Prašyčiau pasidalinti info, kas tinka, patinka, gera ar bloga, su kuo susidūrėte, ką rekomenduotumėte, o ko patartumėte vengti.
Saulutės" mokykla - darželis, Trumpoji g. 1,
priešais ligoninę, šalia bažnyčios ir kapinių. Mano nuomone - kaimynai nekokie, darželis nenurodo savo strategijos, stipriųjų vietų. Voveraitės mokykla darželis, adresas - Aukštaičių g. 48, "pažangos siekianti etninės ekologinės krypties švietimo įstaiga". Nieko nesuprantu... Kuo tai pasireiškia? Linelio" specialioji mokykla - darželis, adresas - Ukmergės g. 35, dirbama su specialiųjų poreikių vaikais, turinčiais regėjimo negalią. ,,Rūtos mokykla-darželis, Alyvų 3, tikslas - puoselėti išraiškos ir kūrybinius gebėjimus. ,,Diemedžio mokykla-darželis, adresas Molainių g.6, Mokykla-darželis yra ugdymo įstaiga, teikianti ankstyvojo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo paslaugas, organizuojanti pradinių klasių mokinių mokymą ir papildomąjį ugdymą, teikianti specialiąją pedagoginę pagalbą specialiųjų ugdymo(si) poreikių vaikams. Mokyklos-darželio ikimokyklinio amžiaus vaikų grup÷s dirba pagal knygos komplekto V÷rin÷lio metai siūlomas temas. Komplektą V÷rin÷lio metai sudaro knygos: Ruduo, Žiema, Pavasaris. Tai savotiška chrestomatija, kurioje išd÷stytos temos ir id÷jos 1,5-6 metų vaikams. Aukl÷tojos turi teisę laisvai keisti, pertvarkyti, modeliuoti temas atsižvelgdamos į vaikų individualią patirtį ir galimybes, susiklosčiusią ugdymo situaciją, vietos bendruomen÷s kultūrines tradicijas, vaikų šeimų kultūrą. Temos d÷stomos savait÷mis. Kiekviena tema sukuria patirties kaupimo ir raiškos lauką, kuris atitinka vaikų interesus. Priešmokyklin÷je grup÷je vykstantį ugdymą reglamentuoja bendroji priešmokyklinio ugdymo ir ugdymosi programa. Priešmokyklinių grupių pedagogai remdamiesi bendrąja priešmokyklinio ugdymo programa paruošia kiekvienai grupei atskirai pritaikytas priešmokyklinio ugdymo programas, kuriose numatomos temos socialinei, sveikatos saugojimo, pažinimo, komunikavimo ir meninei kompetencijoms įgyti. Temos planuojamos savait÷mis. Tinkama įviariapus÷, įvairiaplan÷ temų sistema sudaro sąlygas tinkamai paruošti vaikus mokyklai. Pradinio ugdymo turinį reglamentuoja Bendrosios programos ir išsilavinimo standartai. Nuo antros klas÷s vykdomas ankstyvasis užsienio kalbos mokymas. Darželis Jūratė, Palangos g. 28, Darželis logopedinis, skirtas vaikams su kalbos ir komunikacijos sutrikimais. Lopšelis-darželis Ramunė, Žemaičių g. 18, Panevėžio sanatorinis lopšelis-darželis Pušynėlis, Alyvų g. 31a Lopšelis-darželis sanatorinis, skirtas rizikuojantiems susirgti tuberkulioze vaikams. Priimami vaikai medikų komisijos sprendimu. Ugdymo procesas organizuojamas taikant M.Montessori metodika Panevėžio lopšelis-darželis Vyturėlis, Žvaigždžių g. 24 Lopšelyje-darželyje yra baseinas. Panevėžio lopšelis-darželis Nykštukas, Sirupio g. 32, Ugdymas organizuojamas pagal R.Rimkienės ir V.Gražienės Ugdymo gaires. Veikia Vaikystės pedagogikos centras. Panevėžio lopšelis-darželis Kregždutė, D.Poškos g. 29, Lopšelyje-darželyje yra grupės alergiškiems vaikams. Sudaromos sąlygos vaikų papildomam muzikiniam ugdymui. Kažin kokiu būdu? Panevėžio lopšelis-darželis Riešutėlis, Parko g. 17 Yra specialiosios paskirties grupės vaikams, turintiems klausos