http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=694760Tęsiame diskusijas apie vėžliukų auginimą, maitinimą ir kitus rūpestėlius  Laukiamos senbuvės ir naujokės Šiek tiek informacijos apie sausumos vėžliukus  ***Vėžlys - ne žaisliukas, tai roplys, mėgstantis pastovumą, ramybę, šilumą, kurios gali gauti tik gyvendamas erdviame terariume, kuriame būtų įtaisyta normali kryptinė šildymo lemputė arba, dar geriau, speciali terariumo lempa, skleidžianti UV spindulių kiekį, tinkamą ropliams. Laikydami vėžlį laisvą kambaryje, rizikuojame jo gyvybe ir sveikata, rizikuojame greit jo netekti. ***Daug vėžlių, laikomų atvirose patalpose, nukenčia nuo skersvėjų - peršąla, suserga konjuktyvitu, nuo kurio gali prarasti regėjimą. Daugelis veterinarijos gydytojų yra matę ir šunų sužalotus, apgraužtus vėžlius. Neretas atvejis, kai ant vėžlių (ypač ant jaunų vėžliukų) užlipa ir patys neatsargūs šeimininkai. Tad jei jau imamės laikyti šiuos puikius gyvūnus, laikykime juos civilizuotai. ***Vėžliai daugiausiai vartoja augalinį maistą: daržoves, vaisius, kai kurias žolines kultūras, pavyzdžiui, žliūgę, kiaulpienių lapus ir žiedus, dobiliukus. Daržovės turi būti susmulkintos, sutarkuotos. Nors daugelis laikančiųjų vėžlius giriasi, kad vėžliai godžiai ryja varškę, tačiau jos duoti nerekomenduojama, mat vėžliukas gali užspringti. Daugelis vėžlių įpranta prie specialaus granuliuoto maisto: į tokias granules žinomos firmos deda ir vitaminus, mineralus, biologines medžiagas. Nors galima vitaminų ir užberti ar užpilti ant sutarkuotų daržovių. ***Reikia skirti daug dėmesio ir vėžliuko šarvo priežiūrai, kad jis nesilupinėtų, visad būtų žvilgantis. Vėžlio šarvas, kaip ir mūsų plaukai ar nagai, turi gauti vitaminų ir mineralų. Pagrindinis yra vitaminas D3. Kartą per mėnesį reikia kruopščiai įtrinti tiek apatinę, tiek viršutinę šarvo dalį su D3 vitamino aliejiniame tirpale pamirkytu skudurėliu. Prieš tai būtina nuplauti dulkes nuo šarvo. ***Patinėlį nuo patelės galima lengvai atskirti pagal uodegos ilgį. Patinėliai turi gerokai ilgesnę ir storesnę uodegą nei patelės. Be to patinėlis už patelę būna žymiai mažesnis. Jei stepinių vėžliukų patelės būna iki 20cm. ilgio, tai patinai tik apie 16cm ***Poravimasis. Vėžliukai ima poruotis tuoj pat po žiemos miego. Patinėliai yra labai aktyvūs ir ieško sau patelės. Išsirinkęs patelę, šis įkanda jai į užpakalinę koją, tuo parodydamas, kad ji jam priklauso. Patelė gali perėti sulaukusi 8-10 metų. Ji deda kiaušinius gegužės arba birželio mėnesiais. Dažniausiai padeda 2-6 kiaušinius. Kiaušiniai yra užkasami 2-5cm. gylyje po žeme. Kiaušiniai yra pailgi, maždaug 46mm. ilgio ir 28mm. storio. Kiaušinis sveria apie 19g. Kiaušinių inkubacija trunka 84-102 dienas esant 24 - 32°C bei 70 ir 95% santykinei oro drėgmei. Jaunikliai auga labai lėtai. Trijų metų vėžliukai sveria apie 63g, o penkių-šešių metų vėžliukai sveria nuo77 iki 180 g. Vėžliukai suauga tik sulaukus 20-30 metų. ***Sveikas vėžliukas. Norint sužinoti, ar Jūsų augintinis yra sveikas: Patikrinkite šarvą. Jis turi būti tvirtas ir nesužalotas. Akys visuomet turi būti atmerktos, blizgančios ir be traiškanų. Nosis ir burna privalo būti sausos ir nesulipusios. Išeinamoji anga turi būti švari, išmatos kietos, neaštriu kvapu. Oda turi būti elastinga. Keliant vėžliuką jis turi išsigąsti. Stepiniai vėžliukai yra labai stresui jautrūs gyvūnėliai. Perspėkite vaikus, ar svečius, kad jie vėžliuko neimtų į rankas ir nekeltų aukštai nuo žemės. Tai jiems sukelia labai didelę baimę, nes gamtoje vėžliukas pakeliamas tik tada, kada jis tampa grobiu. Sveikas vėžliukas nesislėps nuolat savo slėptuvėje, bet ropinės pirmyn ir atgal, kad iššniukštinėtų savo vietovę, nes šie ropliai iš prigimties yra smalsūs. Prižiūrint vėžliukus teisingai, jie bus stiprūs ir tvirti. Prisirašymo sąrašiukas: Honey - mot. giminės Testudo horsfieldii, Lilė, išperėjimo data: 2006 m. Varlytė96 - mot. giminės Testudo horsfieldii, Jonė, išperėjimo data: 1997 m. Ducky - vyr. giminės Testudo horsfieldii, Princas, išperėjimo data: 1992 m. Militux - vyr. giminės Testudo horsfieldii, Flintas, išperėjimo data: 1997 m. Žuvytera - mot. giminės, Testudo horsfieldi, Lėtutė-Fifa, išperėjimo data: 2006 m (Ukraina). tiacior - mot. giminės, Testudo horsfieldi, Knopke, išperėjimo data: 2006 m (Ukraina). Salza - mot. giminės Testudo horsfieldii, Braškė, numanoma išperėjimo data: 2005 m. ir - mot. giminės Testudo horsfieldii, Paška, numanoma išperėjimo data: 1988 m. Inneta- vyr. giminės Testudo hermanni boettgeri, Fibis, išperėjimo data: 2008m. vytenė - mot. giminės Testudo horsfieldii Šmikė, išperėjimo data 2002 m.(kiek ji teisinga - nežinau, nes dokų ji neturi, pirkta 2007 m. zooparduotuvėje Šiauliuose, amžius - pagal pardavėjos pasakymą - 5 metai...) ir mot. giminės Testudo horsfieldii Mikė, išperėjimo data: 2006 m.
