Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaunas pradeda šildymo sezoną
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Giedruolė
[attachmentid=217090]
praėjusi tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=756898
ką gi prisibaikavau ir užmušiau praeitą temą todėl kviečiu nepasimesti ir burtis čia smile.gif
juk darbai dar nebaigti wink.gif
cashmira

Mes dabar su vyru kankinames prie namo projekto doh.gif
Architektas siulo namo stoga daryti keturslaiti,bet mums daugiau patinka dvislaitis,paskui is pietu puses salia yra kaimynu namas,tai nezinome ka daryti su langais,nes is vakaru ir rytu pusiu kaimynu nera. Ar labai svarbus langai is pietu puses?
AnaDeizy
Na, viskas priklauso smile.gif Jei tas kaimynu namas labai arti ir jis tikrai ne koks, tada nedarykit.

Is kitos puses, mes, nors ir arti kaimyno namas is pietu puses, grazioji sklypo puse yra i vakarus, darom papildomus langus i pietu puse, kad vaiku kambariai gautu daugiau sviesos ir silumos smile.gif

Bendru atveju langai i pietus pades taupyti pinigelius, kuomet teks sukti galva apie namo sildyma smile.gif

QUOTE(cashmira @ 2011 10 16, 21:31)
Mes dabar su vyru kankinames prie namo projekto  doh.gif
  Architektas siulo namo stoga daryti keturslaiti,bet mums daugiau patinka dvislaitis,paskui is pietu puses salia yra kaimynu namas,tai nezinome ka daryti su langais,nes is vakaru ir rytu pusiu kaimynu nera. Ar labai svarbus langai is pietu puses?
*

cashmira
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 22:36)
Na, viskas priklauso smile.gif Jei tas kaimynu namas labai arti ir jis tikrai ne koks, tada nedarykit.

Is kitos puses, mes, nors ir arti kaimyno namas is pietu puses, grazioji sklypo puse yra i vakarus, darom papildomus langus i pietu puse, kad vaiku kambariai gautu daugiau sviesos ir silumos smile.gif

Bendru atveju langai i pietus pades taupyti pinigelius, kuomet teks sukti galva apie namo sildyma smile.gif
*

Musu grazioji sklypo puse irgi i vakarus 4u.gif Kaimyno namas(baltu plytu muras) nuo musu kazkur 4 metrai. Tai gal verta daryti kokius siauresnius langus? Papildoma siluma per langus butu neprosal
Kirkė
Laba visiems,
perskaičiau Jūsų patarimus. Ačiū. Kopiją išsiunčiau vyrui. biggrin.gif

Pabandysiu įdėti planelius šildymo sistemos, kur MB dėliojo. Gal dar kokių patarimų sulauksim 4u.gif
Papildyta:
Vau, didoki paveikslėliai blink.gif
Čia I ir II aukštai. Prisegtame priede komentarai apie sistemą. 4u.gif
AnaDeizy
del tos papildomos silumos esu girdejes ivairias nuomones. Svarbu, i kokias patalpas tie langai pietuose smile.gif Musu atveju - i vaiku kambarius. Daug buvo svarstymu, ar kambariai nebus prikepinti.

Del siauresniu langu - architektai labai pirso deti tokius placius ir nedidelio aukscio langus (panasiai kaip daug kas daro garaze tik platesnius). Atseit vis tiek namas kaimynu saule kazkiek uzstoja, tai jei ji ir pateks, tai tik pro virsutine sienos dali - kam daryti langa standartini? Man kazkaip tie plaaaaaaaaaaatus ir nedidelio aukscio langai labiau cechus primena, bet ne gyvenamas patapas.

QUOTE(cashmira @ 2011 10 16, 21:49)
Musu grazioji sklypo puse irgi i vakarus  4u.gif Kaimyno namas(baltu plytu muras) nuo musu kazkur 4 metrai. Tai gal verta daryti kokius siauresnius langus? Papildoma siluma per langus butu neprosal
*

cashmira
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 22:54)
del tos papildomos silumos esu girdejes ivairias nuomones. Svarbu, i kokias patalpas tie langai pietuose smile.gif Musu atveju - i vaiku kambarius. Daug buvo svarstymu, ar kambariai nebus prikepinti.

