Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ašarų kanalų bėdos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3
Kristuks
Sveiki,

mums ašarų latakas (vienos akytės) lyg tai atsivėrė į išorę... Na, tiesiog prie akytės kampelio matosi maža maža skylutė ir pro ją sunkiasi ašara...
Buvom klinikose, pas akyčių daktarę, darė akių praplovimą.. pratekamumas gera...
Liepė ta skylutę klijuot umbro stip pleistriukais...
Gal kas su tuo susidūrėt? Ar greit užauga?
Būsiu dėkinga už pasidalinimą patirtim.... smile.gif
emiga
Man dabar jau 33,turiu atsiverusi lataka ausies virsutinej dali,bet niekada nieko nejauciau,tik verkiant sunkiasi asaros pro ji,bet nedaug.Sake gydytojai tai asaru tas pats latakas,bet daryti nieko nereikia.
Kristuks
Ačiū Emiga, už pasidalinimą patirtim... smile.gif

Na, mums irgi ašara sunkdavosi, kai verkdavo...
Tačiau jau kuris laikas nebematau, kad ta ašarėlė bėgtų...
Labai tikiuosi, kad ta skylutė skylutėlė užaks.... ax.gif
rena
Kokiu tik buna ligu. net nezinojau kad taip buna. Linkiu, kad uzaktu jums tas latakelis 4u.gif
Editoshka
cia operacija,ar labai skauda?nuo ko cia gali buti,kiek reikia guleti ligonineje?
schmoll.gif g.gif
vėtrė
Mano mergytei buvo užsikišęs ašarų latakas, nuo pat gimimo pūliuodavo viena akytė. Važiavom į Kauno klinikas, būtų reikėję gultis į ligoninę(manau, kad lovadienių įkainiai didesni ir ligonių kasos brangiau apmoka biggrin.gif ), bet per konsultaciją paprašiau gydytojos(ne už ačiū), kad padarytų tuoj pat. Operacija kelių minučių. Supančioja vaiko rankytes ir kojytes, laiko gal 3 seselės, kad nespurdėtų, daktarė su adata pradūtė ašarųlataką, išbėgo daug pūlių, prirašė lašintis antibiotikų lašais į akis ir paleido namo, jei, ką davė telefoną skambintis. Seniau į ligoninę tikrai niekas neguldydavo, bet dabar guldo. Mano sesės mažėliui taip buvo, tai švogeris paprotino kaip elgtis, ir mums pasisekė.
Editoshka
kaip baisu ,ir visa tai matet jus,mama verysad.gif verysad.gif verysad.gif
mas dabar uzsirasem pas okulista,gausim siuntima ar patiems vaziuoti i kauno klinikas,musu gydytojas nezino nieko
vėtrė
Ne, nemačiau pačios procedūros, laukėm už durų. Aišku, vaikas parėkė, nes išsigando vien jau nuo būrio svetimų žmoniū, kad ją surišo, švelniai tariant, bet tai truko kelias minutes, greitai vaikas nusiramino. Išgyvenom. Kas reikia, tai reikia, o gyventi su infekcija vistiek negalima, reika ją gydyti. Sekmės jums Kaune. Kai pirmą kartą važiuosit, jus tik konsultuos, ir lieps gultis atvažiuoti kitą kartą. Rekomenduoju išbandyti mūsų metodą 4u.gif Bus greitai ir tuo pačiu nerimu smile.gif
Editoshka
labai aciu jums
edicike
QUOTE(vėtrė @ 2007 06 13, 20:54)
Ne, nemačiau pačios procedūros, laukėm už durų. Aišku, vaikas parėkė, nes išsigando vien jau nuo būrio svetimų žmoniū, kad ją surišo, švelniai tariant, bet tai truko kelias minutes, greitai vaikas nusiramino. Išgyvenom. Kas reikia, tai reikia, o gyventi su infekcija vistiek negalima, reika ją gydyti. Sekmės jums Kaune. Kai pirmą kartą važiuosit, jus tik konsultuos, ir lieps gultis atvažiuoti kitą kartą. Rekomenduoju išbandyti mūsų metodą  4u.gif Bus greitai ir tuo pačiu nerimu  smile.gif
*