varlyte96
2011 11 07, 08:46
Ačiū už naujus namučius
Militux
2011 11 07, 10:10
Ačiū už naujus namučius  Mes jau irgi tinginiais pavirtome  miegame ir valgome
Ačiū už namučius na taip kai toks oras, tai tik miegot ir belieka
Labas vakaras, Labai reikia patyrusiu zmoniu patarimo Negalim apsispresti del terariumo savo naujam seimos nariui Gal patarsit koks terariumas geriasnis ATVIRASAR DENGTAS
varlyte96
2011 11 10, 08:43
QUOTE(Sati @ 2011 11 09, 18:37) Labas vakaras, Labai reikia patyrusiu zmoniu patarimo Negalim apsispresti del terariumo savo naujam seimos nariui Gal patarsit koks terariumas geriasnis ATVIRASAR DENGTAS  Aš sakyčiau tik atviras. Bet žiūrėkit kuris didesnis, erdvesnis ir patogesnis, ar bus kur lempą pakabinti, ar patogu bus išvalyti sysiukus ir pan. Apskritai laikoma, kad stikliniai vivariumai vėžliams netinka-per maži, nėra "mikroklimato", matydami "kiaurai" vėžliai nesuvokia, kur baigiasi erdvė, yra neramūs ir pan. Daugiau galite pasiskaityti čia http://www.tortoisetrust.org/articles/vivarium.htmSavo panelei neseniai nupirkome juodo plastiko didelę dėžę. Iki tol gyveno skaidrioje. Skirtumas pasijuto bene iškart-tapo gerokai ramesnė, mažiau malasi po ją, nebetaiko išsiropšti. Be to plastikas lengvas, lengva pernešti iš vienos vietos į kitą, lengva išvalyti, įgrežti kokią skylutę lemputei ar šildomam akmenėliui. Neagituoju prieš stiklą, Jums rinktis, tačiau pasiskaitykit daugiau, bus lengviau apsispręsti  Pažiūrėjau atidžiau. Atvirasis atrodo visai neblogai. Gana nemažas, nėra išvien iš stiklo, su ventiliacijos ir papildomomis angelėmis, taigi jei reiktų rinktis man, rinkčiausi šitą
Militux
2011 11 10, 10:47
Net nežinau ką aš patarčiau iš savo pusės Aišku jei name gyvenčiau tai tik atvira,nes žiema kurenimas normalus ir pastovus. Mes tai savo sukonstravome iš akvariumo su dangčiu. Manau jam vietos pakankamai ir galiu atidaryti viršu kada tik noriu, bei išvalyti patogu.Ėmiau su dangčiu nes gyvenu bute ir šildymo nėra normalaus,tai žiema jam taip gerai, o vasra dažnai išvarome į gamtą ir namie laidžime pasilakstyti
QUOTE(Salza @ 2011 02 15, 20:03) labai faina QUOTE(liuka** @ 2011 04 04, 21:12) Jis visą laiką būna lauke, uzdaroj 30kv.m teritorijoje. Ryta kai vaziuojame į darbą jis jau vaikšto, o va apie 17-18val. įsikasa nepilnai į žemę. Pasidaro tokią olą ir ten visą vasarą gyvena. Aišku mes jį valgidiname, didžiausias delekatesas kiaupienių ir dobiliukų žiedai.Kai pabunda dar needa kokią savaitę, o paskui šliamščia kaip reikalas.  fainulka jūsiškė QUOTE(Inneta @ 2011 05 10, 07:32) Namukas zinok didelis, tas takelis 22cm plocio.  Kainavo tikrai nedaug 250lt. labai faina pasirodykit, kaip visi dabar gyvenat mes irgi galvojam vis , kad reikėtų įsigyti vėžliuką, tai nuolat skaitau, domiuosi. Gal žinot, gal kas nors siūlo
Sveikutes, Aciu tom kurios atsiliepet uz patarymus Uzsakem ir jau padare mums atvira tiraiuma. Issirinkom medini+ vienoj pusej idetas stiklas mazdaug 10cm aukscio. Ismatavimus rinkomes pagal esama komoda ant kurios ir stovi terariumas.Tai isejo toks 40x80x30h tikiosi musu keturmeciuj dar ilgam uzteks. Dabar mums dar reikia patarimo del irengimo 1. Substrata pasirinkom TOKI plius dar desim smelio i ta zona kur vezliukas ateis silditis po lempa.Ar gerai mes cia padarem? 2. Dabar lempos. Viena lempa, kiek supratau, gali buti paprasta ji sildis terariuma o kita UV tai rinksime REPTI GLO, bet dar neapsisprendem del galingumo(vienur raso, kad reikia 8.0 kitur kad ir 5.0 pakanka). Kokias lempas jus naudojant? 3. Pasara nupirkom TOKI +darzoves ir zoleles. 4. Ar reik vezliukui duot gert ar pakaks ji ismaudyt karta du per savaite? 5. Kaip daznai reikia sarva teptis vitamiu D? Lauksiu jusu komentaru ir patarimu  Ir dar pamirsau paklaust, musu vezliuko sarvas labai sviesus, tokio dar neteko matyti  kazi ar cia taip turi buti ar kas jam negerai
