Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 10:48
REGITRA Patikrinimo klausimai prieš praktinį egzaminą Regitroj
Praktikos egzamino vertinimo aprašas
Praktikos egzamino vertinimo aprašo 1 priedas
Praktikos egzamino vertinimo apršao 2 priedas
[b]PARKAVIMASSTATMENAS:  1) važiuoji, kol pirma gairelė sutampa su dešiniu veidrodėliu 2) susuki vairą į kairę iki galo 3) važiuoji, kol pirma gairelė tik pasislepia už mažo langelio 4) susuki vairą į dešinę iki galo 5) jungi atbulinę pavarą ir važiuoji atgal žiūrėdama į veidrodėlį (patogiau į kairį, bet iš pradžių kol įsukinėji, tai ir į dešinį pasižiūrėk, ar nekliudai gairelių) važiuoji atgal, kol mašina atsistoja lygegriečiai linijoms 6) ištiesini ratus (kad ištiesintum, reikia vairą atsukt atgal 1,5 karto) 7) važiuoji atgal iki galinės linijos ĮSTRIŽAS:  1) važiuoji, kol antra gairelė atsiduria mažo langelio vidury 2) susuki vairą į dešinę iki galo 3) įjungi atbulinę pavarą ir važiuoji atgal, kol mašina atsistoja lygiagrečiai linijoms 4) ištiesini ratus ir važiuoji atgal iki galinės linijos, žiūrėdama į dešinį veidrodėlį LYGIAGRETUS:  1) važiuoji, kol pirma gairelė atsiduria mažo langelio vidury 2) susuki vairą į dešinę iki galo 3) įjungi atbulinę pavarą ir važiuoji, kol per kairį veidrodėlį pamatai linijų susikirtimo kampą 4) važiuoji atgal, kol dešinys veidrodėlis sutampa su pirma gairele 5) suski vairą į kairę iki galo ir važiuoji, kol per dešinį veidrodėlį pamatai, kad mašina atsistojo lygiagrečiai linijai (šaligatviui) T FORMA:  1) važiuoji truputį dešiniau, kol per dešinį veidrodėlį pamatai linijos užapvalinimą 2) susuki vairą į dešinę iki galo 3) įjungi atbulinę ir važiuoji atgal, iš pradžių žiūrėdama į dešinį, po to į kairį veidrodėlius, kol mašina atsistoja lygiagrečiai linijoms 4) įsidėmi dešinio veidrodėlio padėtį su linija Šito žingsniuko reikia tam, kad žinotumum, kada susukinėt vairą išvažiuojant iš T formos. Tik dar priklauso, į kurią pusę liepia išvažiuot. Kaune liepia į dešinę. Gal visu taip, nežinau, bet paveiksliuke parodyta į kairę. Jeigu į kairę, tai tada reikia įsidėmėt iš kitos pusės. 5) ištiesini ratus ir važiuoji atgal iki galinės linijos Visoms sėkmės!  ir  [/B]
Orange_Tiger
2011 10 12, 11:37
Brunete as irgi pas Lauryna, mokausi  mano vyras pries daug metu irgi pas ji mokesi, todel pats mane pas ji ir atvede
glam'glance
2011 10 12, 11:41
matai, aš kitą savaitę dvi turėsiu papildomas pamokas, jas praeisiu ir iš karto egzas, jei ir vėl neišlaikysiu, tai tada jau nieko nelauksiu, eisiu kad ir kasdien laikyt, kol išlaikysiu  uiii, pavydžiu aš jum to Lauryno  aš papildomas užsirašiau pas tą kitą pyyp instruktorių, tikiuosi irgi bus geras... ta prasme, kad išmokins, ko dar gal ko nors neišmokau
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 11:43
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 10 12, 10:45) Bijau ir aš SB mašinos. Bo benzas ten pas jį, tai sunku man iš vietos išjudėt. arba valikris riaumoja arba gęstu QUOTE(glam'glance @ 2011 10 12, 11:41) matai, aš kitą savaitę dvi turėsiu papildomas pamokas, jas praeisiu ir iš karto egzas, jei ir vėl neišlaikysiu, tai tada jau nieko nelauksiu, eisiu kad ir kasdien laikyt, kol išlaikysiu  Laikysim kumščius  kelintą kartą laikysi? pas mus neįmanoma kasdienlaikyt, nes daugmaž 2 savaitėm jau visis laikas būna užimtas
glam'glance
2011 10 12, 11:46
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 11:43) Bijau ir aš SB mašinos. Bo benzas ten pas jį, tai sunku man iš vietos išjudėt. arba valikris riaumoja arba gęstu Laikysim kumščius  kelintą kartą laikysi? pas mus neįmanoma kasdienlaikyt, nes daugmaž 2 savaitėm jau visis laikas būna užimtas  antrą. antrą ir tikiuosi paskutinį. nu čia Vilniuj, tai išvis mėnesiui į priekį užimtos vietos, bet žmonės šneka, kad vis atsilaisvina. tai bandysiu.
