Noreciau suzinoti mamyciu nuomone apie bausmes darzelyje. Ar kada yra nubaude jusu vaika ir kokia tai buvo bausme. Siandien nuejau pasiimti dukrytes is darzelio ir kaip tik visi vaikai jau baiginejo valgyti, o vienas berniukas stovejo kampe. Pasirodo jam net nedave valgyti ir dar pastate i kampa, nes kazka negrazaus pasake. As esu labai pries kokias nors bausmes. Svetimas zmogus neturi teises jokiais budais bausti vaiko. Tegul pasako tevams apie bloga elgesi, bet nelenda su bausmem prie svetimu vaiku.
QUOTE(vota @ 2006 03 24, 13:38) Noreciau suzinoti mamyciu nuomone apie bausmes darzelyje. Ar kada yra nubaude jusu vaika ir kokia tai buvo bausme. Siandien nuejau pasiimti dukrytes is darzelio ir kaip tik visi vaikai jau baiginejo valgyti, o vienas berniukas stovejo kampe. Pasirodo jam net nedave valgyti ir dar pastate i kampa, nes kazka negrazaus pasake. As esu labai pries kokias nors bausmes. Svetimas zmogus neturi teises jokiais budais bausti vaiko. Tegul pasako tevams apie bloga elgesi, bet nelenda su bausmem prie svetimu vaiku. Pritariu tau
Maniskes darzeli irgi yra bausmes - sedeti 3min ramiai. Bet niekad tai netrukdo valgymui, pamokelem, ejimui i lauka ir pan. Man kazkaip tinka, gal kad maniske niekad nesedejo
QUOTE(#Mia# @ 2006 03 26, 19:40) Maniskes darzeli irgi yra bausmes - sedeti 3min ramiai. Bet niekad tai netrukdo valgymui, pamokelem, ejimui i lauka ir pan. Man kazkaip tinka, gal kad maniske niekad nesedejo Na , kad aukletojoms susitavarkyti reikai tai visiems suprantama, bet tik ne tokiom priemonem kaip neduoti valgyti ir pan.
Jei tu gali tik drastiskais budais susitvarkyti, tai geriau visai nedirbk tokio darbo. Kodel vienos aukletojos gali susitvarkyti be bausmiu, o kitos ne.
Pasedeti ramiai 3min., tai tikrai nera kazkas tragisko. Gali sudrausminti, bet tik nenaudoti prievartos ir nereikia rekti kaip laukinei. QUOTE(vota @ 2006 03 24, 13:38) Noreciau suzinoti mamyciu nuomone apie bausmes darzelyje. Ar kada yra nubaude jusu vaika ir kokia tai buvo bausme. Siandien nuejau pasiimti dukrytes is darzelio ir kaip tik visi vaikai jau baiginejo valgyti, o vienas berniukas stovejo kampe. Pasirodo jam net nedave valgyti ir dar pastate i kampa, nes kazka negrazaus pasake. As esu labai pries kokias nors bausmes. Svetimas zmogus neturi teises jokiais budais bausti vaiko. Tegul pasako tevams apie bloga elgesi, bet nelenda su bausmem prie svetimu vaiku. Bausmės reikalingos tik aišku proto ribose. O šeip man toks klausimukas iškilo, o tu pati ar matei, kad jam nedavė valgyti... QUOTE(Ditė @ 2006 03 24, 13:44) Pritariu tau Šiuo atveju aš nemanau, kad jie yra visai svetimi tavo vaikui, paskaičiavus gaunasi, kad ta auklėtoja tavo vaiką dažniau mato nei tu pati, jei aišku kiekvieną dieną vedi, tad laiko ir pažinimo klausimu manau, kad kartais auklėtojos dažniau mūsų vaikus pažįsta geriau, nei męs pačios QUOTE(#Mia# @ 2006 03 26, 19:40) Maniskes darzeli irgi yra bausmes - sedeti 3min ramiai. Bet niekad tai netrukdo valgymui, pamokelem, ejimui i lauka ir pan. Man kazkaip tinka, gal kad maniske niekad nesedejo QUOTE(Ditė @ 2006 03 26, 20:01) Na , kad aukletojoms susitavarkyti reikai tai visiems suprantama, bet tik ne tokiom priemonem kaip neduoti valgyti ir pan. Reikia susitvarkyti, tik pasikartosiu netikiu, kad nedavė jam valgyti, o kodėl neparašius kokiam darželyje tai vyko, o kodėl nepasikalbėjus iškart su auklėtoja, ar kaip ne mano vaikas tai tik forume parašysiu, tai ateis tada eilė ir jos vaikui, jei tokių auklėtojų iškart nesudrausminam ir nepasikalbame rimtai QUOTE(vota @ 2006 03 26, 20:03) Jei tu gali tik drastiskais budais susitvarkyti, tai geriau visai nedirbk tokio darbo. Kodel vienos aukletojos gali susitvarkyti be bausmiu, o kitos ne. Pasedeti ramiai 3min., tai tikrai nera kazkas tragisko. Gali sudrausminti, bet tik nenaudoti prievartos ir nereikia rekti kaip laukinei. Visos auklėtojos ir visose grupėse yra bausmės tik bausmės yra civilizuotos, kad yra taikomos tai faktas, betr ne tokios drąstiškos kaip čia aprašyta. Žinau kur vaikas pasodinamas ir turi sėdėti ( aš tik už, nes vaikai taip prisilaksto, visi šlapi nuo lakstymo dūkimo
nu pas mus kad taikytu kokias fizines bausmes dar nesu girdejusi,bet va privertimai atsiprasyt,grasinimai jei to ir ano nedarysi,vaikai su tavim nedraugaus ir pan.tai man visai nepriimtini.o po to su mazaja negaliu susikalbet,jei sakau kad sitaip negerai,ji atsisoja ir pareiskia,dabar tu su manim nekalbek arba iseina i kita kambari ir buna viena...
Aš dar nevedu vaiko į darželšį, žadu rudenį "priduot", bet kai tokių temų paskaitysiu ,bijau, kad noras išgaruos
Aš pati daželį pamenu kaip "konclagerį", kaip siaubą, kaip tragediją..nes aš patyriau visą "bausmių spektrą"..bet tai buvo gerais senais laikais, gūdžioje provincijoje..Teko sėdėti tamsiame sandėliuke, teko gauti į kailį su šluota, teko daryt pritūpimus tol, kol nukrisiu iš nuovargio, teko valgyt kol apsivemsiu..tėvai pasakoja, kad visus 4 metus kai lankiau darželį aš kasdien gaudavau po 3-4 valerijono žirniukus, nes jie nežinojo kaip su manimi tvarkytis Kai dabar ėjau į darželį užrašyt ir man aprodė darželį, tai man bloga buvo..vos neverkiau..mane prakaitas pylė ir norėjosi bėgt kuo greičiau ir kuo toliau
[quote=ENIGMA,2006 03 26, 21:28]
Bausmės reikalingos tik aišku proto ribose. O šeip man toks klausimukas iškilo, o tu pati ar matei, kad jam nedavė valgyti... O tai ka as rasiau, kad man kazkas sake? jei buciau nemacius, tai man net jokie apmastymai nekiltu. O as manau, kad taikomos ir didesnes bausmes ir i darzeli vedu tik iki 12val, nes kai palikau su miegu daug neigiamu dalyku atsirado. Ir pazystu savo vaika labai puikiai ir esu isitikinusi, kad jai kazka dare netinkamo. ta prasme kazkokiais budais bande migdyti.