O pas kokia gydytoja buvot ,ar dideles eiles
vėtrė
Užsiregistravom konsultacijai nežinodami pas ką pakliūsim. Mus priėmė lyg tais gyd Kairienė, vyresnio amžiaus moteris, tokia savotiška moterytė. Didelių eilių ten tikrai nemačiau. Tas konsultacijų skyrius yra visai šalia stacionaro skyriaus, kur guldo. Man iš tiesų buvo sudėtinga gultis, nes mergytė buvo daug kam alergiška, valdiškas maistas jai nelabai butų tikęs, nes mes ir vandenį košėm, bei mišiniams specialiai pirkdavom. Paklausė kodėl negalim gultis, paaiškinau, sako - gerai, padarysim vietoj. Po procedūros, surašė popierius, kažką dar patikrino, pažiūrėjo akytes. Išeidama padėkojau, palikau ant stalo vokelį, štai ir viskas. Okulistas, kuris duoda siuntimą į Kauno akių klinikas, turi duoti telefoną, kuriu registruositės, galit sesučių pasiklausinėt, kuris gydytojas geresnis, gal patars.
edicike
QUOTE(vėtrė @ 2007 06 14, 23:07)
Užsiregistravom konsultacijai nežinodami pas ką pakliūsim. Mus priėmė lyg tais gyd Kairienė, vyresnio amžiaus moteris, tokia savotiška moterytė. Didelių eilių ten tikrai nemačiau. Tas konsultacijų skyrius yra visai šalia stacionaro skyriaus, kur guldo. Man iš tiesų buvo sudėtinga gultis, nes mergytė buvo daug kam alergiška, valdiškas maistas jai nelabai butų tikęs, nes mes ir vandenį košėm, bei mišiniams specialiai pirkdavom. Paklausė kodėl negalim gultis, paaiškinau, sako - gerai, padarysim vietoj. Po procedūros, surašė popierius, kažką dar patikrino, pažiūrėjo akytes. Išeidama padėkojau, palikau ant stalo vokelį, štai ir viskas. Okulistas, kuris duoda siuntimą į Kauno akių klinikas, turi duoti telefoną, kuriu registruositės, galit sesučių pasiklausinėt, kuris gydytojas geresnis, gal patars.
*

Ar vaikas misiniams alergiskas? Ka reiskai "vandeni koset"?
O ar greit talona gavot?
meridė
Manau, kad vandens nekošė, o košėms virti pirko vandenį.
edicike
QUOTE(meridė @ 2007 06 15, 09:47)
*

Geras,netaip perskaiciau blush2.gif
vėtrė
QUOTE(meridė @ 2007 06 15, 09:47)
*

biggrin.gif Na, taip, aišku, kad košėm virti ir mišiniams daryti pirkom vandenį, nes gal vandeny visokių minkštiklių pridėta, kad virinto paprasto vandens negalėjau duoti, tuoj išberdavo. Tai dėl ko negalit gultis galima prigalvoti daug, kad ir kokie svarbūs egzaminai ar panašiai.
Papildyta:
Užregistravo gal dviejų savaičių bėgyje. Siuntimas galioja mėnesį. Galit rinktis laiką kaip jums patogiau, mums pasiūlė kelis variantus, laiką taip pat derinom, nes ne vietiniai.
vilma*
Maniskiui irgi pradure latakus kai buvo kokiu 2 men.
Ten uzsiregistruoti ne problema, zinau tik kad pas kai kuriuos gydytojus eiles, o mus prieme konsultacijai, tada iskart nusiunte i stacionara, pagulde, jus pasiruoskit viska kad galetumete iskart gult, tenai pagulejom pora valandu, paskui issinese mano leliu suriso ir man liepe palatoj laukt. Viskas truko gal kokias 5-10 min. nu man tai igai atrode.
Paskui dar kokia valanda pagulejom, ir pasikviete apziurai, o ten jau paklausiau kada mus isleis ir man taip pasake, nu jei mama nori galim paguldyt. As sakau kad nenoriu, tai isleido iskart.
Tik pasake kur jei nakti akytes paraustu vest i akiu priemima.
Tai tiek, viskas buvo gerai ir sakyciau labai lengvai viskas praejo.
Mes irgi Kauno klinikose buvom.
dasa
Sveikos, mes jau turime siuntimą ir esu užsirašiusi trečiadieniui į Santariškių klinikas, tik įtariu, kad nevažiuosim. Nes pradėjau labai intensiviai daryti masažiukus, plauti ramunėlių arbata akytes ir jau matosi pagerėjimas, net rytais netraiškanoja bigsmile.gif O kai skambinau į ligoninę užsirašyti į mano klausimą ar tai labai skausminga procedūra ten atsakė, kad aišku, kad skausminga unsure.gif Be to tai buvo pasakyta tokiu tonu, tad nusprendžiau padaryti viską, kad nereikėtų ten važiuoti, kol kas sekasi neblogai (tfu, tfu, tfu) bigsmile.gif Be to mano vaikui akys pradėjo traiškanoti nuo 1,5 mėn., po to kai sesę persirgo konjuktivitu, tad manau ašarų kanaliukas tiesiog užsikimšęs, o ne užaugęs plevele (nes tada tos problemos būtų nuo gimimo). Sekmės visoms kovoje už gražias vaikučių akytes bigsmile.gif
cūgga
Mes ketvirtadieni 21d vaziuojam i Kauna klinikas zonduoti akyte, siaubingai bijau nes paims nuo manes vaika nors ir trumpam bet man jau stresas doh.gif mes ne vietiniai tai irgi galvoju kaip issisukti nuo gulimosi i ligonine, nors kai gydytojo paklausiau kiek laiko reikes guleti atsake kad jei spes tai nereik gultis tai taip ir suprsk kad nori blink.gif
As tai girdejau kad vaikuciui kazka sugirdo kad butu nejudrus o ne surisa na gal kai kuriuose ligoninese, o tai kaip taip paprastai ir duria i akyte su adata taigi juk labai skauda nejaugi nenuskausmina ar as ne taip suprantu doh.gif schmoll.gif
naitas
Įdomu, o ar taip ir būtina daryti tuos pradūrimus? g.gif