VABALIUKE
2011 10 12, 13:49
Negaliu nepasidziaugti, snd islaikiau teorija regitroj pagaliau nebereikes tu testu spresti, kiek laisvo laiko bus O ryt pirmas vairavimas...
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 14:03
QUOTE(glam'glance @ 2011 10 12, 11:46) antrą. antrą ir tikiuosi paskutinį. nu čia Vilniuj, tai išvis mėnesiui į priekį užimtos vietos, bet žmonės šneka, kad vis atsilaisvina. tai bandysiu. QUOTE(VABALIUKE @ 2011 10 12, 13:49) Negaliu nepasidziaugti, snd islaikiau teorija regitroj pagaliau nebereikes tu testu spresti, kiek laisvo laiko bus O ryt pirmas vairavimas...  sveikinu testus aš vis dar pasprendžiu
elenuxus
2011 10 12, 14:49
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 11:39) nebūtinai, bet neprištaraučiau automatui  na,normali, kolnelygini su kitomis to morelio, tų pačių metų ir su panašia komplektacija  Nu, man pasirode, kad tokiu metu apie 6000 kainuoja...vidutiniskai. Yra pigiau, yra brangiau...cia jau tiesiog reikia vaziuot ir ziuret.Kainas ne kompiuteris nustato, tai pagal ja sprest...nu...pigesne masina gali techniskai but tvarkingesne uz brangesne "ispiderasinta" visa. As gan pigiai nusipirkau, ne todel, kad supuvus kokia...o todel, kad norejo greiciau parduot, masina buvo nereikalinga ir viskas.
O kokioj mokykloj tas išgirtasis Laurynas dirba? Aš pravažinėjau 9pamokas..ir jau matau kaip man papildomu reikės..o dar instruktorius kartais beviltiška pavadina..tai ūpo jokio vairuot neturiu..net baisu į tuos vairavimus eiti
elenuxus
2011 10 12, 15:16
QUOTE(TaPati_ @ 2011 10 12, 16:12) o dar instruktorius kartais beviltiška pavadina..tai ūpo jokio vairuot neturiu..net baisu į tuos vairavimus eiti Vau....nu ir instruktorius...
