Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada pradėjo skaičiuoti daiktus?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2
Elizabeht
Maniskiai jau 2,6m bet skaiciuoja iki 3. Jeimokinu, tai ji nieko nekartoja verysad.gif
condoleeza
Mano mergina 2,4 m. teoriškai moka suskaičiuoti iki dešimties, bet jei reikia skaičiuoti konkrečius daiktus, pavyksta tik iki penkių smile.gif Nuo 1 iki 5 sugeba dar ir pirštukais pademonstruot – daugiau nepavyksta. Jei bandau parodyti, supyksta ir sako, kad nerodys. Ryškiai dar ne laikas "aukštajai matematikai" biggrin.gif
motinyste_veza
juokingos man tos mamos, kurios isivaizduoja, kad ju 2-3 metu vaikai moka skaiciuoti lotuliukas.gif o tokiu cia daug smile.gif taip, isvardinti gal ir moka skaicius, bet tai dar nereiskia, kad jie supranta, jog skaiciu seka yra tam tikra serija ir kad kiekvienas tos sekos narys turi skirtinga verte. pavyzdziui, paprasytas suskaiciuoti kambaryje esancius zmones, vaikas skaiciuoja, rodydamas i juos, bet paprastai skaicius taria greiciau, negu parodo i zmones, ir vietoj penkiu jis gali "suskaiciuoti" septynis ar astuonis, taigi toks vaikas dar nesupranta skaiciaus ir objekto rysio.

helli
QUOTE(motinyste_veza @ 2009 04 29, 20:08)
juokingos man tos mamos, kurios isivaizduoja, kad ju 2-3 metu vaikai moka skaiciuoti  lotuliukas.gif  o tokiu cia daug smile.gif taip, isvardinti gal ir moka skaicius, bet tai dar nereiskia, kad jie supranta, jog skaiciu seka yra tam tikra serija ir kad kiekvienas tos sekos narys turi skirtinga verte. pavyzdziui, paprasytas suskaiciuoti kambaryje esancius zmones, vaikas skaiciuoja, rodydamas i juos, bet paprastai skaicius taria greiciau, negu parodo i zmones, ir vietoj penkiu jis  gali "suskaiciuoti" septynis ar astuonis, taigi toks vaikas dar nesupranta skaiciaus ir objekto rysio.
*

