milabra
2006 03 25, 13:44
Paskaitinėju vis teisininko skyrelį, įlendu į antrų žmonų pasiguodimus, daugiau kur internete būnu... Ir jau man senokai paaiškėjo - mes, pirmosios, gautus alimentus, leidžiame išskirtinai savo reikmėms. Perkamės sukneles, batus, manikiūrai pedikiūrai ir kosmetika. Vargšai mūsų vaikai vaikšto apskurę, sūrelių nematę. gerai kad yra supratingi "tėčiai", o dar geriau - jų antrosios žmonos. Va kas mūsų vaikais išties nuoširdžiai rūpinasi. Rūbelius nuperka, batukai taip pat, pramogas organizuoja, vitaminai, saldumynai patiekti. Skaitau skaitau, ir vis pagalvoju - o kodėl tuos vaikus "tėtukai" neprisiteisia sau? sumokėtumėm mes jiems tuos 125 lt vietoj to, kad perkamės kosmetikas "Isadora", ir jau tada kaip nors.... Netikiu kad su šita tema pasieksim teisybės. Bet prašau moderatorės leisti šitame kamputyje nuleisti garą kiek kas nori - ypač apie tai, kaip MES savo vaikus finansiškai skriaudžiam, apvalgom, tiesiog apvagiam....tuos kruvinu prakaitu "tėtukų" uždirbtus pinigus. Dar - oficialiai prašau leidimo siųsti iš čia na...ui visas, kurios drįs mane ar kitas Vienišių skyrelio dalyves užgaulioti.
Nu as tai niekur dar neradau, kad butu parasyta, kad butent jus isleidziate tuos pinigus savo reikmems, nes negalite pacios uzsidirbti. Jei tu MILABRA nesielgi kaip beprote ir baisi pagiezinga moteris, tai nereiskia, kad visos tokios. Patikek, tikrai yra tokiu kurios is principo savo vaikus aprengia kaip bomzus. Turiu Kelis pavyzdzius realybeje ir jie labai yra skirtingi. Tu manai, kad tos antrosios nesuvokia, kad uz 125 lt negalima normaliai net vaiko islaikyti per menesi? Tu klysti. Tuo labiau, kad ir tos antrosios turi vaikus ir zino kiek jie kainuoja. O tai kodel jus neduodat tu vaiku prisiteisti? Kodel kai kurios pirmosios visaip stengiasi, kad vaikas nematytu tevo, bet taip reikalaujat tu susi...... alimentu?
milabra
2006 03 25, 15:24
QUOTE(vota @ 2006 03 25, 14:10) O tai kodel jus neduodat tu vaiku prisiteisti? Kodel kai kurios pirmosios visaip stengiasi, kad vaikas nematytu tevo, bet taip reikalaujat tu susi...... alimentu? O tai dabar nesupratau - tave pirmąją grūsti iš čia? Jei negauni alimentų ir jų NELEIDI savo malonumui, tai neturi čia ką pasakyti. Auklės man nereikia.
Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais... Bet užtat kiti rezervai jau "nuėjo" vaiko kostiumui, batams ir šlipsui.
milabra
2006 03 25, 16:23
QUOTE(Soul @ 2006 03 25, 16:07) Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais... Bet užtat kiti rezervai jau "nuėjo" vaiko kostiumui, batams ir šlipsui. Ahaaa  O čia tai posūkis  irgi gerai - už alimentus savoms vestuvėms ruoštis  Nu nuskambėsi per antrųjų žmonelių pokalbius
QUOTE(Soul @ 2006 03 25, 18:07) Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais... Bet užtat kiti rezervai jau "nuėjo" vaiko kostiumui, batams ir šlipsui.  Super , fantastika, reiks ir man apie tai pagalvot
nebijau
2006 03 25, 17:12
QUOTE(milabra @ 2006 03 25, 14:44) Paskaitinėju vis teisininko skyrelį, įlendu į antrų žmonų pasiguodimus, daugiau kur internete būnu... Ir jau man senokai paaiškėjo - mes, pirmosios, gautus alimentus, leidžiame išskirtinai savo reikmėms. Perkamės sukneles, batus, manikiūrai pedikiūrai ir kosmetika. Vargšai mūsų vaikai vaikšto apskurę, sūrelių nematę. gerai kad yra supratingi "tėčiai", o dar geriau - jų antrosios žmonos. Va kas mūsų vaikais išties nuoširdžiai rūpinasi. Rūbelius nuperka, batukai taip pat, pramogas organizuoja, vitaminai, saldumynai patiekti. Skaitau skaitau, ir vis pagalvoju - o kodėl tuos vaikus "tėtukai" neprisiteisia sau? sumokėtumėm mes jiems tuos 125 lt vietoj to, kad perkamės kosmetikas "Isadora", ir jau tada kaip nors.... Netikiu kad su šita tema pasieksim teisybės. Bet prašau moderatorės leisti šitame kamputyje nuleisti garą kiek kas nori - ypač apie tai, kaip MES savo vaikus finansiškai skriaudžiam, apvalgom, tiesiog apvagiam....tuos kruvinu prakaitu "tėtukų" uždirbtus pinigus. Dar - oficialiai prašau leidimo siųsti iš čia na...ui visas, kurios drįs mane ar kitas Vienišių skyrelio dalyves užgaulioti. Saunuole, Milabra, o tai man jau nervai nebenesa, kai antrosios i suns dienas deda tas pirmasias, aisku, atsiprasau tu, kurios tikrai nuosirdziai priziuri ne savo vaikus, nes kaip ir mamu yra visokiu, taip ir pamociu  Is visur mane varo, mat gal kiek as per arsiai ginu tas pirmasias, na, nervai nelaiko, kai exvyrai kokiu sunybiu primasto, o tos antrosios uz gryna piniga, naivuoles, priima ir puola ginti tu, vargseliu-vyreliu, amzinai nelaimingu ir neturtingu, nesuprastu, prakeiktu ir panasiai, tiesiog angeleliu. O va tos pirmosios, ziezulos, tik guli pilvus isverte, vaikus tik tevai ziuri, o pacios su kakaliais ardosi.
as cia taikai atejau paskaitineti, taigi milabra, prasom manes nevaryti pagalvojau, kad cia tikrai visko buna tame gyvenime. va, Soul, isteka, tai juk reik vaikiuka apipirkti vestuvem. Svarbiausia, kad visiems butu gerai ok, viskas tyliu, nes jauciu, kad milabra tuoj mane uz pakarpos mestels Papildyta:QUOTE(Sandrag @ 2006 03 25, 17:12) Is visur mane varo, mat gal kiek as per arsiai ginu tas pirmasias Sanrag, is kur tave varo?
