praėjusi tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=756898
ką gi prisibaikavau ir užmušiau praeitą temą todėl kviečiu nepasimesti ir burtis čia
juk darbai dar nebaigti
[attachmentid=217090]
praėjusi tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=756898 ką gi prisibaikavau ir užmušiau praeitą temą todėl kviečiu nepasimesti ir burtis čia juk darbai dar nebaigti Mes dabar su vyru kankinames prie namo projekto Architektas siulo namo stoga daryti keturslaiti,bet mums daugiau patinka dvislaitis,paskui is pietu puses salia yra kaimynu namas,tai nezinome ka daryti su langais,nes is vakaru ir rytu pusiu kaimynu nera. Ar labai svarbus langai is pietu puses?
Na, viskas priklauso
Is kitos puses, mes, nors ir arti kaimyno namas is pietu puses, grazioji sklypo puse yra i vakarus, darom papildomus langus i pietu puse, kad vaiku kambariai gautu daugiau sviesos ir silumos Bendru atveju langai i pietus pades taupyti pinigelius, kuomet teks sukti galva apie namo sildyma QUOTE(cashmira @ 2011 10 16, 21:31) Mes dabar su vyru kankinames prie namo projekto Architektas siulo namo stoga daryti keturslaiti,bet mums daugiau patinka dvislaitis,paskui is pietu puses salia yra kaimynu namas,tai nezinome ka daryti su langais,nes is vakaru ir rytu pusiu kaimynu nera. Ar labai svarbus langai is pietu puses? QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 22:36) Na, viskas priklauso Is kitos puses, mes, nors ir arti kaimyno namas is pietu puses, grazioji sklypo puse yra i vakarus, darom papildomus langus i pietu puse, kad vaiku kambariai gautu daugiau sviesos ir silumos Bendru atveju langai i pietus pades taupyti pinigelius, kuomet teks sukti galva apie namo sildyma Musu grazioji sklypo puse irgi i vakarus
Laba visiems,
perskaičiau Jūsų patarimus. Ačiū. Kopiją išsiunčiau vyrui. Pabandysiu įdėti planelius šildymo sistemos, kur MB dėliojo. Gal dar kokių patarimų sulauksim Papildyta: Vau, didoki paveikslėliai Čia I ir II aukštai. Prisegtame priede komentarai apie sistemą.
del tos papildomos silumos esu girdejes ivairias nuomones. Svarbu, i kokias patalpas tie langai pietuose
Del siauresniu langu - architektai labai pirso deti tokius placius ir nedidelio aukscio langus (panasiai kaip daug kas daro garaze tik platesnius). Atseit vis tiek namas kaimynu saule kazkiek uzstoja, tai jei ji ir pateks, tai tik pro virsutine sienos dali - kam daryti langa standartini? Man kazkaip tie plaaaaaaaaaaatus ir nedidelio aukscio langai labiau cechus primena, bet ne gyvenamas patapas. QUOTE(cashmira @ 2011 10 16, 21:49)
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 22:54) del tos papildomos silumos esu girdejes ivairias nuomones. Svarbu, i kokias patalpas tie langai pietuose Del siauresniu langu - architektai labai pirso deti tokius placius ir nedidelio aukscio langus (panasiai kaip daug kas daro garaze tik platesnius). Atseit vis tiek namas kaimynu saule kazkiek uzstoja, tai jei ji ir pateks, tai tik pro virsutine sienos dali - kam daryti langa standartini? Man kazkaip tie plaaaaaaaaaaatus ir nedidelio aukscio langai labiau cechus primena, bet ne gyvenamas patapas. Musu i pietu puse bus miegamieji kambariai,tai galvojame apie siauresnius langus i auksti,o ne i ploti,nes tokius mano vyras vadina saudymo angomis
tai ir sakau, kad siauresni i auksti man atrodo kaip cecho langai
Gal kas zinot, kokiom priemonem imanoma isgrezti polius, kuriu gylis iki 5 metru, storis 50 cm ? Ar cia tas atvejis, kai tokius polius irengti gali tik kelios firmos, ale projektana, mitnija? Gaunasi brangokai... beveik 5 metru reikalauja gruntas, nes jis - piltinis... QUOTE(cashmira @ 2011 10 16, 22:08) Musu i pietu puse bus miegamieji kambariai,tai galvojame apie siauresnius langus i auksti,o ne i ploti,nes tokius mano vyras vadina saudymo angomis QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 16, 23:20) tai ir sakau, kad siauresni i auksti man atrodo kaip cecho langai Gal kas zinot, kokiom priemonem imanoma isgrezti polius, kuriu gylis iki 5 metru, storis 50 cm ? Ar cia tas atvejis, kai tokius polius irengti gali tik kelios firmos, ale projektana, mitnija? Gaunasi brangokai... beveik 5 metru reikalauja gruntas, nes jis - piltinis... Mums darė Polista. Pas mus buvo 7 m poliai. Kai paskui suskaičiavom bendrą pamatų kainą, plokštuminiai pamatai būtų kainavę tiek pat, bet būtume turėję kartu su pamatais ir grindis+komunikacijas.
