Katineliu veisliu daug, o kaip issirinkti mums tinkama
Siek tiek diskutavome su Gravel, jai grazus visi katinai, man deja ne
Siuo metu isigyti miauksio negalime, bet kai galesiu, noreciau buti tikra, kad issirinksiu savo seimai patinkanti gyvuna
Neradau tokios temos, manau pakankamai aktuali tema Katineliu veisliu daug, o kaip issirinkti mums tinkama Siek tiek diskutavome su Gravel, jai grazus visi katinai, man deja ne Siuo metu isigyti miauksio negalime, bet kai galesiu, noreciau buti tikra, kad issirinksiu savo seimai patinkanti gyvuna
Visų pirma, "lietuviški" nėra iš prigimties trokštantys laisvės
Visų antra, man patinka visi katinai, bet auginti rinkčiausi tik kai kuriuos O kodėl būtent jie? Galiu labai paprastas priežastis išvardinti: jie nesišeria taip žiauriai kaip persai, egzotai ar kiti plaukuotieji; jie aktyvūs, meilūs, dresuojami, paklusnūs, protingi (
As papasakosiu savo katinelio istorija, ir aisku bus kodel man prie sirdies lietuviski
Ejau as i darba pro toki "bomzyna", dar is tolo isleke katinelis is kiemo mazas visas purvinas, bet atejo priesais mane pasitiko, pradejo meilintis, glaustytis, as uz jo capt ir i ta alkocholiku landyne. Atitinkamo stovio vyrukas atidare duris ir sako ko nori, sakau ar cia Jusu katinas, sako mano turiu dar kelis imk ir neskis. Sakau visu nenoriu, o ta paimsiu. Na ka bijodama, kad vedejas nepamatytu isikisau i striuke ir atsinesiau i darba, bet kur tau vedejas buvo koridoriuje, o mano miauksis iskiso straubli ir sukniauke. Nieko man nebuvo, pasakiau, kad dukrai dovanu parnesiau. Tai bendradarbiai visi aikciojo, kam man tokio reikia baisaus, juk pilna graziu, o kur dar veisliniai. Na bet pabambeje nuveze mane i veterinarijos klin. as ten paskiepijau, pripirkau visko ko katei reikia. Veterinorius dar tarstelejo paspausdamas kaciui letena, sako sveikinu, cia tau kaip lietuviui zalia korta islost, siandien 2, ar tris nebeatmenu veislinius uzmigdziau, nes niekas ju neeme savaite ![]() Va mano grozis
aš turiu meino meškėną,bet ne nedokumentuotą,taigi,gali būt,kad ir ne pilnai grynaveislį.Na,žinok,jis toks prieraišus ir kompaneiskas,kad šuns namie nereik.Visur šalia. Niekad vienas nepasilieka kambaryje,jei visi pvz.virtuvėje ar atvirkščiai.Net į tuoletą lydi
Man irgi ne visi katinai patinka toli gražu.Pirmenybė teikiu pūkuotiems,ilgo plauko gauruočiams,Jie man mieliausi.gražūs ir visi lietuviški,tik visad noris,kad ant uodegos būtų daugiau plauko.Yra keletas veislių,kurių nė už ką nelaikyčiau,nes man katinai yra mieli,o tos veislės prie mielūjų neprisipaišo. Šiaip katino charakteris aišku daug priklauso nuo šeimininko išauklėjimo nuo pat mažens,bet daug ką lemia ir jo paties protas.Turėjau tris kates,bet nei viena neprlygsta savo protingumu ir supratingumu,paklusnumu ir t.t.mano dabartiniams Tigriui. Nežinau,kitiems gal nesimato,bet aš dabar jau pažiūrėjus į katės akis matau protingos jos ar ne. QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 19, 10:39) Reiks pacia kviesti renkantis kate:) Man nesuprantama veisle kornis rexu, na nezinau, nei mieli nei priimtini, bet cia tik man, gerai, kad kitiem patinka, o tai nebutu kas juos laiko
Miuzika, man iškilo toks klausimas - kiek per savo gyvenimą matei kornišreksų? Nes kalbi taip, lyg būtum jų daug mačius
Kažkaip labai intensyviai kalbi apie kornišų nemielumą... Keista.