sutrikimų. Panevėžio lopšelis-darželis Rugelis, Parko g. 49 Ugdymas organizuojamas taikant Valdorfo pedagogiką. Tai mano vaikystės darželis, idomu, kaip ten dabar? Panevėžio lopšelis-darželis Dobilas , J.Bielinio g. 16a, Lopšelyje darželyje yra savaitinės grupės Neradau savo vaikų darželio šiame sąrašėlyje Taigis, esu labai labai patenkinta lopšeliu - darželiu " Kastytis" , kuris įsikūręs Nemuno 5 , priešais buvusį " vajentorgą". Mano dukra lankė, dabar sūnus..Viskas puiku, geras maitinimas, nuostabios auklytės, daug užimtumo būrelių
Žibutės lopšelio - darželio irgi nėra sąraše. Bet jis niekuo ir neišsiskiria, eilinis vaikų darželis.
QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 03 20, 18:46) Panevėžio lopšelis-darželis Rugelis, Parko g. 49 Ugdymas organizuojamas taikant Valdorfo pedagogiką. Tai mano vaikystės darželis, idomu, kaip ten dabar? Neseniai pradėjau vesti savo 3 m. dukrytę į šį darželį. Nežinau, kaip kitose grupėse, bet ten , kur einame tai auklėtoja
Mes tai lankom "Žvaigždute"...šiaip , gaal kokiu atsiliepimu iš šono yra apie š draželį?cia taip plačiai buvo apie tuos kitus, o musu keletas nebuvo pamineta, galbut nera kažko išskirtino...
esu girdėjus, kad neblogas lopšelis yra Alyvų g., bet apsižiūrėjau, kad jų yra du, tai nžn kuris, taip pat neblogų atsiliepimų girdėjau apie Pušaloto g. esantį darželį.
Pradžioje išvardytą info pateikiau tą, kurį davė patys darželiai, jei nieko ypatingo nepasisakė, tai ir neminėjau. "Diemedžio" darželis m-kla labai gražiai moka save pateikti, bet nei kokios ugdymo sistemos ten nėra (nors teigia kitaip), nei labai vaikai nėra prižiūrėti. Per visą darželį yra kelios tikrai kūrybingos auklėtojos, bet nereiškia, kad tavo vaikas pas jas paklius. Direktorė - ypatinga kyšių mėgėja. Nors šiaip darželis tvarkingas, švarus. Na, dar dietinė sesutė, man atrodo, nelabai išmano vaikų mitybos poreikius, tad tenkina čia dirbančių suaugusių. Man asmeniškai svarbu, kad darželis būtų tolėliau nuo judrios gatvės, kad kieme žaliuotų bent keletas medžių, ir aišku, smėlio dėžėse būtų smėlio QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 03 24, 10:42) esu girdėjus, kad neblogas lopšelis yra Alyvų g., bet apsižiūrėjau, kad jų yra du, tai nžn kuris, taip pat neblogų atsiliepimų girdėjau apie Pušaloto g. esantį darželį. Pradžioje išvardytą info pateikiau tą, kurį davė patys darželiai, jei nieko ypatingo nepasisakė, tai ir neminėjau. Apie kokį darželį tu kalbi, jei apie Žibutę, tai ten eilinis darželis su baisia direktore. QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 03 24, 10:42) Man asmeniškai svarbu, kad darželis būtų tolėliau nuo judrios gatvės, kad kieme žaliuotų bent keletas medžių, ir aišku, smėlio dėžėse būtų smėlio o gal ka esi girdejusi apie Zvaigzdute Statybininku g.? man dar idomu kaip ten su vasariniais darzeliais?man tai baisu kad vel kazkur reiks trenkti ssu vaiku, vel visi nauji, aukletojos vaikai
Mergaites, gal uzduosiu kvaila klausima, bet gal zinote, ar galima vesti vaika i bet kuri darzeli, ta prasme, nuo rajono nepriklauso? Nes girdejau, kad mokyklos dabar skirstosi mokinius pagal rajonus, o kazin kaip darzeliai? Ir tikriausiai ne visuose darzeliuose yra lopselines grupes? Jei vaikas eis nuo pusantru kazkur metu, tai dar lopselinis gi skaitosi, ane?
QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 03 24, 10:42) esu girdėjus, kad neblogas lopšelis yra Alyvų g., bet apsižiūrėjau, kad jų yra du, tai nžn kuris, taip pat neblogų atsiliepimų girdėjau apie Pušaloto g. esantį darželį. Pradžioje išvardytą info pateikiau tą, kurį davė patys darželiai, jei nieko ypatingo nepasisakė, tai ir neminėjau. Tas, kur baisus iš išorės, ten darželis-mokykla, o tas, kur normalus-geras darželis. Šiaip jis skirtas vaikams, linkusiems sirgti tuberkulioze, bet ten vienetai tokių vaikų
Radau nepaminėtą dar vieną darželį,Pilėnuose"žilvytis".normalus darželis,du vaikai lankė.Man atrodo visas darbas priklauso nuo auklėtojos.Dukra turėjo nuostabią auklėtoją.Labai gerai paruošė mokyklai.
Gal turite atsiliepimų apie "Papartį" Dariaus ir Girėno gatvėje, prie "Plūkių"? Mano vyresnioji ten lankė,tai papuolė pas siaubingą auklėtoją ir perkėliau į "Aušros" darželį. Dabar į "Papartį" eina mažoji. Auklėtoja labai liuks, bet kita, ateinanti pavaduoti tinkama tik šlavėjos pareigoms
Mūsų darželis irgi vasarai užsidarys. Pernai dirbo "Žvaigždutė" Statybininkų g., o šiemet artimiausias bus "Riešutėlis", gana toli
mamos, o kodėl jūs nenueit pas vedėją pasišnekėt, jei auklėtoja neatlieka tiesioginių savo pareigų? Nebe tas laikas, kad kavutes gertų, mano manymu...
Alyvų g. sanatoriniam lopšeliui darželiui parašiau meilą, prašydama daugiau info, kaip ir reikia tikėtis, niekas nepasivargino atsakyti, toks jausmas, kad auklėtojos ten geros, o direktorė biški susipykus su technologijom. Kam tada darželiui e-paštas, jei juo nesinaudoja? QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 03 26, 17:39) mamos, o kodėl jūs nenueit pas vedėją pasišnekėt, jei auklėtoja neatlieka tiesioginių savo pareigų? Nebe tas laikas, kad kavutes gertų, mano manymu... Alyvų g. sanatoriniam lopšeliui darželiui parašiau meilą, prašydama daugiau info, kaip ir reikia tikėtis, niekas nepasivargino atsakyti, toks jausmas, kad auklėtojos ten geros, o direktorė biški susipykus su technologijom. Kam tada darželiui e-paštas, jei juo nesinaudoja? Jei direktorė panaši į Žibutės darželio direktorę, tai net nesivargintų tau atsakyti, ten el. paštas naudojamas tik dėl švietimo skyriaus.
VIP - vaiką galima vesti į bet kurį darželį, tik va - klausimas, ar į jį pateksi, štai vaikams, priskirtiems pagal rajoną taikoma pirmenybė. Aišku, pirmenybė taikoma ir tuomet, jei dir. nuneši kyšį
Iš tiesų, ne visuose darželiuose yra lopšelinės grupės, reikia teirautis, ir net jei tokios grupės nėra, gali būti, kad suformuos pagal poreikį. Lopšelis - vaikams iki 3 metų.
sveikos mamytės,
įdomu būtu išgirsti atsiliepimų apie lopšelius. savo mažyle galvoju pradėt vest nuo 1,5 metuku, tai bus rudeni. gal žinote ar yra mažiukų grupė "rugelyje"? kaži ar nepervėlai domėtis pradėjau
Gur - per vėlai
Mergaites, o gal kuri vedate vaikiuka i darzeli prie Katedros ar siaip gal zinote ar geras darzelis ir kaip auklytes? Nezinau kaip jis vadinasi
vaje, taip ir galvojau, kad per ilgai snaudžiu
labai pritariu, kuo leliukų mažiau, tuo geriau, bet iš anksto to nesužinosi.