Orange_Tiger
2011 10 12, 15:41
QUOTE(TaPati_ @ 2011 10 12, 15:12) O kokioj mokykloj tas išgirtasis Laurynas dirba? Aš pravažinėjau 9pamokas..ir jau matau kaip man papildomu reikės..o dar instruktorius kartais beviltiška pavadina..tai ūpo jokio vairuot neturiu..net baisu į tuos vairavimus eiti pyyp  ir direktorius ir instruktorius http://www.pyyp.lt/
(li)julija(li)
2011 10 12, 15:48
Rytoj jau antrą kartą laikysiu praktiką Regitroj Vilniuje. Labiausiai bijau statmeno ir įstrižinio parkavimo, bet tikiuosi rytoj pasiseks ir trečio karto nebus
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 15:50
QUOTE((li)julija(li) @ 2011 10 12, 15:48) Rytoj jau antrą kartą laikysiu praktiką Regitroj Vilniuje. Labiausiai bijau statmeno ir įstrižinio parkavimo, bet tikiuosi rytoj pasiseks ir trečio karto nebus  To ir linkiu Manir šoninis lengviausias. Abu kartus jį irgavau
(li)julija(li)
2011 10 12, 15:53
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 16:50) To ir linkiu Manir šoninis lengviausias. Abu kartus jį irgavau  O, geras, galvojau, kad du kartus iš eilės to paties pratimo nebūna, nes pirmą kartą gavau šoninį  Tai gal ir man pasiseks ir vėl gausiu tą patį
B.r.i.u.n.e.t.e
2011 10 12, 16:03
QUOTE(glam'glance @ 2011 10 12, 12:41) matai, aš kitą savaitę dvi turėsiu papildomas pamokas, jas praeisiu ir iš karto egzas, jei ir vėl neišlaikysiu, tai tada jau nieko nelauksiu, eisiu kad ir kasdien laikyt, kol išlaikysiu  uiii, pavydžiu aš jum to Lauryno  aš papildomas užsirašiau pas tą kitą pyyp instruktorių, tikiuosi irgi bus geras... ta prasme, kad išmokins, ko dar gal ko nors neišmokau  Galvojau kad is vis nesiregistravai egzaminui arba labai toli dar tavo egzamino data  Linkiu daug sekmes ir kuo maziau nervu  Pas Lauryna eile menesi ir jo mokyklos mokiniai turi pirmenybe Tas kitas instruktorius kiek girdejau neblogas, tik masina senesne QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 12:43) Bijau ir aš SB mašinos. Bo benzas ten pas jį, tai sunku man iš vietos išjudėt. arba valikris riaumoja arba gęstu Laikysim kumščius  kelintą kartą laikysi? pas mus neįmanoma kasdienlaikyt, nes daugmaž 2 savaitėm jau visis laikas būna užimtas  Pas MB dizelis, tai negestu. Bet gabaritai mane gasdina Pas mus irgi eile menesiui, bet kartais galima pagauti vieta anksciau, nes zmones atsisako. QUOTE(VABALIUKE @ 2011 10 12, 14:49) Negaliu nepasidziaugti, snd islaikiau teorija regitroj pagaliau nebereikes tu testu spresti, kiek laisvo laiko bus O ryt pirmas vairavimas...  Sveikinu, atsimenu ir as labai dziaugiausi po teorijos (net daugiau nei po praktikos)  QUOTE((li)julija(li) @ 2011 10 12, 16:48) Rytoj jau antrą kartą laikysiu praktiką Regitroj Vilniuje. Labiausiai bijau statmeno ir įstrižinio parkavimo, bet tikiuosi rytoj pasiseks ir trečio karto nebus  Linkim sekmes, praneskite kaip seksis. O kas pirma karta pakiso koja? As gavau sonini parkavima, kurio ir norejau. Tik egzaminuotojas susirauke, kad per toli pastaciau (nors mano akimis idealiai pastaciau  ).
(li)julija(li)
2011 10 12, 16:20
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 10 12, 17:03) Linkim sekmes, praneskite kaip seksis. O kas pirma karta pakiso koja? As gavau sonini parkavima, kurio ir norejau. Tik egzaminuotojas susirauke, kad per toli pastaciau (nors mano akimis idealiai pastaciau  ). Pirmą kartą koją pakišo per didelis džiaugsmas  Padariau beveik visą aikštelę idealiai ir liko paskutinis pratimas T forma, kurią moku puikiai, kiek mokiausi visada idealiai padarydavau, tai aš labai apsidžiaugiau, kad jau viską padariau liko pats lengviausias, pradėjau jau galvot kaip tuoj į miestą važiuosiu, kur čia šviesos jungiasi, kad tik nepamirščiau diržą užsisegt ir tt..... Na ir ką, per visas tas mintis ir džiaugsmą vidinį, prisispaudžiau prie kairės linijos veidrodėlyje lanksto nepamačiau, kodėl nesupratau, vistiek pradėjau sukt, na žodžiu pridariau didelių nesąmonių ir baigėsi mano egzaminas  Taip kad reikia laikyti savo emocijas ir nesidžiaugti prieš laiką  Manau rytoj jau tokių klaidų nedarysiu
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 16:25
ale kaip įdomiai. pas mum švuiesos ir diržaiir aikštelėj privalomi.