Jei tie pietiniai miegamieji neturi vakarinių ir rytinių sienų tai daryčiau horizontaliai siaurus langus. bet jei yra, tai nedaryčiau į pietus išvis. saulės ir taip ten nepateks dėl per arti stovinčio kaimynų namo. geriau jau investuoti į žaliuzes vakariniuose languose vasaros saulutei pridengti. Rytiniai langai vaikų kambariui irgi nepakenktų. O Šiaurinėj daryčiau tik garažui, įėjimo durys, virtuvės langas jei tai įvažiavimo pusė arba katilinės kokia kamurkė. Gyvenamųjų kambarių į tą pusę stengčiausi vengti.
Papildyta: Kirke, 1. antram aukšte kas ten ant lauko išorinės sienos kairėje? gal saulės kolektorius? 2. Ia kas ten ant WC vidinės sienos? gyvatukas? Jei jis nuo grindinio pasijungia tai to nedaryčiau. Geriau jau nuo Karšto vandens cirkuliacijos. Nebent jums trūksta šilumos nuostoliams padengti, bet ir tai... 3.Ia šildymui reiktų 4kontūrų. vienas koridoriui r po laiptais šiek tiek jei ten kokią kabyklą įrengsit. antras voniai, trečias virtuvei ir ketvirtas svetainei, jei neįsitenkat į 80m tai du kontūrai svetainei. nuo to pačio kolektoriaus antro aukšto vonia. tada kabinat katilinėj antrą kolektorių radiatoriams virš grindinio kolektoriaus ir einat į radiatorius nuo jo. galit keliauti I a palube ir kirstis radiatorių vietose (jei supratot). Jei visgi galvojat nedaryti atskiro pamaišymo mazgo radiatoriams tai radiatorių dydį parinkit atitinkamai pagal grindinio teperatūras. jei norėsi galėsiu maždaug primesti kokių išmatavimų reikės, tik pasakykit patalpų šilumos nuostolius. QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 17, 00:20) tai ir sakau, kad siauresni i auksti man atrodo kaip cecho langai Gal kas zinot, kokiom priemonem imanoma isgrezti polius, kuriu gylis iki 5 metru, storis 50 cm ? Ar cia tas atvejis, kai tokius polius irengti gali tik kelios firmos, ale projektana, mitnija? Gaunasi brangokai... beveik 5 metru reikalauja gruntas, nes jis - piltinis... beveik 4 m3 betono i viena poliu Papildyta: kas del putu: prie mediniu konstrukciju isbandzau http://www.soudal.lt/product/view/id/132--...foam-flexifoam/ tkrai super elastiskos ir charakteristikos geros . QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 08:12) Kirke, 1. antram aukšte kas ten ant lauko išorinės sienos kairėje? gal saulės kolektorius? 