Merginos kas ka galit pasakyt apie "Dienmedi" ir "Riesuteli"? labai skubiai reikia info
QUOTE(gur @ 2006 03 29, 14:27) sveikos mamytės, įdomu būtu išgirsti atsiliepimų apie lopšelius. savo mažyle galvoju pradėt vest nuo 1,5 metuku, tai bus rudeni. gal žinote ar yra mažiukų grupė "rugelyje"? kaži ar nepervėlai domėtis pradėjau na ne per velai manau, as savo pupa ja upora savaiciu vedu i lopselinuku grupe rugelyje tai viskas man ten saunu, ir auklytes geros labai, ir uzsiema su maziukais labai, vaikas eina jau noriai priprato greit... o prieme mus is karto nes i ji mazai vaiku eina, bijo visi to valdorfo, nors nera te ko bijoti
Juste - apie Diemedį aš galiu papasakot, nes man jis ant keimo buvo (dabar nebe
Yra ten lababai šaunių auklėtojų keletas, o visos kitos - šiaip sau. Tačiau, jei kas negerai ir nueisi su saldainių dėžute ar buteliu ko nors geresnio pas vedėją - rezultatų sulauksi Na, kai pasakysi kokios info reik - apie lopšelį ar darželį - parašysiu daugiau. Iš principo jis nėra blogas, tik, kad ir niekuo neišsiskiriantis. Ai, pernai susitvarkė kiemą, smėlio į smėlio dėžes atvežė, lauke vaikas nuorūkų neprisirankios ir į stiklus nesusipjaustys, švaru ir tvarkinga. Auklėtojoms kavutes gerti iš principo draudžiama, bet, aišku, visur pasitaiko, nepiktybiškai QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 04 09, 18:52) Juste - apie Diemedį aš galiu papasakot, nes man jis ant keimo buvo (dabar nebe Yra ten lababai šaunių auklėtojų keletas, o visos kitos - šiaip sau. Tačiau, jei kas negerai ir nueisi su saldainių dėžute ar buteliu ko nors geresnio pas vedėją - rezultatų sulauksi Na, kai pasakysi kokios info reik - apie lopšelį ar darželį - parašysiu daugiau. Iš principo jis nėra blogas, tik, kad ir niekuo neišsiskiriantis. Ai, pernai susitvarkė kiemą, smėlio į smėlio dėžes atvežė, lauke vaikas nuorūkų neprisirankios ir į stiklus nesusipjaustys, švaru ir tvarkinga. Auklėtojoms kavutes gerti iš principo draudžiama, bet, aišku, visur pasitaiko, nepiktybiškai Aciu labai uz info, apsisprendziau jau vesti i kita darezeli, buvau as ten nuejusi apsiziuret, nu nelabai man ten, ir ta direktore tokia idomi, o kas man nepatiko, tai kad sakau o cia lovas jiems duos kaip ir priklauso, tai ji kokias dar lovas, atseit ir taip vaiku daug neimsim nes ir musiskiu daug pasilieka, nu tipo kad visus guldys i tas lovas kiek dabar ju yra, o papildomai niekas nesiruosia duot, nu ka as zinau, idomi sistema...
Juste - na, aš ir sakau, kad Diemedžio vedėją tept reik, tada važiuosi
Boba be senio - stogas važiuoja...
Kad neturiu, ką parašyti, dukra lanko Žibutės darželį, o ten eilinis darželis su labai keista vedėja ir geromis dukros auklėtojomis.