varlyte96
2011 11 14, 10:50
QUOTE(Sati @ 2011 11 14, 06:27) Dabar mums dar reikia patarimo del irengimo 1. Substrata pasirinkom TOKI plius dar desim smelio i ta zona kur vezliukas ateis silditis po lempa.Ar gerai mes cia padarem? 2. Dabar lempos. Viena lempa, kiek supratau, gali buti paprasta ji sildis terariuma o kita UV tai rinksime REPTI GLO, bet dar neapsisprendem del galingumo(vienur raso, kad reikia 8.0 kitur kad ir 5.0 pakanka). Kokias lempas jus naudojant? 3. Pasara nupirkom TOKI +darzoves ir zoleles. 4. Ar reik vezliukui duot gert ar pakaks ji ismaudyt karta du per savaite? 5. Kaip daznai reikia sarva teptis vitamiu D? Dydžio turėtų pakakti, kai po kokių dešimties metukų mažius išstyps, vis vien jau šitas bus susidėvėjęs ir keisit nauju, didesniu. 1. Substratas geras, bet nerekomenduočiau po lempa (turiu omeny šildomąją, angl. basking lamp) pilti vien smėlio - jis gali labai įkaisti, geriau dėkit pramaišiui substratą arba žemę ir smėlį. 2. Lempa, jei nepirksit šildomo akmenėlio, turi būti šildomoji, t.y. minėtoji basking - tokia keramikinė, kita - UVB ir UVA (paprastai ta pati lempa būna tiek UVA tiek UVB, bet pakaktų ir vien UVB, tiesiog UVA padeda vėžliukams geriau skirti spalvas ir jie labiau noriai valgo ir šiaip pagerina psichologinę gyvūno būklę. UVB 8 yra labai daug, gali pakenkti akytėms, labai rekomenduoju rinktis 5 arba mažiau. 3. Nenoriu nuskambėti griežtai, bet su tokiu pašaru jūsų mažylis ilgai netrauks, t.y. baltymų kiekio neatlaikys kepenys ir deformuosis kaulai bei šarvas. Labai prašau, padarykit namų darbelius ir išsiaiškinkit, kuo maitinti vėžliuką. Šį sausą maistelį galite duoti kartą per savaitę arba, idealiausiu atveju, apskritai neduoti. Jei reikia, atsiųsiu sąrašą su žolių pavadinimais ir nuotraukomis, paieškosit kur sode ar prie namų ir rasite tiek pienių tiek žliugių, salotų ant palangės užauginsit (tik neduokit maxima'inių), patarkuosit obuoliuko, užbersit vitaminų ir mažius augs sveikas ir stiprus. 4. Gėrimui į namelį įdėkite kokį keraminį indelį (kad neapverstų) su vandeniu, kada norės, tada įlips pats ar įmerks snukutį ir atsigers. Papildomai porą kartų per savaitę pamirkykite drungname vandenyje. 5. Neseniai šiame forume vyko diskusija ar tepti šarvą ar ne. Mano nuomonė, kad jei kokybiškai maitinsite, pakabinsite UVB lempą ir dar kartais ant maistelio užbarstysite vitaminų, niekuo tepti nereikia, vėžliukas ir taip bus apsipatenkinęs  Vitaminų pati turiu atliekamų (tiesiog giminės užsienyje nemąstę paėmė didžiausią bonkę, kokią rado, mielai už saldainį perleisčiau šimtą gramų, nes pati nežinau, ką su tokiu sloiniku veikti  ). Jei kils dar kokių klausimų, klauskite, žinau, kaip sunku pasiruošti naujo nario atėjimui, bet paskui apsiprasite ir nerimą pakeis didelis džiaugsmas
tiacior
2011 11 14, 13:44
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 14, 11:50) Dydžio turėtų pakakti, kai po kokių dešimties metukų mažius išstyps, vis vien jau šitas bus susidėvėjęs ir keisit nauju, didesniu. 1. Substratas geras, bet nerekomenduočiau po lempa (turiu omeny šildomąją, angl. basking lamp) pilti vien smėlio - jis gali labai įkaisti, geriau dėkit pramaišiui substratą arba žemę ir smėlį. 2. Lempa, jei nepirksit šildomo akmenėlio, turi būti šildomoji, t.y. minėtoji basking - tokia keramikinė, kita - UVB ir UVA (paprastai ta pati lempa būna tiek UVA tiek UVB, bet pakaktų ir vien UVB, tiesiog UVA padeda vėžliukams geriau skirti spalvas ir jie labiau noriai valgo ir šiaip pagerina psichologinę gyvūno būklę. UVB 8 yra labai daug, gali pakenkti akytėms, labai rekomenduoju rinktis 5 arba mažiau. 