Del siauresniu langu - architektai labai pirso deti tokius placius ir nedidelio aukscio langus (panasiai kaip daug kas daro garaze tik platesnius). Atseit vis tiek namas kaimynu saule kazkiek uzstoja, tai jei ji ir pateks, tai tik pro virsutine sienos dali - kam daryti langa standartini? Man kazkaip tie plaaaaaaaaaaatus ir nedidelio aukscio langai labiau cechus primena, bet ne gyvenamas patapas.
*

Musu i pietu puse bus miegamieji kambariai,tai galvojame apie siauresnius langus i auksti,o ne i ploti,nes tokius mano vyras vadina saudymo angomis lotuliukas.gif Bet ar nebus per daug langu, ir i pietus ir i vakarus? g.gif I vakarus butu standartinio dydzio
AnaDeizy
tai ir sakau, kad siauresni i auksti man atrodo kaip cecho langai smile.gif

Gal kas zinot, kokiom priemonem imanoma isgrezti polius, kuriu gylis iki 5 metru, storis 50 cm ? Ar cia tas atvejis, kai tokius polius irengti gali tik kelios firmos, ale projektana, mitnija? Gaunasi brangokai... beveik 5 metru reikalauja gruntas, nes jis - piltinis...

QUOTE(cashmira @ 2011 10 16, 22:08)
Musu i pietu puse bus miegamieji kambariai,tai galvojame apie siauresnius langus i auksti,o ne i ploti,nes tokius mano vyras vadina saudymo angomis  lotuliukas.gif Bet ar nebus per daug langu, ir i pietus ir i vakarus?  g.gif  I vakarus butu standartinio dydzio
*

Kirkė
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 23:20)

Gal kas zinot, kokiom priemonem imanoma isgrezti polius, kuriu gylis iki 5 metru, storis 50 cm ? Ar cia tas atvejis, kai tokius polius irengti gali tik kelios firmos, ale projektana, mitnija? Gaunasi brangokai... beveik 5 metru reikalauja gruntas, nes jis - piltinis...
*

Mums darė Polista. Pas mus buvo 7 m poliai. Kai paskui suskaičiavom bendrą pamatų kainą, plokštuminiai pamatai būtų kainavę tiek pat, bet būtume turėję kartu su pamatais ir grindis+komunikacijas. doh.gif
AnaDeizy
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 16, 22:27)
Mums darė Polista. Pas mus buvo 7 m poliai. Kai paskui suskaičiavom bendrą pamatų kainą, plokštuminiai pamatai būtų kainavę tiek pat, bet būtume turėję kartu su pamatais ir grindis+komunikacijas.  doh.gif
*

Dare tik polius ar ir rostverka?
Kirkė
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 23:35)
Dare tik polius ar ir rostverka?
*

Tik polius.
Giedruolė
Jei tie pietiniai miegamieji neturi vakarinių ir rytinių sienų tai daryčiau horizontaliai siaurus langus. bet jei yra, tai nedaryčiau į pietus išvis. saulės ir taip ten nepateks dėl per arti stovinčio kaimynų namo. geriau jau investuoti į žaliuzes vakariniuose languose vasaros saulutei pridengti. Rytiniai langai vaikų kambariui irgi nepakenktų. O Šiaurinėj daryčiau tik garažui, įėjimo durys, virtuvės langas jei tai įvažiavimo pusė arba katilinės kokia kamurkė. Gyvenamųjų kambarių į tą pusę stengčiausi vengti.
Papildyta:
Kirke,
1. antram aukšte kas ten ant lauko išorinės sienos kairėje? gal saulės kolektorius? smile.gif
2. Ia kas ten ant WC vidinės sienos? gyvatukas? Jei jis nuo grindinio pasijungia tai to nedaryčiau. Geriau jau nuo Karšto vandens cirkuliacijos. Nebent jums trūksta šilumos nuostoliams padengti, bet ir tai...
3.Ia šildymui reiktų 4kontūrų. vienas koridoriui r po laiptais šiek tiek jei ten kokią kabyklą įrengsit. antras voniai, trečias virtuvei ir ketvirtas svetainei, jei neįsitenkat į 80m tai du kontūrai svetainei. nuo to pačio kolektoriaus antro aukšto vonia. tada kabinat katilinėj antrą kolektorių radiatoriams virš grindinio kolektoriaus ir einat į radiatorius nuo jo. galit keliauti I a palube ir kirstis radiatorių vietose (jei supratot). Jei visgi galvojat nedaryti atskiro pamaišymo mazgo radiatoriams tai radiatorių dydį parinkit atitinkamai pagal grindinio teperatūras. jei norėsi galėsiu maždaug primesti kokių išmatavimų reikės, tik pasakykit patalpų šilumos nuostolius.
korida
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 17, 00:20)

