Turiu rimtą bėdą... Auginu kornišreks veislės, 10 mėn. nekastruotą katiną. Po 2-3 savaičių planuoju skristi trims savaitėms. Srydis tolimas ir nesinori tampyti to katino, o palikti nėra kam. T.y. mama atsisakė paimti pas save (kitame mieste), nes bijo, kad sudraskys naujus odinius baldus... ir jis dar mėgėjas, kaip visi kornišai... pakniaukti Dar yra galimybė, kad vyro brolis atvažiuos vakarais su juo pabūti, bet bijau, kad katinui bus liūdna  nes savaitgaliais brolis išvažiuoja. O kornišai apskritai mėgsta draugiją... Labai bijau traumuoti katiną... Papasakokit, gal kas susidūrėt su panašia situacija...
vanilla_ice
2006 03 27, 08:40
Tokioj situacijoj nesu pakliuvus,nes pas mane gali paziuret sesuo,o jei isvaziuoju i tolimesne kelione,tai nuvezu i kita miesta pas tevus.Mielai visada priglaudzia mano katinelius ir odiniai baldai neproblema:)
Man irgi tai ne problema, nes jei ilgesniam laikui tai pas tėvus nuveščiau  O šiaip jei tėvai tik dėl baldų bijo katinėlį paimti tai gali uždaryti kai nėra namie i vonią ar kitą kambarį, o kai namie būna tai galima pastebėti katinėlį, kad baldų nesugadintų  Juk per tas 3 savaites nieko labai nepridirbs
QUOTE(Latte @ 2006 03 27, 17:10) Man irgi tai ne problema, nes jei ilgesniam laikui tai pas tėvus nuveščiau  O šiaip jei tėvai tik dėl baldų bijo katinėlį paimti tai gali uždaryti kai nėra namie i vonią ar kitą kambarį, o kai namie būna tai galima pastebėti katinėlį, kad baldų nesugadintų  Juk per tas 3 savaites nieko labai nepridirbs  nu čia žiūrint, koks tas katinėlis  mūsų ir per kelias sekundes sugeba prisidirbti, jei tik nuotaika jam
Kactukas
2006 03 29, 23:49
QUOTE(palme @ 2006 03 25, 17:03) Turiu rimtą bėdą... Auginu kornišreks veislės, 10 mėn. nekastruotą katiną. Po 2-3 savaičių planuoju skristi trims savaitėms. Srydis tolimas ir nesinori tampyti to katino, o palikti nėra kam. T.y. mama atsisakė paimti pas save (kitame mieste), nes bijo, kad sudraskys naujus odinius baldus... ir jis dar mėgėjas, kaip visi kornišai... pakniaukti Dar yra galimybė, kad vyro brolis atvažiuos vakarais su juo pabūti, bet bijau, kad katinui bus liūdna  nes savaitgaliais brolis išvažiuoja. O kornišai apskritai mėgsta draugiją... Labai bijau traumuoti katiną... Papasakokit, gal kas susidūrėt su panašia situacija... Sveikute! As irgi ruosiuosi i kelione geguzes pabaigoj, birzelio pradzioj, mazdaug 2, 5 savaites. Tai mastau ka cia daba daryti? Norejau veztis kartu, bet mes paskui vaziuosim prie juros, ten palatkes, kempingai, tai be sansu. Palme, o kada tu isvaziuoji? Pagalvojau, kad as galeciau tau paziuret, o po to tu man. Zinai gi tikriausiai, pas mane reksiuke 10 menesiu  Tik bijau, kad gali kilti dvi problemos - arba susituoks arba susipjaus Nu zodziu reiklalas sudetingas. Ka tu manai apie tai?
