Auklėtoją tas įsiutino pasakė kad jis daugiau nieko nesineštu tai niekas ir nedings
Atrodo pasidarė rimta problema. Sūnus labai saugo savo daiktus darželyje. Viską nešiojasi su savim arba auklėtojų prašo saugiai padėti. Tuomet eina visada patikrinti ar nedingo
Auklėtoją tas įsiutino pasakė kad jis daugiau nieko nesineštu tai niekas ir nedings
na, vaikai yra vaikai -- savo daiktai labai brangus, o kitu irgi norisi. siaip o kokia darzelio politika? ar visi vaikai nesasi savo gerybes? jei daugelis nesinesa, tai gal ir jam geriau nesinest?
QUOTE(Dios @ 2006 03 23, 18:48) na, vaikai yra vaikai -- savo daiktai labai brangus, o kitu irgi norisi. siaip o kokia darzelio politika? ar visi vaikai nesasi savo gerybes? jei daugelis nesinesa, tai gal ir jam geriau nesinest? Tame ir yra esmė kad grupėje mažai žaislų prašo kad vaikai atsineštu savo. vaišes deda į bedrą spintelę, bet maniškis savo nededa ir niekam neduoda
Vaikai į darželius ateina iš šeimos, apgalvokite, kas panašiai galbūt elgiasi iš jums artimų žmonių- nebūtinai jūs, gal močiutė, pagyvenusi kaimynė, su kuo jis kartais paliekamas, etc. Gal išgirdo pokalbį, kad viskas sunkiai uždirbta, kad būtina taupyti, labai saugoti daiktus; net kokia frazė užsifiksavo ir tai interpretavo savaip, kažką ne taip suprato. Dalinimasis nesavanaudiškas sunkus net suaugusiam žmogui kartais, o tai- vaikas, kurį jūs ruošiate savarankiškam gyvenimui... gal vaikas nejaučia, kad jis ne tik duotų, bet ir gautų, kad jei jis duos žaisliuką, skanumyną- kažkas irgi pasidalins, kad tai smagu; tiesiog ramiai, per žaidimines situacijas, per mažus vaidinimus, modeliavimą bandykite suprasti tai, kas trukdo jam, kas nepatinka darželyje dirbantiems žmonėms
QUOTE(-Linda- @ 2006 03 23, 20:43) gal vaikas nejaučia, kad jis ne tik duotų, bet ir gautų, kad jei jis duos žaisliuką, skanumyną- kažkas irgi pasidalins, kad tai smagu; tiesiog ramiai, per žaidimines situacijas, per mažus vaidinimus, modeliavimą bandykite suprasti tai, kas trukdo jam, kas nepatinka darželyje dirbantiems žmonėms šiaip teko girdėt, kad šiuo atveju suaugusieji iš vaikų per daug tikisi. tuo tarpu jūs, tėvai, ar taip sau duotumėt savo automobilį kaimynui pasivažinėt, labai mielai vestumėtes bendradarbį į restoraną vaišint savo sąskaita be jokios progos? vaikui jo mašinėlė ar jo sausainis irgi turtas, todėl jis nemato reikalo jo kam nors duoti taip sau. QUOTE(Dios @ 2006 03 24, 13:38) šiaip teko girdėt, kad šiuo atveju suaugusieji iš vaikų per daug tikisi. tuo tarpu jūs, tėvai, ar taip sau duotumėt savo automobilį kaimynui pasivažinėt, labai mielai vestumėtes bendradarbį į restoraną vaišint savo sąskaita be jokios progos? vaikui jo mašinėlė ar jo sausainis irgi turtas, todėl jis nemato reikalo jo kam nors duoti taip sau. Vis tik vaikai,kai pasiziuri,stebuklingi. Dabar pabukim jo vietoje. Jis tikriausiai visu pirma,yra vienas semoje (neturi broliu ir seseru). "Mane mylejo,viska man duodavo,kas skaniausia,geriausia,o dabar "igrudo" i kazkokia istaiga,ir dar liepia viska duoti,o as nenoriu". Man atrodo,kad jis taip mazdaug masto. O kodel jis turi dalintis? Jis tai to nezino,nes mes to jo nemokeme. Labai daznai nuvertiname vaikus,galvodami,kad jie nieko nesupranta ir negalvoja. Visu pirma turite su juo pasikalbeti "is dusios",jei isiklausysite tai ir suprasite,kodel jis taip daro. Bet,patarimas,nebandot kaltinti,nepersate savo nuomones,bet nukreipiate viska klausimo forma. Ir atsakote tik tada,kai jis klaus. Jis turi pats suprasti KODEL jis turi dalintis. Ir...suzaiskite... su savo draugais,pazystamais,vyru ar mociute. Suvaidinkite,kaip jus dalinates ir koks pvz.vyras tampa laimingu,kai jam duodate puse sokolado,ar pan. "As labai noreciau pati suvalgyti si sokolada visa,bet zinau,kad tu jo taip pat nori,todel duodu tau puse ir jausiuos labai gerai,kai tu busi laimingas..."Ar pan. "Vaikai musu veidrodis,jie mato nematydami,jaucia nezinodami". Manau,kad per pavyzdi jus labiau ji pamokysite,negu bausdama,bardama,ar pykdamasi su aukletojom.
Sūnus šeimoje yra antras vaikas, visada vaikus skatinau dalintis. Sutikčiau daugiau su nuomone kad namuose yra pabrėžiama kad viskas sunkiai uždirbama
reikės pabandyt sužaisti kad mes šeimoje viską labai dalinamės, gal tikrai pagelbės Tik nežinau kaip elgtis su auklėtojomis
ir visgi ,galėtų dabar kokį laiko tarpą ir nieko nesineštiį darželį,taip gi tam darželyje nėra,kad visai nėra nei su kuo pažaisti,nei pavalgyti,nieko jam ten nenutiks,ir leisti pačiam suvokti savo elgesio pasėkmes.Didelių aiškinimų ir nereikia,jam gi viskas pasakyta,ir kad jjjis turėtų dalintis,ir kad smagu yra dalintis,irt.t.Nugi jis turi pats suprasti,kad gyvenimas viską apsikabinus ir niekuo nesidalinant,nėra pats linksmiausias.