Na graži istorija,bet ar gi problema gauti lietuvišką? Prie mamos namų bene kiekvienais metais atsiranda pūkuotų kamuoliukų. Kai kurie tai žiauriai simpatiški
Papildyta: QUOTE(Miuzika @ 2006 03 19, 12:19) Man nesuprantama veisle kornis rexu, na nezinau, nei mieli nei priimtini, bet cia tik man, gerai, kad kitiem patinka, o tai nebutu kas juos laiko Oi klysti Miuzika,kaip ir dauguma.Nesakau,kad visiems jie turi patikti,bet nieko nesakyk apie katiną jo nepažinodama iš arčiau. Na vienu žodžiu siūlau tau taip pat nueiti į biblę ir paskaityt enciklopediją. Čia žinoma jei nori veislinio katino.O jei nori lietuviško.. teks pavasarį po rajonus pasivaikščiot su dešrytės gabaliuku Enciklopediją primygtinai siūlau pavartyt,nes rašai,kad nenori pūkuoto labai,nes plaukai ir para tara,o po to rašai Meino prie širdies QUOTE(gravel @ 2006 03 19, 18:09) Miuzika, man iškilo toks klausimas - kiek per savo gyvenimą matei kornišreksų? Nes kalbi taip, lyg būtum jų daug mačius Kažkaip labai intensyviai kalbi apie kornišų nemielumą... Keista. Tu teisi, tikrai nemaciau gyvai QUOTE(Marzde @ 2006 03 20, 00:34) nueiti į biblę ir paskaityt enciklopediją. Čia žinoma jei nori veislinio katino.O jei nori lietuviško.. teks pavasarį po rajonus pasivaikščiot su dešrytės gabaliuku Na nesupykit mergynos as parasiau savo nuomone ir tik, matau, kad tu katineliu gerbeju yra daug, na mane nupurto tik pasiziurejus, ir greit uzdarau ta puslapi Va dar vienas mano pasteb jimas, sia veisle renkasi turbut tos, kurioms labai patinka suniukai, aisku man ir jie patinka, bet taip pat patinka ir ruoniai, skorpionai ir visokie kitokie gyviai, o prie sirdies tik katinai. Lietuviska laikyti ne problema, tik galvoju gal kurios moterytes kaip tik renkasi koki joms katineli isigyti Sitas katinelis foto laaaabai grazus Ai tiesa mergynos, tai ir apsvieskit mane ir kitas norincias apie tas katineliu veisles. Kornis rexiukus jau aptarem, panasu, kad jie mieli draugiski ir svelnus, tik isvaizda ne visiems priimtina, o kokiu be persu, siamu, ir Meno meskenu dar yra? Pas mane auga dvi paneles, viena labai jau judri, tai sakes butu letam katineliui. Vyresnele su negalia labai jau svelni, nesinoretu ir piktybinio, baisu kad vyresneles neuzgautu. Gyvename nemazame bute, bet ne name, tai va patgarkit koki katuka mums isigyti, kad ir katineliui ir mums butu gerai Ne nu as cia romana sugalvojau rasyt QUOTE(Daina... @ 2006 03 20, 10:28) Manau renkantis kačiuko veislę reikėtų pasidomėti knygose pvz.;''Kačių enciklopedija'' ir ''Viskas apie kates'', bei apsilankyti vykstančiose kačių parodose QUOTE(Miuzika @ 2006 03 20, 08:17) Sitas katinelis foto laaaabai grazus Ne nu as cia romana sugalvojau rasyt Aš apie saviškį jau parašiau.Nežinau kaip kiti meino meškėnai,bet jie skaitos vieni iš didžiausių katinų veislių.Čia amerikietiška veislė. Jie tikri gauruočiai,dėl to aš juos labai myliu,o ypatinga savo katuką.Tikrai mielas,draugiškas,visuomet kompaniją laikantis,su visais draugaujantis,,susipažystantis ir t.t. Nu prieraišumo pas jį 100proc.daugiau nei pas šunį.Ir maudytis pats lipa į vonią,ir niekad nesumaišo tuoleto su kita buto vieta... visad tik į dėžutę,nei kart nebuvo pridirbęs niekur nieko,net kai buvo visai mažytis.Ir gėlių neėda,ir žemių nekapsto,tik su paukščiukais per langą kalbasi labai įdomiais trumpais garsiukais Kalbant apie kornišus,tai čia tikrai,jei gal meilūs ir draugiški,geri ir visokie kitokie,bet tikrai aš kiek pažystu,kas juos laiko,ta tie žmonės,kuriems patinka labiau šunys,o ne katės. Tik nežinau ar dėl charakterio,ar dėl išvaizdos.Man jų išvaizda irgi nelabai,bet dar visai normaliai,lyginant su sfinksais arba su beuodegiais,nulėpausiais katinais. Klausei kokių dar yra veislių.Tai aš ne žinovė visų tų veislių,bet yra britų trumpaplaukiai,rusų mėlynieji.Šitie kiek žinau vieni iš populiariausių.Bet jų kailis nėra gauruotas. QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 20, 12:45) Aciu, man sita veisle labai prie sirdies, o kokiu dar atspalviu buna gal zinai? Klausei kokių dar yra veislių.Tai aš ne žinovė visų tų veislių,bet yra britų trumpaplaukiai,rusų mėlynieji.Šitie kiek žinau vieni iš populiariausių.Bet jų kailis nėra gauruotas. Va ir man nelabai, bandziau parasyt, bet sunku isreikst nuomone kito neizeidus, kazkam jie tikrai patys paciausi
miuzika,tu čia atspalvių klausi apie meinus?
Būna dar rusvi tokie,kaip maniškis,nors teko matyti ir juodai baltą. šiaip jau daugiausia jų kailis būna margas,vienspalvio niekad neteko matyti.