Scelerum.
2011 10 12, 16:26
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 16:25) ale kaip įdomiai. pas mum švuiesos ir diržaiir aikštelėj privalomi. žinok visur yra įvairiai  taip kad, geriausia išvis pačioms jų paklausti
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 16:27
QUOTE(Scelerum. @ 2011 10 12, 16:26) žinok visur yra įvairiai  taip kad, geriausia išvis pačioms jų paklausti o negali užskaityt klaidos,kad nežinai jog pvz. šbiesas reikprieš važiuojant įsijungt
(li)julija(li)
2011 10 12, 16:29
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:25) ale kaip įdomiai. pas mum švuiesos ir diržaiir aikštelėj privalomi. Čia Vilniuje neprivalomi aikštelėje nei diržai, nei šviesos.
B.r.i.u.n.e.t.e
2011 10 12, 16:30
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:27) o negali užskaityt klaidos,kad nežinai jog pvz. šbiesas reikprieš važiuojant įsijungt  Jei i miesta be sviesu isvaziuoji, taip pat kaip ir neprisiseges, skaitosi kritine klaida
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 16:33
QUOTE((li)julija(li) @ 2011 10 12, 16:29) Čia Vilniuje neprivalomi aikštelėje nei diržai, nei šviesos. Egzaminuotojas irgi nesisegė diržo aikštelėj?
(li)julija(li)
2011 10 12, 16:33
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:27) o negali užskaityt klaidos,kad nežinai jog pvz. šbiesas reikprieš važiuojant įsijungt  Jei įsijungsi šviesas ir užsisegsi diržą aikštelėje, tikrai klaidos nebus, tai jei neaišku kaip reikia, turbūt reikėtų taip ir elgtis, kadangi tiksliai žinojau, kad Vilniuje nebūtina, tai ir nedariau viso to.
B.r.i.u.n.e.t.e
2011 10 12, 16:34
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:33) Egzaminuotojas irgi nesisegė diržo aikštelėj? Vakar egzaminuotojas prisisege tik isvaziuojant i miesta.
(li)julija(li)
2011 10 12, 16:35
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:33) Egzaminuotojas irgi nesisegė diržo aikštelėj? Nea, nesisegė.
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 16:36
QUOTE((li)julija(li) @ 2011 10 12, 16:33) kadangi tiksliai žinojau, kad Vilniuje nebūtina, tai ir nedariau viso to. dabar jau gausi viską pradžioj susitvarkyt, kad nebesiblaškytum
Scelerum.
2011 10 12, 16:38
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 16:27) o negali užskaityt klaidos,kad nežinai jog pvz. šbiesas reikprieš važiuojant įsijungt  Jei klausi to, kai pabaigsi visus manevrus aikštelėje, gali prikibti dėl to. Bet aikštelėje, diržas nebūtinas, tik įsibėgėjimo pratime jis reikalingas. Šviesos aikštelėje nėra privalomos taip pat Išvis, įsėdi, viską įjungi, užsisegi ir manevruoji. Labai jie netrukdo, o ir iš to džiaugsmo, kad jau į miestą išleido, gali viską pamiršti ir viskas, klaidų prirašo. Nebent pats regitrininkas pasakys, kad nereikia  Nebijok jų klausti, jei kas neaišku.
