmos, brangūs baisiai (130 Lt, pirkome Kotrynoje Vilniuje), bet fainučiai, sandaliukai tokie. Tai va per žiemą - tiksliau, per kelis šių metų jos mėnesius - jie ir apsinešiojo jau, ir baigiame išaugti. Tai nupirkau dabar BARTEK firmos uždarus barukus, kad į laukutį išejus būtų galima ant kojyčių pastatyti, už rankų laikant pavedžioti. Pirmus barukus pirkom 18 numerio, naujuosius - 21 numerio, nes jie uždari, kojinytė storesnė užsimauna - be to, nesinori, kad po mėnesio vėl naujus tektų pirkti... Kaip mane konsultavo mūsų gydytoja, kuria labai pasitikiu, esminiai dalykai renkantis pirmuosius (ir antruosius:)) batukus: kad būtų odiniai, su aukštu auliuku ir su supinatoriumi - kad kojytė taisyklingai formuotųsi. Iš esmės visų rimtesnių (deja, ir brangesnių) formų batukai šiuos reikalavimus atitinka. Naujuosius batukus pirkau parduotuvėje MADA VAIKAS, kuri yra Šiaurės miestelyjė, prie NORFOS parduotuvės. Man pasirodė, kad ten tikrai didelis modelių ir numerių pasirinkimas. Mokėjau 109 Lt.
Gal kas galit patarti, kaip cia pigiau issisukus su tais batukais? Va dabar jau po truputi sliapsim  norisi ir i lauka su batukais vaziuot. Kartais iskelus is vezimo uz rankytes palaikius pavedziot. Bet juk zieminiu jau nebeapsimoka pirkt. O ir su tais pavasariniais batukais neilgai ko gero teks vaiksciot  greit reiks i basutes persokt  (va tada, turetumem ir pradet "zmoniskai" vaikscios  ) Taip kaip cia pigiau padaryt, ka?  Ka patartumet, mamytes? Ar visus tris teks pirkt: zieminius, pavasarinius ir basutes?
boruzka
2006 04 06, 18:23
mes pirmuosius batelius pirkom bartek firmos, o namuose vaiksto su paprastom zetpol slepetytem kurios atitinka visus ortopedinius reikalavimus. sitai ziemai kai jau pilnai pati begios pirksiu NATURINO.teko girdeti tik gerus atsiliepimus nors ju ir kaina grazi .. dar brangesni nei ecco.
Rodos, visas žymesnes firmas, kurių batukų galima pas mus rasti, jau mamos suminėjo: Naturino, Ecco, Clarks, Bartek. Dar paminėčiau Elefanten ir Hush puppies (vokiški, irgi puikios kokybės). Iš pigesnių - Renolino, Mariquita. Kiekvienas renkasi pagal skonį ir kišenę. Papildyta:QUOTE(boruzka @ 2006 04 06, 19:23) mes pirmuosius batelius pirkom bartek firmos, o namuose vaiksto su paprastom zetpol slepetytem kurios atitinka visus ortopedinius reikalavimus. sitai ziemai kai jau pilnai pati begios pirksiu NATURINO.teko girdeti tik gerus atsiliepimus nors ju ir kaina grazi .. dar brangesni nei ecco. Kur galima įsigyt Zetpol šlepečių vaikams?
Dirbanti mama
2006 05 19, 13:38
[COLOR=purple]Sveiki, mes vaikam nuo kudikystes perkame tik Ecco. Visiems atrodo, kad tai brangu, bet jie yra Bartek kainu lygio- o kokybes skirtumas tikrai Ecco naudai. Mamai, kuri kazkur Kauno bazese pirko "ortopedinius" batus- nebukim tokios naivios . Ortopedinius batus siuva kiekvienam, kas turi problemu su kojytemis individualiai. Jei jums nesamoniu prisneka, tai nors pagalvokite, pasidomekite. Man patinka Ecco parduotuvese- nemeluoja, nesako, kad tai ortopediniai batai- jie tik ortopediskai taisiklingi ir netrukdo kojai vystytis.
