Dainuska
2004 06 28, 22:03
Mano sūneliui 2 metai ir 4 mėn. Bet visiškai nežaidžia su žaislais, juos tik mėto, padaro betvarkę ir viskas tuo baigiasi. Kiek laiko jūs užsiimat su savo vaiku. Trūkus kantrybei netgi žaislus paslėpėm, o jam jų net netrūksta? Nepatinka nei Lego, nei mašinos. Tiesa, žaidžia tik su didesne mašina, kuria pats gali važiuoti. Jau truputį darosi ir neramu., kad taip vaikui nereikalingi žaislai. Anksčiau dar vartydavom knygutes, o dabar ir tos jau nusibodo. Ar pradeda žaislus trankyti, daužyti, spiegti, tai ir atimi, kad nesugadintų. Gal tai jau koks nors rimtesnis sutrikimas ir pats laikas kreiptis pas psichologą.
O as neatimineju zaislu. Jau nemazai ju ir sulauze. Bet juk cia JO vaikyste, JO zaislai!!!...
Maniskis tai protarpiais zaidzia, protarpiais jau nebereik zaislu - meto, lipa ant ju, lauzo Paskutinem dienom vyras pradejo su juo kartu piesti - vis jau naujas uzsiemimas
P.s. siandien gatvej mokemes pazinti masinas is zenkliuku, tai vakare turejom ka veikti - kartojomes kai kuriuos
Mano tai mazuliukas iki 1,5 metu taip pat nezaide su jokiais zaislais. Bet paskui paaiskejo, jog vaiko regejimas labai prastas ir kai pradejom nesioti akinukus tai ir zaislai parupo. Dabar ir zaidzia, ir lauzo, ir delioja  Bet gal tai tik sutapimas.
Jau aš irgi nežinau kaip su tuo mano vaiku yra(2 m 3 mėn). Seniau nežaidė su mašinom,tai dar paskaitydavom knygutes, spalvas mokindavom. O dabar nieko nereikia, tik mažinos, jei paima piešti tai tik mašinas. Ir jau pora menesiu. o kaip tik toks amžius kai viską beždžionauja, kai galetu bent jau spalvas, daineles mokintis. Ir kalba prastai. Kartais galvoju kad del to judrumo. Bet kaip sudominti tokiais dalykais kaip piešimkas, knygelės, daielės ,konstruktoriai ir pan. Viskas tik 5-10 min.
mano dukra t.p. mazai zaidzia su zaislais.Kai buvo mazesne,tai vis eidavo ir eidavo pirmyn atgal...dabar t.p. tik vaiksto i maisus zaislu prisdejus  .Kartais uzeina,kad nori paspalvinti, pazaist su lelem, bet retai...
meduliukas
2004 07 01, 08:46
Maniske dar mazuliuke visai, bet matau, kad su zaislais bus problema, turi but labai sudetingas zaisliukas, kad ja sudomintu...  Net ir nezinau kokius pirkti????Zaislai, kuie skirti jos amziui - jai visai nerupi:nei piramides su ziedais, nei grojantis zaislai  Geriausias zaislas - stalcius su jos kojinaitem ir batukais - dviem valandom vaiko garantuotai ner  ....
| QUOTE (ajd @ 2004 07 01, 08:34) | | Jau aš irgi nežinau kaip su tuo mano vaiku yra(2 m 3 mėn). Seniau nežaidė su mašinom,tai dar paskaitydavom knygutes, spalvas mokindavom. O dabar nieko nereikia, tik mažinos, jei paima piešti tai tik mašinas. Ir jau pora menesiu. o kaip tik toks amžius kai viską beždžionauja, kai galetu bent jau spalvas, daineles mokintis. Ir kalba prastai. Kartais galvoju kad del to judrumo. Bet kaip sudominti tokiais dalykais kaip piešimkas, knygelės, daielės ,konstruktoriai ir pan. Viskas tik 5-10 min. |
Na noriu truputi apraminti  Kadangi maniskis irgi itin judrus, tai situacija atitinka manaja. Mums dabar 2,5 tai tik pries gera menesiuka atrado savo ZAISLA. Nupirkau dideli garaza su zmogiukais  Dabar bent jau susikoncentruoja nors 10-15 minuciu. O tai jau buvau sunerimus, kad jokie zaislai nedomina  . Tiesa-dabar pries vakara dar ir knygutes pavarto. O kalba tai tik sau suprantama kalba Manau reikia islaukti, du metai-tai pats tas amzius kai norisi tik metyti,lauzyti ir viska griauti
*Varlė*
2004 07 01, 10:00
Maniškis irgi nenorėjo žaisti su žaislais. Jam labiau rūpėjo puodai, batai, rūbai. Bet viskas išsisprendė, kai pradėjo eiti į lopšelį. Dabar grįžęs gali ir vienas žaisti valandą, dvi, kartais ilgiau. Dabar yra atrastas naujas žaislas - dviratis. Tai ir duodasi po namus pirmyn atgal. Dar naudoju žaislų katos taktiką. Vienus paslepiu, kitus palieku. Ir taip keičius kas 3 savaitės. Visai nieko. Bet daugiausia žaidimui idėjų parsineša ir lopšelio. Jau galima atskirti ar pats tokį žaidimą sugalvojo, ar "pasiskolino" iš vaikų.