Palmes kūdikėlis jau kastruotas  Tai neatsitiktų niekas jau. O susipjaut skirtingų lyčių katinukai ir tokie jaunučiai neturėtų. Gal iš pradžių nepatiks draugija, bet vėliau negalėsit atskirt. Kaip smagu - kompanija vasarai
QUOTE(Tvarkele-Mute @ 2006 03 29, 21:49) Sveikute! As irgi ruosiuosi i kelione geguzes pabaigoj, birzelio pradzioj, mazdaug 2, 5 savaites. Tai mastau ka cia daba daryti? Norejau veztis kartu, bet mes paskui vaziuosim prie juros, ten palatkes, kempingai, tai be sansu. Palme, o kada tu isvaziuoji? Pagalvojau, kad as galeciau tau paziuret, o po to tu man. Zinai gi tikriausiai, pas mane reksiuke 10 menesiu  Tik bijau, kad gali kilti dvi problemos - arba susituoks arba susipjaus Nu zodziu reiklalas sudetingas. Ka tu manai apie tai?  Ačiū už pasiūlymą, betsaviškį nusprendžiau palikti mamai, ai...  gal nepasius ta mano mama per 1 mėn. O tavąją, tai tikrai galėčiau pažiūrėti  Ir ateičiai žinosiu su kuo tartis dėl savojo
Kactukas
2006 04 01, 13:17
QUOTE(palme @ 2006 03 30, 07:20) Ačiū už pasiūlymą, betsaviškį nusprendžiau palikti mamai, ai...  gal nepasius ta mano mama per 1 mėn. O tavąją, tai tikrai galėčiau pažiūrėti  Ir ateičiai žinosiu su kuo tartis dėl savojo  Zinai, Palme ar tik musiskiai nebus brolis ir sesuo?  Vienodo amziaus ir pirkom is to pacio "veislyno" Kokios tavo spalvos, kartais ne panasus i maniske ( buvau nuotraukas pradzioje indejus)? Niu jeigu jau nuskriaudet katuka  tai pavoju jokiu nenusimato, nebent gili draugyste, tai zinosim tada abi pas ka kreiptis Manau, kad tavo mamai turetu patikti toks nuostabus sutverimas  , ziurek da grazint nebenores Papildyta:P.S. Ties o kada tu isvaziuoji? Jei iki geguzes galo grisi ir jeigu nori, gali palikti savo mamai mano koordinates, jeigu maza kas - kaip sos varijantas.
-freya-
2006 06 13, 21:43
Niekam nepalieku. Gal ir keistai pasirodys, bet kartais vien dėl katės atsisakom ilgesnių kelionių arba išvis nevažiuojam. Duot kažkam savo namų raktus ilgam irgi nesinori, o išvežti katę kažkur kitur tai neįmanoma. Parbėga vistiek namo (jei išleidžia į kiemą) kad ir iš 20 km ir laukia prie SAVO namų durų. Va taip va.. gaila katės, nenorim kad ji stipriai stresuotų.
Mes planuojam ilgam savaitgaliui išvažiuoti - nuo penttadienio ryto iki sekmadienio vakaro. Taip ilgai katinas vienas nėra buvęs. Kažin, ar nieko tokio? Tėvams palikti nenoriu, nes nebūna katinu patenkinti, jiems jis neleidžia išsimiegot ar dar kokių problemų iškyla  Kažkam palikti raktus irgi nenoriu.
Dažniausiai per atostogas išvažiuojam 2 savaitėms. Prieš kelionę pakeičiu kraiką į naują, priperku konservų 2 savaitėms, instruktuoju mamą arba sūnėną, palieku buto raktus ir išvažiuoju. Vienąkart per dieną (vakare) užsuka kas nors iš šeimynos, įdeda ėsti ir tiek. Nuo liūdesio dar nė vienais metais nesusirgo  Nors 2 savaites gyvena viena.
teks man irgi greitai savo katinuką palikti pirmą kartą visam savaitgaliui vieną.. tikriausiai dėl to jokių problemėlių neiškils, bet va kai vasarą atostogos ateis ir norėsis kažkur išvažiuot ilgesniam laikui nei savaitgalis, tai net nežinau ką teks daryt..  į gimtinę išvežt nelabai išeina, net ten auga šuniukas nelabai pripažįstantis kates  reiks, matyt, prašyt, kad kas nors jį lankytų..  nes kitos išeities kol kas dar nepasisekė man sumąstyti..
