O gal jusu jau moka ne tik suskaiciuoti iki 10, bet ir pasakyti daiktu skaiciu? Ir kaip moket?
Maniskis kol kas tiksliai zino, kur yra du daiktai (batukai, rankytes ir pan). O kitus skaicius painioja. Nors bando is eiles skaiciuoti savo pirstukus - kartais pataiko, o kartais sumala kazkoki skaiciu kratini ir tiek
O gal jusu jau moka ne tik suskaiciuoti iki 10, bet ir pasakyti daiktu skaiciu? Ir kaip moket?
Mano sūneliui 2 metai ir 4 mėn., bet apie skaičiavimą nėra jokių kalbų. Žino du, šeši, bet tai kažkokie kratiniai. Ar ne per anksti jiems pradėti skaičiuoti? ne bent puikiai jau kalba. Juk ateis laikas ir išmoks. Ne visi vaikai vienu metu.
Maniškiui 2 metai ir 6 mėnesiai, bet labai gerai skaičiuoti nemoka. Išvardinti skaičius gali iki dešimt, abėcėlę pasako, bet realiai skaičiuoti nelabai išeina. Žino kad yra du, trys. Tik maišo galūnes. Pvz. važiuoji du mašinos, eina du tetos, dvi katinai.
darzelio aukletoja sake,kad nuo 3m. vaikai turi moketi skaiciuoti iki 5 ir suprasti kur kiek daiktu yra.Mano dukra iki 10 jau seniai skaicioja, o suprasti kur keturi obuoliai, trys zmones ir t.t pradejo gal nuo 3,4m.
Nesvarbu, kad jūsų žinutė neutralaus turinio, ji vis vien kažką įžeidė.
Atsiprašau, jeigu ką nors įžeidžiau, bet nesuprantu kuo gi aš galėjau įžeisti.
Nesupratau
Dainuska, as nesuprantu, kuo tau kliūna mano prierašas, juk jis ne poste, o po juo. Jei perskaitytum visas mano žinutes, tai pamatytum, kad toks prierašas yra po kiekvienu mano postu. Taigi atidžiau skaityk ir atrink kkur postas, kur ne.
Pupa tavo mazius super
Manishkei be vienos savaites 2m, bet skaichiuoja tik vienas, du ir daug (bet prasme supranta). Ir teisingai vartoja 'abu' (t.y. kai ji ir dar kas nors - abu valgom, abu einam...)
Ar mes neperdaug reikalaujam iš savo vaikų, jau norim, kad dviejų metų mokėtų skaičiuoti, pažintų raides, mokėtų skaityti, o gal paprasčiausia leiskim jiems augti, pažinti pasaulį, siausti, o atėjus laikui išmoks ir raides.
Dabar pats gražiausias jų laikas, o kai prasidės mokykla, prasidės ir jų tikrasis gyvenimas. Ten ir išmoks skaityti ir raideles pažins, juk yra priešmokyklinės grupės. Tegu moka deklamuoti eilėraščius, dainuoti daineles, piešti tai ką jis nori. Taip su vaiku reikia bendrauti ir per tą bendravimą vaikas išmoks nejučia ir skaičiuoti ir spalvas pažinti. Vienas anksčiau kitas vėliau.
maniskei 2,6. tai skaiciuoja ji iki 10, ir raides pazista, bet kazkaip labai specialiai tai ir nemokinom, turim korteles dideles su raidemis ir skaiciais ir kai buvo mazdaug 2, zaizdavom su tom kortelem: cia du, cia penki, po to pagaliukus deliodavau kiek yra du, trys penki. tai iki triju greitai ismko skaiciuoti, o to vis dar po viena, dar po viena, ir dabar iki 10 laisvai skaiciuoja, tai ir nemokinu daugiau, galvoju uzteks..
