Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mūsų mažųjų dantukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Elee
Sena tema

Toliau dalinamės džiaugsmais ir vargais laukiant dantukų bigsmile.gif

user posted image

Šalta kava...
mes jau irgi laukiam,seilytes upeliais:)
LaToja
Sveiki, mums 7 menesiai ir jau 5 diena kaip islindo apacioje dantuko virsunele, na plika akimi nelabai dar kas matosi, keisciausia, net nera paraude, ar patine, bet su pirstu braukiant laaabai jauciasi jau, kad brezia, o ypac kai maitinu su saukstuku, vis jauciu kaip breziasi i ji... Bet va, jau gi. 5 diena, o jis kaip pasirode tokio dydzio, toks ir yra, kada jis islys bent tiek, kad normaliai matytusi kai prasizioja? Kiek uztrunka nuo prasikalimo iki pilno dantuko? Gal kas zino.. ax.gif o seip, tai ziauriai sunkiai mum siuo metu, savaite iki prasikalimo ir dabar kiekviena naktis kosmariska, esu visiskai be miego, vos uzsupu ant ranku nakti, tuoj vel pabunda verkdamas, ilgiausiai be pabudimu gal valanda buvo ismiegojes per si laika, kartais jau nebegaliu istverti is nuovargio, nervina tas, kad tik pradedi snausti, o miego taaaip norisi ir vel girdi jis verkia, tada imi supi...supi... O salta is po patalu, o miego norisi net silpna, net kartais galvoji, geriau is vis nebedesi i lova, o supsi visa nakti, nes tik susinervini kai vel pabunda. Na, visos gi supranta, kas tai pernese mirksiukas.gif ech, greiciau tai pasibaigtu...ir seip, jau geriau is karto kokie trys dygtu, ar taip, ar taip kenteti unsure.gif ai, o tepalai ne ka tepadeda mum irgi...
Šalta kava...
QUOTE(LaToja @ 2011 12 04, 17:37)
Sveiki, mums 7 menesiai ir jau 5 diena kaip islindo apacioje dantuko virsunele, na plika akimi nelabai dar kas matosi, keisciausia, net nera paraude, ar patine, bet su pirstu braukiant laaabai jauciasi jau, kad brezia, o ypac kai maitinu su saukstuku, vis jauciu kaip breziasi i ji... Bet va, jau gi. 5 diena, o jis kaip pasirode tokio dydzio, toks ir yra, kada jis islys bent tiek, kad normaliai matytusi kai prasizioja? Kiek uztrunka nuo prasikalimo iki pilno dantuko? Gal kas zino.. ax.gif  o seip, tai ziauriai sunkiai mum siuo metu, savaite iki prasikalimo ir dabar kiekviena naktis kosmariska, esu visiskai be miego, vos uzsupu ant ranku nakti, tuoj vel pabunda verkdamas, ilgiausiai be pabudimu gal valanda buvo ismiegojes per si laika, kartais jau nebegaliu istverti is nuovargio, nervina tas, kad tik pradedi snausti, o miego taaaip norisi ir vel girdi jis verkia, tada imi supi...supi... O salta is po patalu, o miego norisi net silpna, net kartais galvoji, geriau is vis nebedesi i lova, o supsi visa nakti, nes tik susinervini kai vel pabunda. Na, visos gi supranta, kas tai pernese  mirksiukas.gif  ech, greiciau tai pasibaigtu...ir seip, jau geriau is karto kokie trys dygtu, ar taip, ar taip kenteti  unsure.gif ai, o tepalai ne ka tepadeda mum irgi...
*

gal pameginkit tas hemopatines raminancias zvakutes,pamirsau kaip vadinas tik
LaToja
Aciu, zinau, bandem ta vibrocil, tas pats, kas nenaudojus, niekada mum jos nepadedavo deja schmoll.gif
Šalta kava...
QUOTE(LaToja @ 2011 12 05, 16:59)
Aciu, zinau, bandem ta vibrocil, tas pats, kas nenaudojus, niekada mum jos nepadedavo deja  schmoll.gif
*