QUOTE(alfija @ 2006 03 24, 15:50) ir visgi ,galėtų dabar kokį laiko tarpą ir nieko nesineštiį darželį,taip gi tam darželyje nėra,kad visai nėra nei su kuo pažaisti,nei pavalgyti,nieko jam ten nenutiks,ir leisti pačiam suvokti savo elgesio pasėkmes.Didelių aiškinimų ir nereikia,jam gi viskas pasakyta,ir kad jjjis turėtų dalintis,ir kad smagu yra dalintis,irt.t.Nugi jis turi pats suprasti,kad gyvenimas viską apsikabinus ir niekuo nesidalinant,nėra pats linksmiausias. Nusprendžiau truputi prieš auklėtojas pamaištauti QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 24, 18:10) Nusprendžiau truputi prieš auklėtojas pamaištauti gerai kad šiandien dalinosi,gal taip bus visada.Bet maištauti prieš auklėtojas???,negi jūs maža mergaitė?Konfiktų gyvenime turėsite dar labai daug ir jų nekurdama,kam jums to reikia?O kaip manot vaikas jausis saugus,jeigu jūs konfliktuosit su jo auklėtojom,visgi turėtų būti bendri sutarimai tarp darželio ir šeimos,o ne sąmoningas konfliktų ieškojimas. QUOTE(alfija @ 2006 03 24, 17:38) gerai kad šiandien dalinosi,gal taip bus visada.Bet maištauti prieš auklėtojas???,negi jūs maža mergaitė?Konfiktų gyvenime turėsite dar labai daug ir jų nekurdama,kam jums to reikia?O kaip manot vaikas jausis saugus,jeigu jūs konfliktuosit su jo auklėtojom,visgi turėtų būti bendri sutarimai tarp darželio ir šeimos,o ne sąmoningas konfliktų ieškojimas. Konfliktų aš su jom neieškau QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 24, 20:11) Konfliktų aš su jom neieškau galite samdyti auklę,arba vesti į kitą darželį,arba nustoti įtarinėti auklėtojas,kad jos nemyli jūsų mažiuko,atsipalaiduoti ir iskas bus gerai.Nelabai tikiu ,kad ten taip jau blogai,pasistenkit kasdien neklausinėti ,kas ką darė ir kaip kas vyko.O ir tie sausainiai,ar nepaprasčiau vaikui paaiškinti,kad tuščia jų,arba tiesiog sakyti,jei būtų pasidalinęs ,niekas ir ėmęs nebūtų.Čia nenusileidimas.o ir apskritai,kaip taip daug jūs žinot,gal pasistenkit žinot mažiau,koks ,kieno,problemiškas neproblemiškas.Palikit tai tik auklėtojos.O dėl biolaukų,manau kad čia nebiolaukai,o perdėti reikalavimai ir sau ir auklėtojms.Kaip jūs nusiteikus einat,taip vaikas eina įsitempęs. Papildyta: QUOTE(alfija @ 2006 03 24, 20:37) galite samdyti auklę,arba vesti į kitą darželį,arba nustoti įtarinėti auklėtojas,kad jos nemyli jūsų mažiuko,atsipalaiduoti ir iskas bus gerai.Nelabai tikiu ,kad ten taip jau blogai,pasistenkit kasdien neklausinėti ,kas ką darė ir kaip kas vyko.O ir tie sausainiai,ar nepaprasčiau vaikui paaiškinti,kad tuščia jų,arba tiesiog sakyti,jei būtų pasidalinęs ,niekas ir ėmęs nebūtų.Čia nenusileidimas.o ir apskritai,kaip taip daug jūs žinot,gal pasistenkit žinot mažiau,koks ,kieno,problemiškas neproblemiškas.Palikit tai tik auklėtojos.O dėl biolaukų,manau kad čia nebiolaukai,o perdėti reikalavimai ir sau ir auklėtojms.Kaip jūs nusiteikus einat,taip vaikas eina įsitempęs. ir dar reikia neužmiršti auksinės taisyklės,kad visuomet nusileidžia ne tas kuris teisesnis,o tas kuris protingesnis.
O aš tai suprantu auklėtojas, atsistok tu pati į jų vietą. Vaikai ateina visokie. Vienas gali atsinešt tai sausainių, tai dar kažko, o kitas ne. Tai dabar tas biednesnis turi stovėt ir žiūrėt, kaip taviškis ryja?
O dėl kitų vaiko daiktų saugojimo - varge vargeli. Manai, kad auklėtoja neturi kito užsiėmimo, tik kaip apsauginis bėgiot iš paskos ir žiūrėt, kur tas jo daiktas, saugot ir pan., ir dar isterijų klausyt? O jeigu ką, dar prieš mamytę teisintis? Auklėtojos turi saugot vaikus, ir ne vieną. Jei kiekvienas taip elgsis, kada joms dirbt? Nu tai logiška, kad arba nešamės daiktus, kuriais negaila dalintis ir nebus tragedijos, jei pames, arba nesinešam, jei jau jie tokie brangūs. Iš pasakojimo atrodo, kad mamytė nori išskirtinio dėmesio savo aniuolėliui (tarkim, sėdėt grupėj - o jei 20 mamyčių grupėj sėdės?) - gal ir natūralu, bet aniuolėlių ten 20, ir kiti yra tokie pat dėmesio norintys QUOTE(alfija @ 2006 03 24, 19:39) galite samdyti auklę,arba vesti į kitą darželį,arba nustoti įtarinėti auklėtojas,kad jos nemyli jūsų mažiuko,atsipalaiduoti ir iskas bus gerai.Nelabai tikiu ,kad ten taip jau blogai,pasistenkit kasdien neklausinėti ,kas ką darė ir kaip kas vyko.O ir tie sausainiai,ar nepaprasčiau vaikui paaiškinti,kad tuščia jų,arba tiesiog sakyti,jei būtų pasidalinęs ,niekas ir ėmęs nebūtų.Čia nenusileidimas.o ir apskritai,kaip taip daug jūs žinot,gal pasistenkit žinot mažiau,koks ,kieno,problemiškas neproblemiškas.Palikit tai tik auklėtojos.O dėl biolaukų,manau kad čia nebiolaukai,o perdėti reikalavimai ir sau ir auklėtojms.Kaip jūs nusiteikus einat,taip vaikas eina įsitempęs. Papildyta: ir dar reikia neužmiršti auksinės taisyklės,kad visuomet nusileidžia ne tas kuris teisesnis,o tas kuris protingesnis. Atsiprašau bet kuom aš įtarinėju auklėtojas Aš nenoriu kad mano vaikas vienas sau valgytu kas geriausia
Nu tai bliamba, paduok tu tą auklėtoją į teismą ir prisiteisk milijoną už patirtą moralinę žalą, o už gautas babkes pasisamdyk tris aukles - vieną maistui saugot, kitą - daiktams, trečią - vaikui...
