Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: IVF
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Žemyna_mėlynakė
user posted image

Žinau kaip tyliai tyliai verkia miškas...
Žinau kaip jūra išsilieja iš krantų.
Žinau, kad vieną šviesų laimės rytą
Išgirsiu tavo balsą: „ATEINU“
Pačiu tyriausiu ilgesiu mane svaiginsi,
Kol mano akys tavo rankutes išvys...
Žinau, kad nieko niekada taip nemylėsiu
Kaip savo angelėlio mažojo akis...

Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF – in vitro fertilizacija) – tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne.
Indikacijos IVF taikymui:
1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.),
2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus,
3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus,
4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė,
5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai,
6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo,
7) neaiškios kilmės nevaisingumas.
Kaip vyksta IVF procedūra?
1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 4–5 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį.
Trumpa schema- nuo 1-3 cd
Ilga schema- nuo 21 cd

2.Gydymo stebėjimas – kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui.
3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 10–20 minučių.
4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu.
5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros.
6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros.
7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 2–3 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi.
Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą.
Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę
Indikacijos:
1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%,
2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda),
3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas – prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas
Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI)
Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus.

Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH)
Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje.

Indikacijos:
1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida),
2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai,
3) moters amžius ≥ 35,
4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams.
Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę.

Blastocistų auginimas
Blastocista - penktos–šeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista).
Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę.
Indikacijos:
1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims
2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai
3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę
4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę.

TESA (anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą.
http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=324
http://www.vaisingumocentras.lt/dirbtinis_apvaisinimas_IVF
Vaisingumo klinikos atliekančios IVF:
http://vaisingumas.lt/
http://www.bak.lt/
http://www.vaisingumocentras.lt/
http://www.motinairvaikas.lt/
http://www.embrions.lv./
Jolsana
Kainos:
Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo
1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt
2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso)
3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ;
4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos)
5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt);
6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt;
7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau)

Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos):
LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis

Gimdos gleivinės (endometriumo) storis:

5-7 c.d. ~ 5mm(3-6mm)
8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm)
11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm)
15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm)
19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm)
24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm)

Folikulo diametras:

5-7 c.d. ~ 2-6mm
8-10 c.d. ~ 12-15mm
11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija)

HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas):

5dpį ~ 4 (min. 2)
6dpį ~ 7 (min. 3)
7dpį ~ 11 (min. 3)
8dpį ~ 18 (min. 8)
9dpį ~ 28 (min. 11)
10dpį ~ 45 (min. 17)
11dpį ~ 73 (min. 22)
12dpį ~ 105 (min. 29)
13dpį ~ 160 (min. 39)
14dpį ~ 260 (min. 68)
15dpį ~ 410 (min. 120)

Malonių pokalbių ir sėkmės!!user posted image
Warwara
Aciu tau, Zemyna!!!! wub.gif Sveikateles tavo sieminai!

Musu vadas tai dziugauja su gerais tarpiniais rezultatais, tai mes irgi labai esame patenkinti wub.gif

Cituk, pas mane darbe tiesiog toks laikotarpis - darbo nerealiai daug, bet kai man bus IVF, tai bus ir ramiau ir as butnai imsiu nedarbinguma. Nezianu kaip ten iseis, bet noriu po isodinimo nors pora dieneliu paguleti si karta. Man tai nelabai atrodo kad butina ir nuo to priklaso sekme ar nesekme, bet gimine labai spaudzia ta reikala, nu tai nepraso gi visisku nesamoniu - tai pagulesiu blush2.gif

Afrodita, laukia tavo geru rezultatu. Nu jau procesa aprasiai tai kosmariska doh.gif Mano ne vienai draugei atlikdavo ta procedura, visos adekvaciai atsilepdavo. Bet tikiu, kad rezultatas bus kaip pas mano drauges - labai geras!!!!

Egk, laukiu antradienio!!! Suspaudizua viska ka tik galima thumbup.gif
egk
QUOTE(Warwara @ 2011 10 16, 12:00)
Man tai nelabai atrodo kad butina ir nuo to priklaso sekme ar nesekme, bet gimine labai spaudzia ta reikala, nu tai nepraso gi visisku nesamoniu - tai pagulesiu blush2.gif

Egk, laukiu antradienio!!! Suspaudizua viska ka tik galima  thumbup.gif
*

warwara vacation4.gif Gerai tavo šeimai, kad tu tokia sukalbama mergina.