Man dar idomu, kaip darželiai maitina vaikus: ar siūlo mišrainių su majonezu, keptų kotletų ir vištos (ypač dabar, kai taip bijom paukščių gripo). Pvz "Diemedis" tai patiekia net lopšelinukams
Mamytės, kurių zuikiai jau lanko darželius, pasisakykit, net, jei jums atrodo, kad neturit ką ypatingo parašyt, žinokit, mums, besirenkančioms, kiekviena detalė idomi
O mano dukra eina į "Vyturėlį", Žvaigždžių g. Tai ten tikrai labai didelis vaikų užimtumas: du kartus per savaitę vaikai eina į baseiną, kai buvo lopšelinukai - eidavo vieną kartą. Aš manau,kad baseinas labai užgrudino mano dukrytę, ji praktiškai neserga, o ir visa grupė tapo atsparesnė ligoms. O kitas geras dalykas, kad visiškai nebijo vandens ir moka plaukti
O as vedu i ''Zvaigzute'' sunus lanke ta darzeli,o dabar dukra as juo labai patinkinta
QUOTE(mamytexx @ 2006 04 29, 14:45) O as vedu i ''Zvaigzute'' sunus lanke ta darzeli,o dabar dukra as juo labai patinkinta
O gal kas turite atsiliepimų apie darželį šalia Raudonosios bažnyčios? (Panevėžyje). Ten dirba viena auklėtoja - Dalia K. Gal kokių atsiliepimų yra. Ji mano giminaitė. Žinau kaip ji dirba, kiek jėgų atiduoda, namuose pilnos spintos žaislų, žaidimų, siuvimų ir t.t.
QUOTE(Anafora @ 2006 04 30, 13:40) O gal kas turite atsiliepimų apie darželį šalia Raudonosios bažnyčios? (Panevėžyje). Ten dirba viena auklėtoja - Dalia K. Gal kokių atsiliepimų yra. Ji mano giminaitė. Žinau kaip ji dirba, kiek jėgų atiduoda, namuose pilnos spintos žaislų, žaidimų, siuvimų ir t.t. Į jį eina nemažai medikų vaikų, nes šalia ligoninė
Mano draugė jau 3 metus į Kąstytįveda savo sūnelį ir yra labai patenkinta.Nuolat giria vedėją (sako, kad puikus žmogus).Puikios auklėtojos, graži, švari aplinka, bendradarbiauja su tite ritetai žaislų netrūksta, dirba logopedai.Neseniai pažystamai daktarei parekomendavom šį darželį, tai labai džiaugiasi ir aš rudenį planuoju ten savo dukrą vesti, nors arčiau yra Dainavos gatvėj. Neblogas darželis, sesė abu vaikus ten leido, bet specialiai pas tokią auklėtoją Salomėją taikė - teko man pačiai su ja bendrauti - iš ties puiki auklėtoja, niekad veltui laiko neleidžia, vis kiekvienam žingsnyje vaikus moko visokių įdomybių, spektaklius, įvairias programas rengia, bet pakliūti pas ją sunku, nes reikia pataikyti, kai ji naują grupę pasiima.