2. Ia kas ten ant WC vidinės sienos? gyvatukas? Jei jis nuo grindinio pasijungia tai to nedaryčiau. Geriau jau nuo Karšto vandens cirkuliacijos. Nebent jums trūksta šilumos nuostoliams padengti, bet ir tai... 3.Ia šildymui reiktų 4kontūrų. vienas koridoriui r po laiptais šiek tiek jei ten kokią kabyklą įrengsit. antras voniai, trečias virtuvei ir ketvirtas svetainei, jei neįsitenkat į 80m tai du kontūrai svetainei. nuo to pačio kolektoriaus antro aukšto vonia. tada kabinat katilinėj antrą kolektorių radiatoriams virš grindinio kolektoriaus ir einat į radiatorius nuo jo. galit keliauti I a palube ir kirstis radiatorių vietose (jei supratot). Jei visgi galvojat nedaryti atskiro pamaišymo mazgo radiatoriams tai radiatorių dydį parinkit atitinkamai pagal grindinio teperatūras. jei norėsi galėsiu maždaug primesti kokių išmatavimų reikės, tik pasakykit patalpų šilumos nuostolius. Didelis dėkui. Liekam skoloj forumiečiams už konsultacijas Taip, kolektorius suplanuotas. Gal pasakysit kokio ilgio/ pločio (matuojant nuo sienos link kambario, suprantat apie ką kalbu) eina standartiniai virtuvės baldai. t.y. spintelės.? 60 cm, 40 cm?
60cm
Papildyta: o viršutinės spintelės gal 40cm. bet dėl viršutinių spintelių tiksliai nežinau.
Domogintare, gal jau virtuvinį užsisakėt?
Gal kuri murininka galit rekomenduot,mums reikia tvorai pamatuka padaryt ir ismuryt stulpelius is klinkerio plytu. Nes is tikro per skelbimus tai nerandu kas uzsiiminetu tvorom
regitruojuos
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 16, 23:27) Mums darė Polista. Pas mus buvo 7 m poliai. Kai paskui suskaičiavom bendrą pamatų kainą, plokštuminiai pamatai būtų kainavę tiek pat, bet būtume turėję kartu su pamatais ir grindis+komunikacijas. Mums jie dare ir polius ir rostverka. Ir kainavo beprotiskai daug... Kas liecia pietinius langus. As tikrai uz juos! Kaip ir dauguma minejo, butent del saules, sviesos ir silumos. Butent pietine saule ir priduoda daugiausiai jaukumo. Del santechnikos nieko nezinau, visiskai iskritus "is zaidimo", viska derino vyras.
Dar del pietiniu langu reiktu paklausti Vilienes arba pasyvaus namo temoj
>Kas liecia pietinius langus. As tikrai uz juos! Kaip ir dauguma minejo, butent del >saules, sviesos ir silumos. Butent pietine saule ir priduoda daugiausiai jaukumo. O del plokstuminiu pamatu - vis dar bijau ash ju... ypac ant piltinio grunto, namas bus ant slaito. Tai jei nuciuos viena diena ? aisku, i polius tiek betono sudeti.... Nors ka kitaip daryt? Poliu gyli apibrezia gruntas, stori - tai, kad norim deti klinkeri. Siule naudoti galvenas, tada poliai 30 cm (vietoj 50 cm), bet kazkaip pasitarem su pamatistais - nerimta, kai puse sienos kabo "ore"..
man kaip tik atrod galvena labai rimtai kai polia 5m gylio...
Pietiniai langai labai gerai ir aš už juos, bet jei kaimynų namas stūkso už 4m tai abejoju, kad tiesioginės saulės ten sugausit.
Labas visiems ir ačiū už atsakymus.
Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones Pirmame aukšte bus krosnelė, kuri šildys svetainę, virtuvę ir koridorių. II aukštas tokio šildymo neturės, nebent nuvesti ortakius nuo krosnelės į kiekvieną kambarį. Bet kakaip man atrodo prie tų ortakių daug krapštymosi juos įrengiant. Tai pirmoji dvejonė. Antroji dvejonė- pvz oras kaip dabar ar truputį vėsiau, t.y toks oras, kai dar nereikia rimto kūrenimo. Grindinis šildymas kol sušildys namus, atsibos laukti. O radiatoriai sušildytų II a. patalpas greičiau, nes I a pasikurtume krosnelę. Tai dabar ir mėtausi, ką pasirinkti: būti novatore ar stagnatore QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 17, 21:41) O del plokstuminiu pamatu - vis dar bijau ash ju... ypac ant piltinio grunto, namas bus ant slaito. Tai jei nuciuos viena diena ? aisku, i polius tiek betono sudeti.... Nors ka kitaip daryt? Poliu gyli apibrezia gruntas, stori - tai, kad norim deti klinkeri. Siule naudoti galvenas, tada poliai 30 cm (vietoj 50 cm), bet kazkaip pasitarem su pamatistais - nerimta, kai puse sienos kabo "ore".. Jums rinktis, bet gal plokštuminiai pamatai ir nebūtų taip labai baisu, kaip atrodo iš pradžių QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 21:54) man kaip tik atrod galvena labai rimtai kai polia 5m gylio... Pietiniai langai labai gerai ir aš už juos, bet jei kaimynų namas stūkso už 4m tai abejoju, kad tiesioginės saulės ten sugausit. kokio aukščio kaimynų namas? Jei aukštesnis už Jūsų, tai saulės žiemą nematysit. QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 21:45) Labas visiems ir ačiū už atsakymus. Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones Jus metotes tik del sildymo. As po metu projektavimo jau metausi, ar dvieju aukstu namas ar vieno auksto namas turetu buti. Kuo toliau laikas eina, tuo labiau viskas kinta Turbut iseitis viena - protas masto, rankos daro..... QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 22:45) Labas visiems ir ačiū už atsakymus. Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones Pirmame aukšte bus krosnelė, kuri šildys svetainę, virtuvę ir koridorių. II aukštas tokio šildymo neturės, nebent nuvesti ortakius nuo krosnelės į kiekvieną kambarį. Bet kakaip man atrodo prie tų ortakių daug krapštymosi juos įrengiant. Tai pirmoji dvejonė. Antroji dvejonė- pvz oras kaip dabar ar truputį vėsiau, t.y toks oras, kai dar nereikia rimto kūrenimo. Grindinis šildymas kol sušildys namus, atsibos laukti. O radiatoriai sušildytų II a. patalpas greičiau, nes I a pasikurtume krosnelę. Tai dabar ir mėtausi, ką pasirinkti: būti novatore ar stagnatore Greitam susildymui tokiu oru statykit Sildancius kondicionierius,tokiu oru ju duodamos sikumos daugiau nei reikia,o vasara dar ir saldyma turesit
Kirke, pas mane pietinis kol kas į laukus
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 10 17, 22:59) Jus metotes tik del sildymo. As po metu projektavimo jau metausi, ar dvieju aukstu namas ar vieno auksto namas turetu buti. Kuo toliau laikas eina, tuo labiau viskas kinta Turbut iseitis viena - protas masto, rankos daro..... paskutinis MB pamąstymas - reikėjo statyti vienaaukštį. Matyt, toks ir bus trečiasis namas QUOTE(mergina05 @ 2011 10 17, 23:12) Greitam susildymui tokiu oru statykit Sildancius kondicionierius,tokiu oru ju duodamos sikumos daugiau nei reikia,o