Indrajaa
2007 06 26, 10:43
QUOTE(cheery @ 2006 06 14, 10:12) teks man irgi greitai savo katinuką palikti pirmą kartą visam savaitgaliui vieną.. tikriausiai dėl to jokių problemėlių neiškils, bet va kai vasarą atostogos ateis ir norėsis kažkur išvažiuot ilgesniam laikui nei savaitgalis, tai net nežinau ką teks daryt..  į gimtinę išvežt nelabai išeina, net ten auga šuniukas nelabai pripažįstantis kates  reiks, matyt, prašyt, kad kas nors jį lankytų..  nes kitos išeities kol kas dar nepasisekė man sumąstyti..  Oi, man lygiai ta pati bėda  savaitgalį maniškė tai be problemų pabūna viena, palieku sauso maistelio ir naują kraiką. Tačiau artėja mano atostogos, tai net nežinau kaip bus. Draugė žadėjo užeiti kas kelios dienos, bet galvoju, ar nebus mano katinytei labai liūdna ištisom dienom visą mėnesį vienai būti
Fikcija
2007 06 29, 01:57
QUOTE(Indrajaa @ 2007 06 26, 11:43) Oi, man lygiai ta pati bėda  savaitgalį maniškė tai be problemų pabūna viena, palieku sauso maistelio ir naują kraiką. Tačiau artėja mano atostogos, tai net nežinau kaip bus. Draugė žadėjo užeiti kas kelios dienos, bet galvoju, ar nebus mano katinytei labai liūdna ištisom dienom visą mėnesį vienai būti  Kurgi nebus liudna... Ash apskritai daug vazhineju, tai palikdavau raktus draugui, kuris sutaria su mano augintine, kad pagyventu mano bute O dabar sugalvojau fiks ideja: mano kaymyne turi dukryte, kuri myli kates Ash jai rakta, visishka laisve bendravime su kaciune(kiek nori lai buna ir zhaidzhia su zhveriuku), ir dar uzh darba pinigiuku pamokesiu  Visi laimingi : ir katyte ir mergyte ir ash ir mergytes mamyte  O kas jau geriau pazhais su gyviu, jei ne vaikas?
Padekit ka daryt??Isvaziuoja tevai keliom dienom, kas geriau ar palikti katina svetimiems zmonems name, bet ten yra kita kate Cornish rex, ar palikti savo name uzdarius vonioje? kur didesnis stresas? Katyte Main Coon QUOTE(cheery @ 2007 07 16, 10:15) o kodėl palikti uždarius vonioje?  kažkaip nelabai kaip skamba mes savo katulį ilgiausiai vieną namie buvom palikę beveik trim dienom - pridėjau kelis didelius indelius maisto, vandens kokius tris ir dar viena kriauklėj ištačiau pilną, dvi dėžes kraiko ir psio  visko net nespėjo suėst ir išgert  aišku, kai grįžom tai buvo baisiai išsiilgęs, bet tikrai patyrė mažesnį stresą nei nuvežtas į svetimą vietą.. Na todel kad name reikia ijungti signalizacija, viena vieta kur ji neveisk yra vonia tai va manau uzdaryta vonios kambary ji daugiau stresuos...na nz....as pagal kita savo kate sprendziu, kad ji sveciuose visai ok jaucias
kates labai prisirisa prie vietos, geriau i svetimus amus nevezti, ypac jei ten yra kitu gyvunu, kurie gali nepriimti naujoko namuose savo katinus 3 dienoms palieku aprupinusi kaip ir cheery jei 4 tai jau prasau kad drauge ateitu juos patvarkyt
Undzinka
2007 07 16, 22:40
Na visgi manau,kad savuose namuose katytei butu geriau.Juk kol pripras prie svetimos kates,tai ziurek,jau ir seiminikai sugrys:) Mes saviske irgi paliekam namuose iki 3 paru.Vandens keli indeliai,maistelio sauso keli indeliai,is visu kampu surenkami jos zaisliukai ir suneami i viena vieta ir viskas buna gerai.Uztat,kai mes gryztame,tai jau toks meilumas buna,kad net ramiai pasedet negaliu,lipa,nori bendrauti,nori buti glostoma ir aplamai labai dziaugiasi:) QUOTE(marinulia @ 2007 07 16, 22:53) Ka daryti,kai isvazioji 2 savaitem viena karta per metus  ir nera kam palikti? Per google buvau ivedusi kaciu viesbuciai ir radau pora skelbimu  Gal kas buvot palike ten savo kacius? Mes buvom palike 10 dienu...Ateidavo kaimyne 2 kart per diena,pakeisdavo vandenuka,isvalydavo tulika ( na spirukus isrinkdavo  ) ,idedavo naujo maistelio,paglostydavo.Juk manau kiekviena tirite kokia gera kaimyne,podruzke,sese ar broli,gal tevai netoli gyvena.Na kazkaip nenoreciau atiduot kates i kaciu viezbvuti...