3. Nenoriu nuskambėti griežtai, bet su tokiu pašaru jūsų mažylis ilgai netrauks, t.y. baltymų kiekio neatlaikys kepenys ir deformuosis kaulai bei šarvas. Labai prašau, padarykit namų darbelius ir išsiaiškinkit, kuo maitinti vėžliuką. Šį sausą maistelį galite duoti kartą per savaitę arba, idealiausiu atveju, apskritai neduoti. Jei reikia, atsiųsiu sąrašą su žolių pavadinimais ir nuotraukomis, paieškosit kur sode ar prie namų ir rasite tiek pienių tiek žliugių, salotų ant palangės užauginsit (tik neduokit maxima'inių), patarkuosit obuoliuko, užbersit vitaminų ir mažius augs sveikas ir stiprus. 4. Gėrimui į namelį įdėkite kokį keraminį indelį (kad neapverstų) su vandeniu, kada norės, tada įlips pats ar įmerks snukutį ir atsigers. Papildomai porą kartų per savaitę pamirkykite drungname vandenyje. 5. Neseniai šiame forume vyko diskusija ar tepti šarvą ar ne. Mano nuomonė, kad jei kokybiškai maitinsite, pakabinsite UVB lempą ir dar kartais ant maistelio užbarstysite vitaminų, niekuo tepti nereikia, vėžliukas ir taip bus apsipatenkinęs  Vitaminų pati turiu atliekamų (tiesiog giminės užsienyje nemąstę paėmė didžiausią bonkę, kokią rado, mielai už saldainį perleisčiau šimtą gramų, nes pati nežinau, ką su tokiu sloiniku veikti  ). Jei kils dar kokių klausimų, klauskite, žinau, kaip sunku pasiruošti naujo nario atėjimui, bet paskui apsiprasite ir nerimą pakeis didelis džiaugsmas  pritariu viskam ka pasake varlyte 96
inetulka
2011 11 15, 22:52
oooo ačiū Ineta už temą  kaip laikosi Lizutės kavalierius?  Liza tai ėda kaip pasiutus ir varo ratus po kambarį  dar dabar priprato kad kas vakarą į lovą po kaldra priglausčiau  kol žiūriu teliką pasidedu po kaldra, šilt jai iškart rami pasidaro ir užmiegt  o prieš tai duodas terariume baisiausiai prašos išimama (bent jau man taip atrodo, kad nori, kad išimčiau)  kažin gali būti kad tikrai priprato pas mane lovoj šildytis?
varlyte96
2011 11 16, 08:29
QUOTE(inetulka @ 2011 11 15, 20:52) kažin gali būti kad tikrai priprato pas mane lovoj šildytis?  Manau taip ir buvo. Jeigu duosiuosi po namelį, šeimininkė prieis ir paims, o kai paims nešis po kaldra, o po kaldra šilta - va tokia loginę seką turbūt mergina ir išvedė
QUOTE(Sati @ 2011 11 14, 09:27) Sveikutes, Aciu tom kurios atsiliepet uz patarymus Uzsakem ir jau padare mums atvira tiraiuma. Issirinkom medini+ vienoj pusej idetas stiklas mazdaug 10cm aukscio. Ismatavimus rinkomes pagal esama komoda ant kurios ir stovi terariumas.Tai isejo toks 40x80x30h tikiosi musu keturmeciuj dar ilgam uzteks. lauksim nuotraukyčių QUOTE(inetulka @ 2011 11 15, 23:52) dar dabar priprato kad kas vakarą į lovą po kaldra priglausčiau  kol žiūriu teliką pasidedu po kaldra, šilt jai iškart rami pasidaro ir užmiegt  o prieš tai duodas terariume baisiausiai prašos išimama (bent jau man taip atrodo, kad nori, kad išimčiau)  kažin gali būti kad tikrai priprato pas mane lovoj šildytis? 
varlyte96
2011 11 16, 19:49
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 16, 20:49) Pasidemonstruojam  Jonytė  laaabai daili panelė
inetulka
2011 11 16, 21:43
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 16, 08:29) Manau taip ir buvo. Jeigu duosiuosi po namelį, šeimininkė prieis ir paims, o kai paims nešis po kaldra, o po kaldra šilta - va tokia loginę seką turbūt mergina ir išvedė  nu kažin žinok, išvis man įdomu labai kiek vėžliai gali mastyt ir išvis ar jie kažką galvoja, niekur neradau info... gal žinot kur būtų apie tai rašoma? Tą mintį kad jie žmogų tik toleruoja esu skaičius, gal žinot kitų?
