Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Montessori darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
simba
Noreciau paklausti, gal kas vedate savo vaikus i Montessori tipo darzeli. Girdejau neblogu atsiliepimu apie juos, tinka jautresniems vaikams. Ka jus zinote apie tai?  Nors dar mums toli iki darzelio, bet jau domiuosi i koki geriau leisti. Gyvenu Zirmunu pradzioje. Gal kas gali patarti nebloga darzeli siame rajone.
simba
As esu girdejusi, kad kaip tik vaikai, ypac jautresni, lengviau prisitaiko prie aplinkos palanke Montessori darzeli. Mano mamos bendradarbes dukte lanke toki darza, o po to i paprasta mokykla nuejo, tai jokiu problemu nebuvo, net geriau. Sako, ten vaikus ismoko pasitiketi savo jegomis, nepasimesti ivairiose situacijose, buti savarankiskesniems, bet ten viskas daroma ne per prievarta, o vaikai sudominami, kad ir tuo indu plovimu. O jei nenori, tai niekas jo neprievartauja. As pati su ta moterim nesnekejau, tik kiek mama atpasakojo, tai zodziu jie labai patenkinti. Del to ir idomu butu placiau suzinoti. O kitu pazistamu vaikiukas buvo labai jautrus ir visai negalejo pritapti normaliuose darzeliuose, o Montessori jam neblogai tiko. O del pritapimo mokykloje po to, tai manau vel priklauso nuo vaiko. Juk yra vaiku, kuriu i joki darzeli neleidzia, buna tik su mama, tai jam dar baisiau turetu buti mokykla, bet nieko, kazkaip prisitaiko. Manau darzelis yra sunkesnis etapas, nes vaikas dar mazas ir gal ne visada supranta, kam ji tevai kazkur atiduoda. O i mokykla eina jau vyresni, tai lengviau gali isaiskinti kas ir kam. As ir pagal save sakau, visada buvau labai nedrasi, bet darzelis man vis tiek labiau nepatiko, kaip tikra kancia. Be to mokykloje vaikai jau savarankiskesni, po pamoku grista namo, nereikia toj mokykloj nei miegoti, nei zaisti ir t.t. O darzelyje turi buti visa diena, todel noreciau, kad darzelis tikrai butu geras. Tai jau dabar domiuosi viskuo, kas su tuo susije.
Ingaaa
Simba mano mergyte jau antras menuo eina i Montesori grupe.
tikrai labai patenkinta pries pusmeti bandem i paprasta grupe nu tai baigesi kliedesiais nakti kad as neisiu idarzeli pratempem vos 2 savaites. Paskui viska gerai apgalvojau ir pirmiuasia ejau pas vedeja su dovanele pasakiau tiesiai sviesiai kad man reikia kad mano vaikas butu geroj grupej.Na tai ji mane ir nuvede i ta grupe.leido man pabuti ten pasiziuret kaip ten viskas vyksta. Nors pries tai buvau labai nusiteikus pries Montesori bet kai pamaciau viska savo akim iskart pasakiau mano mergyte eis tik i sita grupe.
Tai va ten nera taip kad viska leidzia yra ribos yra tvarka.
Nera jokiu isakinejimu jokio tu daryk taip nelipk. Labai silta atmosfera visi uzsieme savo darbeliais nera to triuksmo bet jo nera ne todel kad neleistu triuksmaut bet kad vaikai uzsieme megstama veikla.
Mano mazyle eina i darzeli kaip i svente.
Ir dar patiko kad liepe surasyt aukletoja viska apie savo mergyte ka megsta konemegsta ko mes tikimes is darzelio. Ir jau pirmaja diena gavom nuo aukletojos laiskeli kaip musu vaikas elgesi nagi taip idomu kaip ten ta pirmoji diena darzelyje dazniausiai mamoms pasako viskas gerai o cia viska iseste kad buvo ir pravirkus ir namo norejo.
Toje grupeje jau atvedami is seimu antri vaikai tai jeigu butu blogai mokykloje prisitaike butu tevai nevede antro vaiko i montesori grupe.
Aisku cia priklauso ir nuo aukletoju.
Simba tu teisingai darai kad jau dabar domiesi apie darzelius. Tai labai svarbus zingsnis tavo vaiko gyvenime o nemaziau svarbu yra i kokias rankas jis pateks
sekmes ir nebijok Montesori nueik i grupe ir pabuk ten 15 min  neabejoju  liksi suzaveta smile.gif
mordashka
Alvija, jeigu jus lankot Montesorri Alytuj, prie Jaunimo parko, ten puikios grupes - mano broliai ten atlanke visa darzeli, as suzaveta- vaikai kurybingi, pareigingi ir savarankiski... Man Vilniuje kisene neleidzia mazosios i sia grupe leisti sad.gif
Iva
Alvija o ner problemu tavo mergaitei del zaislu?