(li)julija(li)
2011 10 12, 16:38
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:36) dabar jau gausi viską pradžioj susitvarkyt, kad nebesiblaškytum  Jo, reikės  Tik vistiek reiks nepamiršt veidrodėlius susireguliuot prieš miestą, kad neišvažiuočiau su nuleistais
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 16:42
QUOTE((li)julija(li) @ 2011 10 12, 16:38) Jo, reikės  Tik vistiek reiks nepamiršt veidrodėlius susireguliuot prieš miestą, kad neišvažiuočiau su nuleistais  Aš nusireguliavau išvažiuodama, bet mieste vis ne taip rodė. tai sustojau, įjungiau avarines ir susireguliavau dar kartą perspėjau egzaminuotoją,kad susutosiu veidrodėlių pasitvarkyt, sakė "gerai".
elenuxus
2011 10 12, 17:09
QUOTE((li)julija(li) @ 2011 10 12, 17:29) Čia Vilniuje neprivalomi aikštelėje nei diržai, nei šviesos. As pries pradedant vaziuot aikstelej pasakiau, kad visgi uzsisegsiu dirza, o egzaminuotojas pasake - butinai, juk kitaip ir buti negali.Nors siaip irgi girdejau, kad nebutina...  Pats nesisege...
B.r.i.u.n.e.t.e
2011 10 12, 17:14
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 12, 18:09) As pries pradedant vaziuot aikstelej pasakiau, kad visgi uzsisegsiu dirza, o egzaminuotojas pasake - butinai, juk kitaip ir buti negali.Nors siaip irgi girdejau, kad nebutina...  Pats nesisege... O as vakar nesisegiau dirzo aiksteleje. Ir jokios pastabos nesulaukiau Siaip KET yra nurodyta, kad dirzas aiksteleje nera butinas.
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 17:14
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 12, 17:09) As pries pradedant vaziuot aikstelej pasakiau, kad visgi uzsisegsiu dirza, o egzaminuotojas pasake - butinai, juk kitaip ir buti negali.Nors siaip irgi girdejau, kad nebutina...  Pats nesisege... mūsų mieste tai mano abu egzaminuotojau užsisegė pirma manęs. ir instruktorius sakė, kad regitroj reik...
VABALIUKE
2011 10 12, 17:46
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 15:03) sveikinu testus aš vis dar pasprendžiu  Aciu visom uz sveikinimus.  Taip ramu dabar Papildyta:QUOTE(TaPati_ @ 2011 10 12, 16:12) O kokioj mokykloj tas išgirtasis Laurynas dirba? Aš pravažinėjau 9pamokas..ir jau matau kaip man papildomu reikės..o dar instruktorius kartais beviltiška pavadina..tai ūpo jokio vairuot neturiu..net baisu į tuos vairavimus eiti siaubas, reiketu toki instruktoriu keisti gal  pasitikejimo savimi nesukelia tokie zodziai
meile_G
2011 10 12, 20:36
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 10 11, 21:48) Beja, esu labai dekinga jums, nes dar birzelio ar liepos menesi bendravom su jumis kitoje temoje (apie vairavimo instruktorius) ir pataret rinktis butent Lauryna (nors net nesvarsciau rinktis vairavimo mokyklos taip toli nuo namu, darbo ir universiteto). Nesigailiu, kad pasirinkau ji, nes vairavimas su juo buvo visiskai be jokio streso, itampos ir kas svarbiausia (as sitam reikalui labai jautri esu) nei karto nebuvo pakeles balso. Ir tikrai daug ismokino  Super, ne kitaip QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 10 11, 22:29) Tik siandien vaziavusieji tikrai ne