O jei rimtai, tai auklėtoos elgesys kažkokioj situacijoj yra viena, o vaiko nešimasis/nesinešimas daiktų yra kita. Ir jei ta auklėtoja, kažkokioj situacijoj buvo neteisi arba dalinai neteisi (na neprivalo jinai saugot tavo vaiko sausainių, pati liepei žiūrėt jai prie bendrų vaišių, ten jų, kas be ko, ir nebuvo...), tai nereiškia, kad visada ir visur yra neteisi. O jei tau svarbiau tavo ambicijos, negu tavo vaikas - bandyk pjautis su auklėtojom ir įrodinėt, kokios jos neteisios. Iš viso nesuprantu - na netenkina auklėtojos, tai vesk kitur. Tu jas perauklėt susiruošei, ar kaip? QUOTE(Noa @ 2006 03 24, 22:46) Nu tai bliamba, paduok tu tą auklėtoją į teismą ir prisiteisk milijoną už patirtą moralinę žalą, o už gautas babkes pasisamdyk tris aukles - vieną maistui saugot, kitą - daiktams, trečią - vaikui... O jei rimtai, tai auklėtoos elgesys kažkokioj situacijoj yra viena, o vaiko nešimasis/nesinešimas daiktų yra kita. Ir jei ta auklėtoja, kažkokioj situacijoj buvo neteisi arba dalinai neteisi (na neprivalo jinai saugot tavo vaiko sausainių, pati liepei žiūrėt jai prie bendrų vaišių, ten jų, kas be ko, ir nebuvo...), tai nereiškia, kad visada ir visur yra neteisi. O jei tau svarbiau tavo ambicijos, negu tavo vaikas - bandyk pjautis su auklėtojom ir įrodinėt, kokios jos neteisios. Iš viso nesuprantu - na netenkina auklėtojos, tai vesk kitur. Tu jas perauklėt susiruošei, ar kaip? žinai jaučiu gavosi nevalingai kad noriu jas perauklėti QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 24, 23:30) Atsiprašau bet kuom aš įtarinėju auklėtojas Aš nenoriu kad mano vaikas vienas sau valgytu kas geriausia nežinau,bet yra toks įtarimas,kad pati nežinai ko tu iš to darželio ir auklėtojų nori.Suprasčiau skundus,jei skųstumeisi,kad pamokėlių metu vaiką izoliuoja,kažko nepamoko,nevertina darbelių irt.t.,tai tada būtų kalba apie auklėtoją,o dabar kažkokie sausainiai ir žaislai.Šiaip jau tu pati turėjai suprasti ,kad tu turi nedėti,o nelaukti kol auklėtoja pasakys,o jei jau tau suaugusiai moteriai yra daroma tokia pastaba,o tu kaip tas darželinukas elgiesi atvirkščiai...tai ką aš žinau,gal ir iš tiesų tada abiems su vaiku vertėtų lankyti tą pačią dadrželio grupę,ir ten jau muštis su tais vaikais kurie suvalgė ne tuos sausainius. QUOTE(alfija @ 2006 03 25, 10:49) nežinau,bet yra toks įtarimas,kad pati nežinai ko tu iš to darželio ir auklėtojų nori.Suprasčiau skundus,jei skųstumeisi,kad pamokėlių metu vaiką izoliuoja,kažko nepamoko,nevertina darbelių irt.t.,tai tada būtų kalba apie auklėtoją,o dabar kažkokie sausainiai ir žaislai.Šiaip jau tu pati turėjai suprasti ,kad tu turi nedėti,o nelaukti kol auklėtoja pasakys,o jei jau tau suaugusiai moteriai yra daroma tokia pastaba,o tu kaip tas darželinukas elgiesi atvirkščiai...tai ką aš žinau,gal ir iš tiesų tada abiems su vaiku vertėtų lankyti tą pačią dadrželio grupę,ir ten jau muštis su tais vaikais kurie suvalgė ne tuos sausainius. Labai puikiai žinau ko noriu. Jei ką tai problema buvo ne kad auklėtojos neleidžia neštism, o kad sūnus nesidalina. Auklėtojos neieškojo sprendimo, užtai ieškau pati kaip išspręsti QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 25, 12:21) Labai puikiai žinau ko noriu. Jei ką tai problema buvo ne kad auklėtojos neleidžia neštism, o kad sūnus nesidalina. Auklėtojos neieškojo sprendimo, užtai ieškau pati kaip išspręsti tai ko norite,va konkrečiai?O auklėtoja turi visas teises ir barti ir uždrausti,ir skirti nuobaudas tiek jūsų vaikui tiek kitiems,jei mano esant reikalinga,gali pasiūlyti eiti jums į kitą grupę ar darželį,visa tai yra jos kompetencijoj.Ir būtent sūnui,o nejums ji ir turi sakyti,kad daugiau nesinešk.Nebent ten jūs ten ateinate sausainių pavalgyti QUOTE(alfija @ 2006 03 25, 11:48) tai ko norite,va konkrečiai?O auklėtoja turi visas teises ir barti ir uždrausti,ir skirti nuobaudas tiek jūsų vaikui tiek kitiems,jei mano esant reikalinga,gali pasiūlyti eiti jums į kitą grupę ar darželį,visa tai yra jos kompetencijoj.Ir būtent sūnui,o nejums ji ir turi sakyti,kad daugiau nesinešk.Nebent ten jūs ten ateinate sausainių pavalgyti Vat dabar žinosiu kad auklėtojos individualiai turi savo taisykles kiekvienoje grupėje QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 25, 15:10) Vat dabar žinosiu kad auklėtojos individualiai turi savo taisykles kiekvienoje grupėje jūsų negatyvias nuotaikas ir nuomones apie grupę vaikas jau seniai perėmė iš jūsų,kaip elgiatės jūs,taip elgiasi ir vaikas.O jei jau ten užtaisėte tokią košę,jūs,o ne auklėtoja tai žinoma ,kad jums reikėtų keisti ne tik grupę,bet ir darželį.O tai kad jus mažai domina dar ir lavinamasis procesas,tai išvis geriausia samdyti auklę,irkelti reikalavimus kokius tik pageidaujate.o kad auklėtoja vaikams pravėrus grupės duris sako bijokit manęs
Rashei, kad dedi kuo daugiau, kad su kitais dalintusi, gal tavo sunus jauchiasi turis daugiausiai ir tuom didziuojasi
