...Pikciurniene...
2011 11 06, 13:55
QUOTE(...Pikciurniene... @ 2011 11 06, 13:55) Man atrodo, kad ankstoka  gal bent trečiadienį reikėtų
gabijux
2011 11 06, 14:29
QUOTE(...Pikciurniene... @ 2011 11 06, 14:55) Ačiū už naują temą Aš iškart su klausimu : Rafaelo tortas bus valgomas penktadieni, jei ji sutept antradieni? Bus per anksti? Manau, jei grietineles galiojimas nebus pasibaiges iki os dienos, tai kas jam gali nutikt? as tepciau antradieni vakare tikrai
...Pikciurniene...
2011 11 06, 14:34
Tai vat norisi kad tortas butu sviezias ir skanus, bet noretu ji jau nori išsivežti trečiadienį... O aš nuo ryto iki pietų nu niekaip nespėsiu jo ir sutept ir papuošt  Per lėtai dar tupinėju aplink tortą
gabijux
2011 11 06, 15:19
QUOTE(...Pikciurniene... @ 2011 11 06, 15:34) O niekaip neiseitu perkalbeti, kad paimtu koki ketvirtadieni? juk patys turetu buti suinteresuoti gauti sviezia...cia juk ne parduotuvinis, kad gali stoveti bele kiek
Krissti_
2011 11 06, 15:50
sveikos norėjau pasiteirauti gal kuri darote tortus pagal užsakymą vilniuje?
Sveikos merginos noreciau paklausti, gal kuri zinote Sroves griliazinio torto recepta?
Sveikos!....SOS mergaites..pirma karta darau varskini gaivumeli ir iskilo klausimukas,ar jus visa zele sudedate i krema,turiu omenyje visa puse ltr.Ar nera per daug???kol kas laikinai ikisau isplakta grietinele i saldytuva.Prasau kas darete atsakykite....
dekoratyvine
2011 11 06, 19:54
QUOTE(sarah- @ 2011 11 06, 19:34) Sveikos!....SOS mergaites..pirma karta darau varskini gaivumeli ir iskilo klausimukas,ar jus visa zele sudedate i krema,turiu omenyje visa puse ltr.Ar nera per daug???kol kas laikinai ikisau isplakta grietinele i saldytuva.Prasau kas darete atsakykite....  Kaip tik vakar dariau, tai šiek želė pasilikau papuošimui, o likusią sudėjau į kremą. Jeigu jums atrodo per daug, visos nedėkite.
tinulia84
2011 11 06, 20:31
labukas, vakar dariau paragavimui zozefina, isties labai labai skanus tortas, susveiciau labai skaniai, tik man atrode lyg per daug to pertepimo? nes kur receptas yra vienam puslapyje tai nuotraukoj jo vos matosi, o pas mane kone daugiau uz biskvita, dariau pagal recepta, ar jums irgi taip gaunasi? aciu
Dekui dekoratyvine uz atsakyma.  Sudejau puse kiekio,matysiu kas gausis.Kremo skonis tai tikrai geras...manau turtu buti skanu..
