sedi restorane, valgai cia mama issitraukia kruti prie visu ir pradeda maitinti. Nei sis nei tas
Ka jus manote?
daznai matau parduotuvese arba restoranuose mamas maitinancias kudikius. Labai jau man nekaip atrodo. Ar cia as viena tokia?
sedi restorane, valgai cia mama issitraukia kruti prie visu ir pradeda maitinti. Nei sis nei tas Ka jus manote?
issireiskei taip, lyg ta mama butu issitraukus papa ir pamosikavusi visiems panoseje
as maitinu viesose vietose, krutines nedemonstruoju. yra specialus rubai zindyvems
vat uztai , kad jos tu rubu nedevi. Gal pas jus anoje pakranteje kitaip, pas mus dau hipiu tai kas ka nori tas ta daro. As restorane dirbau. Atsimenu atejo mamyte su leliuku. Isgere pora margaritu ir istraukus papa pradejo leliu maitinti. Sedejo ji gal valanda, visi ejo ir spoksojo. Tai jau cia tikrai nesveika.
tada jo
Aisku, kad reiketu diskretiskiau (ir gal siek tiek maziau issaukianciai) maitinti. Kita vertus, kiti suaugusieji ir patys kartais gan slykstokai valgo kokiam restorane
visi valgo ir vaikas valgo - kas cia keisto?
maitinu ,visur
o seip va buvom vasarinukai palangoj,tai maitinom visur ir pagrindinej gatvej ant suolelio,ir bare,ir pliaze,man grazu maya,pamatysi,kaip turesi
Aš tai dar tik du menesiukus maitinu, bet nu nejauku man būtų... Vienintelė vieša vieta kur maitinau, tai pas gydytoją, bet buvom vienos kabinete ir dar automobilyje kur nuošaliau... Gal vėliau kitaip galvosiu... Nors aš niekada nieko blogo nemaniau apie maitinimą viešai
Man irgi teko ir parkelyje, ir laukiant pas gydytoja maitint. Jokio diskomforto nejutau. Juk kad maitinant ten nieko ir nesimato, juk nenusirengi bliuzeles
Va pas gydytoja laukiant tai klinikos adminidtratore pasiule i savo ofisa uzeit, sako gal bus patogiau. Nors man ir laukiamajam buvo patogu, bet nuejau
BUvo vienoje temoje nukrypimas apie tai, tai uzsitraukiau kai kieno nemalone
Mes gyvenam aktyviai, ne namisedos, maitinau abu vaikus viesose vietose laaabai daznai- parkuose, restoranuose, masinoje, lektuvuose, autobuse ir t.t. BET! Kaip ir Taure, turejau tam skirtus drabuzius. Esu isitikinus, kad niekam nesukeliau jokiu nemaloniu jausmu, nes dazniausiai zmones ... nesuprasdavo, jog maitinu. Tiesiog vaikutis snaudzia isikniaubes. O jei ir suprasdavo, jog maitinu, tai krutines visai nesimatydavo. Niekada nemaitinau prie to paties stalo. VIsur surasdavau atokesne ir ramesne vieta- ir del vaiko ramybes, ir del pagarbos kitiems zmonems, kuriems tai nera iprasta. Taigi, mano patyrimas- tikrai vaiko maitinimas nera suvarzymas mamai- puikiai galima pamaitinti ir viesose vietose. Bet tik specialiai tam pasiruosus (drabuziai, toje aplinkoje isrinkta optimaliausia vieta). Man siurpa kelia vaizdas, kai mama atsmaukia i virsu kokia maike, kurioje vos isitenka, pakeliai ar nuleidzia eiline, ne spec. maitinancios mamoms skirta liemenele, tada istraukia tokia susmaukta kruti (ne pacios geriausios kondicijos Sorry, visos mes maitinancios. Tik vienos kulturingos, kitos- apsileideles.
O man graziai atrodo.
norge, na tu čia taip aprašiai,jog net pačiai pasidarė nejauku : negi aš taip atrodau?
