Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Liutauras
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Snikers
Vyriškai skamba ir turbūt - lietuviškas? ir ko gero - retas?
giedruole
nu taip jau kietai skamba, ne skystai.. mirksiukas.gif
Giuste
Skamba tai supervyriskai thumbup.gif
Trumpinys, Liutukas, Liutas thumbup.gif didis.gif
fruktozoide
Labai gražus vardas smile.gif Tikrai vyriškas ir tvirtas smile.gif
*Liepa18*
Man tikrai gerai ir vyriškai skamba smile.gif

Ir retas http://www.tevu-darzelis.lt/vaiku-vardai/liutauras1/
Arvena
lietuviškas pasirodo thumbup.gif
Močiutė Eglutė
QUOTE(Arvena @ 2011 11 08, 19:51)
lietuviškas pasirodo  thumbup.gif
*

Galbūt ir lietuviškas, nors nemanau, kad A.Mickevičius, rašydamas "Gražiną", labai žiūrėjo istoriškumo. Man asmeniškai būtų visai neblogas vardas, jei ne tos asociacijos su "Gražina"
kregždutė
Labai gražus ir retas. Pažinojau Liutaurą kažkada, vadinom - Liutis rolleyes.gif
Ašaka
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2011 11 09, 09:39)
Galbūt ir lietuviškas, nors nemanau, kad A.Mickevičius, rašydamas "Gražiną", labai žiūrėjo istoriškumo. Man asmeniškai būtų visai neblogas vardas, jei ne tos asociacijos su "Gražina"
*

Pagal Mickevičių, tikrą vyriškumą įkūnija Gražina, o Liutauras - išdavikas, neduočiau tokio vardo
Ūla
QUOTE(Ašaka @ 2011 11 09, 19:14)
neduočiau tokio vardo
*

ir visa tai - dėl literatūros kūrinio?
Ašaka
QUOTE(Ūla @ 2011 11 09, 21:43)
ir visa tai - dėl literatūros kūrinio?
*

Taip. Adomas Mickevičius yra pasaulinio lygio klasikas (aišku, vienas iš daugybės), ir jo kūriniai žinomi ne vien Lenkijoje ar mankurtų krašte Lietuvoje.

Pateikiu sąrašą vardų, kuriems neigiamą reišmę suteikė būtent kūrėjai: Edipas (Sofoklis), Jagas (Šekspyras), Žuanas/Johanas (Moljeras, Baironas), Lolita (Nabokovas), Alfonsas (Diuma sūnus), Drakula (Stokeris) ir t.t., ir pan.

Šie vardai, naudojami apibūdinti tam tikras neigiamas savybes, dažnai rašomi iš mažosios raidės. O lietuviams Liutauras galėtų būti bendriniu vardu, apibūdinančiu tautos išdaviką.
Donatukas
QUOTE(Ašaka @ 2011 11 10, 01:03)
O lietuviams Liutauras galėtų būti bendriniu vardu, apibūdinančiu tautos išdaviką.
*

Labai jau maža lietuvių dalis skaičiusi Mickevičių... Ir tikrai nėra asociacijos, kad Liutauras = išdavikas.
Man visai gražus vardas smile.gif .
muminukas
QUOTE(Donatukas @ 2011 11 10, 10:01)
Labai jau maža lietuvių dalis skaičiusi Mickevičių... Ir tikrai nėra asociacijos, kad Liutauras = išdavikas.
Man visai gražus vardas  smile.gif .
*

drinks_cheers.gif esu skaičiusi, bet man Liutauras = Čaprackas biggrin.gif tu numegzk man, mama, kelią...
draugė pavadinusi sūnų, vadina Liutiku, jaunystėje pažinotą Liutaurą vadindavome Liūtu, kolegą vadiname pilnu vardu - Liutauras.
Ūla
QUOTE(Ašaka @ 2011 11 10, 00:03)
Taip. Adomas Mickevičius yra pasaulinio lygio klasikas (aišku, vienas iš daugybės), ir jo kūriniai žinomi ne vien Lenkijoje ar mankurtų krašte Lietuvoje.

