Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darželis "Nežiniukas"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2
laja
Nutariau leisti vaiką į darželį dabar. Logopedė rekomendavo "Nežiniuką". Gal kas lankėt ar kokių atsiepimų girdėjot?
Anette
Mane irgi domintų šis darželis, jis mums netoli namų. Jei apie tą patį kalbam, Vakarų gatvėj? Aš ieškau lopšelio savo bachūriukui.
Ar čia koks specializuotas darželis? Švietimo skyriaus informacijoje rašoma, kad jis skirtas intelekto ir kompleksinius sutrikimus turintiems vaikams.
Gal laja jau ką nors sužinojai apie tą darželį?
minte
Kai man 2002metais prireikie lopselio savo pirmagimiui, domejausi apie si darzeli. Taciau tuomet buvo tik neigaliu vaiku grupes, sveikus vaikucius tik planavo priimti.
Todel nukeliavom i kitoje gatves puseje esantu "Kulverstuka".
Taciau dabar zinau, kad ten lanko ir sveiki vaikuciai. Nesenai atsikrauste kaimyne, kuri ten savo dvi mergytes leidzia. Smulkiau nesiteiravau, bet minejo, kad ir vaikai, ir ji patenkinta darzeliu.
Kendra
Pernai metais teko savaite palankyti šita darželi. Svao dukra leidau i sveiku vaikučių grupę, tačiau lygiai po savaiyės, dėl auklitojos neapsižiūrėjimo mano vaikas patyrė labai sunkų kojo lūžį, gydėmės pusę metu, kol vėl galėjom bent po truputį pradėti vaikščioti, teko patirti kelias operacijas ir daug laikopraleisti rebilitacijoj. Nesakau, kad taip gali ir vėl pasikartoti, bet man šitas darželis pasitikėjimo nebekelia.
guguceg
Sveikos. Mano sunus lanko sveiku vaiku grupe ir jau metai laiko. Tikrai labai patenkinta esu. Ir aukletojos geros, rupestingos, vaikai priziureti.
hera
QUOTE(Kendra @ 2007 03 23, 13:41)
Pernai metais teko savaite palankyti šita darželi. Svao dukra leidau i sveiku vaikučių grupę, tačiau lygiai po savaiyės, dėl auklitojos neapsižiūrėjimo mano vaikas patyrė labai sunkų kojo lūžį, gydėmės pusę metu, kol vėl galėjom bent po truputį pradėti vaikščioti, teko patirti kelias operacijas ir daug laikopraleisti rebilitacijoj. Nesakau, kad taip gali ir vėl pasikartoti, bet man šitas darželis pasitikėjimo nebekelia.
*

Šitam darželyj yra viena labai pavojingos konstrukcijos čiuožykla, kurioje, manau, ir įvyko ši nelaimė. Vaikai, čiuožinėdami, pastoviai ten užsikabina kojas. Taigi, išvados nedaromos čia schmoll.gif
lanvin
musu bachuiukas cia lanko jau 2 metus thumbup.gif niekuo negalime skustis! aukletojos tiesiog fantastika wub.gif ir uzsiemimu pilna biggrin.gif ir soka ir manksta ir dar logopede yra thumbup.gif niekuo negalim skusis ir berniokas noriai eina 4u.gif
Larysa
Mes irgi lankom šį darželį ir esame patenkinti thumbup.gif
Mes naujokai, bet džiaugiamės aplinka, auklėtojom, šiluma, vaikas noriai eina į darželį, nors galvojau, kad turėsiu problemų, nes mažius pagrandukas, prisirišęs prie mamos. Viskas kol kas einasi puikiai thumbup.gif
Vaida P.
Noreciau si rudeni pameginti leisti savo maziu i si darzelis,nes voskelios minutes kelio nuo namu. Jei dabar uzregistruociau, ar gautumem vieta? Ar iskart nestis kysi? Ir gal, mamytes, zinot, koks menesinis mokestis? Ir apskritai, ar ten yra grupes 1,6 metu leliukams? unsure.gif
ulyte ir mamyte
mes nuo siandien irgi pradejom lankyti "Neziniuka" ax.gif
Pirma diena,bet sekesi gerai... 4u.gif tikiuosi taip bus ir toliau cool.gif
Larysa
Mes jau šiame darželyje 7 mėnesiai ir esame labai patenkinti ir auklėtojomis, ir logopedė šauniai dirba su mano mažiumi, ir renginių bei švenčių čia netrūksta thumbup.gif Einame į darželį pasišokinėdami thumbup.gif
etaeta
Ar is darzelis prie VARPO gimnazijos ? g.gif
Larysa
Taip, prie "Varpo" gimnazijos thumbup.gif
etaeta
QUOTE(Larysa @ 2008 05 23, 19:52)
Taip, prie "Varpo" gimnazijos thumbup.gif
*