Nenoriu su tavim pyktis,bet maitinimo krūtimi etiketinių normų dar niekas nesurašė,todėl... Juk prieš kokį dešimt metų naujagimiai parduotuvėse buvo negirdėtas dalykas,o dar su vežimu ten važiuoti Taigi, aš čia prie to,jog ateis laikas ir mes tapsime pakantesni ir gal vaiko poreikiai bus svarbiau už tai kaip atrodo mamos krūtinė. Beja man pačiai labai nepatinka tos liemenėlės maitinančiom. Ankščiau dėvėjau,bet kai krūtinė didesnė,labai neprilaiko
Amzina studente- galima ir is turimu drabuziu sukurti tinkama maitinimui ruba. Viena is mano aprangu buvo- plona labai elastinga trikotazine maikute be rankoviu, tokia trumpa, iki bambos
Kitas varijantas- salis. Kai kas forume mane puole, atseit, vat, ponecka, su saliais maitina, nekiekvienai tai prieinama
Nu ir man jos nepatinka, pirma -per didelės, nes pirkau nėščia (o dabar sveriu kiek prieš nėštumą), antra neprilaiko... Bet nežinau ar su lankeliais gerai maitinant, ar nedings pienas
INKOGNITO pienas nedingo,nors nešioju su lankeliais,dar įsigudrinu įklotus įsidėti,nes kai kada prateka maitinanat. Turiu čiki Triumfo liemenėlę,ji su pakietinimu apačioja,labai gerai prilaiko ir krūtinės viršuje nedaug dengiantys nėriniai. Juos lengva atsmaukti ir duoti papuką.Vienas nepatogumas,jeigu krūtys neišvalgytos tai pasilenkus žemyn gali iškristi
Beja, Norgės mintis apie skarelę labai gera.
Ne visoms gi dievulis dave grazias krutis
Mamulia, liemeneliu maitinancioms buna ir turguj (chate merginos apie kainas kalbejo) uz kelis litus-esme, kad atsidaro plotelis kruties, tik spenelio vietoje. Tikrai kiekvienai iperkamos.
O del negrazumo kruties... VIsos mes turim trukumu. Ir mokam juos maskuoti gi- dazom, garbanojam plaukus, pesiojam antakius, tamsinam blakstienas, nesiojam optiskai liekninancius ar pilninancius drabuzius, bliuskutes iskirpte derinam prie kaklo ilgio, kojas ilginam aukstakuolniais, apie dekoratyvine kosmetika is vis tyliu... As apie tai, kad maitinanti motina juk yra ir... moteris O krutines (tobulos ar ne) demonstravimas maitinant man bet kokiu atveju nepriimtinas. Tiesiog kartais be nejaukumo jausmo tenka patirti ir
Ir vel tas pats per ta pati... Jeigu ka - tai as prie tu "apsileideliu", kurios maitina visur Kur lankaisi, kad matai tik tokias apsileidusias moteriskaites???
Nu tada ir aš savo Triumfus nešiosiu, tik reikės pasieškoti naujos, nes mėgau pakietintas visu kaušeliu, o jo neina patraukti į apačią
O kur tų sec. rūbų gauti????
O skaromis arba šaliais irgi naudojuosi
Aš tai jų niekur nemačiau, tik kažkur mačiau kaip pačiai iš paprastos maikutės pasidaryti specialią maitinimui, bet ot galva, neprisimenu
Aš tai dar vis kompleksuoju maitinti viešose vietose
Jauciuosi dabar kalta, kad pradejau cia taip. Dar vienas atvejis. Mes buvome sveciuose pas draugus. Viena is draugo giminaiciu turejo keliu menesiu kudiki. Ji pradejo verkti, tai moterele be kompleksu ,prie visu sedinciu prie stalo, isitrauke kruti ir pradejo maitinti. Ir cia tik keli atvejai, o tokiu yra daug
Maya, ne pirma karta sis gincas vyksta
Kas mane labiausiai stebina siame gince, tai nekuriu maitinanciu agresyvumas. Juk lyg ir sutariam, kad maitinti viesose vietose galima ir skatintina, bet tik gerbiant aplinkinius. Lyg ir oponentes pasako, kad stengiasi nesidemonstruoti, neversti kitu pasijusti nepatogiai. Atrodo- paspaudziam viena kitai rankas, ir draugiskai issiskiriam- juk bendramintes, juk sutariam del esminiu dalyku! Bet vios vien nekuriu maitinanciu atsakymuose tiek pykcio, tiek nepakantumo... Lyg jos issizeide ne del saves, bet del kokios nevekslos, kuri viesose vietose elgiasi izuliai. Kazkaip neitikina tokia pozicija... Dar man keistas toks dalykas: kai moterys isimyli, kai ruosiasi teketi uz savo isrinktojo- jos stengiasi buti grazios, patrauklios, mielos. Jos perka Victoria Secret del dailiu neriniu ir krutine formuojanciu "paslapciu", madingus drabuzius, jos darosi makijazus, subtiliai atsiprase draugu bega prie veidrodzio nosyte papudruoti, jos svajoja apie savo isrinktaji diena-nakti, ir jaucia, jog visas pasaulis jas myli... Tada jos isteka. Veliau gimsta vaikas. Ir nekurioms- "stop masina". Velniop rupinimasis savimi, sporta, dietas, estetiska apranga, velniop viska, vaiko ir jos pacios fiziologija tampa pirmoje vietoje. O pasaulis tampa priesu, kuri reikia "dubasint", kai jis nepritaria ju elgesiui. Taip, sutinku, nosytei pudruoti laiko nelieka. Bet elementari pagarba SAU ir KITIEMS, net ir SAVO VYRUI turi gi islikti... Tuo maitinanti moteris ir skiriasi nuo pieningos karves. (prasyciau atkreipti demesi i zodeli "skiriasi", kurios pasipiktino siuo (ne)palyginimu Megstu paskaitineti vestuviu skyreli As uz maitinima viesose vietose. Ir uz Moteri- Motina.