boruzhe
2006 05 21, 09:49
QUOTE(Dirbanti mama @ 2006 05 19, 13:38) [COLOR=purple]Sveiki, mes vaikam nuo kudikystes perkame tik Ecco. Visiems atrodo, kad tai brangu, bet jie yra Bartek kainu lygio- o kokybes skirtumas tikrai Ecco naudai. Mamai, kuri kazkur Kauno bazese pirko "ortopedinius" batus- nebukim tokios naivios . Ortopedinius batus siuva kiekvienam, kas turi problemu su kojytemis individualiai. Jei jums nesamoniu prisneka, tai nors pagalvokite, pasidomekite. Man patinka Ecco parduotuvese- nemeluoja, nesako, kad tai ortopediniai batai- jie tik ortopediskai taisiklingi ir netrukdo kojai vystytis. Nepasakyčiau, kad Ecco ir Bartek batų kainos vienodo lygio  Ecco batai visi iki vieno bent pusantro kart brangesni, o kai kurie ir daugiau. Dukrai buvau nužiūrėjus batus, tai Ecco kainavo 299 Lt, o nupirkau Bartek'o 164 lt. Nu yra skirtumas
1234566
2006 05 21, 16:19
Mums neseniai pasiseke "Vaiku prekese" (Siaures miestelis) radome 16-o dydzio batukus  (pedutes ilgis 9 cm). Jau galvojau reikes elese pas ortopedus laukti. Tik klausimas - kur dar galima gauti tokio dydzio basutes??? Beje batukai "Bopy", negirdetos firmos, prancuziski, su nuolaida 80 lt kainavo (o taip 120 lt), regis, atitinka visus reikalavimus.
QUOTE(Paranormali @ 2006 03 28, 01:13) Musu pirmi batukai, t.y. basute buvo pirktos kazkokios italu firmos Lt. Labai likau jomis patenkinta, gera kokybe, supinatorius. geda2: mes taip pat pirkome itališkus batukus tai tikrai super batukai
Mes pirmuosius pirkom Ecco
QUOTE(Ingosius @ 2006 05 21, 23:45) Mes pirmuosius pirkom Ecco   mes irgi. nepasitikiu neaiskiom firmom, o ecco jau patikrinta firma
Dirbanti mama
2006 05 24, 16:30
QUOTE(boruzhe @ 2006 05 21, 10:49) Nepasakyčiau, kad Ecco ir Bartek batų kainos vienodo lygio  Ecco batai visi iki vieno bent pusantro kart brangesni, o kai kurie ir daugiau. Dukrai buvau nužiūrėjus batus, tai Ecco kainavo 299 Lt, o nupirkau Bartek'o 164 lt. Nu yra skirtumas  Mes ziema pirkome batus Ecco uz 299. Bet man ir paaiskino uz ka- ten yra Goretex- tokia medziaga, nepraleidzianti dregmes i vidu, sildanti koja. O Bartek to tikrai neturi, jie reklamuoja kazki sios medziagos pigu pakaitala. Todel moterys, dar karta pasikartosiu- nebukite naivios ir nelyginkite Mersedesu su Fiat-ais. P.S. nors man Bartek dizainas labai patinka:)
HERBERA
2006 07 19, 16:53
Gal Panevezietes parekomenduotumete kur galeciau rasti siu geru batuku vaikams.