aisku, dekui uz atsakyma aciuks.gif Mes ten uzsirasem 2010 metams hihihi.gif
dangausvaivorykste
O sitam darzelyje eiles dideles?
Larysa
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 06 20, 20:29)
O sitam darzelyje eiles dideles?
*

Sunku atsakyti g.gif
Viskas keičiasi, jeigu vakar buvo didelės, tai gal šiandien - ne bigsmile.gif
Reikia nueiti ir pasiteirauti ax.gif
Larysa
Kaip paprastai , bet kartu ir gražiai pasitiko darželis vaikučius rugsėjo 1 dieną bigsmile.gif
Gėlytės ir balionėliai, muzikėlė nuteikė smagiai dienai 4u.gif
wowerike
na kaip, ciuozykla ta sutaise, nezinot?
Elzė
Kokia ciuozykla? g.gif
wowerike
QUOTE(hera @ 2007 06 14, 22:26)
Šitam darželyj yra viena labai pavojingos konstrukcijos čiuožykla, kurioje, manau, ir įvyko ši nelaimė.  Vaikai, čiuožinėdami, pastoviai ten užsikabina kojas. Taigi, išvados nedaromos čia schmoll.gif
*

QUOTE(Elzė @ 2009 01 21, 22:34)
Kokia ciuozykla?  g.gif
*

sita, apie kuria auksciau rasoma
Dovilytej
Mamytės, kurių vaikučiai lanko šį darželį, gal žinot ar čia yra lopšelio grupių? Ieškau savo mažiukui darželio, o šis būtų patogiausias ax.gif
totari
NU MES JAU JI LANKOM 1,5METUS MAN LABAI PATINKA LOGOPEDE thumbup.gif thumbup.gif JI NUOSTABIAI DIRBA SAVO DARBA biggrin.gif MES ESAM INTEGRUOTI I SVEIKU VAIKU GRUPE SPEC.CIA TIKRAI DIRBA STENGIASI TIK MANO NUOMONE TRUKSTA PSIHOLOGO MANAU KAD NE AS VIENA KARTAIS SUSIDURIU SU ISKILUSIOMIS PROBLEMOMIS MAMOS AR JU VAIKUCIAMS TAI BUTU NAUDINGA..CIOZIKLA TAI DAR BESTOVI BEJE JI DAUGELIOSE DARZELIU KIEMUOSE DAR BESTOVI g.gif ..MAN PACIAI VAIKYSTEJE TEKO NUKENTETI PER JA TAD NEKELIA MAN IR JI GERU EMOCIJU.. g.gif TAI TIEK APIE NEZINIUKA cool.gif
Papildyta:
NU MES JAU JI LANKOM 1,5METUS MAN LABAI PATINKA LOGOPEDE thumbup.gif thumbup.gif JI NUOSTABIAI DIRBA SAVO DARBA biggrin.gif MES ESAM INTEGRUOTI I SVEIKU VAIKU GRUPE SPEC.CIA TIKRAI DIRBA STENGIASI TIK MANO NUOMONE TRUKSTA PSIHOLOGO MANAU KAD NE AS VIENA KARTAIS SUSIDURIU SU ISKILUSIOMIS PROBLEMOMIS MAMOS AR JU VAIKUCIAMS TAI BUTU NAUDINGA..CIOZIKLA TAI DAR BESTOVI BEJE JI DAUGELIOSE DARZELIU KIEMUOSE DAR BESTOVI g.gif ..MAN PACIAI VAIKYSTEJE TEKO NUKENTETI PER JA TAD NEKELIA MAN IR JI GERU EMOCIJU.. g.gif TAI TIEK APIE NEZINIUKA cool.gif
Dovilytej
[quote=totari,2009 02 18, 00:29]