asfaltuota
2004 07 01, 10:28
Maniškei greit 1,5, o žaislus perku greičiau sau. du kašikai šlamšto- niekas jais nesidomi. Jei paslėpčiau net nepasigestu, tik neturiu kur juos sukišt. Užtat yra vienas turbo žaislas- ta mašinytė kur kojom pasispiriant reik važiuot. Kojomis vis dar nepasiekia- bet vistiek stumdyt patinka. Nupirkau šitą mašinytę prieš pirmą gimtadienį- nuo to laiko nebuvo nei dienos, kad jos nepajudintų. Nors porą minučių patampo. Grįžus iš lopšelio pirmiausia prie jos puola- matyt pasilgus būna. Neseniai namuose atsirado triratukas, manėm mašiną pamirš- nu porą dienų gal mažiau ją stumdė, ale paskui vistiek prie mašinytės sugrįžo...ištikima
vabalas
2004 07 01, 15:03
maniskio supratimas kas yra zaislai skiriasi nuo manojo  pagal ji zaislai yra batai, ypac su rasteliais, saukstai, telefonai, distanciniai. megsta juos nesioti, delioti i ivairius stalcius, skalbimo , masina ir pan. o kokie pliusiniai zaislai tai jam buve nebuve
Na maniskiui dabar 1.9 m. zaidzia su didelem lego kaladelem, stato bokstus, megsta rikiuoti masinas ir vardina, cia mama pirko, cia tete, cia mociute ir t.t su masinyte paspirtuku vazineja. Dar toki megsta uzsiemima, kiski supti ir migdyti. Gal ne visai berniukiskas uzsiemimas, bet man atrodo rupestis kitu yra daugiau zmogiskas veiksmas ir neskirstomas pagal lytis, tai truputi ir paskatinu, kad kiskiui gal salta, reikia ji susupti i pleduka, gal nori gerti, pasidalink savo arbata, pavezink masina. Zodziu bandau ipirsti i draugus ta kiski. Su knygutem vangiai bendrauja, pavarto, pavardina kas kur ir pradeda draskyti. O siaip nesiskundziu zaidzia su zaislas, gal tik ne su visais vienodai ilgai.
| QUOTE (Dainuska @ 2004 06 28, 22:04) | Mano sūneliui 2 metai ir 4 mėn. Bet visiškai nežaidžia su žaislais, juos tik mėto, padaro betvarkę ir viskas tuo baigiasi. Kiek laiko jūs užsiimat su savo vaiku. Trūkus kantrybei netgi žaislus paslėpėm, o jam jų net netrūksta? Nepatinka nei Lego, nei mašinos. Tiesa, žaidžia tik su didesne mašina, kuria pats gali važiuoti. Jau truputį darosi ir neramu., kad taip vaikui nereikalingi žaislai. Anksčiau dar vartydavom knygutes, o dabar ir tos jau nusibodo. Ar pradeda žaislus trankyti, daužyti, spiegti, tai ir atimi, kad nesugadintų. Gal tai jau koks nors rimtesnis sutrikimas ir pats laikas kreiptis pas psichologą. |
O Tavo mazylis ar zaiddzia su namu buities daiktais? Kaip sluotom, puodais, siurbliu? Ar pamegdzioja suaugusiu veiklas, t.y. ar "valo" dulkes su Tavim kartu ir t.t.? Kiek laiko uzsibuna vienoje veikloje? Kaip jo kalba? Ar kalba, kaip turetu kalbeti dvieju metuku vaikas? Gali buti vaikucio piktumas, kai jis negali issireiksti, pasakyti ka nori. Mano Tadas pradejo velai kalbeti, tai piktumu daznai budavo is jo puses. Taciau su zaislais visada "normaliai" zaide. Kadangi jis buvo "velyvas" kalbos srityje, mes siekeme logopedo pagalbos. Tai jie pirmiausia ivertina vaiko sugebejima zaisti, pamegdzioti suaugusius, vienu zodziu pirmiausia ziuri ar vaikutis neturi autizmo ar kitu lavejimo sutrikimu. Aciu Dievui maniskis tik buvo "letas" kalbejimo srityje, dabar jam beveik trys metai ir jau vejames bendraamzius, nors dar truputi ir atsiliekam, bet mums dar ir anglu kalba painiojasi... Nenoriu Taves, Mamyte, nugasdinti, gal tai tik toks laikotarpis. Bet jeigu jis rodo agresyvuma ne tik zaislams, bet ir kitiems vaikams, gal reiketu pasikalbeti su vaiku psichologu. Bet, tikuosi, tai tik laikinas dalykas.