visi pasieke 30 km/val As irgi tai pastebejau, kad kiti tik vos vos is vietos pajuda ir nieko. QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 10 12, 10:32) Mano svajone Toyota Yaris Dar yra panasios Nissan micra, Honda Jazz ir ..., nepamenu. QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 17:27) o negali užskaityt klaidos,kad nežinai jog pvz. šbiesas reikprieš važiuojant įsijungt Geriausia jei ko nors nezinai, tai drasiai klausk egzaminuotojo. Papildyta:QUOTE(Orange_Tiger @ 2011 10 12, 12:37) Brunete as irgi pas Lauryna, mokausi  mano vyras pries daug metu irgi pas ji mokesi, todel pats mane pas ji ir atvede  Galvojau, kur matytas nickas Laikykite teises, IKEA laukia
B.r.i.u.n.e.t.e
2011 10 12, 20:38
QUOTE(meile_G @ 2011 10 12, 21:36) Dar yra panasios Nissan micra, Honda Jazz ir ..., nepamenu. Bet ir kainos ju tokios pat (o Hondos Jazz net didesne) kaip ir Yaris  Ech
Bamboooocha
2011 10 12, 21:01
Man instruktorius nuo pirmos pamokos i galva kale, kad aikstelej nereikia nei dirzo nei sviesu  nuvaziavus i aikstele visada isjungiu sviesas, nusisegu dirza susireguliuoju veidrodelius ir pradedam...Kaskart pasako, kad regitroj dirzo ir sviesu nereikia (laikysiu kaune) O masina as jau nusiziurejau, noreciau Peugeot 206, dyzeliuko, tiktu ir 2 duru  Nebent brolis ka geresnio parsivarys uz normalia kaina  Nesenai kieme stovejo masina i kuria seile varvinau, bet kai paskaiciavo kaina  +sake is jos nieko gero tai fantazija atsoko
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 22:17
grįšiu prie auto pirkimo  o perkant reik turėt atsispausdinus pirkimo-pardavimo kokią tai sutartį? Kad vietoj pasirašyt Papildyta:QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 22:16) grįšiu prie auto pirkimo  o perkant reik turėt atsispausdinus pirkimo-pardavimo kokią tai sutartį? Kad vietoj pasirašyt  jau radau sutartį regitros puslapiuke
Kliamka
2011 10 12, 22:24
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 23:17) jau radau sutartį regitros puslapiuke  uzpildo ir atspausdina regitroj, nk nereikia pildyt, duoda du egzempliorius, pasidalinat su pardaveju ir visks.
Pumcė Šmumcė
2011 10 12, 22:27
QUOTE(Kliamka @ 2011 10 12, 22:24) uzpildo ir atspausdina regitroj, nk nereikia pildyt, duoda du egzempliorius, pasidalinat su pardaveju ir visks.  Bet jei auto aš perku kokiose Raseiniuose, o pati esu Mažeikietė... Savaitgalį Regitra nedirba, tada reik sutartį vietoj sudaryt, o paskui abiem eit į savo miesto regitras, kad perregistruot
Orange_Tiger
2011 10 12, 22:49
Kliamka
2011 10 12, 22:51
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 12, 23:27) Bet jei auto aš perku kokiose Raseiniuose, o pati esu Mažeikietė... Savaitgalį Regitra nedirba, tada reik sutartį vietoj sudaryt, o paskui abiem eit į savo miesto regitras, kad perregistruot  Nesupratau koks skirtumas kokiam mieste.. regitra visur ta pati.
Pumcė Šmumcė
2011 10 13, 07:22
QUOTE(Kliamka @ 2011 10 12, 22:51) Nesupratau koks skirtumas kokiam mieste.. regitra visur ta pati. Tai va, ir sakau, kad sutartį reik sudaryt vietoj su pardavėju, nes kart į regitrą nevažiuosi.