Sveikutes , o as laikau sibiro veisles katyte.Si veisle panasi i Meinus , bet skiriasi dydziu ( mazesni) . Charakteris labai panasus i aprasyto meinuko. Tvarkinga , kulturinga ( be reikalo balso nerodo , ikyriai maisto nekaulija, net kai morciuoja , stengiasi namie nerekaut , o prasosi ,kad isleisciau i rusi - mes gyvenam nuosavame name). Ir , nors plaukas vidutinio ilgumo , nepasakyciau ,kad labai sertusi. Pavyzdziui kad ir dabar , rodos pavasaris, turetu sertis , bet net ir kai sukuoju ,issipesa visai nedaug plaukuciu. Siuo atzvilgiu su persais nepalyginsi. Jie tai seriasi istisus metus. Butinai atvyk i paroda balandzio 8-9 d. Ir mes dalyvausim.
QUOTE(glossi @ 2006 03 20, 15:53) Sveikutes , o as laikau sibiro veisles katyte.Si veisle panasi i Meinus , bet skiriasi dydziu ( mazesni) . Charakteris labai panasus i aprasyto meinuko. Tvarkinga , kulturinga ( be reikalo balso nerodo , ikyriai maisto nekaulija, net kai morciuoja , stengiasi namie nerekaut , o prasosi ,kad isleisciau i rusi - mes gyvenam nuosavame name). Ir , nors plaukas vidutinio ilgumo , nepasakyciau ,kad labai sertusi. Pavyzdziui kad ir dabar , rodos pavasaris, turetu sertis , bet net ir kai sukuoju ,issipesa visai nedaug plaukuciu. Siuo atzvilgiu su persais nepalyginsi. Jie tai seriasi istisus metus. Butinai atvyk i paroda balandzio 8-9 d. Ir mes dalyvausim. Jei tik leis galimybes butinai
va sibiriukai tai ir man patink.Uz persus labiau.Nes persai tokie miegantys kilimeliai.
Pirma.Neklausyk draugių arba tų patarimų,kurie neturi katinų,o patarinėja.
Antra. Siamai geriečiai.Su Siamais Lietuvoj painiava. Visi katinai kurie turi siamišką atspalvį-pats kailis šviesus,o snukutis,letenos ir ausys tamsios vadinami siamais.Bet tai ne siamai. Trečia. Visi maži katinukai per žaidimą (mokinas medžiot) bando kandžiotis.Ir ima viršų.Reikia auklėti,kad taip neatsitiktų kaip tavo draugei. Gyvūnas turi suorasti savo hierarchijos padėtį,kas jis,kur jo vieta.O nedaryti ką noriu t.t. Ketvirta.Dieną rašiau tau žinutę,ilgą tokią. Bet kompas sustreikavo ir neišsisaugojo jinai. Tai trumpai bandysiu atkurti. Čia adresas kur surašytos kačių veislės. Jei nėra nuotraukų,tai pagal veislės pavadinimą pažiūrėk Google vaizdai.Ir jei koks patiks iš išvazdos-parašyk. O aš tau rasiu veislės aprašymą http://www.animal.lt/veisles/kates Ten yra ir retų veislių,bet jei turi pinigų ir noro,galima ir tokias užsienyje nusipirkt. Penkta. Supratau,kad tu nori paprasto katino,bet nenori,kad būtų piktas ir t.t. Tai manau geriausias variantas tau paimti mažą katinuką iš žmonių,kurių katė naminė,nes su laukinukais sunkoka,nelabai nuspėjami jie. O tokių žmonių kurie nebrangiai parduoda ar dovanoja-nemažai.
O kaip tau šis katinuas?
Labai simpatiškas,draugiškas.7 mėn.amžiaus. Uodega jo labai graži.Nekurčias.Sveikas Dovanojamas Vilniuj. O beje kuriam mieste nori katinuko?
Marzde, aciu didelis uz toki issamu aprasyma, as uzvedziau ta tema visoms mamytems norincioms isigyti keturkoji miauksi, bet kurios nezino kokia veisle jiems priimtiniausia. As pati galiu dabar tik dairytis, isigyti deja dar negaliu. Mano mazyle 9 men. yra stipriai alergiska katino pleiskanoms
Aa,nu aišku.
Tai va bet jisai nera jau labai meilus, as noreciau tokio kaciuko ar katytes kad butu labai meilus, liptu ant keliu, ten ir uzmigtu, mielai leistusi imamas ant ranku. Nes maniskis tai jeigu tik pamato kad nori ji paimti ant ranku ar tik paglostyt tai is karto skuodzia kaip nuo ugnies. Tai va as kaip sakant jo priesingybes noreciau. Jau masciau apie Cornish Rex ir apie Britu trumpaplaukius, bet paskaicius apie pastaruosius susidariau nuomone kad jie irgi gana savarankiski katinai ir pas tave ateis kaip tik patys to uzsimanys. Taigi prasau padekite man isigyti meilia, prieraise katyte
pagal tavo aprasyma tiktu suniukas. nes kates - nepriklausomi gyvunai ir pas tave ateis tada, kada pacios to nores.