Pateikiu sąrašą vardų, kuriems neigiamą reišmę suteikė būtent kūrėjai: Edipas (Sofoklis), Jagas (Šekspyras), Žuanas/Johanas (Moljeras, Baironas), Lolita (Nabokovas), Alfonsas (Diuma sūnus), Drakula (Stokeris) ir t.t., ir pan.

Šie vardai, naudojami apibūdinti tam tikras neigiamas savybes, dažnai rašomi iš mažosios raidės. O lietuviams Liutauras galėtų būti bendriniu vardu, apibūdinančiu tautos išdaviką.
*

nelabai adekvatūs palyginimai Liutauro su Alfonsu, Edipu ar Drakula. Ar tikrai "Gražinoje" šis personažas su visom tautos išdavikui būdingomis savybėmis taip stipriai išreikštas, kad galima būtų bendrinti jo vardą, ar į tai koncentruota padavimo interpretacija?
Kai išgirstu šį vardą, man į galvą ateina Liutauras Leščinskas ir Liutauras Salasevičius biggrin.gif , bet ne Naugarduko kunigaikštis.
Giuste
Tiek Tauras, Tiek Liutas didingai skamba thumbup.gif
Man patinka sis vardas mirksiukas.gif
Hermion@
Man thumbup.gif ir trumpiniai gražūs wub.gif
ringav
Giminaičių sūnelis Liutauras,Liūtuku vadina,man labai gražu 4u.gif thumbup.gif
zippy
QUOTE(Ašaka @ 2011 11 10, 01:03)

*

Gerai, kad dar yra žmonių, skaitančių knygas, bet šiaip nesąmonę čia parašei. Reikėjo poemą iki galo perskaityt prieš rašant.

"Liutauras nelieka užkietėjęs garbėtroška ir tėvynės išdavikas. Jį paveikia patriotiškas Gražinos žygdarbis. Supratęs savo klaidą, pagaliau ir jis išeina kovoti su kryžiuočiais, o paskui žūva drauge su Gražina laužo liepsnose."

http://moku.lt/darbai/moku.lt_adomas_mickevicius

Liutauras lietuviams tikrai neasocijuojasi su išdaviku,o greičiau su tauru ar liūtu. Man pačiai šis vardas skamba labai kilniai ir asocijuojasi su taurumu. Ir man nei šilta nei šalta ką prieš šimtą metų paraše literatūros klasikas ar kokį filmą po 100 metų susuks kokia nors kino studija.

Aplamai pats baisiausias vardas visiems krikščionims turėtų būti Judas, bet kažkodėl žmonės duoda savo vaikams tokius vardus. Ir žiūrėdama filmus su Jude Law aš tikrai negalvoju apie tai, kaip jam tėvai galėjo duoti tokš vardą smile.gif))

_Alba_
QUOTE(muminukas @ 2011 11 10, 11:08)
draugė pavadinusi sūnų, vadina Liutiku, jaunystėje pažinotą Liutaurą vadindavome Liūtu, kolegą vadiname pilnu vardu - Liutauras.
*

mes irgi vaikystėje vieną berniuką vadinome Liūtu hihihi.gif
nežinau, man nekoks tas vardas doh.gif ar dėl jo skambesio asociacijų į liūtą, ar vaikystėje pažinotu žmogumi g.gif
Ūla
QUOTE(zippy @ 2012 01 31, 17:26)
Gerai, kad dar yra žmonių, skaitančių knygas, bet šiaip nesąmonę čia parašei. Reikėjo poemą iki galo perskaityt prieš rašant.

"Liutauras nelieka užkietėjęs garbėtroška ir tėvynės išdavikas. Jį paveikia patriotiškas Gražinos žygdarbis. Supratęs savo klaidą, pagaliau ir jis išeina kovoti su kryžiuočiais, o paskui žūva drauge su Gražina laužo liepsnose."

http://moku.lt/darbai/moku.lt_adomas_mickevicius

vat tokiais šaltiniais remtis nederėtų.
Amellia
Asmeniškai man - labai gražus vardas smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.