elenuxus
2011 10 13, 08:13
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 13, 08:22) Tai va, ir sakau, kad sutartį reik sudaryt vietoj su pardavėju, nes kart į regitrą nevažiuosi. Taip taip, jei sutarties neturi, tada regitroj pildai, o jei nori kita diena pvz vaziuot, ar is kito miesto, tai pildai pirkimo-pardavimo sutarti, kiekvienam po egzemplioriu.Dokumentus atiduoda tau, tu atiduodi pinigus.Tuomet issiskirstot kas sau.Pardavejas turi vaziuot kai gali ar susitariat i regitra isregistruoti auto ir deklaruoti nauja savininka.Tada per 14 (atrodo) dienu busimas savininkas vaziuoja i regitra ir persiraso ja sau su ta pirkimo-pardavimo sutartim.Va. Del draudimo dar...jis galioja irgi ten atrodo kazkiek dienu, tai vistiek teks drausti ant saves, jei masina rasysit ant saves. Gal kas pirkot kitaip, bet as butent taip.Masina parsivariau ta pacia diena, kita diena savininke isregistravo/deklaravo, sekancia diena persirasiau sau ir vuolia
Pumcė Šmumcė
2011 10 13, 08:19
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 13, 08:13) Taip taip, jei sutarties neturi, tada regitroj pildai, o jei nori kita diena pvz vaziuot, ar is kito miesto, tai pildai pirkimo-pardavimo sutarti, kiekvienam po egzemplioriu.Dokumentus atiduoda tau, tu atiduodi pinigus.Tuomet issiskirstot kas sau.Pardavejas turi vaziuot kai gali ar susitariat i regitra isregistruoti auto ir deklaruoti nauja savininka.Tada per 14 (atrodo) dienu busimas savininkas vaziuoja i regitra ir persiraso ja sau su ta pirkimo-pardavimo sutartim.Va. Del draudimo dar...jis galioja irgi ten atrodo kazkiek dienu, tai vistiek teks drausti ant saves, jei masina rasysit ant saves. Gal kas pirkot kitaip, bet as butent taip.Masina parsivariau ta pacia diena, kita diena savininke isregistravo/deklaravo, sekancia diena persirasiau sau ir vuolia  panašiai viską taip ir įsivaizdavau. Dėkui už patikslinimą Kur Tu draudeisi? reik pradėt pigiausio iš brangių variantų
meile_G
2011 10 13, 09:24
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 13, 09:13) Taip taip, jei sutarties neturi, tada regitroj pildai, o jei nori kita diena pvz vaziuot, ar is kito miesto, tai pildai pirkimo-pardavimo sutarti, kiekvienam po egzemplioriu.Dokumentus atiduoda tau, tu atiduodi pinigus.Tuomet issiskirstot kas sau.Pardavejas turi vaziuot kai gali ar susitariat i regitra isregistruoti auto ir deklaruoti nauja savininka.Tada per 14 (atrodo) dienu busimas savininkas vaziuoja i regitra ir persiraso ja sau su ta pirkimo-pardavimo sutartim.Va. Del draudimo dar...jis galioja irgi ten atrodo kazkiek dienu, tai vistiek teks drausti ant saves, jei masina rasysit ant saves. Gal kas pirkot kitaip, bet as butent taip.Masina parsivariau ta pacia diena, kita diena savininke isregistravo/deklaravo, sekancia diena persirasiau sau ir vuolia  Niekam to nelinkeciau ir pati Regitra sako taip jokiu budu nedaryti. Jokio pirkimo be Regitros. Nes per ta savaitgali, per kuri tu pasirasai "popierius" pirkejas is taves su nupirkta masina gali visaip kaip pasielgti. Nuo kriminalu iki kitu masinu sudauzymu ar tiesiog avariju, uz kurias liksi pati atsakinga. O jeigu pati perki, tai tik nuvykus i Regitra gali suzinoti, kad pvz automobilis vogtas ar turi kitu problemu. Zodziu, dvi savaitgalio dienos nieko nepakeis, kad taip rizikuoti.