Mano vaikui nuo gimimo sunkėsi pūlinukai iš akyčių. Taip ir nesupratau, nuo ko... NEs atnešė tai gimusį iš naujagimių skyriaus su "sugadintom" akytėm, ir vis mozodavo man kas rytą vaiko akis...

Tris mėnesius ruošiaus, ryžinėjaus tai operacijai, nes rytais net užsiklijavus viena akis būdavo. Siaubas. Ir kuo tik nevaliau, ir masažus dariau.

Tfu tfu tfu, praėjo. Nebėr. Tik va paskaičius šią temą, pagalvojau - tai kurgi ir kas buvo užsikišę g.gif O siuntimą tai jau irgi turėjau doh.gif
Neringučia 777
QUOTE(odetat @ 2007 06 17, 21:09)
Mes ketvirtadieni 21d vaziuojam i Kauna klinikas zonduoti akyte, siaubingai bijau nes paims nuo manes vaika nors ir trumpam bet man jau stresas doh.gif mes ne vietiniai tai irgi galvoju kaip issisukti nuo gulimosi i ligonine, nors kai gydytojo paklausiau kiek laiko reikes guleti atsake kad jei spes tai nereik gultis tai taip ir suprsk kad nori blink.gif
As tai girdejau kad vaikuciui kazka sugirdo kad butu nejudrus o ne surisa na gal kai kuriuose ligoninese, o tai kaip taip paprastai ir duria i akyte su adata taigi juk labai skauda nejaugi nenuskausmina ar as ne taip suprantu doh.gif  schmoll.gif
*

tikrai nuskausmina ,sulasina i akyte vaistuku nuo skausmo ,aisku vaikiukas reka bet greiciau del to kad yra laikomas stipriai ....sekmes smile.gif
Vike
mums ir darė, nemaloni ta procedūra, bet ji neilga. Vaikas po jos buvo ramus ir akys nebepūliavo. Mes darėme privačioje klinikoje tai viskas per pusvalandį.
edicike
QUOTE(Vike @ 2007 06 24, 18:09)
mums ir darė, nemaloni ta procedūra, bet ji neilga. Vaikas po jos buvo ramus ir akys nebepūliavo. Mes darėme privačioje klinikoje tai viskas per pusvalandį.
*

Gal pasakytumet kokioj klinikoj daret,mes labai norim privaciai.
Vike
QUOTE(edicike @ 2007 06 24, 19:11)
Gal pasakytumet kokioj klinikoj daret,mes labai norim privaciai.
*

mes darėme Klaipėdoje, "Lorna".
Editoshka
ar Vilniuje yra privat. klinikos,kur galima padaryti si procedura?gal kas zino koki adresa ar telefono numeri
Papildyta:
radau per google ax.gif
Ramune B.
Sveikos, sita procedura kaip kam, kartais ilga kartais ne.Mano poros menesiui dukrytei akytes vale visa savaite, nes asaru kanalai buvo labai puliuoti.Kiekviena karta kai man grazindavo vaika, apsiverkdavau, nes akyte budavo patinusi is jos kraujukas bego...bet cia taip ne visiems, nes pas mus siauri kanali buvo, o dar puliai labai greit kaupesi...bet viskas jau gerai:)))mergyte dicke ir kita savaite jau cieli metai sueina:)))
tad mamos nesinervinkit ir nepergivenkit, nes viska jaucia jusu vaikiukai:)bukit ramios
Editoshka
uzsirasem i priv. klinika,viena konsultacija 80 lt,pati procedura 200 ir dar reikes atvikti patikrinimui ar viskas gerai
edicike
Noreciau ir as i privacia nuvezti.Tik nezinau Kaune kur.Nes Klinikose eiles nerealios.
Daniella
Mano maziukui pries 2,5 metu zondavo Klaipedoj, Lornoj. Jam buvo 4 menesiai, vien akyte puliavo nuo gimimo. Kai praplove, sake, kad ir kitas kanalelis sunkiai praeinamas, todel zondavo abi. Tada kainavo po 40 litu akyte.