Yra toks anekdotas.Suo:seimininkas manim rupinasi,mane maitina,priziuri-jis yra dievas.Katinas:seimininkas manim rupinasi,mane priziuri ir maitina-as esu dievas.
Meilios kačių veislės nėra, tai priklauso individualiai nuo gyūno. Meilus labai gali būti paprastas katinas, o kilmingas ne.O katinai visi yra labai nepriklausomi gyvūnai, taigi išsirinkti meilų paprasčiausiai yra sėkmės dalykas
Yra viena veislė kuri atitinka tavo aprašymą tai Kornish rex katinukai. Aš turiu patinėlį ir iš kitų atsiliepimų nusprendėm, kad katinai meilesni nei katytės.
Kornišas vaikščios iš paskos,daug kalbės su tavim, be tavęs liūdė ir lauks, kai tik atsisėsi prie kompo ar tėliko, jis iškart prisistatys ir ateis ant kelių. QUOTE(Blizgute @ 2006 08 06, 08:10) Dabar visi pasiūlys savo auginamas veisles, nes geriausiai jas žino ir pažįsta. Bet bus gana subjektyvu. Tačiau yra bendros taisyklės apie kačių charakterį, kurias čia daug maž paminėjo. Katinukai tikrai meilesni už katytes. Nes katytės turės savo kačiukais rūpintis, todėl žmogus kitam plane. Antra, meilumas, kaip ir kitos savybės, labai priklauso nuo individo. Galėčiau pridurti, ir nuo šeimininko, nes į meilę ir kantrybę retas katinėlis neatsako dar didesne meile. Trečia, yra senos veislės, yra ir naujos, ypač išvedinėjamos iš laukinių gyvūnų. Tai ką jau ir bekalbėti apie pastarųjų "meilumą" (pvz., bengalai, servalai). Yra veislės, kurios anksčiau buvo namų katinai, o dabar veislė (sibirai, Meino meškėnai, britai) - jie dėl to labai savarankiški, išdidūs, bet būna, kai nori, ir labai meilūs. Netgi tuo metu meilesni ir už persus, egzotus. Šiuo požiūriu siamai ir rusiukai, taip pat sfinksai ypač hiperjudrūs ir poelgiai nenuspėjami. Orientalai ypatingai gracingi, išdidūs, protingi, tačiau labai rėksniai. Kornišiukai kaip ir devonreksai - dabar ant bangos, o prieš dešimtmetį niekam įsiūlyt ir už dyką nebuvo galima, beje, kaip ir britų. Vienu žodžiu, nepretenduoju į veislių ekspertizę, tiesiog parašiau savo požiūrį. Racionalu renkantis veislę būtų perskaityti ir šiame forume daugelį kačių temų, kuriose jų šeimininkai dalinasi įvairiom kačių problemom - kas braižosi, kas kandžiojasi, kas pernelyg serga, kas nesutramdomai elgiasi, kam reikalinga ypatinga priežiūra ir t.t. - iš vienos pusės. O iš kitos - kas (kokios veislės) šeimininką ramina, masažus daro, murkia neatsimurkdamas, sekioja, žaidžia, labai supratingas, meilus yra ir t.t. Žodžiu, savo galva reikia sverti už ir prieš, kad būtų objektyviau. Nes katės tikrai niekas negali geriau išrinkti, kaip sau pats žmogus. O jei greitai nori, tai dirstelk į veidrodį ir ieškok į save panašaus - sako, kad geriausiai sugyvena tik panašūs (arba begyvendami supanašėja, nesvarbu, ar vyras su žmona, ar katinas, šuo su šeimininku). O galiausiai manau, kad įsigysite ramuolę egzotukę. Sėkmės!
Na taip kiekvienam savo veislė. Aš ir manau, kad paskaityk temas apie atskiras veisles ir ušsirinksi.