tai gal visgi reikia su gyditoja pasitart,gal kokiu lasiuku duos,as tikrai uz naturalu auginima,taciau ir uz poilsi ir savo bei vaiko nervu tausojyma blush2.gif
Alsė
Labukas 4u.gif mum beveik 9 mėnesiukai, tik vakar pamatėm, kad apačioje jau lyg lenda pirmasis dantukas wub.gif .Mažylis jau geras mėnuo labai neramus, seilės teka upeliais, viską kiša į burnytę.Bandėm tepaliuką(lyg camistad), bet nieko jis mum nepadėjo. schmoll.gif
mamukas0629
Mums 5 men ir jau turime du danciukus!!! bigsmile.gif
ir labai padejo Dentinox tepaliukas thumbup.gif
LaToja
Na mes, kai jau kritine situacija pasitepam kamistad n tepaliuku, jis, sako, vienas stipriausiu... O seip dar naudojame notta lasus miego gerinimui, bandem ir kazkokius pagal recepta darytus lasiukus, nepadeda mum jokie, sake bus is tu vaiku, kur visada jautriai miega, kol dantys neisdygs, o tie visi lasai, zvakutes homeopatiniai, mum buve nebuve, jokio poveikio... schmoll.gif
Resnichka
QUOTE(LaToja @ 2011 12 07, 13:47)
Na mes, kai jau kritine situacija pasitepam kamistad n tepaliuku, jis, sako, vienas stipriausiu... O seip dar naudojame notta lasus miego gerinimui, bandem ir kazkokius pagal recepta darytus lasiukus, nepadeda mum jokie, sake bus is tu vaiku, kur visada jautriai miega, kol dantys neisdygs, o tie visi lasai, zvakutes homeopatiniai, mum buve nebuve, jokio poveikio... schmoll.gif
*

sveikuciai! Smagu vel susimatyti su nemiegaliumi Mazvydu nors ir kitoje temoje. Mano dukryte (to paties amziaus) irgi turi viena dantuka. Ir zinok irgi sunkoka: daznai miegu sededama ir laikydama ja ant ranku. Jei anksciau skusdavausi, jog tenka visa nakti miegoti uzrietus ranka maitinimo pozoj, tai dabar dziaugiuosi, kai galiu nors taip miegoti. Viskas pasirodo buvo dar ne taip blogai iki dantuku. O diena tai musu mazyle geriau pradejo miegoti nuo kokiu 5 men. Dabar aisku ir diena buna blogai, bet cia labiau nuo slogos.
As ir efelargano zvakuciu dejau, kai macia, kad jai tikrai skauda dantenas.
LaToja
QUOTE(Resnichka @ 2011 12 07, 18:52)
*

Sveikuciai ir jus! Nu va, kokie musu vaikuciai panasus biggrin.gif na tikrai su tuo miegu, tai kosmaras kazkoks, nieko istversim mirksiukas.gif ( sakau ir pati netikiu biggrin.gif )
Mes diena gerai pradejom miegoti, tikrai nesiskundziu, kasdien, ant 11-12 isstumiu i lauka ir pamiega virs valandos vezime thumbup.gif vakar net 2,5 val ( bet naktis uztai kosmariska buvo), o siandien valanda lauke ( bet mes Norvegijoje ir yra -10 salcio) todel parveziau namo ir vis dar miega, gal vel pora valandu miegos. Tad sitas tikrai susitvarke... Bet as mieliau rinkciausi ana varianta, diena nemiegotu, o nakti keltusi reciau, ne 11 kartu kaip sianakt verysad.gif
egvida
Mums 6 mėn. ir savaitė ir jau sulaukėm pirmo dantuko thumbup.gif Nereikėjo jokių vaistukų smile.gif
AisLu
Sakykit, mazas baltas taskelis ant dantenos tai jau atkeliaujantis dantukas? Su pirstu nesijaucia, tik matosi smile.gif
Dezdemona*
QUOTE(Agnieshkute @ 2011 12 11, 15:55)
Sakykit, mazas baltas taskelis ant dantenos tai jau atkeliaujantis dantukas? Su pirstu nesijaucia, tik matosi  smile.gif
*