O gal žinai, kelių metų vaikučius priima į šį darželį? smile.gif
O apie kurią čiuožyklą kalbam? Nes čia jų yra trys g.gif Dvi atrodo baisokai, o viena tai gal ir nieko.
Sandra29
Mano sūnus lanko šį darželį nuo 4-rių.Tiesa,vienoj grupėj naktinukė vaikus skriausdavo verysad.gif ,bet kai perkėlė į kitą grapę tai viskas pasitaisė ir auklėtojos papuolė thumbup.gif . Maniškis jau paskutinius metus jame,nes šį rudenį jau bus pirmakleckis. bigsmile.gif O,kas liečia vaikų ugdymą? Tai esu patenkinta thumbup.gif .Ir švenčių ir išvykų vaikams būna,tad dėl šito esu pilnai patenkinta smile.gif . Tik kaip jau minėjau,tas nesusipratimas su ta naktinuke pradžioj mane smarkiai nuvylė verysad.gif Ir kiek žinau dar ji vis tebedyrba,nes yra sena šio darželio darbuotoja. g.gif .
Dovilytej
QUOTE(Sandra29 @ 2009 02 22, 22:42)
Mano sūnus lanko šį darželį nuo 4-rių.Tiesa,vienoj grupėj naktinukė vaikus skriausdavo verysad.gif ,bet kai perkėlė į kitą grapę tai viskas pasitaisė ir auklėtojos papuolė thumbup.gif . Maniškis jau paskutinius metus jame,nes šį rudenį jau bus pirmakleckis.  bigsmile.gif O,kas liečia vaikų ugdymą? Tai esu patenkinta  thumbup.gif .Ir švenčių ir išvykų vaikams būna,tad dėl šito esu pilnai patenkinta smile.gif . Tik kaip jau minėjau,tas nesusipratimas su ta naktinuke pradžioj mane smarkiai nuvylė  verysad.gif Ir kiek žinau dar ji vis tebedyrba,nes yra sena šio darželio darbuotoja. g.gif .
*

Nelabai supratau, kad toji naktinukė? blush2.gif Ar jūs paliekat savo vaikelį miegoti nakčiai?
Kaip smagu - jau keliausit į mokyklą 4u.gif
Aš ir mačiau pro langą rolleyes.gif kad vaikučiams būna įvairių švenčių ir renginių thumbup.gif
Sandra29
QUOTE(Dovilytej @ 2009 02 23, 12:42)
Nelabai supratau, kad toji naktinukė?  blush2.gif Ar jūs paliekat savo vaikelį miegoti nakčiai?
Kaip smagu - jau keliausit į mokyklą  4u.gif
Aš ir mačiau pro langą  rolleyes.gif kad vaikučiams būna įvairių švenčių ir renginių  thumbup.gif
*

Dažnai tenka palikt verysad.gif ,nes pati naktim dyrbu,o vyras paromis dyrba. Pradžioj tai išviso vyras savaitėm būdavo komandiruotėse po visą Lietuvą. verysad.gif O šiaip nuo dvejų metukų lankėm kitą dieninį darželį. Bet kadangi persikraustėm gyventi kitur ir teko pereit į geriau apmokamą darbą netoli namų. Tai ir pasirinkom šitą darželį.
Dovilytej
QUOTE(Sandra29 @ 2009 02 23, 15:03)
Dažnai tenka palikt verysad.gif ,nes pati naktim dyrbu,o vyras paromis dyrba. Pradžioj tai išviso vyras savaitėm būdavo komandiruotėse po visą Lietuvą. verysad.gif O šiaip nuo dvejų metukų lankėm kitą dieninį darželį. Bet kadangi persikraustėm gyventi kitur ir teko pereit į geriau apmokamą darbą netoli namų. Tai ir pasirinkom šitą darželį.
*