Dovanele
2006 07 25, 10:30
Tai dabar paskaiciusi pakraupau. Tai ka, tiek (t.y. 299 lt) kainuoja geri vaikiuko batukai??????? Gal draugai kur nors is kitu saliu galetu parvezti tu paciu firmu batuku tik, manau, gerokai pigesniu
Mumi pirmus batukus, tiksliau basutes, nupirkom lietuviskus, "ortopedinius" (rasau kabutese, nes kai kas gali vel tiesiogiai suprast  ), gal tiksliau butu atitinkancius ortopedinius reikalavimus uz 35lt ir nemanau, kad mano vaikui su jais bus blogiau nei su Bartek ar dar su kokiais izymios firmos. Kad galeciau moket 299lt uz batukus, man dar dirbt, dirbt ir dirbt... sunkiai... juodai... ir pan.  Apskritai, as esu linkus manyt, kad kartais tie izymus vardai yra pervertinami
QUOTE(zaRAza @ 2006 07 27, 14:49) Mumi pirmus batukus, tiksliau basutes, nupirkom lietuviskus, "ortopedinius" (rasau kabutese, nes kai kas gali vel tiesiogiai suprast  ), gal tiksliau butu atitinkancius ortopedinius reikalavimus uz 35lt ir nemanau, kad mano vaikui su jais bus blogiau nei su Bartek ar dar su kokiais izymios firmos. Kad galeciau moket 299lt uz batukus, man dar dirbt, dirbt ir dirbt... sunkiai... juodai... ir pan.  Apskritai, as esu linkus manyt, kad kartais tie izymus vardai yra pervertinami  apsoliuciai su tavim sutinku. Ir as negaliu sau leist uz tokias didziules sumas pirkt batuku vaikui. Sau pagailiu, nors galiu nesiot ne viena sezona, o vaikui, kuris nevisada istempia ir viena sezona, pirkt batukus uz 299Lt... na, nezinau...
jezau, zaraza, greit sakyk - kur??? vilniuje??? ne reklamos tikslais - man vaikui batu reikia kuo greiciau, o negaliu as 200 lt moket... aciuuuuuuu
QUOTE(rrr? @ 2006 07 27, 18:19) niu net sau kosminiu sumu ant batu neleidziu. Mano brangiausi gal 300lt kainavo, nes kad ir kokios kokybes jie butu, kad ir simta metu galetum nesiot, kita sezona jie jau buna nusibode ir vel norisi kitu, kitu ir dar kitu  QUOTE(visata @ 2006 07 27, 21:47) jezau, zaraza, greit sakyk - kur??? vilniuje??? ne reklamos tikslais - man vaikui batu reikia kuo greiciau, o negaliu as 200 lt moket... aciuuuuuuu  Mumi is Siauliu, tai ten ir pirkom, bet manyciau turetu ir Vilniuje kazkas panasaus but. Kur buna nebrangi kokybiska lietuviska nauja avalyne. Batukai toki. Mazesniu uz 18 dydi jau negavom  Va toj temoj kazkokios dvi parduotuves lietuvisku batu yra minimos Vilniuje, tai gal vienoj is tu galetu but http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=12184&hl=tapk*
QUOTE(Nihile @ 2006 05 11, 14:44) Rodos, visas žymesnes firmas, kurių batukų galima pas mus rasti, jau mamos suminėjo: Naturino, Ecco, Clarks, Bartek. Dar paminėčiau Elefanten ir Hush puppies (vokiški, irgi puikios kokybės). Iš pigesnių - Renolino, Mariquita. Kiekvienas renkasi pagal skonį ir kišenę. o Primigi, italiski jie  mes pirkom savo mazei, kuri dar tik stojasi, sios firmos batukus, Kotrynoj, mokejom apie 170 lt  ziemai zadam pirkt Ecco - kad mazoms kojytems butu patogu ir jos nesusaltu  kudikiska avalyne ten reta kuri pora siekia 200lt
WildFire
2006 07 28, 10:44