bet kaip ir visur gal viskas daugiau ne nuo metodikos, o nuo aukletojos priklauso ???
Ingaaa
musyte ne tam darzeli prie parko mes vedam mergyte  o Boružėlės darželį cia netoli Almeidos arba nuo Taupos einant link boksto. Tikriausiai mazdaug isivaizduoji.
Tam darzeli tik viena tokia grupe yra.
Na del zaislu tikrai nekyl aproblemu nes visi vaikai nesasi is namu kokius tik nori zaislus. Neseniai pirkom priemones tai reikejo ir plastilino ir guaso ir flomasterio taigi kad ten nera kad tik mediniai zaislai ir viskas.
Siandien buvau labai maloniai nustebinta suzinojau kad aukletoja raso mano mergytei dienorasti darzelio sake duos per susirinkima paskaityt ir darbelius deda i voka.
Tik va gaila liepa ir rugpjuti mus darzelis nedirbs visam mieste tik vienas budintis bus tai teks namie pasedet.
Springlet
QUOTE (simba @ 2003 05 10, 20:53)
Noreciau paklausti, gal kas vedate savo vaikus i Montessori tipo darzeli.
Nors dar mums toli iki darzelio, bet jau domiuosi i koki geriau leisti. Gyvenu Zirmunu pradzioje. Gal kas gali patarti nebloga darzeli siame rajone.

kazkaip buvau praleidus sia tema rolleyes.gif
Darzelis "Pasaka" Ten yra ir montesoriuku grupe smile.gif
reniote
Motessori darzelis Kaune, Savanoriu pr. yra vienas is geriausiu Kaune ir ne brangus. Reikia tik is anksto ateinantiems metams vieta uzisisakyti.
Tie Montessori darzeliai savo methodika kiekvienoje saly skiriasi: Lietuvoej kiek supratau daugiau autoritetingi, bet daugiau nuosirdumo. Taciau, kadangi svietimo finansine padetis nekokia, o ir zmoniu pragyvenimo lygis nelabai leidzia pakelti jiems kainas ir isigyti moderniu priemoniu, tai issilavinimas tikrai remiamas pagr. vaiko kuryba. Taciau tie patys Motessori darzeliai Vokietijoje - pasakiski. Waldof mokymo sistema yra visuomeneje gan dviprasmiskai traktuojama. Man teko pazinoti mokytoja, kuri dirbo vienoje Waldorfschule ir sake, niekada neleistu ten savo vaiku...
Amerikoje as niekada neleisciau savo vaiko i Montessori darzeli. Nors jie cia ir skaitomi "kazkas" geresnio, bet lygis ir darbas su vaikais - kazkoks besirdis.
Tiesa, dar viena super gera ikimokyklinio ugdymo vieta yra zydu bendrijos mokyklele. As nezinau, ar jie turi darzeli Vilniuje. Kike zinau, ten yra sestad. m-kla. Viena is geresniu savo methodika.
JAV kol kas dar neteko pasinaudoti siomis istaigomis, bet jei tektu, tai tikrai leisciau savo sunu i zydiska darzeli, mokykla. Ju auklejimo/mokymo sistema nors ir brangi, bet atsiperka per visus galus vaiko asmenybes ugdyme bei mokyme.
Letavio
siaip labai keista, kad Lietuvoje Montesori darzelius laiko vienus geriausiais. Taciau jei labiau pasidometumete, tai Montesori visame pasaulyje skirti sutrikuiems vaikams, ju metodika spec. tokiems vaikams. mano pazystama pasigyre draugei uzsienyje apie toki darzeli, tai pirmiausia isgirdo uzuojauta - atseit kas tavo vaikeliui negerai?

As iskarto atsiprasau, nes tikrai nieko nenoriu izeisti. Paciai labai atrode neblogai sis darzelis, bet pasidomejau.

Ir kai mokiausi psichologija, butent sutrikusiu vaiku ir vaiku su negalia tai si metodika ir yra specialiai jiems.

butent toiems vaikams buvo sukurta si metodik, bet Lietuvoje ji taikoma sveikiems vaikams.

dabar si sistema gal ir pritaikyta visiems vaikams, bet sukurta ji buvo butent vaikams su negalia.
Papildyta @ [mergetime]1077473484[/mergetime]
as nezinau ar labai jau noretusi, kad jusu leliuka aukletu pagal sia programa? Jei ji sukurta tokiems vaikams tai gal nereiketu bandyti pritaikyti sveikiems.

Ir tikrai nera ko pykti, as pati nesukuriau, kad si sitema siems vaikuciams. Tiesiog tokia tiesa.

Arba visi destytojai, kurie desto ir dirba su vaikais su negalia studentams taip tycia pasakoja?

Tiesiog manau turi buti parasytos abi medalio puses, kad kada nors neiskiltu tiems vaikams problemu.

Kai mano pazystamos paklause kas jos vaikui (kai pasake, kad lanko Montesori), ji tikrai labai suabejojo del tokio darzelio lankymo. Taciau jos vaikeliui ten buvo visai neblogai ir ji pasiliko.

taigi nereikia pykti uz siek tiek informacijos.
Springlet
QUOTE (Letavio @ 2004 02 13, 12:42)
siaip labai keista, kad Lietuvoje Montesori darzelius laiko vienus geriausiais. Taciau jei labiau pasidometumete, tai Montesori visame pasaulyje skirti sutrikuiems vaikams, ju metodika spec. tokiems vaikams. mano pazystama pasigyre draugei uzsienyje apie toki darzeli, tai pirmiausia isgirdo uzuojauta - atseit kas tavo vaikeliui negerai?

