Chaciapuri
Tešlai: 0,5 l rūgpienio žiupsnelis druskos ½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos 1 kiaušinis miltai
Įdarui: 250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni) 1 kiaušinis 1 šaukštas tirpinto sviesto 2-3 skiltelės česnako žalumynų (kinza, petražolės, krapai) druskos, pipirų Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą. 2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus. 3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti. 4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).
Spyglienė
2004 06 25, 22:29
nesupratau kaip uzlenkti ir kokia ten skylute per vidury. O kai kepi - kaip neisbega idaras is skyles Gal kokia nuotraukyte  galima
Labai skanus dalykas, esu valgiusi, bet buvo keptas kaip pyragas, sluosknis teslos apacioj, kitas -virsuj, o pr viduri idaras ir kepta orkaitej.
tai ir gaunas sluoksnis virshuj ir apacioj teslos, o per viduri idaras. Fotkes neturiu, bo pati senaj kepiau. Tiesa recepta gavau is drauges, kuri ishtekejusi uz gruzino. Na kai turi apskritima, ant jo uzdedi idara. Tada krastus apskritimo lenki ant idaro, bet taip, kad liktu skylute.
Spyglienė
2004 06 25, 22:56
skylute, matyt, maza  O sulankstai kaip vokeli  ?
na panashiai kajp vokeli, lenki kajp gaunas, gi apskritimas turi vis tiek buti. zodziu lankstai visus krasciukus i viduri ir tiek. Skylute na gal 5 litu monetos dydzio
Mmmmm, labai megstu chaciapuri, tik kai mes gaminam zalumynu nededam ir man atrodo tesla su varske darom  Bet siaip visi ingredientai tokie patys! reikes issikept, nes jau skoni baigiu pamirst!
Na kad tu zalumynu butinaj reikia... Bent man taip gruzinas sake. As net specialiai pasisejeu kinzos
Na mes ta recepta ne is gruzino gavom, o tetis pries 100 metu is kazkur gavo, greiciausiai supaprastinta varianta.  Bet ir siaip jis laaaaabai skanus!  O kinza tai berods kalendra, ar ne? O! Tik dabar perskaiciau gaminimo technologija!- mes tai orkaitej kepam!  Gal tikrai koki "falsyva" gaminam...
nuobodi
2004 06 26, 00:32
būtinai išbandysim
stebukliuke
2004 06 26, 12:05
patiekalas tikrai fantastiskas Pati desimt metu gyvenau gruzijoje, taigi, su virtuve teko susipazinti tikrai gerai Is tikruju tai tik vienas is galimu chacapurio rerceptu, ju yra ne vienas ir ne du. o kas liecia kindza, gruzinai ja labai megsta ir naudoja beveik visuose patiekaluose, nors man teko valgyti tikruju gruzinisku chacapuri ir be sios zoleles
| QUOTE (stebukliuke @ 2004 06 26, 12:06) | Is tikruju tai tik vienas is galimu chacapurio rerceptu, ju yra ne vienas ir ne du. o kas liecia kindza, gruzinai ja labai megsta ir naudoja beveik visuose patiekaluose, nors man teko valgyti tikruju gruzinisku chacapuri ir be sios zoleles |
Na tai turbut ir tas patiekalas kuri mes gaminam turi teise vadintis chaciapuriu!  O as jau issigandau, kad koki "apsisaukeli" gaminam...
Na va, suradau savojo chaciapuri recepta, ir kaip tik rasau kol jis orkaiteje kepa! Taigi, jam reikes: Teslai: Idarui: 250 g varskes, 150 g ferm.surio, 150 g sviesto, 1 kiausinis, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, 1 valg. saukstas grietines, 0,5 arb. saukstelio cukraus, 2-3 smulkiai sukapoti gabaliukai 1 kiausinis, cesnako. 1,5 stiklines miltu. Varske sumaisyti su islydytu sviestu. ideti kepimo milteliu, cukru, ikulti kiausini, iberti miltus ir isminkyti tesla. Idarui: ferm.suri stambiai sutarkuoti, ikulti kiausini, ideti grietine ir cesnakus, viska gerai ismaisyti. Tesla padalinti i 2 dalis. Viena dalimi iskloti skardos dugna, krastus pakelti ir prispausti. Sudeti idara, uzdengti antra iskociota dalimi. Virsu subadyti sakute, aptepti isplaktu kiausiniu ir kepti 40-45 min. Skaniausia valgyti ka tik iskepta, nes pastovejes jis suslugsta ir buna nebe toks skanus!