Suprantu, ką jau padarysi, kad tenka palikti. Tai svarbiausia, kad vaikutį gerai prižiūrėtų mirksiukas.gif Na mums dar ankstoka, tik taip domiuosi, kur čia geriau vesti į darželį. Ir kiek esu girdėjus, kad iš anksto reikia užsirašyti.
Ačiū už patarimus 4u.gif
rosmas
Sandra 29,norejau taves pasiteiraut,kurioj grupei vyksta tokie dalykai,kad aukletoja skriaudzia vaikus.Maniske taip pat lanko si darzeli,ir taip pat turiu nusiskundimu vienai aukletojai,negraziai elgiasi su vaikais.
Sandra29
QUOTE(rosmas @ 2009 02 28, 18:01)
Sandra 29,norejau taves pasiteiraut,kurioj  grupei vyksta tokie dalykai,kad aukletoja skriaudzia vaikus.Maniske taip pat lanko si darzeli,ir taip pat turiu nusiskundimu vienai aukletojai,negraziai elgiasi su vaikais.
*

Mano mažius lanko spec.grupe,nes yra neįgaliukas. Aš dažnai bandžiau aiškintis,kaip čia yra,kad vaikas skundžiasi kad kažkokia Marytė(LYGTAIS TOKS NAKTINUKĖS VARDAS BUVO) jį skriaudė. Beto kai vakarais jį atvesdavau,tai kai ji būdavo iškart vaikas verkdavo. verysad.gif Bet auklėtojos nesileido į kalbas,atseit tokių dalykų tikrai pas juos nebūna. schmoll.gif g.gif Gaila vaiką būdavo palikti, verysad.gif bet kai perkėlė į priešmokyklinukų grupę,viskas aprimo. Dabar ten ir auklėtojos thumbup.gif ir naktinukės smile.gif .
Margo 555
4u.gif sveiki, ir mano sūnus lanko si darzeli jau ketveri metai. Esu patenkinta ir vaiko ugdymu ir nuolat vyksta ivairus renginia, šventes, spektakliai, isšvykos. mes jau buve net keliose grupese, visur auklėtojos labai geros ir šeimininkės. O tos ciuozyklos , kaip ir daugumoje darzeliu, juk visko pasitaiko, negalima kaltinti tik aukletoju. Pavyziui, mano vaikas yra labai judrus, jis megsta tas ciuozynes, ciuozineja, juk nelaimiu visur ir namie pasitaiko... smile.gif
Margo 555
QUOTE(rosmas @ 2009 02 28, 19:01)
Sandra 29,norejau taves pasiteiraut,kurioj  grupei vyksta tokie dalykai,kad aukletoja skriaudzia vaikus.Maniske taip pat lanko si darzeli,ir taip pat turiu nusiskundimu vienai aukletojai,negraziai elgiasi su vaikais.
*

sveika, gal gali pasakyti kokioje grupeje tavo vaikelis, ir kas ten tokia aukletoja, kuri negraziai elgiasi. Noreciau zinoti, nes nenorime papulti i ta grupe. verysad.gif doh.gif
Sandra29
QUOTE(Margo 555 @ 2009 03 06, 17:40)
sveika, gal gali pasakyti kokioje grupeje tavo vaikelis, ir kas ten tokia aukletoja, kuri negraziai elgiasi. Noreciau zinoti, nes nenorime papulti i ta grupe. verysad.gif  doh.gif
*

Dabar maniškis EŽIUKŲ grupėj,bet šitoj gr. viskas thumbup.gif ,o anoj-kur prieš kelis metus buvo,- tai tik galiu pasakyti tik tiek kad pirmam aukšte kur 3įėjimo durys po dešine puse..Ir yra įėjimas iš lauko pusės. Kiek žinau dabar ten 4-5metukų vaikai būna. Naktinukė lygtais Marytė,kiek pastebėjau tada-jos visi vaikai bijojo,kurie likdavo nakvoti. verysad.gif Ji sena to darželio darbuotoja,tai matyt už tai ir laiko ją. blush2.gif
Margo 555
QUOTE(Sandra29 @ 2009 03 06, 21:47)
Dabar maniškis EŽIUKŲ grupėj,bet šitoj gr. viskas  thumbup.gif ,o anoj-kur prieš kelis metus buvo,- tai tik galiu pasakyti tik tiek kad pirmam aukšte kur 3įėjimo durys po dešine puse..Ir yra įėjimas iš lauko pusės. Kiek žinau dabar ten 4-5metukų vaikai būna. Naktinukė lygtais Marytė,kiek pastebėjau tada-jos visi vaikai bijojo,kurie likdavo nakvoti. verysad.gif Ji sena to darželio darbuotoja,tai matyt už tai ir laiko ją. blush2.gif
*