Dainuska
2004 07 02, 19:44
Pamėgdžioti, tai viską pamėgdžioja. Susirenka viską iš kito iki mažiausios smulkmenos. Kitą kartą net pagalvoji ar tikrai aš taip eliuosi. Dar kai buvo pirmasis gimtadienis, tai nupirkom triratuką, tai su tuo važinėdavo ir pažaisdavo, o dabar 2-ojo gimtadienio proga padovanojom mašinytę, tai su ta žaidžia, jei neranda, kur būna pasidėjęs, tai šaukia: "ku mano masina?" Mėgsta pagroti žaisliniu pianinu, dainuoti,  Ir vis prašo, kad plotum. Nu 5 min papiešia, bet kas įdomiausia piešia su tušiniu, dabar bandom piešti su vandeniniais, bet ima tik tamsias spalvas. O labaiusiai tai mėgsta žiūrėti multikus, senąja animaciją, bet irgi užsicikliną kelis, tai kitų net nerodyk. Per dieną gali peržiūrėti 3-5 kartus "Peliuko dainelė", "senelis ir vasara". Aš suprantu ir galvoju, kad reiktų nuvesti pas psichologą dėl agresijos, bet pas mus provincijoje neįmanoma rasti normalaus psichologo. Bet vis tikiuosi ir laukiu, kad išaugs, nu paluksiu iki 3 metų ir jei nesikeis, reiks imtis priemonių. Dabar tai pati bandau rodyti, kaip reikia žaisti, gal ne visiems berniukams ir patinka tos mašinos?  Viltis yra
Dainuska, paskaiciau Tavo paskutini posta... Na, tikrai, gal zomeliukui nepatinka masinos ir viskas  Jeigu jis megsta dainuoti, megdzioti jus, tevelius, bendrauti, ploti, piesti.... Viskas skamba LABAI "normaliai", svarbiausia kad jis nera koks "atsiskyrelis" uzsidares savame pasaulelyje. As, pilnai suprantu Tavo jauduli, bet zinok, 2 metukai gana sunkus amzius tiek vaikeliui, tiek tevams. Atsimenu, kaip as is proto krausciausi, kai Tadas nekalbejo kaip turetu kalbeti dvimetukas, ir pykcio priepoliai ji daznai uzpuldavo, buvau prisigalvojusi visokiu nebutu dalyku.....Dar be to pas mus gime antras, kai Tadukas buvo tik 1m5men., tai strioko buvo jam ir mums  Jeigu surastum gera vaiku psihologa pasiulyciau apsilankyti, paprasciausiai nuramins Tavo sirdi. Jie juk zino ko tiketis is tokio amziaus vaikelio. Ir visa ka jus dabar turite praeiti, galbut yra visiskai normalus dalykas. Juk ne visi mes esame vienodo temparamento zmones. Ir su amzium vaikai labai keiciasi, mano Tadas dabar yra visai kitas zmogutis nei jis buvo preis metus. Taigi, viskas bus gerai, pamatysi  Ir nekisk Tu Jam tu masinu
Dainuska
2004 07 05, 08:58
Ačiū už nuraminimą. Gal kartais tikrai aš per daug noriu iš jo ir per dažnai lyginu jį su kitais vaikeliais, nors pati puikiai žinau, kad tai negalima daryti.  Juk jis yra asmenybė. Bet pačiai pasidarė lengviau, kai parašiau šį laišką. Ir pastebiu, kad tas mano vaikelis kas dieną, nors ir labai mažais žingsneliais tobulėja. Dabar prasidėjo klausimai: "Kas cia?", "Kur...?", bando kartoti žodžius, sudeda sakinukus (aišku savo kalba) ir didelis meistrautojas. Turi darbo įrankius, tai vis kala. Ir tikras beždžioniukas, kol rašiau laišką, tai jis atliko savo reikalus ant puodulio ir jį išpylė. Bet judrumas nenusakomas, vietoj pabūti jam kančia, reikia bėgti, lėkti, lipti. Sode užsikorė ant nuošlaitinio stogo. Visiems buvo ir išgąsčio, ir juoko, kad močiutė begaudydama anūką, taip pat atsidūrė ant stogo. O jei būtų antras, gal tėveliams visai šarai pasisuktų. Ir dar toks kaip Justinas. Jam turbūt irgi būtų didelis pavydas. Man tai dar kaip man, o tėtei kažin ar leistų paimti brolį ar sesę?