O aš norėčiau atidėti kitam antradieniui bijau.gif Gal, sakau, apsimest, kad susimaišiau mastau.gif

Žemyna. ačiū už namelius 4u.gif Gal jau geriau tavo vyrui?
Žemyna_mėlynakė
Labai dziugu del musu Vado! wub.gif thumbup.gif

Warwara, GULEK! drinks_cheers.gif Tiesa, o kurioje dabar stadijoje esi? 4u.gif

Egk, kumstukai suspausti. wub.gif 4u.gif

Afrodite, Cituk, dar karta dekoju. wub.gif wub.gif 4u.gif 4u.gif Aciu visoms. wub.gif 4u.gif

Vyrui vel paskirti leidziamieji, skausmo didelio jau nebejaucia, o liga tokia, su kuria teks susidraugauti ir gyventi, gal pakeisti kazkokius iprocius, kartais bus sunkiau, kartais lengviau. Vakar lankemes pas pazystamus gyd, ivf procesui sake neturi itakos, svecius isleidome ir dabar ramiai sau gyvensime laukimu.
norma
Sveikos, mergaites,

Siandien apsiziurejau, kad Crinonas mano baiges, siai nakciai neturiu jau .... Ryt vaziuoju pas latvius, tai nusipirksiu.
Kaip manot ar labai blogai, jei viena nakti as jo neisidesiu? sad.gif
Man jau 10 savaiteliu .
O gal kas is kaunieciu turetu man parduot, ar paskolint? Ryt parsvesiu.
Warwara
egk
Gerai tavo šeimai, kad tu tokia sukalbama mergina

biggrin.gif
Tai gi protingi zmones ta manio seimina. Zino, kad nieko kito paregulioti negali. Matai, mano seimina pagrinde Ukrainoje, o ten IVF procesas truputuka kitoks 2 savaites guli, iki HCG praktiskai. Nu, ne visos, bet dauguma, toks gydytoju patarimas yra. Ten po punkcijos i reanimacija paguldo porai valandu. Ir nakti butinai klinikoje praleidzia (gal ne visur, bet tuose klinikuose kur dare mano ar mano giminaiciu pazistomai). Todel mano "padare punkcija, po 15 minuciu isvariau namuciu pakeliui dar i parduotuve uzvaziavom skanuminu man pripirkti" buvo maziukas sokas lotuliukas.gif

Neiko, tu gali ir pamirsti o as tau priminsiu del antradienio. As labai laukiu tavo rezultatu. IVF skyrelis prasidejo man ties tavo pirmo IVF. Todel prasom laukti manes nestuke.gif skyrelyje!
Papildyta:
norma
As del ramios nakties surasciau kas paskolintu. Sekmes!

Zemyna, tai linkiu, kad geresniu momentu tikrai daugiau. Tai taip suprantu procesas tesiasi? thumbup.gif
As esu zemam starte, treciadieni bus pirmas blokojanciu duris. Tai reiskia po 4 arba 8 savaiciu bus isodinimas!!!! wub.gif
Žemyna_mėlynakė
Warwara, o man atrodo, kad tikrai deretu paguleti ir nevaidinti tanko. tongue.gif mirksiukas.gif 4u.gif Ir gero pirmo durio. mirksiukas.gif 4u.gif
norma
Gal kas is kaunieciu turetu man parduot viena Crinono tubele? sad.gif
olialia2001
QUOTE(norma @ 2011 10 16, 13:03)
Gal kas is kaunieciu turetu man parduot viena Crinono tubele? sad.gif
*

Saulyt, gal kas is pazystamu pajuryj siandien, o vakare griz, idociau tada ?
norma
QUOTE(olialia2001 @ 2011 10 16, 13:06)
Saulyt, gal kas is pazystamu pajuryj siandien, o vakare griz, idociau tada ?
*

Ne sad.gif bet aciu uz gerus norus 4u.gif
Perskaimbinau vaistines, niekas neturi sad.gif ot suds ... nu negausiu, tai pati kalta ... gal labai blogo nenutiks.
olialia2001
QUOTE(norma @ 2011 10 16, 13:10)
Ne sad.gif bet aciu uz gerus norus  4u.gif
Perskaimbinau vaistines, niekas neturi sad.gif ot suds ... nu negausiu, tai pati kalta ... gal labai blogo nenutiks.
*

