Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dvynukai! identiški ar ne?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3
jėga
QUOTE(Viesulas @ 2006 05 29, 13:57)
ar gali vienas is dvyniu  vaikas gimti juodaodis o kitas baltaodis?
*

Turbūt kad gali tongue.gif Manieji irgi yra vienas šviesiaodis, kitas tamsiaodis... ne negras žinoma, ale... biggrin.gif
user posted image
jufike
QUOTE(jėga @ 2007 05 03, 13:35)
Turbūt kad gali tongue.gif  Manieji irgi yra vienas šviesiaodis, kitas tamsiaodis... ne negras žinoma, ale... biggrin.gif
user posted image
*

o taviskiai identiski?
jėga
QUOTE(jufike @ 2007 05 17, 18:37)
o taviskiai identiski?
*

Nu kad ne unsure.gif
vienu kartu
[quote=jėga,2007 05 03, 14:35]
Turbūt kad gali tongue.gif Manieji irgi yra vienas šviesiaodis, kitas tamsiaodis... ne negras žinoma, ale... biggrin.gif
Auginame ir mes du tokius pat drinks_cheers.gif . Vienas rudesnes odos o kitas baltas baltutelis ir plaukuciai. Vienas gime su kupeta tamsiu plauku, o blondinas kelis ant pakausio teturejo doh.gif . Taigi musiskiai ne identiski ir paziurejus nepasakytum kad dvyniai. Kai suzinojau kad bus dvyniai labai apsidziaugiau, bet po kokios savaites buvo apemus panika, kaip reiks dalinti demesi, meile, rupintis jais! Bet stai jau 7 men kaip sekmingai augam ir labai dziaugiames musu angeleliais. Beje tiek mano , tiek vyro giminej yra dvynuku- jo mociute viena is dvyniu , o mano teta irgi turi dvynius. Bet kazkaip niekada nebuvau net pagalvojus kad galeciau ar noreciau tureti dvynius. Likimas dosnus, dabar net nenoreciau kad butu kitaip...
jufike
QUOTE(* Linužė * @ 2007 05 02, 02:38)
Kaip smagu , Jufike, kad atsakei  thumbup.gif  4u.gif Negaliu sulaukti ir as paziureti kaip jos atrodo, elgiasi, ir ar ta isdentiska DNR atsispindi elgesyje, skoniuose , temperamente  biggrin.gif O pas mane pilvuke irgi viena ( didesne) daaaug aktyvesne, mazesne daugiau miegaliuke. Reiskias ir gyvenime taip gali buti  biggrin.gif .

Sekmytes  jums augant  wub.gif  wub.gif
*

Taip, net pas identiskus charakteris skiriasi. maniskiai ir dabar dar viska daro vienu metu: vienu metu rekia, vienu metu miega, vienu metu stebi pasauli.

vienas dazniau sypsosi (cia tas, kur ramesnis), kitas maziau. Vienas biskiuka storesnis. bet lenktyniauja ugiais. viena menesi vienas ilgesnis, kita menesi - kitas. Ir pilve taip pat buvo, tik su svoriais. Pas mus tas, ur didesnis, aktyvesnis, jis ir "vrednesnis". Bet, speju, kad jis ir vadovaus broliukui. Kol kas dar nelabai reaguoja viens i kita, tik ziuri. Jau laukiu to momento, kai ji prades zaisti kartu.

Del skirtingos odos spalvos. turejau klasiokus. vienas sviesiais plaukais smulkiu bruozu, kitas juodais ir stambiu bruozu. niekada nepasakytum, kad dvyniai. Ar skaitet laikrasciuose, jog gime dvyniai: vienas baltaodis, o kitas - mulatas. doh.gif o jeigu abu tevai baltaodziai? blink.gif
lotuliukas.gif
jėga
QUOTE(jufike @ 2007 05 22, 23:44)
Pas mus tas, ur didesnis, aktyvesnis, jis ir "vrednesnis".
*

drinks_cheers.gif Mano blondinas - aktyvistas. Jis ir stambesnis, ir ūgiu 3 cm didesnis, ir svoriu 2 kg brolį lenkia, net batus 2 dydžiais didesnius perku doh.gif Jis ir pasiutesnis yra. O mažius (aš taip vadinu juoduką hihihi.gif ) nors ir smulkesnis, ir mažesnis, bet suktas mirksiukas.gif viską daro iš pasalų, net brolį blogiems veiksmams išprovokuoja, jį kaip aktyvistą į priekį pastumia, o po to ir pats prisijungia doh.gif lotuliukas.gif
_Ligitukas_
QUOTE(jėga @ 2007 05 23, 08:41)
drinks_cheers.gif Mano blondinas - aktyvistas. Jis ir stambesnis, ir ūgiu 3 cm didesnis, ir svoriu 2 kg brolį lenkia, net batus 2 dydžiais didesnius perku doh.gif  Jis ir pasiutesnis yra. O mažius (aš taip vadinu juoduką hihihi.gif ) nors ir smulkesnis, ir mažesnis, bet suktas mirksiukas.gif  viską daro iš pasalų, net brolį blogiems veiksmams išprovokuoja, jį kaip aktyvistą į priekį pastumia, o po to ir pats prisijungia doh.gif  lotuliukas.gif
*