varlyte96
2011 11 17, 08:40
QUOTE(inetulka @ 2011 11 16, 19:43) nu kažin žinok, išvis man įdomu labai kiek vėžliai gali mastyt ir išvis ar jie kažką galvoja, niekur neradau info... gal žinot kur būtų apie tai rašoma? Tą mintį kad jie žmogų tik toleruoja esu skaičius, gal žinot kitų?  Esu skaičiusi, kad kai kurie vėžliukai tiek įsigudrina, kad išalkę kanda šeimininkui į koją, kad duotų valgyti. Manau čia labai panašus principas: noriu valgyti, jei įkasiu į koją, į mane atkreips dėmesį, kai atkreips dėmesį, duos valgyti. Kitokio paaiškinimo nelabai ir sugalvosi, vadinasi kažkiek mąsto. Internete radau tik, kad <Russian tortoises> also tend to be less shy than other tortoises and have an appealing, pugnacious temperament. They are usually rather social with humans. Papildyta:QUOTE(Ducky @ 2011 11 16, 18:54) laaabai daili panelė  Dėkui, stengiamės išlaikyti žavesį
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 09:40) Esu skaičiusi, kad kai kurie vėžliukai tiek įsigudrina, kad išalkę kanda šeimininkui į koją, kad duotų valgyti. Manau čia labai panašus principas: noriu valgyti, jei įkasiu į koją, į mane atkreips dėmesį, kai atkreips dėmesį, duos valgyti. Kitokio paaiškinimo nelabai ir sugalvosi, vadinasi kažkiek mąsto. manajam tai dzin - ar jis alkanas ar ne vis vien kabinasi į koją - jo teritorija ir viskas o ir mano mėgsta pamiegot šalia manęs, o ypač kai ant pilvo pasidedu - jam linguoja ir užmiega
Militux
2011 11 17, 10:53
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 09:40) Nu vakar išbandėm dilgeles tas su baltais žiedeliai  nu jau turime dar viena iš favoričių maisto racione  O dobiliukus tai nelabai valgė  pabandysiu paieškoti didesniais lapeliais nes aš jam žiedų prikroviau Papildyta:QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 16, 20:49) Pasidemonstruojam  Jonytė  Labai graži  panaši į manajį Flintą
Militux
2011 11 17, 11:13
Gastroliuojame Flintas
sakykite, o kai jūs paleidžiate laukan pasivaikščioti - ar koks katinas, šuo, deguti ar pan neįkąstų jam? ta prasme labai reikia saugoti? Nu arba kambary  ?
QUOTE(immm @ 2011 11 17, 12:27) sakykite, o kai jūs paleidžiate laukan pasivaikščioti - ar koks katinas, šuo, deguti ar pan neįkąstų jam? ta prasme labai reikia saugoti? Nu arba kambary  ? va kaip jie moka apsigint http://www.youtube.com/watch?v=Ul0gfCyeiyM Bet čia aišku priklauso nuo vėžlio ir tų kitų gyvūnėlių. Mano katinui tai dzin, bet dėl kitų nebūčiau tokia tikra, o ypač dėl didesnių šunų  juk gali krimstelt
Militux
2011 11 17, 13:59
varlyte96
2011 11 17, 15:39
QUOTE(Militux @ 2011 11 17, 09:13) Gastroliuojame Flintas  Oooo koks dailus vaikinas  O kiek jam amžiaus? Mums 13-a, artėja paauglystė
Militux
2011 11 17, 15:41
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 16:39) Oooo koks dailus vaikinas  O kiek jam amžiaus? Mums 13-a, artėja paauglystė  Pavasari 14 sukako  Ačiū už komplimentus
varlyte96
2011 11 17, 15:44
QUOTE(immm @ 2011 11 17, 09:27) sakykite, o kai jūs paleidžiate laukan pasivaikščioti - ar koks katinas, šuo, deguti ar pan neįkąstų jam? ta prasme labai reikia saugoti? Nu arba kambary  ? Mano tiek šuo tiek katinas paniškai bijo, nes pana kimba jiems į kudlas arba priėjus "graužia" kailį, bet esu girdėjusi apie šunų sužalotus vėžliukus, tai galite supažindinti, bet jiems būnant vienoj erdvėj vis užmeskit akį, kad katinas su nagiuku neužvažiuotu arba šuo nekrimsteltų Papildyta:QUOTE(Militux @ 2011 11 17, 13:41) Pavasari 14 sukako  Ačiū už komplimentus  Flinto snapukas labai aštrus atrodo. Maniškė vasarą vis kokį akmenuką priėjusi pagrauždavo ar šiaip kokią kiemo plytelę, tai toks apsitrynęs ir nebeaštrus atrodo, įdomu, ataugs
Militux
2011 11 17, 15:47
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 16:44) Flinto snapukas labai aštrus atrodo. Maniškė vasarą vis kokį akmenuką priėjusi pagrauždavo ar šiaip kokią kiemo plytelę, tai toks apsitrynęs ir nebeaštrus atrodo, įdomu, ataugs  Tai va su tuo snapeliu, man yra dilema  Jį reikia pakirpti, o aš tai bijau, o vietinis vet. jau iš normalių mūsų miestelyje, tai net profilaktiškai nepriima apžiūrėt
varlyte96
2011 11 17, 16:00
QUOTE(Militux @ 2011 11 17, 13:47) Tai va su tuo snapeliu, man yra dilema  Jį reikia pakirpti, o aš tai bijau, o vietinis vet. jau iš normalių mūsų miestelyje, tai net profilaktiškai nepriima apžiūrėt  Gal ir gerai, kad nepriima, nes jei apsimestų, kad kažką apie vėžlius nuraukia, o iš tiesų nelabai jų ir čiupinėjęs... Geriau jokio gydytojo, nei koks apsišaukėlis. O pati nenorit internete pažiūrėti, kaip juos trumpina, gal visai ir patiems pavyktų? Skaičiau, kad galima su dilde padildinti, arba maistelį dėti į molinį nelakuotą indelį, tada nori nenori šiek tiek snapukas kliūva už kraštelio ir dėvisi.