Mano mergytei 2.7 metų, tokia pati nenuorama kaip ir jūsų visų, mėlynių nespėjam skaičiuoti, bet atradom super žaislą- dėliones-puzlius  , tiesa detalių kol kas nedaug, bet užsiėmimas garantuotas  ir man patinka
Zvirbliuke
2004 07 05, 12:49
Maniškis irgi nežaidžia su žaislais...  O užsiima štai kuo: piešia su kreidutėmis ant lentos ( t.y. apversto teniso stalo  ), turškiasi baseinėlyje ( pirkau Maximoj patį mažiausią, kad kambaryje ar balkone pastatyti būtų patogu), važinėja su mašinėle, stumdo triratuką, kartkartėmis pasisupa su arkliuku ar nučiuožia nuo čiuožyklos (dažniausiai atbulom, ant pilvo, atsistojus ar panašiai  ). Labai patinka didžėjauti - užlipa ant kėdės, įsijungia sintezatorių ir prasideda "bumčik bumčik"  Tiesa, dar tėtis nupirko lėktuvėlį, kuris lauke paleistas kurį laiką gražiai paskrenda- vaikas buvo sužavėtas  , tik neaišku, ar ilgam O žaisliukai gali gulėti nepaliesti ilgai iglai... Neseniai pirkom traukinuką, važiuojantį bėgiais - tai įodomiausia tuos bėgius išardyti
Raideles
2004 07 08, 14:35
| QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 07 05, 12:50) | | turškiasi baseinėlyje |
Oi, Zvirbliuke, kaip man patiko sita ideja  Kaip as cia anksciau taip nesugalvojau... Siandien praleidom gera pusvalandi balkone baseine, tik vandens man nebuvo lengva prinesioti. Bet vaikis po maudyniu uzmigo per 10 min Dainuska, maniskiam 2 m. 6 men. Bet zaislu jam nelabai reikia. Nors is kitos puses - ir nelauzo. Ismetyti tai ismeto, bet mes mokomes ir susirinkti, susideti i deze ar spintute. Labai megsta masinas, dar megsta klijuoti, dabar vasara - lauke su kamuoliu zaisti, bet is esmes visa veikla turi buti su mama (teciu, mocite, seneliu ar kitu suagusiu). Dabar siek tiek gali ir vienas pazaisti (ypac kai pakvieciu eiti pietu miego - zaidzia vienas kokias 15 min. ir mamos ne nesaukia  ), o anksciau vienas niekuo nenoredavo uzsiimti, tai mes ir bulves skusdavom ir indus kartu plaudavom. Ir dabar dar vienas megstamiausiu uzsiemimu - padeti man ka nors maisyti: blynu ar varskeciu tesla, padeda kepti zuvi Man kelios psichologes yra mineje, kad kol vaikas mazas - tevai turi su jo zaislais ir su juo zaisti, nes tik taip vaikas ismoksta pats zaisti...
Kiparise
2004 11 17, 00:56
Maniskei(1m1m) naujas zaislas rupi tol. kol ji apciupineja, susipazista-panasiai apie pusvalandi, tada mama, pasiimk ir zaisk pati, jei nori.  Su iprastiniais savo zaislais kasdien irgi truputi pazaidzia, bet labiausiai patinka juos metyti. Na dar demesi patraukia tada, kai as paimu ir vaizduoju , kad jis gyvas-t.y.-kalbu uz zaisla, judinu, va tada ji ziuri i mane ir sypsosi..  Na o megstamiausi dabartiniai musu zaislai-saukstai, puodukai, lekstutes, dangteliai, dangciai-ir viskas kuo galima barskinti..