Na man neteko dar girdeti, kad Lietuvoje butent geriausi Montesori darzeliai. wink.gif Kad geri, tai sutinku. T.p. kad tik "sutrikusiems" vaikams skirti irgi labai jau abejotinas teiginys.
Kosmeta
QUOTE (Letavio @ 2004 02 13, 14:44)
As iskarto atsiprasau, nes tikrai nieko nenoriu izeisti. Paciai labai atrode neblogai sis darzelis, bet pasidomejau.

laba:) kaip tik dabar mokausi VPU...lankemes Montesori privaciame darzelyje (Jovaru g.) ten skaitosi privatus darzelis...salia ir mokyklele yra...darzelyje jei vaikas buna nuo ryot iki 18val. tai moki 550lt...jei vaikas buna iki 14val (jei neklytu tai apie 400lt moki) Pradineje mokykleleje panasios kainos...sake,kad vaikuciu jiems netruksta...bet aisq butina pries leidziant vaika nueiti ir paziureti,kaip vyksta veikla grupeje...ir t.t. aisq yra ir kituose darzeliuose Montesori grupiu...pvz l/d "Pasakaite" (Taikos 30...jei neklystu...) tai tiek zinau apie keleta darzeliu esanciu Vilniuje smile.gif Seip daugelis nusiteike pries Montesori metodika,sakydami,kad is vaiku atimama vaikyste,bet kiekviena sistema turi savo pliusu ir minusu smile.gif
Busima aukletoja smile.gif)
delfinas
QUOTE (Letavio @ 2004 02 13, 14:42)
siaip labai keista, kad Lietuvoje Montesori darzelius laiko vienus  geriausiais. Taciau jei labiau pasidometumete, tai Montesori visame pasaulyje skirti sutrikuiems vaikams, ju metodika spec. tokiems vaikams. mano pazystama pasigyre draugei uzsienyje apie toki darzeli, tai pirmiausia isgirdo uzuojauta - atseit kas tavo vaikeliui negerai?

Nu jau nu jau - visam pasauly. Tikrai ne visam pasauly. Yra turbut ivairiai, bet tikrai Montessori nera vien vaikams su specifiniais poreikiais wink.gif .
Kosmeta
QUOTE (delfinas @ 2004 02 22, 00:13)
Nu jau nu jau - visam pasauly. Tikrai ne visam pasauly. Yra turbut ivairiai, bet tikrai Montessori nera vien vaikams su specifiniais poreikiais wink.gif .

Montesori sistema tikrai nera skirta vaikams su kazkokiom negaliom...sias grupes lanko normalus vaikai...sioje sistemoje jei vaikas judrus jis nera vadinamas hiperaktyviu,kaip kituose darzeliuose...ir seip juk visiems si sistema negali tikti biggrin.gif
Iva
Kosmeta, judriems vaikams isviso nera ka veikti montesori grupese, sita sistema tokiems vaikams nera tinkama.

Tikrai tiesa tai kad sita sistema buvo sukurta vaikams su negalia, neprisimenu tiksliai kokia, bet kazkas ten su judesiu koordinacija, smulkia motorika, dar kazkas. Va , bet veliau pritaikyta ir sveikiems vaikams wink.gif
bsgess
Taigi vos ne visos metodikos buvo sukurtos vaikams su kokia tai negalia. Bet ar tai reiskia, kad siandien taikomas tik tas kriterijus? Tikrai ne. Bent jau JAV Montesori isgali tik pasiturintys tevai, nes semestras kainuoja ar tai $7000 (pusei dienos). Daugeliui milijonieriu butu ne prestizas vaikus vest i sutrikusios raidos mokykla g.gif
Papildyta @ [mergetime]1077512463[/mergetime]
O ir judejimo ten pakankamai - buna visa valanda+ lauke. Turbut priklauso nuo mokytoju ir vedeju, kaip ta praktika pritaikoma...
delfinas
QUOTE (baltic*girl @ 2004 02 23, 06:59)
Taigi vos ne visos metodikos buvo sukurtos vaikams su kokia tai negalia. Bet ar tai reiskia, kad siandien taikomas tik tas kriterijus? Tikrai ne. Bent jau JAV Montesori isgali tik pasiturintys tevai, nes semestras kainuoja ar tai $7000 (pusei dienos). Daugeliui milijonieriu butu ne prestizas vaikus vest i sutrikusios raidos mokykla g.gif  O ir judejimo ten pakankamai - buna visa valanda+ lauke. Turbut priklauso nuo mokytoju ir vedeju, kaip ta praktika pritaikoma...

Ale jau tikrai smile.gif. As taip suprantu, kad Lietuvoj Montessori labai skiriasi nuo Montessori kitose salyse wink.gif ... Naturalu.
Springlet
QUOTE (delfinas @ 2004 02 23, 05:29)
As taip suprantu, kad Lietuvoj Montessori labai skiriasi nuo Montessori kitose salyse wink.gif ... Naturalu.