Tai gal dufastono galima isgerti, geriau uz nieko ? Kaip mergytes manot?
Warwara
norma, as irgi pajuryje, tai nebent perduoti su autobusu. Perduoti?
norma
QUOTE(Warwara @ 2011 10 16, 13:12)
norma, as irgi pajuryje, tai nebent perduoti su autobusu. Perduoti?
*

Per siuntas? Ojeeee, bet kiek vargo per mane sad.gif
Bet siuntos dirba iki 18.30 siandien Kaune. Spetumem?
Warwara
norma, ne as tau tiesiog su autobusu ideciau.
Zodziu busiu stotyje - nueisiu i siuntu skyriu. Jei iki 18.30 spes pristatyti, tai perduosiu su siuntu tarnyba (nes visiems paprasciau), jei ne, tai prieisiu prie autobuso vairotojo ir perduosiu.
Dar valanda vis vien busiu namuose, tai jei surasi Kaune varianta - skambink smile.gif
avilte
QUOTE(norma @ 2011 10 16, 13:44)
Sveikos, mergaites,

Siandien apsiziurejau, kad Crinonas mano baiges, siai nakciai neturiu jau .... Ryt vaziuoju pas latvius, tai nusipirksiu.
Man jau 10 savaiteliu .
*

Sveikute, einu paziureti, bet manau turiu viena crinona mirksiukas.gif As is Kauno, tai butu super patogu thumbup.gif
Warwara
avilte
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
norma
QUOTE(avilte @ 2011 10 16, 13:24)
Sveikute, einu paziureti, bet manau turiu viena crinona  mirksiukas.gif  As is Kauno, tai butu super patogu  thumbup.gif
*

Oiiiii kaip buciau dekinga, paziurek, buk gerute blush2.gif
egk
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 10 16, 12:33)
Vyrui vel paskirti leidziamieji, skausmo didelio jau nebejaucia, o liga tokia, su kuria teks susidraugauti ir gyventi, gal pakeisti kazkokius iprocius, kartais bus sunkiau, kartais lengviau. Vakar lankemes pas pazystamus gyd, ivf procesui sake neturi itakos, svecius isleidome ir dabar ramiai sau gyvensime laukimu.
*

Tai tada planavimas tęsiasi? Ar ne?
QUOTE(norma @ 2011 10 16, 12:44)
Sveikos, mergaites,

Man jau 10 savaiteliu .
*

Ar jau susiradai? Gal žinoma ir nieko nenutikų, bet kiek nervų kainuotų doh.gif

QUOTE(Warwara @ 2011 10 16, 12:54)
egk

biggrin.gif
Tai gi protingi zmones ta manio seimina. Zino, kad nieko kito paregulioti negali. Matai, mano seimina pagrinde Ukrainoje, o ten IVF procesas truputuka kitoks  2 savaites guli, iki HCG praktiskai. Nu, ne visos, bet dauguma, toks gydytoju patarimas yra. Ten po punkcijos i reanimacija paguldo porai valandu. Ir nakti butinai klinikoje praleidzia (gal ne visur, bet tuose klinikuose kur dare mano ar mano giminaiciu pazistomai). Todel mano "padare punkcija, po 15 minuciu isvariau namuciu pakeliui dar i parduotuve uzvaziavom skanuminu man pripirkti" buvo maziukas sokas  lotuliukas.gif

Neiko, tu gali ir pamirsti o as tau priminsiu del antradienio. As labai laukiu tavo rezultatu. IVF skyrelis prasidejo man ties tavo pirmo IVF. Todel prasom laukti manes  nestuke.gif skyrelyje!
Papildyta:
norma
*

Oho Ukrainoje kaip žiūrima mastau.gif
O pamiršt HCG tai aš tikrai nepamiršiu, aš tik noriu apsimest kad pamiršau, kad dar nereiktų daryti...
norma
[quote=egk,2011 10 16, 13:34]
Tai tada planavimas tęsiasi? Ar ne?