Nu, bet jus ir tupos. ir galit grust ar nuobauda skirt, bet nemokat diskutuoti. Kaip ir nieko neizeidinejau ir nrt nenorejau, bet yra tokiu nesusiprateliu, kad Ir as net nieko nemeginu cia aukleti, nes esam suauge zmones. O mane nervai ima kai yra briednu bobu, kurios tik mato aplink savo asi kokius du metrus ir ne daugiau.
mamulia
2006 03 25, 21:56
QUOTE(milabra @ 2006 03 25, 13:44) prašau moderatorės leisti šitame kamputyje nuleisti garą kiek kas nori Labai prašom  QUOTE(milabra @ 2006 03 25, 13:44) Dar - oficialiai prašau leidimo siųsti iš čia na...ui visas, kurios drįs mane ar kitas Vienišių skyrelio dalyves užgaulioti. Būtent tuo žodžiu tai neleidžiu. Tokie išsireiškimai prieštarauja taisyklėms. Bet minties galia, žodžio aštrumu - prašom  QUOTE(vota @ 2006 03 25, 20:20) | ! |
| Draudžiama:
3. Naudoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, grubaus tono žinutes ("varančias ant asmens"). Net jei buvo ginčytasi, netgi jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti. |
indreja
2006 03 25, 22:08
Nu niekaip nesuprantu, koks skirtumas, kaip tie pinigai šeimoje padalijami ir ko čia parinamasi dėl tų blogųjų pirmųjų, kurios tik plešia (!) pinigus iš ex ir leidžia savo reikmėms  . Gal aš gavusi algą, vaikams išleidau nemažą dalį, o gavusi alimentus išleisiu juos sau. Kam dėl to turi galvą skaudėti??? Vistiek didžiausia vaikų išlaikymo našta tenka mamai, o čia dar draskomąsi dėl tų kelių ex grašių. Tai va. Nusidėjau  . Vakar nusipirkau naują kostiumėlį už ex pinigus  .
QUOTE(indreja @ 2006 03 25, 22:08) Nu niekaip nesuprantu, koks skirtumas, kaip tie pinigai šeimoje padalijami ir ko čia parinamasi dėl tų blogųjų pirmųjų, kurios tik plešia (!) pinigus iš ex ir leidžia savo reikmėms  . Gal aš gavusi algą, vaikams išleidau nemažą dalį, o gavusi alimentus išleisiu juos sau. Kam dėl to turi galvą skaudėti??? Vistiek didžiausia vaikų išlaikymo našta tenka mamai, o čia dar draskomąsi dėl tų kelių ex grašių. Tai va. Nusidėjau  . Vakar nusipirkau naują kostiumėlį už ex pinigus  . As pvz. ta antroji visai ne ta omenyje turejau. Nesvarbu ar tu gavus atlyginima ar alimentus nusipirksi sau ar namams. As noriu pasakyti, kad yra tokiu mamu kurios pastoviai aprengia vaika mazais rubais. Ar is jusu kuri aprengtu vaika mazais rubais ir idetu sesiu metu bernui kojines, kurios tinka Triju metu vaikui. Manau, kad jums butu geda ir svarbu, kad vaikas patogiai jaustusi. Ir jei cia apie mane kalbama, tai as visai nesidraskau del tu standartiniu alimentu. Cia kalba eina apie zymiai didesnius pinigus. Kokiu ex reikalauja per teisma, tai as net neisleidziu savo vaikui.
indreja
2006 03 25, 22:27
O kas yra "standartiniai" alimentai, 125 lt? Jeigu dėl tiek pradėt draskytis, tada jau nežinau, kokio mąstymo reikia būti. Juk vaiko išlaikymas tikrai ne 125 Lt. kainuoja. Ir ne 125x2, jei jau darysim prielaidą, kad abu tėvai turi skirti vienodai. Jei ex moka tik tuos "standartinius", tai mamai oi, kiek tenka pridėti, kad tas vaikas bent kiek normaliau gyventų. Mano vaikai dabar pas ex.Vat ir galvoju, ar tik neįdėjau kokių per mažų kojinių ar nesusiūtų pėdkelnių, nes ir taip jau esu kariama už ex pinigų "švaistymą".
Ka as galeciau pasakyti. Juk negali zmogui isaiskinti jei jis nenori nieko girdeti ir suprasti. Nuostabu, kad tu leidi su vaiku matytis teciui, nuostabu, kad galvoji ar idejai ne per mazas kojines. As kalbu apie pastovius dalykus daromus specialiai. O kodel as tureciau nuskriausti savo vaika, del ex uzgaidu. Nesuprantu per kuri gala jums isaiskinti, negirdinciom ir nenorinciom suprasti kitokiu situaciju. Tevas ir nori bendrauti, zaisti, vakarais skaityti knygas, kartu pramogauti su savo sunumi. Jus manot, kad tik jums tai priklauso. Nori kartu atostogauti, nori, kad bendrautu su seserim, su seneliais ir pusbroliais, bet to negali buti, nes ex to nenori. Manot, kad tik moterys turi svelnius jausmus. As dziaugiuosi ir zaviuosiu moterims, kurios neaukoja savo vaiku, kad kazkam pakenktu ar, kad panervintu.
