Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gudrūna
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Snikers
keistokas vardas, knygoje radau mirksiukas.gif
kregždutė
Keistas, gal koks vokiškas? g.gif Labai pretenzingas unsure.gif
muminukas
vienos poetų poros dukra tokiu vardu pavadinta smile.gif
*Liepa18*
http://www.tevu-darzelis.lt/vaiku-vardai/gudruna/

2000 m. registruota viena mergaitė tokiu vardu...
Ūla
Bet kažkuo žavi...
Giuste
Man ir atrodo, kad pagal vardo tarima, tai panasus i vokiska , o gal i norvegiska varda? Idomus mirksiukas.gif
Ruby Tuesday
Maciau sita varda vienoje is temu apie neiprastus vardus ir tada pagalvojau, kad grazus, bet Gudrune butu grazesnis smile.gif
l'eau
yra vokiškas vardas gudrun, vokiškos kilmės, reiškiantis 'žinanti mūšio paslaptis'. juokinga kad lietuviai bando sukurti lietuvišką kilmę vertalui, čia kaip vardą klaidas (clyde) kildino iš žodžio 'klaida' biggrin.gif man asmeniškas lietuviukei negražus būtų rolleyes.gif
giedruole
Yra filmas kažkoks pro senovę, ten buvo princesė Gudrum, o gal Gudrun, tikrai ten apie labai senus laikus...
Bet žodžio Gudrūna šaknis- grynai lietuviška, nuo būdvardžio "gudrus, gudri" g.gif
GiedrėM
Man gražu. Ir Gudrė gražu būtų. Pvz. yra vardas Judrė, ar ne Šapranausko dukra g.gif
l'eau
QUOTE(giedruole @ 2011 10 26, 12:19)
Yra filmas kažkoks pro senovę, ten buvo princesė Gudrum, o gal Gudrun, tikrai ten apie labai senus laikus...
Bet žodžio Gudrūna šaknis- grynai lietuviška, nuo būdvardžio "gudrus, gudri"  g.gif
*

taip taip, o klaidas nuo žodžio klaida biggrin.gif konkrečiai šio vardo šaknis gud reiškia dievą/kovą rolleyes.gif run - išmintį smile.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(l'eau @ 2011 10 26, 18:57)
taip taip, o klaidas nuo žodžio klaida biggrin.gif konkrečiai šio vardo šaknis gud reiškia dievą/kovą rolleyes.gif run - išmintį smile.gif
*

Skandinaviskas vardas, reiskiantis "Dievo paslaptis".

Beje, mano sunelio vardas gali buti kildinamas ir is persu, ir is germanu. Tai gal ir Gudruna gali buti kildinama is keliu kalbu?
Snikers
na, jeigu Žiedūna yra nuo "žiedas", tai Gudrūna- galėtų būti nuo "gudrus", čia kaip pažiūrėsi..
Milda_Milda
Perskaiciau Gertrūda,o cia vos liezuvio nesusilauziau. bigsmile.gif
Karikima
Jei mergaite uzaugs neypatingai gudri, tai vardas igaus pasaipos forma. Gal geriau nereikia..
tiesiog Sun
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 10 25, 23:12)
Maciau sita varda vienoje is temu apie neiprastus vardus ir tada pagalvojau, kad grazus, bet Gudrune butu grazesnis smile.gif
*

Man Gudrune irgi graziau skamba rolleyes.gif
Šaltukas
O Gudrė- dar gražiau.
Edysia
Man negražiai šis vardas skamba blush2.gif
Geriuke
Tiesa sakant man baisus doh.gif
kristy2009
Man negrazus blush2.gif
*ruta*
Keistai skamba, savo mergaitei tikrai tokio neduociau, nesvarbu ka reikstu doh.gif
samadeva
Man grazus labai Gudrūnė wub.gif
nutė
Man gražus thumbup.gif Ir būtent Gudrūna. Toks ... švaresnis bigsmile.gif
ciuke
Ne
ZINIUONE
Nesamone unsure.gif
Vilione
QUOTE(nutė @ 2011 12 08, 07:12)
Man gražus  thumbup.gif Ir būtent Gudrūna. Toks ... švaresnis  bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif neiprasta, bet man grazu smile.gif
ESLAUDA
Nepatinka
Adler
nea.. prisiminiau filma Gudrutis smile.gif
aiskauda
Vardo reikšmė:
Vedinys iš vardo Gudrė. Iš lietuvių gudrė (gudrumas)