vasara dar ir saldyma turesit su tokiais "pribumbasais" jau nebebus ekonominės klasės namukas QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 23:23) žinau, kad ne tau QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 23:23) Pas mus tryju kambaru langaii i pietus, specialiai architektas taip deliojo ir esu tuom labai patenkinta, niekda kitaip ir nedaryciau, kiek mes cia tos vasaros turim, kad bijom tu nenormaliu karsciu, o siuo metu laiku ir ziema patys smagiausi kambariai, nenoriu gyventi bunkeryje, megstu saule, sviesa ir siluma QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 22:45) Labas visiems ir ačiū už atsakymus. Šiandien vėl "mėtausi". Kalbėjau su MB - siūlo atsisakyti radiatorių ir palikti tik grindinį šildymą, motyvuodamas namo varža ir akumuliacinės talpos buvimu. Aš dvejoju - išsklaidykit dvejones Pirmame aukšte bus krosnelė, kuri šildys svetainę, virtuvę ir koridorių. II aukštas tokio šildymo neturės, nebent nuvesti ortakius nuo krosnelės į kiekvieną kambarį. Bet kakaip man atrodo prie tų ortakių daug krapštymosi juos įrengiant. Tai pirmoji dvejonė. Antroji dvejonė- pvz oras kaip dabar ar truputį vėsiau, t.y toks oras, kai dar nereikia rimto kūrenimo. Grindinis šildymas kol sušildys namus, atsibos laukti. O radiatoriai sušildytų II a. patalpas greičiau, nes I a pasikurtume krosnelę. Tai dabar ir mėtausi, ką pasirinkti: būti novatore ar stagnatore Jums rinktis, bet gal plokštuminiai pamatai ir nebūtų taip labai baisu, kaip atrodo iš pradžių kokio aukščio kaimynų namas? Jei aukštesnis už Jūsų, tai saulės žiemą nematysit. jei namas tik savaitgaleis atvažiuoti tada aktualu kad greitai šiltu, bet jei pastoviam givenimui kam reikalingas greitas užšilimas (geriau neleist atvėsti, pastoviai palaikit vienodea t.) nes nustojus kurenti greit ir atšals tai kekviena vakara ir kurensit po pora pliauskiu. o grindinis užkurei ir šila po lengva po to vėsta kelias dienas ir šildo po lengva pajauti kad vėl reik vėl perkurei. pradžioj gal kas savaitė veliau gal kas 5d. ir t.t. pagal poreiki ir ora. tokiais orais pastovei jaust lengvai šiltas grindis manau dauk maloniau nei retkarčiais karšta radiatoriu. ir jei gerai supratau tai bus akumuliacinė, tai grindis šil kol iki kokiu 20c nukris o iš radiatoriu ir prie 30c maža nauda, ir dar norejau pasakit kuo mažesnė temperatura akumuliacinėja talpoje tuo mažesni nuostoliai per jos apšiltinima QUOTE(Kirkė @ 2011 10 17, 23:34) paskutinis MB pamąstymas - reikėjo statyti vienaaukštį. Matyt, toks ir bus trečiasis namas su tokiais "pribumbasais" jau nebebus ekonominės klasės namukas žinau, kad ne tau Na jau koks cia pribumbasas tas kondicionierius, eilinis gyvenimiskas daiktas kaip ir pvz orkaite
Sveiki, darbinykai
QUOTE(Cole @ 2011 10 19, 11:55) Sveiki, darbinykai nesinaudojom Pas mus 50 cm iškišta. Gavau sąmatą iš santechnikų, už I a - 66 kvm paskaičiavo 3600. Man kaina atrodo padori, žiūrėsiu ką MB sakys
[quote=vaidastep,2011 10 19, 14:58]
Gavau sąmatą iš santechnikų, už I a - 66 kvm paskaičiavo 3600. Man kaina atrodo padori, žiūrėsiu ką MB sakys [/quote] Cia uz darba? [/quote] Baik tu čia darbas su medžiagomis. Jei tik darbas būtų tokia suma, MB mane "uždusintų" Kokia taško kaina vandentiekis, nuotekos?
Pas mane užrašuose vandentiekio nuotekų privedimas 35-40Lt už tašką. Nežinau ar čia su medžiagom ar tik darbas.