milabra
2006 03 26, 10:24
Vota, prašom greitai pasakoti kur išleidi "gaunamus" alimentus, arba minti iš čia. Yra nuostabus skyrelis kažkaip tai - "nuskriaustųjų antrųjų žmonų klubas"  Va ten ir reikškis. Kai dar tąsiausi po teismus skaičiavau kiek išleidžiu vaikui. Advokatė patarė komunalinius mokesčius padalinti per pusę. Kažkas suabejojo, tipo vaikas tiek nesunaudoja Tyrimo rezultatai -nueina manoji praustis. Vanduo kliokia 15 min, nes jai reikia ir padainuoti ir pasistaipyti. Aš kol muiluojuos moku užsukti. Reikia valgyti. Man užtenka atsipjauti dešros su duona nu ir dar agurką paimu. Manoji nori sasyskų  VIRTŲ. Dujos naudojasi. O ir šiaip, vaiko skrandžio nekiši šaltais daviniais. Tai permasčiau, ko gero mes tikrai po lygiai visko išnaudojam - nu aš gal elektros daugiau, o ji vandens pvz. Telefonu prapliurpia taip pat jau daugiau už mane. Itogo - mano mokesčiai sudaro apie 400 Lt. Dalinam pusiau. Vaiko - 200. Vadinasi, tėtis vaiko mokesčiams jau privalo duoti 100 Lt. (nes gi per pusę išlaikom). Vaiko draudimas - 100 Lt/mėn. Tėčio dalis - 50 Lt. Nu poros sūrelių per savaitę nepagailiu  Per mėnesį gaunasi 9 sūreliai, po 70 Ct. 6,30 Lt. Tėčio dalis 3,15 Lt. Ar skaičiuoti pėdkelnes, batus, sąsiuvinius, kt. mokyklinius reikmenis, troleibuso nuolatinius, mokestį už treniruotes ir mokyklos fondą, kas 2 metus perkamas striukes, palaidines, kelnes, gumytes plaukams? Kai reikėjo teisme, viską skaičiavau. Jei čia dar kuriai, sugulusiai su mano ar kitos vaiko tėvu, kyla klausimų, galiu paskaičiuoti ir pateikti. Kad nustotų karksėjusios, jog moka moka po tuos 200 lt, o tai žertvai vis negana ir negana
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 10:24) Yra nuostabus skyrelis kažkaip tai - "nuskriaustųjų antrųjų žmonų klubas"  Va ten ir reikškis. neaa skyrelis visai ne taip vadinas as ir noreciau pasigriti kur vaiko pinigai keliauja, vistik...neturiu ka, nes ju ner. vyras su ex vaikus pasidaline ir alimentu nieks niekam nemoka. Taigi, belieka tik paskaitineti ir karts nuo karto posta cia parasyti
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 10:24) Vota, prašom greitai pasakoti kur išleidi "gaunamus" alimentus, arba minti iš čia. Yra nuostabus skyrelis kažkaip tai - "nuskriaustųjų antrųjų žmonų klubas"  Va ten ir reikškis. Kai dar tąsiausi po teismus skaičiavau kiek išleidžiu vaikui. Advokatė patarė komunalinius mokesčius padalinti per pusę. Kažkas suabejojo, tipo vaikas tiek nesunaudoja Tyrimo rezultatai -nueina manoji praustis. Vanduo kliokia 15 min, nes jai reikia ir padainuoti ir pasistaipyti. Aš kol muiluojuos moku užsukti. Reikia valgyti. Man užtenka atsipjauti dešros su duona nu ir dar agurką paimu. Manoji nori sasyskų  VIRTŲ. Dujos naudojasi. O ir šiaip, vaiko skrandžio nekiši šaltais daviniais. Tai permasčiau, ko gero mes tikrai po lygiai visko išnaudojam - nu aš gal elektros daugiau, o ji vandens pvz. Telefonu prapliurpia taip pat jau daugiau už mane. Itogo - mano mokesčiai sudaro apie 400 Lt. Dalinam pusiau. Vaiko - 200. Vadinasi, tėtis vaiko mokesčiams jau privalo duoti 100 Lt. (nes gi per pusę išlaikom). Vaiko draudimas - 100 Lt/mėn. Tėčio dalis - 50 Lt. Nu poros sūrelių per savaitę nepagailiu  Per mėnesį gaunasi 9 sūreliai, po 70 Ct. 6,30 Lt. Tėčio dalis 3,15 Lt. Ar skaičiuoti pėdkelnes, batus, sąsiuvinius, kt. mokyklinius reikmenis, troleibuso nuolatinius, mokestį už treniruotes ir mokyklos fondą, kas 2 metus perkamas striukes, palaidines, kelnes, gumytes plaukams? Kai reikėjo teisme, viską skaičiavau. Jei čia dar kuriai, sugulusiai su mano ar kitos vaiko tėvu, kyla klausimų, galiu paskaičiuoti ir pateikti. Kad nustotų karksėjusios, jog moka moka po tuos 200 lt, o tai žertvai vis negana ir negana  Tai as su siais dalykais ir nesiginciju. Bet mano vyras apdraudes vaika ir tik jis moka draudima, moka alimentus, pafinansuoja darzelyje, padaro gimtadienius darzelyje, perka drabuzius, vitaminus, dviracius ir tuos surelius, bet ex kazkodel negerai ir vis mazai ir mazai...
Vienam esu ex žmona, kitam esu antroji  Vat reiškiuosi dabar per abu skyrelius Kadangi maniškis savo vaiko išlaikymui moka 2,5 karto didesnius alimentus už mano vaiko tėvą  , niekaip negaliu savo vaiko pinigais atstatyti savo šeimos biudžeto  Kadangi sūnui ex rudenį net nupirko striukę (pirmąkart per keturis metus  ), tai ėjau ta proga pas kirpėją. Iš pradžių, aišku, buvo didžiuulis šokas, nes visada girdėdavau, kad už tokius pinigus aš turėčiau gyventi kaip ponia  Tai galiu papasakoti, kur tuos pinigus dėdavau, kol dar buvau vieniša mama (kol su dabartiniu buvom nesusipažinę): išsinuomojau butą - nuomos mokesčiai, paskui nusipirkau automobilį - mokėjau už kurą, rūbų vaikui nepirkau (pasak antrosios, vaikščiojo kaip bomžas), nevalgydinau - labai sulysęs (jis ir dabar liesas kaip dratas, vis dar taupau šeimai). Dabar turim naują kompiuterį, internetą, tai dar interneto mokesčiai, ir aš vėl labai noriu pas kirpėją, man reikia gražių batelių - po savaitės balius, dar noriu kosmetikos, nes viskas išsibaigę, o savo brangiausiajam planuoju dovaną - pavasarinę striukę arba paltą. Deja, per nelemtai mažus alimentus (galvoju gal reikia pasididint?) visas išlaidas tenka planuoti  O man reikia naujo gražaus pritrenkiančio kostiumėlio, nes jau karts nuo karto tenka siuntinėti savo CV, noriu kaip žmogus apsirengusi keliauti į pokalbius. Ir čia dar ne viskas...bet tam kartui užteks...