i klausima ar maitinat vieshose vietose - taip maitinu... kur tik neteko - ir parduotuvej, ir kavinej, ir parke, ir svechiuose... bet kur, kur atsiranda reikalas. ar vieshai demonstruoju papus - zhinoma ne. kad vaikas pavalgytu, nebutina gi nusirengt
neturiu jokiu spec. drabuzhiu ir neplanuoju ju tureti. neneshioju ir spec. liemeneliu maitinanchioms, nes man jos nepatogios. neturiu skaru, nes mano drabuzhiu stilius sportinis... bet vis tiek - net ir su prigludusia palaidine ir megztuku galima diskretishkai pamaitinti mano vyras ir draugai tame, kad bendraudama su jais maitinu kudiki, irgi nemato jokios problemos. pacankes pilgatvy vasara vaikshto nuogesniais papais ir uzhpakaliais, bet ju apsirengimas niekam akies nerezhia. rukantieji vieshose vietose tikrai rodo didesne nepagarba aplinkiniams, negu maitinanti motina. apskritai, man vilniuje neteko matyti "negrazhiai" ir "nepagarbiai" maitinanchios moters. kai maitinau pirmagimi, kuris gimes pavasari, vienintele priezhastis, del kurios jo nemaitinau parke - kad vesia diena manes neperpustu, o ne kad kazhkam nepatiks, kaip atrodau.
Top 5 statistikoje tema akis bado tai parašysiu pora minčių. Aš žinau, kad kiekvienai mamai JOS vaikas yra -iausias ir ji pagatava atsigult po tanku, kad tik jos vaikas jaustusi konfortiškai. Kitiems gi - tai yra SVETIMO vaiko fiziologinių poreikių tenkinimas. Todėl aš manau, kad fiziologinius poreikius reikia tenkinti ten kur jiems ir vieta arba bent jau nesiafišuot. Juk kai reikalas prispiria juk nedarom kur papuola, o ieškom tos įstaigos kuri tam reikalui skirta. Žinau, kad dabartinės mamos nori jaustis konfortiškai, bet kojos nenutrūks pasiieškant nuošalesnės vietos ir rankos nenutrūks buteliuką kokios arbatytės įsidedant. Ir nereikia aiškinti, kad tai neįmanoma, augo du vaikai ir žmona savo papų nerodė - jos niekas ir už didžiausius pinigus nebūtų įkalbėjęs savo grožybes demonstruot. Amerikos nėra ko imti už pavyzdį: tai visokių kultūrų, tautų ir papročių vinegretas, ir tie - perimtieji - papročiai ne visuomet patys tinkamiausi. O dabar galit svaidyt akmenis
Nu, man paciai viesoj vietoj kazkaip nepatogu... Bet i kitas grazu paziuret, aisku jei nepersistengia besiafisuodamos
Man idomu, kaip jus issiverciat be spec. liemeneles? Sutinku, ji ir negrazi, ir neprilaiko, bet nu niekaip man neisietu "issitraukt ir vel atgal sugrust" didziulia pieninga kruti i liemenele be atsegimo, ir juolab viesoj vietoj. Arba cia jau spec igudziai tam reikalingi
As vienakart jau maitinau viesoj vietoj- tiesiog nulindau i kampa, nusisukau nuo publikos, uzdengiau papa ir ramiai pazindziau. Tik, bliamba, labai jau didele mano krutine, todel neiseina virtuoziskai iskart pridengt papo, reik kazkaip nusisukt/pasislept, nes tikrai labai didelis kol nepridengi lenda Jei bunu netoli masinos, begu i ja pamaitint. KArta vaziavau vyro pasiimt is oro uosto, nebuvo kur masinos statyt, tai sustojau ten kur taxi parkuojasi ir laukdama vyro maitinau vaika. Taxistai tik akis issprogdino, bet nedriso varyt maitinancios vairuotojos O siaip dar idomu pasidare kaip jus parduotuveje maitinat? Tai yra- atsistojat eileje prie desru ir issitraukiat papa?