Aš paskaičiavau kad mano 157m2 šildymas, vandentiekis ir nuotekos kainavo apie 5000Lt. Čia be darbo kaip žinia. Papildyta: Grindų visas sumuštinis su santechnika, šildymu ir betonavimu gavosi 95Lt/m2. QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 19, 15:30) Pas mane užrašuose vandentiekio nuotekų privedimas 35-40Lt už tašką. Nežinau ar čia su medžiagom ar tik darbas. Aš paskaičiavau kad mano 157m2 šildymas, vandentiekis ir nuotekos kainavo apie 5000Lt. Čia be darbo kaip žinia. Papildyta: Grindų visas sumuštinis su santechnika, šildymu ir betonavimu gavosi 95Lt/m2. o as zinau, kad musu visa santechnika (cia be kriaukliu, unitazu ir maisytuvu) su medziagom ir darbu 28000 LT QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 19, 14:30) Pas mane užrašuose vandentiekio nuotekų privedimas 35-40Lt už tašką. Nežinau ar čia su medžiagom ar tik darbas. Aš paskaičiavau kad mano 157m2 šildymas, vandentiekis ir nuotekos kainavo apie 5000Lt. Čia be darbo kaip žinia. Papildyta: Grindų visas sumuštinis su santechnika, šildymu ir betonavimu gavosi 95Lt/m2. Na pigiai prasisukot man 150 kv.m. namui, grindinio sildymo, kanalizacijos, vandentiekio medziagos kainavo 7000 lt. QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 19, 16:30) Pas mane užrašuose vandentiekio nuotekų privedimas 35-40Lt už tašką. Nežinau ar čia su medžiagom ar tik darbas. Aš paskaičiavau kad mano 157m2 šildymas, vandentiekis ir nuotekos kainavo apie 5000Lt. Čia be darbo kaip žinia. Papildyta: Grindų visas sumuštinis su santechnika, šildymu ir betonavimu gavosi 95Lt/m2. QUOTE(Noriukas5 @ 2011 10 19, 20:11) Na pigiai prasisukot man 150 kv.m. namui, grindinio sildymo, kanalizacijos, vandentiekio medziagos kainavo 7000 lt. Ačiū, chebryte QUOTE(vaidastep @ 2011 10 19, 20:04) taip, grindinis šildymas įeina į tą kainą.
[quote=korida,2011 10 17, 10:39]
beveik 4 m3 betono i viena poliu Papildyta: Korida, as vis skaiciuoju skaiciuoju, kaip Jus gaunat 4m3 betono i viena poliu, jei polius 50 cm plocio ir 5 metru gylio? man kazkaip arciau 1 kubo. Ar as skaiciuoju ne taip? aciu
Apskritimo plotas pi*r*r arba pi*d*d/4, tai spėju iš 4 nepadalino naudojant d.
jiep nepadalinau d/2 ,skersmeni apskritimo pakeliau kvadratu o ne spinduli
0.98125m3x59poliu tai apie 57,9 m3 - tikrai daug tik i polius kai pas mus tik 5,2 kubo i polius suejo - 1 auksto 144m2 namukui .
Ei kauniečiai, ar žiemos miegu jau spėjot užmigti?
Mums dabar koks mėnuo nedarbiniai savaitgaliai - šeimos šventės ir panašiai Dabar reikia pradėti ieškoti, kas galės sandarumui atvažiuoti ir užpurkšti perimetrą putomis... Tikiuosi per šalta nebus. Aš kaip suprantu purškiant svarbiausia kad minuso nebūtų. QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 21, 08:00) Ei kauniečiai, ar žiemos miegu jau spėjot užmigti? Dabar reikia pradėti ieškoti, kas galės sandarumui atvažiuoti ir užpurkšti perimetrą putomis... Galiu "paguosti" kainomis. Norėjau 300l boilerį apsipurkšti, keli purškikai paprašė 990+pvm
O jau apipurškėt? Ar vis dar ieškot?
Visame name (2 a.) planuojame grindinį šildymą. Pasidalinkite patirtimi kiek polistirolo naudojote I a. ir II a. (ant gelžbetonio plokščių).
Gal galite parekomenduoti betonuotojus, santechnikus. Ačiū. |