Na nemanau, kad taip jau labai skiriasi, ten dirba labai saunios aukletojos ir vadoves liuks. Ir tikrai ne pavirsutiniskai susipazine su metodika smile.gif

Va kas viena ausim girdejes, o toliau nesidomejes, tai tas ir gali teigti, kad ji skirta tik vaikams su negalia smile.gif
Kosmeta
QUOTE (Springlet @ 2004 02 23, 15:08)
Na nemanau, kad taip jau labai skiriasi, ten dirba labai saunios aukletojos ir vadoves liuks. Ir tikrai ne pavirsutiniskai susipazine su metodika smile.gif

Va kas viena ausim girdejes, o toliau nesidomejes, tai tas ir gali teigti, kad ji skirta tik vaikams su negalia smile.gif

biggrin.gif sveikutes...pasidomejau...kalbejom su destytoja...visdelto,Montesori pirmiausia savo sistema sukure vaikams su negalia,ji visa tai parode...vaikai su negalia mokyklos egzaminus islaike geriau nei sveiki vaikai...tai visus nustebino...ir veliau si sistema buwo pradeta taikyti ir sveikiem vaikams biggrin.gif
Smurka
Man tai atsoka noras ieskoti pliusu metodikoje, kuri yra transformuota is metodikos vaikams su negale. Tikiu, kad ju yra, bet va man noro leisti vaika i Montesori darza tai jau nera. Ir ir kitu metodiku, tai jomis geriau ir pasidomesiu. Montesori kol kas paskutinej vietoj.
Kosmeta
QUOTE (Springlet @ 2004 03 04, 00:34)
Saunuole, Kosmeta biggrin.gif

Na o dabar apie pliusus ar izvelgei kokiu nors sioje sistemoje? wink.gif

Springlet...niu net nezinu kokius cia pliusus tau isvardinti smile.gif seip si sistema man kazkada labai nepatiko....dabar visai nieko,bet savo leliu nemanau,kad leisceu y tokia grupe....kadangi esu aplankius nemazai darzeliu praktikos metu,tai Montesori grupes man gana niuros...nera spalvingu zaislu ir t.t.
niu,bet yra kam si ugdymo sistema labai patinka....tiesiog kiekvienas turi teise rinktis smile.gif
luju
smile.gif Na įsikišiu ir aš į šią jūsų didkusija. Aš taip pat baigus ta ikimok.pedag. taigi ,net dėstytija pažvelgdama visas sistemas,Montesori tik paminėjo9 ir pasakė na prie šitos net nesustosim,paaiškino kam ji buvo skirta (bendram išprusimui) ir tiek. Aš buvau Kaune savanorių pr darželyje ,toje grup.,na nežnau,pirmas vaizdelis ne koks,tylu ,ramu,tik vaikiukai krebžda,tik pakelia kas balsą tuoj ženklais parodoma,kad ne. Na man atėjus iš normalios grupės ,plaukai šiaušėsi ir na tikrai kaip kokioj sanatorijoj. Ir dar ,draugė veda į kitą Montesorį darželį,ten ir pradinė yra,tai kol jis buvo pirmokas džiaugėsi,kad didieji(ten klasėje visi vaikai ir pirmokai ir antrokai ir tre tongue.gif )na kaip kaimo mokykla tongue.gif ,vaikai padeda mokintis mažesniesiems.Tai man iškilo klausimas- o kada tie didesni mokinasi,juk penktų klasių Montesori kaip ir nėra?Na niekada savo vaiko ten neleisčiau,bėgiot negalima ,garsiai kalbėt negalima,pasakų ir žaislų taip pat - ne?Tai kokia čia vaikystė? unsure.gif
Įsijaučiau biggrin.gif
ulaa
Galiu as pasigincyti,esu aukletoja,gana ilgai dirbau privaciame montessori darzelyje Kaune.Is esmes sistema yra gera,galima pas mus buvo ir pasakas skaityti ir zaislu tureti,tik kad viskam savas laikas,o kas del tylos ir nelakstymo,tai manau,kad patys vaikai maziau pavargsta,kai mokantis grupeje tylu,be to aukletojom ne taip stogai vaziuoja laugh.gif
Astra
Gal kas vedat savo vaika i Montesori sistemos darzeli Kaune,Austuosiuose Sanciuose,Verkiu gatveje? Ka galite apie ji pasakyti?
Daiva&Lauris
Sveikutes gal kas ka galit pasakyt apie montesori dazelius? Gal yra montesori darzelyje ir lopselinuku? butu labai idomu. thumbup.gif thumbup.gif
Mytė
Lopšelinukų jie nepriima, nes pagal jų filosofiją vaikas iki 3 metų turi būti ugdomas mamos. Anksčiau Vilniuje, Jovaro gatvėje veikiantis Montessori centras turėjo specialią grupę lopšelinio amžiaus vaikams su mamomis, bet toks nepasiteisino, todėl dabar tokio nebėra ir priima tik vyresnius. O šiaip, šitam forume anksčiau jau ne kartą apie Montessori buvo kalbėta wink.gif
Ingulbuncius
Skaitau ir kraupu darosi. Is tiesu, ir Montesori, ir Domano sistemu pradzia - darbas su sutrikusio intelekto vaikais. O kai sie vaikiukai parode stulbinancius rezultatus - kilo logiskas klausimas, kokiu gi aukstumu galetu pasiekti sveiki vaikai, ir metodika buvo adaptuota sveikiems vaikams. Zinau keleta vaiku, kuriems Montesori darzelis tapo tikra savarankiskumo ugdymo mokykla. Tik gaila, kad mokykloje dalis tu igudziu buvo vel prarasti. Gerai pazistu ir viena ikimokyklines pedagogikos destytoja. Apie Montesori sistema ji sneka tik gerai ir labai gerai. Lygiai taip pat ji pripazista, jog senasis lietuviskosios ikimokyklines pedagogikos klanas Montesori bijo kaip maro. Visu pirma - del kuriamos konkurencijos tautinems sistemoms, taciau taip pat ir - del elementaraus noro gilintis (daznai i tekstus ne lietuviu kalba wink.gif ) ir ieskoti kazko naujo stygiaus.