Nu, o kokia vieta valgymui yra skirta? Kur pats valgai - persirengimo kabinoj? Tualete? Uz krumo? Vaikas juk VALGO, o ne koki kita fiziologini poreiki tenkina. O arbatele is buteliuko yra per gumos gabala, kurio savo vaikui neduociau, aciu.
kaip tik siandien maitinau savo panele bibliotekos kavinukeje
tau noreciau pasiulyti, nusipirkti "buterbroda", nueiti i viesa tulika, prisitiesti popieriaus ant klozeto, kad kelnes neissish.... ir patenkinti savo fiziologinius poreikius. po to pasnekesim
Nu mielos mamos Jus idomios. Tokia cia diskusija uzvire... O is ikro, tai Lietuvoj dar nera to neestetinio zindymo. Bent jau as kiek susiduriau, tai musu mamos yra labai kuklios.
As cia neseniai is savo vyro susilaukiau pastabeliu. Atseit nenoriu, kad maitintum prie mano draugu ir t.t. Atseit ner cia ko, kad mano papuka kas pamatytu
as labai daznai matau, kai moterys maitina krutimi, bet paklode ar adijaliuku prisidenge, visiem patogu..
as anskciau prisidengdavau, bet dabar tai neimanoma, nes mano mergina atsiseda ir atsigula bevalgydama n kartu
Buvo man syki "CP" situacija Akropolio Maximoj. Tai gerai, kad ten prie drabuziu yra persirengimo kabinos. Uzsidariau joje ir pamaitinau be problemu. Ten nera kedutes, bet maitindama viesose vietose issiugdziau akrobatiniu sugebejimu Kita karta vaikinas prisidirbo i pampersa, tai irgi ta kabina atsiminiau- ivairavau i ja su visu vezimeliu. Buvo ankstoka, bet tiek to- pakentejom ta nepatoguma. Juk nesustosi maisto skyriuje ir nepradesi keisti prikakotu pampersu O jei nebutu tu kabinu- eiciau i masina. Dar situacija. Mes turim viena foto, daryta ligoninje, vos vos gimus sunui. Ji uzdejo man ant krutines, jis ieskojo pienuko
Kazkaip man Norges postai apie zindancias vieshoje vietoje skamba taip tarytum Norge gedintusi savo kuno.
As jei buciau mama, nei as i kokias kabinas begiociau, nei kokiu "akrobatiniu" triuku mokyciausi. Manau, kad maitinti kudyki bet kur nera gedingas dalykas net jei ir krutine pasimato. Man grazu maitinanti motina. Bandau suprasti Norges pozicija - "pridengti savo kuna nuo svetimu", nerodyti savo nuotraukos svetimiems, kur vaikutis iesko jos krutines- tuomi, kad dar LT visuomeneje nuo sovietmecio laiku islikes gajus mastymas - tai per daug intymu ir musu visuomenej nepadoru. Bet kiek dailininkai nuo amziu amziu kure paveiklus apie maitinancia madona, kurios jos krutys praktiskai buvo ypatingai pabreziamos, kaip meiles vaikui ir silumos simbolis. Ir visi mes grozimes tais kuriniais pradedat (renesansu)Boticceli baigiant postmodernizmu. Nematau del ko cia komplexuoti, jei pasalinai mato dali nepridengtos kruties maitnant kudiki. Juk cia ne flirto ar sexo sumetimais ji naudojama...
Na as tai irgi savojo nemaitinsiu kur papuole. Jeigu jau ne namie, tai koki nuosalesni kampeli visada imanoma susirasti. O ir namie jei sveciu yra, tai galima ir i kita kambari nueiti arba tiems sveciams pasakyt, kad i kita kambari eitu, kol pamaitinsiu.