Taigi, procedura truko kelias minutes. Man atrodo, kad i akytes ilasina vietinio anestetiko (alcaino ar ko nors panasaus), kuris visikai nuskausmina; veikia keleta miniciu, bet to pakanka (esu pati naudojus alcaine kelis kartus po akies traumos, nelaiminga mano viena akis smile.gif ). Vaika paeme kelioms minutems, mazylis buvo apsnudes, net nespejo issigasti kaip reikiant. Po to - reikejo savaite lasinti kazkokius antibiotikus. Ir viskas. Prisimenu kaip nesudetinga procedura (aisku, manipuliacijos su akim yra rimtas dalykas), daug sudetingiau paimti krauja is pirstuko arba ivesti kateteri.
Jei butu zondave Klaipedos vaiku ligoninej, butu laike para ar net dvi.

Aj,dar. Nunesiau pirmakart rodos 4 savaiciu. Tada tik praplove, liepe ateit 4 menesiu.
Intulis
Labas, mano mergytei 2metukai. Prieš keturis mėnesius pradėjo pūliuoti akytėsi atrodo išgydau, bet vis kartojasi ir kartojasi ar tai irgi užsikišusių ašarų latakų požymis? Lankėmės pas akių gydytoją, bet tai p tiksliai nieko ir nepasakė.
mammy
QUOTE(odetat @ 2007 06 18, 04:09)
As tai girdejau kad vaikuciui kazka sugirdo kad butu nejudrus o ne surisa na gal kai kuriuose ligoninese, o tai kaip taip paprastai ir duria i akyte su adata taigi juk labai skauda nejaugi nenuskausmina ar as ne taip suprantu doh.gif  schmoll.gif
*

Mes Kauno klinikose jau 2 kartus zondavomes doh.gif .Ligoninej gulet nereikia, paleido mus is karto. I palata nuveda bet ten bunam pries zondavima koki pusvalandi (nuo gyd priklauso ar daug darbo turi) Bet kiek klausdavau pries zondavima gydytoju ar sesuciu ar reiks gulet nieks nesako kad gulet nereiks, tik mykia kad reiks arba nezino ir t.t.
Pries zondavima i uzpakali kisa zvakute nezinau kokia bet vaikas kaip girtas pasidaro rolleyes.gif . Vaika isuka i tokia pala kartu su rankom, ta prasme suvysto kad nejudetu verysad.gif o maniskis kol vyste apspanges taip juokes galvojo zaidzia su juo tai graudu ziuret buvo cry.gif Man liepe laukt uz duru arba palatoj, o kai zondavo jis taip klyke kad ten stovint gali stogas lengvai pavaziuot unsure.gif Vis pradaro duris bandau paziuret bet vel uzdaro. Tai atidave toki paraudusiom akim, bliaunanti.
Pirma karta kai dare tai jam buvo 5men tai is karto nustojo verkt kai man padave, o antra karta jau buvo 7men tai jau daugiau suprato ir verke ilgai dar verysad.gif Daugiau tokiu proceduru nenoreciau
tytuka
Ir mes turejom puliuojanciu akyciu beda nuo pat gimimo. Tai mums sake palaukti, nes iki 3 metu viskas savaime issiprendzia. Plauti kasdien distiliuotu vandeniuku, o kai pablogeja, ilasinti antibiotiku lasiuku. Taip ir valiau. Iki 1 m. vienos akytes atsidare kanaliukas ir iki 2m. atsidare kitos. Dabar nebepuliuoja niekados, bet iki tol vargom, vis reikedavo is paskos vaikscioti ir valyti. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Intulis @ 2007 06 26, 22:59)
Labas, mano mergytei 2metukai. Prieš keturis mėnesius pradėjo pūliuoti akytėsi atrodo išgydau, bet vis kartojasi ir kartojasi ar tai irgi užsikišusių ašarų latakų požymis? Lankėmės pas akių gydytoją, bet tai p tiksliai nieko ir nepasakė.
*