Aha, susiradau, beliko susitarti doh.gif drinks_cheers.gif
Aciu uz rupesti. Bet ot ziopla galva mano ..... vakar pasiemiau paskutine, ismeciau dezute, bet nepagalvojau, o siandien jau lakstau akis isdegus tongue.gif
avilte
QUOTE(egk @ 2011 10 16, 14:34)

Oho Ukrainoje kaip žiūrima mastau.gif

Egk, as pagelbesiu NORMAI mirksiukas.gif , turiu pora vnt . Dabar bandau issidereti virusiuka nestuke.gif uz crinone lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Žemyna_mėlynakė
Cia bendrauja pacias didziausias sirdis turincios moterys, tuo isitiku kaskart. wub.gif

Egk, taip, nieko nenutraukeme. Kaip jautiesi tu? wub.gif
nanataa
Norma, as zinau kas nepasidaudojo viena vakara crinonu, nieko baisasu neatsitiko, nes tu jau kaip ir 10 sbvaiteliu turi, o jai buvo is kai pabaige pirma pakauote, padare 1 diena pertrauka, tik velniu niski gavo, bet dabar supuoja 7 men sveika berniuka smile.gif
norma
QUOTE(avilte @ 2011 10 16, 13:59)
Egk, as pagelbesiu NORMAI  mirksiukas.gif , turiu pora vnt . Dabar bandau issidereti virusiuka  nestuke.gif  uz crinone  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

avilte, siunciu tau daug daug nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif

egk, laukiam kitos savaites su gerom ziniom, laikom kumscius thumbup.gif
Tanga
QUOTE(norma @ 2011 10 16, 13:48)
Aha, susiradau, beliko susitarti  doh.gif  drinks_cheers.gif
Aciu uz rupesti. Bet ot ziopla galva mano ..... vakar pasiemiau paskutine, ismeciau dezute, bet nepagalvojau, o siandien jau lakstau akis isdegus  tongue.gif
*

Kaip gaila, kad taip vėlai prisijungiau, būčiau tave sušelpus. Pas mane juk beveik dvi pilnos dėžutės. O tu tikrai galvoji, kad vien dėl vaistukų į Rygą trenktis? Gal tegul tau kažkas jų ten nuperka. Galiu kelioms dienoms duoti keletą vienetų, jei artimiausiu metu niekas nevažiuos.
Papildyta:

Ačiū Žemyna_mėlynake už naujus namelius. Jungiuosi ir labai tikiuosi, kad būtent šiuose nameliuose paskelbsiu savo gerąją naujieną. biggrin.gif
Papildyta:

QUOTE(egk @ 2011 10 16, 12:12)
O aš norėčiau atidėti kitam antradieniui bijau.gif Gal, sakau, apsimest, kad susimaišiau mastau.gif

Oi kaip tave suprantu. Jei pirmomis dienomis skrajojau lyg ant sparnų, tai artėjant penktadieniui mano ramybė pamažu senka. Na bet kaip nors. Mes juk stiprios. Anksčiau ar vėliau vis tiek nugalėsim victory.gif
egk
QUOTE(avilte @ 2011 10 16, 13:59)
Egk, as pagelbesiu NORMAI  mirksiukas.gif , turiu pora vnt . Dabar bandau issidereti virusiuka  nestuke.gif  uz crinone  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Gerų derybų ax.gif

QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 10 16, 15:04)
Cia bendrauja pacias didziausias sirdis turincios moterys, tuo isitiku kaskart.  wub.gif

Egk, taip, nieko nenutraukeme. Kaip jautiesi tu?  wub.gif
*

Kaip smagu, kad nenutraukėte, juk tiek vilčių ir tikėjimo belaukdamos to starto sudedame 4u.gif
Aš bandau drąsintis blush2.gif

QUOTE(norma @ 2011 10 16, 17:29)
egk, laukiam kitos savaites su gerom ziniom, laikom kumscius  thumbup.gif
*

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Tanga @ 2011 10 16, 18:53)
Oi kaip tave suprantu. Jei pirmomis dienomis skrajojau lyg ant sparnų, tai artėjant penktadieniui mano ramybė pamažu senka. Na bet kaip nors. Mes juk stiprios. Anksčiau ar vėliau vis tiek nugalėsim  victory.gif
*