QUOTE(MyWay @ 2007 07 17, 00:08) Geriau kačiuką palikti kelioms dienoms namie. Katė ramiai sau jausis ir ramiai miegos.
QUOTE(glossi @ 2007 07 17, 09:30) namie, bet ne vonioj  QUOTE(Latte @ 2007 07 17, 13:16) Vonia voniai nelygi  Gal pas kažką vonia kaip mano kambarys  bet vistiek juk nelaikom kates visada uzdarytos - jei ji gyvena toj vonioj, gal ir galima palikt ten, bet as savo katuku net 20 kvadratu kambary uzdarius nepalikciau, nes jie iprate po visa buta vaikscioti, tai nusikniauktu negyvai uzdaryti
Na viskas paliko katyte vonioje..siandien isvaziavo ryt grys...nenorejo niekam palikt..vonia apie 15kv.m...
QUOTE(Dzada @ 2007 07 17, 20:51) Tada gali net nepergyventi  Viskas bus gerai.
Undzinka
2007 07 18, 21:19
QUOTE(gravel @ 2007 07 17, 21:10) Tada gali net nepergyventi  Viskas bus gerai. TAi jau tikrai nera ko pergyventi:) Pas kai ka tokio dydzio kambariai buna.Viskas bus gerai su jusu grazuole:)
NightStar
2007 07 22, 21:28
mums ta pati problema, 10 dienu isvaziuosim, o gyvenam su seneliais, kurie irgi gali namie nebut ir pasirupint nelabai galetu, o kazka priziuret katina pakviest irgi negalim, nes kaip ir ne musu butas...tai ir nebezinom ka daryt...gal geriau tada ji su boxu nusivezt ir saugot tik, kad nepabegtu?
QUOTE(NightStar @ 2007 07 22, 22:28) mums ta pati problema, 10 dienu isvaziuosim, o gyvenam su seneliais, kurie irgi gali namie nebut ir pasirupint nelabai galetu, o kazka priziuret katina pakviest irgi negalim, nes kaip ir ne musu butas...tai ir nebezinom ka daryt...gal geriau tada ji su boxu nusivezt ir saugot tik, kad nepabegtu? 10 dienu tai tikrai butu per ilgai palikti gal apie gyvunu viesbuti reiketu pagalvoti, jei namie nebus kas priziuri ir jei veztis nelabai galit?
Undzinka
2007 07 23, 11:00
QUOTE(NightStar @ 2007 07 22, 21:28) mums ta pati problema, 10 dienu isvaziuosim, o gyvenam su seneliais, kurie irgi gali namie nebut ir pasirupint nelabai galetu, o kazka priziuret katina pakviest irgi negalim, nes kaip ir ne musu butas...tai ir nebezinom ka daryt...gal geriau tada ji su boxu nusivezt ir saugot tik, kad nepabegtu? MAnau,kad jei katyte pratus keliauti,tai galima veztis kartu (zinoma,jei ten,kur jus vaziuojate,priima su givunais).Jums reikia ja pratinti prie pavadelio,kad galetumete vedziotis kartu.Tada i kelione jums reiketu ir tualeta imtis,vandens ir maisto dubenelius ,kates maisteli,kraika.Susidaro nemaza manta.
Lašelis Liūdnas
2007 07 23, 12:25
Jei išvažiuojam dviem trim dienom, tai be problemu pabūna viena. O kai vykstam į ilgiau trunkančias keliones, tai prašom giminaičių, kad atvažiuotų pašert ir vandens įpilt. Į kitus namus nelabai norėčiau katės vešt, nes bailiukė ji pas mus, sustresuotų stipriai.