Manajam tai niekaip negaliu isaiskint, kad po dvieju eina trys, keturi, penki, o pries du yra ir vienetas. Jis kai pradeda skaiciuoti, tai jam visur du, sesi,du, du, du, sesi, sesi
Maniskis 2 m. 6 men. Skaiciuojam
benui jau trys metai, ir jis labai megsta skaichiuoti - pats skaichiu neishvardina, bet jeigu bandai juokais apgauti (pvz, daiktu yra keturi, o sakai jam "penki" arba "trys"), jis sako, kad neteisingai. reishkia, iki pernkiu skaichiuoti jau tikrai moka
musishkis vaikis skaicius iki 10 jau gera pusmeti, gal ir daugiau, zino. suskaiciuoja iki dvieju, o jei daugiau tai sako "daug, daug". raides irgi beveik visas pazista
maniskei uz poros saviciu sueis 2. Tai ji ir moka daiktus suskaiciuot iki 2
Dar kai mato 2 daiktus daznai sako "abu". Viena irgi teisingai pasako.
Maniskiui dabar 2.3 m., bet skaiciuot tikrai dar nemokau
Paulius skaiciuoja jau kuris laikas. Jam dabar beveik 2 m. ir 2 men. Daugiau angliskai, bet ir lietuviskai paskaicuoja. Anadien labai juokingai skaiciavo: twenty-six, twenty-nine, twenty-eleven
Maniskis pradejo skaiciuoti ir pazinoti skaicius nuo 2m.Ir iki 10 skaiciavo be klaidu. Dabar jau 4m.ir jis skaicius zino iki 100. Be to jis jau moka ir visas raides.Ji tie dalykai labai domina.
dukrytei 1m 11 mėn moka vienas, du, daug, abu ir kartais moka trys
Mano mažė (2 m.7 mėn.) žino skaičius iki dešimties. Vyresnės sesės įtaka.
su pirmagimiu turėjau daug laiko,buvau visažinė apsiskaičiusi gudrutė ir nuo dveju pratinau vaiką prie matematikos įgudžiu.pradėjome nuo formu-didelis-mažas.vėliau-dvi didelės mašinos,o viena-maža.ant stalo dedame tris lėkštes.augindama mažius turiu nedūžtančiu lėkščių,tai ypač palengvina mokslus,o seniau vaikiukas net dvi lėkštes sukūlė.taigi,siūlydavau paiimki du šaukštus ir t.t
2.5vaikas neklysdamas parodydavo ir pirštus ir daiktus iki 5.kalbėti pirmagimis pradėjo3metu,o dėl skaičiavimo nebuvo jokiu bėdų-atneški keturias dideles kaladėles ir t.t.dabar jam šešeri,puikiai skaičiuoja pinigus,žaidžiame parduotuvėje-duodu10litu ir liepiu už juos pirkti sviesta,batona ir pan.skaičius rašo daugiau kaip metai.deja,dukrelė jau3.7bet žymiai atsilieka nuo brolio,nes,deja,jos žingeidumą tenka užgesinti savo buitiniais rūpesčiais.perku jiems įvairias pratybas,nes darželio nelanko.pasivaiščiodami net namus skaičiuojame-kiek gatvėje žalių ir t.t taigi nebepagrindo siūlau dirbti su savo vaikais.nesitikėkite,kad ateis laikas-išmoks. ko gi išmoks būdamas4metu jei iki tol tik filmukus žiūrės ir dūks?labai sunku,bet privalome daug dirbti su vaikais.nes net darželyje dar ne viska išmoksta,jokiais būdais vaiko mokymo negalima patikėti tik auklėtojoms ir mokytojoms.