Ir tu stovejai ir matei kaip jam nedave ir tylejai, as cia kazko nesuprantu
[quote=vota,2006 03 27, 14:53]
[quote=ENIGMA,2006 03 26, 21:28] Bausmės reikalingos tik aišku proto ribose. O šeip man toks klausimukas iškilo, o tu pati ar matei, kad jam nedavė valgyti... O tai ka as rasiau, kad man kazkas sake? jei buciau nemacius, tai man net jokie apmastymai nekiltu. O as manau, kad taikomos ir didesnes bausmes ir i darzeli vedu tik iki 12val, nes kai palikau su miegu daug neigiamu dalyku atsirado. Ir pazystu savo vaika labai puikiai ir esu isitikinusi, kad jai kazka dare netinkamo. ta prasme kazkokiais budais bande migdyti. [/quote] Tikrai tikiu, kad kažkas negero buvo, vaikai patiria darželiuose (žinoma priklauso nuo auklėtojos) prievartą vienokia ar kitokia forma dažnai. Maniškis vieną iš priežasčių kodėl neina į daržą pasakoja "man liepė tą košę kur nemėgstu valgyti". Ir kai įsivaizduoju kaip jis valgę tą košę-čia apie avižinių dribsnių O dabar iš pletkų (tikiuosi moderatorė neužpyks). Bendradarbė pasakojo, kad vaikas tik kai išėjo į mokyklą, parisipažino, kad už ausų buvo tampomas. O dar, čia jau iš kaunietiškų "bajerių"-nepatinka vaikas, irzlus, nepaklusnus-į tualetą, langą atidarai-ir nėra vaiko minimum savaitę
Ne tik kad susikonfliktuočiau su auklėtojomis bandydama aiškintis kodėl vaikas nevalgęs kampe stovi, bet dar to vaikučio tėvų palaukčiau. O jau kaip tėvai po to spręstų, tai jiems geriau matyt...aš asmeniškai norėčiau žinot, kad mano vaikas taip stovėjo..ir būčiau dėkinga žmogui, kuris apie tai pasakė. Jei rasčiau taip savo vaiką stovint. Neklauskit
Aš bausmių nepripažįstu..yra daug efektyvesnių metodų, nei vien bausti. Bausmės ir mažai efektyvios būna... Papildyta: Tai ko tėvai tyli??? Ar kad ne mano vaikui taip, tai valio?? Jei žinomi tokie bajeriai, tai ką - visai nieko Ne, jau man praeina noras į daržą leisti. Aš kažkaip tikiu, kad jei esi tikras tėvas ar mama, tai tėvu ir mama visada ir išliksi..bet po tokių postų..kad taip būna.. QUOTE(rupestelis @ 2006 03 27, 15:31) Tikrai tikiu, kad kažkas negero buvo, vaikai patiria darželiuose (žinoma priklauso nuo auklėtojos) prievartą vienokia ar kitokia forma dažnai. Maniškis vieną iš priežasčių kodėl neina į daržą pasakoja "man liepė tą košę kur nemėgstu valgyti". Ir kai įsivaizduoju kaip jis valgę tą košę-čia apie avižinių dribsnių O dabar iš pletkų (tikiuosi moderatorė neužpyks). Bendradarbė pasakojo, kad vaikas tik kai išėjo į mokyklą, parisipažino, kad už ausų buvo tampomas. O dar, čia jau iš kaunietiškų "bajerių"-nepatinka vaikas, irzlus, nepaklusnus-į tualetą, langą atidarai-ir nėra vaiko minimum savaitę Aš neturiu ko pykti ir nejaučiu nei vienam dalyviui asmeniškumų Tik atvirai pasakysiu nesuprantu kur jūs randate tokius darželius QUOTE(Rasma @ 2006 03 27, 15:40) Ne tik kad susikonfliktuočiau su auklėtojomis bandydama aiškintis kodėl vaikas nevalgęs kampe stovi, bet dar to vaikučio tėvų palaukčiau. O jau kaip tėvai po to spręstų, tai jiems geriau matyt...aš asmeniškai norėčiau žinot, kad mano vaikas taip stovėjo..ir būčiau dėkinga žmogui, kuris apie tai pasakė. Jei rasčiau taip savo vaiką stovint. Neklauskit Aš bausmių nepripažįstu..yra daug efektyvesnių metodų, nei vien bausti. Bausmės ir mažai efektyvios būna... Papildyta: Tai ko tėvai tyli??? Ar kad ne mano vaikui taip, tai valio?? Jei žinomi tokie bajeriai, tai ką - visai nieko Ne, jau man praeina noras į daržą leisti. Aš kažkaip tikiu, kad jei esi tikras tėvas ar mama, tai tėvu ir mama visada ir išliksi..bet po tokių postų..kad taip būna.. Tai vat aš nuo pat pradžių to tylėjimo nesuprantu, o dabar jau sako pasakys. Aš jau tuo metu iki direktorės būčiau nulėkusi Papildyta: QUOTE(vota @ 2006 03 27, 15:45) O as sakiau, kad tylejau ir nieko nesakiau? Ir tai buvo si penktadieni ir tikrai ruosiuosi pasakyti to vaiko tevams, nes pati zinau kaip darzeliuosia buna. Beje cia veiksmas vilkaviskyje. Gal galėčiau pasiidomauti - ką sakėt? ką atsakė? Nu netikiu, kad auklėtoja pati pasakė - aš jį įkišau į kampą ir valgyti nedaviau Gal galėčiau pasiidomauti - ką sakėt? ką atsakė? Nu netikiu, kad auklėtoja pati pasakė - aš jį įkišau į kampą ir valgyti nedaviau [/quote] Pati pasakei aukletojos zodzius. as tik sukuriau tokia tema. Ir jei buciau parasiusi temos pavadinima - Darzelyje nubaude vaika ir as begsiu paskusti. tai tada ir buciau iskart rasius, kad eisiu ten ir ten, tas ir anas sake taip ir taip. O jus tik visos trykst svyst. padaryciau ta ir ana. Kai bus jums tai ir kalbekit. Toks vaizdas, kad as kalta, kad aukletoja pastate i kampa ir nedave valgyt. Beje vaikas nemazas ir gali pats pasakyti, nes yra ne kukliuju ir kiekviena mama savo vaika pazista geriausiai ir mato kas yra ir kas vyksta su vaiku.