Gal kas zinot, kokiom priemonem imanoma isgrezti polius, kuriu gylis iki 5 metru, storis 50 cm ? Ar cia tas atvejis, kai tokius polius irengti gali tik kelios firmos, ale projektana, mitnija?  Gaunasi brangokai... beveik 5 metru reikalauja gruntas, nes jis - piltinis...
*

beveik 4 m3 betono i viena poliu g.gif ,rimtai pagalvociau apie plokstuminius pamatus prie jusu grunto g.gif ...
Papildyta:
kas del putu: prie mediniu konstrukciju isbandzau http://www.soudal.lt/product/view/id/132--...foam-flexifoam/
tkrai super elastiskos ir charakteristikos geros .
Kirkė
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 08:12)
Kirke,
1. antram aukšte kas ten ant lauko išorinės sienos kairėje? gal saulės kolektorius? smile.gif
2. Ia kas ten ant WC vidinės sienos? gyvatukas? Jei jis nuo grindinio pasijungia tai to nedaryčiau. Geriau jau nuo Karšto vandens cirkuliacijos. Nebent jums trūksta šilumos nuostoliams padengti, bet ir tai...
3.Ia šildymui reiktų 4kontūrų. vienas koridoriui r po laiptais šiek tiek jei ten kokią kabyklą įrengsit. antras voniai, trečias virtuvei ir ketvirtas svetainei, jei neįsitenkat į 80m tai du kontūrai svetainei. nuo to pačio kolektoriaus antro aukšto vonia. tada kabinat katilinėj antrą kolektorių radiatoriams virš grindinio kolektoriaus ir einat į radiatorius nuo jo. galit keliauti I a palube ir kirstis radiatorių vietose (jei supratot). Jei visgi galvojat nedaryti atskiro pamaišymo mazgo radiatoriams tai radiatorių dydį parinkit atitinkamai pagal grindinio teperatūras. jei norėsi galėsiu maždaug primesti kokių išmatavimų reikės, tik pasakykit patalpų šilumos nuostolius.
*

Didelis dėkui. Liekam skoloj forumiečiams už konsultacijas friends.gif
Taip, kolektorius suplanuotas.

Gal pasakysit kokio ilgio/ pločio (matuojant nuo sienos link kambario, suprantat apie ką kalbu) eina standartiniai virtuvės baldai. t.y. spintelės.?
60 cm, 40 cm?
Giedruolė
60cm
Papildyta:
o viršutinės spintelės gal 40cm. bet dėl viršutinių spintelių tiksliai nežinau.
Domogintare
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 11:58)
60cm
Papildyta:
o viršutinės spintelės gal 40cm. bet dėl viršutinių spintelių tiksliai nežinau.
*

Virsutines 30 standartas smile.gif
Giedruolė
Domogintare, gal jau virtuvinį užsisakėt?
Grelita
Gal kuri murininka galit rekomenduot,mums reikia tvorai pamatuka padaryt ir ismuryt stulpelius is klinkerio plytu. Nes is tikro per skelbimus tai nerandu kas uzsiiminetu tvorom g.gif Gal kuri jau domejotes tvoru kainom?
TeQuiLa
regitruojuos 4u.gif
Heli
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 16, 23:27)
Mums darė Polista. Pas mus buvo 7 m poliai. Kai paskui suskaičiavom bendrą pamatų kainą, plokštuminiai pamatai būtų kainavę tiek pat, bet būtume turėję kartu su pamatais ir grindis+komunikacijas.  doh.gif
*

Mums jie dare ir polius ir rostverka. Ir kainavo beprotiskai daug...