Del judriu vaiku - kaip tik ji mano, jog Montesori grupe tokiems vaikams geriausias pasirinkimas, nes tokie vaikai cia nera lauzomi, verciant paklusti daugumos (ar aukletojos) diktatui. Esme cia - sudominti, o ne priversti. Kaip tik del to patys taip pat labai rimtai svarstom galimybe vesti savo ozkyte i Montesori grupe.
Iva
QUOTE (Ingulbuncius @ 2004 11 04, 09:24)
Del judriu vaiku - kaip tik ji mano, jog Montesori grupe tokiems vaikams geriausias pasirinkimas, nes tokie vaikai cia nera lauzomi, verciant paklusti daugumos (ar aukletojos) diktatui. Esme cia - sudominti, o ne priversti. Kaip tik del to patys taip pat labai rimtai svarstom galimybe vesti savo ozkyte i Montesori grupe.

tai tik viena suinteresuotos aukletojos nuomone. mes tai jau praeje, ir pakartosiu dar karta judriems vaikams tokioje grupeje ne vieta, sita galiu pasakyti vienareiksmiskai, judriam vaikui atimti galimybe judeti - tas pats kaip atimti galimybe kvepuoti, o cia judejimas ribojamas, nes " trukdo susikaupti kitiems". Judru vaika priversti sedeti ( ar cia ne dikratas?) ir verti karoliukus- kancia, nebent labai trumpa laika. Aisku veda tuos vaikus i lauka, i sporto sale, ten galima lakstyti, bet tiek laiko yra labai mazai. Maniskei tada kai vedem i tokia grupe buvo apie 3 m, tai kai pasiimdavau is darzelio ji taip man ir sake, mamyte ar jau dabar galiu pabegioti? ir begiodavo kaip uzsukta ratais, kiekviena diena su asarom turejo skirtis su savo mylimu zaisliuku, mes su juo eidavom iki grupes, po to as turejau pasiimti namo ( nes darze negalima zaisti su zaislais) ir pasiimdama turejau vel ta zaisliuka atsinesti sad.gif pati nesuprantu kaip mes istverem puse metu sad.gif
taciau man susidare ispusis, kad jautriems vaikams, ar/arba turintiems bendravimo problemu ir pan. montersori grupes yra labai gerai, ko nepasakysi apie tradicinius darzelius. Cia as aisku kalbu is patirties lietuviu darzeliuose.
Vaila
Mano sunus lanke Montessori grupe.Esu be galo patenkinta.Bet manau turim pripazint viena dalyka-svarbi ne tik sistema,bet ir koks zmogus ja ja vadovaudamasis dirba.Musu miese yra 2 grupes.kiek zinau jos skiriasi kaip diena ir naktis.Patekau i ta tikraja Montessori grupe kur aukletoja kunu ir siela buvo atsidavusi savo darbui.Beje mano sunus tikrai yra judrus,bet kaip tik jis ismoko ten gerbt kitus,kitu poreikius.As is tu mamu kurios megsta disciplina,gal todel man l.patiko ta grupe.Bet dar karta kartoju -TAI PRIKLAUSO NE NUO SISTEMOS ,O NUO ZMOGAUS KURIS JA TAIKO.Manau,kad darzeliai dabar istiesia rankas laukia vaikuciu,tad isiprasyti keliom valandom i grupes darbo valandeles -ne "griekas".
Ingulbuncius
QUOTE (Iva @ 2004 11 04, 19:36)
tai tik viena suinteresuotos aukletojos nuomone. mes tai jau praeje, ir pakartosiu dar karta judriems vaikams tokioje grupeje ne vieta, sita galiu pasakyti vienareiksmiskai, judriam vaikui atimti galimybe judeti - tas pats kaip atimti galimybe kvepuoti, o cia judejimas ribojamas, nes " trukdo susikaupti kitiems". Judru vaika priversti sedeti ( ar cia ne dikratas?) ir verti karoliukus- kancia, nebent labai trumpa laika. Aisku veda tuos vaikus i lauka, i sporto sale, ten galima lakstyti, bet tiek laiko yra labai mazai. Maniskei tada kai vedem i tokia grupe buvo apie 3 m, tai kai pasiimdavau is darzelio ji taip man ir sake, mamyte ar jau dabar galiu pabegioti? ir begiodavo kaip uzsukta ratais, kiekviena diena su asarom turejo skirtis su savo mylimu zaisliuku, mes su juo eidavom iki grupes, po to as turejau pasiimti namo ( nes darze negalima zaisti su zaislais) ir pasiimdama turejau vel ta zaisliuka atsinesti sad.gif pati nesuprantu kaip mes istverem puse metu sad.gif

Ne Iva, ji ne[be]dirba sistemoje ir suinteresuota nera, nebent suinteresuota tuo, kad labai myli mano dukrele ir blogo jai tikrai nelinki. Stebiuosi, kad rasai, jog Tavo dukrytei neleisdavo begioti - cia gal aukletojos problema, ne sistemos, nes Montesori metodas nepripazista diktato - tik sudominima. Kaip tik manau, kad judriam vaikui sunkiau susikaupti, o cia jis to ismokomas jo paties nelauzant.
Mytė
QUOTE (Vaila @ 2004 11 07, 21:01)
As is tu mamu kurios megsta disciplina,gal todel man l.patiko ta grupe.Bet dar karta kartoju -TAI PRIKLAUSO NE NUO SISTEMOS ,O NUO ZMOGAUS KURIS JA TAIKO.Manau,kad darzeliai dabar istiesia rankas laukia vaikuciu,tad isiprasyti keliom valandom i grupes darbo valandeles -ne "griekas".