Militux
2011 11 17, 16:04
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 17:00) Gal ir gerai, kad nepriima, nes jei apsimestų, kad kažką apie vėžlius nuraukia, o iš tiesų nelabai jų ir čiupinėjęs... Geriau jokio gydytojo, nei koks apsišaukėlis. O pati nenorit internete pažiūrėti, kaip juos trumpina, gal visai ir patiems pavyktų? Skaičiau, kad galima su dilde padildinti, arba maistelį dėti į molinį nelakuotą indelį, tada nori nenori šiek tiek snapukas kliūva už kraštelio ir dėvisi. Taip tai sutinku O mūsų maistelis ir yra kaip moliniame indelyje Ten kai žiūri papratsa, bet man tai baisų kad per dau nenurėčiau  šuniui ir tam nagus bijau kirpti
varlyte96
2011 11 17, 16:11
QUOTE(Militux @ 2011 11 17, 14:04) Taip tai sutinku O mūsų maistelis ir yra kaip moliniame indelyje Ten kai žiūri papratsa, bet man tai baisų kad per dau nenurėčiau  šuniui ir tam nagus bijau kirpti  Nagus ir aš bijau  Bet dėl snapelio, tai ten jokio "gyvuonies" nėra, skaudėti neturėtų, tik bus sunku galvytę nulaikyti, gi tiek ten to žvėries... Vienas laikykit, o kitas kirpkit. Arba su nagų dilde šiek tiek padildinkit, tikrai nepadauginsit. Dėstau čia taip užtikrintai, bet jei man savo mergiotei reiktų sutvarkyti jaučiu irgi bijočiau nesvietiškai
Militux
2011 11 17, 16:25
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 17:11) Nagus ir aš bijau  Bet dėl snapelio, tai ten jokio "gyvuonies" nėra, skaudėti neturėtų, tik bus sunku galvytę nulaikyti, gi tiek ten to žvėries... Vienas laikykit, o kitas kirpkit. Arba su nagų dilde šiek tiek padildinkit, tikrai nepadauginsit. Dėstau čia taip užtikrintai, bet jei man savo mergiotei reiktų sutvarkyti jaučiu irgi bijočiau nesvietiškai  tai kiekviena diena vis kaupiuosi, reiks nors su dilde pagalast truputi Tai ryt gal turėsiu laiko įmesiu namučiua kaip mes gyvena
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 17, 17:11) Nagus ir aš bijau  Bet dėl snapelio, tai ten jokio "gyvuonies" nėra, skaudėti neturėtų, tik bus sunku galvytę nulaikyti, gi tiek ten to žvėries... Vienas laikykit, o kitas kirpkit. Arba su nagų dilde šiek tiek padildinkit, tikrai nepadauginsit. Dėstau čia taip užtikrintai, bet jei man savo mergiotei reiktų sutvarkyti jaučiu irgi bijočiau nesvietiškai  vakar dar labiau trumpinau savajam, tai kai kandžiotis pradėjo  sunku po to jam trumpint, nes nepražiojus nepatrumpinsi. O pats išsižiot jis tikrai nežada, nebent kasdamas  o tada dėl gražumo dilde dildinu, o pakol dildinu, jis ją kandžioja  nu žodž pasaka be galo kai pasižiūriu nuotraukas kad ir jūsiškės, atrodo toks trumputis snapiukas, nu o mūsų tai jau nebežinau - atrodo vasarą trumpinau , o dabar vėl paaugęs nors sepijos kaulą visą vasarą griaužė  su nagais mums nėra problemų, gyvnagis sulig nagu - matyt nuo spintos "drožimo"
varlyte96
2011 11 18, 09:22
QUOTE(Ducky @ 2011 11 17, 14:53) o tada dėl gražumo dilde dildinu, o pakol dildinu, jis ją kandžioja  kai pasižiūriu nuotraukas kad ir jūsiškės, atrodo toks trumputis snapiukas  Jis matyt pats sau ir su tokiu snapeliu fainas  Kiek žiūrėjau internete nuotraukų, tai vėžliukams bręstant šiek tiek keičiasi tiek šarvo tiek galvytės forma-jie darosi labiau kampuoti, tai gal dėl to, kad Jūsiškis kiek vyresnis, tai ir snapiukas didesnis. Manikė labai noriai graužia viską, tai man rūpestis ne dėl per ilgo, bet dėl per trumpo snapiuko - kad nenuzulintų per daug... Bet mergaitėms tinka aptakesni veido bruožai, tai mes pačios sau kol kas gražios
Militux
2011 11 18, 10:52
QUOTE(Ducky @ 2011 11 17, 17:53) Gal galite parodyti kaip jis atrodo, nes kikoj klausiau pirmą kart girdi  Ir kur jį perkate?