milabra
2006 03 26, 14:16
QUOTE(Krysta @ 2006 03 26, 12:43) O man reikia naujo gražaus pritrenkiančio kostiumėlio, nes jau karts nuo karto tenka siuntinėti savo CV, noriu kaip žmogus apsirengusi keliauti į pokalbius. Ir čia dar ne viskas...bet tam kartui užteks...  Tai va... ir man panašiai. Kai visus alimentus išleidžiu kirpyklai, pradedu galvoti apie labiau apmokamą darbą. Kostiumėlį tą patį išsiskalbiu  o vat batelius jau teks pirkti. Dėlioju pinigus ir galvoju - ar pirkti Maximoj pernykščio modelio, bet už 19,99, ar važiuoti į Bazę ir pirkti naujo modelio už 30?  Gaila man tų 10 litų, nors nusišauk. Aš apie kurą, buto paskolą iš viso tylėjau. Taigi čia prabanga  Kai advokatė užsiminė, tai vos akys neišsprogo neminėtinam. Kąąąąąą.... už MANO kruvinus pinigus ji butus pirkinėjasi? Prašome atkreipti dėmesį - BUTUS  Taigi šitokį turėjom - medinį, su krosnim, cieli 24 kvadratai per visą butą. Ir dar akiplėšai mažai  O kuras, mašina  Ponia negali troleibusu važiuoti?  Tai jei dar pasakyčiau kad prie buto garažą gavau, tai iš viso atimtų teisę gauti vaiko pinigus Pradėjus gilintis vis labiau pastebiu, kokia aš kobra siurbėlė dėlė erkė ant to vargano žmogelio pečių  Gi viskas iš jo pinigų... iš tų kelių šimtų
QUOTE(vota @ 2006 03 25, 23:16) As noriu pasakyti, kad yra tokiu mamu kurios pastoviai aprengia vaika mazais rubais. Ar is jusu kuri aprengtu vaika mazais rubais ir idetu sesiu metu bernui kojines, kurios tinka Triju metu vaikui. Manau, kad jums butu geda ir svarbu, kad vaikas patogiai jaustusi. Aš  Ta prasme, po žiemos pamačiau, kad mažiukas 2/3 kelnių išaugo, tai kai visos kitos džiūsta, yra apmaunamas potrumpėm. Nu blyn, negi be kelnių paleisiu? Be to, esu apskritai sumaišius vaikus ir mažiukui į darželį įdėjus vyresnio brolio trauzus  Nu spalva vienoda, iš ryto nenužlibinau...  Įvykus įvykiui, auklėtoja išsivyniojo ir apako, ir paskui juokėsi  O man kas, aš irgi juokiausi, kokia čia gėda, jeigu man sklerozė?  QUOTE Ir jei cia apie mane kalbama, tai as visai nesidraskau del tu standartiniu alimentu. Cia kalba eina apie zymiai didesnius pinigus. Kokiu ex reikalauja per teisma, tai as net neisleidziu savo vaikui. Šiaip jau skiriant alimentus teismo yra žiūrima, kad vaiko materialinė padėtis žymiai nepasikeistų, ta prasme, kad nebūtų taip - buvo nike iš sportline, o dabar bus 125 Lt ir pigiausias skudurynas... Jeigi pirmasis vaikas buvo pripratęs prie tam tikrų materialinių sąlygų, tai jos turi bent panašios išlikti, tas viena. Antra, gal pirmai žmonai reikia išlaikymo? Gal ji per vaikų auginimą ir per vyrą mokslų nebaigė ir dabar įsidarbint problematiška? Gal invalidumą turi? Gal vaikas akinukus nešioja? Gal ortopedinės problemos, kojytės, stuburiukas, iškart daugiau litų reikia? Gal dar kokios problemos? Ar būtinai - iš godumo?