Va va! Laba daug kas priklauso nuo pačios mamos požiūrio į vaiko ugdymą. Taip pat teisybė ir kad svarbu auklėtojos asmenybė, jos darbo stilius. Juk vienos moka tik gražiai paplepėti su tėvais... Oi oi, mielosios mamytės. Va čia tai NEAPSIGAUKIT! Juk ir teoriškai labai gražiai gali būti pričiulbėta... O kai tas "grožis" vyksta praktiškai, tai labai graudu ir liūdna kartais pasidaro... Gerai, kad mūsų visuomenėje dauguma mamų mėgsta discipliną (vienos su diržu, kitoms užtenka gerokai aprėkti, papurtyti savo vaiką), tai joms darželių "disciplinos" ir atrodo labai gražios.
Na, o dėl to, kad reikia pabūti grupėje užsiėmimų metu, tai tikrai labai to reikia visoms mamoms, o Montessori grupėse, atrodo, tą ir toleruoja.
Tačiau dar kartą įspėju: kad ir kaip gražiai skambėtų visa ugdymo filosofija, kad ir kokį gražų darbą ir bendravimą su vaikais jūs bematytumėte, viskas tikrovėje gali būti visai ne taip, kaip yra pristatoma. Nes vaiko ugdymas - tai ne spektaklis, kurį vienąkart pamačiusi, gali galvoti, kad lygiai taip pat bus vaidinama ir kitais kartais, kai tu nebematysi.
Ingulbunčiau, matau, jog tu tikrai gerai supranti Montessori metodo sistemą, tačiau pasakysiu gal ir šiek tiek įžeidžiančiai, atleisk, bet nebūk naivi. Pats metodas iš tikrųjų nepripažįsta diktato, bet daugumai mūsų pedagogių (net ir Montessori grupių) dar labai labai toli iki darbo be diktato. Labai gaila, bet Iva teisi. Dažnai yra taip, kad iš pat pradžių vaikai yra tiesiog sutramdomi, o kaip tai vyksta praktiškai (ne teoriškai!), lieka paslaptis tėvams...
Šiaip tai Montessori sistema tikrai yra labai nebloga thumbup.gif , tačiau yra daug visokių panašių ( kaip anksčiau minėtų) dalykėlių.
Ingulbuncius
QUOTE (Mytė @ 2004 11 11, 22:42)
Ingulbunčiau, matau, jog tu tikrai gerai supranti Montessori metodo sistemą, tačiau pasakysiu gal ir šiek tiek įžeidžiančiai, atleisk, bet nebūk naivi. Pats metodas iš tikrųjų nepripažįsta diktato, bet daugumai mūsų pedagogių (net ir Montessori grupių) dar labai labai toli iki darbo be diktato. Labai gaila, bet Iva teisi. Dažnai yra taip, kad iš pat pradžių vaikai yra tiesiog sutramdomi, o kaip tai vyksta praktiškai (ne teoriškai!), lieka paslaptis tėvams...

Nezinau, gal ir esu naivi, kadangi vadovaujuosi vienu vieninteliu man zinomu ir tikrai geru pavyzdziu. Taciau puikiai suvokiu, jog gali buti ir kitaip. Kaip ir rasiau - problema gali buti konkretaus zmogaus, kuris ta metoda taiko iskreipdamas jo esme. Tik tiek.
zosyte
QUOTE(Vaila @ 2004 11 07, 21:01)
Mano sunus lanke Montessori grupe.Esu be galo patenkinta.Bet manau turim pripazint viena dalyka-svarbi ne tik sistema,bet ir koks zmogus ja ja vadovaudamasis dirba.Musu miese yra 2 grupes.kiek zinau jos skiriasi kaip diena ir naktis.Patekau i ta tikraja Montessori grupe kur aukletoja kunu ir siela buvo atsidavusi savo darbui.Beje mano sunus tikrai yra judrus,bet kaip tik jis ismoko ten gerbt kitus,kitu poreikius.As is tu mamu kurios megsta disciplina,gal todel man l.patiko  ta grupe.Bet dar karta kartoju -TAI PRIKLAUSO NE NUO SISTEMOS ,O NUO ZMOGAUS KURIS JA TAIKO.Manau,kad darzeliai dabar istiesia rankas laukia vaikuciu,tad isiprasyti keliom valandom i grupes darbo valandeles -ne "griekas".
*

Tiesiog išdėstėte mano mintis smile.gif Aš irgi savo sūnų vedžiau į Montesorinę grupę. Jis buvo labai judrus, turėjo ir bendravimo preblemų, mėgo mušti kitus vaikus. Bet nuostabi auklėtoja Marija, auksinė kantrybė, begalinis atsidavimas savo darbui. Ir maniškis po truputį išmoko ir elgesio, ir bendravimo taisyklių.
Be to, ten ir pasakas vaikams skaito, ir normalių žaislų yra. Tvarka griežta - pažaidęs turi žaislą padėti į vietą, kitaip negali imti kito. Ryte 2 valandas vyksta montesorinės pamokėlės, po to viskas kaip normaliam darželyje. Mano sūnus keturių metų būdamas jau skaitė, dar po pusmečio skaičiavo. Bet ne tai svarbiausia. Kažkoks ramesnis pasidarė, elgesys pagerėjo. Taip kad viskas priklauso tik nuo AUKLĖTOJOS.
Zuika1
Ir aš giedėjau daug gerų žodžių apie tą auklėtoja Marija montesori grupėje clap.gif clap.gif
carramele
QUOTE(Zuika1 @ 2005 02 15, 11:30)
Ir aš giedėjau daug gerų žodžių apie tą auklėtoja Marija montesori grupėje clap.gif  clap.gif
*