QUOTE(Dirbanti mama @ 2006 05 19, 14:38) [COLOR=purple]Sveiki, mes vaikam nuo kudikystes perkame tik Ecco. Visiems atrodo, kad tai brangu, bet jie yra Bartek kainu lygio- o kokybes skirtumas tikrai Ecco naudai. Mamai, kuri kazkur Kauno bazese pirko "ortopedinius" batus- nebukim tokios naivios . Ortopedinius batus siuva kiekvienam, kas turi problemu su kojytemis individualiai. Jei jums nesamoniu prisneka, tai nors pagalvokite, pasidomekite. Man patinka Ecco parduotuvese- nemeluoja, nesako, kad tai ortopediniai batai- jie tik ortopediskai taisiklingi ir netrukdo kojai vystytis. Manau ta mama ne taip suformulavo sakinį - ji norėjo pasakyti kad tie batukai atitinka ortopedinius reikalavimus  Ir nereikia taip pulti, tie batukai tikrai labai
Patys pirmieji batukai, kad jau tiktų nors trumpiems keliems žingsneliams paeiti (laikant už pažastyčių) mūsų buvo Lemigo tapkutės, nes kaip bebūtų gaila basučių ar batukų 18 dydžio, kad būtų tikrai geri ir kokybiški neradom. O va sekančios basutės buvo Bartek, t.y. jos jau 19 dydžio. Nors tiesą pasakius tai mano mažiukas su tom Lemigo tapkutėm daug lengviau jautėsi ir manau jos patogesnės nei basutės. O dabar dar ir skaičiau žurnale, kad geriausiai vaikučiams (žinoma jei vasara ir yra šilta) vaikščioti pradėti basomis, taip geriau pėdutė formuojasi, nėra kažkur suvaržyta. Juk mažiukas dar nemoka pasakyti ar jam spaudžia, ar nepatogu, ar skauda. dabar po namus, o kartais ir po lauką bėgiojame (laikant už pažastėlių) basi.
QUOTE(*CACA* @ 2006 07 29, 19:04) Patys pirmieji batukai, kad jau tiktų nors trumpiems keliems žingsneliams paeiti (laikant už pažastyčių) mūsų buvo Lemigo tapkutės, nes kaip bebūtų gaila basučių ar batukų 18 dydžio, kad būtų tikrai geri ir kokybiški neradom. O va sekančios basutės buvo Bartek, t.y. jos jau 19 dydžio. Nors tiesą pasakius tai mano mažiukas su tom Lemigo tapkutėm daug lengviau jautėsi ir manau jos patogesnės nei basutės. O dabar dar ir skaičiau žurnale, kad geriausiai vaikučiams (žinoma jei vasara ir yra šilta) vaikščioti pradėti basomis, taip geriau pėdutė formuojasi, nėra kažkur suvaržyta. Juk mažiukas dar nemoka pasakyti ar jam spaudžia, ar nepatogu, ar skauda. dabar po namus, o kartais ir po lauką bėgiojame (laikant už pažastėlių) basi. Netiesa, kad mažiukas nemoka pasakyti, ar patogūs batukai. Jūs, mamos, kai matuojat vaikui naujus batus, stebėkit vaiką. apaukit vienais-leiskit pasivaikščioti, po to kitais. Ir iš vaiko nuotaikos labai greit suprasit, kokie batai vaikui patogūs. Nepatogius, spaudžiančius batus kiekvienas vaikas bandys plėšti nuo kojos, negalės paeiti Skaitant šią temą, susidaro toks įspūdis, kad be Eco ir Bartek batų daugiau jokių ir nebėra.  Juk vaikai taip greit auga. Kartais batus tenka pirkti kas 3 mėn. Nes per didelių irgi negalime nupirkti... Iš tikrųjų, pirmieji vaiko batai neturi būti būtinai odiniai. Jie turi būti iš natūralių medžiagų. Gali būti tekstiliniai. Tik...būtinai turi būti aukšta kieta pakulnė, apvalus, platus priekis, lengvi. Ir turi turėti išformuotą paduką, kitaip kalbant , supinatorių. Štai ir viskas. Nebūtinai tai turi būti labai garsių firmų. Ta pati Lemigo, ar Befado-tekstilinės avalynės gamintoja, labai pasiteisina. Nes jų batukai lengvi, taisiklingai pagaminti, atitinka visus pirmųjų , antrųjų, trečiųjų ir t.t. reikalavimus.  O svrabiausia kaina 25-30 lt.