Indraa-
2007 07 23, 13:29
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2007 07 23, 14:25) Jei išvažiuojam dviem trim dienom, tai be problemu pabūna viena. O kai vykstam į ilgiau trunkančias keliones, tai prašom giminaičių, kad atvažiuotų pašert ir vandens įpilt. Į kitus namus nelabai norėčiau katės vešt, nes bailiukė ji pas mus, sustresuotų stipriai. mes net dienai nepaliekam  Štai planavom keliauti į Švediją (deja, nepavyko) būtų keliavę kartu visi 3 gyviai kartu
Mes irgi isvaziuojam 5 dienom,zadejom palikti gyvunu viezbuti,bet pasirodo,kad turi butu skiepytas katinas ir po skiepo turi praeiti 2 men.  ,patys kalti,kad nepaidomejau anksciau.Galvoju palikti namie,nes tokiu savanoriu priglausti nerandu,pridesiu daug maisto,vandens daug,paprasysiu kad pazystama ateitu trecia diena papildyti atsargas.O su tualetu,tai paliksiu langa pravira,nes cia pas mus su grotom yra,jis ir siap megejas po jas pabegti i lauka,nors mes ir neleidziam pro langa iseiti i lauka,bet o ka daryti.Tik labai nerimauju,kaip jis prabus vienas tas dienas,pasijutes vienisas neiskeliaus kur nors toliau,nes cia dar toks juodas katinas slankioja(kiek suprantu cia buvo jo teritorija,kol musu nepaaugo),tai jie ir taip pesasi del vietos,o jei naktim prades pestis,nes siap musiskis vakarais buna namie,bet dabar langas bus praviras ir jis gastroliuos kada ir kur nores.Tai bijau kad kaimynai nepradetu skustis,jei jie prades pestis,o taip tai tikrai bus
Indraa-
2007 09 29, 11:05
Patarčiau nepalikti gyvūnų viešbučiuose. Palikit maisto ir paprašykit kad kas ateitų aplankyti. Bent kas 2dienas....
Jums baisios problemos išsispręstų, jeigu nepaliktumėyt lango atidaryto  Tada katinas neitų į lauką - nepabėgtų ir nesusipeštų. O kas jei jį smarkiai sužeis, o jūsų nebus?  Tualetui dėžę pastatykit su kraiku, jo daug pripilkit, o kai ateis žmogus aplankyt - išvalys ir tiek Aš tai nė už ką nepalikčiau galimybės katinui į lauką išeit vienam, kai pačios tiek laiko nebus  Jam gi bet kas gali atsitikt.
Matot,kad ta pazystama,kuri priziures katina,ji kiekviena diena nevaikscios,dziaugiuosi kad prikalbinau ir taip du kartus ateiti,su maistu cia dar viskas gerai,bet su tualetu  ,cia vargo vakariene.Jis senai nebedaro i dezute,nebent labai jau nakti reikalas prispiria.O dar jei nespeji pavalyti dezutes iskart,jis visada daro ant zemes,patikekit kiek as vargstu su ta smarve,del to ir apsisprendem ji leisti i lauka,nors anksciau pries buvom i lauka leidima.
Aaaaa  na tada sunki padėtis, užjaučiu
Tai yra automatiniu seryklu,vandens fontanu.As tai tik namuose palikciau ir paprasyciau kaimyno,kad prizvelgtu ar viskas veikia. http://www.nextag.com/automatic-pet-feeder/search-htmlQUOTE(Indraa- @ 2007 09 30, 10:18) o kas automatiškai tualetą valys? Na mano kate isbudavo 3-4 dienas ir darydavo i tualeta.
QUOTE(dawny @ 2007 09 30, 10:28) Na mano kate isbudavo 3-4 dienas ir darydavo i tualeta. Ta prasme i klozeta daro,ar i savo dezute?Jei i klozeta,tai mano katinui nera tiek smegenu kad jo uzliptu  ,jis greiciau visa buta apdergs,bet antra syk nedarys i nepavalyta dezute
QUOTE(dell @ 2007 09 30, 17:15) Ta prasme i klozeta daro,ar i savo dezute?Jei i klozeta,tai mano katinui nera tiek smegenu kad jo uzliptu  ,jis greiciau visa buta apdergs,bet antra syk nedarys i nepavalyta dezute  Kad darytu i klozeta reikia ismokinti.Kazkurioje temoje net filmukas buvo idetas kaip tai padaryti. O negalite keliu dezuciu pastatyti.Vis maziau apdergs namus.Beto as jam ir laisve apribociau, kad nereiktu visko valyti.
Mes jau visi kartu  .O jau kaip pasiilgo,o koks meilutis,uztenka tik karteli pasaukti iskart atbega.Na maisto tai nemazai suedes,vandens daug buvo,bet jau lafata buvo su tuo vaiksciojimu i lauka kada nori,paeda iseina,praalksta pareina,kol musu nebuvo. Taip gaila buvo ji palikti,net vyras kiekviena vakara sakydavo,kazi kaip ten musu Hanas?Na bet nusprendem,kad kita syk,jei neiseis su savim veztis,tai paliksim kaciu viezbuti,kazkaip ramiau bus.
marinulia
2008 01 19, 23:13
Jelenka
2008 06 01, 09:43
Laba diena.