Man buvo kiek kitokių situacijų..tiksliau dvi..su svetimomis auklėmis..viena baudė vaiką tąsydama ir bandydama juo pataikyti į namo kampą
Antru atveju, pasitaikė "labai gera auklė"..rašiau forume, galvojau, kad gal kas įtars, gal čia tėveliai skaito..nes nepavyko "susekt" kieno tas vaikiukas..ėjau paskui iki namų, bet auklė pasitaikė gudri ..vaikutis buvo mažas, vaikštantis, bet matyt ne tiek tvirtas, kad retsykiais nepargriūtų..bet kai pamačiau įniršusią moterį, kuri tąso jį po pievą už rūbelių ir siuntančią, kad jis nukrito, tai irgi neištvėriau..o kaip žiūrėt vienoje rankoje triratukas, kitoje už striukės apykaklės ore kojom tabaluojantis vaikas..kai nuslysta iš striukelės, tada žeme klykdama auklė tempia Aš netyliu, todėl niekas man nesutrukdys temoje pasakyti, kad tiesiog žmogiškai stebiuosi tais, kurie "nesivelia", jei tai konkrečiai neliečia jų vaiko. Ir tikrai džiaugiuos, kad buvo sureaguota. Aš manau, kad jei Vota būtų buvus abejinga, ji net nebūtų užvedusi tokios temos..šaunuolė, neabejinga ji, jei teisingai supratau tik klausė mūsų nuomonės..o mes ką..mes mamos, tuoj ir savo atvejui priotaikome Aš netyliu, todėl niekas man nesutrukdys temoje pasakyti, kad tiesiog žmogiškai stebiuosi tais, kurie "nesivelia", jei tai konkrečiai neliečia jų vaiko. Ir tikrai džiaugiuos, kad buvo sureaguota. Aš manau, kad jei Vota būtų buvus abejinga, ji net nebūtų užvedusi tokios temos..šaunuolė, neabejinga ji, jei teisingai supratau tik klausė mūsų nuomonės..o mes ką..mes mamos, tuoj ir savo atvejui priotaikome [/quote] Butent, kad as cia kaip ir patarimo klausiau. netiesiogiai, bet klausiau. Tik, kad mes vel apsirgom ir namuciuos esam vienos, nes tevelis isvykes, tai siandien su niekuo neteko to aptarti. As nuejus i darzeli iskart pasakiau, kad tikiuosi vaikai nera baudziami drastiskais budais, nemigdomi per prievarta ir smurta. O direktore: tai aisku, kad ne. Mes jau viska darom naujoviskai. Kai paklausiau pas auklyte ka tas vaikas daro kampe, o ne su visais valgo, tai atsake, kad ilsisi. Tada griebiau aukletoja. Prie manes aukletoja klausia ar dar taip kalbesi, tada duosiu valgyt? O tas vaikas nepescias: Kalbesiu. QUOTE Butent, kad as cia kaip ir patarimo klausiau. Iš tikrųjų gerai, kad atkreipei dėmesį..aš kitokio ir negalėčiau duoti patarimo - tik reaguoti QUOTE Prie manes aukletoja klausia ar dar taip kalbesi, tada duosiu valgyt? O tas vaikas nepescias: Kalbesiu. Kietas riešutukas QUOTE(Rasma @ 2006 03 27, 20:31) Iš tikrųjų gerai, kad atkreipei dėmesį..aš kitokio ir negalėčiau duoti patarimo - tik reaguoti Kietas riešutukas MANO TAI DAR MAZYTE DUKRYTE, BET SU CHARAKTERIU KAIP REIKIANT. cIA GRUPE MISRI, TAI VAIKAI IR DIDESNI IR MAZESNI. jU TIK 15, O KIEKVIENA DIENA IKI PIETU BUNA VIENA AUKLETOJA, O PO PIETU KITA, BET VIENA IS JU VISTIEK NEGALI NORMALIAI GANYTI VAIKU. nU JEI TU NETURI NORO IR KANTRYBES, TAI NEDIRBK TOKIO DARBO IR NEKANKINK NEI SAVES, NEI KITU. NA, AS NEISTOKIU, KURIOS NEREGUOJA IR MOKO SAVO VAIKUS, KAD VISIEMS NUSILEISTU IR PRIES VISKA UZSIMERKTU. o VIENAI SAVO DRAUGEI PAPASAKOJAU APIE SI IVYKI, TAI JI NIEKO BLOGO CIA NEMATO IR KAI PASAKIAU, KAD PRADEJAU TAS AUKLETOJAS KAMANTINET, TAI BUVAU NESUPRASTA. QUOTE(vota @ 2006 03 27, 16:44) Pati pasakei aukletojos zodzius. as tik sukuriau tokia tema. Ir jei buciau parasiusi temos pavadinima - Darzelyje nubaude vaika ir as begsiu paskusti. tai tada ir buciau iskart rasius, kad eisiu ten ir ten, tas ir anas sake taip ir taip. O jus tik visos trykst svyst. padaryciau ta ir ana. Kai bus jums tai ir kalbekit. Toks vaizdas, kad as kalta, kad aukletoja pastate i kampa ir nedave valgyt. Beje vaikas nemazas ir gali pats pasakyti, nes yra ne kukliuju ir kiekviena mama savo vaika pazista geriausiai ir mato kas yra ir kas vyksta su vaiku. na tai gerai, kad reagavai, bet as tikrai nesuprantu kodel iskart pas direktore nenuejai As kai pamaciau grupej vaikasm vaistus duodant tai iskart atsiduriau pas direktore ir veja pakeliau ir pasibaige nesamones. Nes tai labiau veikia aukletojas nei laukimas, kol papasakosi tevams , jos ir pamirs, o sekanti kart ten gali tavo mergyte buti QUOTE(Rasma @ 2006 03 26, 22:53) Jaučiuosi taip, lyg vaiką atiduočiau sužalot savo noru Neverta nei kriokt, nei kitaip kaip nors dvasiškai žalotis. Patikėk, pasikeitė tie darželiai. Gal ne išvaizda, bet atmosfera, pedagogika visai kita...mano mergina eina į jį kaip į šventę...Savaitgaliais liūdi, kad nereik eit. Ypač , kai paskutiniu metu vis tos tridienės valstybinės šventės pasitaikydavo- visai trauma vaikui... Beja , esu mačius bausmę. Veiksmas vyko lauke- tuomet aš dar tik pratinau saviškę prie lopšelio ir sėdėjau su ja drauge. Buvo toks vaikis- eina ratu ir visus terorizuoja- vienam įspyrė, kitą pastūmė, iš trečio žaislą atėmė, ketvirtam su tuo žaislu per galvą ir t.t. Į auklėtojų barimus nereaguoja. Auklėtojos kentėjo, kentėjo, bet juk reik tėvams atiduot ir kitus vaikus nesuluošintus- jei žodžio neklauso, juk reik tą pasiutelį kaip nors sutamdyt. Todėl tiesiog pasiėmė į glėbį ir pasisodino sau ant kelių. Tas kriokė ir draskės kiek išgalėdamas. Kai viena auklėtoja pavargo- perdavė kitai. Bet ramios tokios, tas vaikas kriokia, o jos nei nervuojas, nei kaukia ant jo- tieiog laiko stipriai prie savęs. Po kokių 10 minučių isterija bičui praėjo, tai paleido prie kitų vaikų. Bent jau kurį laiką tas vaikis nieko neskriaudė... man patiko toks tramdymo būdas QUOTE(vota @ 2006 03 27, 22:44) o VIENAI SAVO DRAUGEI PAPASAKOJAU APIE SI IVYKI, TAI JI NIEKO BLOGO CIA NEMATO IR KAI PASAKIAU, KAD PRADEJAU TAS AUKLETOJAS KAMANTINET, TAI