Tikrai nesutinku. Jei vaikas paprašytas pasakyti kiek paveikslėlyje yra pvz. kačiukų ar kitų objektų įvardina teisingą skaičių, manau, galima teigti, kad jis jau moka skaičiuoti. Nekalbu apie tų pačių paveikslėlių žiūrinėjimą, nes tokiu atveju vaikas tiesiog gali skaičių įsiminti ir po to pakartoti. Maniškė objektus iki 8 suskaičiuodavo kažkur 2,5 m. Ir tikrai nebūdavo taip, kad skaičių pasako anksčiau nei piršteliu baksteli į objektą. O mokiau skaičiuoti aiškindama, kad daiktų yra tiek kokį paskutinį skaičių pasakai. Aišku tai tik skaičiavimo įgūdžių formavimosi pradžia ir niekas negali pasakyti kaip vaikas pats suvokia skaičiavimą. Bet gebėjimas teisingai įvardinti objektų kiekį jau, manau, gali būti prilygintas gebėjimui skaičiuoti. Tiesiog pas visus vaikus skirtingi gabumai ir dažniausiai būna taip, kad, jei daugiau pasiekimų vienoje srityje, tai kitoje jau prasčiau sekasi. Maniške matos bus tiksliukė, nes su menais (muzika, piešimu) tai labai šiaip sau sekasi nors ir darželyje daug tam dėmesio skiriama ir saviraiškos studiją lankom.
ingridagr
mano sunus ismoko skaiciuoti kai jam buvo 2.7m kadangi musu semoje vyrauja trikalbyste tai visom trijom kalbom ir suskaiciuoja iki 10 na zinoma kartais sumaiso kalbas smile.gif
vasareja123
1,7m. jau skai2iuoja vienas du trys
5imute
2 m. skaiciavo iki 3, per puse metu pazanga iki 8 skaiciu. Taisyklingai skaiciuoja sudeda ir atima iki penkiu thumbup.gif
atine
Nežinau kaip ten su skaičiavimu, bet būdama pusantrų metų parašytus skaičius atpažįsta ir įvardina iki 100, tiek pat moka ir parašyt paprašyta.
nelyja
Nuo 1 metuku ir 7 men. iki 3: nie, du, py. Skaiciuoja zaislus, blynus, tetas.
bbbituteee
vuau kaip smagu, kokie gabus vaikuciai thumbup.gif , o maniskei 2,5m o dar net kalbet nemoka verysad.gif tik tete, mama , nors kai pasakau kiek tau metuku pasako kad du ir ant pirstuku parodo, arba kai kur nors pamato du daiktus ar zmones ir saukia du, bet as tai neskaitau skaiciavimu. istikro net nsutebau kad taip anktis vaikai jau ismoksta skaiciuot bigsmile.gif o mes dar tik pradedam kalbet dar tik. net susimasciau, gal reiktu kur pasirodyt, jei kiti jau skaiciuoja o maniske dar net nemoka kalbet tai gal kas negerai unsure.gif .
menininke
iki 5 jau seniai mokam skaiciuoti,ir objektus skaicioja.Dabar pradejom mokyntis iki 10,kolkas dar tik iki sesiu taria(1.10men.)
dolly`
mums 1.10m....iki normalaus skaiciavimo turbut dar toli,nes kalbet nekalba,tik savo kalba dar... bet skaicius jau pazysta pirmus tris,paprasai parodyti,su pirstuku baksnoja ... o daiktus mokomes skaiciuoti-kiek piestuku? as skaiciuoju,o jis rodo pirsciuku smile.gif
Algyte
Labas
dukrai jau tuoj 2 metukai. Iki desim skaiciuoja senokai, taria ne viska aiskiai, bet nesuabejosi ka pasake. Daugiau nemokinau. Daiktus kai paprasau skaiciuoja. Paskutine savaite vis paprasau paduot pvz 2 kamuoliukus man, arba 3 kaladeles, supranta paduoda.. bandysim mokytis toliau smile.gif
amsv
3 metų jau gerai skaičiavo iki 10. mažajai dabar dveji, tai suskaičiuoja penkis daiktus gerai o toliau jau kokie skaičiai pakliuvo ant liežuvio.bet suskaičiuoja visus daiktus lotuliukas.gif
Pasakaite30
QUOTE(atine @ 2010 04 13, 00:49)
Nežinau kaip ten su skaičiavimu, bet būdama pusantrų metų parašytus skaičius atpažįsta ir įvardina iki 100, tiek pat moka ir parašyt paprašyta.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Noriu i svecius paziureti i toki unikuma mirksiukas.gif Va cia tai aukstasis pilotazas doh.gif
oVytiso
QUOTE(Pasakaite30 @ 2010 08 16, 22:19)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Noriu i svecius paziureti i toki unikuma mirksiukas.gif Va cia tai aukstasis pilotazas doh.gif
*

Arba ypatingas noras pasigirti biggrin.gif
rara
QUOTE(atine @ 2010 04 12, 23:49)
*

O aš dar norėjau pasigirti... smile.gif Maniškė 1 m 7 m. išmoko skaičiuoti iki 10, bet labiau kaip eilėraštuką , o daiktus suskaičiuoja iki 5 smile.gif
Mikėtukas
manasis pradejo daiktus skaiciuoti mazdaug 3,5 m