Gal yra Vilniuje kokių gerų viešbučių katėms? Reikės palikti mėnesiui, ko gero/ Gal turite patirties panašios - geros ar blogos?
SilvijaG
2008 06 01, 17:21
Sveika. Radau va čia. Ir dar šitas visai nieko atrodo, bet dar neveikiantis ir neaišku kokiame mieste
sokejuke86
2010 07 01, 12:33
Ui matau, kad laimei su tokiomis problemomis nesusidūriau. turiu dvi katytes, bet norinčių prižiūrėti daugiau nei reikia. ir mano tėvai, ir draugo tėvai ir mano senelis visi tik ir laukiam kada išvažiuosime ir jiems paliksime, nors lietuvoje visur kartu važiuojame, tik išvykdami iš Lietuvos paliekame.
QUOTE(sokejuke86 @ 2010 07 01, 13:33) Ui matau, kad laimei su tokiomis problemomis nesusidūriau. turiu dvi katytes, bet norinčių prižiūrėti daugiau nei reikia. ir mano tėvai, ir draugo tėvai ir mano senelis visi tik ir laukiam kada išvažiuosime ir jiems paliksime, nors lietuvoje visur kartu važiuojame, tik išvykdami iš Lietuvos paliekame. Ar kartais jie ne Kaune gyvena?  Man irgi baisus galvos skausmas  - ieskau kas paziuretu savaite mano Diva....
QUOTE(Daiva R. @ 2010 07 01, 13:14) liepos 12-17 dienomis ketinam poilsiauti ir niekaip nerandam kam palikti savo katina Gal atsiras kas galetu paziureti ji?  (rasykite i az) blogiausiu atveju prašykit, kad kas iš draugų, giminaičių ar kaimynų ateitų pašert, pakeist vandenį ir išvėdintų namus - per 5 dienas tikrai nenumirs
jolantukas1
2010 07 04, 20:33
katinai nemėgsta keisti vietos. geriausia būtų kad kas nors ateitų į namus ir prižiūrėtų. aš problemos šiuo klausimu neturiu.norinčių ir galinčių prižiūrėti mano xebrą yra
na aišku, tai ne kiekvienam katinui, bet jei visiškai paklausos nebūtų, tai negyvuotų čia, Vokietijoje kačių pensionai ir "viešbučiai"  dažniausiai juos turi visokios vienišos moteriškės, turinčios namą/sodą, kurios šiaip ar taip turi savo gyvūnų. Aišku svarbu, kad būtų pakankamai švaru, visos katės tik su skiepais priimamos ir t.t.  . MB tėvai irgi porą kartų buvo taip savaitei palikę savo katę (ji tokia lėtoka, rami, britų mišrūnė), ji beveik visai nestresavo. Tuo tarpu saviškės taip svetimoj aplinkoj nelabai įsivaizduoju
Pandute83
2011 08 31, 18:03
Sveikos, merginos, labai prašau padėti išspresti dilemą: 2 mėnesiams turiu išvykti į užsienį ir neapsisprendžiu ar vežtis su savimi katę ar palikt pas tėvus. Maksimaliai pas tėvus katytė buvo likus lygiai mėnesiui, tada viskas buvo tvarkoj (šiaip ji bent kelis kartus per metus pas juos lankosi, jau puikiai pažįsta tą vietą, žmones). Tačiau bijau, kad per 2 mėnesius ji mus tiesiog pamirš ir po to jau nebepripažins šeimininkais... Taigi kas geriau: didžiulis stresas nuo apsilankymo pas veterinarą (reikės gi čipą idėt, pasą gaut ir t.t.), šokas dėl skrydžio lėktuvu, dar didesnis stresas nuo visiškai nepažįstamo, naujo buto - ar 2 ilgi mėnesiai atskirai nuo šeimininkų? Ar nepamirštų mus mūsų "dukrelė" per 2 mėn.? Sorry, jeigu panaši tema buvo, bet nuoširdžiai ieškojau ir nieko neradau...
aushra1
2011 08 31, 19:12
QUOTE(Pandute83 @ 2011 08 31, 19:03) Sveikos, merginos, labai prašau padėti išspresti dilemą: 2 mėnesiams turiu išvykti į užsienį ir neapsisprendžiu ar vežtis su savimi katę ar palikt pas tėvus. Aš vietoj Jūsų palikčiau. 2 mėn tai ne 2 metai. Juk užsienyje vargu ar sėdėsite namie su kate. O dėl pripažinimo grįžus tikrai nebus problemų.