Taip, tai užsikišusių ašarų latakų pozymis.
edicike
QUOTE(tytuka @ 2007 06 30, 09:30)
Ir mes turejom puliuojanciu akyciu beda nuo pat gimimo. Tai mums sake palaukti, nes iki 3 metu viskas savaime issiprendzia. Plauti kasdien distiliuotu vandeniuku, o kai pablogeja, ilasinti antibiotiku lasiuku. Taip ir valiau. Iki 1 m. vienos akytes atsidare kanaliukas ir iki 2m. atsidare kitos. Dabar nebepuliuoja niekados, bet iki tol vargom, vis reikedavo is paskos vaikscioti ir valyti. doh.gif
Papildyta:

Taip, tai užsikišusių ašarų latakų pozymis.
*

O kodel mums nesake,kad iki 3m reikia laukti g.gif kodel klinikose jau keliu men leliukams zonduoja? doh.gif mes irgi vargstam nuo keliu sav su tuo traiskanojimu blink.gif
Nireglina
Mano antrajam sūnui nuo gimimo pūliavo akytės. Nepadėjo nei Tobrex lašai, nei valymas ramunėlėmis, nei masažiukai. Vienoje akytėje jau buvo atsiradęs uždegimas. Kai vaikui buvo 1.5 mėn, okulistė pasakė, kad nėra jokios vilties, kad viskas susitvarkys ir pasiūlė ilgai nelaukus zonduoti. Važiavome į "Lorną" Klaipėdoje. Pati procedūra truko gal 5-7 min. Prieš tai vaikui įlašino nuskausminančių lašų. Mums pasiūlė išeiti, kad širdys neskaudėtų. Nieko negirdėjome. Po procedūros vaikas buvo ramus tik visas išprakaitavęs. Matyt labai priešinosi. Visas "malonumas" kainavo 160 Lt. Po to savaitę reikėjo lašinti lašus. Kitą savaitę vėl važiuosime pasitikrinti, bet manau, kad nebereikės nieko daryti. Dabar taip gera žiūrėti į gražias vaiko akytes smile.gif
Mamos, nereikia bijoti zondavimo (nors ir pati bijojau). Tai nėra taip baisu, kaip atrodo. Jei vaikutis mažas, jis akimirksniu viską užmiršta. Džiaugiuosi, kad mes ilgai nelaukėme vildamiesi, kad akytės susitvarkys.
Gyvybe
Maniskei irgi stipriai puliavo akytes. Lasiukai ne ka tepadejo. Vezem zonduoti. Bet pakalbejus su sesele persigalvojau.
Pradejau labai daznai plauti akytes ramuneliu arbatele ir masazuoti nosyte & viskas issisprende savaime. Persigalvojau seselei pasakius , kad tai gan skauminga procedura, bei man paciai reikes laikyti vaikucio galvyte, kad nesukiotu. Kazin ar buciau galejus klausyti savo mazyles verksmo 4u.gif
NEINE
Mano mažoji nuo gimimo ir turėjo tą bėdą - puliuojančias akytes.Gydytoja klinikose pasakė,kad geriau palaukti iki kokių 6 mėn.gal savaime išsitaisys.Jau taip pavargome su tuo akyčių valymu ir vaistukų lašinimo.Vaikas būdavo klykia kai pradedi valyti akytes.Bet kai buvo jai maždaug 5 mėn. viskas netikėtai baigėsi.Akytės jau nebepuliavo.Tačiau jau dabar galvoju,kad ašarų kanalą vis dėl to reikėjo zonduoti.Nes tik truputi pradeda snargliuoti,tuoj akys baisingai puliuoja.Turbūt viskas iki galo nesusitvarkė.
Editoshka
QUOTE(NEINE @ 2007 07 02, 15:28)
Mano mažoji nuo gimimo ir turėjo tą bėdą - puliuojančias akytes.Gydytoja klinikose pasakė,kad geriau palaukti iki kokių 6 mėn.gal savaime išsitaisys.Jau taip pavargome su tuo akyčių valymu ir vaistukų lašinimo.Vaikas būdavo klykia kai pradedi valyti akytes.Bet kai buvo jai maždaug 5 mėn. viskas netikėtai baigėsi.Akytės jau nebepuliavo.Tačiau jau dabar galvoju,kad ašarų kanalą vis dėl to reikėjo zonduoti.Nes tik truputi pradeda snargliuoti,tuoj akys baisingai puliuoja.Turbūt viskas iki galo nesusitvarkė.
*