Jo... Aš irgi pirmom dienom džaiugiuosi nėštumu ir viskas būna gerai, bet kai jau artėja TA diena visa narsa išgaruoja... O sakiau, kad nebijosiu...
PerKūnas
Labas vakaras merginos,

Prašausi į jūsų būrį su savo antruoju IVF. Bandysim latviškus gydimo būdus smile.gif

Ketvirtadienį susileidau blokuojančius, lauksiu mm ir ... lapkritį lauksiu teigiamų rezultatų.
Afrodite69
Sveikutes 4u.gif
Aciu Zemynai uz nuostabius namucius 4u.gif
user posted image
Dziugu,kad toliau planuosite ir bandysite thumbup.gif O vyrui stiprybes, sveikatos ir zinoma,kuo greiciau susitaikyti ir susigyventi su liga mirksiukas.gif tikiuos kad ji ji nelabai kankis 4u.gif
user posted image
Visoms mergaitems startuojancioms,laukiancioms punkcijos,isodinimo ar HCG nuosirdziai,is visos sirdies linkiu kuo didziausios sekmes wub.gif Labai jus palaikau,visa sirdele esu su jumis ir dziaugiuosi kartu..ir liudziu..bet tikiuos,kad sie namuciai ir ateityje bus tik dziaugsmo asaros wub.gif
user posted image
T.P.Keberiokst anot temoj manes klausei ir nespejau tau atsakyti.Taigi po PAP atsakymas ; HSIL, vidutine, ryski displazija,carcinoma in situ. Po biopsijos ; carcinoma in situ..dabar laukiu atsakymu po operacijos.O kodel domies? blush2.gif
Warwara,nelabai supratau ka norejai paskyti kad tavo pazystamos suregavo adekvaciai i operacija g.gif Be to,dziugu kad jau po 6-8 savaiteliu tau bus isodinimasi ir kazkaip nezinau,bet toksj jausmas kad linksmai tu Kaledas sutiksi,oi linksmai tongue.gif
Kitty3
Labas visoms 4u.gif Norejau pasitikslinti, gal padesit man "zaliai" ax.gif : kas yra blokuojantys ir del kokiu priezasciu jie yra leidziami? cia visoms juos skiria? unsure.gif
avilte
QUOTE(norma @ 2011 10 16, 18:29)
avilte, siunciu tau daug daug  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif

*

Su malonumu priimu wub.gif Dabar mes 'kvites" lotuliukas.gif
Sekmes tau ir tavo pilvinukui mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kitty3 @ 2011 10 16, 23:26)
Labas visoms 4u.gif  Norejau pasitikslinti, gal padesit man "zaliai" ax.gif : kas yra blokuojantys ir del kokiu priezasciu jie yra leidziami? cia visoms juos skiria? unsure.gif
*

Sveikute mirksiukas.gif Linkiu ilgai neuzsibuti mirksiukas.gif
Blokuojantys leidziami dazniausiai 21cd, kad truputi uzmigdyti-pailsinti kiausides , skiria prie ilgos schemos mirksiukas.gif
Kitty3

Sveikute mirksiukas.gif Linkiu ilgai neuzsibuti mirksiukas.gif
Blokuojantys leidziami dazniausiai 21cd, kad truputi uzmigdyti-pailsinti kiausides , skiria prie ilgos schemos mirksiukas.gif
*

[/quote]

Aciu uz greita atsakyma 4u.gif Tiesiog idomu pasidare, kodel man tokiu vaistu neskyre unsure.gif Tai priejau isvados, kad pas mane trumpa schema smile.gif O kokiu atveju buna taikomos ilgos schemos - kiek suprantu, kai nevaisingumas susiijes su ovuliacijos ar endo problemom? g.gif
taja78
group.gif group.gif group.gif Musu nauji namuciai!!!!!! wub.gif
Aciu zemyna-melynake uz juos!!!!
Kad tik daug pabiruciu juose butu!!!!
Iride
QUOTE(egk @ 2011 10 16, 19:39)
Jo... Aš irgi pirmom dienom džaiugiuosi nėštumu ir viskas būna gerai, bet kai jau artėja TA diena visa narsa išgaruoja... O sakiau, kad nebijosiu...
*

Siunčiu didelį glėbį drąsos ir ramybės wub.gif Oj, kaip maloniai nustebinai su savo tyliais planeliais smile.gif
Tanga
QUOTE(PerKūnas @ 2011 10 16, 19:52)
Labas vakaras merginos,