QUOTE(Pandute83 @ 2011 08 31, 19:03) Sveikos, merginos, labai prašau padėti išspresti dilemą: 2 mėnesiams turiu išvykti į užsienį ir neapsisprendžiu ar vežtis su savimi katę ar palikt pas tėvus. Vienareikšmiškai palikt pas tėvus. Katei streso bus 10 kartų mažiau nei kelionė pirmyn, adaptacija ir kelionė atgal
Jolitaaa
2011 09 03, 11:39
Na kai labai toli ir ilgam niekur neišvykstam, tai katę paliekam namuose, tik reikia pridėt daugiau ėst, nes visgi kokiom ~2~3 dienom išvykstam kur prie Jūros ir neilgiau, kadangi palikt katės neturim kam, jei norim atostogaut tai praktiškai- neįmanoma, nes namuose lauke alkana gerklė, kuri bliauna be sustojimo ir kvaršina, gadina visų kaimynų ramų laiką, miegą ir t.t Kartais taip norisi paatostogauti kur nors svetur, bet ..., katė yra katė, neturim kam jos palikt. Giminės nenori prižiūrėt kačių, neapsiima tuo, per skelbimus irgi sunku rast.
Kipsiuke
2011 09 03, 22:34
Mano nuomone geriausia, kad kaciukas liktu savo namuose ir kasdien jo reikalu ateitu sutvarkyti kazkas is artimuju. Bet jei tai ilgas laiko tarpas, tai istikruju galima vestis ir su savimi, jei net du men, as asmeniskai vesciausi su savimi tikrai. Pazistu viena zmogu, kuris gyvena uzsieni turi kelis sunis, katuka ir kai grista i LT pailseti visada vezasi su savimi visa arsenala, kitaip ji net neisivaizduoja. Pas tevus palikti aisku vienas is tu geruju variantu taip pat, tik vat klausimas kaip butu kai grisit. Jei katukas labai meilus, tevai prisiris, pamils, kazi ar bus lengva jums patiems paprasyti tevu grazinti katuka....Juk cia nezaisliukas, labai lengva pamilti ir prisiristi prie meilaus gyvunelio ir issiskyrimas kartais kainuoja daug daugiau sveikatos nei atrodo... mano nuomone tokia Papildyta:del cipavimo ir vet paso, tai jau atsiprasau... koks cia dar stresas, juk kai skiepyt vezates apie tai negalvojat. Reikia, vadiasi reikia, visi kaciukai tai lengva forma pernesa istikruju, jokio super didelio streso tikrai nera Papildyta:o kas link adaptacijos, tai koks skirtumas kur jai reikes adaptuotis, ar tevu namuose, ar jusu kitame bute, na nelabai to suprantu....bet kokiu atveju abiem atvejais bus sioks toks stresas katytei Kates siais laikais yra kasdien keliaujancios, nuolat yra daug veiseju, kaciu myletoju, ar siaip augintiniu turinciu, kurie skraidina kates i skirtingas salis skrisdami kartu ir viskas buna gerai. Net yra kaciu teisejai, kurie vaziuodami teisejaut i kitas salis, visada vezasi su savimi savo augintines, nes neisivaizduoja gyvenimo be ju, o juk vyksta tik keletui dienu...
Zuikiosaulute
2011 09 05, 14:41
Ruošiamės į savaitės trukmės kelionę, katę paliksim anytai. buvaom jau savaitgalį nuvežę palikti savo kvapo, susipažinti su vieta ir t.t.
Pandute83
2011 09 09, 14:59
Aciu visoms uz atsakymus!  Padejot apsispresti - katyte vaziuos pas "senelius", kuriuos pazista, puikiai pazista ir ju buta. Tikrai taip jai bus maziausiai streso. Juk tik 2 menesius ir tereikes pabut atskirai...
|
|