elenuxus
2011 10 13, 09:40
QUOTE(meile_G @ 2011 10 13, 10:24) Niekam to nelinkeciau ir pati Regitra sako taip jokiu budu nedaryti. Jokio pirkimo be Regitros. Nes per ta savaitgali, per kuri tu pasirasai "popierius" pirkejas is taves su nupirkta masina gali visaip kaip pasielgti. Nuo kriminalu iki kitu masinu sudauzymu ar tiesiog avariju, uz kurias liksi pati atsakinga. O jeigu pati perki, tai tik nuvykus i Regitra gali suzinoti, kad pvz automobilis vogtas ar turi kitu problemu. Zodziu, dvi savaitgalio dienos nieko nepakeis, kad taip rizikuoti. Tai cia is pardavejo puses ziurint.Nors sutartyje yra fiksuojamas ir laikas, ir data kada ji pasirasyta.Pardavejas turetu buti pats suinteresuotas kuo greiciau isregistruot nuo saves masina...tai cia jau kitas klausimas.As pirkau vakare, ryte ja isregistravo.O kai jau isregistruoja ir deklaruoja nauja savininka, tai gali daryti ka nori.Ivykis ant naujo savininko, o jei per ta laika neatvyks priregistravimui masina bus nurasyta(isregistruota visai), tada jau norint priregistruot reiks daugiau pavargt.Pacioj regitroj raso, kaip galima siais budais pirkti masinas, nieko blogo tame nematau.Jei jau butu taip negalima, patys savo puslapyje taip nerasytu.Visko pasitaiko, bet kiek teko pirkti, tai visi pazistami butent taip dare.Ne visiems buna galimybe kartu vaziuot i regitra.Beje, duomenu bazej viskas apie masina yra, reikia tik duomenis suvesti.Ir savininkas, ir kokia masinos "busena", pati ziurejau.
elenuxus
2011 10 13, 10:05
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 13, 09:19) Kur Tu draudeisi? reik pradėt pigiausio iš brangių variantų  As BTA, jie pasiule pigiausia varijanta atsizvelgiant i tai, kada islaikytos teises, kad nera drausmingumo, pirma masina ir t.t.
Pumcė Šmumcė
2011 10 13, 10:37
QUOTE(meile_G @ 2011 10 13, 09:24) Niekam to nelinkeciau ir pati Regitra sako taip jokiu budu nedaryti. Jokio pirkimo be Regitros. Nesąmonė QUOTE(elenuxus @ 2011 10 13, 09:40) Tai cia is pardavejo puses ziurint.Nors sutartyje yra fiksuojamas ir laikas, ir data kada ji pasirasyta.Pardavejas turetu buti pats suinteresuotas kuo greiciau isregistruot nuo saves masina...tai cia jau kitas klausimas.As pirkau vakare, ryte ja isregistravo.O kai jau isregistruoja ir deklaruoja nauja savininka, tai gali daryti ka nori.Ivykis ant naujo savininko, o jei per ta laika neatvyks priregistravimui masina bus nurasyta(isregistruota visai), tada jau norint priregistruot reiks daugiau pavargt.Pacioj regitroj raso, kaip galima siais budais pirkti masinas, nieko blogo tame nematau.Jei jau butu taip negalima, patys savo puslapyje taip nerasytu.Visko pasitaiko, bet kiek teko pirkti, tai visi pazistami butent taip dare.Ne visiems buna galimybe kartu vaziuot i regitra.Beje, duomenu bazej viskas apie masina yra, reikia tik duomenis suvesti.Ir savininkas, ir kokia masinos "busena", pati ziurejau. Tikrai taip QUOTE(elenuxus @ 2011 10 13, 10:05) As BTA, jie pasiule pigiausia varijanta atsizvelgiant i tai, kada islaikytos teises, kad nera drausmingumo, pirma masina ir t.t. o neteko girdėt, kad mašinos draudimą "tvarkosi" šeimos narys iš vis teisių neturintis  man vienas žmogus labai atkakliai aiškina,kad gali, nes giminaitis taip apsidraudė
elenuxus
2011 10 13, 10:43
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 10 13, 11:37) o neteko girdėt, kad mašinos draudimą "tvarkosi" šeimos narys iš vis teisių neturintis  man vienas žmogus labai atkakliai aiškina,kad gali, nes giminaitis taip apsidraudė  hm...nu man neteko...kaip gali zmogus neturedamas teises vairuoti apdrausti transporo priemone...Juk net i polisa rasosi ten viskas...nezinau.Kazka gal sumaise...gal tik apmokejo
Pumcė Šmumcė
2011 10 13, 11:07
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 13, 10:43) hm...nu man neteko...kaip gali zmogus neturedamas teises vairuoti apdrausti transporo priemone...Juk net i polisa rasosi ten viskas...nezinau.Kazka gal sumaise...gal tik apmokejo  matyt, nes niekur tokio stebuklo nerandu
|
|