QUOTE(tinulia84 @ 2011 11 06, 21:31) labukas, vakar dariau paragavimui zozefina, isties labai labai skanus tortas, susveiciau labai skaniai, tik man atrode lyg per daug to pertepimo? nes kur receptas yra vienam puslapyje tai nuotraukoj jo vos matosi, o pas mane kone daugiau uz biskvita, dariau pagal recepta, ar jums irgi taip gaunasi? aciu  man sis torciukas visai nieko  tik MB sake,kad daugiau as jo nekepsiu-nes jam neskanu  ir man kremo buvo labai storai,dabar,jo mazinciau....nes,kepant pirma kart viska dariau pagal recepta(kad zinoti,koks jis is tikruju turi buti)
tinulia84
2011 11 06, 21:09
QUOTE(keno @ 2011 11 06, 23:05) man sis torciukas visai nieko  tik MB sake,kad daugiau as jo nekepsiu-nes jam neskanu  ir man kremo buvo labai storai,dabar,jo mazinciau....nes,kepant pirma kart viska dariau pagal recepta(kad zinoti,koks jis is tikruju turi buti) niu tai viskas aišku  tada kitam sykiui dėsiu ir aš mažiau, niu man kaip ir netrukdytų, gali ir taip būti  bet labai labai super minkštas ir greit virsta, plonai neina atpjaut
erikiuxxx
2011 11 06, 23:55
QUOTE(, 2011 05 07, 07:57) Šitam , senoviniui biskvitui , visko imama po lygiai : 6 kiaušiniai 6 sriubiniai šaukštai ( nei nubraukti , nei su per dideliu kauburu ) miltų 6 tokie pat šaukštai cukraus . Atitinkamai 5-5-5 ......10-10-10 Jei norite kakavinio biskvito , miltus keičiame kakava . 6 kiaušiniai 6 miltų ( keičiame - 3 miltų ir 3 kakavos) ( 2 miltų - 4 kakavos tamsesniam) 6 cukraus . NEKOMENTUOJAMA Mergaites praeitoje temoje kalbejote apie biskvita, tai radau aprasyma rusiskame saite, kiek reikia gramais deti, o ne saukstais В кулинарии есть правило для обычного бисквита-от ВЕСА ЯЙЦА ЗАВИСИТ ВЕС МУКИ И САХАРА<br>НАПРИМЕР, вы не знаете точного веса муки, но точно знаете сколько нужно ЯЙЦА- 400гр(вес всегда берите без скорлупы) вес муки и сахара будет ровно половина веса яйца -200гр и 200гр<br>Девочки, как понимаете-это азы, но есть и орегинальные рецепты, где яиц может идти больше или меньше, это зависит от названия теста-песочное, масляный бисквит, сырой, белковый и т.д<br>А это правило для обычного бисквита.
...Pikciurniene...
2011 11 07, 11:34
QUOTE(gabijux @ 2011 11 06, 15:19) O niekaip neiseitu perkalbeti, kad paimtu koki ketvirtadieni? juk patys turetu buti suinteresuoti gauti sviezia...cia juk ne parduotuvinis, kad gali stoveti bele kiek  Perkalbeti tai eitu, tik kad torto is toli atvaziuos, o butent treciadieni kaip tik i mano puse vaziuos. Tai uztai ir klausiu
gabijux
2011 11 07, 12:05
QUOTE(...Pikciurniene... @ 2011 11 07, 12:34) Perkalbeti tai eitu, tik kad torto is toli atvaziuos, o butent treciadieni kaip tik i mano puse vaziuos. Tai uztai ir klausiu  Na, manau, jei produktu galiojimas iki to laiko nebus pasibaiges, tai kas jam gali nutikt
Dianaaa1215
2011 11 07, 13:09
Mergaitės,šeštadieniui noriu tortą Rafaelo neštis pas draugus,biskvitą kepčiau trečiadienį, o sutepčiau ketvirtadienį.Ar nebus per anksti suteptas? O sulaistymui biskvito tikrai susinaudoja 0,5 ltr skysčio?
Nebus per anksti, aš pjaunu į 5 biskvitukus, tai sunaudoju apie 150-170 ml skysčio, max. 200 ml
gabijux
2011 11 07, 13:54
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 11 07, 14:09) Mergaitės,šeštadieniui noriu tortą Rafaelo neštis pas draugus,biskvitą kepčiau trečiadienį, o sutepčiau ketvirtadienį.Ar nebus per anksti suteptas? O sulaistymui biskvito tikrai susinaudoja 0,5 ltr skysčio? Bus pats tas...o sulaistymui tikrai tiek nereikia...as net stiklines nesunaudoju, o tik kiek daugiau nei puse...tiesiog laistykit tiek, kiek jums atrodo reikalinga...