Kas liecia pietinius langus. As tikrai uz juos! Kaip ir dauguma minejo, butent del saules, sviesos ir silumos. Butent pietine saule ir priduoda daugiausiai jaukumo.

Del santechnikos nieko nezinau, visiskai iskritus "is zaidimo", viska derino vyras.
AnaDeizy
Dar del pietiniu langu reiktu paklausti Vilienes arba pasyvaus namo temoj smile.gif isivaizduoju reakcija smile.gif
ax.gif
>Kas liecia pietinius langus. As tikrai uz juos! Kaip ir dauguma minejo, butent del >saules, sviesos ir silumos. Butent pietine saule ir priduoda daugiausiai jaukumo.

O del plokstuminiu pamatu - vis dar bijau ash ju... ypac ant piltinio grunto, namas bus ant slaito. Tai jei nuciuos viena diena ? aisku, i polius tiek betono sudeti.... Nors ka kitaip daryt? Poliu gyli apibrezia gruntas, stori - tai, kad norim deti klinkeri. Siule naudoti galvenas, tada poliai 30 cm (vietoj 50 cm), bet kazkaip pasitarem su pamatistais - nerimta, kai puse sienos kabo "ore"..
Giedruolė
man kaip tik atrod galvena labai rimtai kai polia 5m gylio...
Pietiniai langai labai gerai ir aš už juos, bet jei kaimynų namas stūkso už 4m tai abejoju, kad tiesioginės saulės ten sugausit.
Kirkė
Labas visiems ir ačiū už atsakymus.
Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones ax.gif mirksiukas.gif
Pirmame aukšte bus krosnelė, kuri šildys svetainę, virtuvę ir koridorių. II aukštas tokio šildymo neturės, nebent nuvesti ortakius nuo krosnelės į kiekvieną kambarį. Bet kakaip man atrodo prie tų ortakių daug krapštymosi juos įrengiant. Tai pirmoji dvejonė.
Antroji dvejonė- pvz oras kaip dabar ar truputį vėsiau, t.y toks oras, kai dar nereikia rimto kūrenimo. Grindinis šildymas kol sušildys namus, atsibos laukti. O radiatoriai sušildytų II a. patalpas greičiau, nes I a pasikurtume krosnelę. Tai dabar ir mėtausi, ką pasirinkti: būti novatore ar stagnatore g.gif
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 17, 21:41)
O del plokstuminiu pamatu - vis dar bijau ash ju... ypac ant piltinio grunto, namas bus ant slaito. Tai jei nuciuos viena diena ? aisku, i polius tiek betono sudeti.... Nors ka kitaip daryt? Poliu gyli apibrezia gruntas, stori - tai, kad norim deti klinkeri. Siule naudoti galvenas, tada poliai 30 cm (vietoj 50 cm), bet kazkaip pasitarem su pamatistais - nerimta, kai puse sienos kabo "ore"..
*

Jums rinktis, bet gal plokštuminiai pamatai ir nebūtų taip labai baisu, kaip atrodo iš pradžių g.gif

QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 21:54)
man kaip tik atrod galvena labai rimtai kai polia 5m gylio...
Pietiniai langai labai gerai ir aš už juos, bet jei kaimynų namas stūkso už 4m tai abejoju, kad tiesioginės saulės ten sugausit.
*

kokio aukščio kaimynų namas? Jei aukštesnis už Jūsų, tai saulės žiemą nematysit. schmoll.gif
AnaDeizy
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 21:45)
Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones  ax.gif  mirksiukas.gif
*

Jus metotes tik del sildymo. As po metu projektavimo jau metausi, ar dvieju aukstu namas ar vieno auksto namas turetu buti. Kuo toliau laikas eina, tuo labiau viskas kinta schmoll.gif