Va va pas mane bernnas suktas, o mergiotė eina sau kokia šūstra doh.gif
aniuta82
pas mane mama buvo is dvyniu, tai ji irgi pagimde dvynius, tai jauciu ,kad ir man gali gimti dvyniai? kaip manot? g.gif
Supervyre
Gims dvyniai ar ne diskutuojama dar ir cia
QUOTE(aniuta82 @ 2007 05 26, 12:59)
pas mane mama buvo is dvyniu, tai ji  irgi pagimde dvynius, tai jauciu ,kad ir man gali gimti dvyniai? kaip manot? g.gif
*

Kokius Tavo mama pagimde dvynius ir kokia ji pati buvo? Identiski ar ne?
@ch...
As kazkaip galvoju, kad turesiu dvynukus. labai noreciau:)
Mano mociute turejo net dvejus dvynius thumbup.gif Is vienos poreles is mano mama:)
Dziaugsmukas
as pati esu is dvyniu.Taciau mes su sese esam neidentiskos dvynes smile.gif Kiek literatura raso,kad butent neidentiski dvyniai perduodami per genus.Zinau,kad ir musu atveju,tai yra is tevelio puses biggrin.gif Identiski dvyniai neperduodami per genus,tai daugiau atsitiktinumas(taip raso literaturoje).Pagal statistika dvynuku susilaukti turi daugiau sansu vyresnes moterys tongue.gif
As pati siuo metu laukiuosi,tai kai ejau pirma kart daryti echoskopijos,pirmas klausimas buvo:-Ar tik vienas kudikis? biggrin.gif
Aciu Dievui laukiuosi vieno,mama pasakojo kaip sunku buvo mus dvi iskart auginti.nenoreciau taip unsure.gif
Supervyre
QUOTE(jufike @ 2007 05 22, 23:44)
Del skirtingos odos spalvos. turejau klasiokus. vienas sviesiais plaukais smulkiu bruozu, kitas juodais ir stambiu bruozu. niekada nepasakytum, kad dvyniai. Ar skaitet laikrasciuose, jog gime dvyniai: vienas baltaodis, o kitas - mulatas.  doh.gif o jeigu abu tevai baltaodziai?  blink.gif
lotuliukas.gif
*

Man sake mano gine, kad jeigu moteris turejo audringa gyvenima ir pvz. kad ir pries 3metus turejo su juodaodziu romana, po triju metu susilauke juodaodzio vaiko nuo baltaodzio. Ir tai normalu, nes kazkur 7metus islieka pedsakai ano vyro g.gif Va taip man postringavo bigsmile.gif
Gerve+2
QUOTE(Supervyre @ 2007 06 04, 22:22)
Man sake mano gine, kad jeigu moteris turejo audringa gyvenima ir pvz. kad ir pries 3metus turejo su juodaodziu romana, po triju metu susilauke juodaodzio vaiko nuo baltaodzio. Ir tai normalu, nes kazkur 7metus islieka pedsakai ano vyro  g.gif Va taip man postringavo  bigsmile.gif
*

Visiskos nesamones. Sorry.

O siaip, man irgi be galo idomu - identiski bus maniskiai, ar ne? Turim 2 placentas ir 2 amniono maisus. Aisku, didesne tikimybe - kad neidentiski. Taciau gimineje lyg ir neturim dvyniu, tai gal - atsitiktinumas, tai yra monozigotiniai visgi? Skelbiu balsavima biggrin.gif

Linkejimai visoms mieloms seimynelems su dvynukais ir ju belaukiancioms! 4u.gif 4u.gif
Supervyre
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 06 06, 13:49)
O siaip, man irgi be galo idomu - identiski bus maniskiai, ar ne? Turim 2 placentas ir 2 amniono maisus. Aisku, didesne tikimybe - kad neidentiski. Taciau gimineje lyg ir neturim dvyniu, tai gal - atsitiktinumas, tai yra monozigotiniai visgi? Skelbiu balsavima  biggrin.gif
*

Jeigu dvi placentos didesne tikimybe, daug didesne, kad bus neidentiski mirksiukas.gif
Dziaugsmukas
Kartais sunku atsekti,kad giminej buve dvyniu.nes tai gali ne kiekvienoj kartoj kartotis.Pvz.kai mano tevai susilauke manes su sese.Neuzilgo gime ir tevelio puseserei neidentiski dvyniai.Tada buvo pradeta dometis ir atrado,kad ir seneliu,is tevelio puses,tarpe buta neidentisku dvyniu.Taigi kartais ne viska sekasi lengvai atsekti mirksiukas.gif
Gerve+2
Perziurejau mokslinius (genetikos) duomenis apie dvynius ir paveldejima. Saltinis - OMIM:

Didziulis mokslinis darbas 1996 m. su olandu dvyniais (1422 dvyniu is triju kartu palikuoniu) rodo, kad tikimybe susilaukti naturaliai uzsimezgusiu (t.y., ne po kiausidziu stimuliacijos hormonais arba dirbtinio apvaisinimo) dizigotiniu dvyniu paveldima pagal autosomini monogenini dominantini modeli. mirksiukas.gif
Kitaip sakant, dizigotiniai dvyniai yra paveldimi. bigsmile.gif
Dizigotiniu dvyniu mamoms dazniau vyksta spontanine daugybine ovuliacija (t.y., subresta ne viena kiausialaste, o kelios) bei yra padidejes FSH (folikulus stimuliuojancio hormono) kiekis kraujyje. cool.gif

Mokslininkai laiko, kad monozigotiniu dvyniu atsiradimas nepriklauso nuo genetiniu veiksniu. Taciau tai galbut nera visiskai tiesa, nes yra aprasyta seimu, kuriose yra daug monozigotiniu dvyniu poru. Tiesiog jos pasitaiko zymiai reciau, ir dar ne viskas yra genetiskai istirta (toli grazu). blink.gif
Gerve+2
Dar idomu tai, kad laikoma, kad polinki i dizigotinius dvynius turi tik moteris (tokia prielaida buvo ir minetame darbe su olandais ir flamandais), taciau, as cia dabar galvoju blink.gif , kad jeigu vyro spermijus turetu toki gena, kuris verstu apvaisinta kiausialaste skilti pusiau, tai butu tuomet vyro gimine "kalta", ar ne?

Turiu klausimuka naturaliu dizigotiniu dvyniu seimynelems arba jas pazistantiems (tiems, kuriems dizigotiniai dvyniai atsirado ne iskart po kontraceptiku, stimuliacijos vaistais arba dirbtinio apvaisinimo): kuriose seimose manote, kad dvynius paveldejote tik is tecio gimines? Tai yra: kieno gimineje dvynukai buvo tik tevelio puseje?

4u.gif 4u.gif
Supervyre
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 06 07, 17:29)
Perziurejau mokslinius (genetikos) duomenis apie dvynius ir paveldejima. Saltinis - OMIM:

Didziulis mokslinis darbas 1996 m. su olandu dvyniais (1422 dvyniu is triju kartu palikuoniu) rodo, kad tikimybe susilaukti naturaliai uzsimezgusiu (t.y., ne po kiausidziu stimuliacijos hormonais arba dirbtinio apvaisinimo) dizigotiniu dvyniu paveldima pagal autosomini monogenini dominantini modeli.  mirksiukas.gif
Kitaip sakant, dizigotiniai dvyniai yra paveldimi.  bigsmile.gif
Dizigotiniu dvyniu mamoms dazniau vyksta spontanine daugybine ovuliacija (t.y., subresta ne viena kiausialaste, o kelios) bei yra padidejes FSH (folikulus stimuliuojancio hormono) kiekis kraujyje. cool.gif

Mokslininkai laiko, kad monozigotiniu dvyniu atsiradimas nepriklauso nuo genetiniu veiksniu. Taciau tai galbut nera visiskai tiesa, nes yra aprasyta seimu, kuriose yra daug monozigotiniu dvyniu poru. Tiesiog jos pasitaiko zymiai reciau, ir dar ne viskas yra genetiskai istirta (toli grazu).  blink.gif
*

drinks_cheers.gif
Gerai padirbejau thumbup.gif
As irgi buvau suradus mokslines literaturos, nenorejau tiketi, kas sake-pasake: turgaus bobute, ligonines masaziste ar kita moteryte. Norejosi pagristos medziagos, ir ja gavau 4u.gif

Cia temoje Kaip uzprogramuoti dvynukus radau toki posta:
QUOTE(Libra @ 2004 01 26, 11:36)
Teko dometis ta tema, kadangi pati turiu dvynius. Pas mane berniukai, neidentiski (nepanasus). Tai vat ka issiaiskinau: identiski vaikai paveldimi is tevo puses, neidentiski - is mamos puses. Man echoskopijos metu nustate kad vienas vaikas visa savaite kaip ir vyresnis uz antra  blink.gif  Tai gali taip buti kad as pastojau jau budama nescia  blink.gif  blink.gif

Yra toks rusiskas puslapis apie dvynius http://twins.popular.ru/
*
Kurpaite
Vis stebejau sia diskusija, jau norejau pasisakyt, bet Gerves komentaras viska paaiskina 4u.gif - dizigotiniai, t.y. neidentiski arba heterozigotiniai dvyniai yra paveldimi pgl moters linija. Ta man daug kartu sake ir gydytojai, ir literaturoj apstu aprashymu.

Monozigotiniai dvyniai literaturoj dazniausiai vadinami "gamtos klaida" (kaip neretai ir heterozigotiniai), nes teoriskai zmogui vienu metu turetu gimti vienas palikuonis (jei ka nors zeidzia savoka "gamtos klaida", pasistengsiu rasti saltiniu, kuriuose butent taip mokslininku ivardijama).

Del monozigotiniu pasikartojimo gimineje man naujiena rolleyes.gif - bet aisku, kad "siam pasauly visko buna".