smike, gal galetum pataisyt recepta? bo neaisku, kur teshla, kur idaras...
Oi, net nepastebejau!..  Rasiau dviem stulpeliais, nemaniau, kad tokia nesamone gausis!  Tai va, taisau klaida: idarui suris, cesnakas, grietine ir kiausas. Teslai varske, kiausas, sviestas, cukrus, kep. milteliai ir miltai. Kiekiai atitinka kaip ten parasyta. Baisingai atsiprasau uz neapsiziurejima!!!
| QUOTE (smike @ 2004 06 26, 15:16) | Na va, suradau savojo chaciapuri recepta, ir kaip tik rasau kol jis orkaiteje kepa!
Taigi, jam reikes: Teslai: 250 g varskes, 150 g sviesto, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, 0,5 arb. saukstelio cukraus, 1 kiausinis, 1,5 stiklines miltu.
Idarui: 150 g ferm.surio 1 kiausinis 1 valg. saukstas grietines 2-3 smulkiai sukapoti gabaliukai cesnako
Varske sumaisyti su islydytu sviestu. ideti kepimo milteliu, cukru, ikulti kiausini, iberti miltus ir isminkyti tesla. Idarui: ferm.suri stambiai sutarkuoti, ikulti kiausini, ideti grietine ir cesnakus, viska gerai ismaisyti. Tesla padalinti i 2 dalis. Viena dalimi iskloti skardos dugna, krastus pakelti ir prispausti. Sudeti idara, uzdengti antra iskociota dalimi. Virsu subadyti sakute, aptepti isplaktu kiausiniu ir kepti 40-45 min. Skaniausia valgyti ka tik iskepta, nes pastovejes jis suslugsta ir buna nebe toks skanus!  |
Atrodo pataisiau. Ar gerai?
Visiskai teisingai!
| QUOTE (smike @ 2004 06 26, 00:52) | Mmmmm, labai megstu chaciapuri, tik kai mes gaminam zalumynu nededam ir man atrodo tesla su varske darom Bet siaip visi ingredientai tokie patys! reikes issikept, nes jau skoni baigiu pamirst! |
Norejau paklaust ar keptuvej galima ta chaciapuri kepti?
Tai mano receptas būtent ir skirtas keptuvej.
| QUOTE (Danguole55 @ 2004 07 01, 16:47) | Norejau paklaust ar keptuvej galima ta chaciapuri kepti? |
Mano receptas skirtas orkaitei!
| QUOTE (bea @ 2004 06 25, 20:50) | | [color=blue][align=center]Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. |
Jezusmarija, kokio dydzio ta lekste?  Na visai neiorientuoju. Zinau sriubines lekstes, mazytes lekstutes..Kas tos uzkandines?.. Va ka reiskia neuzkandziaut prie stalo
Moraliskai ruosiuos gaminti  Tik va dar klausimas kilo: o ka, jie valgomi vieni? Na, ta prasme, jokiu keciupu, grietines? Diedui gali pasirodyti pernelyg skurdus patiekalas..
Kepiau tuos chaciapuri. man tai labai patiko  , o vyrui nepatiko
Na jei kai kurie bulvinius blynus valgo su uogiene, tai kas tavo vyrui uzdraus keciupo uzsidet?  Bet mes juos valgom be nieko! mano draugas sako, kad jiems nieko netruksta!
Kepiau vakar šiuos blynus.Man visai patiko ,o vyrui labai labai patiko
kepiau shiandei. gerai gavosi. tik as perpus dejau kvietiniu/kukuruzu miltu. skanu
o gal kas zinot kaip chingalius (gruziniskus koldunus) virt?