QUOTE(Militux @ 2011 11 18, 11:52) Gal galite parodyti kaip jis atrodo, nes kikoj klausiau pirmą kart girdi  Ir kur jį perkate? tai čia ne vėžliukams jis, o paukščiams ar graužikams. Pasakai snapą dildint ir turi žinot  panašu į kreidą
Militux
2011 11 18, 16:26
QUOTE(Ducky @ 2011 11 18, 17:15) tai čia ne vėžliukams jis, o paukščiams ar graužikams. Pasakai snapą dildint ir turi žinot  panašu į kreidą  taip ir prašiau, bet pasakiau vėžliams  tai sakė neturi  rytoj varysiu nusipirkti
QUOTE(Militux @ 2011 11 18, 17:26) taip ir prašiau, bet pasakiau vėžliams  tai sakė neturi  rytoj varysiu nusipirkti  nedaug jis ten tekainuoja kelis litukus pamenu  buvau įsitikinus, kad kas jau kas bet mano neles to kaulo, bet žinokit patiko jam - būna tylu kambarį ir tik girdi kaip dralina jį
QUOTE(Militux @ 2011 11 18, 17:26) taip ir prašiau, bet pasakiau vėžliams  tai sakė neturi  rytoj varysiu nusipirkti  SEPIJA vadinas Flintas koks grazus varlyte96 O jusu mergina labai miela tikrai galvyte labai grazi ir snapo kaip ir nera  Tikra mergaite Maniskis tai tik pamato mane praeinant pro terariuma ir prasideda dauzymas i stikla siaubas  visi kiti seimos nariai gali vaikstineti o jis zino matomai kad is manes gauna esti ir paleidziu pasivaikstineti as ji. Dar labai jis idomus jei glostai sarva jis pakelia galines kojas toks stacia sikna  ir judinasi i sonus toks jausmas kad jam labai malonu,kad ji glosto, ne pirmyn atgal, bet i sonus, reiketu kada nufilmuoti
QUOTE(inetulka @ 2011 11 15, 22:52) dar dabar priprato kad kas vakarą į lovą po kaldra priglausčiau inetulka... atsiprašau už nekuklų klausimą... Kiek JUMS metų (ne vėžliui)? Klausiu šiaip, iš moteriško smalsumo, ne kad pasišaipyt ar pan. Man per 30, bet aš irgi panašiai apie gyvūnus kalbu (su jais kalbuosi, tai kas be ko  ). Tai va, susidomėjau, ar taip kalba tik paaugliai ir aš viena suaugus ar daugiau yra suaugusių žmonių, kurie taip myli/vertina savo gyvūną...
tiacior
2011 11 19, 13:16
QUOTE(Leksa @ 2011 11 18, 23:47) inetulka... atsiprašau už nekuklų klausimą... Kiek JUMS metų (ne vėžliui)? Klausiu šiaip, iš moteriško smalsumo, ne kad pasišaipyt ar pan. Man per 30, bet aš irgi panašiai apie gyvūnus kalbu (su jais kalbuosi, tai kas be ko  ). Tai va, susidomėjau, ar taip kalba tik paaugliai ir aš viena suaugus ar daugiau yra suaugusių žmonių, kurie taip myli/vertina savo gyvūną... patikek Tu ne viena tokia
varlyte96
2011 11 20, 16:45
QUOTE(Inneta @ 2011 11 18, 17:59) varlyte96 O jusu mergina labai miela tikrai galvyte labai grazi ir snapo kaip ir nera  Tikra mergaite Dar labai jis idomus jei glostai sarva jis pakelia galines kojas toks stacia sikna  ir judinasi i sonus toks jausmas kad jam labai malonu,kad ji glosto, ne pirmyn atgal, bet i sonus, reiketu kada nufilmuoti  Oj aciu, tokios pagyros Jonytes seimininkui-tetukui labai sirdi glosto, jis pas mus labai savo mergom didziuojas Inneta, o kuria sarvo dali glostant jis taip daro? Uzpakaline, t.y. apie uzpakalines kojytes kazkur? Musiske taip tikrai nedaro, nors glostymo gauna pakankamai Papildyta:QUOTE(Leksa @ 2011 11 18, 20:47) Tai va, susidomėjau, ar taip kalba tik paaugliai ir aš viena suaugus ar daugiau yra suaugusių žmonių, kurie taip myli/vertina savo gyvūną... Man 26, bet esu tikra, kad net kai bus ir triskart daugiau, savo ir kitus dziugeselius mylesiu ne maziau
inetulka
2011 11 20, 18:07
QUOTE(Leksa @ 2011 11 18, 22:47) inetulka... atsiprašau už nekuklų klausimą... Kiek JUMS metų (ne vėžliui)? Klausiu šiaip, iš moteriško smalsumo, ne kad pasišaipyt ar pan. Man per 30, bet aš irgi panašiai apie gyvūnus kalbu (su jais kalbuosi, tai kas be ko  ). Tai va, susidomėjau, ar taip kalba tik paaugliai ir aš viena suaugus ar daugiau yra suaugusių žmonių, kurie taip myli/vertina savo gyvūną... hahahaa gers klausims :]] man 28  bet jeigu myli žmogus gyvus padarėlius, tai amžius nesvarbu, visada taip pat mylės, su jais kalbėsis ir myluos, žodžiu manau viskas liuks :]] nu bet mano tėvai tai pamatę kaip bendrauju su vėžliu, tai sako jau reik tau vaikų turėt ir Lizą vadina anūke :]]]
varlyte96
2011 11 20, 18:13
QUOTE(inetulka @ 2011 11 20, 16:07) nu bet mano tėvai tai pamatę kaip bendrauju su vėžliu, tai sako jau reik tau vaikų turėt ir Lizą vadina anūke :]]] Maniskiai irgi musu zoo-soda anukeliais vadina  As irgi dar vaiku neturiu, bet labai tikiuosi, kad ir ju turedama rasiu tiek pat meiles ir laiko keturkojams 'vaikuciams'.
