Įkraunama...
Įkraunama...

bendrovė Žemės plėtra, Vilniuje

sveiki,

gal esate susidūrę su įmone Žemės plėtra? Jie vysto keletą projektų Riešėje, Avižieniuose, Bajoruose - parduoda žemės ūkio paskirties sklypus, po to keičia žemės paskirtį ir t.t. Siūlo pirkti dalį žemės paskirties sklypo, pvz. 10 ar 15 arų, su nužymėtomis ribomis, po to pasirašyti su jais partnerystės sutartį, pagal kurią per metus - pusantrų įsipareigos pakeisti žemės paskirtį, atvesti elektrą ir pan.

Kaip suprantu jiems reikia apyvartinių lėšų, todėl dalį sklypų parduoda už žemesnę kainą, likusius, kai paskirties keitimas pajudės, parduos brangiau g.gif

cituoju: ,,Šiuo metu žemės paskirtis yra žemės ūkio, kuri yra keičiama į namų valdas. Yra parengta ir patvirtinta koncepcija šios vietos, kur yra leidžiama keisti žemės paskirtį iš žemės ūkio į namų valą ir sklypus formuoti po 15a''

Detalusis planas tik pradėtas rengti.

Ką manote apie tokį variantą?
Atsakyti
Esu susidūręs su šia įmone. Su p. Mantvydu nemažai sklypų apžiūrėjau ir labai maloniai pabendravome. Bet kai pradėjau šnekėti apie konkretumus, sutartinius įsipareigojimus, ir kitus su pirkimu susijusius klausimus - susidariau tokią nuomonę (gal ir klaidingą) kad į visa tai įmonė žiūri abejingai. Kadangi nenorėjau pirkti katės maiše, o ir man super patinkančio sklypo neturėjo - padėkojau už sugaištą laiką.
Visus rengiamus dokumentus galima pasitikrinti jei jie jau derinimo procese - tai arba žemėtvarkoje arba savivaldybėje, arba nzt.
O partnerystės sutartį sudaryčiau tik su geru draugu.... ir tai labai gerai pagalvočiau. Gal ir egoistiška - bet man saugiausia atrodo - viskas man ir dabar.
Atsakyti
patirtis sako kad paskirtis keiciama 3-5 metus...tai jei yra noras investuoti ir laukti, tai gal ir svarstytinas varijantas, taciau jei reikia tureti dabar tai jokiu budu nepirkciau
Atsakyti
O jeigu atsitiks taip kaip su verbu parku Pilaiteje, prisipirko zemiu zmones tipo pakeis paskirti, o ka gavo? Dabar gali karves ganyti savo sklypuose. O jeigu si firma bankrutuos? Ka tada daryt? Labai slidus sis reikalas su keitimais, nes gali uzsitesti ne vienerius metus, nes daugeli skelbimu yra tokiu, "keiciame paskirti uz keliu menesiu bus patvirtintas" ir tai tesiasi metus laiko, kas stebi keleta metu skelbimus aruode tas turejo pastebeti.
Atsakyti
as irgi noriu su jais pabendrauti, bet db jau svarstau..... g.gif
Atsakyti
o ka ten bendraut.....pasirasai sutarti...tipo patampi bendrasavininkas ir lauki kol jie uz tavo pinigelius sutvarkys keitima. jei jau niekas nepasiseks, blogiausiu atveju turesi aprasyta zemes plota kartu su visais ir galesi atvaziuot parekauti laukuose smile.gif
Atsakyti
Kai ieškojom sklypo buvom susidūrę su jais. Iš pradžių atrodė malonūs, ką klausėm visi atsakymai buvo geri ir mums tiko. Bet kai pradėjom prašyti konkrečių dokumentų, tai vis ne visus/ ne tuos atsiųsdavo. Mūsų nužiūrėtoj vietoj buvo steigiama ūkininko sodyba su trimis sklypais ir trimis namais ( na oficialiai vienas namas, kiti ūkiniai pastatai). Pagal juos viskas buvo padalinta, mes kelis kartus klausėm ar tikrai žemė padalinta ir registrų centre yra trys sklypai. Visada atsakymas buvo taip. Ir tipo nieko nereiškia, kad viena ūkininko sodyba, ateityje galėsite perregistruoti ar kažkas pan., nepamenu. Kai galų gale pamatėm dokumentus, aiškiai pasimatė, kad sklypas vienas, tik notariškai apribotos naudojimosi ribos. Kai paklausėm kaip čia suprasti, kodėl anksčiau vienaip teigė, o db kitaip - "įjungė durnių". Tipo nesusikalbėjom. Nu mes ten su dviem bendravom, tai tipo nesusipratimas. Tai mes metėm šį reikalą ir toliai net nenagrinėjom. Manęs nevilioja su keliais pirkėjais pirkti vieną sklypą, o po to dalintis. Daug vargo mano nuomone, nebent jau tikrai pigus tas sklypas ir aro kaina atitinka ž.ū. aro kainą. Bet aš spėju, kad aro kaina kaip už n.v.
Be to ta "patvirtinta koncepcija" - čia oficialus dokumentas ar jų parengtas? Ar tikrai bus leidžiama daryti N.V.? Ir atsižvelgus vien į tai kiek užtruko mums gauti projektavmo sąlygas ar leidimą statybai, aš manau detalaus plano padarymas, jo patvirtinimas truks tikrai netrumpai... O po to visi sklypų dalinimai, statybų leidimai .... Čia manau jeigu jums namo nereikės kokius 5m tai gal galima svarstyti...
Atsakyti
Čia kai neturi kur pinigų dėti, tai gali su tokiais prasidėti, bet jei planuojate statyti namą, tai pirkite namų valdą ir tai dar reik žiūrėti kaip su tech. projektu reikalai. Neprasidėkit. Mes kažkada pirkom žemės ūkio paskirties gulbinėlių gatvėje (tokia firma ADEMA buvo), žadėjo per metus sutvarkyti, tai po kokių 3 metų jie bankrutavo. Po to perėmė sutvarkyti Regroup, kurie irgi žadėjo per 1,5 metų padaryti namų valdą ir taip jau 10 metų praėjo. Prisipirko krūva žmogelių ir vis laukia, laukia... Po to buvo tokia Vilniaus žemės grupė irg taip žmogelius maustė, finale bankrotas. Gerai pagalvokit
Atsakyti
Geras biznis ten pas juos. Nebūtų toks geras jei neatsirastų naivuolių tikinčiais jų pažadais. Linkiu visiems didelės sėkmės, o jei rimčiau tai labai gerai pagalvokit prieš priimdami visus sprendimus svarbius. Šis nėra išimtis drinks_cheers.gif