Skraiduole
2006 08 18, 21:34
Na, būtų puiku, jeigu kiekviena galėtų sau leisti pirkti vaikui batus už 300 litų 3 mėnesiams. Deja, realybė ne tokia jau graži, ir tenka rinktis iš pigesnių variantų. Savo panelei nupirkau ir batukus, ir basutes Bartek firmos. Vakar buvom pas ortopedę, kuri apžiūrėjo, kaip formuojasi pėdutė ir po to apžiūrėjo mūsų batukus. O tada pasakė, kad mūsų batukai labai geri tokiems pypliams, kurie tik pradeda vaikščioti. Kaip ir apsprendė, kokius batukus pirksiu savo dukrai ateity
Ziviliuxas
2006 09 09, 20:27
QUOTE(zaRAza @ 2006 07 27, 13:49) Mumi pirmus batukus, tiksliau basutes, nupirkom lietuviskus, "ortopedinius" (rasau kabutese, nes kai kas gali vel tiesiogiai suprast  ), gal tiksliau butu atitinkancius ortopedinius reikalavimus uz 35lt ir nemanau, kad mano vaikui su jais bus blogiau nei su Bartek ar dar su kokiais izymios firmos. Kad galeciau moket 299lt uz batukus, man dar dirbt, dirbt ir dirbt... sunkiai... juodai... ir pan.  Apskritai, as esu linkus manyt, kad kartais tie izymus vardai yra pervertinami  Aš irgi taip galvojau kol nepdarėjo krypti kojytės  bet nenoriu jūsų gąsdinti , nes mes pikom basutes iš bazės ir jos buvo su supinatorium kuris lyginant su pvz, Bartek firmos kurie taip pat turi supinatorių bet jis tik vos vos iškilęs, o "bazinių" basučių tikrai didokas todėl mums parodė gydytoja kad jis ir verčia pėdutę į šoną ir jeigu vaiko kojos linkę į kreivumą tai jos sugadina kojytę  ir pabrėžė kad užkulnis kaip ir jūs rašę turi būti aukštas ir kietas. Sutinku su mamytėm kurios renkasi ne tik Bartek ir Ecco produkciją nes apie itališkus girdėjau taip pat gerus atsiliepimus Norėjau parašyti savo patirtį kad ir jums nenutiktų tokios bėdos  Aš tikiuosi kad masažai mums padės ir mano pupa bus tiesiom kojytėm
QUOTE(joljo @ 2006 08 03, 18:07) Netiesa, kad mažiukas nemoka pasakyti, ar patogūs batukai. Jūs, mamos, kai matuojat vaikui naujus batus, stebėkit vaiką. apaukit vienais-leiskit pasivaikščioti, po to kitais. Ir iš vaiko nuotaikos labai greit suprasit, kokie batai vaikui patogūs. Nepatogius, spaudžiančius batus kiekvienas vaikas bandys plėšti nuo kojos, negalės paeiti Skaitant šią temą, susidaro toks įspūdis, kad be Eco ir Bartek batų daugiau jokių ir nebėra.  Juk vaikai taip greit auga. Kartais batus tenka pirkti kas 3 mėn. Nes per didelių irgi negalime nupirkti... Iš tikrųjų, pirmieji vaiko batai neturi būti būtinai odiniai. Jie turi būti iš natūralių medžiagų. Gali būti tekstiliniai. Tik...būtinai turi būti aukšta kieta pakulnė, apvalus, platus priekis, lengvi. Ir turi turėti išformuotą paduką, kitaip kalbant , supinatorių. Štai ir viskas. Nebūtinai tai turi būti labai garsių firmų. Ta pati Lemigo, ar Befado-tekstilinės avalynės gamintoja, labai pasiteisina. Nes jų batukai lengvi, taisiklingai pagaminti, atitinka visus pirmųjų , antrųjų, trečiųjų ir t.t. reikalavimus.  O svrabiausia kaina 25-30 lt.  o kur tuos Lemigo ir Befado parduoda?
va, lyg ir pamenu, kad zurnale Tavo vaikas, rase, jog iki treju metuku, vaikiukui supinatorius nera butinas batukuose, nes pedute pradeda formuotis nuo treju metu, tik tada jis veiksmingas, kaip jums tokia informacija?