na siandien mums padare si procedura viskas praeitij,prozondavo kanaliuka,rekem kaip reikia,mama stovejo uz duru,apie 5 min ir atnese mano verkencia pumpuliuka,daktaras pasake,kad viskas labai gerai,net nesake ateti dar patikrinimui,israse lasu i nosi ir aki ir viskas.procedura kainavo 200 lt + apie 30 lt lasai,tai viso 230 lt
Kleoja
Rodos, daug domejausi, bet sio skyrelio nebuvau radusi... O vakar buvom Kauno klinikose pas gydytoja Aukstikalniene, tai tik paziurejo, israse laseliu, ir israse planine procedura 02-08, kaip supratau guldys... O gal tik dienai, beje, ta diena penktadienis. Jei daugiau - tai negi proceduras daro ir sestadieni, sekmadieni. Neismaldavau vakar, kad atliktu procedura vietoj, tai dabar net nezinau kaip ir kam but pasiruosus, beje, ir i kauna mums nemazas kelias, ir pati procedura ar jos kelios baugina... Tai ir antrasyk gal pakliusim pas Aukstikalniene, ar jau nebutinai? Patarkit, kas galit sioj situacijoj, gal kieno nors jau panasus kelias praeitas? ax.gif g.gif schmoll.gif
Mamo
mirksiukas.gif
Sveikos,
mano abiems mergytems buvo ta pati problema-uzsikimses asaru kanalelis.Vyresniajai jis uzpuliavo,kaip buvo 2 savaiciu amziaus,tai gulemes i KMUK,gyd.Kairiene apliko zondavima,gulejome 2 paras,o jaunesniajai pasimate praejus porai dienu po gimdymo,bet zondavima galejo daryti,tik suejus 1 menesiui,taip pat ejome pas gyd.Kairiene,si karta nereikejo gultis i ligonine,prazondavo ambulatoriskai.Vaika nunesa i procedurini kabinta,ten mamos neleidzia.Po zondavimo labai greitai puliavimas liovesi.
Man kazkas sake,kad asaru kanalas neatsikemsa,jei gimimo metu vaikas nelabai garsiai rekis,nezinau ,ar teisybe biggrin.gif
erikuce
Sveikutes,
mums 7men. ir taip pat rytoj darys sia nemalonia procedura... Vilniuje,Baltojos Amerikos klinikoj.
tai sake reikia 6 val. maziukui nevalgyti (kas man atrodo mistiskai,nezinau kaip iskentes... ),nes pries procedura i nosiuka ipurskia kazkokiu vaistuku,kurie apsvaigins lengvai ir jis nieko neatsimins,i akyte ilasins nuskausminamuju.
jau ir taip tempem kiek galejom,viena akyte vis puliuoja.tikiuosi viskas po proceduros susitvarkys smile.gif
ta pati Sonecka
Sveikutes,
Perskaiciau visas zinutes ir prisiminiau tuos laikus kai ir mes vargdavom su akytem verysad.gif Akytes pradejo puliuot keliu menesiuku,tiksliau viena akyte.Is pradziu nuejom savo poliklinikoj pas akiu gydytoja,tai ji apziurejo,israse lasiuku kazkokiu(praejo nemazai laiko,neprisimenu)ir dar pamoke kaip masazuot ta akyte.Vargom gal menesi su tais masazais,lasiukais,ramuneliu skalavimais,ir nieko frusty.gif Akyte kaip puliavo taip puliavo.Tada gavom siuntima i vaiku klinikas Siauliuose.Gydytoja paklause kaip masazuojat.Kai parodziau tai ji labai nustebo kas mus pamoke taip masazuot.Zodziu musu vietine akiu gydytoja parode atvirkstini masazo buda,liepe spaudyt,kad tuos susikaupusius pulius is latakelio isspaust i lauka,o siauliete gydytoja,kaip tik liepe spaust gilyn,kad tie puliai pramustu(nemoku net issireikst blush2.gif )latakeli gilyn.Tai va,pamasazavau taip savaite ir aciudie,viskas liovesi thumbup.gif Jau po keliu dienu pastebejau pagerejima,o visiskai nustojo puliuot per savaite.Jei nebutu taip susitvarke irgi butu laukes zondavimas.Taigi mamytes,bukit atidzios,jei masazuojat,atlikit tai teisingai umn.gif ir gal pavyks isvengti tos nemalonios proceduros.Ir pamenu gydytoja minejo,kuo anksciau,tuo geriau,tikrai nereikia laukt kol vaikuciui sukaks metai.
uzniukas
QUOTE(erikuce @ 2008 01 16, 13:22)
Sveikutes,
mums 7men. ir taip pat rytoj darys sia nemalonia procedura... Vilniuje,Baltojos Amerikos klinikoj....