pas maniske irgi nieko nesijaute tik matesi taskiukas, nuejom kaiptik kita diena pas gydytoja svertis-matuotis, parodziau gydytojai, paklasiau ar tik ne dantis, ta paciupinejo sako "dantenos kietesnes, bet danties dar nebus", o kita diena jau islindo ir badesi lotuliukas.gif o po 3d ir kitas iskart pradejo kaltis smile.gif
java mata
Sveikutes mirksiukas.gif mano berniukui siandien sueina 5 menesiukai ir jau kalasi antras dantukas apacioje thumbup.gif neturim jokiu rupesciu mano maziukas tikras vyras thumbup.gif nei kokiu tepaliuku reikejo nieko ramus laimingas neverke tik sypsosi ir visiems rodo savo naujus dantukus smile.gif
Resnichka
Taip, manau dantukai taip ir lenda nuo nasijauciancio balto taskiuko. Bent jau man su pirmu vaiku taip buvo.
O antrai grazuolei taip idomu, vienaas dantukas islindo jau beveik pries 4 savaites, o antro vis namatyti. Toks ilgas tarpas... ar kam dar taip yra?
Triumfante
Sakykite, kurie pirmieji dantukai jums isdygo apacioje ir virsuje. 4u.gif
Vivia000
QUOTE(Resnichka @ 2011 12 14, 12:11)
Taip, manau dantukai taip ir lenda nuo nasijauciancio balto taskiuko. Bent jau man su pirmu vaiku taip buvo.
O antrai grazuolei taip idomu, vienaas dantukas islindo jau beveik pries 4 savaites, o antro vis namatyti. Toks ilgas tarpas... ar kam dar taip yra?
*

Buna mirksiukas.gif mano grazuolei pirmi dantukai isdygo keturiu men, po keleto savaiciu dar du. O paskui buvo dvieju men tarpas, uztat kad islindo keturi iskart.. blink.gif skambinau gydytojui, ar tai normalu blink.gif sake, neieskoti problemu, kur nereikia biggrin.gif
costela
Mano mažiui 4,5 mėn, pastaruoju metu beveik nuolat rankas kiša į burną, ieško kažko, arba čiulpia apatinę lūpą. Kaip manot, čia jau ženklas, kad dantukas greit pasirodys? g.gif
Dygiukas
Sveikutes, mano dukrytei du apatiniai dantukai pradejo dygti 5 men. ir per menesi jau baigia pilnai isdygti, jokio skausmo, jokio verksmo, tik seilyciu buvo labai daug ir pirstuku is burnytes neistrauke.
O dabar matyt virsutiniai pradeda dygti, nes jau antra nakti prabunda is miego ir pradeda saukti.
Triumfante
QUOTE(Dygiukas @ 2011 12 16, 00:06)
Sveikutes, mano dukrytei du apatiniai dantukai pradejo dygti 5 men. ir per menesi jau baigia pilnai isdygti, jokio skausmo, jokio verksmo, tik seilyciu buvo labai daug ir pirstuku is burnytes neistrauke.
O dabar matyt virsutiniai pradeda dygti, nes jau antra nakti prabunda is miego ir pradeda saukti.
*

Sveikinu su dantukais, labai idomu, kurie pirmieji jums virsuje ims dygti, lauksime naujienu. smile.gif 4u.gif
monda:)
Sveikutes. Mano mazylei jau 9 men. kaip tik vakar suejo. Bet pirmieji dantukai pasirode virsuje 8 men. Greitai ir apacioj 2 isdygo, tad dabar turim is viso 4, tik apatiniai atrodo kazkaip greiciau auga smile.gif Siaip iki dantuku isdygimo maniske viska kas tik papuldavo po ranka - tiesiai i burnyte smile.gif, seiles begdavo is burnytes upeliais. Dabar jau kazkaip apsiramino. Naktys ramios - tik nezinia kaip bus su kitais dantukais....
Glen
Sveikos,
mano mazutei pirmasis dantukas islindo triju menesiu ir 9 dienu,o budama sesiu menesiu jau turejo 8 dantukus.neuzilgo mergytei 9 menesiai kolkas atrodo nauju dantuku nematyt,nes jei pagal eiliskuma tai kaip ir kruminiai dygt turetu blink.gif Idomu kiek cia ji mum leis pailset nuo savo dantu dygimo,tikiuos greit nelys ax.gif
Resnichka
QUOTE(Glen @ 2011 12 16, 10:11)
Sveikos,
mano mazutei pirmasis dantukas islindo triju menesiu ir 9 dienu,o budama sesiu menesiu jau turejo 8 dantukus.neuzilgo mergytei 9 menesiai kolkas atrodo nauju dantuku nematyt,nes jei pagal eiliskuma tai kaip ir kruminiai dygt turetu  blink.gif Idomu kiek cia ji mum leis pailset nuo savo dantu dygimo,tikiuos greit nelys  ax.gif
*