Musu mazgei 1m.5men. ir zaislus ji megsta. Pastebiu, jog uzeina bangomis-zaidzia tai su vienais, tai su kitais, bet niekada nepraranda populiarumo sunys... ju gal septyni ir ivairaus dydzio ir kiekviena ryta juos pamaciusi ji net spiegia is dziaugsmo ir su tokia meile myluoja  Labai megsta skaityti knygas, bet pastaruoju metu savosios pabodo, tai nusigriebia mamos arba tecio ir taip skaito su toliu vokisku akcentu burbuliuoja, kad luztam visi  Na irkamuoliai la-bai megiamas zaislas  , dviratukas, kuri irgi stumdo, vezioja suniukus irt.t. Veiklos ji prisigalvoja daug
Gitulka
2005 01 06, 18:49
maniskiui 15 men-o zaislai yra paskutineje vietoje-del to labai nepergyvenu...juk nesidi vaikas ir neziuri i viena taska...(tik kad paciai ramiu 15 min net nera)...geriausia jam i skalbimi masina bandyti ilisti , traukti viska is saldytuvo, o gerus daiktus mesti i siuksliu deze (sendien buvo ismetes distancini tai ejau i lauka, issitraukiau is konteinerio siuksliu maisa ir ten pasikapsciu ta dingusi daikteli radau)...o jei dar kartais jam pavyksta nutempti kompo klaviatura tai tada vaiko "nera"
KristeS
2005 01 12, 13:39
mano vaikui 2,5. iki 1,5 tai visai galima sakyt nezaide. dabar megsta masinas, knygutes, bet reikia su juo zaisti. idomiausia tai lauke jam buti. na dar megsa puzzle delioti, bet vienas nieko ilgai nezaidzia
Agnirena
2005 01 12, 15:54
Mano dukrai yra 1.7 m. Su zaislais nelebai zaidzia. Tiksliau turi pelyte su kuria miega ir br jos niekur neiseina. Na ir kelinta diena vis uzsiciklina dar ant kokio zaislo, tai ir ji visur tamposi, guldosi kartu i lova (ir visai nesvarbu, kad tai plastmasine masinyte ar mechaninis senis saltis). Kelias knygutes bande vartyti su gyvuneliais mokesi juos pazinti. Supamas arkliukas sudomina gal pusei minutes. Kas ja labai domina, tai kaip jau buvo ne viena mamyte minejusi, maudynes. Nezinau, nesuprantu to jos potraukio vandeniui. Galetu nuo tilto ar nuo molo pultu i vandeni niekas nesvarbu. Vakare reikia praustis ir tai uztrukna labai ilgai, o po to vis tiek neina is vandens istraukti. Su kitais vaikais tai pat dar nelabai moka zaisti, nebent su zymiai vyresniais, kurie ja palepina. Ji kaip viesulas, jos visur pilna ir viskas greitai nusibosta.
Bishojo
2005 01 13, 11:52
Maniškei irgi dabar 1,7 m. Na su žaislais žaidžia tik tada, kai juos reikia pamaitinti, duoti arbatėlės atsigert, bet ir tai kokiai 1min.  Dar mėgstamas užsiėmimas, kuris trunka truputį ilgiau, tai yra tik man grįžus iš darbo, iš manęs yra pareikalaujama piniginė, o tada iš ten krapštomi centai ir metami į taupyklę. Knygučių etapas jau praėjo, per Kalėdas gavom tą stumdomą mašinytę, tai kol kas tik vietą užima, kaip ir stumdomas lėlės vežimas. Dar mėgsta įvairių skirtingų formų detales mėtyt į joms skirtas vietas, tik reikia būti su ja ir viską stebėti...
Na mano aciu dievui jau po truputi pradejo zaisti, nes iki siol tai tik sakydavo:"tu daryk ".O dabar jau ir paspalvina (sienas ir grindis)  ir vat vezimuko lelems prisireike ir maitinti pradejo ir ant puodo sodinti ir vynioti i dekucius ir nesioti ant ranku dainuojant dainele.Bet... ne per ilgiausiai.Kokia 10-15 min max.O darzeli aukletoja sako kad labai piesia ant molberto.Na tai vat.Tai cia pirmi rimtesni musu pasiekimai.
Maniskis tai knygu megejas.. Mes namie daug skaitom visi...Ir jis savo knygas "skaito".. Aisku ir papleso, palamdo...Is zaislu tai megsta masinytes ir lego..bet su lego vienas nezaidzia, jei as ka nors statau tai ir jis prisijungia.. Ir piesia, spalvina...Na bet jis kompanijos zmogus tai vienam jam nuobodu.. Visa diena darzely su vaikais priprates...
auriux's
2005 02 01, 03:03
O mano lialia visai su žaisliukais nežaidžia.Na pavyzdžiai ką jis veikė šiandien...ryte siuto su broliu(ryzinosi), po to nuplėšė grindų apvadą ir pusę dienos tampė po kambarius, paskui plėšė tapetus, o į žaislus nė kreiva akim nežiūri.O va vakar nupirkau į tuliką šepetį klozetui valyti su įdėkliuku, va tai nežinau kada į vietą pastatysiu, nes maniškiui čia pakolkas pats geriausias žaislas.o šiaip tai labiausiai mėgsta per kompiuterio klaviatūrą maigyti ir mobiliuoju kalbėtis.
Mano mažyliui įdomūs tik tie žaislai, kurie groja arba barška. Ir tie patys greit nusibosta. Todėl karts nuo karto vienus žaislus sudedu į maišą ir paslepiu, o kitus duodu jam. Tada bent 10 min. būna ramu  .