Maniskiai - neidentiski, dizigotiniai. Mociutes giminej buvo dvyniu, bet taip pat patyriau stimuliacija. Ir atspek dabar, nuo vaistu ar nuo gimines lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 06 06, 10:49)

O siaip, man irgi be galo idomu - identiski bus maniskiai, ar ne? Turim 2 placentas ir 2 amniono maisus. Aisku, didesne tikimybe - kad neidentiski. Taciau gimineje lyg ir neturim dvyniu, tai gal - atsitiktinumas, tai yra monozigotiniai visgi? Skelbiu balsavima  biggrin.gif

Na, kiek teko skaityti, o skaiciau daug - jei dvi placentos, tai kaip ir garantas, kad neidentiski.

Giminej nera dvyniu - na, nera. O kontraceptikai kada nors? Amzius? Ciklo ypatumai? Kiek genealoginio medzio zinai? Dvyniu galejo buti ir pries 5 kartas smile.gif 4u.gif
Gerve+2
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 08 30, 21:06)
g.gif Žinai, aš tokiais dalykais daug domėjausi... Tiksliai dienų nepasakysiu,  unsure.gif bet:

- dvi placentos būna, jei monozigotiniai  mirksiukas.gif dvyniai "pasidalija" per pirmas 2-3 dienas bigsmile.gif ;
- viena placenta, bet du vandenmaišiai gali būti, jei "pasidalija" per 4-5 dienas;
- viena placenta ir vienas vandenmaišis, jei "pasidalija" per 7-10 dienų;
- jei pasidalija po 13 dienų, tai Siamo dvyniai.

Taigi, tavo dvinciai gali būt ir homozigotiniai, bet anksti atsidaliję.  g.gif mirksiukas.gif

Tiksliai gali pasakyti tik sudėtingi genetiniai tyrimai. blink.gif

-J.- smartass.gif sunglasses2.gif
*

Kurpaite,

va, cia Aiste ir Julijonas gerai parase, nors ir ne man biggrin.gif . Beje, dar ir Ruste minejo, kad jai su dviem placentomis zadejo visi neidentiskus, o dabar niekas ju atskirti negali lotuliukas.gif lotuliukas.gif Klysta musu medikai... mirksiukas.gif Bet greiciau - seni vadoveliai del to kalti. Na, likau patenkinta savo daktaru, kad jis man, pirmo soko istiktai, teisingai viska susake rolleyes.gif
Beje, monozigotiniai dvyniai ne visada realybeje identiski buna - tai del aplinkos veiksniu. O ar buna dizigotiniai dvyniai tokie panasus, kad neatskirsi? g.gif Taip, tokiu atveju tik genetiniai tyrimai padetu.

O man... tiek klausimu... doh.gif biggrin.gif Tiek to, palauksiu as tu stebukliuku, tada gal suzinosiu, ar bent jau numanysiu, kokie jie: mono- ar di- ax.gif . O gal ir ne lotuliukas.gif
4u.gif
Laurulka
Mano šeimoje buvo biggrin.gif Mes pačios su sese dvynės - identiškos tongue.gif Mano dukrytės irgi tokios wub.gif Paskui mamos puseserė turėjo vaikus: dvynius-brolius, tėčio teta turėjo dvynukus mergytę ir berniuką ir kiek žinom regis jo prosenelė turėjo sesę dvynę biggrin.gif Va kiek 4u.gif
Gerve+2
QUOTE(Laurulka @ 2007 06 16, 20:10)
Paskui mamos puseserė turėjo vaikus: dvynius-brolius,
*

idomu, o tie broliai ar panasus? identiski?
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Laurulka @ 2007 06 16, 21:10)
Mano šeimoje buvo  biggrin.gif  Mes pačios su sese dvynės - identiškos  tongue.gif  Mano dukrytės irgi tokios  wub.gif  Paskui mamos puseserė turėjo vaikus: dvynius-brolius, tėčio teta turėjo dvynukus mergytę ir berniuką ir kiek žinom regis jo prosenelė turėjo sesę dvynę  biggrin.gif  Va kiek  4u.gif
*

O idek savo dukriuku fotke ax.gif Taip faina paziuret........ smile.gif
bandysiu ir as ikelt savo vaikus neidentiskus smile.gif

fotkes
Double Latte
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 06 07, 17:58)
Turiu klausimuka naturaliu dizigotiniu dvyniu seimynelems arba jas pazistantiems (tiems, kuriems dizigotiniai dvyniai atsirado ne iskart po kontraceptiku, stimuliacijos vaistais arba dirbtinio apvaisinimo): kuriose seimose manote, kad dvynius paveldejote tik is tecio gimines? Tai yra: kieno gimineje dvynukai buvo tik tevelio puseje?