QUOTE(Juste @ 2006 04 09, 19:16) Aciu labai uz info, apsisprendziau jau vesti i kita darezeli, buvau as ten nuejusi apsiziuret, nu nelabai man ten, ir ta direktore tokia idomi, o kas man nepatiko, tai kad sakau o cia lovas jiems duos kaip ir priklauso, tai ji kokias dar lovas, atseit ir taip vaiku daug neimsim nes ir musiskiu daug pasilieka, nu tipo kad visus guldys i tas lovas kiek dabar ju yra, o papildomai niekas nesiruosia duot, nu ka as zinau, idomi sistema... Juste, apie kuri tu cia darzeli sitaip QUOTE(indreja @ 2006 04 30, 17:32) Cia apie Diemedi, Molainiu g. jo del vasaros lankymo ieskojau, o del tu lovu, tai ten gal 14 yra, kiek ir vaiku, tai sakau o cia papildomai duos lovu vaikam kurie ateis, tipo, kas cia duos, nu zodziu kad juos talpins su visais, neisivaizduoju kaip.ir zaislu deficitas. nu nezinau man tebn is pirmo zvilgsnio nepatiko QUOTE(Juste @ 2006 04 30, 18:33) Cia apie Diemedi, Molainiu g. jo del vasaros lankymo ieskojau, o del tu lovu, tai ten gal 14 yra, kiek ir vaiku, tai sakau o cia papildomai duos lovu vaikam kurie ateis, tipo, kas cia duos, nu zodziu kad juos talpins su visais, neisivaizduoju kaip.ir zaislu deficitas. nu nezinau man tebn is pirmo zvilgsnio nepatiko Mes tai lankysime "Riešutėlį", bet kol kas nieko nežinau, kokia ten tvarka. Gal girdėjai ką nors? Nu, nesuprantu, kaip gali vaikams lovų neužtekti, tai kur jie miegos Pernai kai ėjau tartis į "Žvaigždutę" dėl vasarinio lankymo, vedėja labai maloniai prėmė, supažindino su grupės auklėtoja, nuramino, kad vietos visiems užteks. Gaila, kad palankyti taip ir neteko, nes smarkiai susirgome. QUOTE(indreja @ 2006 04 30, 21:14) Mes tai lankysime "Riešutėlį", bet kol kas nieko nežinau, kokia ten tvarka. Gal girdėjai ką nors? Nu, nesuprantu, kaip gali vaikams lovų neužtekti, tai kur jie miegos Pernai kai ėjau tartis į "Žvaigždutę" dėl vasarinio lankymo, vedėja labai maloniai prėmė, supažindino su grupės auklėtoja, nuramino, kad vietos visiems užteks. Gaila, kad palankyti taip ir neteko, nes smarkiai susirgome. mes tai dabar lankom Zvaigzdute, o vasara i Riesuteli taip pat eisim, ten labai gerai, todel ir dziugu, tik kad mums tolokai nuo Kniaudiskiu, nu bet ka padarysi, geriau nei tam Diemedi, nu ka geriau, net nepalyginsi
Juste, dėl žaislų mažiukams Diemedy, tu teisi, ten tik pernai grupės susiformavo, tai žaislų ne fontanai, va, darželinėse grupėse tai yra l gerų, lego kaladėlės, virtuvėlės mergaitėms, vežimukai, t.t.
Žaisliukus šis darželis perka iš papildomai (po 50ct) per dieną renkamų pinigų. Ir kas idomiausia, ne už visus surinktus, o už dalį jų, kur deda kitus - nžn, nors visus pagal įstatymą turėtų skirti būtent žaisliukams. Aš dar apsilankiau sanatoriniam daržely Pušynėlis. Vedėja pasirodė maloni. Vaikų jiems netrūksta, lopšelio grupėj susirenka visi 15 (daugiau negalima). Priima vaikus su gyd iš tuberkuliozės dispanserio siuntimu. Kas man patiko, kad darželis ilgai dirba. Kai mano darbo valandos sunkiai prognozuojamos, tai bent žinosiu, kad vaiką iki 19val tikrai palaikys, nors dirba jis dar ilgiau. QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 05 01, 19:21) Juste, dėl žaislų mažiukams Diemedy, tu teisi, ten tik pernai grupės susiformavo, tai žaislų ne fontanai, va, darželinėse grupėse tai yra l gerų, lego kaladėlės, virtuvėlės