Dėkui,kad parašei,mes esame "saulučiu " grupeje, ten labai puikios auklėtojos ir naktinėlės, bet esame metus lanke ir ta grupe, apie kuria rasei, bet jokiu konfliktu nera buve, aukletojos jau su patirtimi, vaikai visada uzimti budavo ir naktinelei vaika palikdavau ramiai...jis nenoredavo eiti namo , o i darzeli eidavo noriai. Zinoma, visko gali pasitaikyti... smile.gif Sėkmės thumbup.gif
Sandra29
QUOTE(Margo 555 @ 2009 03 07, 09:30)
Dėkui,kad parašei,mes esame "saulučiu " grupeje, ten labai puikios auklėtojos ir naktinėlės, bet esame metus lanke ir ta grupe, apie kuria rasei, bet jokiu konfliktu nera buve, aukletojos jau su patirtimi, vaikai visada uzimti budavo ir naktinelei vaika palikdavau ramiai...jis nenoredavo eiti namo , o i darzeli eidavo noriai. Zinoma, visko gali pasitaikyti... smile.gif Sėkmės thumbup.gif
*

Dėkui. drinks_cheers.gif Na visko visur pasitaiko. ax.gif Mano vaikas hyperaktyvus reikalauja daug dėmesio ir kantrybės,tad galbūt dažnai buvo ir skriaudžiamas. g.gif verysad.gif Nes mažai kas jį supranta ax.gif
rosmas
QUOTE(Sandra29 @ 2009 03 05, 21:35)
Mano mažius lanko spec.grupe,nes yra neįgaliukas. Aš dažnai bandžiau aiškintis,kaip čia yra,kad vaikas skundžiasi kad kažkokia Marytė(LYGTAIS TOKS NAKTINUKĖS VARDAS BUVO) jį skriaudė. Beto kai vakarais jį atvesdavau,tai kai ji būdavo iškart vaikas verkdavo. verysad.gif  Bet auklėtojos nesileido į kalbas,atseit tokių dalykų tikrai pas juos nebūna. schmoll.gif  g.gif Gaila vaiką būdavo palikti, verysad.gif bet kai perkėlė į priešmokyklinukų grupę,viskas aprimo. Dabar ten ir auklėtojos  thumbup.gif  ir naktinukės smile.gif .
*

Maniske kaip tik ir lanko ta gr,kur naktinuke vardu Maryte.Bet mazoji buna iki vakaro tik,nakciai nepalieku.Teko man su ja pabendraut,net keista,kad ji galetu skriausti vaikus,atrode tokia maloni,bet aisku sunku sprest apie zmogu,is trumpo bendravimo.Ir beto,nezinai kas ten vyksta,kai aukletoja viena su vaikais g.gif.O vaikas manau tokiu dalyku neissigalvotu smile.gif
hera
ČIUOŽYKLA , KURIOJE VAIKAI UŽSIKABINDAVO KOJAS, JAU SUTVARKYTA. DABAR JI NEPAVOJINGA thumbup.gif.
Sandra29
QUOTE(rosmas @ 2009 03 16, 21:45)
Maniske kaip tik ir lanko ta gr,kur naktinuke vardu Maryte.Bet mazoji buna iki vakaro tik,nakciai nepalieku.Teko man su ja pabendraut,net keista,kad ji galetu skriausti vaikus,atrode tokia maloni,bet aisku sunku sprest apie zmogu,is trumpo bendravimo.Ir beto,nezinai kas ten vyksta,kai aukletoja viena su vaikais g.gif.O vaikas manau tokiu dalyku neissigalvotu smile.gif
*

Visiškai sutinku su jimis drinks_cheers.gif Ką padarysi,dauk kur pasitaiko tokių auklyčių. blush2.gif Jei vaikas tik išsiskiria savo elgesiu iš kitų,tai ir būna skriaudžiamas verysad.gif Ką padarysi,gal ir tai Marytei nervai nelaiko,kai negali gražiuoju vaikų sutramdyti. Bet tik reikia prisimint,kokiam darbe dyrba,kad tokiems vaikams reikia daug daugiau-negu sveikiems ax.gif
Larysa
Mano mažius labai noriai eina į darželį, o man net gaila , kad liko vos 1 metai iki mokyklos... doh.gif
Sandra29
QUOTE(Larysa @ 2009 05 04, 21:50)
Mano mažius labai noriai eina į darželį, o man net gaila , kad liko vos 1 metai iki mokyklos... doh.gif
*