QUOTE(Noa @ 2006 03 25, 22:02) Na tai ir siūlo tau sprendimo būdą - nesinešt. Tai ir nesineškit. Ko būtinai užsispyrei neštis? Manai, bet tavo sausainių jis ten badu numirs? Badu tikrai nenumirs, bet dalintis ir draugiškai žaisti su vaikais manau sunkiai išmoks Pasišnekėjau su pažystama kuri praėjus vaiko psichologiją, jinai stebėjo ir mano vaiką. Buvo ir auklėtojos klaidų bet tuo pačiu ir mano. Auklėtojos neįvertino jo būsenos, o aš bandžiau šnekėtis kaip palengvinti jo adaptaciją kartais net vaikui girdint QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 27, 11:32) Badu tikrai nenumirs, bet dalintis ir draugiškai žaisti su vaikais manau sunkiai išmoks Pasišnekėjau su pažystama kuri praėjus vaiko psichologiją, jinai stebėjo ir mano vaiką. Buvo ir auklėtojos klaidų bet tuo pačiu ir mano. Auklėtojos neįvertino jo būsenos, o aš bandžiau šnekėtis kaip palengvinti jo adaptaciją kartais net vaikui girdint Nemanau,kad vedimas i kita darzeli,o tuo labiau grupe, isspres problemas. Tai lengviausia iseitis. Isivaizduokite kazkokia konfliktine situacija (na zinoma ne del sausainiu,del tokios problemos ant suaugusiu tikrai niekas nesaukia) ir pvz. del to vyras jums liepia keisti darba. Vel konfliktine situacija,vel keiciam darba......................ir t.t. Geriausia butu jums nebesibarti,bet ramiai pasikalbeti. Aukletoja taip pat mama, tur but taip pat turi ne "aukisni vaika". Ir prisigalvotos istorijos,kad vaikas yra skriaudziamas,manau kad jusu vaizduotes padarinys. Nors.......mamos sirdis daug ka pasako. Konfliktui isspresti reikia kalbeti,kalbeti,kalbeti. Gal aukletoja nezino jusu lukesciu ir net nenumano,kad jus taip jauciates. Labai gerai,kad butu trecias nesaliskas asmuo,kuris visa tai stebetu ir nesivadovautu emocijomis.Veliau galetu jums blaiviai paaiskinti,ko is jusu nori aukletoja. Tai gali buti ir ta pazystama,kuri domisi psichologija. Tik,jei aukletoja sako,kad jus turite nesinesti tu sausainiu,gal ji geriau zino. Nors cia ir matau aukletojos nekompetencija,juk ji tam ir yra,kad ismokytu vaikus dalintis. Tai ieina i jos pareigas,tuo labiau,kad jus priekaistu del suvalgytu saldainiu nekeliat. Tik,ka as pajutau,tai pats didziausias problemos kaltininkas lieka nusiploves rankas. mama VAIKINAS aukletoja. Kas kalciausias? Siaip tai ka jus rasote yra smulmena,vienu ar kitu "smulmeneliu" turbut turi visi grupeje esantys vaikai. Bet,svarbiausia,kaip reaguoja ju tevai. Tos smulkmenos,kai jis bus paauglys taps SMULKMENOMIS,ar ir tada taip bendrausite su mokytojomis,kelsite i kitas mokyklas ir t.t. O sunku bus jums. Nedarykite tos klaidos,leiskite issispresti ta problema paciam kaip nors. Pasitarkite su aukletoja,pasakykite,kad jis nesis sausainius,nes jis turi ismokti dalintis,bet visa tai pasakykite humoro forma,sakykite,kad nepyksite,jog jie bus suvalgyti. Pvz."mes turime ji ismokyti dalintis ir pasistenkime kaip nors." Taip,vaikai mus isstudijave iki siulelio,o mes juos? Mes labai daznai juos nuvertiname. Ir dar............per tuos suaugusiuju konfliktus,neatimkime is vaiku vaikystes. Juk kaip smagu eiti i darzeli,ten laukia draugai,kaip smagu,kai ateina pasiimti is jo mama. Bet jei ji pasikalbejusi su aukletoja eina kaip ziezula drebedama......ar smagu,saugu ir gera jam? QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 03 27, 14:13) Ir prisigalvotos istorijos,kad vaikas yra skriaudziamas,manau kad jusu vaizduotes padarinys. Nors.......mamos sirdis daug ka pasako. Konfliktui isspresti reikia kalbeti,kalbeti,kalbeti. Gal aukletoja nezino jusu lukesciu ir net nenumano,kad jus taip jauciates. Labai gerai,kad butu trecias nesaliskas asmuo,kuris visa tai stebetu ir nesivadovautu emocijomis.Veliau galetu jums blaiviai paaiskinti,ko is jusu nori aukletoja. Tai gali buti ir ta pazystama,kuri domisi psichologija. Tik,jei aukletoja sako,kad jus turite nesinesti tu sausainiu,gal ji geriau zino. Nors cia ir matau aukletojos nekompetencija,juk ji tam ir yra,kad ismokytu vaikus dalintis. Tai ieina i jos pareigas,tuo labiau,kad jus priekaistu del suvalgytu saldainiu nekeliat. Tik,ka as pajutau,tai pats didziausias problemos kaltininkas lieka nusiploves rankas. mama VAIKINAS aukletoja. Kas kalciausias? Siaip tai ka jus rasote yra smulmena,vienu ar kitu "smulmeneliu" turbut turi visi grupeje esantys vaikai. Bet,svarbiausia,kaip reaguoja ju tevai. Tos smulkmenos,kai jis bus paauglys taps SMULKMENOMIS,ar ir tada taip bendrausite su mokytojomis,kelsite i kitas mokyklas ir t.t. O sunku bus jums. Nedarykite tos klaidos,leiskite issispresti ta problema paciam kaip nors. Pasitarkite su aukletoja,pasakykite,kad jis nesis sausainius,nes jis turi ismokti dalintis,bet visa tai pasakykite humoro forma,sakykite,kad nepyksite,jog jie bus suvalgyti. Pvz."mes turime ji ismokyti dalintis ir pasistenkime kaip nors." Taip,vaikai mus isstudijave iki siulelio,o mes juos? Mes labai daznai juos nuvertiname. Ir dar............per tuos suaugusiuju konfliktus,neatimkime is vaiku vaikystes. Juk kaip smagu eiti i darzeli,ten laukia draugai,kaip smagu,kai ateina pasiimti is jo mama. Bet jei ji pasikalbejusi su aukletoja eina kaip ziezula drebedama......ar smagu,saugu ir gera jam? Nemanau kad mano berniukas yra skriaudžiamas jis man pats pasako kad auklėtoją tą barė aną barė o jam nieko. Vienintelis varijantas