Shalimar
2006 03 29, 19:35
QUOTE(Milde @ 2006 03 29, 20:17) o gal kas zinot kaip chingalius (gruziniskus koldunus) virt? Jei skaitai rusiskai Хинкали для теста: - мука - 3 стакана - вода - 1 стакан - яйцо - 1 шт. - соль - по вкусу для фарша: - жирная баранина - 300г - свинина - 200г - мясной бульон - лук репчатый - 3 луковицы - молотый черный и красный жгучий перец, соль, зелень петрушки, укропа - по вкусу При желании фарш для хинкали вы можете приготовить из 3/4 баранины и 1/4 говядины. Итак, нарезать мясо довольно круными кусками и пропустить их 2 раза через мясорубку вместе с луком. Однако можете мясо просто мелко порубить ножом. Добавить в фарш столько мясного бульона, сколько впитает мясо, чтобы начинка была сочной, всыпать по вкусу черный и красный перец, соль, очень мелко нарезанную зелень укропа и петрушки, все тщательно перемешать. Для теста муку просеять на большое плоское блюдо, собрать ее холмиком, в центре которого сделать углубление, влить в него теплую воду, одно яйцо, соль и замесить очень крутое тесто, после чего оставить его на 20-30 минут, прикрыв салфеткой. Затем разделить тесто на куски, раскатать очень тонкие лепешки, в центр которых положить примерно столько мясной начинки, сколько весит кружок теста. Собрать тесто маленькими складочками в узелки, плотно скрепив их. Варить хинкали в подсоленной воде. Когда хинкали всплывут - они готовы. Вынимать деревянной ложкой, стараясь не повредить оболочку, чтобы не вытек сок. Подавать хинкали, посыпав черным молотым перцем. Отдельно подать зелень петрушки, кинзы, эстрагона. И еще, едят хинкали обычно руками, взяв за узелок.
o kuo jie skiriasi nuo mums iprastu?
kepem pagal Bea recepta - laaabai skanu
kepiau abu - keptuvėjė tai visai nesigavo, o va orkaitinis variantas - pasaka. šiandiena prisiminiau net vyrui skambinau paklausti kaip tas skanus reikalas vadinasi. kepsiu, draugus vaisinsiu.
kriziukas
2007 11 20, 10:11
o mano tai anyta kepa labai skaniai, ji to išmoko Osetijoje, fantastiški pyragai, tik juos daro su įvairiais įdarais - mėsa, bulvių koše ir raudonaisiais burokėliais, bet man skaniausias su sūriu, tik jie nededa olandiško, deda ožkos sūrį arba mocarelos, dieviįkas skonis  o tešla mielinė, super skanu....
smikes receptas  superinis, tuoj i drabuzius netilpsim, nes kepu ir kepu tik mes cesnako nevalgom, tai jo nededu, o ipjaustau desreliu
freimule
2008 03 28, 11:04
Oj koki gera recepta istraukei, Onora  tik kad as tos kinzos negaliu pernesti-mama vis pratino, bet niekaip ji man nelimpa... jau toks specifinis skonis. O pats receptukas bus copy-paste
QUOTE(smike @ 2004 06 26, 12:15) Na va, suradau savojo chaciapuri recepta, ir kaip tik rasau kol jis orkaiteje kepa! Taigi, jam reikes: Teslai: Idarui: 250 g varskes, 150 g ferm.surio, 150 g sviesto, 1 kiausinis, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, 1 valg. saukstas grietines, 0,5 arb. saukstelio cukraus, 2-3 smulkiai sukapoti gabaliukai 1 kiausinis, cesnako. 1,5 stiklines miltu. Varske sumaisyti su islydytu sviestu. ideti kepimo milteliu, cukru, ikulti kiausini, iberti miltus ir isminkyti tesla. Idarui: ferm.suri stambiai sutarkuoti, ikulti kiausini, ideti grietine ir cesnakus, viska gerai ismaisyti. Tesla padalinti i 2 dalis. Viena dalimi iskloti skardos dugna, krastus pakelti ir prispausti. Sudeti idara, uzdengti antra iskociota dalimi. Virsu subadyti sakute, aptepti isplaktu kiausiniu ir kepti 40-45 min. Skaniausia valgyti ka tik iskepta, nes pastovejes jis suslugsta ir buna nebe toks skanus!  Aciu uz recepta Si chaciapuri valge kokie 5-7 gruzinai(Tiksliai nebepamenu kiek gruzinu ji jau yra ragave  )Ir visi sake ,kad be galo skanu,ir kad as pralenkiu net gruzines .Sako ,kad galiu eiti ir mokinti gruzines ,kaip reikia skaniai issikepti
langana
2010 05 01, 19:40
Aciu smikei uz recepta ir dado uz tai, kad iskele temele i virsu. Siandien isbandziau, MB suzavetas  Man irgi buvo labai skanu. Kazi o jei idejus i idara siek tiek rukyto kumpelio? Niekas nebande?