Prašausi į jūsų būrį su savo antruoju IVF. Bandysim latviškus gydimo būdus smile.gif

Ketvirtadienį susileidau blokuojančius, lauksiu mm ir ... lapkritį lauksiu teigiamų rezultatų.
*

Nieko čia nereikia prašytis. Prisijunk ir tiek. Juk mes čia viena didelė šeima group.gif
Linkiu, kad trečio karto nebeprireiktų biggrin.gif Sėkmės, mergyte!
avilte
QUOTE(egk @ 2011 10 16, 20:39)
Gerų derybų ax.gif

Egk, zinai, kad negali nuvilti musu si karta mirksiukas.gif Nes taip gera pasidaro kai senbuve iseina i nestuliu skyreli, tada atrodo , kad neliksiu nu ir as viena cia vargelio vargti... doh.gif
Žemyna_mėlynakė
Prasom, mergaites 4u.gif , kad tik tikrai butu svajoniu issipildymo namukai ir visos sulauktume teisingu skaiciuku. wub.gif Labanaktukas, graziu sapnu. 4u.gif
Warwara
Kitty3
O kokiu atveju buna taikomos ilgos schemos - kiek suprantu, kai nevaisingumas susiijes su ovuliacijos ar endo problemom?

Paprastasi tai amzius, endo, vyro turtas smile.gif Bet galimos variacijos smile.gif
Linkiu greit cia apsisukti!

Afrodite69
ka norejai paskyti kad tavo pazystamos suregavo adekvaciai i operacija
Ne adekvaciai sureagavo, o adekvaciau praejo. T.y. ne tavo gi kalte, kad nuskausminimas baigesi anksciau nei procedura. Ir kad skaudetu labai negirdejau. Tai gi uz kancias gausi gera rezultata ir puikiu snaiguciu porele thumbup.gif

Be to,dziugu kad jau po 6-8 savaiteliu tau bus isodinimasi ir kazkaip nezinau,bet toksj jausmas kad linksmai tu Kaledas sutiksi,oi linksmai

Kaledas as bet kokiu atveju linksmai sutiksiu, mane i tikra lietuviska baliu pakviete thumbup.gif Jubiliejus, visi reikalai! mirksiukas.gif
Kamelija2
QUOTE(egk @ 2011 10 16, 13:34)
O pamiršt HCG tai aš tikrai nepamiršiu, aš tik noriu apsimest kad pamiršau, kad dar nereiktų daryti...
*

egk spaudziu kumstukus uz tavo didelius skaiciukus 4u.gif rytoj vakare grizus is LV bus smagu perskaityt tavo grazias naujienas mirksiukas.gif

Tanga spaudziu kumstukus ir uz jus 4u.gif jau nebedaug liko laukti wub.gif

Žemyna_mėlynake dziaugiuosi, kad tavo vyrui geriau ir kad toliau galit eiti link savo svajones wub.gif

Afrodite69 sveikateles tau kuo didziausios 4u.gif

Sekmes visoms mergaitems 4u.gif ir grazios dieneles smile.gif
Atiloja
Labas rytas mielosios 4u.gif

Aciu Zemyna uz naujus namucius 4u.gif Ir stiprybes bei isveikateles jusu seimai 4u.gif

QUOTE(Warwara @ 2011 10 16, 12:00)
Musu vadas tai dziugauja su gerais tarpiniais rezultatais, tai mes irgi labai esame patenkinti  wub.gif
*

Kaip ir visos isprotejusios moteriskes, tai dziugauju, tai liudziu biggrin.gif Stogelis dar ant peciu, bet jau pradeda slankioti biggrin.gif Realiai zinau, kad man uztenka tu 4 foliu, kurie jau puikios kokybes sedi manyje, bet nervas ima, kad ju tik 4 biggrin.gif tai vat ir plesausi tarp tos "grazios ir protingos": uztenka man tu 4 foliu, ar vis del to mazokai? biggrin.gif

QUOTE(Kamelija2 @ 2011 10 17, 10:32)
rytoj vakare grizus is LV bus smagu perskaityt tavo grazias naujienas mirksiukas.gif
*