erikiuxxx
2011 11 07, 15:11
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 11 07, 13:09) Mergaitės,šeštadieniui noriu tortą Rafaelo neštis pas draugus,biskvitą kepčiau trečiadienį, o sutepčiau ketvirtadienį.Ar nebus per anksti suteptas? O sulaistymui biskvito tikrai susinaudoja 0,5 ltr skysčio? man pro sonus viskas paskui isbego, kai sulaisciau pagal norma kaip tau SKANIAUSIAS tortukas ant skonio ?
raima.ma
2011 11 07, 16:15
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 07, 16:11) kaip tau SKANIAUSIAS tortukas ant skonio ? Ant skonio tai nežinau, bet ant padėklo tai nieko sau
Dianaaa1215
2011 11 07, 16:42
QUOTE(raima.ma @ 2011 11 07, 18:15) Ant skonio tai nežinau, bet ant padėklo tai nieko sau  Man gal biški per riebu
erikiuxxx
2011 11 07, 17:13
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 11 07, 16:42) Man gal biški per riebu  Bet ten jokiu rebalu nera, tik 100gr. sviesto tesluoje kremas juk nesviestinis
Mergaitės, turiu klausimuką Ką duoda "torto surinkimas formoje"? Ar jį toje formoje ir laikyti, kol subręs? Ačiū
dekoratyvine
2011 11 07, 19:45
QUOTE(BP84 @ 2011 11 07, 18:12) Mergaitės, turiu klausimuką Ką duoda "torto surinkimas formoje"? Ar jį toje formoje ir laikyti, kol subręs? Ačiū  dažniausiai formoje surenkami tie tortai, kurių pertepimas skystesnis, t.y. kad neišbėgtų  kai tik sustingsta, galima išimti iš formos
erikiuxxx
2011 11 08, 04:29
Mergaites , gal kas turi receptuko torto su bananais, kad butu panasus kaskiek i ta kuri gamina Bijola ?
QUOTE(dekoratyvine @ 2011 11 07, 19:45) dažniausiai formoje surenkami tie tortai, kurių pertepimas skystesnis, t.y. kad neišbėgtų  kai tik sustingsta, galima išimti iš formos  Aičiū
Dianaaa1215
2011 11 08, 11:07
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 07, 19:13) Bet ten jokiu rebalu nera, tik 100gr. sviesto tesluoje kremas juk nesviestinis  Matyt man grietinėlė per riebi  Nors dėjau šviežių šaldytų braškių sluoksnį Papildyta:
jumakavec
2011 11 08, 11:18
QUOTE(BP84 @ 2011 11 07, 17:12) Mergaitės, turiu klausimuką Ką duoda "torto surinkimas formoje"? Ar jį toje formoje ir laikyti, kol subręs? man tai žymiai patogiau sutepinėt formoje, ir ne vien tik todel, kad skystis neišbėgtų, o ir pats tortas lygiai susitepa, šonai lygūs palieka, man net nebereikia apipjaustinėt, tik sviestiniu užtepu ir vsio. Ir viršus lygesnis gaunasi nei tepant ne formos, nes pasispaudžia lygiai ir gražiai.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 11 08, 11:07) Matyt man grietinėlė per riebi  Nors dėjau šviežių šaldytų braškių sluoksnį Svarbu 100 Lt padėta šalia  Reiškia, skanus buvo tortas
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 08, 05:29) Mergaites , gal kas turi receptuko torto su bananais, kad butu panasus kaskiek i ta kuri gamina Bijola ?