buvo kai po ligos jį už rankos papurtė ir paklausė ką čia veikia. Nemanau kad jam skaudėjo, jis tik labai išsigando. Visą dieną tada dar verkė su pasikūkčiojimais QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 27, 17:32) Nemanau kad mano berniukas yra skriaudžiamas jis man pats pasako kad auklėtoją tą barė aną barė o jam nieko. Vienintelis varijantas buvo kai po ligos jį už rankos papurtė ir paklausė ką čia veikia. Nemanau kad jam skaudėjo, jis tik labai išsigando. Visą dieną tada dar verkė su pasikūkčiojimais Tikrai nepersu tau savo nuomones,bet problemas reikia spresti ne taip. I kita grupe jis iseis jau su "uodega". Nes ten jau apie ji bus papasakota kitos aukletojos,nes jai reiks kazkaip pasiteisinti,kodel jis isejo i kita grupe, padarysi "burbula",konfliktine situacija. Nes jos atsiliepimai nebus i jusu nauda,ypac i vaiko. O ten yra taip pat kolektyvas,jos ten turi bendrauti kiekviena diena ir pyktis nenori. Kaip pavyzdi galiu pateikti kad ir seima. Juk seimoje mes taip problemu nesprendziam,reikia susitaikyti su tuo,kad aukletoja sioks toks yra seimos narys,ji buna beveik visa diena su TAVO VAIKU. As susipykus su vyru pirma karstai diskutuoju,veliau ieskom bendro kompromiso,jei ji sunku surasti,paverciam humoro forma. Juk gyventi tai reikia.O jei seimoje butu vien tik tai,kad kuris vienas nugales,manau,kad i tokius namus nenoretu eiti niekas. As vis pasigendu,kurioje vietoje cia yra vaikas. Man atrodo AUKLETOJA MAMA vaikas. Papildyta: Ir is vis....Nunesciau as jai koki kysiuka......Juk jos visos pripratusios buti pateptos.....Tada bus SYPSENA iki ausu,kai ateisit pasiimti......Is patirties sakau. QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 03 28, 10:54) Tikrai nepersu tau savo nuomones,bet problemas reikia spresti ne taip. I kita grupe jis iseis jau su "uodega". Nes ten jau apie ji bus papasakota kitos aukletojos,nes jai reiks kazkaip pasiteisinti,kodel jis isejo i kita grupe, padarysi "burbula",konfliktine situacija. Nes jos atsiliepimai nebus i jusu nauda,ypac i vaiko. O ten yra taip pat kolektyvas,jos ten turi bendrauti kiekviena diena ir pyktis nenori. Kaip pavyzdi galiu pateikti kad ir seima. Juk seimoje mes taip problemu nesprendziam,reikia susitaikyti su tuo,kad aukletoja sioks toks yra seimos narys,ji buna beveik visa diena su TAVO VAIKU. As susipykus su vyru pirma karstai diskutuoju,veliau ieskom bendro kompromiso,jei ji sunku surasti,paverciam humoro forma. Juk gyventi tai reikia.O jei seimoje butu vien tik tai,kad kuris vienas nugales,manau,kad i tokius namus nenoretu eiti niekas. As vis pasigendu,kurioje vietoje cia yra vaikas. Man atrodo AUKLETOJA MAMA vaikas. Papildyta: Ir is vis....Nunesciau as jai koki kysiuka......Juk jos visos pripratusios buti pateptos.....Tada bus SYPSENA iki ausu,kai ateisit pasiimti......Is patirties sakau. Užtai ir sakau kad į kitą darželį darant pertrauką QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 03 28, 10:54) Tikrai nepersu tau savo nuomones,bet problemas reikia spresti ne taip. I kita grupe jis iseis jau su "uodega". Nes ten jau apie ji bus papasakota kitos aukletojos,nes jai reiks kazkaip pasiteisinti,kodel jis isejo i kita grupe, padarysi "burbula",konfliktine situacija. Nes jos atsiliepimai nebus i jusu nauda,ypac i vaiko. O ten yra taip pat kolektyvas,jos ten turi bendrauti kiekviena diena ir pyktis nenori. Kaip pavyzdi galiu pateikti kad ir seima. Juk seimoje mes taip problemu nesprendziam,reikia susitaikyti su tuo,kad aukletoja sioks toks yra seimos narys,ji buna beveik visa diena su TAVO VAIKU. As susipykus su vyru pirma karstai diskutuoju,veliau ieskom bendro kompromiso,jei ji sunku surasti,paverciam humoro forma. Juk gyventi tai reikia.O jei seimoje butu vien tik tai,kad kuris vienas nugales,manau,kad i tokius namus nenoretu eiti niekas. As vis pasigendu,kurioje vietoje cia yra vaikas. Man atrodo AUKLETOJA MAMA vaikas. Papildyta: Ir is vis....Nunesciau as jai koki kysiuka......Juk jos visos pripratusios buti pateptos.....Tada bus SYPSENA iki ausu,kai ateisit pasiimti......Is patirties sakau. viešpatie kokias nesąmones jūs čia kalbate.Mama priėmė sprendimą,juo ir vadovausis,o jūs ko čia kišatės,savo gyvenimą gyvenkit.
Nesuprantu,kaip aukletoja gali musti vaika? Is vis ta jusu aukletoja atrodo psichiskai nesveika.Rekti ir pan. Gal tada reikia nueiti pas direktore? Is vis nemacius gyvai visko negaliu nieko pasakyti. O istorija darosi visai paini. Nebesuprantu. Vaiku musti,rekti ant ju (kad ir ne ant jusu vaiko) negalima. Tam yra kitos auklejimo priemones. Ji yra specialistas ir tai turi zinoti kaip elgtis su vaikais. (Juk ir jus,nors mokate gaminti,bet nesugebetumete vienu metu per trumpa laika pamaitinti prie vieno stalo sedinciu zmoniu ir uzsisakiusiu skirtingus patiekalus). O jei taiko tokias baisias priemones,uz kurias yra baudziami tevai,jei taiko jas namuose,tai jai ten ne vieta. Esat mama ir ginkit. Bet ar taip yra is tikro?Siulau gerai susikaupti ir atrinkti emocijas ir faktus,surasykite tai ant lapo. Gal taip nera? As su tokiom problemom nesusiduriau,nors auginu hiperaktyvius vaikus.
