Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Sveikos,

Ikeliu paprasta bet labai skanu patiekala.

Reikes:
Bulviu (kiek priklauso nuo blekos didumo)
Surio (irgi priklauso kiek noresite, ar tarp bulviu sluoksniu ar tik ant virsaus)
Pieno apie 500ml (vel priklauso nuo blekos)
Kiausiniu kokiu 3 ar 4,
Prieskoniu (as naudoju druska pipirus ir cesnakine druska)
Kmynu

Bulves zalias supjaustyti riekelemis, kaip traskucius,isdeti pirma sluoksni bulviu ant sviestu isteptos blekos, gali buti folija kaip kam patinka. Tada as dedu surio tarkuoto ir pabarstau prieskoniais, tada vel bulves ir apipilu pieno ir kiausiniu, bei prieskoniu plakiniu, tada dar surio, pabarstau kmynu. Apdengiu folija ir dedu i ikaitinta orkaite iki 180-200 laipsniu, ir kepu uzdengta mazdaug puse valandos, paziuriu pagal bulves kai jau suminksteja truputi, tada nudengiu folija ir leidziu apskrusti dar apie 20 min.

Papildyta:
QUOTE(*bena* @ 2012 01 17, 12:46)
Sveikos,

Ikeliu paprasta bet labai skanu patiekala.

Reikes:
Bulviu (kiek priklauso nuo blekos didumo)
Surio (irgi priklauso kiek noresite, ar tarp bulviu sluoksniu ar tik ant virsaus)
Pieno apie 500ml (vel priklauso nuo blekos)
Kiausiniu kokiu 3 ar 4,
Prieskoniu (as naudoju druska pipirus ir cesnakine druska)
Kmynu

Bulves zalias supjaustyti riekelemis, kaip traskucius,isdeti pirma sluoksni bulviu ant sviestu isteptos blekos, gali buti folija kaip kam patinka. Tada as dedu surio tarkuoto ir pabarstau prieskoniais, tada vel bulves ir apipilu pieno ir kiausiniu, bei prieskoniu plakiniu, tada dar surio, pabarstau kmynu. Apdengiu folija ir dedu i ikaitinta orkaite iki 180-200 laipsniu, ir kepu uzdengta mazdaug puse valandos, paziuriu pagal bulves kai jau suminksteja truputi, tada nudengiu folija ir leidziu apskrusti dar apie 20 min.


Kazkodel nuotraukos neikele sad.gif
Atsakyti
Vyne troškinti vištienos sparneliai

user posted image


Viską naudojau taip kaip aguonėlė tik vyno visą puodelį šliūkštelėjau, bet nepakenkė biggrin.gifD


15 sparnelių
2 morkas
česnako galvą
pusę poro
papriką
šiek tiek saliero stiebo
kelis petražolių stiebelius (neturėjau sad.gif)

kelis mažus svogūnus
pora šviežių lauro lapų
apie 150 ml. raudono vyno
1 puodelį vištienos sultinio
druskos, pipirų
šiek tiek paprikos pastos bei harissos ( ačiū tau už ją smile.gif

user posted image

Kadangi aš špižinio puodo neturiu tai viską dariau keptuvėje. Sparnelius pasūdžiau ir pabarsčiau pipirais, palikau šiek tiek pastovėti. Apvoliojau miltuose ir ant aliejaus apkepiau iš abiejų pusių. Susismulkinau daržoves ir apkepiau kitoje keptuvėje ant aliejaus, sudėjau pastą.

user posted image

Supyliau vyną ir leidau kaip autorė liepė nugaruoti jam šiek tiek.

user posted image

Supyliau puodelį sultinio. Į troškinimo indą sudėjau daržoves, supyliau skystį ir sudėliojau sparnelius. Uždengiau dangčiu ir troškinau orkaitėje 180 C. 1.5val.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 01 17, 15:32)
Atrodo nuostabiai wub.gif .Tik kas ta harissa? g.gif

jei neklystu,astri cili pipiru,cesnako ir prieskoniu pasta blush2.gif
Atsakyti
user posted image

darzoviu spageti :
cukinija , morka ,poras . Viska supjaustome ir trumpai kokias 5 min. patusiname keptuveje :!
padazas : riesutu aliejus , sojos padazas , balzamo actas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **sea**: 17 sausio 2012 - 16:21
Zebras


user posted image

Reikes
vistienos krutineles
pomidoru
surio
pora saukstu majonezo bei prieskoniu

Paruosimas

Vistienos krutinele aptepti majonezu bei apibarstyti priekoniais, palikti bent 20 min. Sudeti krutinele i skarda bei ipjauti horizontaliai, i vidu ideti pomidoro, bei surio riekeles. Pasauti i ikaitinta 180 laipsniu orkaite 30 minuciu

user posted image

PS. dariau su rukytu suriu, nepatiko, kad greit issilyde ir isbego, geriau rinktis fermentini ar mozarela 4u.gif