Man irgi labai skanus tas jų su bananais atrodo "Genelis" vadinasi. Aš tai kai noriu ko nors panašaus, tai darau varškinį gaivumėlį, bet vietoj želes dedu bananus. Arba paprasčiausiai darau pertepimą iš plaktos grietinėlės ir bananų.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 11 08, 09:07) Matyt man grietinėlė per riebi  Nors dėjau šviežių šaldytų braškių sluoksnį Tai turbut perplaket ja
erikiuxxx
2011 11 10, 14:09
QUOTE(Erina @ 2011 11 08, 18:40) Man irgi labai skanus tas jų su bananais atrodo "Genelis" vadinasi. Aš tai kai noriu ko nors panašaus, tai darau varškinį gaivumėlį, bet vietoj želes dedu bananus. Arba paprasčiausiai darau pertepimą iš plaktos grietinėlės ir bananų. Aciukas, jau radau recepteli
astute_k
2011 11 10, 14:17
Skaičiau skaičiau temą  labai skani su apetitą keliančiomis nuotraukomis Sugalvojau pabandyti savaitgalį išsikepti QUOTE(Olesta @ 2010 11 01, 23:21) Turtingas kavos tortas
Jam pagaminti Jums prireiks Asseni šokoladinio (na man jis skaniausias) biskvito, šokoladinio kremo iš šokoladinio Zebros torto ir karamelinio kavos pertepimo pagal Cipciuką... o dabar detaliau...
Labai aiškiai viskas paaiškinta. Ačiū Tik... nenorėčiau daryti karamelinio pertepimo su Rududu - kažkaip nemėgstu jo  Patarkite prašau, gal galėčiau jį kuo nors pakeisti arba daryti kokį nors kitą tinkantį pertepimą?
~♥KaipTaiKaip♥~
2011 11 11, 12:49
Ar kavos tortą reikia aptepti sviestiniu kremu, prieš liejant ant viršaus šokoladą ir dedant tvorelę. AR galima pertepimo kremu aptept?
Ir sviestinio- cukraus pudros aptepimui, kokiu santykiu ko dėti?
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 11 11, 13:49) Ar kavos tortą reikia aptepti sviestiniu kremu, prieš liejant ant viršaus šokoladą ir dedant tvorelę. AR galima pertepimo kremu aptept? Ir sviestinio- cukraus pudros aptepimui, kokiu santykiu ko dėti? As virsaus netepiau niekuom, o sonus aptepiau likusiu sviesto -rududu kremu, viskas laikes gerai, nesutezo ir atlaike gan ilga kelione
Cool Mama
2011 11 11, 13:43
sveikos  , ar plikytas kremas draugauja su beze ? ar beze nenubegs nuo torto aptepto plikytu kremuku  ? aciu:)
Sveikos mergaites  Gal kuri gaminate tortus pagal uzsakyma Kaune? Man reikia grazaus vaikisko. Mergaite nori melyno drambliuko  Laukiu konditeriu i az
rabelkyte
2011 11 11, 15:54
QUOTE(vivir @ 2011 11 11, 14:06) As virsaus netepiau niekuom, o sonus aptepiau likusiu sviesto -rududu kremu, viskas laikes gerai, nesutezo ir atlaike gan ilga kelione  ant "pliko" biskvito pylet
QUOTE(rabelkyte @ 2011 11 11, 16:54) ant "pliko" biskvito pylet  taip
Auksiuke
2011 11 13, 22:08
siulau isbandyt Napoleono gerbejoms dar viena receptuka. Trapus senoviskas. Mano mamos receptu knygutej jis vadinasi Leningrado napoleonas. Taigis: Tešlai : 400 g margarino 4 stiklines miltu Kapoti iki trupiniu ant lentos ¾ stiklines salto vandens su 1 sauksteliu acto isslakstyti ant trupiniu ir uzminkyti tesla.(as asmeniskai tesla paruosiau su virt.kombainu sudejus visus komponentus. Tam reikalui uztrukau gal net kokias 3 min  ) Padaryti 12 gabaliuku. Padeti i saldytuva ir palaikyti ne maziau 12 valandu. Imti po viena , kocioti plonai ant apvalios skardutes , pabadyti sakute ir kepti apie 10 min.orkaiteje 180 laipsniu t. Kremas 5-6 kiausiniu tryniai 2 stiklines cukraus pudros Viska sutrinti ar plakti mikseriu. 300 g sviesto , deti i kiausiniu mase po truputi . Vaniles deti , jeigu patinka. Pabaigoje palaipsniui pilti 10- 12 saukstu atvirinto ir dar silto pieno. Tepti blynus .Gali buti 2-3 sluoksniai , maisyti su rugscia uogiene ( be uogienes kiek per saldu ) . Laikyti 1 para sutepta ne saldytuve! cia mano naminukas:
*saules_zuikutis*
2011 11 13, 22:24
o pjuvio foto neturetumet?