Sekmes rytoj 4u.gif
egk, uz tave kumstukai susukti 4u.gif Dar neapsisprendei del rytojaus kraujuko? ax.gif
Tanga, ir uz tavo II laikau kumstukus 4u.gif
Afrodite, linkiu, kad viskas tuo ir pasibaigtu 4u.gif Ir laukiu kuo greiciau sugriztancios pasiimti savo snaigiuku 4u.gif
Šarūniukė
QUOTE(Atiloja @ 2011 10 17, 11:03)
Labas rytas mielosios  4u.gif

Sekmes rytoj  4u.gif
egk, uz tave kumstukai susukti  4u.gif Dar neapsisprendei del rytojaus kraujuko?   ax.gif
Tanga, ir uz tavo II laikau kumstukus  4u.gif
Afrodite, linkiu, kad viskas tuo ir pasibaigtu 4u.gif Ir laukiu kuo greiciau sugriztancios pasiimti savo snaigiuku  4u.gif
*

Atmink, kokybė ne kiekybė 4u.gif O dar gal ir mažiai paaugs. 4u.gif Ir jokių abejonių, trukdo folių augimui 4u.gif
Warwara
Atiloja
tai vat ir plesausi tarp tos "grazios ir protingos": uztenka man tu 4 foliu, ar vis del to mazokai?

Pala, pala. Gi dar tik pirmas skanas buvo, ar ne? Pas mane per pirma irgi ar 5 buvo geri, o ispunktavo rezultate 10. Paaugs ir kiti, o jei ka, tai geriau 4 super, nei 10 prastu! wub.gif

Atiloja
QUOTE(Šarūniukė @ 2011 10 17, 11:04)
Atmink, kokybė ne kiekybė 4u.gif O dar gal ir mažiai paaugs.  4u.gif Ir jokių abejonių, trukdo folių augimui 4u.gif
*

pioneer.gif ka tik ismeciau visas abejones i unitaza ir nuleidau vandeni biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Warwara @ 2011 10 17, 11:21)
Atiloja

Pala, pala. Gi dar tik pirmas skanas buvo, ar ne? Pas mane per pirma irgi ar 5 buvo geri, o ispunktavo rezultate 10. Paaugs ir kiti, o jei ka, tai geriau 4 super, nei 10 prastu!  wub.gif
*

jo, pirmas blush2.gif man daugiau ir nereikia - uzteks 4 blush2.gif bet cia ne as abejoju, o stogas mano biggrin.gif
Warwara
Atiloja
Stogui turiu viniu
user posted image
Atiloja
QUOTE(Warwara @ 2011 10 17, 11:34)
Atiloja
Stogui turiu viniu
user posted image
*

thumbup.gif lotuliukas.gif siusk, gal tavo geresni biggrin.gif
Citas
Labas linksmuolems thumbup.gif Matau kalat stogus lotuliukas.gif Gera mintis, jei vinys nelaiko, galit varztus isbandyt biggrin.gif

Na Egk - tu svarbiausia einamuoju momentu, kumstukai jau is anksto suspausti 4u.gif

Atiloja - viskas gerai kaip po pirmo scano normaliai foliu, garantija kad ir kiti prisivys. Kada antras scanas?

Tanga - tau ramybe, kantrybes ir deru rezultatu smile.gif

Warwara - ar pilvukas jau paruostas nusidazyti visom vaivorykstes spalvom biggrin.gif ?

Na o as laukiu savo valkatu ir jau seniai taip belaukiau blink.gif ir tegul jos ne nebando buti negausios si karta bigsmile.gif
Atiloja
QUOTE(Citas @ 2011 10 17, 12:10)
Atiloja - viskas gerai kaip po pirmo scano normaliai foliu, garantija kad ir kiti prisivys. Kada antras scanas?