Mano šeimoje yra taip buvę, kad dviejose kartose iš eilės gimsta dizigotiniai dvyniai.
Mano tėčio mama susilaukė mano tėčio ir vėliau porelės dvynukų (mano tetos ir dėdės).
Mano mamos giminėj nėra žinių apie buvusius dvynius (bet neneigiu, kad visko galėjo būt - karas, sunkus gyvenimas, echo gi nebuvo ir t.t.) ir ji niekada negėrė hormoninių vaistų, bet susilaukė manęs ir vėliau porelės dvynių (mano sesės ir brolio).
Tai arba dvyniai atėjo per tėčio liniją, arba šiaip -iš niekur - juk kaip sako,"kažkam juk reikia padaryt pradžią giminėj" tongue.gif
O aš susilaukiau dvynukių - iš pažiūros panašių ir iš vienos placentos, o dabar laukiamės vieno slapuko. Bet tolimesni bandymai - dar ateityje mirksiukas.gif

-j.e. Aistė.-
Gerve+2
Sveiki 4u.gif 4u.gif ,

as jau vyro gimineje aptikau 2 dvynuku poras. Nors ir tolimi, bet neaisku, kaip cia su tuo paveldejimu...

Vakar susipazinau su viena mama (ne LT), kuri turi 2 mergytes is dichorioniniu diamnioniniu (dvi placentos, du vandenmaisiai) dvyniu. Ir jos 7 menesiu atrodo identiskai, bet, kaip sakoma, 100% pasakyti, ar jos is vieno kiausinelio - negalima. Bet tikriausiai, kad bus monozigotines... Tai -antras atvejis, apie kuriuos jau zinau... Jie gimineje dvyniu turi (proprosenele turejo).
Ateik
QUOTE(Supervyre @ 2007 06 04, 23:22)
Man sake mano gine, kad jeigu moteris turejo audringa gyvenima ir pvz. kad ir pries 3metus turejo su juodaodziu romana, po triju metu susilauke juodaodzio vaiko nuo baltaodzio. Ir tai normalu, nes kazkur 7metus islieka pedsakai ano vyro  g.gif Va taip man postringavo  bigsmile.gif
*

Mokslininkai tą reiškinį telegonija vadina. ax.gif

QUOTE(Gerve+2 @ 2007 06 07, 17:58)
Tai yra: kieno gimineje dvynukai buvo tik tevelio puseje?

Mano giminėj. Močiutė dvi poras dvynių pagimdė - vienoj jų tėtis mano. Mamos pusėj bent per 3-4 kartas kiek žinom dvynių nėr buvę.
Gerve+2
QUOTE(Emilė @ 2007 07 11, 14:05)
Mokslininkai tą reiškinį telegonija vadina.  ax.gif
*

Citata:
Telegonija (teorija)
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Telegonija, pristatoma, kaip genetikos mokslo atšaka, yra pseudomokslinė teorija, teigianti, kad po kiekvienų lytinių santykių abiejų partnerių organizmai genetiniame lygmenyje išsaugo dalį informacijos iš kito partnerio. Todėl, pavyzdžiui, nuo vieno vyro pastojusios moters vaikas gali turėti kito, ankstesnio jos partnerio (ne savo tėvo) bruožų. Arba, vaikas gali turėti savo tėvo ankstesniosios partnerės (ne savo mamos) bruožų. Tai tinka kalbant apie visus žinduolius, ne tik žmones. Neaišku, kaip dėl kitų gyvūnų.

Telegonijos teorija neturi jokio mokslinio patvirtinimo ir prieštarauja turimiems duomenims apie paveldimumą.

Kaip ir daugelio kitų pseudomokslinių teorijų atveju, teigiama, kad telegonija pagrįsta daugybe tyrimų tiek su žmonėmis, tiek su kitais gyvūnais, tačiau vėliau tų tyrimų duomenys buvę įslaptinti arba sunaikinti.

Telegonijos teorija dažniausiai naudojama kaip argumentas moralės srityje, prieštaraujant seksui iki vestuvių ar daugiau, nei vieno partnerio turėjimui.
dovesa
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 06 17, 19:59)
O idek savo dukriuku fotke  ax.gif  Taip faina paziuret........ smile.gif
bandysiu ir as ikelt savo vaikus neidentiskus smile.gif

fotkes
*

Faini vaikiukai, maniskiai irgi neidentiski, net nepanasus lotuliukas.gif
joge
QUOTE(Supervyre @ 2007 06 04, 23:22)
*

Ir aš girdėjau apie tai. Per radiją laida buvo
Papildyta:
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 06 19, 23:45)
Mano šeimoje yra taip buvę, kad dviejose kartose iš eilės gimsta dizigotiniai dvyniai.
Mano tėčio mama susilaukė mano tėčio ir vėliau porelės dvynukų (mano tetos ir dėdės).
Mano mamos giminėj nėra žinių apie buvusius dvynius (bet neneigiu, kad visko galėjo būt - karas, sunkus gyvenimas, echo gi nebuvo ir t.t.) ir ji niekada negėrė hormoninių vaistų, bet susilaukė manęs ir vėliau porelės dvynių (mano sesės ir brolio).
Tai arba dvyniai atėjo per tėčio liniją, arba šiaip -iš niekur - juk kaip sako,"kažkam juk reikia padaryt pradžią giminėj"  tongue.gif
O aš susilaukiau dvynukių - iš pažiūros panašių ir iš vienos placentos, o dabar laukiamės vieno slapuko. Bet tolimesni bandymai - dar ateityje  mirksiukas.gif

