Vyriškai skamba ir turbūt - lietuviškas? ir ko gero - retas?
nu taip jau kietai skamba, ne skystai..
Skamba tai supervyriskai
Trumpinys, Liutukas, Liutas
Labai gražus vardas
lietuviškas pasirodo
Labai gražus ir retas. Pažinojau Liutaurą kažkada, vadinom - Liutis
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2011 11 09, 09:39) Galbūt ir lietuviškas, nors nemanau, kad A.Mickevičius, rašydamas "Gražiną", labai žiūrėjo istoriškumo. Man asmeniškai būtų visai neblogas vardas, jei ne tos asociacijos su "Gražina" Pagal Mickevičių, tikrą vyriškumą įkūnija Gražina, o Liutauras - išdavikas, neduočiau tokio vardo QUOTE(Ūla @ 2011 11 09, 21:43) Taip. Adomas Mickevičius yra pasaulinio lygio klasikas (aišku, vienas iš daugybės), ir jo kūriniai žinomi ne vien Lenkijoje ar mankurtų krašte Lietuvoje. Pateikiu sąrašą vardų, kuriems neigiamą reišmę suteikė būtent kūrėjai: Edipas (Sofoklis), Jagas (Šekspyras), Žuanas/Johanas (Moljeras, Baironas), Lolita (Nabokovas), Alfonsas (Diuma sūnus), Drakula (Stokeris) ir t.t., ir pan. Šie vardai, naudojami apibūdinti tam tikras neigiamas savybes, dažnai rašomi iš mažosios raidės. O lietuviams Liutauras galėtų būti bendriniu vardu, apibūdinančiu tautos išdaviką. QUOTE(Donatukas @ 2011 11 10, 10:01) Labai jau maža lietuvių dalis skaičiusi Mickevičių... Ir tikrai nėra asociacijos, kad Liutauras = išdavikas. Man visai gražus vardas draugė pavadinusi sūnų, vadina Liutiku, jaunystėje pažinotą Liutaurą vadindavome Liūtu, kolegą vadiname pilnu vardu - Liutauras. QUOTE(Ašaka @ 2011 11 10, 00:03) Taip. Adomas Mickevičius yra pasaulinio lygio klasikas (aišku, vienas iš daugybės), ir jo kūriniai žinomi ne vien Lenkijoje ar mankurtų krašte Lietuvoje. Pateikiu sąrašą vardų, kuriems neigiamą reišmę suteikė būtent kūrėjai: Edipas (Sofoklis), Jagas (Šekspyras), Žuanas/Johanas (Moljeras, Baironas), Lolita (Nabokovas), Alfonsas (Diuma sūnus), Drakula (Stokeris) ir t.t., ir pan. Šie vardai, naudojami apibūdinti tam tikras neigiamas savybes, dažnai rašomi iš mažosios raidės. O lietuviams Liutauras galėtų būti bendriniu vardu, apibūdinančiu tautos išdaviką. nelabai adekvatūs palyginimai Liutauro su Alfonsu, Edipu ar Drakula. Ar tikrai "Gražinoje" šis personažas su visom tautos išdavikui būdingomis savybėmis taip stipriai išreikštas, kad galima būtų bendrinti jo vardą, ar į tai koncentruota padavimo interpretacija? Kai išgirstu šį vardą, man į galvą ateina Liutauras Leščinskas ir Liutauras Salasevičius
Tiek Tauras, Tiek Liutas didingai skamba
Man patinka sis vardas
Man
Giminaičių sūnelis Liutauras,Liūtuku vadina,man labai gražu
QUOTE(Ašaka @ 2011 11 10, 01:03) Taip. Adomas Mickevičius yra pasaulinio lygio klasikas (aišku, vienas iš daugybės), ir jo kūriniai žinomi ne vien Lenkijoje ar mankurtų krašte Lietuvoje. Pateikiu sąrašą vardų, kuriems neigiamą reišmę suteikė būtent kūrėjai: Edipas (Sofoklis), Jagas (Šekspyras), Žuanas/Johanas (Moljeras, Baironas), Lolita (Nabokovas), Alfonsas (Diuma sūnus), Drakula (Stokeris) ir t.t., ir pan. Šie vardai, naudojami apibūdinti tam tikras neigiamas savybes, dažnai rašomi iš mažosios raidės. O lietuviams Liutauras galėtų būti bendriniu vardu, apibūdinančiu tautos išdaviką. Gerai, kad dar yra žmonių, skaitančių knygas, bet šiaip nesąmonę čia parašei. Reikėjo poemą iki galo perskaityt prieš rašant. "Liutauras nelieka užkietėjęs garbėtroška ir tėvynės išdavikas. Jį paveikia patriotiškas Gražinos žygdarbis. Supratęs savo klaidą, pagaliau ir jis išeina kovoti su kryžiuočiais, o paskui žūva drauge su Gražina laužo liepsnose." http://moku.lt/darbai/moku.lt_adomas_mickevicius Liutauras lietuviams tikrai neasocijuojasi su išdaviku,o greičiau su tauru ar liūtu. Man pačiai šis vardas skamba labai kilniai ir asocijuojasi su taurumu. Ir man nei šilta nei šalta ką prieš šimtą metų paraše literatūros klasikas ar kokį filmą po 100 metų susuks kokia nors kino studija. Aplamai pats baisiausias vardas visiems krikščionims turėtų būti Judas, bet kažkodėl žmonės duoda savo vaikams tokius vardus. Ir žiūrėdama filmus su Jude Law aš tikrai negalvoju apie tai, kaip jam tėvai galėjo duoti tokš vardą QUOTE(muminukas @ 2011 11 10, 11:08) draugė pavadinusi sūnų, vadina Liutiku, jaunystėje pažinotą Liutaurą vadindavome Liūtu, kolegą vadiname pilnu vardu - Liutauras. mes irgi vaikystėje vieną berniuką vadinome Liūtu nežinau, man nekoks tas vardas QUOTE(zippy @ 2012 01 31, 17:26) Gerai, kad dar yra žmonių, skaitančių knygas, bet šiaip nesąmonę čia parašei. Reikėjo poemą iki galo perskaityt prieš rašant. "Liutauras nelieka užkietėjęs garbėtroška ir tėvynės išdavikas. Jį paveikia patriotiškas Gražinos žygdarbis. Supratęs savo klaidą, pagaliau ir jis išeina kovoti su kryžiuočiais, o paskui žūva drauge su Gražina laužo liepsnose." http://moku.lt/darbai/moku.lt_adomas_mickevicius vat tokiais šaltiniais remtis nederėtų.
Asmeniškai man - labai gražus vardas
|