Tai gal čia jus apie l/d Varpelis montesori aukletoją Mariją? smile.gif
Spragtukas
[quote=zosyte,2005 02 14, 16:28]
Ryte 2 valandas vyksta montesorinės pamokėlės, po to viskas kaip normaliam darželyje.

Zosyte, gal paaiskintum placiau, kas tos Montesorines pamokeles? mirksiukas.gif
coby
sveikos mamos;]

uokej, eilini karta prikeliu tema:) vat, man 17metu:Dnesu nei mamyte nei mergina:D vaikinukas:D baigiau ash ta montessori darzeli vilniuje, db priesh akis turiu toki atminima 'knygute' su pavardem visu kas su manim baige;] vat montesori metodo centras 2 laida 1995 95 26:) buvau vienas pirmuju:) kiek pamenu lankiau du metus ar metus, tixliai nepamenu;] pirma diena manes neitempe i ta darzeli:) neejau ir viskas, ir ka jus manot kita diena nenorejau isheit:) ten lb faina, per aplinkui moke tokiu dalyku kuriu per prievarta mazhu vaiku nebutum ishmoke:) moke but savarankishkam, jei kas nesiseka bandyt dar karta arba su draugais:) nu vien zo man lb patiko, darzelije ishmokau skaiciuot iki tukstancio atrodo, nepamenu bet kad iki 100 tai tikrai:) rashyt savo varda, skirt pasaulio saliu veliavas:) mokykloje lb idomiai buvo, mokiausi tik pirmoje klaseje, nes mama nutare pervest i 'normalia' mokykla po to, tai va pirmoje klaseje jokiu pazymiu knygeliu debeseliu ar sauluciu nebuvo:) buvo kas savaite duodamos uzhduotys kurias per savaite turedavai padaryti, padarydavai ar ishmokdavai ir padedavo varnele mokytoja, niekas nieko neversdavo daryt galejai daryt galejai ne bet kazhkaip vis tiek noredavai daryt:) o vaikysteje buvau ramus, bijojau zmoniu taip sakant likt vienas o ten ishmokau bendraut:) nu tikiuosi padejau kam nors:)
Coca - cola
nu bet jau kaineles tai doh.gif montesori darze. stojamasis mokestis, kuris , aisku negrazinamas 700lt doh.gif ir 650lt per menesi, jei serga vaikas vistiek moki.... doh.gif o matinimui per diena skiriama tik 7 lt, beveik tiek pat kiek valstybiniame darze doh.gif nu labai noreciau leisti savo vaika ten, bet gal geriau uz ta suma kasmet i siltus krastus menesiukui su vaiku vaziuosiu thumbup.gif nes gaunas nei daug nei mazai, tik 8500lt per metus doh.gif
rupestelis
QUOTE(Coca - cola @ 2006 03 28, 14:39)
nu bet jau kaineles tai  doh.gif  montesori darze. stojamasis mokestis, kuris , aisku negrazinamas 700lt  doh.gif  ir 650lt per menesi, jei serga vaikas vistiek moki.... doh.gif o matinimui per diena skiriama tik 7 lt, beveik tiek pat kiek valstybiniame darze  doh.gif  nu labai noreciau leisti savo vaika ten, bet gal geriau uz ta suma kasmet i siltus krastus menesiukui su vaiku vaziuosiu  thumbup.gif nes gaunas nei daug nei mazai, tik 8500lt per metus  doh.gif
*

joo, kainelės tai normalios biggrin.gif na bet ir eilės į darželį normalios biggrin.gif Dauguma tėvų supranta, kad ir dėl neaptriušusios aplinkos, ir svarbiausia neprievartinio ugdymo-verta rinktis tokį daržiuką thumbup.gif Lietuvoj reikai daugiau tokių darželių thumbup.gif
Coca - cola
siaip tai mane labai nervina tai, kad jeigu as noriu, kad su mano vaiku elgtusi zmoniskai (kas turetu buti savaime suprantama) turiu moketi nerealius pinigus, nes kitaip jis- tuscia vieta, numeris sarase... verysad.gif
Motina
QUOTE(rupestelis @ 2006 03 28, 15:26)
joo, kainelės tai normalios biggrin.gif na bet ir eilės į darželį normalios biggrin.gif Dauguma tėvų supranta, kad ir dėl neaptriušusios aplinkos, ir svarbiausia neprievartinio ugdymo-verta rinktis tokį daržiuką thumbup.gif Lietuvoj reikai daugiau tokių darželių thumbup.gif
*