Na o as laukiu savo valkatu ir jau seniai taip belaukiau  blink.gif  ir tegul jos ne nebando buti negausios si karta  bigsmile.gif
*

Treciadieni vaziuoju antram scanui 4u.gif Gal kas is mergaiciu i Ryga kartu su manim? 4u.gif

Plakatu kelti nemoku (cia Warwaros "arkliukas"), bet moku garsiai saukti "CITO VALKATOS I TRASA" 4u.gif
Tanga
Ačiū, mergytės, už palaikymą. Kuo toliau, tuo daugiau jau reikia. MB sako, kad aš kaip ne sava, kažkur skraidžioju. Taip ir jaučiuosi - tarp žemės ir dangaus. Arba pakilsiu aukštyn iš laimės, arba žnegėtelsiu žemyn. Tikiuosi neskaudžiai. Jei kalbėti apie pojūčius, tai jie visi skalambija apie artėjančias mmm. Bet aš nekreipiu į juos dėmesio, nes žinau, kad jie nieko nereiškia.
Papildyta:
QUOTE(Atiloja @ 2011 10 17, 11:03)
Kaip ir visos isprotejusios moteriskes, tai dziugauju, tai liudziu biggrin.gif Stogelis dar ant peciu, bet jau pradeda slankioti biggrin.gif Realiai zinau, kad man uztenka tu 4 foliu, kurie jau puikios kokybes sedi manyje, bet nervas ima, kad ju tik 4 biggrin.gif tai vat ir plesausi tarp tos "grazios ir protingos": uztenka man tu 4 foliu, ar vis del to mazokai? biggrin.gif

Laikyk savo stogelį umn.gif tau jo dar prireiks. Kaip rodo šio skyrelio patirtis, folių dažnai būna daugiau nei mato gydytojas.
Citas
QUOTE(Tanga @ 2011 10 17, 12:59)
Ačiū, mergytės, už palaikymą. Kuo toliau, tuo daugiau jau reikia. MB sako, kad aš kaip ne sava, kažkur skraidžioju. Taip ir jaučiuosi - tarp žemės ir dangaus. Arba pakilsiu aukštyn iš laimės, arba žnegėtelsiu žemyn. Tikiuosi neskaudžiai. Jei kalbėti apie pojūčius, tai jie visi skalambija apie artėjančias mmm. Bet aš nekreipiu į juos dėmesio, nes žinau, kad jie nieko nereiškia.
*

Kada tau krauja priduot? Saunuole kad nekreipi demesio i pozymius, jie tikrai gali buti labai apgaulngi smile.gif
Šarūniukė
QUOTE(Atiloja @ 2011 10 17, 11:23)
pioneer.gif ka tik ismeciau visas abejones i unitaza ir nuleidau vandeni biggrin.gif  4u.gif
Papildyta:

jo, pirmas  blush2.gif man daugiau ir nereikia - uzteks 4  blush2.gif bet cia ne as abejoju, o stogas mano biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif 4u.gif
Sandro
Sveikos,

Nutariau ir as prisijungti prie Jusu pradejau ir as IVF procedura, todel noriu truputeli daugiau apie tai suzinoti man israse puregon 900 stimuliacijai gydytojas sake, kad jie kainuoja virs 1000 Lt o kai nuejau i vaistine tai apakau kai pasake kaina 1900 Lt o man ju reikes dvieju, gal kas zino kur galima pigiau ju isisgyti as galvoju vaziuoti i Lenkija ten man atrodo pigiau radau, gal kas juos vartojo laukiu labai zinuciu is Jusu.
Truputi suklydau pries tai ir ptisijungiau ne prie tos temos sorry, visai jau galvele nebeveikia doh.gif
Afrodite69
QUOTE(Tanga @ 2011 10 17, 12:59)

*

Kokia tu saunuole thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Zinok,mano kumstukai irgi suspausti uz tave,o cia teisingai pastebejai,kad mm pozymia gali buti ir net ne ju-ko taip kartstai tau linkiu wub.gif
Atiloja,mergyt-tikrai paaugs tavo foliukai,o ir mergytes teisios kad geriau ju kokybe nei kiekybe thumbup.gif Ir uz tave laikau kumstukus drinks_cheers.gif wub.gif
Paziurejau po uzrasu ne tiek jau daug mergyciu,bet zinot tiesiog svajoju kad visos kurios po vado uzrasu taptu nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif -alia ot tada mes senbuves gautumem toookia doze virusiuku thumbup.gif wub.gif
Citai,linkiu kad tavo mm kuo greiciau parsivilktu mirksiukas.gif Alia,kai lauki kaip specialiai delsia ir neateina kas per parazites,o kai ju nelauki bac kaip is giedro dangaus.Na ka prisidedu prie rekimo; CITUKO MM GREIT PAS SEIMININKE biggrin.gif
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.