Aš kai rinkaus katino veislę, tai kornišą išsirinkau ne todėl, kad ant bangos, tiesiog patiko išvaizda ir aprašymas apie veislę. Kol kas nesigailiu, noriu dar vieno, tik gaila, kad dvikojis neleidžia dar vieno keturkojo.Mielai apkeisčiau QUOTE(Blizgute @ 2006 08 06, 09:10) Tai va bet jisai nera jau labai meilus, as noreciau tokio kaciuko ar katytes kad butu labai meilus, liptu ant keliu, ten ir uzmigtu, mielai leistusi imamas ant ranku. Nes maniskis tai jeigu tik pamato kad nori ji paimti ant ranku ar tik paglostyt tai is karto skuodzia kaip nuo ugnies. Tai va as kaip sakant jo priesingybes noreciau. Jau masciau apie Cornish Rex ir apie Britu trumpaplaukius, bet paskaicius apie pastaruosius susidariau nuomone kad jie irgi gana savarankiski katinai ir pas tave ateis kaip tik patys to uzsimanys. Taigi prasau padekite man isigyti meilia, prieraise katyte Jei namuose jau yra katinas,o dar ir nemeilus,jis nepriims jokio kito katino i savo teritorija,tiesiog snyps ir taikysis iskabinti akis.Gerai pagalvok,tai is musu patirties! veliau neturesi kur deti nusipirkusi nauja gyvuneli. o man siaip tai graziausi yra egzotai. QUOTE(upe_5 @ 2006 08 07, 14:06) Jei namuose jau yra katinas,o dar ir nemeilus,jis nepriims jokio kito katino i savo teritorija,tiesiog snyps ir taikysis iskabinti akis.Gerai pagalvok,tai is musu patirties! veliau neturesi kur deti nusipirkusi nauja gyvuneli. o man siaip tai graziausi yra egzotai. Na taip. Katinai-patinai dažnai būna, kad kariauja tarpusavy. Jei ne kartu augę. Betgi čia ieško katytės, o ne katinėlio? Na tikrai neteko patirti, kad katinas peštųsi su katyte. Priešingai. Tik baugu, kad atsiras mišrūniukų. Arba vieną kurį reiks sterilizuoti (kastruoti)? QUOTE(Fonda @ 2006 08 06, 23:59) Dabar visi pasiūlys savo auginamas veisles, nes geriausiai jas žino ir pažįsta. Bet bus gana subjektyvu. Tačiau yra bendros taisyklės apie kačių charakterį, kurias čia daug maž paminėjo. Katinukai tikrai meilesni už katytes. Nes katytės turės savo kačiukais rūpintis, todėl žmogus kitam plane. Antra, meilumas, kaip ir kitos savybės, labai priklauso nuo individo. Galėčiau pridurti, ir nuo šeimininko, nes į meilę ir kantrybę retas katinėlis neatsako dar didesne meile. Trečia, yra senos veislės, yra ir naujos, ypač išvedinėjamos iš laukinių gyvūnų. Tai ką jau ir bekalbėti apie pastarųjų "meilumą" (pvz., bengalai, servalai). Yra veislės, kurios anksčiau buvo namų katinai, o dabar veislė (sibirai, Meino meškėnai, britai) - jie dėl to labai savarankiški, išdidūs, bet būna, kai nori, ir labai meilūs. Netgi tuo metu meilesni ir už persus, egzotus. Šiuo požiūriu siamai ir rusiukai, taip pat sfinksai ypač hiperjudrūs ir poelgiai nenuspėjami. Orientalai ypatingai gracingi, išdidūs, protingi, tačiau labai rėksniai. Kornišiukai kaip ir devonreksai - dabar ant bangos, o prieš dešimtmetį niekam įsiūlyt ir už dyką nebuvo galima, beje, kaip ir britų. Vienu žodžiu, nepretenduoju į veislių ekspertizę, tiesiog parašiau savo požiūrį. Racionalu renkantis veislę būtų perskaityti ir šiame forume daugelį kačių temų, kuriose jų šeimininkai dalinasi įvairiom kačių problemom - kas braižosi, kas kandžiojasi, kas pernelyg serga, kas nesutramdomai elgiasi, kam reikalinga ypatinga priežiūra ir t.t. - iš vienos pusės. O iš kitos - kas (kokios veislės) šeimininką ramina, masažus daro, murkia neatsimurkdamas, sekioja, žaidžia, labai supratingas, meilus yra ir t.t. Žodžiu, savo galva reikia sverti už ir prieš, kad būtų objektyviau. Nes katės tikrai niekas negali geriau išrinkti, kaip sau pats žmogus. O jei greitai nori, tai dirstelk į veidrodį ir ieškok į save panašaus - sako, kad geriausiai sugyvena tik panašūs (arba begyvendami supanašėja, nesvarbu, ar vyras su žmona, ar katinas, šuo su šeimininku). O galiausiai manau, kad įsigysite ramuolę egzotukę. Sėkmės! Labas Fonda, Aciu tau uz issamu atsakyma, Mano katinas yra kastruotas tai gal nekiltu jau labai dideliu problemu, o dabar uzsimaniau katytes todel kad visi kas "nusimano"
Katinas ar kate meilesne,priklauaso nuo gyvuno charakterio,kaip ir zmoniu.
tai is tiesu priklauso nuo gyvuno charakterio, o ne nuo veisles pati tuo isitikinau. Kai pirkom kaciuka Rusu melynaji apie ji nezinojau nieko, tik ta kad man labai patiko jo isvaizda. Po to kai jau nusipirkau paskaiciau apie juos internete ir issigandau, pagalvojau o Dieve!!! ko tik nebuvo prirasyta: kad jie labai agresyvus, nemegsta vaiku, sveciu it t.t. Bet jis toks visai nera megsta zaisti, o svarbiausia buti prie zmoniu niekada nebuna vienas, labai meilus ir geras. Kai musu katinelis pabego supratau kad kito jokio nenoreciau ir jei kada pirktume katina tai tik rusu melynaji, bet aciu dievui musu kaciuka atrado geri zmones kurie mums ji ir grazino!!!
Taip kad rinkis toki koks tau patinka, viskas priklauso nuo auklejimo ir be to katinas jaucia kai jis yra mylimas!!!
Blizgute,tai jau isirinkai koki katineli?ar dar neapsisprendei?