BUVAU NESUPRASTA. Man irgi atrodo, kad per jautriai sureaguota į situaciją nežinant viso įvyki pradžios ir konteksto (turiu omeny tą kietą vaiką ir auklėtoją). Tai viena, o antra -ar nenorėtum (žinoma jei turi sąlygas) vieną dieną sau pasidaryti toje grupėje "atvirų durų dieną" ir pabūti visą ,na nors pusę dienos kartu su vaikais ir auklėtoja.Ne tik kaip stebėtoja ,bet ir kaip dalyvė.Vardan eksperimanto, tda tikrai pamatytum kaip viskas yra .Galbūt dar tvirčiau įsitikintum savo teisumu, ogal atvirkščiai... QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 27, 21:56) na tai gerai, kad reagavai, bet as tikrai nesuprantu kodel iskart pas direktore nenuejai As kai pamaciau grupej vaikasm vaistus duodant tai iskart atsiduriau pas direktore ir veja pakeliau ir pasibaige nesamones. Nes tai labiau veikia aukletojas nei laukimas, kol papasakosi tevams , jos ir pamirs, o sekanti kart ten gali tavo mergyte buti Istikruju, tai ir as dabar galvoju kodel iskart nenuejau. Nezinau, nespejau taip greit viska apgalvoti. Parejus vis galvojau apie ta ivyki, parasiau jusu teismui ir mastau, kad tikrai reikejo iskart pasakyti. Papildyta: QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 27, 22:00) Man irgi atrodo, kad per jautriai sureaguota į situaciją nežinant viso įvyki pradžios ir konteksto (turiu omeny tą kietą vaiką ir auklėtoją). Tai viena, o antra -ar nenorėtum (žinoma jei turi sąlygas) vieną dieną sau pasidaryti toje grupėje "atvirų durų dieną" ir pabūti visą ,na nors pusę dienos kartu su vaikais ir auklėtoja.Ne tik kaip stebėtoja ,bet ir kaip dalyvė.Vardan eksperimanto, tda tikrai pamatytum kaip viskas yra .Galbūt dar tvirčiau įsitikintum savo teisumu, ogal atvirkščiai... Jei musu darzelyje dar vyksta tokie dalykai kai anais senais laikais, tai nemanau, kad stipriai suregavau. Beje, tos pacios aukletojos ir mano mergate nemegsta ir labai nenori pasilikti kai dirba is ryto. O tu manai, kad jei bus kokia nors mama jos elgsis nederamai? Papildyta: Manau, kad sureguota ne per jautriai, nes kai pagalvoju, kad ir mano vaika gali kaip nors nuskriausti ar psihologiskai paveikti, tai negaliu niekaip nereguoti. Ir apskritai kaip galima per jautriai ar visai nereguoti, jei matai, kad vyksta kazkas negero.
Žinau vieną tokią mamą, didelę teisybės ieškotoją ir mėgėją paauklėti auklėtojas bei pasisvečiuoti su raportais direktorės kabinete.Taigi studentė.Vieniša.Nėra kada su vaiku būti-tai tegu pasėdi vienas sau bendrabuty užrakintas ,kol parūkys pas drauge ,kol šen ten ,to ano...Ir apskritai tegu darže sėdi "ot zvanka do zvanka"-pasiims tada kai jau durys rakinamos bus .Arba net nepasiims ,drauges pasiųs-oarvesti ir užrakinti ,kol ji pati grįš iš kur nors... Tai pati girdėjau ,kaip auklėtojai moralą bandė skaityti už tai ,kad vaikas buvo lygtai baustas .Toookiu "išmanančiu veideliu " dėstė viską auklėtojai (jai apie 23, auklėtojai -dvigubai).O tas vaikas tai žinoma daržely siaučia kaip į laisvę papuolęs žvėriukas-juk namie tai uždarytas prabūna prie teliko.Ir tikrai žinau ,kad lupamas, o atėjęs žinoma ,išsikrauna ant vaikų.Ir žodynas -bendrabutinis.Nu nežinau ,nežinau....
vota,jei tu būsi darželyje pusę dienos -patikėk ,nei viena auklėtoja nesugebės vaidint pusdienį ,tai neįmanoma ,nes jai ji vienokia būna su vaikais (pvz., teroristė ,kuo tikrai abejoju ,nes netikiu, kad tokių šiais laikais būna), tai jei ji pradės vaidinti gerą -su vaikais nebesusitvarkys -vaikai gi nežiopli pasinaudotų tokia situacija.Iš viso - kaip anais laikais buvo "viskas galima" ,tai šiais laikais "viskas negalima" ,tėvai puola į kraštutinumus ir patys kamuojasi dėl smulkmenų.Aš tai manau taip -kas vyksta grupėje-grupės vidaus reikalas(sveiko proto ribose), kištis ir vadovauti gali tik tuo atveju ,jei matai viską nuo pradžių ,o ne pasekmes.Gal tas vaikas gaus valgyti atskirai nuo visų ,kaip bausmę už netinkamą elgesį? Ar ir tai yra blogai? QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 27, 22:22) vota,jei tu būsi darželyje pusę dienos -patikėk ,nei viena auklėtoja nesugebės vaidint pusdienį ,tai neįmanoma ,nes jai ji vienokia būna su vaikais (pvz., teroristė ,kuo tikrai abejoju ,nes netikiu, kad tokių šiais laikais būna), tai jei ji pradės vaidinti gerą -su vaikais nebesusitvarkys -vaikai gi nežiopli pasinaudotų tokia situacija.Iš viso - kaip anais laikais buvo "viskas galima" ,tai šiais laikais "viskas negalima" ,tėvai puola į kraštutinumus ir patys kamuojasi dėl smulkmenų.Aš tai manau taip -kas vyksta grupėje-grupės vidaus reikalas(sveiko proto ribose), kištis ir vadovauti gali tik tuo atveju ,jei matai viską nuo pradžių ,o ne pasekmes.Gal tas vaikas gaus valgyti atskirai nuo visų ,kaip bausmę už netinkamą elgesį? Ar ir tai yra blogai? As kaip ir niekur nerasiau, kad aukletoja teroriste ar kokia sadiste. Tai ka jei ta mamka jauna, tai negali reiksti savo nuomones. Ir manau, kad cia ne metuose esme. Tikrai manau, kad blogai jei vaikas valgys ne su visais vaikais. 