blink.gif Na nieko sau!!! Triju menesiu!!! thumbup.gif
ativel
QUOTE(Glen @ 2011 12 16, 09:11)
Sveikos,
mano mazutei pirmasis dantukas islindo triju menesiu ir 9 dienu,o budama sesiu menesiu jau turejo 8 dantukus.neuzilgo mergytei 9 menesiai kolkas atrodo nauju dantuku nematyt,nes jei pagal eiliskuma tai kaip ir kruminiai dygt turetu  blink.gif Idomu kiek cia ji mum leis pailset nuo savo dantu dygimo,tikiuos greit nelys  ax.gif
*

Pas mus labai panasi situacija kaip pas jus smile.gif Anksti sudygo, visus astuonis dantukus turejom 9 menesyje. O dabar jau sustojo smile.gif Kaip bunam irzlesnes, tuoj ieskau nauju dantuku biggrin.gif
RytineSaule
Pirmas dantukas išdygo 3mėn 3savaitės. Po 2dienų išdygo ir antras dantis. Štai po mėnesio mums išlindo dar vienas dantis ir jau lenda ketvirtas doh.gif
Murinka
Maniškei pirmas dantukas pasirodė 6,5 men, o už kelių dienų pastebėjau, kad ir antras šalia dygsta. Labai laukiu, kol išdygs didesni, nes taip gražiai man vaikai su tais keliais dantukais pradžioj atrodo wub.gif Turiu tepaliuką "Dentinox" tai retkarčiais patepu, nes pastebėjau, kad irzlesnė pasidarė, bet kažkokios tebuklingo poveikio tai nepastebėjau ... ax.gif
Euforija911
Sveikos mamos,o as turiu beda nes pas mano mazyle siuo metu dygsta Virsutinio zandikaulio Kandziai abu ishkart pas ja visi dygsta po du iskart pirmi mums isdygo apatinio zandikaulio kandziai,tada sekantys du virsutinio zandikaulio kapliai,o va db virsutinio zandikaulio kandziai ir vienas dantukas normalus o kitas net nesuprantu kas ten,lyg mesos gabaliukas kaba lyg supuves dantukas o galtas dantukas ten mesa apsitraukes ir todel man taip atrodo zodzio nezinau kas cia gali but nes 5dantukai kuriuos turim labai grazus o sitas nesuprantu.
Gal kam buwo panasei..? g.gif
remagne21
Mums jau 9 menesiai ir dygsta 2 dantukai is karto, turesim jau 8 dantukus, pirmi dantukai kalesi labai lengvai, sekantys prasciau su temperatura ir sloga verysad.gif o sie kosmaras kazkoks doh.gif mergaite labai nerami, vel atsirado sloga, temperatura, negana to paviduriuoja verysad.gif naudojam dentinox bet mazai jis mums ka padeda, vubrocil zvakutes taip pat bandem, bet labai didelio poveikio nebuvo...Tai dabar laukiam kada greiciau pasirodys tie dantukai 4u.gif
egvida
Mums 7 mėn ir jau 3 dantukus turim smile.gif Trečiąjį tik vakar pamatėm thumbup.gif
Sauluciux
11men = 11dantuku thumbup.gif
Simuute
QUOTE(Sauluciux @ 2012 01 12, 16:55)
*

Oho bigsmile.gif
Mažajai 5 mėnesiai, prieš porą dienų išlindo pirmojo dantuko viršūnėlė. Porą dienų turėjo temperatūros, kuri tai pakildavo, tai krisdavo doh.gif
September_Lady
6,5 mėn išlindo pirmas, o antrojo laukiam jau porą savaičių...matosi beveik, bet neprasikalęs.
suntea7
QUOTE(Sauluciux @ 2012 01 12, 16:55)
*