Papildyta: QUOTE(alfija @ 2006 03 28, 13:55) viešpatie kokias nesąmones jūs čia kalbate.Mama priėmė sprendimą,juo ir vadovausis,o jūs ko čia kišatės,savo gyvenimą gyvenkit. Cia mano virusas, QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 03 28, 13:01) Nesuprantu,kaip aukletoja gali musti vaika? Is vis ta jusu aukletoja atrodo psichiskai nesveika.Rekti ir pan. Gal tada reikia nueiti pas direktore? Is vis nemacius gyvai visko negaliu nieko pasakyti. O istorija darosi visai paini. Nebesuprantu. Vaiku musti,rekti ant ju (kad ir ne ant jusu vaiko) negalima. Tam yra kitos auklejimo priemones. Ji yra specialistas ir tai turi zinoti kaip elgtis su vaikais. (Juk ir jus,nors mokate gaminti,bet nesugebetumete vienu metu per trumpa laika pamaitinti prie vieno stalo sedinciu zmoniu ir uzsisakiusiu skirtingus patiekalus). O jei taiko tokias baisias priemones,uz kurias yra baudziami tevai,jei taiko jas namuose,tai jai ten ne vieta. Esat mama ir ginkit. Bet ar taip yra is tikro?Siulau gerai susikaupti ir atrinkti emocijas ir faktus,surasykite tai ant lapo. Gal taip nera? As su tokiom problemom nesusiduriau,nors auginu hiperaktyvius vaikus. Pas vedėją jau buvau ten mane patikino kad auklėtojos labai švelnios ir geros jau dirba 20metų. Tada kilo įtarimas gal nesitobulina, ir patikino kad tikrai nesenai baigė neakivaizdiniu kokius tai mokslus turi bakalaurą. Pažadėjo su auklėtoja pasikalbėti kad su vaiku pabendrautu išskirtinai kad grupė bus stebima ir etc. Kas suintrigavo tai kad auklėtoja nuo vaikystės serga cukriniu diabetu
Shiaip jau trimechiam vaikui yra normali vystymosi stadija MANO MANO MANO. Nesenai buvau pas draugus, kuriu meragitei panashiai metu, tai ji ta ir tekartoja, kad viskas jos
manau, kad turite leisti ishgyventi shia stadija vaikui. Aukletojos neturetu kishtis i tokia situacija. Ishvis, normaliame darzhelyje pedagogishka yra ishvis vaikams neleisti neshtis daiktu ne vienam. Bet jeigu tai sukelia problemas, negalima uzhdrausti to daryti vienam vaikui, del to jis dar labiau gali pagilinti shi raidos etapa ir virsti problema. Tiesiog siulychiau pasikalbeti su aukletoja, leisti jam neshtis ir saugotis daiktus. Stengtis, kad jis nesinehstu vertingu daiktu, na, o pasaugos pasaugos ir nurims. Kitaip, jewi kazhka dirbtinai darysite - gali buti dar blogiau. QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 27, 07:32) Pasišnekėjau su pažystama kuri praėjus vaiko psichologiją, jinai stebėjo ir mano vaiką. Buvo ir auklėtojos klaidų... Pazistama pastebejo tavo vaika, ir nustate, kad buvo ir aukletojos klaidu
Sniegas 4,kaip jums sekasi? Gal situacija gereja? Ar vis del to emetes drastisku priemoniu kelti berniuka i kita grupe?
o aš esu tokios nuomonės, kad viską reikia daryti taip, kaip vaikui būtų geriau...žinau pavyzdį, kaip buvo draugės vaikam su darželiu...Ji rodos labai atidžiai rinkosi darželį, į kurį leis savo berniukus, apvažiavo bent kelis, bendravo su vedėjom, auklėtojom, apžiūrėjo grupes, sąlygas...ir deja, bet vistik apsiriko, pasirinko tokį, kur jos vaikai visiškai nepritapo, teko konfliktuot su auklėtojom, nors iš pradžių kaip ir viskas buvo ok, patiko, kad grupėse nedaug vaikučių,... Bet vėliau iškilo nemažai problemų, vaikai buvo maitinami per prievartą, ant jų šaukiama, pastoviai auklėtoja skūsdavosi, kad jos vaikai išdykauja, yra labai judrūs...Nors tai lyg ir auklėtojos darbas būtų su vaikais užsiimt ir teigiamai juos nukreipt, kad jie neišdykautų, nelakstytų, nešūkautų, ką ta mama gali padaryt, juk jie vaikai, berniukai, tai ji auklėtojai ir pasakė, kad namuose jie taip nesielgia, nes su jais yra nuolat užsiimama, o nepaliekami likimo valei, kad galvom eitų...Tai auklėtoja prdėjo teirti, kad ji negali iškart su visais užsiimt ir visųus sutramdyt, kad čia tėvų pareiga vaikam išaškint, kad jie tinkamai elgtūsi.Na taip su kiekcienu neužsiimsi, bet juk yra kolektyvinis darbas, užsiėmimai...Žodžiu ji su ta auklėtoja taip susipyko, kad tiesiog po dviejų mėn. ji vaikų nebevedė į darželį, nes ir vaikai labai nenorėjo, verkdavo, pasidarė nervingi, bijodavo vien žodžio darželis. Bet padarė pusę metų pertrauką ir dabar veda jau į kitą darželį, kuriame tikrai jokių problemų nekyla ir viskas labai gerai, vaikai su malonumu eina. Taip kad manau, jei tame darželyje negerai, tai ir nebegaiškite laiko, negadinkite sau nervų ir netraumuokite vaiko...
Aš džiaugiuosi, kad mano mergaitė darželyje laiminga, kad auklėtoja nuostabi, ji kas rytą nešasi žaisliukų ir dėl to nekilo problemų, nors manoji taip pat juos labai saugo ir nežinau ar kam duoda, bet pati mačiau, kai ateinu pasiimt, jei tik būna pametus kokį žaislą, tai aiklėtoja puola ieškot ir kitus vaikus kviečia į pagalbą, kad padėtų...Žodžiu auklėtojos tai nei kiek nenervina... QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 04 06, 08:51) Sniegas 4,kaip jums sekasi? Gal situacija gereja? Ar vis del to emetes drastisku priemoniu kelti berniuka i kita grupe? Situacija tikrai gerėja P.S iš mūsu grupės atsiėmė du vaikučius, dėl kokios priežasties nežinau bet va kyla įtarimas kad ten tikrai kažkas negerai, kaimynė ir savo mergaitės jau nebenori ten leisti. Bet tai nesvarbu, dabar tik stebiu kad sūnaus būklė neblogėtu. Geria raminančias arbatas, ir bandau nuteikti kad darželyje smagu... Su auklėtojom kalbamės kai jis miega arba už durų kad jis net nematytu kad vyksta pokalbis QUOTE(Sniegas4 @ 2006 04 06, 12:15) Situacija tikrai gerėja P.S iš mūsu grupės atsiėmė du vaikučius, dėl kokios priežasties nežinau bet va kyla įtarimas kad ten tikrai kažkas negerai, kaimynė ir savo mergaitės jau nebenori ten leisti. Bet tai nesvarbu, dabar tik stebiu kad sūnaus būklė neblogėtu. Geria raminančias arbatas, ir bandau nuteikti kad darželyje smagu... Su auklėtojom kalbamės kai jis miega arba už durų kad jis net nematytu kad vyksta pokalbis O taip,aukletoja Danute gera nuotaika paliko namie. O kuo kaltas vaikas? Bet visuose darzeliuose yra "geroji" ir "blogoji" aukletoja. Viena dirba is sirdies,o kita 'stumia" laika. Sekmes jums,laikykites. Labai smagu,kad nenusileidai,atsikovojai savo teises. Del vaisiu,as manau,kad po kokio tai laiko vel pabandyk jam ju duoti,gal ir tai susitvarkys. QUOTE(tula @ 2006 04 06, 10:50) o aš esu tokios nuomonės, kad viską reikia daryti taip, kaip vaikui būtų geriau...