P.S. Negalvojau, jog 2012 metais dar tebevyksta tokios spekuliacijos lotuliukas.gif
Atsakyti
O kas nutiks, jeigu imone "uzsilenks", t.y. subankrutuos ar del kitu priezasciu nutrauks veikla, o sukauptu lesu netures? Siais laikais tai nutinka itin daznai. Liksite be nieko.

Geriau jau i banka pinigus 1.5 metu padeti - bent palukanu prikaupsite. O cia jus praktiskai duosite siai imonei be jokios rizikos ir be jokiu isipareigojimu beprocente paskola. Jie su ja darys ka nores ir bet kada gales jusu "atsikratyti" tiesiog grazindami ta pacia suma, kuria ir paeme. Ar jie suteikia teisines garantijas, kad pakeite paskirti ir surade brangiau mokanti pirkeja nepaliks jusu uz borto - t.y. grazins jums pinigus ir tiek, o sklypa parduos sumokejusiam keliais litais daugiau?

Mes svarstem ju viena sklypa - skelbime buvo rasoma, kad paskirtis bus pakeista i namu valda po keliu menesiu. Praejus keliems menesiams - data vel pasistume kelis menesius i prieki. Po 4 tokiu "persistumimu" nusprendem nepirkti.
Atsakyti
Sveiki,

šiandien galutinai nuspirkom žemės sklypą iš Žemės plėtros.

žadėjo pakeisti paskirtį per metus, pakeitė per 1,5 metų. Kadangi tiek ir buvom suplanavę laukti - finale esam patenkinti.

Sklypą buvome tik rezervavę ir sumokėję simbolinę sumą. Galutinis atsiskaitymas tik pakeitus paskirtį.

Manau toks variantas yra tinkamas jei nenori pradėti statybų iš karto ir tuo pačiu gali sutaupyti pinigų, kadangi nepakeistos paskirties žemė yra pigesnė.

Visiems sėkmės ieškant savo sklypo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vita_Z: 16 sausio 2013 - 22:18
Sveiki

Turejom ir mes reikalu. 1.5 metu ir zemes paskirtis pakeista, dokumentai pasirasyti ir uzregistruoti.

Visur yra rizikos ir tiesiog vertini ar prisiimi ja ar ne.
Atsakyti