1. Maistas jau bus atsales, kai visi vaikai pavalgys 2. Galima tikrai psichologiskai sutraumuoti vaika, nes jis gali igyti nepilnavertiskumo kompleksa ir gali pradeti saves nevertinti ir t.t Kartojuosi. JEI TU ESI NEPAKANTUS VAIKU ISDAIGOMS, TAI NEDIRBK SU VAIKAIS. QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 27, 20:22) Aš tai manau taip -kas vyksta grupėje-grupės vidaus reikalas(sveiko proto ribose), kištis ir vadovauti gali tik tuo atveju ,jei matai viską nuo pradžių ,o ne pasekmes. Kol toje grupėje yra mūsų vaikai, tol reikalas ne grupės, ne darželio, ne auklėtojos ir ne darželio direktorės. Visų pirma - tėvų reikalas. Aš asmeniškai mama išlieku visą dieną ir man ne vis vien kas darytųsi darželyje kol manęs nėra. Ir ne darželio auklėtojoms spręsti apie tėvų gyvenimo būdą, moralę. Jos dirba su vaikais, ne su tėvais. Bet tai nereiškia...aha, mano darbas yra su vaiku, tai aš jį pagal save ir lipdysiu, skatinsiu- bausiu ir pan., ir t.t. Jei jau iškyla reikalas kažko imtis, tai visų pirma apie tai turi žinoti tėvai. Ne pirmą dieną auklėtojos dirba..jei taip rasčiau savo vaiką nubaustą ir nevalgiusį, tai labai būtų pikta, bet jei man atėjusiai pasiimti vaiko būtų paaiškinama, kad mano vaiko elgesys dažnai būna netinkamas, kad jei jis nesikeis reiktų ieškoti būdų kaip tą elgesį daryti priimtinu ir būtų perspėta, jog mano vaiką gali nubausti aš bent galėčiau spręsti..ar aš noriu, kad tą darytų darželis ir man su auklėtoja "bausmes" aptarti, ar aš noriu pati savo vaiką auklėti. O dėl to, kad vaikas pavalgys vėliau, tai visiškai nepriimtina. Vaikas - ne gyvulys, nėra ko su juo kaip su gyvuliu elgtis, auklėjant per elementarių fiziologinių poreikių patenkinimą. Tai gal tada dar ir į tualetą neleist?? Vieną kartą kelnes pridės, vaikai pasijuoks, gal ir elgesys pasikeis?? Vaikas yra žmogus. Tą situaciją reikėjo spręsti arba prieš, arba po valgio..bet ne pačiu valgiu Svarbiausia ne jaunystė-svarbiausia pačios pasileidimas ir smurtas prieš vaiką+ reikalavimai kitiems.Pirmiausia reikalauk iš savęs , po to iš kitų .Tai norėjau pasakyti.Jeigu kiekviena išlindus apsirūkiusiom akim ims aiškint ir auklėti pedagogus ,tai tikrai -kam tie pedagogai ir bereikalingi. O tu pati gali pasakyti, kad esi pakanti savo ir svetimų vaikų išdaigoms?Toleruoji absoliučiai viską?Tai pavažinėk miesto autobusais ir retkarčiais atkreipk dėmesį į šiek tiek paaugusius vaikus-nustebsi išgirdusi ką jie kalba ir kaip visas autobusas suaugusių žmonių tyli-bijo įsikišti.O ar tai nėra visiškų vaikų teisių turėjimo ir visiško suaugusiųjų teisių neturėjimo pasekmė? O TAS KAS DIRBSU VAIKAIS? Nemanyk ,kad ir tos geros pedagogės yra geležinių nervų, kad jos nepratrūksta.Žinau ,kad kitos tyli ,niekada nerėkia ,betgi yra daugybė būdų kitaip savo pyktį išliet-viena tokia mėgsta įžnybt, antra gal paterorizuot su šypsena.Iš šalies žiūrint viskas gražu ,o juodas darbas vistiek atliekamas ...Tai jau geriau ta,kuri atvirai parodo kokia ji yra-neveidmainiauja prieš tėvus. QUOTE(Rasma @ 2006 03 28, 09:54) O man būtų gėda ,kad mano vaikas tiek prisidirbo,jog nusipelnė tokios bausmės.Ir tikriausiai pagalvočiau ,kad kažką ne taip dariau pati .Išklausyčiau auklėtojos ir pravesčiau pokalbį su vaiku. Kaip tik tai neseniai pas mus ir nutiko .Įpareigojau savo vaiką prieiti kitą dieną ir asmeniškai auklėtojos atiprašyti,vistik skirkim ,kad suaugę irgi žmonės.Sakai visą dieną nori žinoti kas ir kaip?Tai kam tada vesti į darželį-pati augink iki pilnametystės ir saugok nuo vėjo,saulės ir lietaus.Būsi garantuota, būsi rami. Čia nuo daržo peršoksiu truputį iki mokyklos.Mano didžiojo vaiko(dabar šeštokas) klasės tėvai (t.y. mes) nuolat žiūrėjo į vaikus panašiai kaip ir judvi čia su vota į savo darželinukus-dalyvavo , kišosi ,"nuiminėjo" ,keitinėjo mokytojus(anglų,pvz.),auklėjo mokyklos pavaduotoją ,direktorių savo vizitais ir taip toliau ir panašiai.Ai kokia klasė ,ai kokie rūpestingi tėveliai, ai kaip gražu ir prasminga.5-oje klasėje iškilo problema -niekas nenorėjo imti kaip auklėjamosios klaės, o todėl ,kad bijojo tokių įkyrių , amžinai ieškančių savo angelams tobulų mokytojų ,tėvų.Topų topas buvo ,kai vaikai pareiškė jog viena mokytoja jiems nepatinka-ir tėvai savo sena tradicija -kaip taip ,negali būti ,reikia kažką daryti.Ačiū dievui ,pusė klasės tėvų ėmė susigaudyti iki kur mes visi nuklydom su savo kišimusi.Dabartinė klasės auklėtoja taip ir pasakė -jei mes dabar jų (vaikų ) nesustabdysim ,po metų bus viskas prarasta.Imkimės pagaliau ne vaikų kaprizų ,norų ,pageidavimų ir teisių žiūrėt,imkimės pagaliau juos pačius ant žemės nuleidinėt. Aš tiesiog paėmiau šį pavyzdį ,nes nereikia taip siaurai į viską žiūrėt -popa vaikas su 3 sekundėm atšalusia vakariene .O gal jis ką tik išvadino tavo tikrai gerą dukrą (sūnų) kūrva ,blede ar pan.?(atsiprašau už pvz.) tiesiog šiaip sau -kad jam tai patinka ,gal jis visą dieną tik tokius žodžius ir tekalbėjo ,tuo pačiu metu žinodamas ,kad jo nieks nubausti negali? Mano kuklia nuomone ,nieko baisaus ta auklėtoja nepadarė.Sutramdė ir tiek. Papildyta: QUOTE(Rasma @ 2006 03 28, 09:54) Kol toje grupėje yra mūsų vaikai, tol reikalas ne grupės, ne darželio, ne auklėtojos ir ne darželio direktorės. Praeitais metais teko dalyvauti tokiame seminare ,jame buvo daug apie ką kalbėta ,netgi apie vaikų darželius ,vaikų socializaciją.Ten pasisakė tokia profesorė Audronė Juodaitytė, tai man įstrigo jos mintis: "Pedagogas atsako TIK prieš vaiką.Galbūt vakarop pedagogas su vaiku susitaikė ir tas įvykis neturi būti pasakojamas tėvams.Nes prie ko tie tėvai?Vaikas nėra jų nuosavybė."Labai nepažodžiui ,bet esmė tikrai buvo pasakyta tokia
O man nebutu geda jei savo vaika rasciau kampe ir ziopsanti kaip visi vaikai valgo pietus, o jai neduoda, man butu labai pikta, kad mano vaika taip skriaudzia. Jei aukletoja taip gali, vadinasi gali ir daugiau. Tai is kur atsiranda tie slapinimaisi i lovas, nenoras eiti i darzeli ir kiti negeri dalykai. As tai si ivyki akcentuoju, nes mano dukra Buvo isterijoj prapuolus, kai palikau su miegu. Ir ta isterija paumedavo butent kai migdydavo ta aukletoja. Rytais man reikia vos ne po valanda prabuti iki kol pasilieka su ta aukletoja. Vaikai jaucia uz mus suaugusius geriau.