Mes irgi turim du maisus zaislu, kuriuos pakaitomis duodame zaisti - kaip nauji. Atradimas - suveriamas klounas: isardo, sudeda, nesioja, ,, verda arbata'' ir duoda jam atsigerti. Linksmas vaizdelis. Labai patinka masina, kuria pati gali vazineti. Pasirodo mergaitems masinos irgi patinka:)
na maniskei 17men.ir turim ta pacia problema...su zaislais nezaidzia-nebent trumpam,kur koki garsa skleidzia tuos pajudina...tuos ,kuriuos reik stumdyt-duoda man kad stumdyciau,o jai tada juoko buna  tai mama ar tetis su leliu vezimuku laksto aplink kambari ar koki veziojama kita zaisla ,kur garsus skleidzia stumdo...tai jai tada patinka...tik padek i vieta-vel iteikia i rankas ,kad stumdytum  knygutes kartais sudomina...pasaku jokiu neklauso...rdau internete lavinamuju zaidimeliu-bet toji nezidzia...ir ka daryt?skau i darzeli leisiu-gal tada prades dometis ir megzios kitus vaikus?ir zaislai bus idomus,ir ant puoduko sesis??? na,kai paskaitai,kad jau nuo 1m vaikai turi bokstus is kaladeliu statyt-susimastai,kodel taviskis nedaro?ar tai kazkoks atsilikimas,ar vadinamoji- hipertonize ar kaip ten vadinasi,kai vaikas vietoj nenustygsta ir ties niekuo negali susikaupt? patinka maniskei stalciu atidarinet ir viska ismetyt,su mamos kosmetika zaist,pultai,rubai ir pan...bet tik ne zaislai???
murzinyte
2005 02 24, 11:02
Maniškis tai mašinų manjakas - turi jų pilną dėžę  ,tai labai noriai žaidžia - išrikiuoja, stumdo, burzgia, avarijas daro - gražu žiūrėti, net nemėgsta kai prieini "padėti". Dar kartais kaladėles prisimena  Daugiau jokie žaislai nedomina Ai, dar kas keista berniukui - mėgsta pliušinius meškučius ( apsikabina, nešioja, bučiuoja)  - nu jis pas mane švelnukas toks
migliux
2005 02 28, 13:17
Mano mažoji irgi su žaislais žaidžia mažai, dažniausia sekioja mane ir klausinėja ką aš darau. Bet šiaip mergina fantazijos turi - vakar iš kaladėliu kažką sudėliojo ir sako - čia asilas
Matulencijaus megstamiausi zaislai: pultai, mobiliakai, kompas, ivairus tecio irankiai, taip pat megsta "paskaityti" knygeles. Mes zaidziam ir su pliusiniais zaisliukais, pasisodina ir kalbina: kaip tau sekasi, ar nesergi, ar pavalgei... Labai juokinga buna stebeti
Mano visiškai nežaidžiasu jokiais žaislais. Tik nuperki ka nors naujo, tai džiaugsmas trunka vos akimirka. Lėlytės visos nurengtos, išsukinėtom kojom. Bet va piešti, tai megėja. Visos sienos, durys, visi jos rūbeliai apipiešti, rankos ir burna ir žinoma jos piešimo sąsiuvinys pilnas pripieštas rutuliukų.
mano nykstukas nelabai domisi vaikiskais zaislais nebent jis butu dar tik neseniai nupirktas ir dar neatsibodes, bet jam yra geriau nueiti i virtuve, ten gi tiek geru dalyku, kai atsidarai kokia spintele, ar nueini i vonia pasieme sepetuka kur reikia valyti tualeta, ar stoveti prie tualeto ir atidaryneti ir uzdaryneti dangti ar uleisti vandeni, juk tai yra zymiai idomiau ir dar kas labaiu traukia, kad prie jo mama neleidzia buti
Nireglina
2005 08 06, 22:36
Dar ir kaip žaidžia. Būdamas mažesnis žaislais nelabai domėjosi. Norėjo įvairių buitinių rakandų. Beveik nuo 1 metų susidomėjo žaislais. Dabar taip įsižaidžia, kad gražu žiūrėti. Pripažįsta tik mašinas. Kitų žaislų beveik nereikia. Jas stumdo, burzgia, vežioja įv. daiktus. Dar vienas geras "žaislas"- namie auginamas katinas.
Mama_Tania
2005 08 18, 22:51
Pagaliau mano dukra pradejo zaisti su zaislai, kadangi iki siol zaizdavo tik su puodais, saukstais, tevo visokiais irankiais ir t.t. O sia savaite nusipirkom jai magnetine lenta, ant kurios galima rasyti ir trinti (taip zaislu turim labai daug-bet ju nereikejo). Tai su ja vos neeidavo megoti. Su lialia kartu dabar valgo, valo jai dantis ir t.t. Vienu zodziu prasidejo...