Auksiuke
2011 11 13, 22:37
deja ne. Kita karta nebent galiu pazadet  nepagalvojau ko tai
mylimaa
2011 11 14, 00:51
QUOTE(Auksiuke @ 2011 11 13, 22:08)
labai skaniai atrodo  kiausiniai gaunasi torte zali?  kazkada panasu receptuka dariau, kai kiausiniu trynius reikejo musti i karsta plikyta krema ir maisyti kol atsaus, tai anyta labai stebejos, jog kiausiniai zali(termiskai neapdoroti)
Gal kas turi lietuviska torto 'Milky Way' recepta?
Rasskee
2011 11 16, 10:10
Norejau paklausti apie Juoda miska. Kepiau, viskas super, bet tas sokoladinis sluoksnis visgi pernelyg saldus, jau dejau ne 200g., o 180g. bet vistiek per saldu ir per kietas, pyliau pieno irgi truputi daugiau. Galvoju, ar kuri nebandet pakeisti to sluoksnio i grietinele sumaisyta su sokoladu (taip kaip darom Turtingam kavos tortui)? Ar kazi gautusi kas nors? Taip pat patarkit, kuo geriausia puosti ta Juoda miska? Jis ir taip be galo saldus, bet beze man nesigauna ir nelabai tiktu turbut cia....
Nima***
2011 11 16, 11:37
Sveikos, Būčiau dėkinga, jei padėtumėte - kepiau prieš porą dienų 1 temoje skelbtą Napoleoną (Sonatina pagal Mishele), kur iš daug plonų sluoksnelių išeina: Tešlai: 75 g sviesto 2/3 puodelio cukraus 2 kiaušiniai 1,5 puodelio pieno 1/2 a. š. kepimo miltelių 3-4 puodeliai miltų Ir tešla man gavosi visai nepanaši į koldūnų (o turėjo gautis  ). Kadangi recepte parašyta, kad daugiau miltų reikėtų nedėti, tai kepiau kaip medaus torto lakštus - pabarsčiau miltais kepimo popierių, tuomet šaukštas tešlos ir vėl miltai. Viskas gerai išsikočiojo ir puikiai atlipo nuo popieriaus iškepus, BET lakštai išėjo laaaabai ploni (gal persistengiau kočiodama, nes forma didelio diametro, tai neįsivaizdavau, kiek tų lakštų turi būti mano atveju) ir valant miltus nuo apačios pusė lakštų tiesiog sulūžinėjo  Žinoma, galiausiai juos vis tiek sudėjau, bet kitam kartui: gal visai nereikia barstyti apačios miltais,o iškepti lakštai ir taip lengvai nuo kepimo popieriaus atlimpa?O šiaip tortas labai skanus išėjo - ne per saldus ir norėjosi kartoti...daug kartų
tinulia84
2011 11 16, 17:03
Labukas visoms, Auksiuke dariau jūsų įdėtą napoleoną  žiūrėsim kas ten ryt gausis  Napoleono receptų yra visokių, o kuris tas tikrasis? nemažai esu išmėginusi visokių tortų, o va Napoleoną pasiryžau daryt tik dbr, labai jau baisiai daug laiko sugaišau, kol visi lakštai iškepė
Aušraitė
2011 11 16, 17:20
Sveikos, labai reikia madaus torto su bananais recepto, perziurejau visu temų receptų sąrašus nesurandu  gal jis kaip kitai užvadintas? Ačiū už pagalbą
|
|