Tai gal tu,geguzevasaris pasakysi, kad nekreipti i vaiko psichologine bukle, kuri pasikeite kai pradejo miegoti pietu miego. Butent, kad yra tokiu, kurios ir sako. Nu tai ka? visiems taip buvo ir taip turi buti, praeis. ir kaip tai ne tevu reikalas. o tai kieno jei ne tevu. Sakai, kad kaip gatveje vaikai kalba... O taip ir kalba, nes tokios aukletojos ar mokytojos imasi savo auklejimo metodu, o ne prabnesa tevams. Aukletojos pareiga yra su vaikais zaisti, juos lavinti, vesti i lauka, su jais daryti manksta, piesti, rasyti lipdyti, mokinti ETIKETO,KULTUROS IR DOROVES. Vaikus vedame i darzelius arba paliekame aukletojoms, nes ir, kad labai norim, bet negalim visa diena praleisti su jais. tevai turi aukleti ir rodyti pavyzdi. tevai turi sukurti pradine vaiko pasauleziura. As pati kai eidavau i darzeli, tai nenoredavau miegoti, o aukletoja uz tai uzklodavo galva ir neleisdavo net pajudeti ir taip pora valandu kiekviena diena. Visada darzelio lova po pietu miego budavo prislapinta. Po to pasikeite aukletoja ir tikrai ji buvo slyksti. Jai budavo nesvarbu kuri vaika apkaltinti, apsaukti, nubausti nors ir budavom nekalti. Nenoriu, kad mano vaikas tai isgyventu ir tai pasistengsiu nedaryti. O kas kitas jei ne tevai pastoves uz savo atzala...
Nors ir neturiu darželinių vaikų, bet noriu įsikišti...
QUOTE(Rasma @ 2006 03 26, 21:53) kaip didelės tragedijos neprisimenu, bet niekad nepamiršiu kai per lėtai valgant sriubą, jos dar daugiau pripildavo - atseit kad greičiau suvalgytum ir netektų valgyti dar ir dar o kartą draugei iš nosies kraujas pradėjo bėgti - ji nerimo, sukinėjosi lovoj... priėjusi auklytė net nepasiteiravo, kas ir kaip, ir vožtelėjo šlapiu skuduru per veida QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 28, 19:20) O tu pati gali pasakyti, kad esi pakanti savo ir svetimų vaikų išdaigoms?Toleruoji absoliučiai viską? Vis vien nepatikėsi. Esu labai pakanti. Iš vaikų nereikalauju tokio elgesio ir sąmoningumo, kaip iš suaugusiųjų. QUOTE Sakai visą dieną nori žinoti kas ir kaip?Tai kam tada vesti į darželį-pati augink iki pilnametystės ir saugok nuo vėjo,saulės ir lietaus.Būsi garantuota, būsi rami. Su didžiausiu malonumu. Tai bent žinočiau, kad ką užauginsiu tą ir turėsiu, o ne kokia nervuota moteris elgsis su vaiku, kaip nori ir amžinai bus teisi..nes pedagogė Tačiau žinau, kad mūsų šeima vien iš vyro uždarbio nepragyvens, todėl ir negaliu svajot. QUOTE O man būtų gėda ,kad mano vaikas tiek prisidirbo,jog nusipelnė tokios bausmės Man dėl savo vaiko niekada nebūna gėda. Aš savo vaiką myliu. Net jei jis ir negerai elgiasi. Kai taip nutinka, mes kalbamės ir viską gražiai išsiaiškiname. Senai išaugau iš "gėdos prieš visuomenę ir kitus" marškinėlių. Svarbu, kad pačiam prieš save gėda nebūtų. QUOTE Mano didžiojo vaiko(dabar šeštokas) klasės tėvai (t.y. mes) nuolat žiūrėjo į vaikus panašiai kaip ir judvi čia su vota į savo darželinukus-dalyvavo , kišosi ,"nuiminėjo" ,keitinėjo mokytojus(anglų,pvz.),auklėjo mokyklos pavaduotoją ,direktorių savo vizitais ir taip toliau ir panašiai. Topų topas buvo ,kai vaikai pareiškė jog viena mokytoja jiems nepatinka-ir tėvai savo sena tradicija -kaip taip ,negali būti ,reikia kažką daryti. Atleisk, bet Tu negali žinoti, kaip aš žiūriu į savo vaiką. Jei netoleruoju bausmių, tai nereiškia, kad "vaikui norint" aš lakstysiu pas ugdymo įstaigos vadovybę. Bet vaikas visada bus išklausytas. O "dalyvaut", tai dalyvausiu ir jei kas bus mano požiūriu blogai, aš išsakysiu auklėtojai, kuri dirba tiesiogiai su mano vaiku, o ne administracijai. Visi žmonės klysta ir aš pati klystu. Bet jei sistema tokia, kad aš teisi, nes n metų dirbu su vaikais ir man neaiškinkit, tada tikrai geriau kažką keisti. Keitė mano tėvai ir esu be galo dėkinga, nes būčiau likusi be rankų (esu kairiarankė, o žinai, kaip "tarybiniais metais" perauklėdavo tokius "velnio išperas"???), keisiu ir aš, jei tikrai bus reikalinga. QUOTE ne visi vaikai supranta gerą žodį ir jei auklėtoja negali jo pabart, tai sunkiai įsivaizduoju jos darbą. Vadinasi, jis (vaikas) gali daryti bet ką nebaudžiamas? As Dar bausmė bausmei nelygu. Kadangi esu ciniška veterinarė, tai galiu pasakyti, kad gyvulius taip "auklėja". Per fiziologinį poreikį ėsti ir sukeliamą skausmą. Tuo pagrįsta visa sąlyginių refleksų sudarymo grandinė ir dresūra. Tai mes norime, kad darželyje ugdytų ir lavintų, ar kad dresuotų? Būtent, už vaiko poelgius berods iki 14 metų net teisiniu požiūriu atsako tėvai. Vota labai teisingai parašė "tevai turi aukleti ir rodyti pavyzdi. tevai turi sukurti pradine vaiko pasauleziura". Jei tai vadinama, kad "vaikas gali daryti bet ką nebaudžiamas", tada sakau - taip...kas man belieka QUOTE(coco @ 2006 03 29, 07:32) As tai netikiu tu darzeliu geraja nauda,atseit vaikas ten socializuosis,lavinsis ir t.t..Tiesiog reikia vesti.Nes dirbti reikia. Geras ugdymas mano nuomone yra neprievartinis (kaip montessori) ir ne bandomis (atsiprašau už išsireiškimą) po 25-30 vaikų. Tokio ugdymo pasekoje vaikai nebemoka patys organizuoti sau užsiėmimo, nes pripratę prie nurodinėjimų ką kada daryti(čia iš mano naujausių pastebėjimų), nekalbant apie visus kirus minusus kaip bausmės, aulėtojos intelekto žemas lygis ir taip toliau. O dėl bausmių tai noriu pasakyti, kad auklėtojos darbą turi dirbti žmonės, turintys pedagoginių gabumų, iš prigimties mylintys vaikus, be to, jie turi nuolat tobulėti ir atrasti naujų metodų, kaip su vaikais susitvarkyti nepažeidžiant jų orumo!!!Aš labai myliu vaikus, bet žinau, kad nesusitvarkyčiau su krūva, todėl gi aš ir nepasirinkau tokio darbo!!!