dabar (be 1 men 4 metai) laisvai ir be klaidu suskaiciuoja jau dvi desimtis mirksiukas.gif
Spangalytė
QUOTE(bbbituteee @ 2010 07 16, 20:01)
vuau kaip smagu, kokie gabus vaikuciai  thumbup.gif , o maniskei 2,5m o dar net kalbet nemoka  verysad.gif  tik tete, mama , nors kai pasakau kiek tau metuku pasako kad du ir ant pirstuku parodo, arba kai kur nors pamato du daiktus ar zmones ir saukia du, bet as tai neskaitau skaiciavimu. istikro net nsutebau kad taip anktis vaikai jau ismoksta skaiciuot  bigsmile.gif o mes dar tik pradedam kalbet dar tik. net susimasciau, gal reiktu kur pasirodyt, jei kiti jau skaiciuoja o maniske dar net nemoka kalbet tai gal kas negerai  unsure.gif .
*

manau viskas cia gerai 4u.gif maniskiui bus tuoj du, bet moka labai mazai zodziu, suskaiciuoja ir parodo tik viena ar du daiktus. labai daug vaiku pazistu kur ismoko normaliai kalbet 4. tolimesnei vaiko raidai neturi itakos kada vaikas pradejo kalbet, taigi ar 2 ar 4 koks skirtumas. ismoks normaliai kalbet ,ismoks ir skaiciuot. labai sunku nekalbanti vaika ismokyti skaiciuot, ypac kai maniskis tam nerodo jokio nro, nors matau-yra sumanus ir gudrus vaikas. myliu ir didziuojusi juo nors ir moka skaiciuot tik iki dvieju biggrin.gif manau ir tau nereikia imt i galva 4u.gif
volia*
tikrai saunuoliai vaikiukai kurie taip anksti skaicuoja ar raides pazista. Net pavydu darosi blush2.gif mums 3,5metu, bet iki 10 suskaicuoja retai, susikaupt negali, vis blaskosi, spurda. Raidikes irgi sunkiai atpazista. O pagal amziu tai kaip jau ir turetu segebet verysad.gif
faustluk
es lipant laiptus skaiciavom nuo tada kai lipt pati norejo. TAi nuo 1.5 m sava kalba, o 1.8 jau skaiciavo iki 10 is atminties. 2m. laisvai iki 5, o dabar 3 m. ir iki 12 suskaiciuoja. Nieko nepadarysi, per prievarta nesukisi! Nuo vaiko priklauso ir nereikia nervuotis. Musu pirmoji anksti viska dare is viso ir apskritai. 1.8 m. dainavo atmintinai 16dainu.
Gime sese, kad galeciau ramiai vaikstinet po parka, dekamluodavom kartu "Voro vestuves"ir "Zuiki puiki". JAi nebuvo 2m.

Sese 1.5 men skaiciuoja lipdama sava kalba iki 3. As daug kisu vaikams i galva visko. KA pasiima, pasiima.
(Lelija)
QUOTE(faustluk @ 2011 01 18, 10:10)
es lipant laiptus skaiciavom nuo tada kai lipt pati norejo. TAi nuo 1.5 m sava kalba, o 1.8 jau skaiciavo iki 10 is atminties. 2m. laisvai iki 5, o dabar 3 m. ir iki 12 suskaiciuoja. Nieko nepadarysi, per prievarta nesukisi! Nuo vaiko priklauso ir nereikia nervuotis. Musu pirmoji anksti viska dare is viso ir apskritai. 1.8 m. dainavo atmintinai 16dainu.
Gime sese, kad galeciau ramiai vaikstinet po parka, dekamluodavom kartu "Voro vestuves"ir "Zuiki puiki". JAi nebuvo 2m.

Sese 1.5 men skaiciuoja lipdama sava kalba iki 3. As daug kisu vaikams i galva visko. KA pasiima, pasiima.
*