per daug skoni permusa rukytas, virtas tiesiog gal geriau butu
QUOTE(dado @ 2010 05 01, 00:00) Aciu uz recepta Si chaciapuri valge kokie 5-7 gruzinai(Tiksliai nebepamenu kiek gruzinu ji jau yra ragave  )Ir visi sake ,kad be galo skanu,ir kad as pralenkiu net gruzines .Sako ,kad galiu eiti ir mokinti gruzines ,kaip reikia skaniai issikepti  o nurodyto teslos kiekio kokio dydzio skardai uztenka? turbut standartine kur prie orkaiciu buna didoka ir dar klausimas, ar tiesiat i skarda kepimo popieriu?
noriu zinoti
2010 05 04, 13:37
QUOTE(angi @ 2010 05 03, 16:08) o nurodyto teslos kiekio kokio dydzio skardai uztenka? turbut standartine kur prie orkaiciu buna didoka ir dar klausimas, ar tiesiat i skarda kepimo popieriu? Merginos, as irgi prisidedu prie angi klausimu. Nesu nei ragavusi, nei tuo labiau kepusi sio patiekalo, o ir nuotraukos nebuvo, tai neisivaizduoju kokio storio tas iskociotas teslos lakstas turetu buti. Pakonsultuokite kuri nors, kas kepe
QUOTE(angi @ 2010 05 03, 14:08) o nurodyto teslos kiekio kokio dydzio skardai uztenka? turbut standartine kur prie orkaiciu buna didoka ir dar klausimas, ar tiesiat i skarda kepimo popieriu? as pagal smikes recepta ir kepu ir daznai, tai galiu pasakyti, kad patarciau kocioti ant kepimo popieriaus jau, nes tesla minksta ir neelastinga, storis, tai apie 5 mm tikriausiai gaunasi. O del skardos, tai as galiu pasakyti, kad ta kur dabar is Rimi akcijos banguotais krastais, gal 28 cm ten, tai tos teslos i tokia tik tik. Siaip dazniausiai net ne formoj darau. Dedu blyna, idara, blyna ir palankstau krastus kaip kibinus. Is interneto platybiu:
noriu zinoti
2010 05 04, 17:29
QUOTE(Onora @ 2010 05 04, 17:06) as pagal smikes recepta ir kepu ir daznai, tai galiu pasakyti, kad patarciau kocioti ant kepimo popieriaus jau, nes tesla minksta ir neelastinga, storis, tai apie 5 mm tikriausiai gaunasi. O del skardos, tai as galiu pasakyti, kad ta kur dabar is Rimi akcijos banguotais krastais, gal 28 cm ten, tai tos teslos i tokia tik tik. Siaip dazniausiai net ne formoj darau. Dedu blyna, idara, blyna ir palankstau krastus kaip kibinus. Is interneto platybiu:  Onora, aciu tau labai uz issamu paaiskinima ir dar nuotrauka  Dabar viskas visiskai aisku  Einu bandyti...