Kažkada internete skaitinėjau apie kačių veisles, tai buvo akis užkliuvus už va kokios veislės katytės - http://viba3.tripod.com/Skudurinukes.htm ; Nors teisingai čia buvo pastebėta - jei jau namie yra karingas katinas, tokia katytė gali nemokėti apsiginti, ar bent jau taip rašo šiame saite...
Blizgute,siuo metu tikrai nieko negaliu pasiulyt
Papildyta: Doti,kai perki reikia ziureti ne tik i kaciuka,bet suzinoti ir apie jo tevus ir tada vetui nebus ka pasakot QUOTE(Doti @ 2006 08 22, 16:22) Kažkada internete skaitinėjau apie kačių veisles, tai buvo akis užkliuvus už va kokios veislės katytės - http://viba3.tripod.com/Skudurinukes.htm ; Nors teisingai čia buvo pastebėta - jei jau namie yra karingas katinas, tokia katytė gali nemokėti apsiginti, ar bent jau taip rašo šiame saite... Aciu tau Doti su didziausiu susidomejimu perskaiciau tavo pasiulyta straipsni apie skudurinukiu veisle, geras apie tokia dar net nebuvau niekada girdejus, pagal visa aprasyma tai katyte tiksliai sukurta man, radau tik viena minusa Norejau paklausti visu forumu dalyviu o gal jau kas nors is jusu laikote skudurinukes ir galite pasidalinti patirtimi. QUOTE(Doti @ 2006 08 22, 16:22) Ir dar - vienas vetas prieš kiek laiko man leptelėjo, kad tos kilmingos veislinės katės - išsigimėlės Šlovė "genialiajam" selekcininkui vetui! Nes jo biznis išpjauti kuo daugiau kiaušių katinams ir "užraišioti" kates. Kad birtų pinigėliai. O kai štai veisėjai, kantriai, pasišventę visą gyvenimą, studijuoja genetiką ir taiko ją praktikoje, atrinkinėdami tinkamiausius veisimui egzempliorius, neleisdami veisti bent su menkiausiu nukrypimu ar neaiškumu, kol galų gale, jei ne jiems, tai jų vaikams pasiseka gauti tobulą veislės atstovą - ir tuomet štai išlenda toks kailiadyrys su savo "genialiu" išmąstymu, pvz., apie kates-išsigimėles!!!? Tik norėtųsi paklausti, ar kada toks "vetas" matė kačių kilmės (10 kartų) dokumentus? Ar juos studijavo? Ar žino iš kur tas naujas genas atsiranda? Kažkodėl tyli apie konteinerines kates? Kurių genai, mat, vis "skirtingi", vis "nauji"? Ar ponas vetas uždraudė prie konteinerio kergtis to pačio lizdo benamėms katėms-tėvai su vaikais, broliai su seserimis...? Matyt taip, nes apie jas nekalba kaip apie išsigimimą? Tikrai šlovinu tokius selekcinius vetus - gal tuo padidinsiu jam kiaušių pasiūlos reklamą?... QUOTE(Blizgute @ 2006 08 23, 00:12) Aciu tau Doti su didziausiu susidomejimu perskaiciau tavo pasiulyta straipsni apie skudurinukiu veisle, geras apie tokia dar net nebuvau niekada girdejus, pagal visa aprasyma tai katyte tiksliai sukurta man, radau tik viena minusa Nėra už ką... Šiaip tai kiek pažįstamų turi ilgo plauko kates - visos vasarą mėto tas savo garbanas QUOTE(Fonda @ 2006 08 23, 02:26) Doti, manau perduos informaciją ir atgal, kaip perdavė mums iš "veto" Čia matyt irgi jautrią vietą užgavo
Įsiterpsiu ir aš. Aš išsirinkau EGZOTŲ veislės katytę. Prieš įsigydama katę,nusipirkau kačių enciklopediją ir skaitinėjau nuo pradžios iki galo ir atvirkščiai. Tikrai nesigailiu išsirinkusi egzotukę,labai jau nuostabus charakteris,švelni,tvarkinga. Na žinoma ant kelių paguli tada,gai norisi jai,o ne man. Jeigu katę rinkčiausi dabar,tai pirkčiau PERSŲ (tai ta pati egzotė tik ilgu plauku). Nežinau kiek čia tiesos, bet persų veislyno šeimininkė pasakojo,kad klaidinga mintis,kat egzotai mažiau šeriasi,mažiau problemų su besimėtančiais plaukais. Sakė,kad persų ilgas,nuslinkęs plaukas pasišalina šukuojamas,mažiau "skraido" patys. Na nežinau ar aiškiai parašiau
Apie kornišus aš tai nelabai geros nuomonės,nes laikiau tokį tai problemų daug turėjom. Šlapinosi ant lovos (turbūt čia jo toks žymėjimas teritorijos), ir vaikas jo labai bijojo,nes puldavo iš pasalos ir suleisdavo dantis ir nagus. Britę laikė mano sesuo,tai labai jau užsispyrusi katė buvo. Jeigu užsimanys pakliūti į kambarį,kur uždarytos durys tai rėks,kol įleisi. Su skraidančiais plaukais irgi skundėsi. O šiaip kaip ir nebloga kisiulė buvo. Na bet rinktis reikia tik tau pačiai.