Taigi auklėtojos irgi yra žmonės ir gali klysti. Tik jau nesakykit kad auklėtojos visada teisios nes jos pedagogės
Nemanau kad auklėtojos susitvarkytu jeigu nebūtu bausmių kaip ir minėjo kad auklėtojos turėtu su tėvais aptarti apie jų vaiko elgesį ir tada tik spręsti kokias taikyti bausmes
Sunkus auklėtojų darbas, pati dirbau porą vasarų lopšelį, tad mačiau visą virtuvę iš vidaus, vat todėl ir nepasirinkau pedagoginio darbo.O ,kad nesikeiktų , bausdavau neleisdama suptis, kas negražiai kalba , tas nesisupa, deja šiais laikais nepritaikoma, kita vaikų karta.Bailiuką vedžiojausi visur kartu-prisimenu tokį baltapūkį įsikibusį man į koją, bet jis taip nepriprato darželyje , vėliau nelankė.
Šiaip šilti prisiminimai užplūdo apie tuos mažiukus pagalvojus. Auklėtojos gi baigę pedagogikos mokslus, turėtų sugebėti sudrausminti mažuosius išdykėlius , jų netraumuodamos.Pasėsi gėrio grūdą jų širdukėse, tai tą derlių ir pjausi. QUOTE(vota @ 2006 03 29, 01:03) 1-Tai gal tu,geguzevasaris pasakysi, kad nekreipti i vaiko psichologine bukle, kuri pasikeite kai pradejo miegoti pietu miego. Butent, kad yra tokiu, kurios ir sako. Nu tai ka? visiems taip buvo ir taip turi buti, praeis. ir kaip tai ne tevu reikalas. o tai kieno jei ne tevu. 2- Sakai, kad kaip gatveje vaikai kalba... O taip ir kalba, nes tokios aukletojos ar mokytojos imasi savo auklejimo metodu, o ne prabnesa tevams. 1-žinoma kreipti. Bet tu pati pagalvok ,jei būtum maža mergaitė ,tave paimtų migdyti svetimas žmogus ,svetimoje nei nemų aplinkoje, ar tu neprotestuotum? Aš esu tikra ,kad kokia auklė ,auklėtoja nuostabi bebūtų ,vaikui mama yra viskas.Ir gali būti ,kad tas mažylis išgyvena vien todėl,kad migdo jį ne mama.Tai kaip tuomet mamai nutraukti tą bambagyslę ,kad ji galėtų grįžti į darbą ? Ogi vienas vienintelis dalykas-kantrybė ir geranoriškumas,ir nerodyti vaikui savo susirūpinimo (nes taip tik dar labiau juos padarome popomis).Tikrai žinau ,ką sakau, auginau pati mažus vaikus ir palikdavau ne bet kam ,o savo mamai.Netgi tuomet man plyšdavo širdis kai nenorėdavo manęs paleisti.Sakysi čia ne bambagyslės ryšys? Tiesiog kol vaikai mažučiukai mes esame truputį perekšlės , bet jie užauga ir į viską pradedi žiūrėti nebe perekšlės ,o mamos akimis. Todėl pritariu toms ,kurios sako :taip buvo ,tikrai praeis. 2-Tai pasirodo va kas kaltas ,jog gatvėje antrokas pasiūlo išr.... savo bendrametę ir pasako ,jog jos adresas utėlių 4... Na tu čia ir pasakei teiginį...Gerai ,kad aš ne pedagogė, o tai tikrai įsižeisčiau.
Labai palaikau Geguževasarės nuomonę, nei viena mama, kaip bedeklaruotų, kad puikiai pažįsta savo vaiką, negali būti garantuota vaiko teisumu. Vaikai labai greitai perpranta tėvų silpnąsias vietas, ypač didžiulę meilę ir nepatikėsit, kaip greitai tuo pradeda naudotis. Tėvai, dėl didžiulės meilės, laiko stokos ir šventos ramybės linkę taikstytis su vaiko įgeidžiais ir žinoma auklėtoja, kuri nustato kažkokias ribas (žinoma kalbu apie humanistines) tai tokai auklėtoja bus visuomet vaikui bloga. Patikėkit esama tokių atvejų, kai vakare vaikas žiūri angeliškom akytėm, vos ne pilnom ašarų į mamą ir pasakoja, kaip jį siaubingai skriaudžia, o priežastis to, nesusimąstote? Pirmiausiai dėmesio trūkumas, vaikas išbuvęs visą dieną be tėvų, iš kailio neriasi, kad tėvai jį pastebėtų, o apsimetimas silpnu ir skriaudžiamu puikiausia priemonė, tėvuose pabundą prigimtinis palikuonių apsaugos instinktas. Niekuomet nesutiksiu, kad reikia ignoruoti vaiko siunčiamus signalus, kad kažkas ne taip, tačiau situaciją išanalizuoti reikia labai gerai ir nebūti aklam (tiek vaiko atžvilgiu, tie pedagogo).
Rasmai galiu pasakyti tik tiek, kad tik kai tavo vaikai sulauks savų vaikų galėsi sakyti, kad tinkamai juos mylėjai ir kaip jiems atsiliepė tavo tolerancija. Nepyk, tačiau nei vienas negimsta idealiu tėvu ir niekas negali duoti recepto kaip juo tapti.
Teko man siandien pakalbeti su viena mama apie musu darzeli ir jo aukletojas ir auklyte. Butent apie ta aukletoja, kuri nepatinka mano dukrai gavau tik neigiamos informacijos. Ir turbut tik sutapimas, kad siandien dukra po darzelio kazkokioj krizej. Dirbo toji aukletoja. Nors mes dar mazytes, bet jauciu ir matau, kada i nelaiminga. Kazkodel po pusdienio su ta aukletoja ji buna pikta, irzli ir labai pavargusi. Nors mes einam i darzeli dar neilgai, bet galvoju jau nebevesti. Beje, mamyte, su kuri kalbejau, patvirtino, kad taikomos bausmes ir tikrai nehumanistines bausmes.
Ir as abejojiu, kad musu auklyte ir ta aukletoja turi pedagogini issilavinima
Vota, siūlyčiau kuo greičiau keisti grupę, o jei reikia ir darželį. Kaip bebūtų gaila, bet nekompetentingų pedagogų yra, tačiau ir labai geru tikrai nemažai yra. Darželių pasiūla labai didelė, o ir paskutiniaisiais metais labai mažėja vaikų, tad jie visuomet suinteresuoti priimti. Geriausia keisti būtent šiuo metu, kadangi nuo rugsėjo pradeda daug mažylių ir sunku auklėtojos skirti pakankamai dėmesio visiems besiadaptuojantiems vaikams, o dabar tie kurie pradėjo anksčiau jau bus pripratę ir (jei rasite gera pedagogus) auklėtojos galės pakankamai skirti dėmesio jums.