QUOTE(Krysta @ 2006 03 26, 12:43) aš vėl labai noriu pas kirpėją, man reikia gražių batelių - po savaitės balius, dar noriu kosmetikos, nes viskas išsibaigę, o savo brangiausiajam planuoju dovaną - pavasarinę striukę arba paltą. Deja, per nelemtai mažus alimentus (galvoju gal reikia pasididint?) visas išlaidas tenka planuoti  O man reikia naujo gražaus pritrenkiančio kostiumėlio, nes jau karts nuo karto tenka siuntinėti savo CV, noriu kaip žmogus apsirengusi keliauti į pokalbius. Ir čia dar ne viskas...bet tam kartui užteks...  Jep...zaviuosi jumis O mes visus tetuko duodamus pinigelius uzmokame auklei uz puse menesio...O daugiau viskas gula ant mno peciu  Ir kita puse aukles ir viskas kas like (pasak ex, kiek tas vaikas pravalgo? O, kad vaikas gali valgyti tik versiena ir kalakutiena, jam nesvarbu...  ir aplamai, kad vaikas gana isrankus maistui..)...tai juk lieka tik SMULKME... Viskas ryt ateis pas mus tetukas, reikes nureketuoti ant rudeniniu batuku, bo as nepasikuklinau ir isrinkau uz 120lt.  ...galvoju, gal ir sau ka nors is jo dar nusireketuoti, a?  As sau irgi saunius batukus issirinkau, tiesa, biski brangesnius
milabra
2006 03 26, 15:27
QUOTE(lotta @ 2006 03 26, 14:40) Jep...zaviuosi jumis O mes visus tetuko duodamus pinigelius uzmokame auklei uz puse menesio... Pablūdai gal?  Auklei... kas čia per ponų išmyslas? Rankšluosčiu pririšai prie stalo kojos ir tegul sau ropinėja. Valgyt tik bliūduke palik, norės, ras... Ir nėr čia ko taškyti kruvinų tatuko pinigėlių ant tokios nesąmonės. Va, gal jo naujoji ponia pati su vaiku sėdi, ir nereikia čia pinigų taškyti auklėms  nes auklės samdymas - grynai tik mamos patogumui, kad sėdėtų kol ji po sioliariumus laksto. Vaikui tai joks ne poreikis
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 15:27) Pablūdai gal?  Auklei... kas čia per ponų išmyslas? Rankšluosčiu pririšai prie stalo kojos ir tegul sau ropinėja. Valgyt tik bliūduke palik, norės, ras... Ir nėr čia ko taškyti kruvinų tatuko pinigėlių ant tokios nesąmonės. Va, gal jo naujoji ponia pati su vaiku sėdi, ir nereikia čia pinigų taškyti auklėms  nes auklės samdymas - grynai tik mamos patogumui, kad sėdėtų kol ji po sioliariumus laksto. Vaikui tai joks ne poreikis  Hahahahha...nu ne tik po soleriumus, dar ir po diedus speju palakstyti kol aukle (uz tato pinigus) ziuri maza
Aukse/Andrius
2006 03 26, 15:53
Žodžiu, moterėlės, varot pačios ant saves. paskaitinėkit ką parašiusios, labai nekaip atrodo. o aš vaikui batus žieminius pirkau už 38lt. jau dvi žiemas atvaikščiojo, ir, jei kitą met bus maži, tai mažoji priauks, bent metam tikrai užteks. kedukai 19,99lt, lakuoti batukai 25lt, basutės 16lt. ir mes tikrai bent dviem metam viską perkam. nevarykit pačios ant saves.
JelenaT
2006 03 26, 15:58
QUOTE(lotta @ 2006 03 26, 16:35) Hahahahha...nu ne tik po soleriumus, dar ir po diedus speju palakstyti kol aukle (uz tato pinigus) ziuri maza 
QUOTE(Aukse/Andrius @ 2006 03 26, 15:53) Žodžiu, moterėlės, varot pačios ant saves. paskaitinėkit ką parašiusios, labai nekaip atrodo. o aš vaikui batus žieminius pirkau už 38lt. jau dvi žiemas atvaikščiojo, ir, jei kitą met bus maži, tai mažoji priauks, bent metam tikrai užteks. kedukai 19,99lt, lakuoti batukai 25lt, basutės 16lt. ir mes tikrai bent dviem metam viską perkam. nevarykit pačios ant saves. Kam pirkti zieminukus uz 38lt., jei galima uz tato pinigelius BARTEK nupirkti uz 140lt., niekaip nesuprantu??? Kodel mano vaikas turi vaikscioti prasciau apsirenges negu jis pats ar jo nauja ZMONA? Kuo jis prastesnis?
Aukse/Andrius
2006 03 26, 16:32
vat už tai. kiek šeimų tiek nuomonių, tiek situacijų. visų pirma reik pagalvot ar tuos batukus už 140lt. pirktumėte jei gyventumėte su tuo pačiu vyru šeimoje. ir pinigai būtų bendri. ar taip elgiatės iš piktumo?
QUOTE(Aukse/Andrius @ 2006 03 26, 16:32) vat už tai. kiek šeimų tiek nuomonių, tiek situacijų. visų pirma reik pagalvot ar tuos batukus už 140lt. pirktumėte jei gyventumėte su tuo pačiu vyru šeimoje. ir pinigai būtų bendri. ar taip elgiatės iš piktumo? Nemanau, kad noras vaika siltai apauti yra piktumo pozymis O siaip, jei vyras gali zmonai is salono nupirkti nauja masina, nemanau, kad nesuras vaikui geriems batukams pinigeliu...O be to tai jo PIRMAGIMIS, PAVELDETOJAS ir vienintelis VAIKAS
nebijau
2006 03 26, 17:14
QUOTE(lotta @ 2006 03 26, 17:40) Persispjauk tris sykius, siandien paveldetojas, rytoj, ziurek, bus ex daugiavaikis tevas, ne tik atims alimentus, bet ir pati dar pridesi Papildyta:QUOTE(Aukse/Andrius @ 2006 03 26, 16:53) Žodžiu, moterėlės, varot pačios ant saves. paskaitinėkit ką parašiusios, labai nekaip atrodo. o aš vaikui batus žieminius pirkau už 38lt. jau dvi žiemas atvaikščiojo, ir, jei kitą met bus maži, tai mažoji priauks, bent metam tikrai užteks. kedukai 19,99lt, lakuoti batukai 25lt, basutės 16lt. ir mes tikrai bent dviem metam viską perkam. nevarykit pačios ant saves. Juk juokauja moterys, negi nesupranti? Kartais tikrai padeda geras pasijuokimas is saves, savo bedu, taip geriau, negu psichologu pagalba
QUOTE(Sandrag @ 2006 03 26, 17:14) Persispjauk tris sykius, siandien paveldetojas, rytoj, ziurek, bus ex daugiavaikis tevas, ne tik atims alimentus, bet ir pati dar pridesi Papildyta:Juk juokauja moterys, negi nesupranti? Kartais tikrai padeda geras pasijuokimas is saves, savo bedu, taip geriau, negu psichologu pagalba  Zinai, vaikui is jo lobiu ne kas lieka... Tik aukles mokescio puse apmoketa. Ale ruosiuosi rimtai ji prigriebti  , o jau tada  ne tik vaikui, bet ir man uzteks