Kai aš gyd pasakiau, kad mokomės skaičiuoti, (1,11 mėn) tai pasižiūrėjo kaip į beprotę, sako, keliat per aukštus reikalavimus, žiūrėkit, kad darželyje nedegraduotų...
Neurologė sako, kad 2 m vaikai turi tik supratimą turėti kur vienas daiktas, du ir kur daug...Tai kaip čia tada išeina? Ar mamos turit genialius vaikus, ar truputį perdedat? Maniškei tuoj du, ji skaičiuoja viską ir visur, bet tikrai ne puikiai, dažniausiai iš jos skaičiavimų eina suprasti du , tlys, pepi...biggrin.gif Aš to nevadinu puikiu skaičiavimu, nes taip nėra, ji kartoja iš atminties...Nevarykit kompleksų mamoms wink.gif
faustluk
QUOTE((Lelija) @ 2011 01 18, 10:18)
Kai aš gyd pasakiau, kad mokomės skaičiuoti, (1,11 mėn) tai pasižiūrėjo kaip į beprotę, sako, keliat per aukštus reikalavimus, žiūrėkit, kad darželyje nedegraduotų...
Neurologė sako, kad 2 m vaikai turi tik supratimą turėti kur vienas daiktas, du ir kur daug...Tai kaip čia tada išeina? Ar mamos turit genialius vaikus, ar truputį perdedat? Maniškei tuoj du, ji skaičiuoja viską ir visur, bet tikrai ne puikiai, dažniausiai iš jos skaičiavimų eina suprasti du , tlys, pepi...biggrin.gif Aš to nevadinu puikiu skaičiavimu, nes taip nėra, ji kartoja iš atminties...Nevarykit kompleksų mamoms wink.gif
*

1 vaikas vaikui nelygus
2 pediatrai mokesi pagal anu laiku sistema, o vaiku evaliuciaj labai greiteja (!)
3 nematau tikslo mamoms perdetai girti savo vaikus forumuose

Ka zinau, turiu filmuota medziaga bigsmile.gif Taip, darzelyje umanumo lygi krenta. Reikia det pastangu, norint istraukt is atminties jau zinomus dalykus.
Tada as jau nieko nesakysiu, kad vaikas gali is atminties ir vokiskai iki 5 skaiciuot, beziuredamas filmukus... unsure.gif

Kita vertus, kokie kompleksai??? Kai as perskaitai oinfo, tarkim, kad 3 m vaikas moka skaityt ar bent jau pazysta visas raides- susimastau...Ir bandau dirbt tuo klausimu Ne pewr prievarta aisku. KAsdien ant lango pakabinu po viena raide. Ir vis lyg netycia klausiu kokia cia raide..Kokie zodziai prasideda is A... Rezultate pazystam 6 raides. Sekasi sunkiau nei su skaiciais.

Ir kaip tada su ta teorija, ka idesi vaikui iki 3 m, toks jis ir bus???

(Lelija)
Nu labadiena, tai jei mano vaiko gydytoja jauna, tai atsilikusi?
Kiekvienas gyd kelia vis kitus reikalavimus, arba ju nekelia, o palieka teise rinktis tevams. Mane pvz zeidzia tevu pasisakymai kokie vaikai genialus, bet jei mano vaikas neberia ilgiausiu eilerasciu be klaidu, tai nereiskia, kad atsilikusi, atvirksciai, sveikas vaikas, raida atitinka amziu 100%.
Pastebiu, kaip mamos stengiasi iskelti vaiko gabumus, pakalusia: ö ka tavo vaikas sako?" kai pasakai, kad tiek ir tokiu zodziu, o tada prasideda pagyros: o mano eilerascius sako!" Zinau, kaip sako, tik pagiriu is sypteliu sau, nu reikia joms pasigirti nors tu ka smile.gif
faustluk
QUOTE((Lelija) @ 2011 01 18, 10:38)
Nu labadiena, tai jei mano vaiko gydytoja jauna, tai atsilikusi?
Kiekvienas gyd kelia vis kitus reikalavimus, arba ju nekelia, o palieka teise rinktis tevams. Mane pvz zeidzia tevu pasisakymai kokie vaikai genialus, bet jei mano vaikas neberia ilgiausiu eilerasciu be klaidu, tai nereiskia, kad atsilikusi, atvirksciai, sveikas vaikas, raida atitinka amziu 100%.
Pastebiu, kaip mamos stengiasi iskelti vaiko gabumus, pakalusia: ö ka tavo vaikas sako?" kai pasakai, kad tiek ir tokiu zodziu, o tada prasideda pagyros: o mano eilerascius sako!" Zinau, kaip sako, tik pagiriu is sypteliu sau, nu reikia joms pasigirti nors tu ka smile.gif
*