*

Tai būtinai parašykit kaip sekės.
Mum irgi viena akytė puliuoja ir labai man baisi ta procedūra g.gif Kadangi mum lyg ir praeidavo ir vėl užeidavo, gydytoja taip kategoriškai ir neliepe zonduot ,sako, gal praeis... tai dasilaukėm iki 6 mėn. Tai dabar išvis bijau pagalvot doh.gif juk jau viską mato, supranta, net nosį nebegali išvalyt - pamato rankoj vatos pagaliuką, sukas šalin lotuliukas.gif

Gal kas galit išsamiau paaiškint kaip masažuot g.gif nes pas mus tokie daktarai doh.gif , kad net nežino tokių dalykų blink.gif
Kleoja
QUOTE(uzniukas @ 2008 01 16, 23:39)
Tai būtinai parašykit kaip sekės.
Mum irgi viena akytė puliuoja ir labai man baisi ta procedūra  g.gif  Kadangi mum lyg ir praeidavo ir vėl užeidavo, gydytoja taip kategoriškai ir neliepe zonduot ,sako, gal praeis... tai dasilaukėm iki 6 mėn. Tai dabar išvis bijau pagalvot doh.gif juk jau viską mato, supranta, net nosį nebegali išvalyt - pamato rankoj vatos pagaliuką, sukas šalin lotuliukas.gif

Gal kas galit išsamiau paaiškint kaip masažuot g.gif nes pas mus tokie daktarai doh.gif , kad net nežino tokių dalykų blink.gif
*

Ir pas mus yra si beda. 02. 08 jei sveiki busim laukia procedura Kaune... Dabar darau masazus, zodziu, su desines rankos nyksiu ir smilium suimu nosi akiu lygyje ir darau sukamuosius judesius pirstais, nereikia bijoti paspausti, nes vaikui neskauda, tada is akyciu iseina tos bjaurybes akivaizdiai, nuvalau svaria vata. I diena darau kokius 7 sykius, kartais buna tu nesamoniu daugiau, kartais maziau. Beje, kaip teisingai daryt masazus realiai pamoke drauge, kurios mergytei buvo ta beda ir jos isvenge proceduros ilgu kantriu masaziuku deka, o ne pediatre, akiu dakrarai mano mieste bei Kaune padejo, kai buvom pirma syki nuvaziave ir gavom tik siuntima po 2 men., jie man nieko neparode realiai... Tai va kaip yra. Prooceduros bijau, bet ka darysi.

beje, usniuke, saunus ir negirdeti tavo maziu vardukai smile.gif
uzniukas
QUOTE(Kleoja @ 2008 01 17, 13:42)
Ir pas mus yra si beda....

beje, usniuke, saunus ir negirdeti tavo maziu vardukai smile.gif
*

Dėkui blush2.gif tai tikri lietuviški vardai thumbup.gif

stiprybės jum praeit visas procedūras, mes bandysim tada masažuotis ...
Kleoja
QUOTE(uzniukas @ 2008 01 17, 15:00)
Dėkui  blush2.gif tai tikri lietuviški vardai thumbup.gif