milabra
2006 03 26, 19:05
QUOTE(Aukse/Andrius @ 2006 03 26, 15:53) Žodžiu, moterėlės, varot pačios ant saves. paskaitinėkit ką parašiusios, labai nekaip atrodo. o aš vaikui batus žieminius pirkau už 38lt. jau dvi žiemas atvaikščiojo, ir, jei kitą met bus maži, tai mažoji priauks, bent metam tikrai užteks. kedukai 19,99lt, lakuoti batukai 25lt, basutės 16lt. ir mes tikrai bent dviem metam viską perkam. nevarykit pačios ant saves. O tu ir nežiūrėk, jei nekaip atrodo ir su jumoro jausmu susipykai  Kai gyvensi iš alimentų, tada ir porink. Jei nori, galim draugiškai palinkėti tai patirti
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 19:05) O tu ir nežiūrėk, jei nekaip atrodo ir su jumoro jausmu susipykai  Kai gyvensi iš alimentų, tada ir porink. Jei nori, galim draugiškai palinkėti tai patirti  Nu tu ir ziauruole Ale kaip sako....svetimo skausmo nebuna
milabra
2006 03 26, 19:30
QUOTE(lotta @ 2006 03 26, 19:15) Niu taip  šitoj temoj būsiu labai žiauri. nes užkniso tie kas reikalo esmės nesupratę puola mane auklėti
QUOTE(Aukse/Andrius @ 2006 03 26, 16:53) o aš vaikui batus žieminius pirkau už 38lt. jau dvi žiemas atvaikščiojo, ir, jei kitą met bus maži, tai mažoji priauks, bent metam tikrai užteks. kedukai 19,99lt, lakuoti batukai 25lt, basutės 16lt. ir mes tikrai bent dviem metam viską perkam. nevarykit pačios ant saves. Šitiek pinigų vien tik batams? Paskaičiuokim: man reikia cheminį susidėti. Mirtinai. Paskutinįkart kainavo 55 Lt. Taigi, jei nepirksiu žieminių batukų ir kedukų, liks dar kavai kavinėje po kirpėjos atsigerti, kad visi naują šukuoseną pamatytų  bet dabar dar pagalvojau, o kodėl man antakių nesusitvarkius ir manikiūro nepasidarius? Tada pinigų vėl trūksta. Žiauriai... Ir nekalbant apie tai, kad išvis batai ponų išmislas, dar galvoju, kaip man savo vaiką priversti su vienomis basutėmis visą vasarą išvaikščioti? Praėjusią vasarą apsiėjau tik su dviem poromis, prieš tai ir trijų reikėjo...
milabra
2006 03 26, 20:29
QUOTE(Krysta @ 2006 03 26, 20:21) Paskaičiuokim: man reikia cheminį susidėti. Mirtinai. Paskutinįkart kainavo 55 Lt. Dėkis pusmetinį  ir pigiau ir ilgiau laiko O su batukais, tai tiesa  Pati mama išaiškino kiek ir po kiek batų reikia vienam vaikui. vat ir pliusuojam protingieji kurmiai - po kiek išeina kiekvienam. 100 litų. 50 Lt metams. Po 25 litus kiekvienam tėvui. 2,08 Lt mėnesiui. Vat ir pliusuojam pliusuojam. Striukytes... kojinaites....Aš jau vien su komunaliniais mokesčiais nelabai telpu į minimalių aliementų rėmus. O kažin, jei vaiką pripratinus tik vandenį valgyti?  paspirtis tėtukui kokia būtų.... daugiau galėtų skirti visoms sekančioms boboms ir jų palikuonims
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 20:29) Dėkis pusmetinį  ir pigiau ir ilgiau laiko O su batukais, tai tiesa  Pati mama išaiškino kiek ir po kiek batų reikia vienam vaikui. vat ir pliusuojam protingieji kurmiai - po kiek išeina kiekvienam. 100 litų. 50 Lt metams. Po 25 litus kiekvienam tėvui. 2,08 Lt mėnesiui. Vat ir pliusuojam pliusuojam. Striukytes... kojinaites....Aš jau vien su komunaliniais mokesčiais nelabai telpu į minimalių aliementų rėmus. O kažin, jei vaiką pripratinus tik vandenį valgyti?  paspirtis tėtukui kokia būtų.... daugiau galėtų skirti visoms sekančioms boboms ir jų palikuonims  O turetu tik tavo palikuoniui skirti
milabra
2006 03 26, 21:46
QUOTE(vota @ 2006 03 26, 20:36) O turetu tik tavo palikuoniui skirti  Visą laiką dukrai sakau: kai neturi ką pasakyti - patylėk. Atrodysi protingesnė
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 21:29) O kažin, jei vaiką pripratinus tik vandenį valgyti?  paspirtis tėtukui kokia būtų.... Jau rašiau, saviškiui valgyti seniai neduodu, kai nueina pas tėvą į svečius, ten jam niekas nepatinka, išvada - valgyti atprato Ir su rūbais panašiai. Kiek kartų yra buvę, kad nuveži pas tėvą (kad vaikui kulniuoti per visą miestą nereiktų, aš iš alimentų užsipildavau kuro ir vaiką nuveždavau), o jo žmonai nepatinka vaiko kelnės arba vaiko megztukas arba pirštinės (juk pameta zaraza, tai tada tenka staigiai užmauti ką turi), o ji man skambina ir auklėja kaip vaiką reikia aprengti. Galiu papasakoti: vaikas turi negriuvinėti, kad kelnių neišsiteptų ir nesusiplėšytų, pirštines prisiūni prie striukės kad nepamestų (Žieminių pirštinių maniškis pameta per žiemą kokias tris poras) ir pan. Netikus aš mama - mano vaikas lakstyklė nesustojanti, tai griūna, purvinas iki ausų (vakar vėl purvinas iš kiemo grįžo). Tai nustojau aš su anąja šnekėti telefonu, sakau, tik su vaiko tėvu kaip nors... QUOTE(vota @ 2006 03 26, 21:36) O turetu tik tavo palikuoniui skirti  Nea, mes palikuoniui išvis neskiriam arba skiriam absoliutų minimumą, galiu paskaičiuoti: vaiko draudimas mėnesiui - 100Lt, pianino pamokos - 50Lt, pietūs mokykloje - 40Lt, buto nuoma ir mokesčiai - apie 220Lt vasarą (žiemą taupau ir šildymo atsisakau), valgyti neduodu, rūbų neperku. Paskaičiuojam: visus mokesčius dalinam per pusę (pusę man, pusę vaiko tėvui), buto nuomą ir mokesčius išskiriam pusę pinigų kaip vaiko dalį ir dalijam per pusę. Viso išeina, kad tėvo dalis vaiko išlaikymui sudaro 150Lt, t.y. visi tuo metu jo skiriami alimentai. Čia skaičiuoju, kai mes dar neturėjom naujo tėčio ir vaiko. Išvada: norint sutaupyti, į pianiną vaiko neleisiu, pietums mokykloje neduosiu, susitaupo 90Lt. Tiek išleisti savo reikmėms man maža...