o nuo kada eilės montesori centrą? unsure.gif
Coca - cola
nera ten jokiu eiliu. nebent paprastuose darzeliuose i montesorines grupes, tai gal ir eiles...
Minna
eiliu ten kaip ir nera, bet pinigeliai tikrai nemazi, nesenom ziniom puse dienos t.y iki 14.00 val. 550lt visa diena -iki 17.00 val 650lt.
Sistema man labiausiai prie sirdies, pati studijuoju ikimokyklini, tai susideliojau visu sistemu pliusus ir minusus ir sita, man priimtiniausia...
tiesa, nera taip paprasta ikurti tokis centrus-dearzelius, montessorine sistema reikalauja labai grieztu issilavinimo kriteriju, aukletojos privalo baigti spec kursus Europoje arba Amerikoje, be tokio sertifikato nieks neleis steigti centro, o gaila... todel Vilniuje jis toks tik vienas vienintelis ir todel toks brangus... Kaip sakoma- nera konkurencijos, aukstos ir kainos.
Niridė
QUOTE(Smurka @ 2004 03 04, 01:41)
Man tai atsoka noras ieskoti pliusu metodikoje, kuri yra transformuota is metodikos vaikams su negale. Tikiu, kad ju yra, bet va man noro leisti vaika i Montesori darza tai jau nera. Ir ir kitu metodiku, tai jomis geriau ir pasidomesiu. Montesori kol kas paskutinej vietoj.
*

Neseniai kažkur perskaičiau, kad dauguma tų vaikų tebuvo pedagogiškai apleisti vaikai ...
Aš asmeniškai labai gerbiu ir esu itin geros nuomonės apie šią sistemą (gal kad studijavau ją 3 metus, ir taikiau praktiškai ax.gif ) - ji juk pagrįsta ir antropologinėmis, ir medicininėmis, ir giliomis pedagoginėmis žiniomis. thumbup.gif
Atleskit už tiesmukumą - "Vėrinėlis" buvo viso labo nurašyta nuo užsienio autorių, eklektinė metodų visuma, dabartiniu metu stipriai kritikuojama... Visi darželiai dabar kažkokiu būdu KAŽKODĖL patys turi susikurti SAVO ugdymo programas per šiuos metus... g.gif
mackinukas
Sveikos mamytės,

Norėčiau sužinoti kiek kainuoja darželiai-mokyklos kuriose mokoma pagal montesori metoda. Girdėjau,kad į šias mokymo įstaigas vaikus įstengia leisti tik gerai pasiturintys tėvai.ar tai tiesa?labai būtų įdomu sužinoti daugiau apie kauno darželį žiburėlis.
*Passion*
Sveikos ir sveiki mirksiukas.gif perskaiciau visa tema, dauguma pasisakymu buvo pries 4-5 metus. Gal dabar kas nuomone noretu ir galetu (jei nesunku) isreiksti apie montesori g.gif
Zinau, kad lietuvvoje tu darzeliu tikrai padaugejo , tikriausiai ir mamyciu cia esanciu ir leidzianciu savo mazuosius daugiau. Papasakokit savo ispudzius, nuotaikas, nuogirdas is kitu blush2.gif tiesiog smalsu mirksiukas.gif
mackinukas
QUOTE(mackinukas @ 2009 10 29, 21:27)
Sveikos mamytės,
Norėčiau sužinoti kiek kainuoja darželiai-mokyklos kuriose mokoma pagal montesori metoda. Girdėjau,kad į šias mokymo įstaigas vaikus įstengia leisti tik gerai pasiturintys tėvai.ar tai tiesa?labai būtų įdomu sužinoti daugiau apie kauno darželį žiburėlis.
*

svaikute

Kaip tik šiandien savo mažajį už rašiau į montesori darželį. Kainos normalios ir aplinka visai faina. Maniškis net pareiškė,kad į kitą darželį net ir neis. Tai jeigu pačiam vaikui patinka tai ko daugiau ir benorėti? g.gif
JM
QUOTE(mackinukas @ 2009 11 04, 16:55)
svaikute
Kaip tik šiandien savo mažajį už rašiau į montesori darželį. Kainos normalios ir aplinka visai faina. Maniškis net pareiškė,kad į kitą darželį net ir neis. Tai jeigu pačiam vaikui patinka tai ko daugiau ir benorėti? g.gif
*

kaina normali-tai kokia ji,nes tai abstraktus dalykas viena 1000lt bormalu,kitam 1500lt kitam 500lt 4u.gif
mackinukas
QUOTE(mackinukas @ 2009 11 04, 16:55)
svaikute
*

sveikute,

dienos kaina: 7,05 maistui + 0,50 kaupiamos lėšos = 7,55lt per dieną. Taigi per mėnesį gaunasi apie 170lt
Dilgynė
QUOTE(mackinukas @ 2009 11 06, 10:00)
sveikute,
dienos kaina: 7,05 maistui + 0,50 kaupiamos lėšos = 7,55lt per dieną. Taigi per mėnesį gaunasi apie 170lt
*

Itariu, kad darzelis ne Vilniuje ar net ne darzelis, o grupe eiliniame darzelyje. Gal yra lankanciu ta rimtaji prie Basanaviciaus turgaus?
ernoja
QUOTE(Dilgynė @ 2009 11 06, 21:07)
Itariu, kad darzelis ne Vilniuje ar net ne darzelis, o grupe eiliniame darzelyje. Gal yra lankanciu ta rimtaji prie Basanaviciaus turgaus?
*

Aš irgi manau, kad čia tik grupė darželyje, kuri pagal šią programą dirba g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.