stiprybės jum praeit visas procedūras, mes bandysim tada masažuotis ...
*

ir jum sekmes, kaip seksis parasysiu bet kokiu atveju smile.gif
RasaSK
Mano abiem mergytem nuo gimimo puliavo akytes (po viena aki).Nustate asaru latako nepraeinamuma, lasinau lasus, valiau. Vyresnelei padare ligoninej ta zondavimo procedura, kai buvo 1 men. Iki siol viskas gerai, tik teko keleta dienu praleist ligoninej.
Galvojau ir su maze bus taip pat, bet vaiku ligonines oftalmologe atostogavo, tai nusprendem kreiptis i privacia Lornos klinika pas gyd. Zukauska. Jis atkalbejo mane nuo tos proceduros, pamoke daryti masaza, prirase kitu lasiuku.
Sake, kad iki 3 men jis nerekomenduoja zondavimo, nes tokio vaiko asaru kanalaas labai siaurutis. Veliau, vaikui augant, jis pleciasi, ir gali net nebereiketi zonduoti.
Tada gerokai susinervinau, nes buvau nusiteikus tai procedurai, o gavau tik konsultacija uz 80 Lt (procedura privaciai kainuoja virs 200 Lt) ir dar reikejo pasidaryti ten kraujo tyrima. Bet pasirode, kad gydytojas buvo teisus. Mano mazylei nereikejo zonduoti asaru latako. Puliavimas ir uzdegimas liovesi,nebesikartoja
Lasinom Ocuflash lasiukus, o masazuoti reikia vidini akiduobes kampa po akyte. Pradeti apacioje mazdaug ties akies viduriu, pirstu paspaudziant vesti iki vidinio akies kampelio ir siek tiek atleidus grizti atgal. Taip keleta kartu is eiles, kol eina puliai, ir dar kelis kartus . Lasus lasinau pries ir po masazo (masazas 2 kartus per diena), irdar pora kartu be masazo. Tie lasiukai tinka plauti akims, jie negrauzia
ta pati Sonecka
Na nezinau,mamytes,bet kol mes taip masazavom(link akies kampuko isspaudziant pulius lauk)tol jokiu rezultatu nesulaukem schmoll.gif O kai pradejom masazuot taip kaip pamoke antra gydytoja(spausti vidini akies kampa gilyn,kad susikaupe puliai "pramustu"ta uzsikimsusi latakiuka)problemos aciudie baigesi clap_1.gif Linkiu pasveikti smile.gif
uzniukas
Nu va, jau beveik mėnuo nebeturim tos problemos thumbup.gif masažavau, maigiau visaip kaip tik beprieidavau doh.gif nes mano gudruolis nesiduodavo schmoll.gif nežinau ar čia sutapimas bet kažkur paskaičiau kad masažuoja ir nuo vidurio apatinio voko iki vidinio kampelio ir atgal - nuo nosies iki akies vidurio apačioj. Kaip tik taip pradėjau po kelių dienų ir baigės thumbup.gif tiesa dar lašinau tobrex, nes labai jau stipriai puliavo, bet ir užteko kelių dienų...
Kleoja
QUOTE(uzniukas @ 2008 02 14, 00:09)
Nu va, jau beveik mėnuo nebeturim tos problemos thumbup.gif masažavau, maigiau visaip kaip tik beprieidavau doh.gif nes mano gudruolis nesiduodavo schmoll.gif nežinau ar čia sutapimas bet kažkur paskaičiau kad masažuoja ir nuo vidurio apatinio voko iki vidinio kampelio ir atgal - nuo nosies iki akies vidurio apačioj. Kaip tik taip pradėjau po kelių dienų ir baigės  thumbup.gif tiesa dar lašinau tobrex, nes labai jau stipriai puliavo, bet ir užteko kelių dienų...
*

Liux thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Mes ana penktadeini islauke beveik 2 men eile darem procedura Kauno klinikose. Daktare Jolanta labai maloni, viska gerai isaiskino, pakankino surista maziu 15 min, po to jis uzmigo, pabudes jau buvo uzmirses. dar lasinam lasiukus, bet pagerejimas akivaizdus, tu brudu nebera thumbup.gif akytes kaip melyni akmenukai wub.gif

Vienas minusas, kad kai buvom 12.17 okuliste Aukstikalniene paziurejo uz 2 m i vaika ir israse procedurai atvziuot 02.08, nors sakiau mums tolimas kelias, gal kaio nors imanoma dabar. O ji sake, jus manot taip viskas paprasta ????? Tai zodziu ji kysisninke nereali, nes nieko nedaviau tik prasiau tai nepasiunte is 2 i 3 auksta vien per goduma. triniti.gif tai buvo nervu 2 men kaip ten bus, gal kaip sake guldys net 2-3 d., nejom i lauka, kad nesusirgtume. O is tiesu platoje buvom 4 h ir laimingi namo grizom, nors buvau visko prisidejus 3 dienom. Nemanau, kad tokuios okulistes vertos gydytojo vardo, ziurke tiesiogine zodzio prasme, piniguote. O nedaviau tada is principo, nes geriau patys su vaikais tada "Megoj " papramogavom drinks_cheers.gif
daivabra
Nevezkit mamos zonduoti tu asaru latakeliu. Pabandykit palasinti Tobrex, padaryti masaziuka ties akies kampeliu ir po kurio laiko viskas susitvarkys. Mano mazylei taip buvo gal pora kartu. Tai sutapdavo su sloga. Veliau apie tai pakalbejome su savo gydytoja ir ji pasake, kad tai gali buti nuo slogos. Ir aisku tai pasitvirtino. Praejo sloga, praejo ir asarojima bei traiskanojimas. O akiu gydytoja jau buvo pasakiusi, kad jei nepraeis per savaite tai atvezti zonduoti. Na ir kam ? Butume tik prikankine vaika be reikalo. Taip kad maziau panikos siuo atzvilgiu ir stebekite savo vaikeli. Gal jam prasidejo ar prasideda paprasciausia sloga.
Štefutė
Mielos mamytės, gal galite parašyti, kaip darėte su vaikučių valgymu prieš operaciją. Mūsų gydytoja sakė, kad paskutinį kartą galiu maitinti naktį 3 val., o operacija darys 9 val. ryte. Vaikiukas valgo kas 3 val. Tai kaip įmanoma praleisti 2 maitinimus iš eilės??? blink.gif Gal ėmėtės kokių gudrybių, jei tokių yra?
Labai lauksiu jūsų atsakymo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.