Nu nepatinka. O Gudrė tai labai jau šuniškai skamba.... schmoll.gif
biti atskrend
Idomus toks smile.gif Man savotiskai patinka ax.gif
tigrin
Nepatinka.
Ašaka
QUOTE(aiskauda @ 2012 01 07, 20:36)
Vardo reikšmė:
Vedinys iš vardo Gudrė. Iš lietuvių gudrė (gudrumas)
*

Nepriimkit visko, kas rašoma interente, už grįną pinigą...
ikkuna
Nepatinka.
Tiūtė
Nepatinka. smile.gif
*Lyra*
schmoll.gif schmoll.gif negražus
Auskarija
QUOTE(ZINIUONE @ 2011 12 18, 02:32)
Nesamone  unsure.gif
*

Taikliai pasakyta.. smile.gif
medi
Kaip man patinka sitas skyrelis, visada tiek prisijuokiu lotuliukas.gif is kur tiek fantazijos - tokiu "vardu"prigalvot?? biggrin.gif
nu sorry, bet tikrai nekaip skamba - pagalvokit kaip ta mergaite mokykloj jausis su tokiu "vardu"?po to kai uzaugs, gaus darba - o jei nelabai "gudri" bus, tai zinot jau ir negyvenimas zmogui nuo visu pasaipu...
Dzenete
ka?
Iš kokių šaltinių šita vardas paimtas?
kaleva
QUOTE(ZINIUONE @ 2011 12 18, 01:32)
Nesamone  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif
Ašaka
QUOTE(Dzenete @ 2012 02 11, 18:19)
ka?
Iš kokių šaltinių šita vardas paimtas?
*

Prašom:
http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Gudrun
http://en.wikipedia.org/wiki/Gu%C3%B0r%C3%BAn
Negi taip sunku pagooglinti?
aiskauda
QUOTE(Ašaka @ 2012 02 14, 12:37)

Kažin kas rašė-" Nepriimkit visko, kas rašoma interente, už grįną pinigą..." Nepameni? O dabar jau siūlai tikėti... doh.gif
Ašaka
QUOTE(aiskauda @ 2012 02 14, 18:00)
Kažin kas rašė-" Nepriimkit visko, kas rašoma interente, už grįną pinigą..." Nepameni? O dabar jau siūlai  tikėti...  doh.gif
*

Pagavot lotuliukas.gif Bet šiaip jau tai tikrai toks skandinaviškas vardas egzistuoja, tai - epinės herojės vardas, tam net "googlės' nereikia. Kitas klausimas, ir labai didelis, ar egzistuoja toks lietuviškas vardas "Gudrė", "Gudrūna". Čia jau internetu tikrai nepasitikėčiau, ieškočiau K. Kuzavinio ir B. Savukyno "Lietuvių vardų kilmės žodyne", ale kad neturiu. Gal kas iš SM čia galėtų pagelbėti?
muminukas
QUOTE(Ašaka @ 2012 02 14, 20:39)
Pagavot lotuliukas.gif  Bet šiaip jau tai tikrai toks skandinaviškas vardas egzistuoja, tai - epinės herojės vardas, tam net "googlės' nereikia. Kitas klausimas, ir labai didelis, ar egzistuoja toks lietuviškas vardas "Gudrė", "Gudrūna". Čia jau internetu tikrai nepasitikėčiau, ieškočiau K. Kuzavinio ir B. Savukyno "Lietuvių vardų kilmės žodyne", ale kad neturiu. Gal kas iš SM čia galėtų pagelbėti?
*

turiu kelis leidimus, vienas jų su K. Kuzavinio autografu.
Gudrė yra naujasis lietuviškas vardas.galūnės vedinys iš gudri.
aroonele
Pažįstu realų asmenį tokiu vardu, beje moteriai ~50metų
Geriuke
Nesupykit,bet man sis vardas nesamoningas schmoll.gif
Loveco
man tada geriau Vėdrūnė, Gertrūda, Irūnė ar dar kažkaip smile.gif
Chouchou
Puikus vardas, nerėžiantis ausies. Tinka ir jaunai merginai ir mažai mergaitei ir išmintingai moteria. thumbup.gif
Tiūtė
Įsivaizduoju kaip vaikai šaipysis iš tokio vardo...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.