nebijau
2006 03 27, 08:35
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 21:29) O kažin, jei vaiką pripratinus tik vandenį valgyti?  paspirtis tėtukui kokia būtų.... daugiau galėtų skirti visoms sekančioms boboms ir jų palikuonims  Na, bet tu ir buoze  Juk vandens kubas kainuoja 4,12 lt. Ka-negali is lauko parsinesti sniego, jo patirpinti ir vaikui paduoti???Ir atsigers, ir uzkas kokiu amebu, as tai visada taip darau. Per du darbus besiplesydama pinigus i kojine sukisu arba antra vyra isvariusi kakaliu prisivedu i namus ir orgijas keliam  O uz alimentus tai sugebejau nuo vaiku nugriebus langus plastikinius pasikeisti, stoga pakeisti, nes bego (ot, durna, juk reikejo lovas vaiku patraukti, kad taip tiesiai i burna begtu, nereiketu to sniego kastuvais kasti), masina uz 7000 lt nusipirkau-tai vis nuo vaiku nuemiau. O siaip siulau vaikus ir be batu paleisti-kiek cia tos ziemos...
Na as alimentu neprisiteisus, gaunu 0, bet jei buciau prisiteisus ir gauciau 125 Lt, tai jie visi iseitu mano vaiko misineliui. Nors jam tik suejo 2 metukai, taciau serga bronchine astma, yra alergiskas ir pienuka geria misinio pavidalu. Geria tris kartus i diena, bet i menesi iseina daugiau nei 10 pakuociu. Dabar jis atpiges, tai pakuote 12.78. Jau nesneku apie jo pagrindini maisto raciona, plius kai reikia dar maista derinti, atsizvelgiant i alergija. O jei dar reiktu pirkti specializuota misini, uz beveik 40 Lt, kaip pradzioj. Jooooooooo. Hmm, ir pampersu mums dar reikia  Niekaip neiseina ant puodo sesti, du jau sulauze - nedraugai jie jam Ir batuku, ir basuciu reikia. Perku Bartekus arba panasios kokybes, nes atitinka ortopedinius reikalavimus - buves padidejes raumenu tonusas, balerinka. Pries trejeta savaiciu pirkau basutes, egi ziuriu tuoj vel reiks, kojyte paeme ir paaugo. Ir drabuzeliu reik  O kiek masazams isejo pinigeliu - ligoniu kasos vienus i metus kompensuoja. Vieno masaziuko kaina 15 Lt. Pusmeti be perstojo kas antra diena masazavom. 10 apmokejo valstybe. Kiti is mano kisenukes. Kitaip grese ir itare CP. O kur dar vaistai  Ribomunylio pusmetiniai kursai ir kiti, nes tik gimus intubuotas, prifarsiruotas antibiotikais, kas uzlopino imuniteto gamyba. Kas prasniauksejo pro sali, taip maniskis ir sirgo... As jau nesneku apie tai, kad paskola 600 Lt i menesi ir t.t. Joooooooooo, labai jau is 125 islaikyciau savo mazyli, dar tiek pat pridejus
milabra
2006 03 27, 08:45
QUOTE(Tarena @ 2006 03 27, 08:37) Na as alimentu neprisiteisus, gaunu 0, bet jei buciau prisiteisus ir gauciau 125 Lt, tai jie visi iseitu mano vaiko misineliui. Nors jam tik suejo 2 metukai, taciau serga bronchine astma, yra alergiskas ir pienuka geria misinio pavidalu. Geria tris kartus i diena, bet i menesi iseina daugiau nei 10 pakuociu. Dabar jis atpiges, tai pakuote 12.78. Jau nesneku apie jo pagrindini maisto raciona, plius kai reikia dar maista derinti, atsizvelgiant i alergija. O jei dar reiktu pirkti specializuota misini, uz beveik 40 Lt, kaip pradzioj. Jooooooooo. prie vandenėlio pratink, prie vandenėlio  Jis nealergizuoja. Kubas sako tik 4 Lt. O kubas tai 1000 litrų.