Neradau tokios temos,tai užvedžiau,kad parašytūmėt savo nuomones ar patyrimus. Aš pati laikau egzotukę,bet vis svajoju apie persą ar britą. Mano kisulės charakteris nuostabus,gal tik galėtų dažniau ateiti pagulėti man ant kelių. Bardakų namuose nedaro,tvarkinga ir draugauja su šuniuku. Persai man patinka dėl savo išvaizdos,tik gazdina šėrimosi laikotarpis. Nespėju siurbliuoti egzotukės nusišertus plaukus,tai kas būtų nuo persės? Dar jų minusas-knarkimas ir "kriuksėjimas". Britai taip pat patinka,tik kiek pasiskaitinėjau forume,kad naktimis kniaukia garsiai,kelia ansti savo šeimininkus,dar ir pakankamai išdykusios. Na būtų labai malonu,kad parašytumėt savo nuomones.
jei nori perso tai tektu susitaikyti su ju savarankiskumu. jie retai arba is vis neateina ant keliu ir retas kuris megsta but glostomas, ira isdydus, na gal del to ir nera meilus, bet grozis viska atperka
QUOTE(devde @ 2006 09 21, 13:48) Stabilios psichikos katinai. Nes vystėsi natūraliu atrankos būdu kaip Anglijos kiemo katės (t.y. ne iš laukinių). Išvaizda man - seno tipo klasikinis egzotas, tik stambesnis. Tai jei turi ekstremalią egzotukę, visai nesuprantamas noras domėtis britais... Lyginant su žaismingais ir inteligentiškais egzotais, britai primena sodrius drūtus kaimo bernus. Labai nevalyvi - daug ėda, daug ir š.... Jau rašiau, kad buvo laikai, kai Lietuvoj ir aukštos kilmės britukų niekas nepirko. Dabar jų mada, nors ir gęstanti. Kelis metus teko būti labai arti superbritų, EC. Todėl taip ir rašau... Nepalyginsi su grakštuoliais abisinais, tigriškais orientalais, gyvu slėpiningu plėšrumu žaižaruojančiais bengalais ir su daugybe kitų labai įdomių veislių TIKRŲ kačių... Neįsižeiskite, meilė kiekvienam sava... kaip ir nuomonė.
Mano kisulė ekstremalė,tai labai sunku žiūrėti,kaip ji ėda sausiaką. Taip sunku jai su plokščiu snukeliu pasimti "kruopą". Dar ir knarkimas kartais sunervina. Miega ji mūsų kambary,tai kartais trukdo miegoti. Žinoma kai subari,tai nustoja,atrodo suprastų dėl ko buvo barama
O čia mano karalienė su savo sūneliu- QUOTE(devde @ 2006 09 21, 12:50) Neradau tokios temos,tai užvedžiau,kad parašytūmėt savo nuomones ar patyrimus. Aš pati laikau egzotukę,bet vis svajoju apie persą ar britą. Mano kisulės charakteris nuostabus,gal tik galėtų dažniau ateiti pagulėti man ant kelių. Bardakų namuose nedaro,tvarkinga ir draugauja su šuniuku. Persai man patinka dėl savo išvaizdos,tik gazdina šėrimosi laikotarpis. Nespėju siurbliuoti egzotukės nusišertus plaukus,tai kas būtų nuo persės? Dar jų minusas-knarkimas ir "kriuksėjimas". Britai taip pat patinka,tik kiek pasiskaitinėjau forume,kad naktimis kniaukia garsiai,kelia ansti savo šeimininkus,dar ir pakankamai išdykusios. Na būtų labai malonu,kad parašytumėt savo nuomones. laba diena Turiu namie 2 persų himalajų seal point veislės kates ir dar du mažylius ... persai mieli, savarankiški... ypač katės... švaruolės, pakankamai ramios ir tingios... aktyvumo priepoliai, pasireiškiantys paskraidymais po kambarius pasireiškia vakare, bet ir tai ne visuomet... turiu ir klasikinio tipo katę (su nosyte) ir super ekstremalę... pastaroji šnopuoja, dėl ypatingai mažos nosytės... vos matoma sagutė... tačiau... jos išvaizda labai daili... ji labiau panaši į pūkuotą meškiuką, nei į katę vienas minusas dėl persų - tas šėrimosi laikotarpis... užknisa namus siurbliuot...ypač, kai tvarkomo ploto keli šimtai kvadratų kriuksėjimo nei iš vienos savo kačių negirdėjau... na, nebet toji benosė kartais ko susinervinus kriukteli, bet tai tikrai ne naktimis būna... nors į miegamuosius kambarius jos nebūna įleidžiamos... persai labai draugoviškos su vaikais, iškenčia visas vaikų kankynes, vystymus, vežiojimus lėlių vežimėliuose... na, vienu žodžiu - man šios katės patinka, netgi