Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Perkelimas i kita grupe
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Ingaaa
Mano mergyte 4,5 metuku jau 1,5 metu lanko grupe su montesori elementais, eina i darzeli noriai , tik vat pastebejau kad per tuos 1,5 metu jokio tobulejimo nera , jokio lavinimo.Nutarem perkelt i paprasta grupe , tik labai bijau kad jai nebutu trauma , vis tik pripratusi prie grupes vaiku , aukletoju, bijau kad bus sunku adaptuotis kitoj grupej g.gif
Gerbiama psichologe kaip mergyte nuteikt tokiam pokyciui? Ir ar mes teisingai elgiames gal palikt viska kaip yra?
Svajoklyte
Aš ne psichologė , bet mano 5 metų sūnelis taip pat lanko darželį . Mano nuomone , jeigu dukrytė noriai eina į savo grupę , jos ten niekas neskriaudžia , nebuvo jokių konfliktų , palikite mažylę toje pačioje grupėje . Net ir suaugusiam žmogui sunku priprasti prie naujo kolektyvo , o mažam vaikui tai gali būti psichologinė trauma . O tobulėti dukrytei dar bus laiko ... Svarbiausia - gera vaikučio nuotaika biggrin.gif Sekmės jums ! smile.gif
Reklamiste
Mano dukra jautri, tai net vasara neleidziu i darzeli, kai grupes kaitalioja, nes labai skaudziai pergyvena tokius pasikeitimus sad.gif
Ingaaa
Aciu mamytes uz nuomones , as vakar labai ilgai kalbejausi su grupes aukletoja ir vis tik nusprendziau palikti ja toj pacioj grupej, turbut kaip ir vidule minejai kad labai yra svarbi psichologine busena vaiko o ugdyt imsimes vasara namie nes pas mus vasara veikia tik vienas darzelis , tai ten jos neleidziam.

Idomu o psichologe jau nebeatsakineja i klausimus g.gif ,
Psichologe
Atsakineju, tik nelabai speju.
Gal dabar jau nebeaktualus sis klausimas, kadangi nusprendete palikti mergaite toje pacioje grupeje.
Visi pasikeitimai gynenime, net jei jie yra pozityvus, sukelia stresa. Jo neimanoma isvengti. Kadangi mergaite gerai grupeje jauciasi, yra pripratusi prie vaiku ir aukletojos, tai rodo ir jos sugebejima prisitaikyti. Gal but ji taip pat sugebetu prisitaikyti ir kitoje grupeje. Tik ar verta kazka keisti, jei vaikas ir taip yra patenkintas. Del lavinimo, tai sunku pasakyti: jei vaikui idomu darzelyje, jis noriai eina, tai gal ten lavinimas atitinka vaiko poreikius?
Ingaaa
QUOTE (Psichologe @ 2004 07 09, 13:51)
Atsakineju, tik nelabai speju.
Gal dabar jau nebeaktualus sis klausimas, kadangi nusprendete palikti mergaite toje pacioje grupeje.
Visi pasikeitimai gynenime, net jei jie yra pozityvus, sukelia stresa. Jo neimanoma isvengti. Kadangi mergaite gerai grupeje jauciasi, yra pripratusi prie vaiku ir aukletojos, tai rodo ir jos sugebejima prisitaikyti. Gal but ji taip pat sugebetu prisitaikyti ir kitoje grupeje. Tik ar verta kazka keisti, jei vaikas ir taip yra patenkintas. Del lavinimo, tai sunku pasakyti: jei vaikui idomu darzelyje, jis noriai eina, tai gal ten lavinimas atitinka vaiko poreikius?

Aciu gerbiama Psichologe uz atsakyma.
Kaip jau anksciau minejau palikau mergyte senojoj grupej bet dabar vel abejoju ar teisingai pasielgiau g.gif
Vakar pastebejau kad ji net piestuka laiko netaisyklingai sad.gif , nors anksciau kai dar nejo i darza laike taisyklingai.
Idomu kaip kitose tokio amziaus grupese ar yra koks lavinimas ar moko kaip laikyt piestuka raideles rasyt g.gif
Namuose ja tik ant kelio reikia uzvest gabumu netruksta , tik va jeigu jau iskart nesigauna kas nors tai verkia ir sako nedarysiu , nemoku as...
g.gif nu kad kas pasakytu ar teisingai elgiuosi palikdama ja toj grupej g.gif
Psichologe
Vaikui lankant darzelyje grupe pries mokykla jis privalo ismokti, kaip teisingai turi laikyti piestuka. Dabar dar tas igudis yra neitvirtintas. Jus galite pamokyti kaip laikyti, o kai pamirs, dar karta priminti.
As tiksliai nezinau, ar tokio amziaus grupelese moko, kaip rasyti raideles. Man atrodo, kad nemoko, nes dar anksti.
Jeigu namuose Jus su mergaite individualiai galite uzsiimti apie 15min. per diena, tai tikrai kompensuotu tai, ko pasigendate darzelyje. Uzsiemimu metu stebekite, ar vaikui patinka, tai, ka Jus mokote. Jei uzduoteles atitiks amziu, tai vaikas jas atlieka noriai, laukia tokio uzsiemimo. Jeigu per sunkios- gali vengti uzduociu, verkti, sakyti, kad per sunku. Jei per lengvos- pasidaro nuobodu, nesidomi.
Ka gali daryti keturiu su puse metu vaikas galima suzinoti pavarcius knygyne knygeliu, skirtu tokio amziaus vaiku lavinimui. Namuose galima dirbti su vaiku pagal tokia knygele.
Sarune
Mano vyresnėlis panašaus amžiaus kaip tavoji (rugsėjį sueis 5 m.) ir darželį lanko dveji metai. Raideles išmokęs buvo beveik visas dar iki darželio, o darželyje išmoko skaityti dvibalsius. Tikrai mūsų grupėje būna "pamokėlės" - veikla vadinasi. Tuo metu jie piešia, karpo, klijuoja, rašo kringeliukus, skaito, skaičiuoja, mokosi spalvas ir t.t. Vaiko raidos pasiekimų matau tikrai daug. Taigi, gal reiktų rizikuoti ir bandyti eiti į kitą grupę, nes, anot mūsų auklėtojos, vaikai daugiausia išmoksta nuo 3 m. iki mokyklinio amžiaus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.