QUOTE(Onora @ 2010 05 04, 16:06) as pagal smikes recepta ir kepu ir daznai, tai galiu pasakyti, kad patarciau kocioti ant kepimo popieriaus jau, nes tesla minksta ir neelastinga, storis, tai apie 5 mm tikriausiai gaunasi. O del skardos, tai as galiu pasakyti, kad ta kur dabar is Rimi akcijos banguotais krastais, gal 28 cm ten, tai tos teslos i tokia tik tik. Siaip dazniausiai net ne formoj darau. Dedu blyna, idara, blyna ir palankstau krastus kaip kibinus. Is interneto platybiu:  aciu uz paaiskinima, savaitgali bandysiu QUOTE(noriu zinoti @ 2010 05 04, 18:29) Onora, aciu tau labai uz issamu paaiskinima ir dar nuotrauka  Dabar viskas visiskai aisku  Einu bandyti... Tikiuosi bus ūpo pasidalinti ispudziais
noriu zinoti
2010 05 05, 15:32
QUOTE(angi @ 2010 05 04, 23:18) aciu uz paaiskinima, savaitgali bandysiu Tikiuosi bus ūpo pasidalinti ispudziais  Zinoma galiu pasidalinti, nes jau isbandziau. Labai lengvai gaminosi ir graziai iskepe  Itartinai atrode nemazas kiekis sviesto (palyginti su varskes kiekiu), bet pasirodo, kad viskas kaip priklauso. Tesla gaunasi gan minksta, bet pabarscius siek tiek miltu puikiai issikociojo. Kepe 40 min. Po pirmo kasnio pasirode, kad nieko cia ypatingo ir skanaus, bet paskui labai "uzkabina" ir nepajunti kaip lekstes turinys vis mazeja mazeja  Labai labai dera su sausu raudonu vynu (gal skanu ir su baltu, isbandysiu kita karta), nes siaip butu kiek per sausa (cia mano skoniui). Man labai patiko tiek tesla, tiek idaras. Tiesa, as tesla padalinau i dvi dalis, kad iseitu 2 mazesni blynai (lekstes dydzio), o ne vienas didelis. Ir virsaus kiausinio plakiniu netepiau. Tai tiek tu ispudziu. Kadangi vakar kepiau tik 1 porcija, tai puse teslos laukia saldytuve -siandien bandysiu kitoki idara  Sekmes jei bandysi
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 05 05, 17:32)
o kokioj temperaturoj kepat?
noriu zinoti
2010 05 05, 20:10
QUOTE(*acme* @ 2010 05 05, 18:24) o kokioj temperaturoj kepat?  Apie 180 laipsniu (su kaitinimu is virsaus ir apacios).
ReNcYtEa
2010 05 09, 13:15
Uch kaip čia "skaniai" man persiskaitė  Man kaip tik "naujų bandymų" periodas (pasitaikantis, kartą per kokius 5 metus  ),tai temikę traukiu į favorites ir gal kitą savaitgalį išbandysiu
QUOTE(angi @ 2010 05 03, 12:08) o nurodyto teslos kiekio kokio dydzio skardai uztenka? turbut standartine kur prie orkaiciu buna didoka ir dar klausimas, ar tiesiat i skarda kepimo popieriu? Nuejau ir pamatavau skarda  24 ant 31. Nededu jokiu kepimo popieriu  .Iskocioju keturkampi ir viskas.Tik as idara dedu :mozarelos ir fetos surius.Ir kiekis truputi gaunasi didesnis,bet skonio tai negadina Onora o tokiu as haciapuriu nemoku kepti,kiek isivaizduoju ,kad jie kepami is mielines teslos.Bet jie labai man skanus...
QUOTE(dado @ 2010 05 12, 15:06) Onora o tokiu as haciapuriu nemoku kepti,kiek isivaizduoju ,kad jie kepami is mielines teslos.Bet jie labai man skanus...  as pagal smikes recepta tokios formos kaip foto kepu
|
|