mergaitėms, vežimukai, t.t. Žaisliukus šis darželis perka iš papildomai (po 50ct) per dieną renkamų pinigų. Ir kas idomiausia, ne už visus surinktus, o už dalį jų, kur deda kitus - nžn, nors visus pagal įstatymą turėtų skirti būtent žaisliukams. Aš dar apsilankiau sanatoriniam daržely Pušynėlis. Vedėja pasirodė maloni. Vaikų jiems netrūksta, lopšelio grupėj susirenka visi 15 (daugiau negalima). Priima vaikus su gyd iš tuberkuliozės dispanserio siuntimu. Kas man patiko, kad darželis ilgai dirba. Kai mano darbo valandos sunkiai prognozuojamos, tai bent žinosiu, kad vaiką iki 19val tikrai palaikys, nors dirba jis dar ilgiau. nu su tais pinigeliais manau daro kazkokias afioras, is vis man kazkoks keistas tas darzelis, nezinau kaip teveliams kuriu vaikuciai ten lanko, bet as tai nenoreciau kad mano vaikas ten lankytu
Sveikutės. Maniškis į "Kąstyti" pradėjo eiti į lopšelio grupę. Na nežinau... savaitę paeidavo ir mėnesį sirgdavo. Ir taip visus metus. Jau ir į darželinukų grupę eina, auklėtojos pasikeitė... ir vėl tas pats. Nors kai namuose būnam tai viskas gerai. Ir lauke pradūdavom ilgiausiai, ir sušildavo, ir sušaldavo ir vistiek nesusirgdavo, o tik darželyje ir viskas... suserga. Čia visai neseniai tai rekordas buvo
O ten aulėtojos tai.... QUOTE(wavin @ 2006 05 09, 17:59) Sveikutės. Maniškis į "Kąstyti" pradėjo eiti į lopšelio grupę. Na nežinau... savaitę paeidavo ir mėnesį sirgdavo. Ir taip visus metus. Jau ir į darželinukų grupę eina, auklėtojos pasikeitė... ir vėl tas pats. Nors kai namuose būnam tai viskas gerai. Ir lauke pradūdavom ilgiausiai, ir sušildavo, ir sušaldavo ir vistiek nesusirgdavo, o tik darželyje ir viskas... suserga. Čia visai neseniai tai rekordas buvo O ten aulėtojos tai.... nu nieko sau....truksta zodziu...
Buvom su Faustu vakar nukūrę į ,,Pušynėlį". Vedėja maloni, bet vaikus priima tik nuo 1,5metų
Šiaip sakė vaikų pas juos amžinas perteklius, tad nžn ar mes ten pakliūsim, nes reikia pereiti komisiją Šiaip įspūdį paliko gerą-viską maloniai aiškina, sakė, kad pratina būti be pampersų vaikus. Dėl maisto. Sakė tai tas pats maistas, kas ir vyresniems, tik šeimininkės jį sutrina labiau.
Aš čia apie "pastebėtą"
Papildyta: Beje, po 50 ct ugdymo reikmėms mokame visi, tačiau jokių kriminalų čia nėra... Juk bet kada galima paklausti auklėtojų ar administracijos, kur nukeliaus tie pinigai. Ir tikrai nėra tokio įstatymo, kuris nurodo, ką už ugdymo pinigus reikia pirkti. O gal geriau nuvažiuoti su vaikais autobusu į mišką paiškylauti?Aš neprieštarauju tam, kad tik keli procentai jų tenka žaislams. Juk reikia ir popieriaus, ir visokių priemonių švenčių dekoracijoms, galų gale, auklėtojos kopijuoja įvairias užduotis vaikams, o kopijavimas taip pat ne pigus dalykas. Ateikite į grupes ir pamatysite, kokius puikius darbus vaikai stenduose eksponuoja.
Daiva, mes čia šnekėjom apie lopšelinukus. Tu man pasakyk, kas lopšelinuką ugdo labiau nei žaislai (o kas dar gali būt mažyliui ugdymo priemonė? Lipdymui ar piešimui skirtų priemonių nemačiau) ir kas juos Diemedy veža į mišką? Jų net į spektaklį neveda, ką ten apie mišką...
Dar labai vedėja atsirenka, šeima pasiturinti, ar "tik" vidutiniokai, atitinkamai ir bendrauja. Vieniems leidžiama viena, kitiems, kita. Puiku, kad tau ir tavo vaikams ten patinka, kitiems - nelabai... |