Atsakyti
Sūrio pyragas su brinza

user posted image


Reikės:

4 kiaušinių L dydžio
100 ml aliejaus
4 v. š. 15 – 25 % grietinės
220 g miltų
200 g brinzos sūrio
250 g ferm. sūrio
1 a. š. kepimo miltelių
džiovintų bazilikų
džiovintų mairūnų
maltų juodųjų pipirų

Kiaušinius labai gerai išplakti, pilti aliejų, grietinę. Miltus išsijoti kartu su kepimo milteliais, suberti į tešlą. Brinzos sūrį sutrupinti, suberti prieskonius. Fermentinį sūrį sutarkuoti ir suberti į tešlą. Viską gerai išmaišyti. Druskos aš jau nebedėjau, nes brinza gana sūri buvo. Pilti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių apie 30 – 40 min. Man iškepė per 35 min. Kepiau silikoninėje kepimo formoje.

user posted image

Valgėme su šviežiomis daržovių salotomis.


Bandelės su dešrelėmis

user posted image


Reikės:

0.5 l pieno
3 v. š. cukraus
25 g šviežių mielių
1.5 a. š. druskos
2 v. š. aliejaus
500 – 600 g miltų
14 – 18 vnt. pieniškų dešrelių
pomidorų padažo
tarkuoto “Džiugo” ar kito fermentinio sūrio

Mieles ištrinti su 1 v. š. cukraus, įpilti 1 st. šilto pieno, išmaišyti mieles ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešla pakilo po 15 min. Į didelį dubenį supilti likusį pašildytą pieną, suberti likusius 2 v. š. cukraus, druską, įpilti aliejų, pakilusias mieles ir berti persijotus miltus. Miltų reikėjo lygiai 600 g. Minkyti tešlą apie 10 min., kol tešla nekibs prie rankų. Ištepti dubenį aliejumi, įdėti tešlą ir palikti šiltoje vietoje 1 val. ar ilgiau, kol tešla pakils dvigubai.

Ant lentelės paberti miltų, iš tešlos kočioti apskritimą, ant jo dėti dešrelę, sulenkti tešlos gabalėlį per pusę, kraštus užlenkti, gerai užspausti. Formuojame panašiai kaip virtinuką, tik neužlankstome jo virvele smile.gif Nuotraukoje gana aiškiai matosi kaip sulenkti. Dešrelę supjaustyti į 8 – 9 vienodus ritinėlius, tik neperpjauti visiškai, nes iširs.

user posted image

Dabar dešrelės kraštus lankstome į vieną ir į kitą pusę.

user posted image

Gauname gražios formos bandelę.

Bandeles paliekame dar 15 min. Po to patepame plaktu kiaušiniu, pomidorų padažu ir užberiame tarkuotu sūriu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 20 min., kol gražiai paruduoja.

Iš šios normos gavosi 14 bandelių su dešrele ir 10 mažų bandelių su lašinukais. Jei dešrelės bus ilgesnės, bandelių gausis mažiau.

Labai skanios, purios bandelės. Kitą kartą bersiu dar daugiau sūrio.
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 01 18, 18:37)
sveikos virejeles  4u.gif

noriu suzinoti kiek laiko ir kokioje temperaturoje kepat svilpikus ir kiek mazdaug bulviu sudaro 1 kg? kazkada dariau ir nieko nesigavo, tesla prie ranku ziauriai lipo doh.gif ka buvau padarius ne taip?

aciukas smile.gif


as nesveriu bulviu. Darau is desimt dideliu bulviu. Virtas, grustas padalinkit i 4 dalis, viena dali isinkit, pridekit krakmolo, atgal isimta bulviu dali, pora mazu kiausiniu, prieskoniu ir minkot. Niekas nelimpa. Stala pasibarstot miltais, imat dali teslos, lengvai pakocioti ir pjaustyti norimo dydzio. kepu 200 laipsniu apie 15-20 min, kol graziai paruduoja. Tikiuosi pagelbejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Daznai uzsuku i sia tema pasigrozeti kitu patiekalais, visos tokios saunuoles seimininkes thumbup.gif