su savo šėrimusi... QUOTE(devde @ 2006 09 22, 12:35) Daug ir įvairių auginau. Daug auginu. Bet mylimiausia seniausia veislė - persai. Ir bendrai - plaukuotieji. Labai sveiki ir protingi yra egzotai. Priedo ir kalbantys yra sibirai. Patinka meilės ir kietos agresijos mišinys turku angoros. Superkatinu veisle man orientalai ir abisinai. Na, žodžiu, stiprūs, drąsūs, grakštūs ir išdidūs... Bengalų neturėjau, bet kada nors gal būt. Tik britų su sfinksais bei siamų su rusais nenorėčiau. Iš viso - nėr fantastiškesnio pasaulio už katinėlių... QUOTE(Pucė @ 2006 09 24, 12:28) Drąsiai teigiu- tai britų šmeižtas. O dėl tikrųjų veislių: abisinų, bengalų ir t.t. Matyt nėra jų charakteriai tokie nuostabūs, kad žmonės labai nenoriai įsileidžia į savo namus, o tik iš tolo pasigroži. Lina, neįsižeisk. Gal tavo britai ir stebuklingi? Nors... Kalba buvo apie bendrą tipažą. Matai, aš gi nesakau, kad tu čia dabar šmeiži persus. Gerbtina kiekviena nuomonė. Nes ji - tik nuomonė. O bengalu neįperka dažniausiai. Taigi ir dėl to, kaip sakai, "nenoriai įsileidžia..." Pagaliau kiekvienas turim mylima veislę ar kelias. Bet ne visas. QUOTE(Pucė @ 2006 09 24, 12:28) Drąsiai teigiu- tai britų šmeižtas. O dėl tikrųjų veislių: abisinų, bengalų ir t.t. Matyt nėra jų charakteriai tokie nuostabūs, kad žmonės labai nenoriai įsileidžia į savo namus, o tik iš tolo pasigroži. O aš nematau jokio šmeižto QUOTE(Fonda @ 2006 09 24, 18:18) O bengalu neįperka dažniausiai. Taigi ir dėl to, kaip sakai, "nenoriai įsileidžia..." Pagaliau kiekvienas turim mylima veislę ar kelias. Bet ne visas. Ne tik kainoje esmė. Juk buvo laikas, kai ir rusų mėlynosios turėjo kainą ir buvo ant bangos. Bet laikui bėgant, tik nedaugelio nervai atlaikė šias nepriklausomas ir vienas judriausių kačių. Pažiūrėti, pasižiaugti ir pažaisti mėgstu su visų veislių atstovais. Nors ir esu gavusi nuo rekso nagais per veidą, bet tikrai nesakau, kad jie agresyvūs, ar pavojingi. Aš pati pasirinkau britus todėl, kad persai man pasirodė per lėti, o labai judraus gyvūno taip pat nenorėjau. Taigi, bandžiau rasti aukso vidurį ir, manau, neapsirikau. O keistuolių, kuriuos vadinu veislės gėda, yra tarp visų kačių: tikrai teko matyti agresyvių britų ir ne vieną kartą teko girdėti apie persus, tualetą pasidariusius šeimininkų lovoje.
Puce, tavo nuotraukose mačiau,kad turi du britukus. Parašyk apie jų charakterį iš savo patyrimų. Enciklopedijose tai aš prisiskaičiau,bet auginant pačiai,atrandi daugiau pastebėjimų.
Šiuo metu po namus laksto septyni britai. Tiesa, keturi iš jų- ūgtelėję mažyliai. O charakteriai, dažniausiai, labai faini: aristokratiški, bet neišdidūs, neagresyvūs, mėgstantys žmonių draugiją, bet puikiai gali visą dieną sėdėti ir laukti grįžtančių šeimininkų. O kas svarbiausia- nekerštingi. Aš pasirinkau britus, nes jie nėra labai judrūs, bet ir nemiega po20val. per parą. Jie visada atsiranda šalia, kai tu nori bendrauti, o ne tada, kai jiems to norisi. Aišku, dabar, kai namie vada, tai nuo nagučių kenčia ir užuolaidos, ir kiliminė danga. Bet vaikai yra vaikai...
as tik uz rusu melynasias ... tik si veisle man labiausiai tinkama
galit ir pabalsuot http://www.suoirkate.lt/?cat/photos/1/1/
Jūsų reikalavimus atitinka Kurilų bobteilas. Šios katės turi šuns charakterį - prisiriša prie konkretaus žmogaus, o ne prie namų, visada ateina šaukiamos, yra nepaprastai meilios, atneša numestus žaisliukus, šlepetes, nebijo vandens. Pati auginu kurilus, todėl galbūt esu šiek tiek neobjektyvi, tačiau internete labai daug informacijos apie šią sparčiai populiarėjančią veislę, taigi pasidomėjus įsitikinsit, kad tai nėra vien individualūs , o būtent veislei veislei būdingi bruožai.
Išvaizda Kurilų bobteilas primena mažą lūšį, būna trumpaplaukiai ir pusiau ilgaplaukiai. |