Geria ir ta vandeneli, tik po ir pries miega silto pieno nori. Nuo karves isberia ir "rimta tryda" pagauna  O cia kai paskaiciuosi vaistai ir pampersai brangiau kainuos. O kur tas pats vandenelis sikynei nuplauti
JelenaT
2006 03 27, 09:10
Na ash tai, kol su vaiku tevu buvau, tikrai dermantyniniu batu nepirkau... Nei sau, nei vaikams... Ir dabar, kaip bebutu sunku( alimentu byla teisme kol kas, nuo spalio jau), bet bandau vaikams salygu nepabloginti. Aishku, i kina nebenueina taip, kaip prie tevo, saldainiu mazhiau. Dar teko ish 43 kv. metru 2 kambariu buto Klaipedoje i 23 metru 1 kambario Vilniuje ishvazhiuoti... Bet, kad vaikui reik daugiau nei 125 ir net 250Lt, tai jau tikrai. Aishku, galima ir labai mazhai ishleisti, kai nera, bet gi tai nera gerai! O kas del ''eks'' ir ne ''eks'' zhmonu... Turejau toki pokalbi su draugu- jis sake, kad vaikams ish pirmos sheimos vyras daugiau meiles jaucia. Bet! Kaip veliau paaishkejo ish musu pokalbio, kad tai ne apie meile kalba. Vyrai( normalus) jauciasi kalti, kad paliko vaikus, tad bando pinigais ishpirkti savo kalte, nes demesio negali skirti tiek, kiek budami shalia. Bandzhiau paaishkinti, kad dauguma vyru sheimoj gyvendami vaiku, esanciu shalia, beveik nepastebi. Pareina ish darbo pavarge, per isheigines jiems poilsio irgi reik(neva mamos nedirba). Tai va- kai vyras isheina ish shemos(jei pats isheina), tai sekmadieniais padaro shvente vaikams- vezha i baseina ar i ciuozhykla, ar dar kur, daro tai, ka budamas shalia ne taip jau dazhnai darydavo  Tai ne ish mano, bet ish daugumos mano draugu patirties,kuriu vyrai tapo ''sekmadieniniais teciais''... O del temos- kai gausiu alimentus( jei gausiu uzh vaikus 250 Lt), tai tikrai surasiu, kur ishleisti. Pvz. galesiu mazhaja leisti i muzikos mokykla, ko dabar daryti neishgaliu. Kai bandzhiau Klaipedoje i Balsio menu gimnazija i konkursa nuvesti, tai butu su dzhiaugsmu prieme, bet 130 lt per menesi reikia moketi+ instrumento reik. Lanke Yamahos mokykla- 70 Lt. Dabar mums per brangu... Drauge man pasake- moteris turi gimdyti tiek vaiku, kiek gali PATI ishlaikyti. BET vaikai gimsta ish 2 zhmoniu , tai gal ir vyrui galima pasakyti- gali ''padaryti'' tiek vaiku, kiek gali ishlaikyti?Ar ne taip?
bedugne
2006 03 27, 10:56
QUOTE(milabra @ 2006 03 26, 21:29) Dėkis pusmetinį  ir pigiau ir ilgiau laiko  Papildyta:QUOTE(Soul @ 2006 03 25, 17:07) Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais... Papildyta:QUOTE(milabra @ 2006 03 27, 09:45) prie vandenėlio pratink, prie vandenėlio Mintis
*Fortūna*
2006 03 27, 11:02
bedugne
2006 03 27, 11:03
QUOTE(JelenaT @ 2006 03 27, 10:10) Vyrai( normalus) jauciasi kalti, kad paliko vaikus, tad bando pinigais ishpirkti savo kalte, nes demesio negali skirti tiek, kiek budami shalia. Ne visi Nei pinigu, nei demesio vaikui neskiria pakankamai-daznas atvejis  . O ar nepagalvojat, kad mamos, kurios augina vaika be vaiko tevo, stengiasi kazkaip kompensuoti trauma vaikui ir samoningai, ar nesamoningai , bet pvz.ima pirkineti vaikui visko , ko galbut tikrai nera butina tiek pirkti?  na, zodziu, bando pirkiniais nors kiek kompensuoti ta tevo nebuvima, taip lepindamos vaikus... Cia as tik siaip, samprotauju.Ne visai i tema
mamulia
2006 03 27, 11:28
QUOTE(bedugne @ 2006 03 27, 11:03) O ar nepagalvojat, kad mamos, kurios augina vaika be vaiko tevo, stengiasi kazkaip kompensuoti trauma vaikui ir samoningai, ar nesamoningai , bet pvz.ima pirkineti vaikui visko , ko galbut tikrai nera butina tiek pirkti? : Aš lepinu savo vaikus, ta prasme. Mažė tai dar nelabai, bet vyresnėlė tai kasdien gauna kišenpinigių (2lt) už kuriuos po pamokų perkasi saldumynus arba muzikos mokykloje kavinukėj geria arbatą su bandele. Norit paskaičiuosiu kiek vien šį savaitgalį išleidau vyresnėlei? Tai va, šeštadienį važiavom į kiną (jos vaikiškas bilietas kainavo apie 8lt), pirkau jai coca cola su spragėsiais (rinkinys 9lt), po filmo ėjome pietauti į kavinę (jos blynai su bananais 5lt, sultys 3lt, vaisių asorti 5lt), tada ėjom į Maximą pro soprano ledus (dar iš kišenės 2,50lt), maximoj ji sau pasiėmė surelį, pieno Miau, Actimel pakuotę (0,99+1,99+4,80), kito t.y. rimto maisto, kurį pirkau bendari mums visoms neskaičiuosiu. Prie kasų dar pirkau jai kinder bueno (1,59). taigi šeštadienio sąskaita - 41, 87  čia grubiai. TIK JOS. Jeigu dar sesė būtų buvus, išlaidų būtų dvigubai  Laimei, sesė viešėjo pas tėtį. Sekmadienį važiavom į McDonaldą, vyresnėlės vaišės kainavo grubiai 10lt - vaikiškas rinkinys + ledai. Tai va, apie 50lt vaiko pramogoms. Sakysit nereikėjo?  Aišku, galėjom po sniegą nemokamai pasivoliot, bet... nemanau, kad mano vaikas nenusipelno viso to.
Mamulia, zinoma, kad nusipelno.
As isvis pastebejau, kad isejus sau pirkti kostiumelio, griztu namo su kostiumeliu ne sau, o kokiu nors pirkiniu mazyliui. Ir tai nera kompensacija, nes mano mazylis isties apsuptas meile ir siluma, tiesiog mano poreikiai paprastai nueina i antra plana.
mamulia
2006 03 27, 12:19
Ilgą laiką viską skaičiavau pampersų pokais ir sprendžiau dilemą - kvepalai ar 2 pokai sauskelnių? Pastarieji nugalėdavo. Nepatikėsit, prieš kelis mėnesius pirmą kartą po vaikų gimimo nusipirkau originalius kvepalus ("Chanel"), o ne paprastą tualetinį vandenį už max.30lt. Būčiau įpirkus ir anksčiau, bet vis tas "pampersinis" skaičiavimas, tai geriau vaikui vitamnai, tai geriau geresnis žaislas...
bedugne
2006 03 27, 12:33
Mamulia, Tu tikrai labai gera mamka:didis: Dabar taip ir laikykis-pagyvenk jau dazniau ir sau
|
|