-j.e. Aistė.-
*

Kantrybės tau auginant tris pametinukus. Mano sitacija panaši...
Supervyre
QUOTE(joge @ 2007 07 20, 21:35)
Kantrybės tau auginant tris pametinukus. Mano sitacija panaši...
*

Tai kad jos tarp vaiku skirtumas 2metai ! Tai zymiai lengviau, nei butu pametinukai ax.gif
Gerve+2
Ar zinot, kad...

uzvakar Austrijoje, Feldkirch'e, Vorarlbergo provincijoje, gime vieno kiausinelio (monozigotines) ! blink.gif trynukes: Amy, Kim ir Zoe. Gime jos per planini cezari, 33 savaites pradzioje, svere apie 1,5 kg, ugis apie 40 cm. Tetis - lyg ir austras, mama - 25 metu angle.
Tikimybe susilaukti monozigotiniu tryniu yra 1 is 200 milijonu... doh.gif

Beje, komentaruose zmones raso, kad pries 15 metu Vienoje irgi gime monozigotiniai tryniai, tik is to nieks nedare sensacijos...

4u.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 08 08, 19:23)
Ar zinot, kad...

uzvakar Austrijoje, Feldkirch'e, Vorarlbergo provincijoje, gime vieno kiausinelio (monozigotines) !  blink.gif trynukes: Amy, Kim ir Zoe. Gime jos per planini cezari, 33 savaites pradzioje, svere apie 1,5 kg, ugis apie 40 cm. Tetis - lyg ir austras, mama - 25 metu angle.
Tikimybe susilaukti monozigotiniu tryniu yra 1 is 200 milijonu...  doh.gif

Beje, komentaruose zmones raso, kad pries 15 metu Vienoje irgi gime monozigotiniai tryniai, tik is to nieks nedare sensacijos...

4u.gif
*

Faina... O kaip irgi nete yra istorija, tipo mama buvo nevaisinga, gere kazkokius hormonus, jai gyme dvynukes dukrytes, o po 7 metu, uzsinorejo broliuko ir gime 6-tukas doh.gif bet kaip faina jiem.. tuoj fotkes surasiu..

http://foto.rambler.ru/users/narka-girly/_...os/sixtuplets6/

http://gallery.funonthenet.in/cute-baby-pi...ts-after-twins/

*NYC girl*
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 08 08, 13:10)
Faina... O kaip irgi nete yra istorija, tipo mama buvo nevaisinga, gere kazkokius hormonus, jai gyme dvynukes dukrytes, o po 7 metu, uzsinorejo broliuko  ir gime 6-tukas  doh.gif  bet kaip faina jiem.. tuoj fotkes surasiu..
*

nieko ji negere.Jie pastojo IVF pagalba ,o kai mazems buvo apie 3 nusprende ,kad reikia dar vieno.Irgi pastojo tokiu paciu budu mirksiukas.gif tik si karta visi embrio apsivaisino ir jie nusprende visus 6 gimdyti.
astikühli
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 07 07, 17:05)
Sveiki  4u.gif  4u.gif ,

as jau vyro gimineje aptikau 2 dvynuku poras. Nors ir tolimi, bet neaisku, kaip cia su tuo paveldejimu...

*

o tai kad lyg ir moksliskai irodyta, kad genu-dvynuku informacija vyras toliau ir neprerduoda(sorry kazkas su lietuviu kalba, keistai surasiau)
tai jis su savo giminaiciais kaip ir niekuo detas. nors gyvenime daug tokiu atveju zinau. gal sutapimas?
Papildyta:
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 06 06, 13:49)
Visiskos nesamones. Sorry.

O siaip, man irgi be galo idomu - identiski bus maniskiai, ar ne?
*

pala?tai kaip identiski, jeigu tu poreles laukiesi? ar as ka maisau, padek...
Tomutė
sveikos.mano vyras yra is dvyniu turi dvyne sese ar yra tikimybes mums susilaukti dvynuku? smile.gif
gele32
Labas visiems. jungiamės prie dvynukų.
Auginu monochorioninius, biomnioninius dvynius. Normalia kalba - identiški iš vienos placentos berniukai. Kad turėsiu du iškart sužinojau kažkur 6 mėn. Iš pat pradžių gydytojos paklausiau ar ne du, nes kažkas kirbėjo. Jokių vaistų ar gydymosi nebuvo. Kaip sakoma "natur produkt" biggrin.gif
Dvyniai buvo vien tik mano giminėje. Tėvo mama (mano močiutė) pagimdė dvynukes, o mamos močiutė (mano prosenelė) turėjo porelę. Kažkur skaičiau, jog dvyniai pasitaiko dažniausia 3 kartoje pagal moterišką liniją. Mano atveju, taip ir atsitiko. biggrin.gif
Gerve+2
QUOTE(astikühli @ 2007 08 28, 21:53)
o tai kad lyg ir moksliskai irodyta, kad genu-dvynuku informacija vyras toliau ir neprerduoda(sorry kazkas su lietuviu kalba, keistai surasiau)
tai jis su savo giminaiciais kaip ir niekuo detas. nors gyvenime daug tokiu atveju zinau. gal sutapimas?
Papildyta:

pala?tai kaip identiski, jeigu tu poreles laukiesi? ar as ka maisau, padek...
*

<genu-dvynuku informacija vyras toliau ir neprerduoda>
Butent monozigotiniu dvyniu atveju tai neirodyta... ax.gif