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 10:10) Rasmai galiu pasakyti tik tiek, kad tik kai tavo vaikai sulauks savų vaikų galėsi sakyti, kad tinkamai juos mylėjai ir kaip jiems atsiliepė tavo tolerancija. Kur nors teigiau kitaip? Ir dar ką reiškia "tinkamai mylėjau"?? Mano mama turi tris vaikus (aš esu vienas iš tų vaikų) ir visi jie jau augina savus vaikus...jau galima vertinti. Aš nemanau, kad išaugau bloga. Jei ką sau galėčiau "prikišti", tai tik begalinį jautrumą. Per daug "girdžiu kitus", bet tai nėra trūkumas..man baisiau būtų likti akla ir kurčia kitam žmogui. Mano tėvai labai mylėjo, tuo pačiu gerbė mus, mažus žmones, išklausydavo ir įsiklausydavo į nuomonę..bausmių nepatyriau. Jokių. Duok Dieve, kad aš būčiau savo vaikui tokia mama, kokia man yra manoji. Mano turtas didžiausias, artimiausia draugė, žmogus dėl kurio paaukočiau bet ką gyvenime Tikėkit, netikėkit, mes labai daug ką atsinešame iš tos šeimos, kurioje augome. QUOTE Nepykstu. Aš šioje temoje išsakau savo požiūrį į bausmes vaikų darželiuose. Ir tikrai nerašiau recepto kaip tapti idealiais tėvais. Pati nežinau. Gal grįžtam prie bausmių darželiuose temos?
Džiaugiuosi Rasma už tave, tikrai nuoširdžiai. O apie bausmes gali parašyti tiek, kad jos yra, kaip bebūtų baisu ir manu pradės iš jų išeidinėti, tik tuomet, kaip pasikeis pedagogų karta, kai dareliuose dirbs tik kompetentingi, besidomintys švietimo naujovėmis pedagogai. Dar galiu pridurti, kad susidūrus su tokai situacija ir kai esate tikrai teisūs turite ir pasikalbėjimai su auklėtoja neduoda jokių rezultatų, turite kreiptis į direktores, nes jos be jūsų pagalbos tokio nekompetentingo pedagogo negali iš darbo atleisti.
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 13:00) Džiaugiuosi Rasma už tave, tikrai nuoširdžiai. O apie bausmes gali parašyti tiek, kad jos yra, kaip bebūtų baisu ir manu pradės iš jų išeidinėti, tik tuomet, kaip pasikeis pedagogų karta, kai dareliuose dirbs tik kompetentingi, besidomintys švietimo naujovėmis pedagogai. Dar galiu pridurti, kad susidūrus su tokai situacija ir kai esate tikrai teisūs turite ir pasikalbėjimai su auklėtoja neduoda jokių rezultatų, turite kreiptis į direktores, nes jos be jūsų pagalbos tokio nekompetentingo pedagogo negali iš darbo atleisti. Tokie dalykai kaip atleidimas is darbo manau yra realus didziuosiuose miestuose, bet tik ne provincijoje. Cia vienikitus pazysta ir vieni kitiems suteikianelegalias paslaugas. Cia tik pvz. Kokia aukletoja yra zmona kokio nors vyriskio dirbancio savivaldybeje ar kokiuose mokesciuose ar dar kur nors. Jei direktore atleis ta aukletoja is darbo, tai susipyks ir negaus nelegalios paslaugos is to aukletojos vyro. Tikiuosi suprantamai isaiskinau.
Tikrai, kad viskas priklauso nuo žmogaus. Yra labai šaunių pedagogų..gal net kiekvienas tokį atsimintumėm
Išties labai svarbu pasitikėti pedagogais. Jei kažkas darželio auklėtojų auklėjime nepriimtina, nebūtų pasitikėjimo, tai nieko gero nei mamai, nei vaikui.. QUOTE(vota @ 2006 03 30, 13:24) Teko man siandien pakalbeti su viena mama apie musu darzeli ir jo aukletojas ir auklyte. Butent apie ta aukletoja, kuri nepatinka mano dukrai gavau tik neigiamos informacijos. Ir turbut tik sutapimas, kad siandien dukra po darzelio kazkokioj krizej. Dirbo toji aukletoja. Nors mes dar mazytes, bet jauciu ir matau, kada i nelaiminga. Kazkodel po pusdienio su ta aukletoja ji buna pikta, irzli ir labai pavargusi. Nors mes einam i darzeli dar neilgai, bet galvoju jau nebevesti. Beje, mamyte, su kuri kalbejau, patvirtino, kad taikomos bausmes ir tikrai nehumanistines bausmes. Ir as abejojiu, kad musu auklyte ir ta aukletoja turi pedagogini issilavinima Aš kai saviškės auklėtojos kompetencija ir išsilavinimu suabejojau tai nuėjau pas vedėją MagnolijaB gal turi kokį metodą kaip tokias auklėtijas demaskuot
Ar situacija vyktų provincijoje ar didmiesty, vadovas privalo reaguoti į tėvų skundus ir bent jau pokalbis pedagogų tarybos posėdy tikrai bus. Na o po tokio pokalbio galimi du variantai, arba auklėtoja (jei yra žmogus) stengsis keisti savo elgesį, auklėjimo stilių ir požiūrį į vaikus, arba ( ko nelinkėčiau niekam) gali dar labiau užsiciklinti ant tų tėvų vaikelio, kurie sukėlė vėjus...
Papildyta: QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 30, 15:30) MagnolijaB gal turi kokį metodą kaip tokias auklėtijas demaskuot Manau jei tokie dalykai vyksta, tai reikėtų surengti akistatinį tėvų, auklėtojos ir direktores susirinkimą, nemanau, kad kiti tėvai tylės. Tavo situacijoje tikrai riekėtų keisti kuo greičiau darželį, nes kaip minėjai lieka uodega, tik gaila, kad bus pabėgta nuo situacijos ir ji liks neišspręsta, su likusiais vaikais ji elgsis taip pat. QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 30, 13:30) Aš kai saviškės auklėtojos kompetencija ir išsilavinimu suabejojau tai nuėjau pas vedėją MagnolijaB gal turi kokį metodą kaip tokias auklėtijas demaskuot Butent, kad netaip lengva irodyti, kad aukletoja baudzia ar kaip kitaip nedorai elgiasi su vaikais. O kas su tokiais dalykais nesusidures, tai daug gali patarineti ir stebetis, kad nieko neimanoma padaryti. Aisku imanoma, bet tai kainuos ir tu teveliu nervu ir kentes tai vaikutis. Beje as tik uzrasant vaika kalbejau su direktore apie bausmes ir sakiau jai, kad as tikiuosi tokiu dalyku jusu darzelyje nevyksta. QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 14:37) Tavo situacijoje tikrai riekėtų keisti kuo greičiau darželį, nes kaip minėjai lieka uodega, tik gaila, kad bus pabėgta nuo situacijos ir ji liks neišspręsta, su likusiais vaikais ji elgsis taip pat. Man ir labai gaila, jau pusę metų bandau kažką padaryti bet atsimušu kaip į sieną
as aukletojai akis isdraskyciau uz kiekviena 'auklejama bausme', tai tik MANO reikalas bausti savo vaika. pati vaikystej darzelyje prastovejau kampe milijona kartu, sakau nudirciau oda tokiai aukletojai
Grįžtant prie temos (bet ne prie konkretaus votos atvejo), noriu paklaust : ar efektyvus tėvų barimas vakare ,kai vaikas negerai ,negražiai pasielgė ryte? Kalbu dabar ne apie mušimus ,įžeidinėjimus ar panašias smurto priemones ,turiu omeny pabarimą ,atskyrimą nuo kitų vaikų kuriam laikui (sakykim prie stalo,į kampą ar pan.)
Papildyta: QUOTE(Coca - cola @ 2006 03 30, 16:49) as aukletojai akis isdraskyciau uz kiekviena 'auklejama bausme', tai tik MANO reikalas bausti savo vaika. Nu ir pasakei |