Mes tai jau šiemet buvom išleistuvėse ax.gif Gaila,bus palikt ežiukų grupę verysad.gif ,nes ten auklytės thumbup.gif buvo.
murkita19
Seniai nekele pasitikejimo aukletoja Aldona,,, Bet garsiai niekam nesakiau. Dabar suzinojau siaubinga zinia, ji primuse vaika! ir lyg niekur nieko toliau dirba! Kiek supratau direktore viska zino ir nieko. Tai kaip man nebijot vaika leist pas ja i grupe, o jeigu ji nuskriaus ir mano. Ar tinkama ji dirbti toki darba? Ar kas vede pas ja i grupe vaikucius ir ar neturit nusiskundimu?
murkita19
cia butent kalbama apie darzeli "nežiniukas"
vaiduoklisss
QUOTE(murkita19 @ 2009 06 11, 09:23)
Seniai nekele pasitikejimo aukletoja Aldona,,, Bet garsiai niekam nesakiau. Dabar suzinojau siaubinga zinia, ji primuse vaika! ir lyg niekur nieko toliau dirba! Kiek supratau direktore viska zino ir nieko. Tai kaip man nebijot vaika leist pas ja i grupe, o jeigu ji nuskriaus ir mano. Ar tinkama ji dirbti toki darba? Ar kas vede pas ja i grupe vaikucius ir ar neturit nusiskundimu?
*

ieskok kito darzo,nes vaikas igai prisimns ir bus jam trauma mirksiukas.gif
doremifasolasi
QUOTE(murkita19 @ 2009 06 11, 11:23)
*

kaip tai primušė? blink.gif ar sudavė( pliaukštelėjo), ar primušė? blink.gif nors tas ir tas neleistina niekam, net tėvam. g.gif
SparnuotaPaukste
suprantu, kad tie vaikai veda is kantrybes, jei ju dar daug grupeje, bet primusti vaikai????? tai cia jau nusikaltimas, ir dar svetima..
na aisku koks tas primusimo lygis, jei sueme uz rankos, ir pas vaika liko melyne, jei dar koks jautruolis..tai gal nieko baisaus.
snieguoliuke
o tu siaube ...
murkita19
Isivaizduokit, ar jusu vaikas kada jus isvede is kantrybes, kad nusiemusi tapke "plotumet" per veiduka?! verysad.gif kazkoks kosmaras! Paskui kad neliktu zymes plove veida su ukisku muilu! As tai labai pasipiktinus kaip taip galima! O valdzia nieko nedaro! Siaubas!
dzeine01
Tai auklėtojai visai su galva negerai,bet ir direktorė įdomi,laiko tokią darbuotoją blink.gif Tikrai pakeisčiau vaikui grupę.
JM
QUOTE(murkita19 @ 2009 06 12, 15:56)
Isivaizduokit, ar jusu vaikas kada jus isvede is kantrybes, kad nusiemusi tapke "plotumet" per veiduka?!  verysad.gif kazkoks kosmaras! Paskui kad neliktu zymes plove veida su ukisku muilu! As tai labai pasipiktinus kaip taip galima! O valdzia nieko nedaro! Siaubas!
*

valdzia NIEKO NEDARO.....o mamyte paviesinusi sia zinia.....NAUJU NIKU PRISIDENGUSI.....JUS KAZKO BIJOTE cool.gif ????????
ErnestaKaunas
QUOTE(murkita19 @ 2009 06 11, 09:23)
*

O jūs ar pati buvote pas direktorę ir su ja kalbėjotės ka ji mano šiuo klausimu. O šiaip tai yra atitinkamos tarnybos, o ką ta mama darė, kurios vaiką primušė?
murkita19
as dar savo nevedu i darzeli kita rudeni sueis 2metukai tada tik!isgirdau as is mamos! na kreipiasi i atitinkamas institucijas kaip supratau is jos! as tai tikrai neatleisciau uz tokius issisokimus!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.