Aha, tai SM klaidina - tuomet, kai domejausi, kokiu dvyniu as laukiuosi, dar nezinojau, kad yra berniukas ir mergyte... Zinia, kad dichorioniniai ir diamnioniniai dvyniai gali buti ir vieno kiausinelio - monozigotiniai (toliau nebesikartosiu).

Beje, berniukas ir mergaite irgi gali buti vieno kiausinelio dvyniai (aisku, geriau jau kad taip neatsitiktu ax.gif ) - apie tai Jufike kazkur tai buvo imetusi atitinkama straipsni.
jėga
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 08 30, 15:25)
Beje, berniukas ir mergaite irgi gali buti vieno kiausinelio dvyniai (aisku, geriau jau kad taip neatsitiktu  ax.gif ) - apie tai Jufike kazkur tai buvo imetusi atitinkama straipsni.
*

Kaip čia taip... blink.gif
Gerve+2
QUOTE(jėga @ 2007 08 30, 18:18)
Kaip čia taip... blink.gif
*

Yra zinomi bent du budai, kaip tai gali atsitikti. Tai atsitinka retai, bet atsitinka...

1. 46,XY apvaisintame kiausinelyje besidalijant lastelems, prarandama Y chromosoma. Tuomet besivystanciame embrione yra du lasteliu tipai - 46,XY ir 45,X. Jeigu toks embrionas skyla i dvynius, tai gimsta berniukas 46,XY ir Turner sindromu serganti mergaite, turinti chromosomu rinkini 45,X.

2. Apvaisintas kiausinelis gali tureti papildoma X chromosoma, rinkinys bus 47,XXY. Tai - Klinefelter sindromas. Kiausineliui dalijantis, vienos lasteles gali prarasti X, kitos - Y chromosomas, gali gimti normalus berniukas 46,XY ir normali mergaite 46,XX.

astikühli
QUOTE(Gerve+2 @ 2007 08 30, 15:25)
<genu-dvynuku informacija vyras toliau ir neprerduoda>
Aha, tai SM klaidina - tuomet, kai domejausi, kokiu dvyniu as laukiuosi, dar nezinojau, kad yra berniukas ir mergyte... Zinia, kad dichorioniniai ir diamnioniniai dvyniai gali buti ir vieno kiausinelio - monozigotiniai (toliau nebesikartosiu).

Beje, berniukas ir mergaite irgi gali buti vieno kiausinelio dvyniai (aisku, geriau jau kad taip neatsitiktu  ax.gif ) - apie tai Jufike kazkur tai buvo imetusi atitinkama straipsni.
*

jo. viskas aisku. tuos du isimties, budus pas mus vadina issigimimu, bet tikekimes taip nebus. linkiu tau viso ko geriausio!
Gerve+2
QUOTE(astikühli @ 2007 08 31, 11:13)
tuos du isimties, budus pas mus vadina issigimimu, bet  tikekimes taip nebus.
*

Tai jau taip, as irgi tikiuosi, kad man toks dalykas neispuls. drinks_cheers.gif
Apskritai, tokie atvejai aprasyti turbut tik keli pasaulyje, jie, tikekimes, be galo retai atsitinka. Nors tikslios statistikos as neieskojau ax.gif Priedo, didesne dalis tokiu dvynuku tikrai turetu tureti viena bendra placenta (juk jie monozigotiniai), o maniskiai turi tikrai dvi atskiras thumbup.gif

juranda
Sveikos 4u.gif
As pati esu is identisku, t.y. monozigotiniu dvyniu, deja mano sese gimus isgyveno tik 2 dienas. Mano pirmas klausimas kai laukiausi abieju vaikiuku, klausiau kiek? ax.gif Kiek teko mokytis genetikos, didziausia tikimybe persiduoda turet dvynius i antra karta, tai va tikiuosi but dviguba mociute thumbup.gif
Tiesa, dar mokantis universitete teko skaityti anglu kalba straipsni, kur bunent buvo nagrinejamas dvyniu atsiradimas per vyriskaja puse, ten buvo pamineta 75 proc. tikimybe i antra karta, 50 i pirma ax.gif
porsche
4u.gif Mano senelis is dvynuku, stai ir as pagymdziau dvynukus,bet maniskiai skirtingos lyties. 4u.gif
marrusia
[sveikos mamytės smile.gif ta trečia karta ne visoms pasitvirtina,taip kaip mano atveju: mano mamos sesuo ir brolis yra dvyniai. Vyro giminėje nėra buve dvynių]
Papildyta:
[Nuo 12 nėštumo sav. žinojau, kad dvyniai bus. Dviejų placentų- skitingų lyčių arba nepanašūs. Taigi, gimė nepanašūs sūneliai. Ir dabar, kai jie 4m. vienam plaukai raitosi, kitam ne. Net ūgis 5cm.skiriasi.
VAri
Sveiki,