Lelija, jauciu, kad beda pacioje Tavyje del to komplekso, o ne vaiko raidoje. Nereguok! As ir sakau, kad vaikai skirtingi! Bet nesakau, kad kiti atsilike! Niekada to net nesu pagalvojus! Ir cia tik TAvo pacios beda, kad taip ismastai tarp eiluciu! Suvok, kad mamos dziaugiasi savo vaiku sugebejimais, o ne nori sumenkinti kita.
Is kitos puses: TAve suprantu, galbut galvociau irgi panasiai kaip ir tu, galbut ir mane erzintu. Bet as daugiau paanalizuociau save, kame bedos, kad taip reaguoju cool.gif Arba dar: esi jauna mama ir kol kas dar tik viena vaika turi. Auginant daugiau, nera laiko isizeidinet, kad tavo pacios vaikas neskaiciuoja iki 10 ar nedeklamuoja eilerasciu. Svarbiausia jam juk yra buti su mama ir jausti jos meile
(Lelija)
QUOTE(faustluk @ 2011 01 18, 11:23)
Lelija, jauciu, kad beda pacioje Tavyje del to komplekso, o ne vaiko raidoje. Nereguok! As ir sakau, kad vaikai skirtingi! Bet nesakau, kad kiti atsilike! Niekada to net nesu pagalvojus! Ir cia tik TAvo pacios beda, kad taip ismastai tarp eiluciu! Suvok, kad mamos dziaugiasi savo vaiku sugebejimais, o ne nori sumenkinti kita.
Is kitos puses: TAve suprantu, galbut galvociau irgi panasiai kaip ir tu, galbut ir mane erzintu. Bet as daugiau paanalizuociau save, kame bedos, kad taip reaguoju cool.gif Arba dar: esi jauna mama ir kol kas dar tik viena vaika turi. Auginant daugiau, nera laiko isizeidinet, kad tavo pacios vaikas neskaiciuoja iki 10 ar nedeklamuoja eilerasciu. Svarbiausia jam juk yra buti su mama ir jausti jos meile
*

Taip, turiu tik viena vaika ir man ji yra visas pasaulis, o kai prisiklausai kvailu repliku, tai pyktis ima. Jei jau vaikas su freiku - zmonems "graudu"ziureti, jei vaikas su akiniais - "nuimk, juk akys pavargsta"jei vaikas vezamas per gatve vezimelyje: "kas tam vaikui yra, kad sedi?" Tokie ir panasus pasisakymai piktina ir ilgam uzsilieka, pikta, kad tevai ziuri per savo vaiko prizmę, "jei mano vaikas nesedi vezemelyje, tai kitas, sedintis yra nenormalus, luosas". Reikia tureti proto ir tolerancijos, kai ka nors tokio lepteli kitai mamytei. Niekada nieko panasaus nnegaleciau pasakyti mamytei apie jos vaika...
faustluk
QUOTE((Lelija) @ 2011 01 18, 11:45)
Taip, turiu tik viena vaika ir man ji yra visas pasaulis, o kai prisiklausai kvailu repliku, tai pyktis ima. Jei jau vaikas su freiku  - zmonems "graudu"ziureti, jei vaikas su akiniais - "nuimk, juk akys pavargsta"jei vaikas vezamas per gatve vezimelyje: "kas tam vaikui yra, kad sedi?" Tokie ir panasus pasisakymai piktina ir ilgam uzsilieka, pikta, kad tevai ziuri per savo vaiko prizmę, "jei mano vaikas nesedi vezemelyje, tai kitas, sedintis yra nenormalus, luosas". Reikia tureti proto ir tolerancijos, kai ka nors tokio lepteli kitai mamytei. Niekada nieko panasaus nnegaleciau pasakyti mamytei apie jos vaika...
*