Prikolnaja
2006 01 27, 13:21
Mano dukryte taip pat kaip ir jusu cia visu  Zaidzia su viskuo tik ne su zaislais,juos tik ismeto po kambari is zaislu dezes  O nauju zaislu dziaugiasi tik akimirka
Auksesmama
2008 02 04, 14:06
QUOTE(Dainuska @ 2004 06 28, 21:03) Mano sūneliui 2 metai ir 4 mėn. Bet visiškai nežaidžia su žaislais, juos tik mėto, padaro betvarkę ir viskas tuo baigiasi. Kiek laiko jūs užsiimat su savo vaiku. Trūkus kantrybei netgi žaislus paslėpėm, o jam jų net netrūksta? Nepatinka nei Lego, nei mašinos. Tiesa, žaidžia tik su didesne mašina, kuria pats gali važiuoti. Jau truputį darosi ir neramu., kad taip vaikui nereikalingi žaislai. Anksčiau dar vartydavom knygutes, o dabar ir tos jau nusibodo. Ar pradeda žaislus trankyti, daužyti, spiegti, tai ir atimi, kad nesugadintų. Gal tai jau koks nors rimtesnis sutrikimas ir pats laikas kreiptis pas psichologą.  Na kaip cia ir pasakius  Zaidzia tada,kai kas nors ateina ir ima jos zaislus,tada jau ir jai jie buna reikalingi  o siaip labiausiai is visos gausos zaislu reikalingi yra mikrafonas ir laptopas
paulapaula
2008 03 19, 14:04
Labas mamytes,turiu suneli 1,4men,jis labai gerutis ir mielas vaikutis,bet va yra toks reikalas,jis nelabai megsta zaisti su zaislais.Bandom zaisti abudu,bet jam vistiek nelabai idomu.Labiausiai megsta ilysti i koki stalciu(pvz.seses rasomajame stale) ir ten ziurineti,ciupineti viska,dar megsta prie kompiuterio lysti,spaudyti klaviatura,megsta lova ryte su manim kloti,jis padeda atidaryti patalynes deze,po to kartu ja uzdaro,jis paduoda paduskeles nuo lovos,zodziu jei kartu seimininkaujam,tai gerai,o zaislai,tik guli dezeje.Nupirkau fp staliuka,maniau uzsiims,bet net neprieina,dukra bando zaist su juo kartu,bet jis paziuri,apsisuka ir geriau atejes prie manes atsiseda paziureti televizoriaus.Nezinau,kai dukra augo,tai tokio amziaus ji jau pazaisdavo viena,megdavo knebinetis su savo zaisliukais,o sunus visiskas atvirkstukas.Gal galvoju zaislai pas mus namie neidomus,gal reikia kokiu kitokiu nusipirkti,patarkit kaip zaidzia jusu vaikai,ar yra skirtumas tarp brangaus ir pigaus zaislo,parasykit su kuo jusu vaikai zaidzia labiausiai?idomu kartu zaidziat,ar vaikuciai jau moka bent valandele uzsiimti patys su savim?labai laukiu jusu nuomoniu
Aš vaikui žaislų pripirkus, su vienais dažniau žaidžia, kiti guli tik. Ir visai nepriklausomai nuo to pigesni ar brangesni jie...
O labiausiai mėgsta žaisti išvis ne su žaislais: vienu tarpu buvom prikaupę indukų nuo jogurto. Tai labai mėgdavo juos dėlioti. Kai susidomėjo stalčiais, tai išskyriau jam vieną stalčiu, į kurį sudėjau knygutes, reklamas visokias ir panašiai..tai irgi mėgsta ateiti, viską išimti, apžiūrinėti...
paulapaula
2008 03 19, 14:44
QUOTE(Asta @ 2008 03 19, 14:37) Aš vaikui žaislų pripirkus, su vienais dažniau žaidžia, kiti guli tik. Ir visai nepriklausomai nuo to pigesni ar brangesni jie... O labiausiai mėgsta žaisti išvis ne su žaislais: vienu tarpu buvom prikaupę indukų nuo jogurto. Tai labai mėgdavo juos dėlioti. Kai susidomėjo stalčiais, tai išskyriau jam vieną stalčiu, į kurį sudėjau knygutes, reklamas visokias ir panašiai..tai irgi mėgsta ateiti, viską išimti, apžiūrinėti... oi koks super patarimas,ir as savo vaikui isskirsiu viena stalciu(su visokiom,tokio tipo gerybem)jam cia bus dziaugsmas,ir kaip man paciai nedasuto  ,o as vis baru "negalima,negalima",o jis rata apsuka ir vel lenda,aciu jums  o del zaislu kainos,tai as pastebejau,kad maniskis i domiau zaidzia su visokiais niekniekiais(kaip jus sakot jogurto indeliais ir t.t...)negu su zaislais,tai ir galvoju,gal tie musu zaislai kokie neidomus,gal yra tokiu kuriuos visi vaikai dievina
Arsua32
2008 03 19, 15:00
Mano taip pat su zaislais nelebai zaidzia  Tik labai megsta balionus  Geriau koki stalciu pakraustyti su kruopom, ar virtuviniais rakandais. Dar patinka brolio kuprineje tvarka padaryti, kompa pamaigyti ir pan.