Turbut iseitis viena - protas masto, rankos daro..... doh.gif
mergina05
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 22:45)
Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones  ax.gif  mirksiukas.gif
Pirmame aukšte bus krosnelė, kuri šildys svetainę, virtuvę ir koridorių. II aukštas tokio šildymo neturės, nebent nuvesti ortakius nuo krosnelės į kiekvieną kambarį. Bet kakaip man atrodo prie tų ortakių daug krapštymosi juos įrengiant. Tai pirmoji dvejonė.
Antroji dvejonė- pvz oras kaip dabar ar truputį vėsiau, t.y toks oras, kai dar nereikia rimto kūrenimo. Grindinis šildymas kol sušildys namus, atsibos laukti. O radiatoriai sušildytų II a. patalpas greičiau, nes I a pasikurtume krosnelę. Tai dabar ir mėtausi, ką pasirinkti: būti novatore ar stagnatore  g.gif
*

Greitam susildymui tokiu oru statykit Sildancius kondicionierius,tokiu oru ju duodamos sikumos daugiau nei reikia,o vasara dar ir saldyma turesit smile.gif
Giedruolė
Kirke, pas mane pietinis kol kas į laukus smile.gif ši dilema ne man iškilo wink.gif
Kirkė
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 17, 22:59)
Jus metotes tik del sildymo. As po metu projektavimo jau metausi, ar dvieju aukstu namas ar vieno auksto namas turetu buti. Kuo toliau laikas eina, tuo labiau viskas kinta  schmoll.gif

Turbut iseitis viena - protas masto, rankos daro..... doh.gif
*

paskutinis MB pamąstymas - reikėjo statyti vienaaukštį. Matyt, toks ir bus trečiasis namas

QUOTE(mergina05 @ 2011 10 17, 23:12)
Greitam susildymui tokiu oru statykit Sildancius kondicionierius,tokiu oru ju duodamos sikumos daugiau nei reikia,o vasara dar ir saldyma turesit smile.gif
*

su tokiais "pribumbasais" jau nebebus ekonominės klasės namukas schmoll.gif (ačiū už laiškelį, MB studijuoja smile.gif
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 23:23)
Kirke, pas mane pietinis kol kas į laukus smile.gif ši dilema ne man iškilo wink.gif
*

žinau, kad ne tau mirksiukas.gif pritariau tavo pasisakymui tik va šitą drinks_cheers.gif pamiršau pridėti mirksiukas.gif
Domogintare
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 23:23)
*

Pas mus tryju kambaru langaii i pietus, specialiai architektas taip deliojo ir esu tuom labai patenkinta, niekda kitaip ir nedaryciau, kiek mes cia tos vasaros turim, kad bijom tu nenormaliu karsciu, o siuo metu laiku ir ziema patys smagiausi kambariai, nenoriu gyventi bunkeryje, megstu saule, sviesa ir siluma 4u.gif 4u.gif 4u.gif
narvid
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 22:45)
Antroji dvejonė- pvz oras kaip dabar ar truputį vėsiau, t.y toks oras, kai dar nereikia rimto kūrenimo. Grindinis šildymas kol sušildys namus, atsibos laukti. O radiatoriai sušildytų II a. patalpas greičiau, nes I a pasikurtume krosnelę. Tai dabar ir mėtausi, ką pasirinkti: būti novatore ar stagnatore  g.gif

Jums rinktis, bet gal plokštuminiai pamatai ir nebūtų taip labai baisu, kaip atrodo iš pradžių  g.gif
kokio aukščio kaimynų namas? Jei aukštesnis už Jūsų, tai saulės žiemą nematysit.  schmoll.gif
*

jei namas tik savaitgaleis atvažiuoti tada aktualu kad greitai šiltu, bet jei pastoviam givenimui kam reikalingas greitas užšilimas (geriau neleist atvėsti, pastoviai palaikit vienodea t.) nes nustojus kurenti greit ir atšals tai kekviena vakara ir kurensit po pora pliauskiu. o grindinis užkurei ir šila po lengva po to vėsta kelias dienas ir šildo po lengva pajauti kad vėl reik vėl perkurei. pradžioj gal kas savaitė veliau gal kas 5d. ir t.t. pagal poreiki ir ora. tokiais orais pastovei jaust lengvai šiltas grindis manau dauk maloniau nei retkarčiais karšta radiatoriu. ir jei gerai supratau tai bus akumuliacinė, tai grindis šil kol iki kokiu 20c nukris o iš radiatoriu ir prie 30c maža nauda, ir dar norejau pasakit kuo mažesnė temperatura akumuliacinėja talpoje tuo mažesni nuostoliai per jos apšiltinima
mergina05
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 23:34)
paskutinis MB pamąstymas  - reikėjo statyti vienaaukštį. Matyt, toks ir bus trečiasis namas
su tokiais "pribumbasais" jau nebebus ekonominės klasės namukas  schmoll.gif (ačiū už laiškelį, MB studijuoja  smile.gif