Tada toki pykti suprantu ir pateisinu. Mane irgi uznervintu ir as jau netyleciau, o atsikirsciau. As, tarkim, ramiai negaliu reguoti kai girdziu, kad vaikas maitinamas MP jau tieeeeek visko su tuo mp gauna, o ant misinuko uzauges tooooks vargselis, uzaugs kompleksuotas ir visoks kitoks. Tai va, cia mano beda, kad kraujas uzverda. Tarpkitko, tas ant misinuku uzauges mano vaikas ir skaiciavo iki 10 budamas 2m
Neimk i galva! Tu gi pati zinai koks saunus Tavo vaikas!
*pulcherija*
Skaitau ir smagu, kokie vaikai šaunuoliai smile.gif Manau, kad mamos ( kai kurios) painioja sąvokas- skaičiuoti ir suskaičiuoti. Mažyliai kaip papūgėlės kartoja viską, tai jei išberia kaip žirnius skaičius iki dešimt tai dar nereiškia, kad skaičiuoti moka. Vaikai iki 2 metų yra mokomi suvokti sąvokas : vienas ir daug :0 Žinoma, puiku ir sveikintina, jei gali suskaičiuoti kiek tas "daug"
Kiekvienas vaikas individualus ir ne visi vienu metu pradeda vaikščioti, kalbėti, skaičiuoti, viskam savas laikas. O mes, mamos, kalbėkim, bendraukim su vaikais ir jie patys, kai ateis laikas, mus nustebins savo žiniom smile.gif
gustomama
Nu pasigirsiu ir as biggrin.gif
Mums jau lb greit 3m.nu mokam beveik visas raides,skaicius irgi zinom beveik visus,iki 5 pilnai skaiciuoja,o viskas gaunasi svaime,lipi laiptais ir skaiciuoji,kazkokia knygute vartai,irgi pazaisdami raideles deliojame,atmintis nebloga,eilerastukus,kurios sakau prisimena ir kartoja,bet tai nereiskia,kad pasodinu ir mokomes,kaip rasiau,viskas savaime.kito vaiko nepasodinsi,nei pats to nenores smile.gif
Taip,kad nereik per daug i viska reaguot,kad kito daug moka,o mano ne puses to mirksiukas.gif
padraika22
mes skaiciuojam kiek ant vienos rankytes pirstuku yra, bet sunui suikiai gaunasi. jam 2,5m jis skaiciuoja vienas, trys... skaicius moka pasakyti iki 6 bet skaiciuoti is eiles dar ne. mums su raidem geriau sekasi. raidziu jau daug pazysta
Sanita
Augo mano vaikelis- labai daug zaidem, piesem, lipdem .. lipom laiptais skaiciavom, parduotuvej sededavo masinyteje ir sakydavau dabar sukam i desne i kaire .. mokinau parasyti varda , atsiminti adresa .. daug zaidimu susiedavau su skaiciais , raidemis, pazindinau ka reiskia bijoti, dziaugtis ir dar daug - kas jum daugeliuj atrodys nesuprantama biggrin.gif todel net nesiplesiu..

Bet vaikas eina i mokykla ir skaito su malonumu. jam mokykloje nera sunkumu .. ir kai matai , kad mokykloje mamos po beveik dvieju men dziugauja- vaikas ismoko skaiciuoti iki 10 ir pazinti kelias raides doh.gif

Nemanau, kad reiktu cia vienai ant kitos pykti.. Mes skirtingi ir musu vaikai skirtingi.. Parduotuvese siuo metu yra labai daug knygeliu nuo 3m-7m blonknotai, testai, spalvinimo knygeles ir pagal jas matyti kaip vaikelis turetu progresuoti..

S_Siti
mamos,
o nuo kada vaikai pradeda mokintis daugybos lenteles? Pries leisdamos i mokykla jau mokinat?
Noriu dovanot toki padekliuka drauges mergaitei su daugybos lentele, bet nezinau ar bus i tema...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.