žinau pavyzdį, kaip buvo draugės vaikam su darželiu...Ji rodos labai atidžiai rinkosi darželį, į kurį leis savo berniukus, apvažiavo bent kelis, bendravo su vedėjom, auklėtojom, apžiūrėjo grupes, sąlygas...ir deja, bet vistik apsiriko, pasirinko tokį, kur jos vaikai visiškai nepritapo, teko konfliktuot su auklėtojom, nors iš pradžių kaip ir viskas buvo ok, patiko, kad grupėse nedaug vaikučių,... Bet vėliau iškilo nemažai problemų, vaikai buvo maitinami per prievartą, ant jų šaukiama, pastoviai auklėtoja skūsdavosi, kad jos vaikai išdykauja, yra labai judrūs...Nors tai lyg ir auklėtojos darbas būtų su vaikais užsiimt ir teigiamai juos nukreipt, kad jie neišdykautų, nelakstytų, nešūkautų, ką ta mama gali padaryt, juk jie vaikai, berniukai, tai ji auklėtojai ir pasakė, kad namuose jie taip nesielgia, nes su jais yra nuolat užsiimama, o nepaliekami likimo valei, kad galvom eitų...Tai auklėtoja prdėjo teirti, kad ji negali iškart su visais užsiimt ir visųus sutramdyt, kad čia tėvų pareiga vaikam išaškint, kad jie tinkamai elgtūsi.Na taip su kiekcienu neužsiimsi, bet juk yra kolektyvinis darbas, užsiėmimai...Žodžiu ji su ta auklėtoja taip susipyko, kad tiesiog po dviejų mėn. ji vaikų nebevedė į darželį, nes ir vaikai labai nenorėjo, verkdavo, pasidarė nervingi, bijodavo vien žodžio darželis. Bet padarė pusę metų pertrauką ir dabar veda jau į kitą darželį, kuriame tikrai jokių problemų nekyla ir viskas labai gerai, vaikai su malonumu eina. Taip kad manau, jei tame darželyje negerai, tai ir nebegaiškite laiko, negadinkite sau nervų ir netraumuokite vaiko... Aš džiaugiuosi, kad mano mergaitė darželyje laiminga, kad auklėtoja nuostabi, ji kas rytą nešasi žaisliukų ir dėl to nekilo problemų, nors manoji taip pat juos labai saugo ir nežinau ar kam duoda, bet pati mačiau, kai ateinu pasiimt, jei tik būna pametus kokį žaislą, tai aiklėtoja puola ieškot ir kitus vaikus kviečia į pagalbą, kad padėtų...Žodžiu auklėtojos tai nei kiek nenervina... tai jei atidžiai skaitei ten vaikas ,nei jo daiktai auklėtojos nenervino,ją nervino mamos kišimasis ,reikalavimas pernelyg didelio dėmesio savo personai,o po to vaiko. QUOTE(alfija @ 2006 04 07, 11:07) tai jei atidžiai skaitei ten vaikas ,nei jo daiktai auklėtojos nenervino,ją nervino mamos kišimasis ,reikalavimas pernelyg didelio dėmesio savo personai,o po to vaiko. Nesutinku. O kas tada turi rupintis del vaiko,jei ne mama ? Visu pirma vaikas turi jausti meile, sauguma,ir tik tada jis jausis gerai. QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 04 07, 13:10) Nesutinku. O kas tada turi rupintis del vaiko,jei ne mama ? Visu pirma vaikas turi jausti meile, sauguma,ir tik tada jis jausis gerai. jei jūs iki šiol neįžvelgėte,kad šitoje istorijoje vaikas eina antrame plane,o pirmam eina mama ir visos jos asmeninės problemos,tai net neįsivaizduoju kokią ten sociologiją ir studijuojat.O antra ką norėčiau pasakyti mes,mamos neturim ir negalim reikalauti iš nieko kad mūsų vaikus kiti žmonės vertintų ir mylėtų taip,kaip juos mylim mes.Lygiai taip pat mes,mamos,neturime jokios teisės nurodinėti ir versti priimti mūsų kriterijo\us vertinant mūsų vaikus. Ir dar,niekur į auklėtojos pareigas nėra yrašyta ,kad ji privalo mylėti vaikus,vaikų ji gali nemylėti,užtenka pagarbos ir svarbiausia auklėjamojo lavinamojo darbo.Kaip būsima socialinė darbuotoja jūs tiesiog privalote tai žinoti. QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 24, 19:11) Konfliktų aš su jom neieškau neabejoju kad teisingai pasirinksit ką toliau daryti-mamos širdis pasakys, ko reikia jos vaikeliui ir jei jaučiate, kad vienam daržely jam negerai-nebijokit keisti, taip kaip gydytojų, kirpėjų, asmeninių bankininkų, etc. Tik būtų gerai, kad dėmesys būtų kreipiamas būtent į vaiko o ne į mamytės išgyvenimus. Sėkmės Jums ir jūsų sūneliui!!! P.S. Keista, kad vaikai nešiojasi daiktus, maistą-juk tai padidina konfliktų galimybes QUOTE(alfija @ 2006 04 07, 15:54) jei jūs iki šiol neįžvelgėte,kad šitoje istorijoje vaikas eina antrame plane,o pirmam eina mama ir visos jos asmeninės problemos,tai net neįsivaizduoju kokią ten sociologiją ir studijuojat.O antra ką norėčiau pasakyti mes,mamos neturim ir negalim reikalauti iš nieko kad mūsų vaikus kiti žmonės vertintų ir mylėtų taip,kaip juos mylim mes.Lygiai taip pat mes,mamos,neturime jokios teisės nurodinėti ir versti priimti mūsų kriterijo\us vertinant mūsų vaikus. Ir dar,niekur į auklėtojos pareigas nėra yrašyta ,kad ji privalo mylėti vaikus,vaikų ji gali nemylėti,užtenka pagarbos ir svarbiausia auklėjamojo lavinamojo darbo.Kaip būsima socialinė darbuotoja jūs tiesiog privalote tai žinoti. Alfija, Jusu zinios yra ant tiek susipainiojusios,kad jau nebesuvokiate visos teoriju esmes. Man gaila jusu vaiko,niekada nenoreciau tureti tokios mamos.Man jus kazkodel atrodot nesubrendusi isterike. Atleiskit,bet tai mano pajutimas. O sniego 4, niekas negaletu suabejoti sios motinos nuosirdumu ir atsidavimu. O is aukletoju mes,mamos tikimes profesionalios kompetencijos ir trupucio uzuojautos,bet ne jausmingumo ir abejoniu,ar dejoniu. Taip,daugelis drausmes klausimu pamazu isnyktu,jeigu jie butu sprendziami be perdetu emociju. Mama ne specialistas,jai skauda uz savo vaika ir cia ji teisi. O del busimos soc. darbuotojos,tai as jau sekmingai dirbu laikinos globos grupeje du metai. Taip,mano darbas specifinis,bet kaip galima nemyleti vaiku, dirbant su vaikais as neisivaizduoju. Todel ir kyla visokios specifines problemos. Ir is vis neturiu pries ka cia aiskintis. jusu nuomone man visiskai nepriimtina.