paulapaula
2008 03 19, 15:08
QUOTE(Arsua32 @ 2008 03 19, 15:00) Mano taip pat su zaislais nelebai zaidzia  Tik labai megsta balionus  Geriau koki stalciu pakraustyti su kruopom, ar virtuviniais rakandais. Dar patinka brolio kuprineje tvarka padaryti, kompa pamaigyti ir pan.  va,va pas mus tas pats,seses kuprinej visada tvarka padaryta  ,o su balionu irgi zaide.Is Kaziuko muges parsivezem,tai tampe visa diena
erikiuxxx
2008 03 19, 15:16
o maniskiui geriausias zaislas varteliai, gal ne del to kad brangus, o tikrai vertas demesio pirkinys  gali isbuti prie ju vienas apie 40min,  o as galiu kanors nuveikti, o daugiau nepasakyciau, labai patinka kedute fp, sedi sau patenkintas zino kad jo vieta  dar ciuozykla pradejo patikti  o siaip irgi vienas nelabai zaidzia  ai dar labai geras daiktas stumiamas zaislas, nupirko vyras visai pygu turgui uz 8lt  bet jau kaip zaidzia, varineja su juo po visa buta o siaip irgi patinka labai kuistis, ten kur negalima
Labutis, mums ta paiti bėda, dar jei mama prie šono sėdi ir kartu žaislus kilnoja, tai gerai, o jei mama pasitraukė tai ir žaislų nereikia. Yra du žaislai kurie trumpam užima, visai neseniai nupirkom grojančią karuselę, ir grojantį pianiną, tai muzikos pilni namai.Aišku iš proto išeiti galima, bet nors pusvalandį nieks nevaikšto iš paskos kniaukdamas. Beje jogurto indeliai ir majonezo kibiriukai, o dar kai viduj šaukštas irgi tinka, bet trumpam...
niamniuskyte
2008 03 19, 17:11
Maniskei patinka visi zaislai kurie groja ar mirksi na tipo su batareikomis,Kaledoms nupirkom pianina zaislini pastatoma su mikrofonu ir kedute,tai kedute naudoja,kad pas mus i lova iliptu  O pianina tiesiog dievina negaledavau isvesti is parduotuves kai ji pamatydavo tai teko pirkti,tai daznai pasispaudzia muzikeles ir soka,siaip patinka ziureti klipus per tv,tai visada tv ijungtas pas mane,dar jai patinka balionai bet ne tie kur patys pripuciame,o kur kyla i ora,bet ne duok dieve susprogs tai nusicyps is baimes...Neseniai susidomejo piesimu tai tenka duoti lapa su piestuku ir vaiko nelieka  Pabandykit ir jus,gal ir jusu vaikui patiks piesti
paulapaula
2008 03 19, 17:28
piesti ir mes bandem,bet minutei nuejus odinis kampas tapo piesimo popieriaum(tetis baresi iki pamelynavimo  ),o va del tu skambanciu ir grojanciu ir as galvojau,kad patiks,bet pas mus atvirksciai,paziuri i tokius zaislus ir nueina  ,o kokia nesamone(man atrodanti nieko verta)ji dar trupuciui uzima  ,bet va man ir keista kodel tie vaikai taip nezaidzia,zaislu yra tokiu,kad net seile teka,o jie vistiek prie mamu prilipe
niamniuskyte
2008 03 19, 17:42
QUOTE(paulapaula @ 2008 03 19, 18:28) piesti ir mes bandem,bet minutei nuejus odinis kampas tapo piesimo popieriaum(tetis baresi iki pamelynavimo  ),o va del tu skambanciu ir grojanciu ir as galvojau,kad patiks,bet pas mus atvirksciai,paziuri i tokius zaislus ir nueina  ,o kokia nesamone(man atrodanti nieko verta)ji dar trupuciui uzima  ,bet va man ir keista kodel tie vaikai taip nezaidzia,zaislu yra tokiu,kad net seile teka,o jie vistiek prie mamu prilipe  Vat butent,as saviske vedu i parka ant supyniu vaikisku suptis ir ant ciuozyklos buna daug bendraamziu vaiku,kur tau jai neidomu manes is akiu nepaleidzia,maniske db isigudrino paimti pulteli ir reguliuoti kabeline televizija  Siaip as visus zaislus sumetus jos i manieza ir kai ji uzsinori zaisti papraso ikelti apie valanda ten prabuna,mat drasko zurnala  Nes kai budavo zaisliukai dezeje sudeti tai jai efektas buvo ne zaisti, o ismetyti ir palikti,tai man nusibodo rankioti zaislus ir pastaciau manieza
|
|