Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas rūko
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
vikute30
[FONT=Arial][COLOR=purple]
Nutiko baisus dalykas... Net nežinau kaip elgtis. Gal kas turi patirties ir ką nors gali patarti. Namie niekas nerūko, tad nesunku buvo užuosti balkone rūkalų kvapą.. Vaikui vienuolika metų... Kai jo paklausiau, kas tai padarė jis baisiai apsiverkė, sakėsi tai padaręs pirmą kartą. Jis mane įtikinjo daugiau to nedarys. Sunus mokosi gerai yra geras ir paslaugus vaikas. Man buvo šokas. Netekau žado...
Lakūdra
QUOTE(vikute30 @ 2006 03 18, 22:50)
[FONT=Arial][COLOR=purple]
Nutiko baisus dalykas... Net nežinau kaip elgtis. Gal kas turi patirties ir ką nors gali patarti. Namie niekas nerūko, tad nesunku buvo užuosti balkone rūkalų kvapą.. Vaikui vienuolika metų... Kai jo paklausiau, kas tai padarė jis baisiai apsiverkė, sakėsi tai padaręs pirmą kartą. Jis mane įtikinjo daugiau to nedarys. Sunus mokosi gerai yra geras ir paslaugus vaikas. Man buvo šokas. Netekau žado...
*

o gal viso taip neverta sureiksminti,jei jam nepatiko tai daugiau ir nebebandys,o pabandes vistiek veliau ar anksciau butu(nu zinoma,geriau,kad veliau)
vikute30
Aš labai norėčiau tuo tikėti...Dėkui už palaikyma smile.gif
Lakūdra
QUOTE(vikute30 @ 2006 03 18, 23:03)
Aš labai norėčiau tuo tikėti...Dėkui už palaikyma smile.gif
*

butinai parodyk sunui kad tuo tiki.nes jei jo akivaizdziai neitarinesi,jis jausis geriau,o jei nematys pasitikejimo tai sakys,kadangi galvoja,kad taip darau tai kodel nedaryt.... as tikiu,kad jums viskas susitvarkys.sekmes
aukseklaipeda
Kad vaikas nerukytu,as zinau 3 pagrindinius kriterijus (parasysiu ukiskai):
4u.gif Mama turi ilgai vaika maitinti krutimi;
4u.gif Patys tevai neturi rukyti;
4u.gif Bendraamziu darugu itaka.

Turite stebeti vaika,jei jusu seimoje niekas neruko,visu pirma,jis turejo is kazkur gauti cigarete. Gal jis ir visai neruke,o tai dare jo draugas. Gal jis pasiule ir jam. Jaunas zmogutis viska nori pabandyti ir labai sureiksminti to nereikia. Pasakykite, kad jis jus labai nuvyle,nes savo semoje neskaitote, kad tai yra gerai ar pan. Bet tikite juo,kad to tikriausiai nebesikartos. Stebekite su kuo bendrauja, tai gali buti vienadiene akimirka,netycia pasitaikes koks klases draugas.
Pangasija
siulyciau internete paieskoti medziagos apie tai, kas atsitinka rukaliams. Yra ten pakankamai vaizdingu iliustraciju kaip atrodo plauciu vezys, tuberkulioze ir kt.
11 metu vaika tai turetu pakankamai isgasdint ir atbaidyt nuo tolimesniu eksperimentu su cigaretemis rolleyes.gif
aukseklaipeda
QUOTE(Dios @ 2006 03 19, 13:49)
siulyciau internete paieskoti medziagos apie tai, kas atsitinka rukaliams. Yra ten pakankamai vaizdingu iliustraciju kaip atrodo plauciu vezys, tuberkulioze ir kt.
11 metu vaika tai turetu pakankamai isgasdint ir atbaidyt nuo tolimesniu eksperimentu su cigaretemis rolleyes.gif
*

Nemanau,kad tai reiketu daryti. Vaiko is vis nereikia gasdinti,tai jam ateity ivaro neatitaisomus kompleksus. O ir,jei sis metodas veiktu,tai tada pasauly nebutu ne vieno narkomano.
Virdzinija
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 03 19, 11:02)
Kad vaikas nerukytu,as zinau 3 pagrindinius kriterijus (parasysiu ukiskai):
4u.gif Mama turi ilgai vaika maitinti krutimi;

*

Šitas patarimas šiek tiek pavėluotas g.gif visgi jam 11...
Auksinezuvele
Ka gi jis zengia paauglystes link. sakai yra geras, ramus gerai mokosi-manau mokykloje yra klasioku kurie ji pasiepia,siame amziuje vaikams labai svarbu buti pripazintais tarp bendraamziu. Ko gero sunus tai isgyvena(retai kuris issipasakoja, taip jie mokosi ) ir jo bandymas rukyti buvo noras padaryti tai ka kiti daro ar giriasi dara. Jei berniukas taip suregavo ko gero jam paciam aisku, kad pasielge neteisingai ir veliau tikrai to nedarys. Neakcentuokite sito ivykio.
Dabar papriestarausiu, kazkuriai mamytei:
Zindymas neturi jokios itakos-tik vaiko imuninei sistemai ir tarpusavio vidinio rysio islaikymui.
Seimoje gali nebuti rukanciu-o visi vaikai rukyti.
Ir pritarsiu-bendraamziai vis labiau darys itaka(12-18m)toks gyvenimas.
pėda
nepergyvenk taip labai. doh.gif . Mano duktė pirmą kart pabandė rūkyt 12m su draugėmis laiptinėje. Ir kas baisiausia, kad jai tai visai patiko - PRISIPAŽINO.(nerūkome niekas, nei seneliai, nei giminaičiai). Buvau rimtai supanikavusi. Su vru ėmėmės tokios taktikos: kai žinodavom, kad ji, jei tik panorės, tikrai mus girdės, pusbalsiu kalbėdavomės (apsimetę, kad esame įsitikinę, jog ji mūsų negirdi ax.gif ) apie rūkymo žalą, apie tai, kaip vaikinai ištikrųjų nemėgsta rūkančių merginų, paremdami tai pažįstamų pasakojimais (išgalvotais taip pat blush2.gif ), apie tai, kaip tikime, kad mūsų dukrelė tikrai nebus tokia paika, kad taip nesupastų, jog trūkymas neprideda šaunumo, apie tai, kad šitiek žinomų žmonių niekaip nesugeba mest rūkyt net labai norėdami, nes pavėlavo suprast, kur įkliuvo, o priklausomu nuo daiktų būti juk taip žema ir t.t. Nežinau, ar padėjo tai, bet praėjo keli metai, ir dukra lig šiol nerūko. smile.gif Tikuosi, kad ir nepradės. ko ir jums linkiu. 4u.gif
Selena
Prisijungsiu ir as.Mano sunui 14-a.Jis neruko,normaliai mokosi ir siaip neblogas vaikas.Bet va atsirado toks draugas(16m kaimynas).Jis ateina, pasikviecia i koridoriu pakalbet,o pats ruko g.gif .As jau sakiau sunui,kad man tokie dalykai nepatinka schmoll.gif .O jis sako mes tik kalbames,as gi nerukau.Kaip man reiketu geriau pasielgti,patarkit?Dabar tai neruko,bet praeis savaite kita gali uzsimanyti.Tuo labiau kvepuoti stovint salia nieko gero.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.