Ir dar...Ne viena gimdytoja samoningai nedaro to,kas kenkia jos vaiko gyvenimui. Jus atrodote kazkokia dresiruotoja (taip pat pasidomejau jusu zinutemis). Ar nebijote suzaloti savo vaika visam gyvenimui. Jus auginate suni,ar pilnaverte,savarankiska asmenybe. Kuri galetu pastiketi savo jegomis,jaustis,kad jo laukia namie,myli,uz ji visada pastoves,supras, o ne dresiruoja. Kai turesite paaugli,tada suprasite pasekmes.
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 04 07, 15:50) Alfija, Jusu zinios yra ant tiek susipainiojusios,kad jau nebesuvokiate visos teoriju esmes. Man gaila jusu vaiko,niekada nenoreciau tureti tokios mamos.Man jus kazkodel atrodot nesubrendusi isterike. Atleiskit gal ne į temą bet tikra tiesa beje, sm moderatoriai (gal ne visi aišku QUOTE(alfija @ 2006 04 07, 10:07) tai jei atidžiai skaitei ten vaikas ,nei jo daiktai auklėtojos nenervino,ją nervino mamos kišimasis ,reikalavimas pernelyg didelio dėmesio savo personai,o po to vaiko. Taip jas nervino ir mano kišimasis, bet jos pyko būtent kad sūnus paslepia ir nesidalina savo daiktų ir kad vaišių nesideda prie bendrų. QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 04 07, 13:10) Nesutinku. O kas tada turi rupintis del vaiko,jei ne mama ? Visu pirma vaikas turi jausti meile, sauguma,ir tik tada jis jausis gerai. Tai va dabar papasakosiu kokios kompetetingos mūsu auklėtojos. Kaip ir minėjau nuėjau su auklėtojom pasitarti ar negeriau jam būtu pas vyresnius vaikus
As taip pat manau,nes stebedamas vyresnius vaikus jis daugiau ko ismoks,negu pas mazius.
QUOTE(Noa @ 2006 03 24, 23:18) O aš tai suprantu auklėtojas, atsistok tu pati į jų vietą. Vaikai ateina visokie. Vienas gali atsinešt tai sausainių, tai dar kažko, o kitas ne. Tai dabar tas biednesnis turi stovėt ir žiūrėt, kaip taviškis ryja? O dėl kitų vaiko daiktų saugojimo - varge vargeli. Manai, kad auklėtoja neturi kito užsiėmimo, tik kaip apsauginis bėgiot iš paskos ir žiūrėt, kur tas jo daiktas, saugot ir pan., ir dar isterijų klausyt? O jeigu ką, dar prieš mamytę teisintis? Auklėtojos turi saugot vaikus, ir ne vieną. Jei kiekvienas taip elgsis, kada joms dirbt? Nu tai logiška, kad arba nešamės daiktus, kuriais negaila dalintis ir nebus tragedijos, jei pames, arba nesinešam, jei jau jie tokie brangūs. Iš pasakojimo atrodo, kad mamytė nori išskirtinio dėmesio savo aniuolėliui (tarkim, sėdėt grupėj - o jei 20 mamyčių grupėj sėdės?) - gal ir natūralu, bet aniuolėlių ten 20, ir kiti yra tokie pat dėmesio norintys Nu cia tu skeliai. As dirbau vienam prestiziniam darzelyje ir galiu drasiai pasakyti, kad tu cia labai jau drastiskai savo nuomone reiski(savanaudiskai). Kiekvienas vaikas unikalus ir turi savo idu. Aukletoja netik turi saugoti, bet ir aukleti, mokinti dalintis bendrauti ir rodyti pavyzdi. Yra senu pindu aukletoju kurios sedi darbe del to, kad jaunysteje pasirinko pedagoges dalia ir pacios man sakydavo, kad jau ner kantrybe su vaikais ir jos tik sedi ir kavinasi. Tik nedaug yra atsidavusiu aukletoju. Pati zadu vesti i ta darzeli kur dirbau ir jau zinau pas kokias aukletojas, nes nevisos aukletojos vertos but jomis(bet cia jau kita istorija)
nu moterys, as sitoje istorijoje nesuprantu vieno dalyko: kam vaikui nesti i darzeli daiktus/ skanumynus, kuriais nenori dalintis su kitais?
jeigu gaila, tai nesinesk, o jeigu nesiesi tai dalinkis.
Juk vaikas, dar triju metu, tik mokosi gyventi. Mes - suauge dar daug ko nemokam ir visko ismokti, tikrai neismoksime. Tai kaip jis, jei nemoka dalintis, ismoks tai daryti, jei nesines i darzeli daiktu, ar saldumynu?
Bet ar siandien dalintis yra vertybe? Gal daug kas is vaiku darzelyje nesidalina, nes to nedaro ju tevai, todel vaikai ir to negali ismokti. QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 06 03, 18:04) bet siuo atveju i darzeli saldumynus nesesi butent tam kad nesidalintu. ir visai nesimoke dalintis o pergyveno kaip cia issaugoti. man ta dalinimosi problema pazistama. auginu trimeti berniuka. ir samoningai i darzeli daiktu, kuriu gaila nesinesam. tada ramu ir man ir mano zuikiui. anksciau buvo problemu, kai ateidavo sveciai pas mus i namus ir noredavo zaisti su vaiko zaislais. jis del to labai pergyveno, verkdavo, stengdavosi atimti. o mes tėvai kantriai jam aiškinom, kad kai jis eina į svečius žaidžia su kitų žaislais, taip ir svečiai dabar atėję pas jį daro tą patį. pradžioje pačius mėgstamiausius žaislus slėpdavome nuo svečių. bet per kokį pusmetį apsiprato vaikinas su ta mintim, kad visi kartu zaidžia ir dabar dėl to nebepergyvena. |