žinau, kad ne tau  mirksiukas.gif pritariau tavo pasisakymui tik va šitą  drinks_cheers.gif pamiršau pridėti  mirksiukas.gif
*

Na jau koks cia pribumbasas tas kondicionierius, eilinis gyvenimiskas daiktas kaip ir pvz orkaite smile.gif
Cole
Sveiki, darbinykai 4u.gif, kiek pas jus stogai išsikiša lauk iš sienos? Pas mus architektas 85 cm numatė, bet jau antras žmogus akis išpučia - sako, kad per daug unsure.gif. Gal tikrai per daug g.gif. Turim per dieną apsispręsti doh.gif.
Kirkė
QUOTE(Cole @ 2011 10 19, 11:55)
Sveiki, darbinykai 4u.gif, kiek pas jus stogai išsikiša lauk iš sienos? Pas mus architektas 85 cm numatė, bet jau antras žmogus akis išpučia - sako, kad per daug unsure.gif. Gal tikrai per daug  g.gif. Turim per dieną apsispręsti doh.gif.
nesinaudojom
*

Pas mus 50 cm iškišta.

Gavau sąmatą iš santechnikų, už I a - 66 kvm paskaičiavo 3600. Man kaina atrodo padori, žiūrėsiu ką MB sakys g.gif
Heli
QUOTE(Cole @ 2011 10 19, 11:55)
Sveiki, darbinykai 4u.gif, kiek pas jus stogai išsikiša lauk iš sienos? Pas mus architektas 85 cm numatė, bet jau antras žmogus akis išpučia - sako, kad per daug unsure.gif. Gal tikrai per daug  g.gif. Turim per dieną apsispręsti doh.gif.
nesinaudojom
*

pas mus 80cm
vaidastep
Gavau sąmatą iš santechnikų, už I a - 66 kvm paskaičiavo 3600. Man kaina atrodo padori, žiūrėsiu ką MB sakys g.gif
*

[/quote]
Cia uz darba? 4u.gif
Kirkė
[quote=vaidastep,2011 10 19, 14:58]
*

[/quote]
Cia uz darba? 4u.gif
*

[/quote]
Baik tu čia darbas su medžiagomis. Jei tik darbas būtų tokia suma, MB mane "uždusintų" lotuliukas.gif

Kokia taško kaina vandentiekis, nuotekos?
Giedruolė
Pas mane užrašuose vandentiekio nuotekų privedimas 35-40Lt už tašką. Nežinau ar čia su medžiagom ar tik darbas.
Aš paskaičiavau kad mano 157m2 šildymas, vandentiekis ir nuotekos kainavo apie 5000Lt. Čia be darbo kaip žinia.
Papildyta:
Grindų visas sumuštinis su santechnika, šildymu ir betonavimu gavosi 95Lt/m2.
TeQuiLa
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 19, 15:30)
Pas mane užrašuose vandentiekio nuotekų privedimas 35-40Lt už tašką. Nežinau ar čia su medžiagom ar tik darbas.
Aš paskaičiavau kad mano 157m2 šildymas, vandentiekis ir nuotekos kainavo apie 5000Lt. Čia be darbo kaip žinia.
Papildyta:
*

o as zinau, kad musu visa santechnika (cia be kriaukliu, unitazu ir maisytuvu) su medziagom ir darbu 28000 LT doh.gif
vaidastep
[quote=Kirkė,2011 10 19, 16:53]
Cia uz darba? 4u.gif
*

[/quote]
Baik tu čia darbas su medžiagomis. Jei tik darbas būtų tokia suma, MB mane "uždusintų" lotuliukas.gif