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 20, 17:45) Inneta, o kuria sarvo dali glostant jis taip daro? Uzpakaline, t.y. apie uzpakalines kojytes kazkur? Musiske taip tikrai nedaro, nors glostymo gauna pakankamai  Taip, virs uzpakaliniu  Pafilmuosiu kada butinai. na as tai kur kas vyresne uz jus  nors ir vaikus turiu, bet gyvunus ne ka maziau myliu  Ir isigijus gyvuna visada stengiuos suteikti jam salygas pacias geriausias.
Militux
2011 11 21, 09:30
QUOTE(Ducky @ 2011 11 18, 18:15) nedaug jis ten tekainuoja kelis litukus pamenu  buvau įsitikinus, kad kas jau kas bet mano neles to kaulo, bet žinokit patiko jam - būna tylu kambarį ir tik girdi kaip dralina jį  Nu vakar jau ir manasis dralino tą kaulą  Tik įdėjau tai tuo iš namelio išlindo pažiūrėti kas čia  tai gal kokia 15 min ji dralino Papildyta:QUOTE(Inneta @ 2011 11 18, 20:59) Flintas koks grazus Ačiū Papildyta:QUOTE(tiacior @ 2011 11 19, 14:16) patikek Tu ne viena tokia  Papildyta:QUOTE(Inneta @ 2011 11 20, 21:48) Taip, virs uzpakaliniu  Pafilmuosiu kada butinai. na as tai kur kas vyresne uz jus  nors ir vaikus turiu, bet gyvunus ne ka maziau myliu  Ir isigijus gyvuna visada stengiuos suteikti jam salygas pacias geriausias. Tai ir aš taip pat  Man jie kaip ir vaikai
QUOTE(Militux @ 2011 11 21, 10:30) Nu vakar jau ir manasis dralino tą kaulą  Tik įdėjau tai tuo iš namelio išlindo pažiūrėti kas čia  tai gal kokia 15 min ji dralino  nu va nereiks ir kirpt, pats nusidralins
varlyte96
2011 11 21, 10:05
 Mąsčiau mąsčiau, kas tas sepijos kaulas, ir pagaliau radau, kad tai vadinamasis cuttlefish bone. Jis naudingas ne tik snapeliui "pagalasti", bet ir kaip antrinis kalcio šaltinis (kaip pagrindinis papildas jis netinka, nes prastai įsisavinamas). Reiks ir man kulniuoti jo, gal mažei visai patiks (nors snapelio galast mums ginkdie nereikia). Kur jį pirkote? Kokioj Kikoj rastume?
Militux
2011 11 21, 10:15
QUOTE(varlyte96 @ 2011 11 21, 11:05)  Mąsčiau mąsčiau, kas tas sepijos kaulas, ir pagaliau radau, kad tai vadinamasis cuttlefish bone. Jis naudingas ne tik snapeliui "pagalasti", bet ir kaip antrinis kalcio šaltinis (kaip pagrindinis papildas jis netinka, nes prastai įsisavinamas). Reiks ir man kulniuoti jo, gal mažei visai patiks (nors snapelio galast mums ginkdie nereikia). Kur jį pirkote? Kokioj Kikoj rastume?  Taip kikoje  Žinok aš dar neskaičiau kaip jis naudingas, bet vakar sėdėdama, žiūrėjau kaip jis džilina taip ir masčiau kad kalcis jam turėtu būti kažkiek naudingas
varlyte96
2011 11 21, 11:07
QUOTE(Militux @ 2011 11 21, 08:15) Taip kikoje  Žinok aš dar neskaičiau kaip jis naudingas, bet vakar sėdėdama, žiūrėjau kaip jis džilina taip ir masčiau kad kalcis jam turėtu būti kažkiek naudingas  Super  Paimsiu Jonytei ir pasaugodama, kad per daug snapuko nenudralintų, pasiūlysiu
|
|