Pirkom Bartek batukus Čipoline
QUOTE(Asta2 @ 2006 09 09, 21:55) o kur tuos Lemigo ir Befado parduoda? "Befado" yra ir Vilniuje, ir Kaune, ir Šiauliuose, ir Mažeikiuose,ir t.t. Kokiam mieste gyvenat?
boruzhe
2006 10 01, 23:48
Nevisada reikia mokėti tiek kiek parduotuvėj kainuoja. Tiesiog reikia pirkti kitur  bet lygiai tokius pat. Patiems mažiausiems leliams 17, 18, 19, 20 ir 21 Naturino batukų galima nupirkti iki 120 lt. LAISVAI  Nors pas mus kainuoja gerokai virš 200 lt O kokybę manau visi žino
QUOTE(joljo @ 2006 10 01, 13:31) "Befado" yra ir Vilniuje, ir Kaune, ir Šiauliuose, ir Mažeikiuose,ir t.t. Kokiam mieste gyvenat?  vilnius
kaktuselis
2006 10 04, 09:38
QUOTE(joljo @ 2006 10 01, 12:31) "Befado" yra ir Vilniuje, ir Kaune, ir Šiauliuose, ir Mažeikiuose,ir t.t. Kokiam mieste gyvenat?  Sveiki, Batuku tema ir mums jau aktuali. Tik dukrytes kojyte labai maza, basutes 18 dydi pirkom. Sakykite, kur "Befado" batuku galima isigyti Mazeikiuose? Ir ar bus tokio dydzio batuku? Na zieminiu jau 19 reiktu...
jolka31
2007 03 16, 16:20
sveikutes, oho, kokios kosmines kainos  zinojau kad brangu, bet ne 200lt., as tai apziurejau batukus Nuko parduotuveje ir man visai patiko batukai uz 60lt. dar nenupirkau, bet rodos atitinka visus reikalavimus, bet dabar pasiskaiciau ir nzn ka daryti, ieskoti firminiu  , truputi gaila nes augam kaip ant mieliu oir basuciu tuoj nauju reikes.
QUOTE(Asta2 @ 2006 09 10, 06:55) o kur tuos Lemigo ir Befado parduoda? Nugi ir man įdomu kur tokia parduotuvė yra Kaune?
QUOTE(Minna @ 2006 09 13, 15:56) va, lyg ir pamenu, kad zurnale Tavo vaikas, rase, jog iki treju metuku, vaikiukui supinatorius nera butinas batukuose, nes pedute pradeda formuotis nuo treju metu, tik tada jis veiksmingas, kaip jums tokia informacija? Papildyta:panasiai sake ortopedas Zitkauskas per viena tv laida, kiek pamenu Papildyta:o kur galima paziureti atitikmenis vaikisku batuku dydziu??? pvz. mano turisto kojyte siuo metu yra 12 cm. tai kokio dydzio (18, 19 ar kt) tai butu batukas?? mat noreciau batukus internetu parsisiusti
QUOTE(mammy @ 2007 03 16, 18:11) Nugi ir man įdomu kur tokia parduotuvė yra Kaune?  mums jau ne pirmu batuku reikia bet irgi sudomino gal kasnors atsakys kur?
mes pirmuosius batukus pirkom Bartek, ir toliau dauguma batukų buvo tos pacios firmos. Paskui pabandem Mariquita. Dabar per ebay uzsisakėm angliskus CHIPMUNK firmos batukus. Gal kas esate jau tokius pirke? Kaip ju kokybe? Beje mums batuku uztenka maximum 2 menesiam, nes kojyte labai greitai auga. o dazniausiai 1,5 menesio. Pirmos basutes buvo 20 dydzio, dabar baigiam 25 isaugti, o dar net metai nepraejo  O ir perkam didesnius tik vienu dydziu batukus, kaip priklauso .
|
|