Kokia taško kaina vandentiekis, nuotekos?
*

[/quote]
Nu da uzduosiu klausima cia ieina ir sildymas blush2.gif
Noriukas5
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 19, 14:30)
Papildyta:
*

Na pigiai prasisukot man 150 kv.m. namui, grindinio sildymo, kanalizacijos, vandentiekio medziagos kainavo 7000 lt.
Kirkė
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 19, 16:30)
Papildyta:
*

QUOTE(Noriukas5 @ 2011 10 19, 20:11)
Na pigiai prasisukot man 150 kv.m. namui, grindinio sildymo, kanalizacijos, vandentiekio medziagos kainavo 7000 lt.
*

Ačiū, chebryte smile.gif Nuraminot, vadinasi nepermokėsiu smile.gif
QUOTE(vaidastep @ 2011 10 19, 20:04)
Nu da uzduosiu klausima cia ieina ir sildymas blush2.gif
*

taip, grindinis šildymas įeina į tą kainą.
vaidastep

taip, grindinis šildymas įeina į tą kainą.
*

[/quote]
gal galetumet santehniku kontaktais pasidalint ax.gif
AnaDeizy
[quote=korida,2011 10 17, 10:39]
beveik 4 m3 betono i viena poliu g.gif ,rimtai pagalvociau apie plokstuminius pamatus prie jusu grunto g.gif ...
Papildyta:

Korida, as vis skaiciuoju skaiciuoju, kaip Jus gaunat 4m3 betono i viena poliu, jei polius 50 cm plocio ir 5 metru gylio? man kazkaip arciau 1 kubo. Ar as skaiciuoju ne taip?

aciu
Giedruolė
Apskritimo plotas pi*r*r arba pi*d*d/4, tai spėju iš 4 nepadalino naudojant d.
AnaDeizy
tai ir sakau, man gaunasi 0,98 kubo. Ghm, tarp 1 ir 4 yra skirtumas. Issigandau, kad mano pamatas - 59 poliai po 4 kubus - 240 kubu betono doh.gif doh.gif
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 20, 06:54)
Apskritimo plotas pi*r*r arba pi*d*d/4, tai spėju iš 4 nepadalino naudojant d.
*

korida
jiep nepadalinau d/2 ,skersmeni apskritimo pakeliau kvadratu o ne spinduli doh.gif blush2.gif
0.98125m3x59poliu tai apie 57,9 m3 - tikrai daug tik i polius blink.gif
kai pas mus tik 5,2 kubo i polius suejo - 1 auksto 144m2 namukui .
AnaDeizy
pasitaiko, vis tiek aciu uz pastangas!!!
QUOTE(korida @ 2011 10 20, 08:17)
jiep nepadalinau d/2  ,skersmeni apskritomo pakeliau kvadratu o ne spinduli  doh.gif
*

Giedruolė
Ei kauniečiai, ar žiemos miegu jau spėjot užmigti? biggrin.gif
Mums dabar koks mėnuo nedarbiniai savaitgaliai - šeimos šventės ir panašiai smile.gif
Dabar reikia pradėti ieškoti, kas galės sandarumui atvažiuoti ir užpurkšti perimetrą putomis... Tikiuosi per šalta nebus. Aš kaip suprantu purškiant svarbiausia kad minuso nebūtų.
Vilienė
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 21, 08:00)
Ei kauniečiai, ar žiemos miegu jau spėjot užmigti? biggrin.gif
Dabar reikia pradėti ieškoti, kas galės sandarumui atvažiuoti ir užpurkšti perimetrą putomis...
*

Galiu "paguosti" kainomis. Norėjau 300l boilerį apsipurkšti, keli purškikai paprašė 990+pvm doh.gif todėl neskubėkite, ieškokite kantriai. Kai PIR plokštes pirkome atrodė brangoka, bet purškimas dar brangiau.
Giedruolė
O jau apipurškėt? Ar vis dar ieškot?
munia23
Visame name (2 a.) planuojame grindinį šildymą. Pasidalinkite patirtimi kiek polistirolo naudojote I a. ir II a. (ant gelžbetonio plokščių).
Gal galite parekomenduoti betonuotojus, santechnikus.
Ačiū. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.