Wow thumbup.gif
ramushka
mamytes, papasakokite man zaliai kaip atrodo dantuku dygimas, siandien likau be stogo vaikui vos trys menesiukai, kalbinama sypsosi, nusisuku verkia, padaugejo seilyciu suirzusi , ir vos imigusi bunda, visadiena faktiskai be miego, o ir vakare po maudyniu ir pienelio niekaip neiminga, temperaturos nera..ar tai jau dantukai...nebzinau...dar taip nebuvo nes parpdavo visa diena ir nakti....miegelis dingo nors atrodo nuvargusi.. nusimato bemiege
Mua*
7 mėn. - nei vieno dantuko kolkas biggrin.gif .
Alsė
Mum pirmas dantukas išdygo vėlokai - 9 mėn, antras po savaitės, o daugiau taip ir nesirodo ax.gif
remagne21
QUOTE(ramushka @ 2012 01 12, 23:21)
mamytes, papasakokite man zaliai kaip atrodo dantuku dygimas, siandien likau be stogo vaikui vos trys menesiukai, kalbinama sypsosi, nusisuku verkia, padaugejo seilyciu suirzusi , ir vos imigusi bunda, visadiena faktiskai be miego, o ir vakare po maudyniu ir pienelio niekaip neiminga, temperaturos nera..ar tai jau dantukai...nebzinau...dar taip nebuvo nes parpdavo visa diena ir nakti....miegelis dingo nors atrodo nuvargusi..  nusimato bemiege
*

Mums kaip dygsta dantukai, tai pirmas zenklas daug seiliu smile.gif beto buna patinusios desnos, kaip kisdavau pirsta paziureti ar kas nors jauciasi mergytiai patikdavo, kaip kasomos desnos 4u.gif
Lindre
Mums pirmas dantukas išlindo trijų mėn. ir trijų savaičių, po poros savaičių išlindo antrasis. Dabar mums 5 mėn. turim tuos du dantukus apačioje ir daugiau neauga. Nors seilės upeliais teka, viską į burnytę dedam, bet naujų dantukų kaip nematyti, taip nematyti schmoll.gif
vilka11
Mums 9 men. biggrin.gif turime 2 issikalusius dantis ( isdygo 6 men. ) ir kalasi iskarto 4 virsutiniai dantukai iskarto. Idomu tai, kad kai kalesi pirmi du seiles tekejo upeliais, o dabar visai nesiseilioja. biggrin.gif
jurgita-23
sveikos mamytes biggrin.gif esu nauja cia smile.gif turiu sunely,jam 4men ir savaite.ir mes jau su dantukais thumbup.gif isdygo dar nei 4 men nebuwo
Nikutė
mums pirma dantuka atnešė senis šaltis biggrin.gif 5men ir 3sav. jau neužkalnu ir antras pasirodis.
bet kažkodėl mes neikiek nesiseilejam tik viska kišam į burnyte.
mamuliukas1
Mes pirma dantuka radom 4men proga wub.gif sekanti ryta ir dar vienas atsirado. Daugiau kolkas nebesulaukiam,nors seiles liejasi laisvai biggrin.gif
Sauluciux
QUOTE(suntea7 @ 2012 01 12, 22:22)
Wow thumbup.gif
*

Jau 12 doh.gif negaliu atsidziaugt clap.gif
Resnichka
Sveikinu visus, kuriems sėkmingai dygsta dantukai ir kreipiuosi i tuos, kuriems jie dygsta skausmingai. Mano mažylė labai jau blogai miega visu šiuo periodu (kai dantukai dygsta) nuo 6 men. dabar jau 9 jai. Norėčiau pasitikrinti, ar tai dėl dantų, ar ne.
Kaip kiti vaikiukai miega, kuriems skausmingai kalasi dantukai??? Mano tai prabunda su staigiu verksmu (lyg kas noras ją būtų įžeidęs), arba pradeda pobiški staugti tiliai, vartytis, trinti rankytėmis ausytes, akytes, nosį. Kai duodu krūtį, nusiramina. Bet prabunda labai dažnai... Ar panašiai jums?
vilka11
QUOTE(Resnichka @ 2012 01 20, 18:18)
Sveikinu visus, kuriems sėkmingai dygsta dantukai ir kreipiuosi i tuos, kuriems jie dygsta skausmingai. Mano mažylė labai jau blogai miega visu šiuo periodu (kai dantukai dygsta) nuo 6 men. dabar jau 9 jai. Norėčiau pasitikrinti, ar tai dėl dantų, ar ne.
Kaip kiti vaikiukai miega, kuriems skausmingai kalasi dantukai??? Mano tai prabunda su staigiu verksmu (lyg kas noras ją būtų įžeidęs), arba pradeda pobiški staugti tiliai, vartytis, trinti rankytėmis ausytes, akytes, nosį.  Kai duodu krūtį, nusiramina. Bet prabunda labai dažnai... Ar panašiai jums?
*