Turiu drauge, kuri ka tik nustojo vaika pati maitinti, tai ji nesigedindavo ir maitindavo visur: traukinyje, metro, parduotuvese. Tiesiog ten, kur sedi ar stovi. Jei as budavau kartu su ja, tai man kazkaip nepatogu budavo, kai ji taip darydavo, o ir kiti zmones aplinkui, akis nudelbdavo...
Gedinuos?
O jei nesigedinciau, tai marsiruociau gatvemis nuogomis krutimis, ar is vis- Ievos kostiumu? Labai jau paprasta Savo kuna myliu Maitinanati moteris yra ne tik pieno fabrikelis, bet ir zmona, moteris, dukra, kazkieno kolega ir t.t. Aisku, nerekausiu nei gatvej, nei restorane ant kokios issaukianciai besielgiancios mamytes. Tikrai nutylesiu. Nebent kokia neestetiska scena iskeltu pries mano vaiku akis- tada nuo pastabos vargu ar susilaikyciau. Bet siaip- kuo daugiau tokiu nevaleiku musu gatvese ar restoranuose, tuo daugiau tasku savo vyru ar draugu akyse gaunam mes- mamos, kurios neuzmirsta, jog kartu, kiekviena musu gyvenimo akimirka yra ir moterys.
butu pikta jei nebutu juokinga
idomu ka darysi, jei kudikis traukinyje klykti prades man buvo taip nutike, Gretai menesis tebuvo, pradejo rekti traukinyje
Cia, matai, pasirikimo klausimas
nea norge, ne as i ji lygiuojuos,man tik susidare ispudis,kad jusu toxs poziuris i tai,turbut klystu
Na ir aistros cia verda
Nors as pati maitinau tik pora menesiu ir neteko atsidurti tokioj situacijoj,bet jei butu reikeje,tai tikrai buciau pamaitinus savo maziu viesoj vietoj
va, ir vel tas pac palyginimas... kodel vis lyginat kudikio zhindyma su, aciprashant, tushtinimusi... kodel suaugusiems maitintis vieshoj vietoj ne kiek negeda? ar ishalke aciprashot svechiu ir begat uzhkasti i kita kambari, i atokesni kampeli? o kodel kudikis negaletu pavalgyti draugijoj?
o buteliuka mishinuko vaikui paduoti tai jau visishkai ir negeda? nors visos zhinom, kiek kartu sveikiau ir naudingiau maitininti motinos pienu? na, nesuprantu. pritariu, kad nuogom krutim shvaistytis ne ypach grazhu, bet juk to ir nedarom...
Taure, tai aisku, kai tkia situacija, tai tieisog pasirenki pati geriausia imanoma varijanta. Jei jau tas varijantas toks, kaip tavo aprasytas- tai ir maitini...
skaiciau sia tema ir klausiau vyro ar jis nekompleksuoja del mano maitinimo, tai jis meduzos zodziais atsake maitina moterys juk ne todel, kad "papukus" (nukarusius, sudziuvusius ir pan. (kaip kazkas issireiske mano vaikui, jeigu neduosi valgyti, tai reks ir daug baisiau aplinkiniai galvos, negu kruti matydami p.s. ir nepasakokite pasaku
Na jeigu jau tikrai reikes, tai nueisiu i kokia tustesne vieta, kur zmoniu maziau ir tai padarysiu. Kaip jau minejau, norint visada imanoma nuosalesne vieta susirast, o ir tokiu atveju gal jau ne taip ir daznai buna.
Pala pala.
Issiaiskinkim pora esminiu dalyku. 1. Ar is musu bent viena priestarauja, jog vaikai butu maitinami viesoje vietoje, pasirenkant ramiausia imanoma vieta bei imanomai atsiribojant nuo pasaliniu akiu? 2. Ar yra bent viena salininke to, jog maitinanti motina gali sau leisti ignoruoti aplinkinius, maitinti izuliai demonstruodama savo krutine. Dabar as nematau- apie ka gincas? Man rodos, kad mes visos apie ta pati. Visos bendramintes, tik kazkaip nesusisnekam.
Tai jau tikrai... Teisybe...
leiskit ir man savo nuomone issakyti
As savo angeleli ne karta esu maitinusi viesose vietose, ar per seimos suejimus ,ir niekad nepastebejau neigiamos reakcijos Pas mus buvo atvaziavusi mano broliene, kuri irgi mazuteli augina, tai kai norejo maitint visus gimines is kambario isvyt bande, tipo geda jai, Tai visi vienu balsu tvirtino, kad labai grazu i maitinancia mama ziuret, nera cia ko gedytis |