Parodysiu ir as savo visiskai paprasta patiekala, labai lengvai ir greitai pagaminamas, sotu ir sveika. Man patinka ziema sios salotos, kaip taip norisi zalumynu rolleyes.gif


user posted image

user posted image

Salotos su karsta vistienos krutinele


Vistienos krutineles
Aizbergo salotos ( tinka ir pekino kopustas arba paprastos salotos )
Pomidoras
Paprika
Sviezias agurkas ( tik si karta jo neturejau del to nedejau )
Svoguno arba svoguno laisku
Zalumynai ( krapai, petrazoles )
Druska, ir svieziai malti pipirai
Padazui : majonezas


Krutinele dazniausiai is vakaro pamarinuoju su vistienos prieskoniais, saldzia paprika, druska ir pipirais ( galima ir pries kepant paprieskoninti ir viskas )
Ikaitinti keptuve su aliejumi, sudeti kepti krutinele. Kol kepa vistos krutinele i lekste pripjaustau darzoves : salota, paprika, agurka, pomidora greizineliais, svoguna, zalumynus. Iskepus vistienai, supjaustau ja juostelemis ir dedu ant salotu virsaus, paskaninu druska ir svieziai maltais juodais pipirais. Si karta dar lengvai salotas apibarsciau smulkiom dziovinto bekono drozlem. Padazui naudojam majoneza. Prie salotu labai tinka paskrudinto batono riekeles. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViShy: 19 sausio 2012 - 00:34
QUOTE(Lineta* @ 2012 01 18, 17:37)
sveikos virejeles  4u.gif

noriu suzinoti kiek laiko ir kokioje temperaturoje kepat svilpikus ir kiek mazdaug bulviu sudaro 1 kg? kazkada dariau ir nieko nesigavo, tesla prie ranku ziauriai lipo doh.gif ka buvau padarius ne taip?

aciukas smile.gif



Gal bulvės buvo nepakankamai atvėsusios. Aš tai visada iš vakaro išverdu, tada sutarkuoju per burokinę tarką, dedu miltų, kiaušinį .
Kepu 180 C , kol gražiai apskrunda.
Atsakyti
Lašiša užkepta su bulvėmis ir sūriu

Produktai:
lašišos filė
bulvės
sūris fermentinis
druska,prieskoniai
česnako pagal skonį
majonezas/grietinė

Žuvį apibarstome druska, apelsininiais pipirais,prieskoniais žuviai ir paliekame pasimarinavimui.
Bulvės ir sūrį sutarkuojame su burokinė tarką.
Bulvės nuspaudžiame, dedame tarkuotą sūrį, išspaudžiame česnako.
Sumaišome grietinė su majonezu ir dedame į bulvių/sūrio masę.
Viską gerai išmaišome.
Imame žuvies gabaliuką ir ant viršaus dedame bulvių/sūrio masės.
Sudedame į kepimo formą, užklojame su foliją ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame apie 30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Pateikiame su naminiu majonezu.

user posted image

user posted image

user posted image


Naminis majonezas

Dviejų kiaušinių tryniai
Garstyčios 1 šaukštas
Alyvuogių aliejus 150 mililitrų (aš sumaišiau per pusė su saulėgrąžų aliejumi)
Citrinų sultys 2 šaukštai
Druskos,cukraus pagal skonį


Kambario temperatūros kiaušinių trynius sudedame į švarų sausą dubenėlį, dedame garstyčias ir išmaišome.Imame plakiklį ir plakame apie 3o sek.
Tada plakant po kelis lašus pilame aliejų.Masė pradės tirštėti.
Kai supilsime apie pusę aliejaus supilame citrinos sultis ir toliau plakame.
Paskaniname druska,cukrumi ir plakame kol nesupilsime visą aliejų.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 19 sausio 2012 - 15:45
QUOTE(Bonpari @ 2012 01 19, 17:34)
kokios garstyčios? tos jau padarytos, pirktinės, ar grūdeliai g.gif



Naudojau paprastas garstyčias 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Dar vienas labai labai paprastas bet gardus patiekalas.


user posted image

Karsta orkaitei kepta bulve su sonine ir varskes sureliu

Reikes:
Bulviu
Rukytos sonines
Prieskoniu: pipiru ir druskos
Zalumynu: petrazoliu, krapu, svoguno laisku
Varskes surelio
( taip pat labai tinka kastinys )
Kepimo folgos


Bulves neskusti, o labai gerai nuplauti ( as pasveiciu su svariu sepeteliu ar siurkscia kempinele ). Tuomet perpjauti pusiau, kiekviena pusele paprieskoninti su druska ir pipirais, tuomet deti plonus griezinelius rukytos sonines, uzdaryti bulviu puseles, ivynioti i folija ir pasauti i ikaitinta orkaite. Kepti apie 50-60 min, priklauso nuo bulves dydzio. Iskeptas bulves valgome su Philadelphia varskes sureliu ir zalumynais rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViShy: 19 sausio 2012 - 18:19