Mums dabar 9 men. bigsmile.gif Kalasi is karto 4 dantukai, tai kazkoks siaubas.Pirmi du issikale 6 men., tai nepasakyciau kad labai sunkiai, o dabar naktys tai baisios doh.gif Vakar isvis valgyti nieko ikisti negalima buvo, po pora kasniu suvalgo ir viskas suka galva suciaupia lupytes ir daryk ka nori vistiek neims... doh.gif
Su miegu irgi tragedija. Ir taip blogai naktimis miega, o dabar tai isviso.Vakar naktis buvo siaubinga kelesi kas 15 - 30min. zyzia per miega inkscia kaip suniukas, blaskosi, uzmiega tik glostomas arba su MP, tai N kartu gere pieniuka, net nezinau is kur ten tiek imasi??? g.gif Siandien naktis kiek ramesne, bet vos ne visa nakti su papuliu burnoje praleido. doh.gif Dantu apziuret neduoda, tai momenta nutaikius zvilgtelejau- jau 3 prasikale, o ketvirtas jau pakeliui, gal jau i pabaiga tie musu vargeliai. 4u.gif
GINTMAR
QUOTE(Resnichka @ 2012 01 20, 20:18)
Kaip kiti vaikiukai miega, kuriems skausmingai kalasi dantukai??? Mano tai prabunda su staigiu verksmu (lyg kas noras ją būtų įžeidęs), arba pradeda pobiški staugti tiliai, vartytis, trinti rankytėmis ausytes, akytes, nosį.  Kai duodu krūtį, nusiramina. Bet prabunda labai dažnai... Ar panašiai jums?
*

Labutis,pas mus lygiai tas pats,kai pradejo dygti virsutiniai dantukai nuo 8 men,tai ir nakteles neberamios,mums jau 9 men.Pirmieji isdygo 6 men ir 2sav.tai nejutau isvis apacioje du,na ,o virsuje,tai net temperaturos buvo ,netoli 40.
Resnichka
QUOTE(GINTMAR @ 2012 01 21, 11:58)
Labutis,pas mus lygiai tas pats,kai pradejo dygti virsutiniai dantukai nuo 8 men,tai ir nakteles neberamios,mums jau 9 men.Pirmieji isdygo 6 men ir 2sav.tai nejutau isvis apacioje du,na ,o virsuje,tai net temperaturos buvo ,netoli 40.
*

O jums tie dantukai viršutiniai matosi jau? Nes aš vis abejoju, gal tas visas naktinis siaubas ne del dantukų, nes mano gražuolės viršutinės dantenos lyg ir nepasikeitė...Bet taip norisi tikėti, kad tai dėl jų, nes jau neįsivaizduoju kas bus tada, kai ištikro jie pradės dygti. doh.gif
Pumpure
nezinau kaip jums bet turim ta tepaliuka dentinox'a bet ka as zinau bandziau pati pasitepti tai vos truputi kelias sekundes pasalo ir vsio. nebent ramuneliu raminamasis poveikis. mazoji turi jau du dantukus, na tiksliau ju virsuneles smile.gif labai kisa viska i burnyte seilejasi gal kaip nors istempsim ir be tepaliuku g.gif
Šalta kava...
Ar buvo kam tempa?bet vaikas smagus ir jokios slogos jokiu sirgimo pozimiu tik auksta tempa...?pas mus taip,sakau gal dntukai isdyks...? verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.