Prieš pat maniškės antrąjį gimtadienį pradėjau mokytis skaičiuoti iki 2 - jai tai be galo patiko ir netrukus pati skaičiavo iki "daug" - žino, kur 1, kur 2 ir kur "daug". tikrai skiria, o trys pasako l.retai, gal žodis sunkus, o gal nelabai dar skiria.
o mes iki 2 skaiciuojam nuo pusantru, o dabar jau bandom iki 5
Bnadau atgaivinti temelę
Maniške išprotėjusi dėl skaičių ir skaičiavimo. Skaičius iki 10 išmoko kažkur 1 m. 9 mėn., o apie 2 m. 5 mėn. teisingai suskaičiuodavo objektus iki 10. Tiesa pasakius kažkaip specialiai aš jos nemokiau: buvau nupirkus kaladėlių su skaičiukais ir labai įdomią knygutę berods "Skaičiuoju kaime" vadinasi, po to keletą kartų paaiškinau kaip reikia suskaičiuoti daiktus ar gyvulėlius, kad jų yra tiek kokį paskutinį skaičių pasakai, ir įsikirto mano panelę. Vieną dieną (kaip minėjau dukrytei buvo apie 2,5) paprašiau suskaičiuoti kačiukus, jų buvo viename knygutės lape trys, o kitame dar keturi. Žodžiu bakstelėjau į pirmąjį lapą, o ji suskaičiavo tuos tris, o po to ir kitame lape, taigi iki septynių. Na tada jau labai įdomu pasidarė iki kiek pasiseks suskaičiuoti ir taip dasikapstėm iki 10. Prieš kurį laiką pradėjau stebėti kitą labai įdomų dalyką, dukrytė sugeba atlikti nesudėtingus aritmetinius veiksmus. Pvz. valgo košę ir susitariam, kad suvalgys dar 10 šaukštelių, tai suvalgius pvz. 7 pasako, kad liko dar trys, arba žino, kad po savaitgalio mamytė su tėtuku 5 dienas eis į darbą, tada į savaitės galą pradeda reziumuoti: jau tik dvi dienas eisit į darbelį, jau tik vieną, o po to būsit su savo dukryte. Iš kur ji šito išmoko nesuprantu, tikrai specialiai nemokinau. O šiaip visi vaikučiai skirtingi ir turi gabumų skirtingose srityse kaip ir suaugę žmonės, visi turi savo interesus ir mėgstamus užsiėmimus, tad vadovaujuosi principu, kad tokio amžiaus vaikas turi mokytis tiek kiek jam tai įdomu ir malonu. Spės dar mokykloje per prievartą prisimokys.
As skaiciau tokia teorija, kad vaikas suvokia tiek skaiciu, kiek jam metu: jei jam 2 tai kiekybiskai supranta iki 2, jei yra 3 daiktai tai jau - DAUG
Zinoma cia galioja ikimokyklinukui, veliau vaikas persilauzia ir suvokia didesnius skaicius
skaiciuoja: du, trys, sesi
Dabar skaičiuoja iki trijų. O jei daiktų daugiau, tai sako daug daug daug
Musu mergyte skaiciuoja tik centus,bet jei skaiciavimas prasideda nuo nulio,padeda viena centa,bet vistiek sako nulis,o tada toliau iki triju,o jei truputi as padedu,tai tada suskaiciuoja ir iki desimt.O sakiciuoti pradejo kazkur 1m.7men.
Vyresnė dukra 4,5metų išmoko iki 30skaičiuoti. Sudėties ar atimties veiksmų dar nemoka, bet jai labai patinka skaičiuot ir pažįsta skaičius iki 20. O mažoji girdėdama kaip sesė skaičiuoja, irgi jau 2 metukų iki 10 suskaičiuoja, nors kartais ir praleidžia kokį skaičiuką
Skaitau ir galvoju...