mano mama - identiška dvynė. Nuo paauglystės svajoju ir aš turėti dvynukus.. Tėčio pusseserė turi dvynukus, mamos tėvo sesuo dvynukė.
Vyro giminėje nėra žinoma apie dvynukus.
Kaip manote, kokia tikimybė ir man susilaukti? Ar galima kaip nors patikrinti ar turiu potencijos?
Kaip moters organizmo fokusai gali nulemti dvynukų atsiradimą maždaug suprantu. O kokiu principu vyro "žuviukai" gali tai įtakoti?

Rustė
VAri, ne tu viena nesupranti, mokslininkam dvynių mįslė irgi kelia nerimą hihihi.gif
kadangi matau, senosios nuotraukos mano nesimato, įkeliu kaip atrodo mano dvyniai dabar.
akinukus nešioja.nenustebau pamačius, kad visiškai vienodas akinių stiprumas abiejų lotuliukas.gif rėmelius irigi viendu išsirinko

http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=17141
Linea...
QUOTE(VAri @ 2007 09 15, 17:05)
Sveiki,

mano mama - identiška dvynė. Nuo paauglystės svajoju ir aš turėti dvynukus.. Tėčio pusseserė turi dvynukus, mamos tėvo sesuo dvynukė.
Vyro giminėje nėra žinoma apie dvynukus.
Kaip manote, kokia tikimybė ir man susilaukti? Ar galima kaip nors patikrinti ar turiu potencijos?
Kaip moters organizmo fokusai gali nulemti dvynukų atsiradimą maždaug suprantu. O kokiu principu vyro "žuviukai" gali tai įtakoti?
*

As kazkur esu skaiciusi, kad neidentisku dvynuku susilaukia daugiau is mamos puses(kada genuose yra tendencija "isleisti " po du kiausinelius, kuriuos ir apsvaisina), ir tai daznai atsitinka antroje kartoje, o apie identiskus, kad tai jau yra pas vyra spermatozoiduose biggrin.gif , kurie veikia apvaisinta kiausialastes branduoly dalintis i du, ir tai dazniau atsitinka i trecia karta. Kas pas mus ir nutiko wub.gif Dar pasidalinsiu viena grazia mintimi apie dvynuku panasuma ir skirtuma wub.gif

Sako genai taip, pas juos yra vienodi( net smegenu vingiai panasus, kas lemia vienoda ju pasirinkima konkreciu klausimu), bet sielos tai skirtingos wub.gif

Vari, sekmes gaminant dvynukus smile.gif
Gerve+2
Gal kam bus idomu - radau straipsnio apie monozigotinius skirtingos lyties dvynius santrumpa:

Journal of Medical Genetics, 1976, Vol 13, 64-68

Monozygotic twins discordant for sex
R Schmidt, EH Sobel, HM Nitowsky, H Dar and FH Allen Jr

A pair of monozygotic, adolescent twins is discordant for sex. The phenotypic female twin has chromosome constitution of 46, XY/45, X. She displays many signs of Turner's syndrome, including typical facies, webbed neck, malformed left kidney, high plasma gonadotropins, and streak ovaries. However, her height is 154 cm which exceeds the height usually reported in Turner's syndrome. The male twin has a karyotype of 46, XY and normal sexual development. Only two other reports of pairs of monozygotic twins of opposite sex have been published.

lijanane
4u.gif Sveiki,mes irgi turime dvynukes smile.gif smile.gif Buvo atskirose placentose,tad nera labai panasios,bet vis tiek dziaugsmo su kaupu. Jei kas nores prisijungti,tai prasom--------mes kalbames 2007 dvynuku skyrelyje smile.gif
katane
As dar kai mokiausi mokykloje sugalvojau, kad kai turesiu vaiku, tai labai noreciau dvynukiu. Ir visiems visa laika sakydavau, kad butinai turesiu dvynukes smile.gif, nors tarp artimu giminiu dvyniu nebuvo. O mama vis tildydavo ir sakydavo, kad dar prisisnekesiu.
Gyvenimas pasisuko taip, kad mano vyro tetos yra dvynes, jo pusesere augina dvynukus (poryte). O as vis dar nepersigalvojau ir vis dar noriu dvyniu... (O ir viltis jau atsirado smile.gif) Negana to ir savo vyra jau ta mintim uzkreciau. thumbup.gif Tai dabar kai kalbames kiek vaiku turesim, tai visuomet ir skaiciuojam, kad dvyniai bus tikrai. O ir klausiantiems kodel dar vaiku neplanuojam atsikertam, kad mes is karto du darysim todel kol kas ir delsiam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.