Ka matematikai ar pedagogai pasakytu QUOTE(Dilgynė @ 2008 09 03, 16:17) Skaitau ir galvoju... Ka matematikai ar pedagogai pasakytu Kaip jau rašiau, skaičiavimu turbūt reikėtų vadinti tam tikro objektų (dar norėjau priduti, kad "objektų esančių tam tikroje erdvėje", bet toks juokas paėmė iš tokių savo mokslinių išvedžiojimų O mes vis pasižaidžiam su aritmetiniais veiksmais: duodu nesudėtingas užduoteles pvz. turim tris obuolius, o močiutė atnešė dar du arba turi keturis saldainius du iš jų atidavei puseserei ir pan. tiesa dažniausiai prireikia pirštukų pagalbos, bet atsakymas dažniausiai būna teisingas. Įdomu ką pedagogai galvoja apie pirštukų naudojimą
Niu mana dickis pradejo skaiciuoti nuo 1,5m ir dabar jau skaiciuoja ar delioja pagal skaiciu seka(nezinau kaip cia reiktu teisingiau ivardint)iki labai daug tik jam kai pasiekia skaiciu 20 jis paklausia kaip vadinas tas 20 ir toliau varo ir taip pasiekes 30 dar paklausia o paskui tik kai jau pasiekia 50 klausia kaip vadinas sis skaicius, o vidurinelis tai pastebejau kad bando iki 10 tik pas ji prasideda tap:2;1;0;3456ir tt..ir taip iki 10
Aš ir pritariu, kad mokinimasis skaičių sekos jau yra šis tas
Manau nuo pačio vaiko gabumų priklauso kada pradeda skaičiuoti. Mano vyriausias sūnus jau 3 metukų kuo puikiausiai suskaičiuodavo iki 20 ir pažino daug raidžių, o štai dukrelė nelabai nori skaičiuoti. Iš pradžių labai sunerimau, maniau, kad gal vaikas atsilikęs, bet pasirodo, kad nėra nieko čia baisaus, užtenka, kad suskaičiuotų iki tiek, kiek turi metukų
QUOTE(Dainuska @ 2004 06 28, 20:51) Mano sūneliui 2 metai ir 4 mėn., bet apie skaičiavimą nėra jokių kalbų. Žino du, šeši, bet tai kažkokie kratiniai. Ar ne per anksti jiems pradėti skaičiuoti? ne bent puikiai jau kalba. Juk ateis laikas ir išmoks. Ne visi vaikai vienu metu.
As ir manau, kad kiekvienam savas laikas - ateis noras ir ismoksit. Nereik jiems grusti tu mokslu per prievarta
Mums du metukai ir trys menesiai labai megstam skaiciuoti ir beveik neklystam
Mums dabar 2,5 tai suskaičiuojam NETGI
Maniškei 2 m. ir 3 mėn. Ji pasako dažniausiai nesuklysdama visus skaičius iki 10, bet suvokia, tai turbūt tik, kur vienas ir kur du daiktai. Niekada nemokiau tų skaičių specialiai, tiesiog kartais kokius vaistų lašus skaičiuodavau ar teko inhaliatoriumi naudotis, tai skaičiavome kartu iki 10. Žodžius išmoko, bet su kiekiu, tai jų tikrai dar nesusieja
maniskiam 2 metukai, tai pasako neklysdamas skaiciu nuo 5 iki 10
Mums jau du su puse moka suskaičiuoti iki tryjų
Mano mažylė jau moka skaičiuot iki 2
Maniskis 2.5 puikiai skaiciavo iki desimt daiktus, nors kaip suejo treji tai paradejo maisyti skaicius, ir veliau mokemes visko is naujo, na va tiek to gerio kaip tokiem vaikam bandai ikalt i galva, manau dar per anksti
mano princesei liko mėnuo iki 2 metukų ir mes puikiai suskaičiuojam iki 4
1,8m jau skaičiavo iki 6.Pvz,lipa laiptais ir skaičiuoja.Aišku,suklysta kartais,bet mamai vis tiek labai smagu...
Mususkei jau 2 metukai ir iki 10 puikiai suskaiciuoja. Kai paklausi kiek dauktu tai ji nepasako iskarto skaiciaus bet is eiles suskaiciuoja
Mano vaikui dar nėra 2,5 metų, bet jau puikiai moka suskaičiuoti iki 10. Kai paklausi kiek daiktų, jis garsiai skaičiuoja ir pasako.
|